|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Australia u Nas przy problemach i placzkach z powodu brzuszka była zielona koopa.
Pomogły butelki dr Browns i zmiana mleka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze po kąpieli był cyc i butla i sen Tak teraz był cyc wrzask przy butli lulanie przez 1.5 godz i co..... leży sobie w łóżeczku i gaworzy a spanie ma w d
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1265 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() A no bo mi leci, cały czas, jak ściskam, czy to jedna pierś, czy druga.. widać, że to mleko/siara, nie wiem sama. Madzia999- też tak masz, czy nic nie leci?? Ania- chyba po prostu taki "egzemplarz" Ci się trafił... spokojnie, bo chyba tylko to Cię może uratować![]() Aaaaa!! dziewczyny, jedziemy nad morze! Taki spontan, zainspirowana dzisiejszym wyjazdem chudziaszka!! ![]() Jedziemy w środę w nocy, a w sobotę na noc wracamy, bo mąż nie dostanie urlopu- mamy ciocię w centrum Kołobrzegu(w tym roku poznana ciocia) i jedziemy do niej! Ale się cieszę! Jeszcze tylko jutro mąż sprawdzi auto, w sensie gaz, czy jest ok-oby(bo coś tam się działo). Normalnie cieszę się jak dziecko
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie długo...przez chrzcinami nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Super morze zazdroszczęWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1268 | |
|
Ania
|
Cytat:
No na katar, to rozumiem.-Oby Mai szybko przeszło
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli mowa o mm... U nas coraz większe ilości wchodzą tak jak przewidziała położna... Rano i wieczor jak było, ale zjada już 150ml. A coraz częściej bywa że i w południe dostaje, bo przekładam po kilka razy z jednego na drugiego cyca a on coraz bardziej się denerwuje. Ehh przykre to, ale męczy mnie takie karmienie mieszane. Bo jak tylko kp to wiem że zawsze jest najedzony, ew przekładam właśnie do skutku lewy-prawy-lewy-prawy... Jak mm to też wiem co ile czasu ma jeść, ile zjadać itp żeby być najedzonym. A tu nigdy nie wiem czy dać mu butle po karmieniu, czy wystarczy mu pierś, czy denerwuje się właśnie bo jest głodny nadal, czy jednak coś innego mu nie pasuje. Strasznie męczące. Mam myśli żeby zrezygnować z kp. No ale jednak wiem ze to dla niego najlepsze i nie chce go tego pozbawiać. No i jestem w kropce ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Ale się wypłakałam *.* |
||
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow maksymalnie zazdroszcze morza. Moj TŻ znów w delegacji,dobrze że chociaż ten piątek wyrwał dla nas,dla rodziny Basia dziś jak ją calowalam w szyjke próbowała zassac mojego policzka Usmialysmy się jak nie wiem😝---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Lena, pewnie pisałaś,ale czemu podajesz mm? Za mało dziecko Ci przybiera? |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak psiknelam Maja zrobiła bezcenna minę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Po 2 godz sama usnela w łóżeczku. Dzisiaj jak szliśmy do lekarza to cały czas się podnosiła...chce mi już siadać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-10-10 o 21:36 |
|
|
|
|
#1272 | |
|
Konto usunięte
|
Kurde dziewczyny nie gloryfikujcie tak tego kp.! Mi się właśnie wydaje że jest odwrotnie. To nie mm jest zanadto zachwalane tylko kp. Mamy karmiące mm nie są w niczym gorsze od mam kp i zapamiętać to proszę raz na zawsze
TO NIE JEST PRAWDA!Dzieci karmione mm są tak samo piękne, mądre i zdrowe jak te karmione z cyca. Najbardziej liczy się miłość, uwaga poświęcona dziecku, troska... Nie to co zjada. Nie dołujcie się niepotrzebnie dziewczyny- jesteście najlepszymi mamami dla swoich dzieciaczków Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
utleniania się.
|
|
#1274 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Bo to czy mm, czy pierś, jeśli chodzi o samo mleko, to dla mnie bez różnicy. Po prostu dla siebie chciałabym poczuć jak to jest karmić piersią tyle.Też lubię Kołobrzeg Oj naprawdę spontan
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hneczka, a leci Ci coś? jak masz ochotę... to może spróbuj przystawić Hanie? na SR położne mówiły, że znają przypadki reaktywacji kp a nawet podobno była taka historia, że kobieta karmiła adoptowane dziecko, ale to podobno była długa i bardzo trudna droga, no ale w końcu sie udało Ty dość długo odciągałaś, może akurat jakos by się udało ![]() ja Wam powiem, że mój TŻ był karmiony piersią 3 lata, a ja mm od 1 miesiąca życia. Skończyliśmy takie same studia, ja zawsze miałam lepsze oceny i w ogóle TŻ twierdzi, że jestem bystrzejsza (ja bym tak do tego nie podchodziła, po prostu każde z nas jest inne, czasem ja coś lepiej pamiętam, czasem on ). Ogólnie jesteśmy calkiem niezłą grupą badawczą (szkoda, że tak malo liczną) kiedyś się okaże, kto z nas będzie bardziej chorowity i szybciej umrze, ale to za jakiś czas dopiero ![]() Ach i jeszcze - zazdroszczę morza szalejecie dziewczyny ja już marzę o naszym lipcowym wyjeździe, który mam nadzieję w ogóle wypali na razie TŻ zmienia pracę i zanim to się wszystko jakos tak uspokoi to minie kilka miesięcy i dopiero wtedy będziemy planować
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-10-10 o 22:19 |
|
|
|
|
#1276 |
|
Konto usunięte
|
Omg, nie nadrobie, padam na twarz...
My dziś po urodzinach Zosi, impreza udana, mala zachwycona prezentami, dopiero zasnela. Niestety jutrzejsze kinder party nie wypali bo.goście nam się pochorowali. Jutro badanie moczu. Może nad ranem nadrobie co u Was :-* |
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinagm i Śliweczka
wiedziałam, ze na czerwcowki można zawsZe liczyć sZczerze mówiąc tego było mi trzeba
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
A ja zamierzam po 6mcu przejsc z kp na mm. W sumie dla własnego widzimisię. Chcialabym juz nie musiec zastanawiac sie jak sie ubrac na wyjscia, zeby byl latwy dostęp do cyca. Zeby mnie juz sutki nie draznily i nie sterczały non stop... Taka ze mnie wyrodna matka.
|
#1279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziecko ma nie być głodne i mieć szczęśliwą mamę. Szkoda, ze tyle mam tych które walczyły gorzej się przez to czuje, to bezsensu. Czy tylko ja jestem tak nawiedzona i prasuje nawet pajace do spania?? ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Nie uciekaj od nich Fajne dziuchy ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-10 o 22:54 |
|||
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
tez kiedys myślałam, że będę karmić maks do 8 miesięcy, że od 6 będę stopniowo odstawiać, ale ... moje dziecko tak lubi tego cycusia, cycuś dobry na wszystko, jak głodny - wiadomo, ale też jak zmęczony, jak się wkurzy itd jakos nie umiałabym mu tego odmówić. Na co dzień żyjemy sobie i jakos tego nie odczuwam, że to uciążliwe. Jedynie wkurzam się co tydzień w kościele, to przez 5 miesięcy chyba tylko 3 albo 4 razy miałam spokój a tak to schodki z tyłu kościoła ( a idzie jesien i zima :O) no i jak ktos do nas przychodzi to nie każdy rozumie, że moje dziecię nie uspokoi sie/nie zaśnie bez cyca, a wcale nie chodzi o to, że glodne. No ale jednak tych zwykłych, normalnych dni, kiedy kp mi nie przeszkadza jest więcej, więc pokarmimy sie jeszcze trochę
|
|
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam piękną bluzkę i co z tego jak nie dam rady w niej karmić a przecież do każdego posilku córki nie będę się rozbierać Cytat:
Dziecko śpi, stary chrapie a ja mam oczy jak 5zł i buszuję po necie. A rano będzie dramat Dzanet sto latek dla Zosi
|
|
#1282 |
|
Konto usunięte
|
Caryca spoko. Moja przyjaciolka tak wlasnie zrobila bo nie chciala potem miec cyrkow z odstawieniem starszego dziecka. Jej syn jak miał pól roku stopniowo i bezroblemowo się przestawil.
Ja jeszcze nie wiem ile będę karmić, póki co o tym nie mysle 😊 ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Żabcia ja tez wszystko prasuję 😉 |
|
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66241346]Omg, nie nadrobie, padam na twarz... My dziś po urodzinach Zosi, impreza udana, mala zachwycona prezentami, dopiero zasnela. Niestety jutrzejsze kinder party nie wypali bo.goście nam się pochorowali. Jutro badanie moczu. Może nad ranem nadrobie co u Was :-*[/QUOTE] Super, że imprezka udana, najlepszosci dla Zosi! Cytat:
|
||
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Caryca doskonale Cie rozumiem z tym ubiorem
Ale ja sie cieszę ze nam udało sie kp z takich technicznych względów - miałabym problem z przygotowywaniem, odmierzaniem odpowiednia temp, nieraz moje dziecko chce jesc po godz wręcz NA JUZ i jakbym miała cyrkowca z woda proszkiem i butelkami to chyba sąsiedzi by opiekę wezwali (pewnie kwestia wprawy ale nie widze jakos tego aktualnie) Do tego nie oszukujmy sie ale dochodzi kwestia finansowa Mm 5 zł nie kosztuje plus specjalne butelki, smoczki,szczotki do mycia płyny sterylizatory i inne cuda. Mamy MM szacun Kilka razy odciągalam i chyba bym sie ZAJECHAŁA jakbym miała tak cały czas robic Takze pokłony takze dla odciągających (krócej czy dłużej) Każda historia jest inna co nie zmienia faktu ze każda mama jest dla swojego dziecka najwspanialsza istota we wszechświecie PS:Haneczko mnie rozczulił widok picia z butelki
|
|
|
|
#1285 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka takie resztki mleka możesz miec jeszcze przez jakiś czas w piersiach, to normalne.
I mnie też rozczula widok mojej Hani pijacej z butelki takie to słodkie
|
|
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
Radena bardzo mało przybierał. Ok 10g na dobe. Odkąd dokarmiamy jest znaczna poprawa. No i położna laktacyjna (bardzo dobra, douczona) po konsultacji powiedziała że jest możliwość że niestety dotyczy mnie ta wzmianka o kilku procentach kobiet nie mogących wyłącznie kp. Nie wiem dokładnie gdzie leży problem ale mam zamiar się dowiedzieć.
No i powiedziała że skoro moje piersi nie dały sie wystymulowac do większej produkcji to pewnie będę musiała zwiększać ilość mm co niestety właśnie się dzieje. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Sliweczka, dzięki za te słowa, ja to wszystko wiem, ale cała ciążę się nastawialam na kp, bardzo dużo czytałam na ten temat i miałam w głowie że skoro tyłu mamom wierzącym w porady tesciowych sie udaje to jeśli ja mam wiedzę to nie może się nie udać. No i klops. Dlatego mi przykro. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Haneczka właśnie o to chodzi. O egoizm a nie o to co dziecko je mojemu szkrabowi jest zupełnie obojętne cyc czy butla.![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Zabcia ja prasuje nawet skarpetki chyba jestem bardziej nawiedzona ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Australia muszę przejąć Twoje nastawienie do kp żeby nie fixowac ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Jeśli mowa o słodkim widoku picia z butelki. Czy Wasze dzieci też same trzymają butle?
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Oo super, jest ktos bardziej nawiedzony niz ja
Ja prasuje bluzy i jeansy i jak do tego się przyznaje to patrza jak na kosmite. I ciuchy po domu lubie miec wyprasowane. Ooo tak, ciuhy do ubrania.. jest problem. Mam sporo bluzek ktore sa obcisle na piersiach i nie ma szans aby je ubrać. Pozatym podwijanie bluzek do góry konczy sie tym, ze są one zmięte, czego nie lubie. Ale dla mnie to do przezycia przez jeszcze jakis czas. Na poczatku nie lubialam karmic, bolało i w ogóle latwo nie było. Chcialam 3m, pozniej myslalam ze jak juz tyle sie udalo to pociagne do 6m, pozniej zaczelo mi to sprawiac przyjemność. Takie nasze intymne chwile Później myślałam, ze tak ok 8m zaczne odstawiać. A teraz chcialabym chyba do roku. Bo po co pod koniec dawać mm jak juz tyle na moim mleczku. A do roku mleko podstawą diety. Wiem, ze sa kobiety co karmia i do 2 lat i nawet dłużej ja sobie tego akurat nie wyobrazam. Aby np podeszla do mnie Gabi przy ludziach i bluzke mi podwijała Noce gdy pół przytomna moge dać pierś, a nie stawać, zapalać światło i dawać butle są super. I nawet na wyjściach to doceniłam, np na wycieczkach nie musielismy brać butelek, termosu itd. Pierś wyciagnięta na trawce i super W aucie Gabi głodna, postój karmienie i jazda. Bez zbędnej papraniny ![]() To moje odczucia dotyczące kp. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Gabi śpi, ale juz któryś dzien z kolei rano są skręty :/
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-11 o 09:03 |
|
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki. Z tym dokarmianiem sobie już poradziłam że tak musi być. Tylko po prostu męczy mnie to karmienie mieszane. A skoro nie mogę kp to zostać przy mm? To by było zabranie mu tej resztki dobroci która mogę mu dać. Nie wiem co z tym dalej zrobić;( chyba przemęcze sie przynajmniej do 6msc.
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Maja dziś skończyła 4 miesiące
Jedziemy zaraz oglądać mieszkanie pod kredyt.. zobaczymy co z tego wyjdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

dlatego szkoda, ze każda mama, która karmi mm wrzucania jest do jednego wora.

Usmialysmy się jak nie wiem😝

utleniania się.
). Ogólnie jesteśmy calkiem niezłą grupą badawczą (szkoda, że tak malo liczną)
takie to słodkie