Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-12, 13:10   #4801
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
A ja znam jedną dziewczynę, która nie musi się malować, cera idealna, łącznie z rumieńcem, rzęsy do nieba, brwi jak od szablonu... Pozazdrościć
No to chyba, ze ma się taką urode Ja nie mam oczyu bez tuszu, ani twarzy bez brwi. Na twarzy tradzik rozowaty. Takze u mnie to rutyna.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:11   #4802
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jak masz wolne to wstajesz i sie malujesz?

mi szkoda cery, wole ponakladac maseczki, kremy, zrobic jej day spa...

jak mialam duzo gorsza cere (w tamtym roku bylam na kuracji wit A) to zawsze sie malowalam na wyjscia (do pracy, impreze, spotkanie... nie na silownie, nie ze smieciami, nie do tesco:P) a teraz zawsze rzesy, brwi i puder + konturowanie. zazwyczaj do tego dochodzi róż i rozswietlacz. BARDZO czesto kolor na usta

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

ja do 80 na pewno dobije, ale dalej nie chce... startowalam z 67...
Zalezy jaki mam plan na dzien. Jak wiem, że nikt nie przyjdzie lub ja nie wychodzę to nie ale jak czekam na kuriera to juz tak. Blizny mam po trądziku. Psychicznie chyba czuje się lepiej, że to maskuje. Aczkolwiek nie mam większego problemu z tym np zamykając się przed ludźmi bo są i tacy. Na codzień nie zwracam na to uwagi i sie nie przejmuje ale pomalować się muszę

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:11   #4803
mariea
Zakorzenienie

ciekawe z tym wysypem krostek. mnie też trochę sypie, nie jakoś bardzo, ale plecy i twarz. jak byłam ostatnio u endokrynologa 8 września, to się mnie spytała czy się przypadkiem chłopca nie spodziewam, bo te krostki na to wskazują...
Stary 2016-10-12, 13:11   #4804
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Ja dokładnie tak samo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

To ja plecy mam całe wysypane... Może to alergia?

Mysle, ze bardziej hormony. Nie wiem co mogloby mnie uczulic, nic nie zmienialam...

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:14   #4805
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ciekawe z tym wysypem krostek. mnie też trochę sypie, nie jakoś bardzo, ale plecy i twarz. jak byłam ostatnio u endokrynologa 8 września, to się mnie spytała czy się przypadkiem chłopca nie spodziewam, bo te krostki na to wskazują...
mi wyskakują w ciąży pojedyncze krostki na plecach a nigdy wcześniej mi się to nie zdażało
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:16   #4806
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
mi wyskakują w ciąży pojedyncze krostki na plecach a nigdy wcześniej mi się to nie zdażało
mi endo powiedziała, że wyglad moich wyprysków wskazuje na wzrost testosteronu w organizmie, a wiadomo, ze testosteron to chlopiec. moze cos w tym jest bo faktycznie ma być syn.
Stary 2016-10-12, 13:16   #4807
s i l v e r
Zakorzenienie

Jak ja wiem,że nigdzie nie wychodzę to sie nie maluję. Chociaż to rzadko kiedy bo np codziennie po małą do przedszkola jadę.
Stary 2016-10-12, 13:16   #4808
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
mi endo powiedziała, że wyglad moich wyprysków wskazuje na wzrost testosteronu w organizmie, a wiadomo, ze testosteron to chlopiec. moze cos w tym jest bo faktycznie ma być syn.
Dobry tok myślenia
Stary 2016-10-12, 13:19   #4809
axn22
Zakorzenienie

Ja mam takie momenty, że mnie strasznie obsypuje. Z dnia na dzień twarz cała w wypryskach a np dwa tygodnie później gładziutka... I tak w kółko. Szaleństwo

A co do wagi to u mnie chyba właśnie stanęła bardziej. Koło 16-17tc mocno podskoczyła i teraz trzymam się na +5. No chyba, że zobaczę w najbliższą neidzielę już +6 bo ważę się co niedziela właśnie
Zaczynałam od 55 bez żadnych strat. Mam nadzieję, że nie dobiję 70 ale jak tak to trudno

Cytat:
Dobry tok myślenia
Cytat:
To u mnie kosmetyczka powiedziała, że jak dużo wyprysków to córka:P Jak widać Twoja endo ma tutaj jednak rację bo też będzie chłopak

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-10-12 o 13:20
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:20   #4810
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
No to chyba, ze ma się taką urode Ja nie mam oczyu bez tuszu, ani twarzy bez brwi. Na twarzy tradzik rozowaty. Takze u mnie to rutyna.
Ja przed ślubem zrobiłam piórkowy brwi i to były jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim życiu

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:23   #4811
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed ślubem zrobiłam piórkowy brwi i to były jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim życiu

Ja po ślubie zrobiłam i cholera pasuje mi już odnowić (już ponad rok minął) a tu nie da rady bo ciąża
Stary 2016-10-12, 13:24   #4812
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

To u mnie kosmetyczka powiedziała, że jak dużo wyprysków to córka:P Jak widać Twoja endo ma tutaj jednak rację bo też będzie chłopak
heh pewnie kosmetyczka to z przesądów, że na dziewczynkę się brzydnie czy jakoś tak (krosty=brzydota)
Stary 2016-10-12, 13:25   #4813
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
heh pewnie kosmetyczka to z przesądów, że na dziewczynkę się brzydnie czy jakoś tak (krosty=brzydota)
Cóż...
Stary 2016-10-12, 13:26   #4814
paulinka009
Zadomowienie

Ja mam 18 tydz. I 3 kg na wadze. Widzę, że to taka norma jem normalnie wiec chyba nie powinnam przytyć wiecej niż trzeba. Oby!

Dostałam troche ciuchów od szwagierki. Większość nadaje się na 56 prawie nie noszone ale to oczywiste jak dziecko rodzi się 60cm. Reszta tak zniszczona i sprana, że mam wrażenie jakby specjalnie mi najgorsze dała. Aż mi sie tak dziwnie zrobiło bo nie jestem taka biedna żeby moja mała najgorsze ciuchy nosiła. Zostawiłam te 56 chociaż nie wiem czy się przyda a resztę oddałam. Kupię nowe. Ale kurczę ja bym się wstydziła tak komuś dać. Te lepsze może siostrze zostawiła... w każdym razie sa tam też czapeczki i teraz nie wiem jak to z rozmiarami? Jakie do szpitala zabrać? Nie wiem czy te co dostalam też są małe i powinnam kupic jeszcze wieksze. Pomocy

Stary 2016-10-12, 13:28   #4815
justkonev
Zakorzenienie

Ja póki co podobno nie brzydne.. PODOBNO

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ja mam 18 tydz. I 3 kg na wadze. Widzę, że to taka norma jem normalnie wiec chyba nie powinnam przytyć wiecej niż trzeba. Oby!

Dostałam troche ciuchów od szwagierki. Większość nadaje się na 56 prawie nie noszone ale to oczywiste jak dziecko rodzi się 60cm. Reszta tak zniszczona i sprana, że mam wrażenie jakby specjalnie mi najgorsze dała. Aż mi sie tak dziwnie zrobiło bo nie jestem taka biedna żeby moja mała najgorsze ciuchy nosiła. Zostawiłam te 56 chociaż nie wiem czy się przyda a resztę oddałam. Kupię nowe. Ale kurczę ja bym się wstydziła tak komuś dać. Te lepsze może siostrze zostawiła... w każdym razie sa tam też czapeczki i teraz nie wiem jak to z rozmiarami? Jakie do szpitala zabrać? Nie wiem czy te co dostalam też są małe i powinnam kupic jeszcze wieksze. Pomocy
Nie fajnie, że dała Ci takie 'znoszone' ubranka.. Ale może nie miała na myśli nic złego?
Stary 2016-10-12, 13:29   #4816
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Kupiłam podkład, puder i kolczyki. Na trochę mi starczy. Kiedyś malowałam się codziennie, teraz nie odczuwam takiej potrzeby. Jak gdzieś wychodzę to podkreślę brwi, tusz na rzęsy i tyle. Od czasu do czasu robię pełny makijaż, ale zwykle mi szkoda czasu
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:34   #4817
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po ślubie zrobiłam i cholera pasuje mi już odnowić (już ponad rok minął) a tu nie da rady bo ciąża
Ja miałam iść na drugą poprawkę bo bardzo krwawilam i się trochę wybarwily a tu ciąża 😝 w marcu pójdziemy

Stary 2016-10-12, 13:34   #4818
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg.
Ostatnio przejrzałam sobie poprzednią kartę ciąży i na razie przybieram na wadze dokładnie tak samo jak wtedy

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-12 o 13:35
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:36   #4819
minula
Wtajemniczenie

Z wypryskami to u mnie się sprawsza, że na dziewczynkę. W poprzedniej ciąży nie miałam, a teraz czolo i szyja srednio.
Ja się maluje tylko na imprezy, tak to czasami krem BB jak mocno blada jestem.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:37   #4820
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam iść na drugą poprawkę bo bardzo krwawilam i się trochę wybarwily a tu ciąża 😝 w marcu pójdziemy

Zdecydowanie- marzec, maksymalnie kwiecień i gonie na poprawke
Stary 2016-10-12, 13:40   #4821
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Nie fajnie, że dała Ci takie 'znoszone' ubranka.. Ale może nie miała na myśli nic złego?
Może nie ale wiem, że miała nowe ładniejsze ciuszki i mogła powiedzieć, że zostawia siostrze a mi nic nie proponować. Rok czasu sie nie odzywalysmy takze tego podejrzewam zlosliwosc z jej strony. Moze to narazie czesc do przejrzenia. W piatek pojade zobaczymy co powie.

Stary 2016-10-12, 13:46   #4822
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

wiadomo, że te przesądy to głupota. moja szwagierka spodziewała się syna, a tymczasem przytyła 30 kg, zbrzydła i nie mogła się ogarnąć, a w ciąży z córką wyglądała super, przytyła niecałe 15 kg i szybko wrocila do formy.
co do tych krostek to pewnie ich wyglad i umiejscowienie się liczy, ale argument z testosteronem do mnie przemówił

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Może nie ale wiem, że miała nowe ładniejsze ciuszki i mogła powiedzieć, że zostawia siostrze a mi nic nie proponować. Rok czasu sie nie odzywalysmy takze tego podejrzewam zlosliwosc z jej strony. Moze to narazie czesc do przejrzenia. W piatek pojade zobaczymy co powie.
paulinka miałam podobną sytuację z teściową, pisałam przecież że zdobyła dla nas używane, już przygotowane na śmietnik łóżeczko po jakimś dziecku i jeszcze proponowała używany materacyk ale nie miała nic złego na myśli, ani nie chciała nas w ten sposób poniżyć, po prostu ona wyznaje inne standardy niż my i nie widzi problemu. pamiętam, że jak sprawdziła po ile chodzą wózki, który mamy to była w szoku. po co taki jak można nowy za 1200 zł (a może przejść się po sąsiadach i ktoś chce wyrzucić wózek w domyśle hehe).
Może Twoja koleżanka ma podobnie, może uznała, że takiemu maleństwu to i tak wszystko jedno co się założy, bo zaraz wyrośnie. ja tak nie uważam, ale są tacy ludzie.

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-10-12 o 13:51
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:58   #4823
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje, mimo wszystko wierze, że chciała dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 14:04   #4824
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
buahhah to ja tak mam z tuszem do rzęs. Tusz to dla mnie podstawa
Dla mnie cały makijaż to podstawa, ale żeby wyjść do ludzi muszę mieć podkład, tusz i róż, a i tak mi głupio, że niepomalowana jestem
Cytat:
Jeszcze wybierze Kunegunde po jego babci i co??? 😂

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny od jutra w biednej sa ciuszki disneya, body spodenki bluzki rasjstopki kocyki
Hmm mam nadzieje ze od rana nie wykupia od razu bo moj jest popoludniu zapisany do fryzjera i bym z nim pojechala...
Ale się musiałam zastanowić co to ta biedna

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mnie rozkłada przeziebienie!!!! Piję wode z miodem i cytryna i musze sie przejsc do apteki po cos na gardło. Co za niefart
Zdrówka
Widzę, że też miałaś udane zakupy
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:09   #4825
ila26
Raczkowanie

Dziewczyny, chciałam pochwalić rożki z Color Stories.

Dzisiaj dotarł do mnie mój szary z szarą kokardą i bałam się, że nie będzie jakiś szczególnie ładny, ale jestem zachwycona.
Na zdjęciu wygląda jak z dresówki, a na żywo jest mięciutki, piękny kolor, materiał na plus. I kokarda robi wrażenie - wszystko pięknie uszyte.
Dodatkowo jest spory, co pozwoli pewnie fajnie opatulić dziecko.

Polecam.

PS. Zamówiłam też kocyk z Jollein, jest ładny, ale chyba już nie kupiłabym go drugi raz w tej cenie (150 zł).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:18   #4826
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Do Michala dostalam ciuchy od kuzynki chyba z 6 workow tego bylo takich od smieci, a wybralam az 1 i to niepełny. A jeszcze te co wybralam to musialam porzadnie ogolic, zamoczyc, rolka i penseta wybrac siersc (3koty i pies w domu). Ona takie dziecku zakladala i oni tez w takich chodza. Nie wspominajac o dziewczecych rozowych ciuszkach bo ona wyznaje zasade, że co za różnica skoro dziecko nie zna się na kolorach...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:22   #4827
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość

Dzisiaj dotarł do mnie mój szary z szarą kokardą i bałam się, że nie będzie jakiś szczególnie ładny, ale jestem zachwycona.
Na zdjęciu wygląda jak z dresówki, a na żywo jest mięciutki, piękny kolor, materiał na plus. I kokarda robi wrażenie - wszystko pięknie uszyte.
Dodatkowo jest spory, co pozwoli pewnie fajnie opatulić dziecko.

Polecam.

PS. Zamówiłam też kocyk z Jollein, jest ładny, ale chyba już nie kupiłabym go drugi raz w tej cenie (150 zł).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aż sobie obczaje Color Stories
Stary 2016-10-12, 14:38   #4828
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
u mnie podstawa to podkład, korektor pod oczy, puder w kamieniu, tusz, cień, róż i pomadka albo błyszczyk aha i coś do podkreślenia brwi
To widzę, że mamy taką samą podstawę
Cytat:
Ja z promocji w Rossmanie Nie korzystam. Zresztą mam taki zapas kosmetyków że muszę zrobić z Tym porządek. Bez makijażu też nie wyjdę z domu ba A nawet drzwi nie otworzę nikomu mam dużo blizn na twarzy...
Ja też nie. Kiedyś nie otworzyłam drzwi listonoszowi, bo byłam goła na twarzy wolałam iść pomalowana odebrać na pocztę
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jak masz wolne to wstajesz i sie malujesz?

mi szkoda cery, wole ponakladac maseczki, kremy, zrobic jej day spa...
Pierwsze co jak wstaję to się maluję, mogę cały dzień latać w piżamie, ale bez makijażu czuję się jakbym nie miała normalnie funkcjonować. Spa sobie robię zazwyczaj późnym wieczorem jak wszystko zmywam, bo skóra i tak najlepsze składniki przyjmuję po godz. 18. Zresztą nadmiar też nie jest wskazany, maska na 10-15min, krem i spać

Cytat:
Mi jakieś cuda na szyi wyskakują

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja mam takie momenty, że mnie strasznie obsypuje. Z dnia na dzień twarz cała w wypryskach a np dwa tygodnie później gładziutka... I tak w kółko. Szaleństwo

A co do wagi to u mnie chyba właśnie stanęła bardziej. Koło 16-17tc mocno podskoczyła i teraz trzymam się na +5. No chyba, że zobaczę w najbliższą neidzielę już +6 bo ważę się co niedziela właśnie
Zaczynałam od 55 bez żadnych strat. Mam nadzieję, że nie dobiję 70 ale jak tak to trudno
Ja to samo, raz ładna cera, a potem mnie wysypuje
Myślę, że 15kg, to taki maksymalny zdrowy przyrost. Chciałabym tylko tyle przytyć.

Cytat:
Ale do tego musi być już profesjonalista... Nie wiem czy u mnie by się taki znalazł... A to boli czy nie?
Cytat:
Ja podobno też nie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Z wypryskami to u mnie się sprawsza, że na dziewczynkę. W poprzedniej ciąży nie miałam, a teraz czolo i szyja srednio.
Ja się maluje tylko na imprezy, tak to czasami krem BB jak mocno blada jestem.
Mnie z kolei na brodzie co chwilę coś wyskakuje

Cytat:
paulinka miałam podobną sytuację z teściową, pisałam przecież że zdobyła dla nas używane, już przygotowane na śmietnik łóżeczko po jakimś dziecku i jeszcze proponowała używany materacyk ale nie miała nic złego na myśli, ani nie chciała nas w ten sposób poniżyć, po prostu ona wyznaje inne standardy niż my i nie widzi problemu. pamiętam, że jak sprawdziła po ile chodzą wózki, który mamy to była w szoku. po co taki jak można nowy za 1200 zł (a może przejść się po sąsiadach i ktoś chce wyrzucić wózek w domyśle hehe).
Może Twoja koleżanka ma podobnie, może uznała, że takiemu maleństwu to i tak wszystko jedno co się założy, bo zaraz wyrośnie. ja tak nie uważam, ale są tacy ludzie.
To mój kolega tak ma. Jak mu powiedziałam, że będę do Radomia po wózek jechać, bo u nas takiego nie ma, to spojrzał się jak na głupią, że przecież mamy taki wybór. I że powinnam kupić jakikolwiek najtańszy, bo i tak dziecko krótko w wózku jeździ. Nie mówiąc o tym, że w gondoli wozić nie będę, bo zaraz wyrośnie, bo zima, bo coś tam

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość

A mogłabyś wstawić do niego link?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:43   #4829
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
To widzę, że mamy taką samą podstawę

Ja też nie. Kiedyś nie otworzyłam drzwi listonoszowi, bo byłam goła na twarzy wolałam iść pomalowana odebrać na pocztę

Pierwsze co jak wstaję to się maluję, mogę cały dzień latać w piżamie, ale bez makijażu czuję się jakbym nie miała normalnie funkcjonować. Spa sobie robię zazwyczaj późnym wieczorem jak wszystko zmywam, bo skóra i tak najlepsze składniki przyjmuję po godz. 18. Zresztą nadmiar też nie jest wskazany, maska na 10-15min, krem i spać

Mi jakieś cuda na szyi wyskakują

Ja to samo, raz ładna cera, a potem mnie wysypuje
Myślę, że 15kg, to taki maksymalny zdrowy przyrost. Chciałabym tylko tyle przytyć.

Ale do tego musi być już profesjonalista... Nie wiem czy u mnie by się taki znalazł... A to boli czy nie?

Ja podobno też nie

Mnie z kolei na brodzie co chwilę coś wyskakuje

To mój kolega tak ma. Jak mu powiedziałam, że będę do Radomia po wózek jechać, bo u nas takiego nie ma, to spojrzał się jak na głupią, że przecież mamy taki wybór. I że powinnam kupić jakikolwiek najtańszy, bo i tak dziecko krótko w wózku jeździ. Nie mówiąc o tym, że w gondoli wozić nie będę, bo zaraz wyrośnie, bo zima, bo coś tam

A mogłabyś wstawić do niego link?
Ja jechałam specjalnie kawał drogi do Zielonej Góry do dziewczyny z polecenia, która jest też szkoleniowcem mnie trochę bolało, najpierw smaruję brwi kremem znieczulajacym, ale troszkę czuć, ponoć jak tatuaż

Stary 2016-10-12, 14:45   #4830
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie gadki

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Ja jechałam specjalnie kawał drogi do Zielonej Góry do dziewczyny z polecenia, która jest też szkoleniowcem mnie trochę bolało, najpierw smaruję brwi kremem znieczulajacym, ale troszkę czuć, ponoć jak tatuaż

Ja swoje brwi robiłam w Lublinie, 100 km się bujałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości