|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Styska gratulacje grudnioweczko
A Staś nie taki duży jak się zapowiadał ( dajesz mi nadzieje ze mój też nie będzie za duży ) Pokazuj nam tu małego A u nas dalej choroba szaleje... Młody antybiotyk skończył a tu dalej masakra ... zaraz będziemy jechać do przychodni... ma być jakaś dobra pediatra co raz w tyg przyjmuje może ona w końcu coś poradzi ![]()
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
NelkaHelka a Mikołajek prze prze śliczny!!!!! 😍😍😍
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamierzam w Bogucicach. Mam nadzieję, że nie trafię na 10 porodów w jednym czasie....
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Styska, gratulacje, Kochana
Cieszcie się Stasiem!Powiedzmy, że nie jestem zła, że mi się wepchałaś na termin :P Lunus, dajesz! Powodzenia
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koleżankę we wrześniu odesłali do innego szpitala....
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Co ze Słonikiem ??? Przegapiłam cos czy sie nie odzywała od nocy?
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Słonik zajęta rodzeniem (mam nadzieje) i nic nie pisze
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4089 |
|
Erudycja
|
Dziewczyny miałam okazję wypróbować katarek do odkurzacza i szczerze polecam! Gruszka nie mogłam sobie poradzić z gilem a tu 3 sekundy i nos czysty a mała w ogóle nie płakała tylko była zafascynowana, siedziała cicho jak zakleta
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tam u słonika ???
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Styska! wielkie gratulacje!
powiem Wam szczerze, że super jest mieć już swoje Szczeście przy sobie, ale z drugiej strony tak egoistycznie i tylko między nami - tęsknię odrobinę za stanem ciążowym tym, że mogłam spać kiedy chciałam, byłam w centrum uwagi i miałam mnóstwo czasu tylko dla siebie. Teraz kiedy ona JAKIMŚ CUDEM zaśnie, to jest to wyscig z czasem, bo niewiadomo ile pośpi. Więc wybieram między myciem zębów, chwyceniem jakiejś starej kanapki a ogarnięciem pokoju Jest hardcore! ale żeby nie było, że tylko źle - jestem jednocześnie najszczęsliwsza na świecie jak patrze na tą pyzatą buźkę, jak cmokta cyca i jak dotykam tej puchatej kochanej główki To tyle ze zwierzeń pamiętajcie, że śledzę Wasze losy i trzymam permanentnie kciuki (nawet jak nie piszę) ! Pozdrowienia znad cyca śle wontrubka
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
No i u mnie dalej cisza... ale dzień się jeszcze nie skończył 😂🙈
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4093 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
teraz jem kiedy mogę a nie kiedy jestem głodna, czasem nie wiem czy mam jeszcze pospać rano czy ogarnąć np. pranie (dziś wygralo pranie i inne sprzątanie, więc jak nigdy o 8 już wieszalam czyste ciuchy i mialam ogarnięta kuchnie). Obiad robię najprostszy i wtedy kiedy mala śpi bo inaczej nie da rady. A inne porządki są podzielone na raty bardziej niż w ostatnim tyg ciąży.I bywam zła że młoda potrafi kilka godzin marudzić ale kiedy już pójdzie spać i w stanie po dwóch czy trzech godzinach, to nie mogę się nacieszyć jej obecnością Jakbym jej już tydzień nie widziała 😍
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona uwaza ze po porodzie to ja sie zanudze sama z dzieckiem w domu...
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Erudycja
|
Bywały dni że spała ładnie zaraz po kp ale teraz już tak nie jest, wczoraj bujalam z nią od 18 do prawie 1, gdyby nie mąż nawet bym prysznica nie wzięła. Już boję się czwartku i piątku bo jedzie do pracy i wróci dopiero w sobotę rano...
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie u nowego ginekologa, jestem zadowolona i pluję sobie, że dopiero teraz zmieniłam. Długa historia. Najbardziej boli to, ile zostawiłam pieniędzy w tamtej klinice ... lepiej późno niż wcale.
Co do konkretów - chyba ustawiam się na końcu kolejki w naszym wątku Moja mała Kluska nie dość że jest wysoko (co sama sobie wybadałam ), to szyjka twarda i raczej nie zapowiada się na rodzenie. Z USG wychodzi, że wcale nie będzie taka wielka (no ale wiadomo, inny lekarz, dochodzi błąd pomiarowy itd), za 2tyg może mieć +/- 3500g. Wszystko u niej dobrze. W trakcie USG bawiła się pępowiną i zasłaniała twarz rączką. Za tydzień idę na KTG. Jakieś ciśnienie miałam wysokie, ale wiążę to z wizytą - w domu regularnie badam i jest ok.Myślałam że na dniach urodzę, ... pytanie czy w ogóle urodzę w październiku?
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-11 o 18:07 |
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za gratulacje jutro podeśle zdjęcie, młody ciagle śpi
A ja o 16 (6h po cięciu) wstałam pierwszy raz. I to nie bardzo z pomocą położnej bo mnie denerwowała. A teraz leżę sobie i próbuje przekręcać sie na boki, ale to juz wyższa szkoła jazdy. Stasiu urodził sie właśnie dużo mniejszy niż miał być, w dodatku owinięty pępowina i złe ułożony wiec o porodzie naturalnym nie było mowy. Chociaż swoje naturalne przeszłam wiec mogę powiedzieć, ze rodziłam w połowie tak w połowie tak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Withi no to gratki za wizytę. Moja tez wysoko, ciagle czuje ja w tym samym miejscu. Szyjka miękka - malutki sukces. Przeczytałam ostatnia książkę, obejrzałam serial, mieszkanie wysprzątane, zapasy zamrożone a młoda nie chce wyjsć. Jeszcze tydzień do TP ale czuje ze to bedzie pózniej
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam na nic sily... Najchetniej nie ruszalabym sie z lozka az do porodu... Chodze codziennie rano do sklepu ktory mam blisko i wracam spocona i zdyszana jakbym maraton przebiegla... Dzisiaj pojechalam na na poczte i stalam w wielkiej kolejce... Myslalam ze nie wystoje,a oczywiscie nikt mnie nie przepuscil a samej bylo mi glupio sie wpychac...
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
A ja siedzę i rycze.....nie daje juz rady..... tz na budowie a ja wykapalam Z pod prysznicem-darła sie tak ze cały blok słyszał..... położyłam spac.... dałam herbatę i...... zarzygala mi całe łóżko włącznie z cała soba...... i znowu pod prysznic.... znowu awantura o mycie włosów.... cała pościel w rzygach..... juz naprawdę nie mam siły.....wiem ze nie jej wina ale codziennie mi wymiotuje..... juz naprawdę nie nadążam z praniem..... noszeniem jej-wazy 13 kg......a co to bedzie po cc?????
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Inka a czemu ona tak wymiotuje? Chora czy z nerwów? Nie masz nikogo kto mógłby Ci pomóc poza tz?
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
A ja skresliłam już wszystkie punkty z mojej listy rzeczy do zrobienia - mogę rodzić!
Słonik, Lunus, jak tam? Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
Mała ma katar ktory przechodzi we flegmę.... a ona nie umie jeszcze odkaszlnąć... strasznie mi jej szkoda bo tak sie wystraszyła.... a ja sie jeszcze zezłościłam na nia
Pomoc to mi mama pomaga ale ona mieszka 15 km od nas i nie jeździ samochodem.... a nie zostawie u niej Z bo by sie zapłakała..... Ehhhh juz sie uporalam z tym.... pościel sie pierze a mała spi..... wogole wszystko sie pieprzy u nas!!!! Tz zaczyna jakies szkolenie i nie bedzie miała ani dnia wolnego przez 3 tygodnie.... a 2 listopada Makau byc w centrum zdrowia dziecka..... Nie wiem jak sobie poradzimy.... z 2 tyg maleństwem 300 km do hotelu na tydzien..... jakas masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
Inka na spokojnie. Na pewno coś wymyślicie. Musisz tylko podejść do tego z dystansem i spojrzeć z boku co i jak można zrobić. Wszystkiego na pewno nie przeskoczysz. Ale będzie dobrze
dacie rade na pewnoWysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Karolina! Wiem ze musimy dac rade ale.... serio-pomimo ze sobie jakos radzę w pracy, obowiązkach, ogarniania mieszkania i budowy to dzisiaj jakiegoś dola złapałam..... jutro ide ostatni raz do lekarza i juz moze bede spokojniejsza znając szczegóły przyjęcia w pt i cc.... eh.....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Inka nie dziwie Ci sie, ze czujesz sie przytłoczona dzis. Ogolnie to Cie mega podziwiam bo jestes bardzo dzielna! Masz sporo na głowie a świetnie sobie radzisz. Moze jutro po wizycie u lekarza troche sie uspokoisz, a mała Z zacznie stawać na nogi. Trzymaj sie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Inka na pewno będzie dobrze bo innej opcji nie ma do wyboru
Ciesz się, że przynajmniej wiesz jak rodzisz i kiedy... ja nadal nie wiem czy sn czy cc i kiedy i jak i co... liczę ze w pt doktorek się zlituje nade mną i coś ustalimy.... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi bo w sumie nie pytałam się.. myślicie że mam być jutro na czczo w tym szpitalu? Czy mogę zjeść śniadanie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Do cc chyba 4 godziny wcześniej się nie je?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

( dajesz mi nadzieje ze mój też nie będzie za duży 

tym, że mogłam spać kiedy chciałam, byłam w centrum uwagi i miałam mnóstwo czasu tylko dla siebie. Teraz kiedy ona JAKIMŚ CUDEM zaśnie, to jest to wyscig z czasem, bo niewiadomo ile pośpi. Więc wybieram między myciem zębów, chwyceniem jakiejś starej kanapki a ogarnięciem pokoju 

ona uwaza ze po porodzie to ja sie zanudze sama z dzieckiem w domu...

czy sn czy cc i kiedy i jak i co...