|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Lena, jak po 2 dniach bez Franka? Dawałaś radę z odciąganiem?
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza....
Ja od rana próbuję wyjść na spacer ale moje dziecko postanowiło inaczej i śpi od 10 z malą przerwą na cyca. A ja nie mam serca ubierać jej na śpiocha bo się rozbudzi Dziewczyny czy Wasze dzieci też mają tak dużo woskowiny w uszach? Bo Marcelinie wylewa się tyle, że już by świeczkę z tego ulepił...
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
U nas dużo z jednego uszka. Takiej gęstej, ciemnej. Pediatra mówiła, ze jak uszko nie boli, a wydzielina nie śmierdzi to nie ma się co specjalnie stresować bo to norma. niemowlęce uszka same się oczyszczają.
|
#1234 |
|
Konto usunięte
|
U nas niedużo. Już nawet nie pamiętam kiedy uszka czyściliśmy
|
|
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
co do uszek u nas jest bardzo dużo woskowiny bym musiała czyścić codziennie ale wiem ze dziecia same sie czyszczą uszka a my troszkę pomagamy bobra woskowina to bariera ochronna
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Jestem właśnie w przychodni do ginekologa i czekam a ty tyle pan z brzuszkami aż mi tęskno do takiego brzuszka ale ja juz mam swoja księżniczkę a one musza czekać ale ich strasznie dużo a Haniusia z moim tata cała nerwowa jestem pierwszy raz z nim została a spać nie spała :/
|
#1236 | |
|
Ania
|
Cytat:
Moja Hania nie ma jakoś bardzo dużo, ale jest.Psikam preparatem do uszka co kilka dni. Ale czasem jej z uszka nieprzyjemnie pachnie..wtedy wiem, że trzeba wyczyścić
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ze pytasz.
Steskniona, w sumie oboje bo już trzecia godzine leże z cycem na wierzchu ![]() Jakoś tam się udało, ale nie mogłam ściągać "do dna" bo niestety przerwy krótkie. Odciagalam tyle ile się dało, cycki troche bolały, ale Franek glodomorek zaraz po powrocie do domu wszystko ładnie zebrał Ja wcale nie czyszcze małemu uszek. Tzn czyszcze na zewnątrz. A że środka co jakiś czas wypadają takie kawałeczki woskowiny. Nie jest tego dużo. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Weronia, też tęsknię za brzuszkiem jak widzę dziewczyny w ciąży! Współczuję rozłąki
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek
Bylam w tesco(15km) jedno wielkie nic. Kupilam tylko sliniaki. W lidlu body same ogromne zostały. Do drugiego juz mi sie nie chcialo jechac. Karmilam Gabi o 10.30 i w sumie o 14 dalam jej sama, bo Ona jeszcze nie wolala, choc jak wyciaglam piers to chciala odrazu
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
My dzis bylysmy na zakupach w mieście a teraz moja panienka spi w hustawce.
W Tesco tez u mnie lipa ogólnie to nic tam nie ma jak dla mnie z dziecięcych ubranek. Moze jutro do lidla skocze. Woskowina z uszu nam sama wypada jedynie czyszcze uszy z zewnatrz patyczkiem niczym nie psikam. |
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Ignacjo dziękuje za życzenia
![]() Uszka - tez same nam sie czyszcza od czasu do czasu cos wypadnie ale nie jakies duze ilosci Bosze jakie ciulowe SH tu sa - nie to co w kuj-pom |
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Ignacy najlepszego
![]() U lekarza Maja dostała psikacz do noska i gardełka 2 razy dziennie. Odsłuchowo jest czysta. W środę do kontroli. Udało mi się nagrać to oddychanie pokaże lekarce. Zresztą zapisałam Ja do lekarki do której JA chodziłam jak byłam dzieckiem- mam sentyment. I poznała mnie ![]() Majusia była bardzo grzeczna. Miałam nebulizator i mi go wcięło. Nigdzie nie ma a nie przypominam sobie żebym pozyczala. Wracając od lekarza załatwiamy chrzciny na 6.11.Ksiądz się śmiał że będzie pamiętała bo to odwrócona data urodzenia ![]() Narożnik zamówiłam do 30 dni masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli nie tylko moje dziecko ma " żółte uszy". Ja jej też nie czyszczę tylko czasem jak wypadnie taka grudeczka to wyjmuję
Znioslam ze strychu przedciążowe spodnie i wchodzę tylko w jedne doopa się mieści ale brzuch nie dopina
|
#1243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Ehh dziś pewnie nie zdążymy jechać na zakupy bo tz coś naprawia w samochodzie, później ma gdzieś jechać po coś tam bo buduje garaz... Wiec nici z Tesco
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mało ją znasz to mogłaś to źle odebrać ![]() My tam kulturka
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na dodatek problemy brZuszkowe miałyśmy.. Także z kpi nie zrezygnowałam, bo już mi sie nie chciało ściągać, ale nie dawałam rady. Chociaż zawsZe się znajdzie ktoś kto napisZę, że mogłam stanąć na głowie i ściągać dalej
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-10-10 o 17:58 |
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia każdy robi jak uwaza. Ja np jakbym nie dala rady fizycznie karmić, a mleko bylo raczej nie zdecydowalabym sie na odciaganie, moze tylko na poczatku gdy tak z latwoscią odciagalam w 5min 140ml. Byloby mi zwyczajnie szkoda tracic czas na odciaganie, wolalabym nakarmic z butli i tulic tulic tulić. A nie przrkazywac Mała mężowi.
Ciesze się, ze sie karmimy mimo wszystko, mimo bolu brodawek, mimo ksztuszenia, mimo szarpania, mimo wielu innych. Ale ja miałam jakas tam wiedze i nie dalam sobie wmówić aby podać butle, wiedziałam, ze to pierwszy krok do rzucenia kp. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Nie lubie tylko jak ktoś zamiast powiedzieć 'nie karmie piersią bo nie, to moja sprawa' pieprzy jakies farmazony ze pokarm nie dobry, ze to czy tamto, takie mity sprzed ery.
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także jakbym sciagalam tak jak Ty to nie miałabym problemu z kpi ehh
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tak jak pisze to bylo na poczatku po 5min kazda pierś. Od dawna nie ściagam.
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Dla jednych temat kp czy mm jest trudnym tematem i zawsze dochodzi do ostrych czasami wymian zdań.
Dziewczyny już Tu niejednokrotnie pisały ze liczy się szczęście dziecka i matki. Ważne żeby rosło zdrowo! Ja nie lubię tego tematu wiec tyle co powiedziałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Ja nawet tak na początku nie miałam, ale to pewnie dlatego, że mała nie ciągnęła piersi. Myślę, że jakby jadła z piersi to o wiele więcej bym ściagnęła.
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia. Jestes super mama
Czy kp czy kpi czy mm czy inne skróty hehe Ja jestem dumna z siebie, ze sie nie poddałam, ze słuchałam madrych rad itd. Ale szanuje wybór każdego. Ale tylko tych odwaznych, a nie wciskających jakąś ciemnotę. Choć duzo jeszcze osób mimo doby internetu wierzą w takie stare mity, ale co sie dziwić skoro nawet połozne czy lekarze takie mity przekazujà. Szkoda, bo nie jedna z madrą pomoca karmilaby. I sa równiez osoby które szukają pierwszego lepszego powodu aby to rzucić. Nie mogę zrozumieć, ale nie tego ze nie karmią tylko po co im powód? Ktoś nie chce niech nie karmi i już. Co go wtedy obchodzi zdanie ludzi w koło.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-10 o 18:52 |
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam karmić i to bardzo, tym bardziej, że to moje pierwsze dziecko i prawdopodobnie ostatnie. Już pominę, że przez pierwsze 3 dni po cc nie miałam wogóle pokarmu i musiałam co 3 h pobudzać laktatorem. Co się napłakałam to tylko ja wiem i ten ból i poszarpane brodawki ![]() eh trochę doła złapałam jak tak teraz o tym sobie myślę, że nie wyszło bezsensu..
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy powinnam się martwić ciemnozielonymi kupami? Marysia jest kp/mm, choć chyba bardziej przeważa mm. Hafija pisze, że taka kupa to nic dobrego, no ale to przy wyłącznym kp. Mała robi je czasem codziennie, czasem co dwa dni, czasem rzadziej. W necie piszą różne rzeczy i już zgłupłam. Mamy ostatnio też brzuszkowe problemy, przy bączkach bardzo często płacz. Mam wrażenie, że Bobotic i Esputicon nie polepszają sytuacji. Zaczęłam się zastanawiać się nad zmianą mleka, ale nie wiem czy słusznie?
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-10-10 o 19:36 |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam kichnie czasem, ale ogólnie nie wygląda żeby coś się działo. Echhh ale może przejedziemy się do pediatry.
|
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Ania
|
Cytat:
No trzeba tyle czekac na narożniki..;/ ja też tyle czekałam, i to co do dnia;/ Cytat:
Nie możesz łapać doła, bo jak tak czytam, co piszesz, to samą mnie do rusza...zresztą wiesz, jak było również i u mnie. Nieraz mam ochotę przystawić małą do piersi...dziwne to ale tak mam.. A mam pytanie: jak ściśniesz brodawkę to leci Ci coś jeszcze???
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
Zjechałam 3 pepca bo nie ma rozmiarówek dla dziewczynek jak na złość dla chłopca wszystko wrrr
W umnie w Tesco jedynie czapki po 10zl dla niemowlaków a tak to lipa jedynie kupiłam sylikonowy śliniak z kieszonka i miseczkę z pokrywka i łyżeczka z toommy tippe W lidlu wielka porażka u mnie bardzo podobały mi sie spodnie dresowe po 17 zł znając życie szwagierka powie ze nic dla chłopca nie ma fajnego tylko dla dziewczynki wrrr a takie piękne rzeczy są kaszkiet mucha spodnie z szelkami ale trEba dać $$$ a to dusi grosz Jutro przychodzi na cały dzień my dwie i dwójka małych dzieci 3 i 5 miesięcy
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego szkoda, ze każda mama, która karmi mm wrzucania jest do jednego wora.Nie, mi już nic nie leci.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

doopa się mieści ale brzuch nie dopina