|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Z Piotra i Pawła
![]() ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-10-10 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! 100 lat mnie tu nie bylo, ale bede na zwolnieniu to napewno nadrobie
![]()
#4023 |
Zakorzenienie
|
Co do masazu krocza dzis o tym pisala polozna z bloga 280dni
![]() Mo dzis stuknelo 80 dni do konca :strach-drzwi: i zrobilam dzis pierwsza partie prania. Jutro czeka mnie prasowanie a popoludniu ide na wyklad do fizjoterapeutki dot porodu i pologu do |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Raczkowanie
|
Termometr z Lidla
Czy któraś z was takowy posiada? Dziś byłam oglądać i z tego co na szybcika przeczytałam w instrukcji, do czoła trzeba przyłożyć, a żeby zmierzyć temp. wody to z odległości max. 3cm. Koniec końców nie kupiłam bo chcę taki co można "strzelać" z daleka. A jakie polecacie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Raczkowanie
|
Zauważylam ze pojawia mi się ta kreska na brzuchu od bożenki coraz bardziej widać, na razie słabo ale codziennie jest wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie personel w większości był miły (oprócz lekarzy), ale te beidne panie położne były tak zabiegane, że mało która miała czas dla pacjentek. Cytat:
Duże wypadają: H&M, Carter's, Baby Gear, Rene Rofe. Mniejsze: Endo Standard: F&F, Cubus, Rosie Pope Spore rozbieżności: 5-10-15 - tutaj były spore różnice w bodziakach, spodnie nawet wypadają większe niż w większości, Cool Club - pajace bawełniane standardowo, ale takie ocieplane są ogromne. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia ze sprawami mieszkaniowymi. Cytat:
Wkładki laktacyjne - żadne mnie nie urzekły, chyba najlepiej wspominam Chicco. Te z Rossa się strasznie wałkowały i zbijały w środku. Cytat:
Używaliśmy niemal wszystkich marek (kwestia promocji). Dada do pewnego momentu były dobre, ale zaczęły strasznie przeciekać (te z Animkami, nie te Premium w kolorze fioletowym), Toujours z Lidla są ok, dobrze wspominam Happy Belli - ale te rzadko są na promocji i ciężej dostępne. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
Furjatka gratulacje
![]() ![]() Donka gratuluję znalezienia mieszkania. Już niektóre z Was zaczęły pranie ciuszków. Muszę i ja zacząć. Dzisiaj przyszalałam. Zamówiłam łóżeczko, materac i pościele do łóżeczka ![]()
#4029 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4031 |
Zadomowienie
|
Cześć wtorkowo
![]() Dzisiaj mamy 100dniówkę ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc! Dzis pogoda znowu depresyjna, ehh az sie nie chce nigdzie wychodzic...
Ja mam ten termometr z lidla. Moj tata sie zaangazowal i troche najpierw pogooglal, sprawdzil czy to dobry sprzecior i pojechal wreszcie kupic, bo podobno jest ok ![]() Wczoraj od popoludnia Mala robi sobie jakies 'party' w brzuchu - na tyle sie wierci, ze nawet tatusko dostal kilkanascie kopow pod rzad, az mu sie oczy zaswiecily ![]() ![]() ![]() Milego dnia! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66237616]Mąż mi kupił pocieszajkę - różowe wino musujące bez grama alkoholu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Gratulacje! ![]() Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Raczkowanie
|
Wysyłam link do ciekawego artykułu o fotelikach dziecięcych:http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-u...ndoli-263.html W skrócie: Fotelik ma być bezpieczny, a nie wygodny pod względem anatomii dziecka (np: w foteliku nóżki są rozłożone) dlatego zalecają nie wozić dziecka w nim dłużej jak 2h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A skoro termometrów już nie ma, to jaki inny polecacie? Elektryczne mam w domu dwa, oba dają pomiary +/- 0,5 stopnia, więc ujdzie. Dla malucha myślałam właśnie o takim na podczerwień, żeby się łatwiej mierzyło. A może jednak szukać zwykłego rtęciowego, który pokaże super dokładną temperaturę, ale jest mało wygodny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zadomowienie
|
Furjatka gratulacje!!
![]() Ja wczoraj byłam na zajęciach grupowych z rehabilitantką w szkole rodzenia. Takie ćwiczenia dla mam. I nikt prócz mnie nie przyszedł przez pogodę chyba :P także miałam zajęcia indywidualne, jak radzić sobie z rwą kulszową, wymasowała mi plecy - super ![]() Dziś idziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch, mimo przeziębienia, ale uważam że warto ![]()
#4037 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66238491]Z Piotra i Pawła
![]() ![]() Polecam też szampan bezalkoholowy z tej sieci - pycha ![]() Winka muszę sprawdzić. Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Co do wojen w Lidlu - bodziaki i spodenki wymiecione, kombinezonów brak. Kupiłam kilka rzeczy dla starszaka - mieliśmy szczęście, bo to były ostatki. Termometrow było sporo - nie kupowałam, bo mamy. Co do termometrów - mamy ten: http://m.ceneo.pl/4551354 Jest dość dokładny, widywałam takie w szpitalach.
![]() |
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4039 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Napoczatku zakaz,pozniej przy probach nie dalo rady bo czulam sie jak jakas dziewica/Biedny moj TZ biedny... ![]() Ostatnia proba z przed kilku dni naszczescie duzoo lepsiejsza,chyba zaczynam sie naprawiac,chociaz ochoty tez nadal brak. Dzidziel kopie raz na dole raz przy pepku,wczoraj dostalam kuksanca na wysokosci zoladka prawie ![]() Dziewczyny wyrzyna mi sie osemka...tak mega spuchlo mi dziaslo i podeszlo ropa.Bylismy u dentysty i niestety nic nie moze zrobic,powiedzial tylko ze mam plukac woda z sola,bo antybiotyku mi nie moze dac ze wzgledu na ciaze,boli jak cholera.Ze tez nie miala kiedy ta osemka wylezc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź na Mama Wie dla Zawitkowskiego - to pierwszy wykład. Warto. ![]() Zabrałam się za wybór położnej środowiskowej i jestem w kropce. W googlach nic nie mogę znaleźć, ale napisałam na FB do kilku koleżanek, które stosunkowo niedawno rodziły. Może mi podpowiedzą. Bo jak nie, to jak inaczej kogoś dobrego znaleźć? ![]()
![]() |
#4041 |
Raczkowanie
|
Czy ja moge prosic o dostep do klubu???Gdzie moge go znalezc? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lusia u nas też ze 3 razy było. Biedne te chłopy ![]() ![]() A 8 można płukać szałwią bo ma właściwości przeciwzapalne. Ja spuchnięte i krwawiące dziąsła smarowałam taką zawiesiną dentosept A. Dentystka pozwoliła aby tylko nie połykać ![]()
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-10-11 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z ósemka bardzo współczuję, najgorsze, że nic się nie da zrobić jeszcze przez kilka miesięcy. Oby ból zelżał i było Ci torchę lżej. Ja nie mam żadnej ósemki, w wieku 15 lat 1 mi się wyrzynała, naciskała na nerwu aż dostałam szczękościsku ![]() ![]()
![]() |
#4044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zawsze jak widzę te dzieci upchnięte w fotelikach na spacerach albo przeciorane po galeriach to mi ich zawsze szkoda... do Lidla posłałam męża, był tam koło 12, termometrów było mnóstwo, ale nie kupił, bo sam taki potrzebuje do pracy, tylko z większym zakresem temperatur, więc kupimy jeden droższy. Ale miałam kryzys w nocy - gardło, katar, w dodatku wieczorem mąż zauważył że mi włosek wrasta na linii majtek (bo ja już nie widzę z góry tego miejsca ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4045 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego znowu uciekła mi okazja na olxie i lezaczek się sprzedał :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Co do ósemki - szałwia. Możesz też stosować maść na ząbkowanie - teraz u nas na tapecie Kinbaby, ma bezpieczny skład bez lidokainy.
Odnośnie położnej - kilka z nich ma profile na znanym lekarzu, inne są zgłoszone do konkursu Położna na medal - http://www.poloznanamedal2016.pl. Grupy mam z okolicznych miast na fb są kopalnia takich namiarow.
![]() |
#4048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zadomowienie
|
mój też kopie całą noc - ja mam cichą nadzieję, że to dlatego, że cały dzień jestem na nogach i dopiero w nocy może się wyżyć, a nie dlatego że tak uwielbia harce nocą...
![]()
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.