Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-10, 14:22   #4771
KoniKa4
Rozeznanie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hejka. Coś od rana nie mam czasu, żeby wejść na wizaż 😜 posprzątałam łazienkę, zapuściłam zmywarkę, ogarnęłam obiad, byłam w zusie... Przynajmniej się dowiedziałam, że moje papiery mielą się w dziale zasiłków, wiec jest nadzieja że niedługo coś mi spłynie... Byłoby miło, tym bardziej że wózek trzeba odebrać i zapłacić 😉 Po południu wybieram się do SR. Dzisiaj ma być spotkanie z anestezjologiem. Chcę posłuchać, bo jestem zupełnie zielona w temacie znieczulenia. Chociaż wizja wbijania się w kręgosłup trochę mnie przeraża 😧

Ja mam póki co takie paczki po 20-kilka sztuk - jedne Pampersy i jedne z Lidla. Chcę jeszcze jedne kupić w Biedrze, a potem już na bieżąco będziemy kupować co się sprawdzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
takie są skutki nie wchodzenia na forum
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:22   #4772
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
akurat taka norma więc spodziewałam się takiej ceny i taką też podała.. inne też tyle biorą, chyba że są jakieś rozchwytywane to więcej i trzeba jeszcze iść do ich SR płatnej 5 stówek..
norma powiadasz a w jakim miescie?
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:28   #4773
MajWija
Wtajemniczenie

Doooti nam położna też mówiła na SR, że z tym dolarganem to różnie bywa, nie jest regułą, że każde dziecko po nim będzie "przyćpane", ale się zdarzają takie sytuacje i wtedy muszą wezwać pediatrę.

Moja położna do porodu nie rozmawiała ze mną na temat znieczuleń tylko skwitowała "damy radę"
Jedynie jeżeli brałabym ZZO to musiałam teraz już o tym powiedzieć, ja nie zdecydowałam się bo nie mam przekonania do ZZO, w ogóle jakoś tak do tych wszystkich metod znieczulających nie mam przekonania więc będę się starała przetrzymać. Powtarzam sobie, że dużo kobiet nie ma nawet możliwości czegokolwiek łagodzącego ból wziąć i daję radę to i ja dam
Męża bratowa miała możliwość ZZO podczas porodu i kompletnie o tym zapomniała bo tak szybko chciała urodzić
Też mam dzwonić do swojej, jak tylko poczuję, że to może być już "to" albo jak będzie się działo coś czego nie jestem pewna, albo mnie niepokoi
Dla mnie caly czas jest dużym stresem to, że jak się zacznie, ja zadzwonię a ona nie będzie mogła.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:31   #4774
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja miałam tak wczoraj wieczorem. Do tego jak czytam że macie prywatne położne, które wszystko wyjaśniają itp,. to czuję się kompletnie nieogarnięta i nieprzygotowana..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja nie byłam na SR, nie mam położnej, porodowki nie widziałam i jest spoko
Cytat:
Jakos działa na mięśnie macicy przez co potem moze byc porod łatwiejszy a zycie zweryfikuje jak będzie :p

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Tez taki plan mam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

No u mnie szpitalu polozna mówiła ze średnio bywa dziennie 25- 30 porodów, nigdy sie nie wiadomo na kogo sie trafi i jeżeli sie rodzi w tym szpitalu to tylko z własna polozna ktora pracuje w tym szpitalu. Jeszcze mi dziewczyny z pracy zawracały głowę ze polozna to za mało i powinnam zapłacić swojemu lekarzowi no ale juz bez przesady.. Taki lekarz i tak tylko jest przy narodzinach i przy szyciu krocza wiec co on mi pomoże.. A 3 tys taka przyjemność :/
Jak ja nie potrafię pojąć tego płacenia za położną...

Wpadłam zobaczyć czy już wątek skonczyłyście ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:32   #4775
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Oby mu pomógł

zajedzie sobie to kolano...
to jest beznadziejny przypadek pracoholika
Nie no wiem, że musiał dziś iść coś skończyć więc nic nie komentowałam. Sam już się wkurza że to tyle trwa. Ale do piątku ma chorobowe więc mam nadzieję, że doczekam się kołyski i przewijaka w tym tyg

Póki co dostał skierowanie na tomograf, ale termin dopiero za miesiąc

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Koleżanka bardzo zachwalała takie rozwiązanie

a co macie na pękające brodawki przy karmieniu? coś bym kupiła bo chyba każdego czeka ten ból. Bepanten??? czy coś innego?
Avene Cicalfate pomaga, na wszystko zresztą U nas to rodzinna maść
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja dalej leże, obiadu nie gotuje, nawet zadzwoniłam do TŻ który jest 20 m dalej, na dworze powiedzieć ze elektryk jutro będzie i ze nie ugotowalam obiadu. Takiego mam lenia ze nie pofatygowalam się wyjść do niego tylko dzwonie :p TŻ się nie złości, chyba cos zamowimy. To nie moja wina ze tak się czuje i nic mi się nie chce. Mówili w TV ze biomet jest niekorzystny, to dlatego.
Jakby to mój tż ujął "w Twoim stanie to wybaczalne", przynajmniej tak skwitował mój cellulit

Na obiadokolacje będzie lasagne bo już jojczą i jojczą o nią
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:47   #4776
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Hej.
Mnie wypuscili w sobote do domu bo wyniki z krwi i moczu pod katem bialka ok. Coprawda nisko we krwi ale kazali jeszcze wiecej miecha, a tak dorzucili tardyferon. W moczu jakies leukocyty wylazly i w sobote poszedl jeszcze posiew moczu i po poludniu mnie wypuscili. Po wypis i wynik musze skoczyc bo dopiero mam dostac, ale wyniku jeszcze pewnie dzis nie będzie. W ciagu doby zlazlo ze mnie 1,5 l wody wiec nie było sensu tam siedziec. Ktg byly ladne.
Tak wiec wlasnie mi sie na sniadanie jajka gotuja co by dostarczyć tego bialka.

Dzis mam rowny miesiac do TP. Masakra, kiedy to minelo?

Tz zlozyl z kumplem lozeczko w sobote i zamontowali dodatkowa suszarke w lazience bo prania przybedzie a lato sie skonczylo. Oczywiscie skonczylo sie opijaniem lozeczka Kazdy pretekst dobry, a dzis jak tyle jezdzi mial pierwszy raz kontrole trzezwosci. Dobrze ze imprezowali w sobote i kolo 1 w nocy skonczyli to nic mu dzis nie wykazalo
Super ze juz Cię wpisali teraz się pilnuj z jedzeniem mięsiwa!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
A wogole co do pampkow to kupujecie te w bialym opakowaniu premium care czy te w zielonym?
Ja kupiłam w zielonym...ale tak szczerze nie pomyślałam o tym ze są jeszcze inne i nawet nie wiem czym się różnią...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:49   #4777
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Nie no wiem, że musiał dziś iść coś skończyć więc nic nie komentowałam. Sam już się wkurza że to tyle trwa. Ale do piątku ma chorobowe więc mam nadzieję, że doczekam się kołyski i przewijaka w tym tyg

Jakby to mój tż ujął "w Twoim stanie to wybaczalne", przynajmniej tak skwitował mój cellulit

Miesiąc to chyba nie tak źle? W pl czekałby minimum pół roku
Może to chorobowe to właśnie na kołyskę i przewijak?
Stary 2016-10-10, 14:57   #4778
Betameta
Raczkowanie

Dziewczyny, złożyliśmy łóżeczko położyliśmy materacyk na najwyższą pozycję. Wydaje mi się bardzo płytko, bo tylko 20cm między materacykiem a końcem barierek. U Was też tak jest? Wiadomo, na początku dziecko się tak nie rusza, ale myślałam, że na tym poziomie to dłuuugo pobędzie a teraz już sama nie wiem.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 14:59   #4779
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja też nie

Cytat:
Miesiąc to chyba nie tak źle? W pl czekałby minimum pół roku
Może to chorobowe to właśnie na kołyskę i przewijak?
No właśnie w pl to pewnie na prywatne się miesiąc czeka, a na kase to ze 2 lata

Może sie tatuś przejął
Stary 2016-10-10, 15:00   #4780
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czekam na zdjęcia twojej kołyski, bo bedzie na pewno piękna
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:04   #4781
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ja nie byłam na SR, nie mam położnej, porodowki nie widziałam i jest spoko

Wpadłam zobaczyć czy już wątek skonczyłyście ;-)
no ja w życiu nie pomyślałam że będę musiała płacić ale dowiedziałam się że jak nie zapłacę to mogę być traktowana jak bezdomna, jeżeli jest 8 sal porodowych i średnio 25-30 rodzących dziennie to jest sajgon i że jak niektóre pacjentki nie idą do rodzenia z TŻ to czasami są zostawione same sobie.. pewnie są takie położne co się przejmują ale są też takie co mają to gdzieś..

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
norma powiadasz a w jakim miescie?
w Poznaniu
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:12   #4782
MajWija
Wtajemniczenie

Od którego tygodnia można masaż krocza olejkiem robić?
Bo te herbatę z liści malin to dopiero słyszałam, że od 37.

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:14   #4783
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam na zdjęcia twojej kołyski, bo bedzie na pewno piękna
Ja też umieram z ciekawości co z tego wyjdzie
Stary 2016-10-10, 15:19   #4784
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja w życiu nie pomyślałam że będę musiała płacić ale dowiedziałam się że jak nie zapłacę to mogę być traktowana jak bezdomna, jeżeli jest 8 sal porodowych i średnio 25-30 rodzących dziennie to jest sajgon i że jak niektóre pacjentki nie idą do rodzenia z TŻ to czasami są zostawione same sobie.. pewnie są takie położne co się przejmują ale są też takie co mają to gdzieś..
Można różnie trafić, leżałam na patologii z dziewczyną do wywołania i wzięli ją na pierwszą próbę po południu, wróciła z sińcem od wkłucia rozlanym na 15 cm, płaczem, przez pół nocy nie mogła się uspokoić (położne były opryskliwe, niedelikatne, podnosiły na nią głos), natomiast rano wzięła ją kolejna zmiana (wtedy już udało się urodzić) i była bardzo zadowolona z opieki. Mówiła że niebo, a ziemia.
Zdecydowałam się na położną, bo nie mam Tżta na miejscu, równie dobrze może nie dojechać na poród i byłabym kompletnie sama.
Stary 2016-10-10, 15:20   #4785
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja mam 5 dużych paczek 1 (3 sama kupiłam a dwie dostalam) i myślę, ze na początek starczy. Jak się skończą to będę kupować już 2 na biezaco (mam dwie paczki póki co) chyba, ze będzie promo to zrobię zapas no i mam dwie marki na poczatek pampersy i jakies drogeryjne o polowe tansze, zobaczymy ktore podejda maluchowi bo Daniel tylko pampersa mogl miec bo reszta albo obcierala albo odparzala pupke:/

Ja ostatni raz bylam chyba jakos na poczatku roku

Kochany tz

Ja dzisiaj spałam czuwajac pies się w koszu przewrócił albo fretka na hamaku pokój dalej a ja już oczy otwarte.
I śniło mi się, ze byłam batmanem i mieszkalam w jakimś ciemnym zamku rodem z horroru, biegalam po ścianach jak spiderman i walczyłam z zorro:co jest: a jak się zmeczylam ta walka to poszłam spać do dziadków i dziadek mnie obudzil z pretensjami, ze zaspalam do podstawówki i musiałam mu tłumaczyć, ze rzucam szkole bo jestem w zaawansowanej ciąży i wyjeżdżam za chlebem i pieluchami do Holandii

Hahaha, niezłe akcje się dzieją w Twoich snach

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:20   #4786
Listopadowaa
Zakorzenienie

bedzie pizza na obiad
Stary 2016-10-10, 15:21   #4787
KarolinaNL
Zadomowienie

Przespalam pół dnia znowu odebrałam dziecko ze szkoły, zagrzalam mu parówki i siedzę na kanapie zastanawiam się od czego zacząć sprzątanie
U nas na obiad tortille z kurczakiem.

Blue mój tz to też pracoholik, jak ma cały wolny weekend to chodzi po domu zły bo nie wie co ma ze sobą zrobic. Właśnie dzwonił, ze dzisiaj wróci do domu 19/20...

Kurczę, dużo kasy za ta polozna... Ja z kolei mam dzwonić jak będę miała skurcze co 4-5 min trwające po 1 minucie, wtedy polozna która będzie na dyżurze (jest ich kilka w tym jeden facet, i znam wszystkich bo co wizytę jest ktoś inny) przyjedzie do mnie sprawdzić rozwarcie i zadecydowac czy jedziemy do szpitala czy jeszcze czekamy

Ja będę rodzic bez znieczulenia tai jak za pierwszym razem i mam też nadzieję, ze pójdzie równie szybko jak za pierwszym razem.

Pstryczek fajna ta kolyska, taka klasyczna

A propo mojego snu to będąc tym batmanem byłam facetem skad mi się to wzięło to nie wiem.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:24   #4788
Listopadowaa
Zakorzenienie

tak czytam fora i wszystkie mamy odradzają rożek bo nie używały albo uzywały tylko w szpitalu
Stary 2016-10-10, 15:25   #4789
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Ja też umieram z ciekawości co z tego wyjdzie
Na pewno będzie piękna
Cytat:
Można różnie trafić, leżałam na patologii z dziewczyną do wywołania i wzięli ją na pierwszą próbę po południu, wróciła z sińcem od wkłucia rozlanym na 15 cm, płaczem, przez pół nocy nie mogła się uspokoić (położne były opryskliwe, niedelikatne, podnosiły na nią głos), natomiast rano wzięła ją kolejna zmiana (wtedy już udało się urodzić) i była bardzo zadowolona z opieki. Mówiła że niebo, a ziemia.
Zdecydowałam się na położną, bo nie mam Tżta na miejscu, równie dobrze może nie dojechać na poród i byłabym kompletnie sama.
O matko! Te Wasze wpisy o porodowkach rodem z horroru mnie przerażają! Masakra jak personel może traktować pacjentke, która i tak już trafia do nich przerażona...

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
tak czytam fora i wszystkie mamy odradzają rożek bo nie używały albo uzywały tylko w szpitalu
Ja przy Danielu używałam rozek ale krótko bo zaraz mi z niego wyrósł.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:26   #4790
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Też odradzam
Stary 2016-10-10, 15:46   #4791
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Mnie wypuscili w sobote do domu bo wyniki z krwi i moczu pod katem bialka ok. Coprawda nisko we krwi ale kazali jeszcze wiecej miecha, a tak dorzucili tardyferon. W moczu jakies leukocyty wylazly i w sobote poszedl jeszcze posiew moczu i po poludniu mnie wypuscili. Po wypis i wynik musze skoczyc bo dopiero mam dostac, ale wyniku jeszcze pewnie dzis nie będzie. W ciagu doby zlazlo ze mnie 1,5 l wody wiec nie było sensu tam siedziec. Ktg byly ladne.
Tak wiec wlasnie mi sie na sniadanie jajka gotuja co by dostarczyć tego bialka.

Dzis mam rowny miesiac do TP. Masakra, kiedy to minelo?

Tz zlozyl z kumplem lozeczko w sobote i zamontowali dodatkowa suszarke w lazience bo prania przybedzie a lato sie skonczylo. Oczywiscie skonczylo sie opijaniem lozeczka Kazdy pretekst dobry, a dzis jak tyle jezdzi mial pierwszy raz kontrole trzezwosci. Dobrze ze imprezowali w sobote i kolo 1 w nocy skonczyli to nic mu dzis nie wykazalo
Super że już jesteś w domku! Dobrze, że trochę wody zeszło. Kciuki za wyniki moczu!

Wiesz, złożenie łóżeczka to taki wyczyn, że koniecznie trzeba opić 😜

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Wiem wiem

Mój tz miał 3 lata temu wypadek w pracy i operowane kolano. Powinien go oszczędzać a niestety się nie da :/ no i boli, puchnie, przy okazji biodro mu wysiada. Musi konkretnie boleć skoro z własnej woli zrezygnował z pracy na rzecz lekarza.

Mam nadzieję że lekarz coś zaradził. A czasami zwolnienia nie wystawił? 😜

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
A wogole co do pampkow to kupujecie te w bialym opakowaniu premium care czy te w zielonym?
Ja mam te białe. Nie wiem czym się różnią...

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja mam te premium care ale w takim zolto-zlotym opakowaniu 22 sztuki
kupilam te bo raz, ze tansze dwa, ze mniejsze opakowanie. te zielone bylo ogromne. a jakby nie podpasowaly, to tylko problem co z nimi zrobic mam nadzieje, ze dady beda mlodemu pasowac

dokladnie tak

kupilam kolyske. mialam kupic w listopadzie ale w koncu kupilam dzis. do konca miesiaca o chlebie i wodzie ale co tam. Chyba juz mam wszystko
co prawda jeszcze troche rzeczy do pokoiku malego musze kupic (firanki/zaslonki, fotel rozkladany do spania, dywanik) ale to nie jest must have to moze spokojnie poczekac na lepsze finansowo czasy
Super, gratki 😊

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja miałam tak wczoraj wieczorem. Do tego jak czytam że macie prywatne położne, które wszystko wyjaśniają itp,. to czuję się kompletnie nieogarnięta i nieprzygotowana..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam "publiczną" położoną 😉 rozejrzyj się jeszcze u siebie, należy się nam darmowa opieka przed porodem i potem ta sama babeczka może do Ciebie przychodzić już po porodzie.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 15:49   #4792
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że lekarz coś zaradził. A czasami zwolnienia nie wystawił? 😜
Wystawił ale dla mojego tż to nie problem

Tak sobie teraz myślę, że pasowałoby sobie przyswoić słownictwo okołoporodowe Gin mam polaka więc luzik, ale żeby w szpitalu wiedzieć co mówić i wiedzieć co mówią
Stary 2016-10-10, 15:56   #4793
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, złożyliśmy łóżeczko położyliśmy materacyk na najwyższą pozycję. Wydaje mi się bardzo płytko, bo tylko 20cm między materacykiem a końcem barierek. U Was też tak jest? Wiadomo, na początku dziecko się tak nie rusza, ale myślałam, że na tym poziomie to dłuuugo pobędzie a teraz już sama nie wiem.
Ten pierwszy poziom jest płytki. U nas był do momentu jak córka zaczęła samodzielne próby obrotów i wierzgania nóżkami. Czyli tak 3-4 miesiące.

Ja kupię pampersy jedynki w zielonym opakowaniu. Ogólnie z pampersów innych niż w zielonym opakowaniu byłam niezdowolona. Wcale nie takie super jak twierdziły reklamy

Nie wykupuję położnej. Na pyskowanie sobie nie pozwolę i tyle.
Stary 2016-10-10, 16:00   #4794
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Wystawił ale dla mojego tż to nie problem

Tak sobie teraz myślę, że pasowałoby sobie przyswoić słownictwo okołoporodowe Gin mam polaka więc luzik, ale żeby w szpitalu wiedzieć co mówić i wiedzieć co mówią
Ooo widzisz też o tym myślałam o teraz mi przypomniałaś jakiś słowniczek trzeba zrobić

Ło matko jakoś weny dziś nie mam i nie wiem, co mężusiowi na obiad na jutro do pracy zrobić. Wczoraj na kolację przypaliłam zupe a dzis mu dałam makaron z sosem ze słoiczka ale ze mnie żona...
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 16:03   #4795
Listopadowaa
Zakorzenienie

dziewczyny ręcznik dla dziecka lepszy welur czy frotte?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Też odradzam
a w czym będzie twoje dziecko spało ? Otulacz, kocyk ?
Stary 2016-10-10, 16:09   #4796
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Panna Izabela ale masz majnie ! Daj troche tego obiadu ! a jak ida postępy w nowym mieszkaniu ?

Ja dalej leże, obiadu nie gotuje, nawet zadzwoniłam do TŻ który jest 20 m dalej, na dworze powiedzieć ze elektryk jutro będzie i ze nie ugotowalam obiadu. Takiego mam lenia ze nie pofatygowalam się wyjść do niego tylko dzwonie TŻ się nie złości, chyba cos zamowimy. To nie moja wina ze tak się czuje i nic mi się nie chce. Mówili w TV ze biomet jest niekorzystny, to dlatego.
Dom jeszcze trochę i będzie gotowy, w każdym razie parter, bo piętro za parę lat (ale ja wariatka to już po cichu planuję, co bym tam chciała i jak...). W tym tygodniu jak kupimy wykładzinę to jest szansa, że będzie gotowa już sypialnia. Do końca następnego tyg powinna być już gotowa łazienka i może salon, no i jest szansa na to, że facet będzie składał kuchnię. Wyrobimy się do 31.10, kwestia tylko tego, żeby się już obyło bez żadnych przykrych niespodzianek. Jedną już mamy, coś nie łączy ze światłem w sypialni. Mam nadzieję, że elektryk to naprawi i że nie okaże się, że fachowcy od sufitu trafili w jakiś kabel, bo wtedy byłaby masakra i mega duże opóźnienie i koszta. No i jest problem z sufitem w salonie, bo jest źle przytarty i widać krzywizny przy świetle, zwłaszcza wieczorem, a fachowiec się upiera, że pomalujemy farbą i nic nie będzie widać.
Poza tymi dwiema kwestiami wszystko idzie dobrze i dom w końcu zaczyna wyglądać jak dom, a nie ruina.
Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
To zależy jakie łóżeczko. Moi rodzice mieli dla brata takie, że ta pierwsza pozycja była mega wysoko, jak brat leżał w łóżeczku to był praktycznie na równi z brzegiem łóżeczka, w naszym jest to trochę niżej, ale nie wiem ile cm dokładnie. Ale ona jest i tak tylko do momentu, kiedy dziecko jest praktycznie nie mobilne
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia można masaż krocza olejkiem robić?
Bo te herbatę z liści malin to dopiero słyszałam, że od 37.

Czytałam artykuł położnej, że można pić wcześniej, filiżankę naparu na początek a potem zwiększać. Dla mnie to meeega niedobre jest.
A co do masażu to może się mylę ale on chyba jakoś 36-37 tc?
Cytat:
Różnie, tu widzę dziewczyny odradzają, my przy bracie używaliśmy i szwagierka też. Ja chcę używać poza szpitalem też, zwłaszcza jakbyśmy gdzieś jechali albo mieli gości, będę się lepiej czuła jak będą trzymać młodego w rożku, zawsze to sztywniej trochę, a nie każdy się pewnie czuje trzymając dziecko. No i może Junior będzie chciał spać opatulony w rożek a nie kołderkę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 16:28   #4797
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dla Kuby mialam 2, jak najbardziej byly w uzyciu. Z rozka mozna zrobic kocykokolderke np na spacer

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 16:33   #4798
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ooo widzisz też o tym myślałam o teraz mi przypomniałaś jakiś słowniczek trzeba zrobić

Ło matko jakoś weny dziś nie mam i nie wiem, co mężusiowi na obiad na jutro do pracy zrobić. Wczoraj na kolację przypaliłam zupe a dzis mu dałam makaron z sosem ze słoiczka ale ze mnie żona...
Spoko luz, u mnie ostatnio był gorący kubek
Cytat:
dziewczyny ręcznik dla dziecka lepszy welur czy frotte?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

a w czym będzie twoje dziecko spało ? Otulacz, kocyk ?
Ja bym brała frotte.

Planujemy w śpiworze, tak jak Lila, a co dzieć polubi to zobaczymy
Stary 2016-10-10, 16:34   #4799
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość

Równie dobrze mogłaś nie dać mu nic i powiedzieć żeby sam sobie ogarnął żarcie nie jest najgorzej

Karolina, czasem się trafia na humorzastą i opryskliwą położną czy lekarza, to ruletka nie znoszę takich zachowań, każdy w pracy powinien być neutralny i bez krzywienia się wykonywać wszystkie obowiązki za które przecież pobiera pieniądze.
Poród jest o tyle specyficzną sytuacją, że zwykle kobieta nie jest w stanie sama ustawić kogoś do pionu, ponieważ rodzi w bólu, lęku, niewiadomej, nie ogarnia wszystkich procedur, jest przemęczona, bezbronna i zależna od personelu porodówki. Przykro słuchać co się potrafi dziać na oddziałach i na kogo można trafić, z drugiej strony wiele kobiet nie narzeka na publiczną opiekę. Złe opinie rozchodzą się dużo łatwiej...
Stary 2016-10-10, 16:50   #4800
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Równie dobrze mogłaś nie dać mu nic i powiedzieć żeby sam sobie ogarnął żarcie nie jest najgorzej
Racja!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości