Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-10, 20:35   #4021
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Łoooooo skąd takie cudo?

Dzięki dziewczynki
Z Piotra i Pawła są trzy rodzaje (jeszcze Merlot i Chardonnay) i kosztują 15zł

Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Czas edycji: 2016-10-10 o 20:40
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 20:43   #4022
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Hej dziewczyny! 100 lat mnie tu nie bylo, ale bede na zwolnieniu to napewno nadrobie powiedzcie mi, czy któras z Was dostała skierowanie na szczepionkę Rhophylac?

Jest: 68
Cel: 58

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 20:45   #4023
iwona335
Zakorzenienie

Co do masazu krocza dzis o tym pisala polozna z bloga 280dni

Mo dzis stuknelo 80 dni do konca :strach-drzwi: i zrobilam dzis pierwsza partie prania. Jutro czeka mnie prasowanie a popoludniu ide na wyklad do fizjoterapeutki dot porodu i pologu do
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 20:46   #4024
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Furjatka - super!!!!!!!!!! Lubimy darmoszki

Na Allegro trafiłam na użytkownika z dobrymi opiniami i przeszerokim asortymentem (nie tylko ciąża, poród, dziecko) bdsklep_pl
Ten i poprzednio wspominany sprzedawca byli chyba polecani na innych mamusiowych wątkach jako rzetelni sprzedawy
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 20:50   #4025
julia1612
Raczkowanie

Termometr z Lidla
Czy któraś z was takowy posiada? Dziś byłam oglądać i z tego co na szybcika przeczytałam w instrukcji, do czoła trzeba przyłożyć, a żeby zmierzyć temp. wody to z odległości max. 3cm. Koniec końców nie kupiłam bo chcę taki co można "strzelać" z daleka. A jakie polecacie??
julia1612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 20:58   #4026
KPZ
Raczkowanie

Zauważylam ze pojawia mi się ta kreska na brzuchu od bożenki coraz bardziej widać, na razie słabo ale codziennie jest wyżej
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 21:04   #4027
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
A to to już w ogóle druga strona medalu. Personel też nie ma lekkiego życia.....
Marzę o tym, by trafić na ludzki i emaptyczny zespół bo z tym jest naprawdę różnie....

Niestety kolejnego dnia badała mnie taka....która traktowała pacjentki gorzej jak bydło
Marzenia się spełniają, trzymam kciuki
U mnie personel w większości był miły (oprócz lekarzy), ale te beidne panie położne były tak zabiegane, że mało która miała czas dla pacjentek.

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Każda firma ma swoją rozmiarówkę. Robiłam wczoraj segregacje moich ciuszków i czasem te na 6-9 miesięcy były wielkości tych dla noworodka...
Co do rozmiarówki - wrzuciłam w klubie na fb poglądowo zdjęcia.
Duże wypadają: H&M, Carter's, Baby Gear, Rene Rofe.
Mniejsze: Endo
Standard: F&F, Cubus, Rosie Pope
Spore rozbieżności: 5-10-15 - tutaj były spore różnice w bodziakach, spodnie nawet wypadają większe niż w większości, Cool Club - pajace bawełniane standardowo, ale takie ocieplane są ogromne.
Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
No i właśnie. Spotkam się z tą położną, ale od razu powiem że nie chcę indukować. Najwyżej rodzina męża która to załatwiła będzie mnie miała za szurniętą wariatkę pronaturalną. Ale to mój wybór.
Przecież rodzina nie przeżyje za Ciebie ewentualnych komplikacji poporodowych... Zresztą, nie muszą nic wiedzieć
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Jestem na siebie zła a w sumie na swój organizm niestety tuż przed pierwszym pobraniem po wypiciu glukozy zwróciłam trochę nie dużo bo tak jakby mi się odbiło ale zaczęło się od mocnego bicia serca, oblałam się potem, ciemno przed oczami no i tyle zostałam do końca, wiem że wynik już nie będzie wiarygodny ale no nie dałam rady ale z wypiciem nie było problemu bo miałam cytrynową po prostu mój organizm tego nie znosi, nie wiem co teraz zobaczymy co lekarz powie w czwartek
Myślę, że co miało przejść do krwi, to przeszło. Wyniki masz ok.
Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Żyraf (robocze imie bobasa ^^) skacze i fika. TŻ widzial juz jak mi brzuch skacze, a wczoraj dostal kopniaka w ucho, jak podsluchiwal mi brzuch ^^

Do pt mamy sie przeprowadzic. Znalezlismy mieszkanko. Dwupokojowe z salonem.
Żyraf - urzekło mnie to imię
Powodzenia ze sprawami mieszkaniowymi.
Cytat:
Dziewczyny które już kiedyś używały albo mają sprawdzone majtki poporodowe z jakiej firmy polecacie? I wkładki laktacyjne?
Majtki wielo z Canpol Babies - siateczkowe.
Wkładki laktacyjne - żadne mnie nie urzekły, chyba najlepiej wspominam Chicco. Te z Rossa się strasznie wałkowały i zbijały w środku.
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ja z kolei ostatnio się dowiedziałam, że dziewczynom które mają mieć chłopców nie poleca się pieluszek pampers. Dlaczego? Dlatego, że mają one taką jakby wkładkę - no i "działają" tylko na określonym obszarze. Na dziewczynki styknie, na chłopców - nie za bardzo, bo przecież siusiak może sikać wszędzie. Także dziewczyny - przemyślcie sprawę pampersów
Z pampersami ostatnio jest tak, że spadly na jakości. Są produkowane na rynek ukraiński i rosyjski.
Używaliśmy niemal wszystkich marek (kwestia promocji). Dada do pewnego momentu były dobre, ale zaczęły strasznie przeciekać (te z Animkami, nie te Premium w kolorze fioletowym), Toujours z Lidla są ok, dobrze wspominam Happy Belli - ale te rzadko są na promocji i ciężej dostępne.

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem trochę tych cc na żądanie. Nie lepiej pomeczyc się te 24 h przy porodzie naturalnym i potem dochodzić do siebie w dwa miesiące a nie pół roku? Kurcze przecież to operacja, rozcinanie powłok brzusznych, mięśni itd. To nie takie chop siup.
Ja bym chciała naturalnie i wytrzymam ten ból ( cwaniara jestem bo nie wiem jeszcze co mnie czeka :-P)
Mam nadzieję że cesarka mnie ominie. Boję się jej bardziej. No i chciałabym szybko wrócić do aktywności fizycznej po porodzie ale nie nastawiam się też na nic bo niewiadomo co będzie.
A ja po rozmowie z koleżankami, które mają tokofobię, rozumiem... Moja mama cały czas wypomina mi ciężki poród - ze chciała cesarkę, a męczyła się w ogromnych bólach. Nic przyjemnego tego słuchać. Znam dziewczyny, które szybko doszły do siebie po cc. Znam takie, które po sn były nie do życia - o ile sama po pierwszym w miarę sprawnie chodziłam, tak pierwsza doba po porodzie - mdlałam z powodu utraty krwi.
Cytat:
Aaaaa dziewczyny wygrałam główna nagrodę! !!!! adapter do pasów, lusterko do samochodu i zabezpieczenia na szafki dzięki za cynk o wierszykach! !!!!!

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Gratki

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 21:23   #4028
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Furjatka gratulacje uwielbiam nagrody

Donka gratuluję znalezienia mieszkania.

Już niektóre z Was zaczęły pranie ciuszków. Muszę i ja zacząć.

Dzisiaj przyszalałam. Zamówiłam łóżeczko, materac i pościele do łóżeczka
Stary 2016-10-11, 07:10   #4029
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Zauważylam ze pojawia mi się ta kreska na brzuchu od bożenki coraz bardziej widać, na razie słabo ale codziennie jest wyżej
Też wczoraj zauważyłam! Ale u mnie pojawiła się nad pępkiem, im niżej, tym mniej widać.

Cytat:
Napisane przez julia1612 Pokaż wiadomość
Termometr z Lidla
Czy któraś z was takowy posiada? Dziś byłam oglądać i z tego co na szybcika przeczytałam w instrukcji, do czoła trzeba przyłożyć, a żeby zmierzyć temp. wody to z odległości max. 3cm. Koniec końców nie kupiłam bo chcę taki co można "strzelać" z daleka. A jakie polecacie??
Chciałam go kupić, ale jak poszłam do Lidla po pracy, to tylko kartka z ceną po nich została :/ Kombinezony były już tylko różowe. Kupiłam tylko dwupak skarpetek dla małego i trzypak skarpetek dla siebie
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 07:21   #4030
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Też wczoraj zauważyłam! Ale u mnie pojawiła się nad pępkiem, im niżej, tym mniej widać.

Chciałam go kupić, ale jak poszłam do Lidla po pracy, to tylko kartka z ceną po nich została :/ Kombinezony były już tylko różowe. Kupiłam tylko dwupak skarpetek dla małego i trzypak skarpetek dla siebie
Zielona u mnie już o 10 nie było śladu po termometrach za to udało mi się kupić siwy sweterek z kapturkiem a w tesco kszulke polo za 7 zł
Stary 2016-10-11, 07:23   #4031
muffi24
Zadomowienie

Cześć wtorkowo
Dzisiaj mamy 100dniówkę

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-11, 07:26   #4032
Konkardia
Wtajemniczenie

Czesc! Dzis pogoda znowu depresyjna, ehh az sie nie chce nigdzie wychodzic...

Ja mam ten termometr z lidla. Moj tata sie zaangazowal i troche najpierw pogooglal, sprawdzil czy to dobry sprzecior i pojechal wreszcie kupic, bo podobno jest ok

Wczoraj od popoludnia Mala robi sobie jakies 'party' w brzuchu - na tyle sie wierci, ze nawet tatusko dostal kilkanascie kopow pod rzad, az mu sie oczy zaswiecily dodatkowo mocno czul jak sie przesuwala i kopala nozkami jak do tej pory raczej sie przy nim uspakajala. Dzis od rana imprezy ciag dalszy. Od wczoraj postanowilam, ze bede liczyla ruchy, ale te 10 ktore maja sie pojawic w ciagu 1-1,5h Mala wykonala w jakies 4 min, wiec nie wiem czy nie dam sobie spokoju na razie

Milego dnia!

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Cześć wtorkowo
Dzisiaj mamy 100dniówkę

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
Ulala! Robi sie powaznie
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 08:08   #4033
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa dziewczyny wygrałam główna nagrodę! !!!! adapter do pasów, lusterko do samochodu i zabezpieczenia na szafki dzięki za cynk o wierszykach! !!!!!

Super, gratulacje

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66237616]Mąż mi kupił pocieszajkę - różowe wino musujące bez grama alkoholu Jedna lampka, a mi od razu lepiej

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Gratulacje! [/QUOTE]

Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje muszę kupić

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Furjatka - super!!!!!!!!!! Lubimy darmoszki

Na Allegro trafiłam na użytkownika z dobrymi opiniami i przeszerokim asortymentem (nie tylko ciąża, poród, dziecko) bdsklep_pl
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Furjatka gratulacje uwielbiam nagrody

Donka gratuluję znalezienia mieszkania.

Już niektóre z Was zaczęły pranie ciuszków. Muszę i ja zacząć.

Dzisiaj przyszalałam. Zamówiłam łóżeczko, materac i pościele do łóżeczka
Super

Cytat:
Czesc! Dzis pogoda znowu depresyjna, ehh az sie nie chce nigdzie wychodzic...

Ja mam ten termometr z lidla. Moj tata sie zaangazowal i troche najpierw pogooglal, sprawdzil czy to dobry sprzecior i pojechal wreszcie kupic, bo podobno jest ok

Wczoraj od popoludnia Mala robi sobie jakies 'party' w brzuchu - na tyle sie wierci, ze nawet tatusko dostal kilkanascie kopow pod rzad, az mu sie oczy zaswiecily dodatkowo mocno czul jak sie przesuwala i kopala nozkami jak do tej pory raczej sie przy nim uspakajala. Dzis od rana imprezy ciag dalszy. Od wczoraj postanowilam, ze bede liczyla ruchy, ale te 10 ktore maja sie pojawic w ciagu 1-1,5h Mala wykonala w jakies 4 min, wiec nie wiem czy nie dam sobie spokoju na razie

Milego dnia!

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ulala! Robi sie powaznie
Moja uwielbia party w nocy robić mam nadzieję że po porodzie jej się odmieni
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 08:22   #4034
julia1612
Raczkowanie

Wysyłam link do ciekawego artykułu o fotelikach dziecięcych:http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-u...ndoli-263.html W skrócie: Fotelik ma być bezpieczny, a nie wygodny pod względem anatomii dziecka (np: w foteliku nóżki są rozłożone) dlatego zalecają nie wozić dziecka w nim dłużej jak 2h.
julia1612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 08:52   #4035
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Zielona u mnie już o 10 nie było śladu po termometrach za to udało mi się kupić siwy sweterek z kapturkiem a w tesco kszulke polo za 7 zł
Nieźle, to tam prawdziwa walka musiała się odbyć Ale to różnie bywa z tymi Lidlami, jak kupowałam maszynę do szycia dzień po wejściu oferty, to w dwóch Lidlach mi powiedzieli, że rozeszły się chwilę po otwarciu, a w trzecim zastałam jeszcze z 8 sztuk.
A skoro termometrów już nie ma, to jaki inny polecacie? Elektryczne mam w domu dwa, oba dają pomiary +/- 0,5 stopnia, więc ujdzie. Dla malucha myślałam właśnie o takim na podczerwień, żeby się łatwiej mierzyło. A może jednak szukać zwykłego rtęciowego, który pokaże super dokładną temperaturę, ale jest mało wygodny?
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 09:23   #4036
chupacabra88
Zadomowienie

Furjatka gratulacje!!

Ja wczoraj byłam na zajęciach grupowych z rehabilitantką w szkole rodzenia. Takie ćwiczenia dla mam. I nikt prócz mnie nie przyszedł przez pogodę chyba :P także miałam zajęcia indywidualne, jak radzić sobie z rwą kulszową, wymasowała mi plecy - super

Dziś idziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch, mimo przeziębienia, ale uważam że warto Zapisałam nas wcześniej jeszcze na te Mama wie, ale chyba z nich zrezygnujemy.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 09:58   #4037
cornflower_girl
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66238491]Z Piotra i Pawła są trzy rodzaje (jeszcze Merlot i Chardonnay) i kosztują 15zł [/QUOTE]
Polecam
też szampan bezalkoholowy z tej sieci - pycha
Winka muszę sprawdzić.

Cytat:
Termometr z Lidla
Strzał z daleka nie jest wiarygodny.

Cytat:
Zmiany hormonalne - niektóre kobiety mają ja w bardzo ciemnym odcieniu.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Cześć wtorkowo
Dzisiaj mamy 100dniówkę
Gratulacje

Cytat:
W pierwszej ciąży raczej nie notowałam ruchów - miałam pory dnia, w których starszak szalał i wyrabial normy. Zwracałam uwagę na odstępstwa.

Cytat:
Wysyłam link do ciekawego artykułu o fotelikach dziecięcych:http://www.mamasy.pl/a/rodzicu-nie-u...ndoli-263.html W skrócie: Fotelik ma być bezpieczny, a nie wygodny pod względem anatomii dziecka (np: w foteliku nóżki są rozłożone) dlatego zalecają nie wozić dziecka w nim dłużej jak 2h.
Fotelik zamiast gondoli to jakaś plaga. Serio. Widuję dzieciaki w fotelikach na dłuższym spacerze, nie jest to za dobre.

Co do wojen w Lidlu - bodziaki i spodenki wymiecione, kombinezonów brak. Kupiłam kilka rzeczy dla starszaka - mieliśmy szczęście, bo to były ostatki. Termometrow było sporo - nie kupowałam, bo mamy.

Co do termometrów - mamy ten: http://m.ceneo.pl/4551354
Jest dość dokładny, widywałam takie w szpitalach.

Stary 2016-10-11, 10:15   #4038
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Moja uwielbia party w nocy robić mam nadzieję że po porodzie jej się odmieni
Chyba nie, bo z tego, co czytałam, to te okresy aktywności pozostają po urodzeniu.

Cytat:
Też o tym juz czytałam i w sumie to nawet logiczne, bo skoro noworodki muszą leżeć na płasko, a nie siedzieć, to i taki fotelik nie jest dla nich najlepszy na dłuższą metę.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 10:17   #4039
lusiaUk
Raczkowanie

Cytat:
Uff, jak dobrze, że nie tylko nasze przytulanie takie ostatnio zaniedbane

Bartek smyra w nowym miejscu - pod prawami żebrami. Co on tam robi?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas od poczatku ciazy przytulanko bylo az 3 razy
Napoczatku zakaz,pozniej przy probach nie dalo rady bo czulam sie jak jakas dziewica/Biedny moj TZ biedny...
Ostatnia proba z przed kilku dni naszczescie duzoo lepsiejsza,chyba zaczynam sie naprawiac,chociaz ochoty tez nadal brak.
Dzidziel kopie raz na dole raz przy pepku,wczoraj dostalam kuksanca na wysokosci zoladka prawieFikolki chyba robi...

Dziewczyny wyrzyna mi sie osemka...tak mega spuchlo mi dziaslo i podeszlo ropa.Bylismy u dentysty i niestety nic nie moze zrobic,powiedzial tylko ze mam plukac woda z sola,bo antybiotyku mi nie moze dac ze wzgledu na ciaze,boli jak cholera.Ze tez nie miala kiedy ta osemka wylezc

Video wspomnienia
lusiaUk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-11, 10:19   #4040
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Furjatka gratulacje!!

Ja wczoraj byłam na zajęciach grupowych z rehabilitantką w szkole rodzenia. Takie ćwiczenia dla mam. I nikt prócz mnie nie przyszedł przez pogodę chyba :P także miałam zajęcia indywidualne, jak radzić sobie z rwą kulszową, wymasowała mi plecy - super

Dziś idziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch, mimo przeziębienia, ale uważam że warto Zapisałam nas wcześniej jeszcze na te Mama wie, ale chyba z nich zrezygnujemy.
Ale Ci sie udało z tymi zajęciami indywidualnymi Super, na pewno bardzo z tego skorzystałas, a jakby było więcej osób, to nie miałabys takiej okazji.

Idź na Mama Wie dla Zawitkowskiego - to pierwszy wykład. Warto.

Zabrałam się za wybór położnej środowiskowej i jestem w kropce. W googlach nic nie mogę znaleźć, ale napisałam na FB do kilku koleżanek, które stosunkowo niedawno rodziły. Może mi podpowiedzą. Bo jak nie, to jak inaczej kogoś dobrego znaleźć?

Stary 2016-10-11, 10:20   #4041
lusiaUk
Raczkowanie

Cytat:
Będzie w klubie

Czy ja moge prosic o dostep do klubu???Gdzie moge go znalezc?

Video wspomnienia
lusiaUk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 10:26   #4042
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Nieźle, to tam prawdziwa walka musiała się odbyć Ale to różnie bywa z tymi Lidlami, jak kupowałam maszynę do szycia dzień po wejściu oferty, to w dwóch Lidlach mi powiedzieli, że rozeszły się chwilę po otwarciu, a w trzecim zastałam jeszcze z 8 sztuk. 4
A skoro termometrów już nie ma, to jaki inny polecacie? Elektryczne mam w domu dwa, oba dają pomiary +/- 0,5 stopnia, więc ujdzie. Dla malucha myślałam właśnie o takim na podczerwień, żeby się łatwiej mierzyło. A może jednak szukać zwykłego rtęciowego, który pokaże super dokładną temperaturę, ale jest mało wygodny?
Ja mam rtęciowe termometry. Na alegro można dostac. Są najdokładniejsze. Od zawsze się używało i jakoś nikt się nie zatruł

Lusia u nas też ze 3 razy było. Biedne te chłopy mój się śmieje że jak się później dorwie to od razu będzie rodzeństwo
A 8 można płukać szałwią bo ma właściwości przeciwzapalne. Ja spuchnięte i krwawiące dziąsła smarowałam taką zawiesiną dentosept A. Dentystka pozwoliła aby tylko nie połykać

Edytowane przez Candid
Czas edycji: 2016-10-11 o 10:30
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 10:33   #4043
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Napoczatku zakaz,pozniej przy probach nie dalo rady bo czulam sie jak jakas dziewica/Biedny moj TZ biedny...
Ostatnia proba z przed kilku dni naszczescie duzoo lepsiejsza,chyba zaczynam sie naprawiac,chociaz ochoty tez nadal brak.
Dzidziel kopie raz na dole raz przy pepku,wczoraj dostalam kuksanca na wysokosci zoladka prawieFikolki chyba robi...

Dziewczyny wyrzyna mi sie osemka...tak mega spuchlo mi dziaslo i podeszlo ropa.Bylismy u dentysty i niestety nic nie moze zrobic,powiedzial tylko ze mam plukac woda z sola,bo antybiotyku mi nie moze dac ze wzgledu na ciaze,boli jak cholera.Ze tez nie miala kiedy ta osemka wylezc
U nas jest średnio raz na tydzień, ale dla mnie to mało przyjemne. ;(

A z ósemka bardzo współczuję, najgorsze, że nic się nie da zrobić jeszcze przez kilka miesięcy. Oby ból zelżał i było Ci torchę lżej.
Ja nie mam żadnej ósemki, w wieku 15 lat 1 mi się wyrzynała, naciskała na nerwu aż dostałam szczękościsku a potem się cofnęła.

Stary 2016-10-11, 11:10   #4044
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Polecam
też szampan bezalkoholowy z tej sieci - pycha
Winka muszę sprawdzić.

Fotelik zamiast gondoli to jakaś plaga. Serio. Widuję dzieciaki w fotelikach na dłuższym spacerze, nie jest to za dobre.

Co do wojen w Lidlu - bodziaki i spodenki wymiecione, kombinezonów brak. Kupiłam kilka rzeczy dla starszaka - mieliśmy szczęście, bo to były ostatki. Termometrow było sporo - nie kupowałam, bo mamy.

Co do termometrów - mamy ten: http://m.ceneo.pl/4551354
Jest dość dokładny, widywałam takie w szpitalach.
Szampan lecę dziś

ja zawsze jak widzę te dzieci upchnięte w fotelikach na spacerach albo przeciorane po galeriach to mi ich zawsze szkoda...

do Lidla posłałam męża, był tam koło 12, termometrów było mnóstwo, ale nie kupił, bo sam taki potrzebuje do pracy, tylko z większym zakresem temperatur, więc kupimy jeden droższy.

Ale miałam kryzys w nocy - gardło, katar, w dodatku wieczorem mąż zauważył że mi włosek wrasta na linii majtek (bo ja już nie widzę z góry tego miejsca) i tak mnie to cholera boli i nie wiem co z tym zrobić z rana na szczęście gardło przeszło ale jestem osłabiona jak cholera .. kurde ja nie chcę być chora
Stary 2016-10-11, 11:25   #4045
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nie, bo z tego, co czytałam, to te okresy aktywności pozostają po urodzeniu.
Nie strasz mnie

Cytat:

A może zaparz sobie szałwię i nią płucz?

Cytat:
Ale Ci sie udało z tymi zajęciami indywidualnymi Super, na pewno bardzo z tego skorzystałas, a jakby było więcej osób, to nie miałabys takiej okazji.

Idź na Mama Wie dla Zawitkowskiego - to pierwszy wykład. Warto.

Zabrałam się za wybór położnej środowiskowej i jestem w kropce. W googlach nic nie mogę znaleźć, ale napisałam na FB do kilku koleżanek, które stosunkowo niedawno rodziły. Może mi podpowiedzą. Bo jak nie, to jak inaczej kogoś dobrego znaleźć?
No jedynie chyba z polecenia
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 11:38   #4046
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Szampan lecę dziś

ja zawsze jak widzę te dzieci upchnięte w fotelikach na spacerach albo przeciorane po galeriach to mi ich zawsze szkoda...

do Lidla posłałam męża, był tam koło 12, termometrów było mnóstwo, ale nie kupił, bo sam taki potrzebuje do pracy, tylko z większym zakresem temperatur, więc kupimy jeden droższy.

Ale miałam kryzys w nocy - gardło, katar, w dodatku wieczorem mąż zauważył że mi włosek wrasta na linii majtek (bo ja już nie widzę z góry tego miejsca) i tak mnie to cholera boli i nie wiem co z tym zrobić z rana na szczęście gardło przeszło ale jestem osłabiona jak cholera .. kurde ja nie chcę być chora
Łączę się w chorobie! Gardło boli mnie strasznie. A do tego pół nocy wedrowalam między obiema sypialniami, bo F. Nie mógł spać przez kaszel :-/

Do tego znowu uciekła mi okazja na olxie i lezaczek się sprzedał :-(
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 11:39   #4047
cornflower_girl
Zakorzenienie

Co do ósemki - szałwia. Możesz też stosować maść na ząbkowanie - teraz u nas na tapecie Kinbaby, ma bezpieczny skład bez lidokainy.

Odnośnie położnej - kilka z nich ma profile na znanym lekarzu, inne są zgłoszone do konkursu Położna na medal - http://www.poloznanamedal2016.pl. Grupy mam z okolicznych miast na fb są kopalnia takich namiarow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-11, 11:44   #4048
KPZ
Raczkowanie

Cytat:

Mam to samo a nawet gorzej. Ósemka rośnie mi obok siódemki i muszę czekać do końca ciąży. Drugi problem leczenie kanałowe mnie czeka ale też kazali czekać a ja się boję że nic mi z zęba nie zostanie...

Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-11, 12:24   #4049
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Nie strasz mnie
mój też kopie całą noc - ja mam cichą nadzieję, że to dlatego, że cały dzień jestem na nogach i dopiero w nocy może się wyżyć, a nie dlatego że tak uwielbia harce nocą...
Stary 2016-10-11, 12:52   #4050
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
mój też kopie całą noc - ja mam cichą nadzieję, że to dlatego, że cały dzień jestem na nogach i dopiero w nocy może się wyżyć, a nie dlatego że tak uwielbia harce nocą...
No to moje aktywne między 21.00 - 22.00 a potem zaczyna kopać około 5.00. I co jakiś czas w ciągu dnia takie serie po 30-40 minut
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości