|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dominika muszę jak najszybciej urodzić, bo jak tak dalej pójdzie, to mnie mąż dźwigiem do porodu bedzie wiózł
![]() ![]() Dajesz Lunus!! Junior już prawie z Tobą ![]() ![]() Nelka dopiero teraz udało mi sie otworzyć zdjęcie - Mikołaj jest idealny 🏼![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Lunus, trzymaj się
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Lunus dasz radę 😊 też przez to przechodziłam więc wiem że da się 😊
Ana, Ty to pewnie nie wybierzesz się ale może Twój mąż by do mnie podjechał? Pożyczę Ci książkę która mi uratowała życie kiedy córka nie chciała spać. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Lunus kciuki
trzymaj się dzielnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Coś mnie brzuch boli ... takie dziwne cmienie które się po pachwinach rozchodzi... ale to pewnie nie to :/ 13.20 wizyta ciekawe co się dowiem ![]()
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Dzisiaj juz mi lepiej po wczorajszym załamaniu....oby zdrowie było-wszystko da sie przezwyciężyć!!!!!!
Lunus-tulisz juz malenstwo??? Ana-jeśli cos moge doradzić-spróbuj wlasnie suszarki, okapu lub moze apki z telefony z delikatnym szumem..... ja stosowałam taka metodę, ale nie pamietam w jakim wieku była Z..... wiem ze bez szumu nie zasnęła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie
ciężka noc a teraz czekam na śniadanie chyba jedyna na całym oddziale musze sie nawcinac i mogą mnie dalej męczyć. A ten balonik powinien wypaść czy jak ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Lunus, mi wyjmowali
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
A ja wstałam drugi raz nawet sie umylam, panie sa ze mnie dumne
szwy trochę ciągną ale jak dzisiaj odkleja mi plaster to powinno być lepiej. Młody śpi grzecznie prawie w ogóle nie płacze chyba ze sie zdenerwuje. Ja nie mogłam spać w nocy, bo chętnie bym na boku pospala a lezalam tylko na plecach, dzisiaj juz będę kombinować Lunus powodzenia tam, ja dzisiaj dostałam juz herbatę do picia i dostanę obiad Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to oby do obiadu dotrwaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
liczę, ze szybko dołączę do tego stanu HelkaNelka nie wiem czy pisałam ale słodki ten Twój skarb u mnie noc spokojna, wyspałam się. Dzisiaj moja ginka ma dyżur wiec fajnie by było jechać rodzić
|
|
#4151 |
|
Erudycja
|
Stokrotka niestety to był już drugi dzień. Na szczęście dała mi się w miarę wyspać. Teraz zaczynamy dzień od nowa i już nie śpi po jedzeniu
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po śniadanku nawet kakao było
i trzeba sie wziąć za rodzenie chociaż moje współlokatorki jakieś zrezygnowane sa strasznie i nie można ich nastawić pozytywnie a nie chce zeby mi sie ich wisielczy nastrój udzielił Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Obżeram się właśnie ciastem rafaello ze Styski przepisu
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja juz sobie leżę na oddziale z dwiema mamusiami w sali.. póki co nic mi nie robią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Styska to widze, ze szykuje sie uczta
fajnie, ze ze Stasia taki mądry chłopczyk i wie, ze nie moze psocić i płakać bo mamusia musi dojść do siebie trzymajcie sie ![]() Lunus cos czuje, ze jeszcze moment i bedzie po wszystkim u Ciebie ![]() Megula trzymam kciuki ![]() ![]() Mnie rano obudził paskudny bol brzucha, potem puściło, potem znow zaczęło bolec, cały czas boli mnie jak na okres brzuch i krzyż. Nie wiem jak te cholerne skurcze maja wyglądać, od zawsze mam problem z określeniem bólu i swojego stanu, teraz ide pod prysznic, zobaczymy czy przejdzie. Mam nadzieje, ze powoli cos zaczyna sie dziać a nie tylko mnie znow straszy i straszyć jeszcze bedzie cały miesiąc :/ martwi mnie jedynie brak czopa, biegunek, itp. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
Lunus-powodzenia dzisiaj-w sumie fajna tez data
jak współlokatorki maja wisielcze humory to siedź z nami na forum zeby ci sie nie udzieliło!!!!!Megula-wlasnie-beda cos robic dzisiaj??? Jakos kombinować zebys sie rozpakowała??? Ciekawe jak słonik??? Chyba ze cos przegapiłam lub pomyliłam???? Ja pod ktg..... skurcze cały czas w okolicy 40...... to chyba mało prawda??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dominika-moze to juz trzymam kciuki![]() Megula-bo ja czekam grzecznie w kolejce aż urodzisz wiec..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Megula, nie daj się! Coś wiem o dolujacych ciezarowkach. Sama z jedną leżałam. Myśl pozytywnie i jak tylko dopada Cie czarne myśli to pisz do nas.
Lunus, niezmiennie trzymam kciuki. Inka, bardziej liczy się częstotliwość, bo siła często zależy od tego jak przylozyl ten czujnik. Powiem Wam, że jak położna pobierała mi wczoraj próbkę na gbs-a to przez chwile poczułam się na tym fotelu jakbym juz była na porodowce. Aaaa Moja koleżanka dziś urodziła. Była już po terminie i kompletnie zrezygnowana, a w nocy ja wzięło i urodziła w 6h! Także nie traccie nadziei. |
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Lunus, Megula powodzenia!
Ciekawe jak Słonik, pewnie już urodziła i czasu nie ma żeby do nas zajrzeć ![]() Ja dziś mam wizytę i mam nadzieję że się dowiem że rozwarcie postępuje
|
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bądź tu mądry.... Lunus, Megula powodzenia ![]() Ja dziś znowu wdrażam S jak sprzątanie a później może spacer jak mi starczy sił.
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Ja póki co miałam ktg i usg.. wszystko jest z mala w porządku. Mam mieć jeszcze badanie lekarskie wiec czekam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Powodzenia dla naszych rodzących
🏼![]() Gosia czytam właśnie ta książkę, fajnie słyszeć pozytywne opinie na jej temat ![]() Styska brawo, ze taka dzielna jestes ![]() Dominika, Ewula, mam dokładnie ten sam problem od dwóch dni odczuwam raz większy raz mniejszy ból w okolicach pachwin, czasem jak ból okresowy. Brzuch mi sie regularnie spina, jak byłam wczoraj na spacerze z psiakiem, to w pewnym momencie sie wystraszyłam, bo cały brzuch mnie dość mocno bolał, spinał sie i twardnial, za chwile wszystko puszczało i powtórka. Ale wróciłam do domu, polezalam i znowu cisza... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Paula, Ewula te nasze dzieciaki to chyba jakis pakt zawarły
u mnie znow spokój, tzn boli mnie tylko jak na okres brzuch i krzyż, ale te bolesne skurczyki minęły (o ile były to skurcze...). Zaraz poskacze troche na piłce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczek to razem wizytuje my ... na którą masz ? Ja na 13.20
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Marze żeby usłyszeć. .. pani Adriano rozwarcie na 4 jeszcze chwila i będziemy rodzic ... hehehe zapraszam do szpitala .... chyba nigdy chętniej bym nie pobiegła do szpitala.... Z młodym nawet nie wiem kiedy mi się na 4cm zrobiło. .. I tak właśnie sobie myślę x tymi skurcz ami. .. Mamuśki czy każda miała takie typowe skurcze ? Ja już rodziłam ale ja nie miałam skurczy -skurczy tylko nawet D dzisiaj do mnie ze jak się zaczęło t zadzwoniła do niego ze mnie brzuch jak na okres boli... a 3 godziny później młody juz był po drugiej stronie brzucha. ... Wogole na wadze znów mniej ... przez 3 dni prawie 1kg mniej Nie to żebym narzekała dobrze ze w ta stronę ...A mam pytanie do withi... Słońce wiesz może jak to jest jak mamuśka rodzące jest chora ?? W sensie zasmarkana na amen ból gardła i lekki kaszel ??? Czy będę musiała być w maseczce (myślę że tak) ... chyba nie zabronić mi karmić ? Nie mam gorączki wiec wydaje mi się ze bym mogła ? Kurde boje się ze mam to samo co syn i ze tez będą mi chcieli dać antybiotyk ![]()
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wam. Ja dzisiaj w nocy znowu źle spałam a od chyba 4 rano mi się brzuch spinal. Tak sobie macica ćwiczyła, że nie mogłam sobie dogodnej pozycji zająć i się co chwile budziłam. Na 12 jadę na ktg zobaczyć co tam pokaże. A w piątek wizyta.
Brzuchate jeszcze - tez macie takiego lenia? I ze non stop się chce wam spać ? No kurcze ja potrafię wstać po 7 żeby dla męża i sobie śniadanie ogarnąć a potem potrafię spać do 11-13.... wstanę ogarnę pranie czy obiad i znowu śpię. .. kolacja... i znowu śpię. . No większość doby to ja śpię! Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Dominika, Ewula, Paula ja dołączam do was. Praktycznie cały czas mam bóle brzucha, co chwile inne. Brzuch jest twardy, robi sie jakis kwadratowy, nie wiem czy mlody zmienił pozycje czy co... Na spacerach tez ciagle sie spina i bardzo często, gdy wstaje z pozycji siedzącej i leżącej.
Co chwile myśle,ze to juz, ze może sie rozkręca. Straszne to. Zaczynam dopiero 39tc, ale chce juz urodzić ![]() ![]()
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ja w dzień terminu porodu byłam też bardzo zestresowana,że małej że mną dobrze i nie zamierza wychodzić,więc postanowiłam ja wykurzyc podstępem.Rano kręcenie biodrami z przysiadami,później sprzątanie domu,następnie dluuuugi spacer offroad-po lesie,wertepach itp., wieczorem znów kręcenie biodrami i masaż sutków.O 23.30 odeszły wody.Wygrałam!!!😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Marrticzka dobre pomysły
Tylko nie wiem czy przy chorobsku bym nie padła. .. najgorzej się czuje właśnie wieczorem taka bezsilna wiec młody wyłaz !!!!! Póki matka ma względnie siły .... Myślicie że mimo że do tp 10 dni jak poproszę to mi wymasuje szyjkę gin ? D tez masuje ale ona może jakoś bardziej to zruszy ![]()
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Marrticzka moj jest tak leniwy, ze nic go nie rusza
juz sie smieje, ze nie wychodzi bo z niego taki lasuszek, ze wie, ze skończą mu sie słodycze jak sie urodzi, wiec moj maz wpadł na genialny pomysł - nasmarujemy mi uda czekolada zeby go zwabić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

🏼

ciężka noc a teraz czekam na śniadanie chyba jedyna na całym oddziale
Big Day - 7 czerwiec

szwy trochę ciągną ale jak dzisiaj odkleja mi plaster to powinno być lepiej. Młody śpi grzecznie prawie w ogóle nie płacze chyba ze sie zdenerwuje. Ja nie mogłam spać w nocy, bo chętnie bym na boku pospala a lezalam tylko na plecach, dzisiaj juz będę kombinować
to oby do obiadu dotrwać
cała ciąża bez większych zachcianek, a dzisiaj taki hardcore 

jak współlokatorki maja wisielcze humory to siedź z nami na forum zeby ci sie nie udzieliło!!!!!

🏼

u mnie znow spokój, tzn boli mnie tylko jak na okres brzuch i krzyż, ale te bolesne skurczyki minęły (o ile były to skurcze...). Zaraz poskacze troche na piłce.