|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahah ups no i wyszło, ze ja po prostu Was czasami nie daje rady nadgonić teraz juz siedzę cały czas w domku wiec jestem na bierząco, ale na pewno kilka wcześniejszych wątków mnie ominęło dzieki za wszystkie odpowiedzi, widze ze zdania sa podzielone, ale ja w takim razie tez nie bede brała tylko poproszę tzeta zeby dowiózł P.s. Zawiana Bożena - hahahahah ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
O Blue gratki!!! Bedziesz ciocia
|
#484 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko u mnie tacy dziwni jeżdżą? ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
ale w sumie myślę że bym podołała nawet ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
ja teraz jestem jakoś pozytywnej myśli ze wszystko się dobrze skończy a jak się urodza male to w końcu przecież podrosna i tez będzie ok ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam znajomą, która szyje indywidualne zamówienia.
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#488 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama wspomniała żeby ją wywalić jak będzie siedziała za długo.Generalnie jego rodzina jest wielka i zżyta, wszyscy non stop się odwiedzają i to mnie przeraża. Sama mam niewielką rodzinę, ze względu na odległość mamy słaby kontakt i nie przywykłam do rodzinnych spędów, wręcz ich nie znoszę. Mam nadzieję że uniknę pielgrzymek do domu, bo lubię mieć święty spokój. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekam jeszcze na miękki stanik z allesa... Jak nie dopasuję żadnego miękkiego biustonosza to w końcu kupię z fiszbinami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja no to spoko twoja tesciowa. Jak sama wspomniala zeby ja wywalic jak by sie zasiedziala to znaczy ze duzo kobieta rozumie i wie ze bedziecie chcieli byc sami.
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie ja z Mitexu tez zamówiłam i jakość raczej ok, ale mimo ze zamówiłam miseczkę większa to tez był za mały i musiałam zwrócić :/ |
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Kaga - hehe, to jeden i ten sam przystojny i pachnacy ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha nawet mu na nalozysz 😂 Czekamy Na foto
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
sam bez zadnego proszenia wzial sie za skrecanie. lekko przedwczesne narodziny bratanka tak na niego podzialaly Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też sobie tak pomyślałam, kiedy to było ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#496 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zreszta, ja pierdzielę, czas na porodówce to jest wyłącznie dla rodziców i dziecka, a nie dla wysilania się na podejmowanie gości w momencie, gdy padasz na pysk, tyłek ci odpada i nie masz ochoty, by generalnie ktokolwiek cię oglądał w takim stanie. ![]() Cytat:
![]() Bluesberry, gratki dla /siostry )ale fajnie![]() Słuchajcie, forum łączy ludzi-jeden pokój ode mnie leżała dziewczyna z forum grudniowego, zgadałyśmy się na prv, bo ja dopytywałam o warunki bytowe na patologii, bo doczytałam na wątku, że leży tam, gdzie ja będę. Zgadałyśmy się na żywo, przesympatyczna tylko lekko zestresowana, bo leżała tu już dobrych parę dni, a za 10 dni ma swój ślub i wesele!! Właśnie w przyszły poniedziałek miała przyjść krawcowa na przymiarkę sukni![]() ![]() Ale dzisiaj właśnie wpadła się pochwalić, że cud się zdarzył i puszczają ją do domu No i super
|
|||
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny rozwalacie mnie
Teksty typu katar bożeny czy zjedz za niego, będzie prędzej i płaczę ze śmiechu Zingi jaki ten świat mały!! ![]() Ja właśnie wrócil z apteki, odebralam zamowienie z suplementami, maścią na hemoroidzika i fiolkami na siki i 80 eurasków nie moje Ale spotkała mnie pierwszy raz miła ciążowa rzecz we Wloszech. Zapomniałam wziâć numerka do kolejki w aptece, więc się wróciłam, przede mną już nr wzięła jedna dziewczyna, ale popatrzyła na mój brzuch i zaproponowała, ze mi go odda Potem poleciałam sobie na kawkę marocchino z białą czeko i kupiłam w hm dresik na wyjście ze szpitala. Potem do lekarza po recepty i zaraz biorę psie dziecko na.spacer, bo pogoda znów jest genialna Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-10-12 o 16:55 |
|
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się pochwalę, moja najlepsza przyjaciółka właśnie mi oswiadczyła że jest w 6 tygodniu.
Jakie to szczęście ,starali się tak długo .Ona podczas moich starań też mnie mocno wspierała 😊 |
|
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aha i jeszcze ta łysa glaca polerowana szmatką
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam w sklepie po chleb i chcialam sobie kupic laysy pikantna papryka ale nie było
tak mi narobiłyście ochoty jak pisałyście że na mecz macie bavarie i chipsy
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marta tak się rusza, że ja już niestety odpadam Siedzieć źle, stać niedobrze... Nosz ku...
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak czytam, i sobie mysle o co Ci chodzi, przeciez siedze sobie spokojnie :cojest :ja mam brzuszek bardzo nisko(jak siedze to jak pokraka bo nog razem nie moge trzymac xD) i pozycja pol leze pol siedze najlepsza. |
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
a jakies pozycje na boczku? pół boczku? ja nawet czasem leze "na brzuchu" mam takie wielkie poduchy do kanapy i jak je uloze jedna pod głowę drugą na wysokosci miednicy to akurat brzuch po srodku lezy sobie swobodnie na kanapie.... moze spróbuj żeby Mała się troszkę obróciła na kleczkach rece oparte z przodu na kotka i głowa w dół? |
|
|
|
#505 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po kiego czorta pchać się do kobiety w połogu i noworodka, skoro i tak lada dzień wyjdą do domu? W ogóle to nie jest hotel, tylko szpital, wpada się do chorego zabrać brudne rzeczy, zostawić czyste, pomóc, umyć i nakarmić, zamienić parę słów i nara. Leżysz na pato w wojewódzkim? W weekendy jest masakra. Ludzie łażą jak poparzeni i zaglądają do każdej sali. Albo wpadają do kogoś całą grupą, zgarniają krzesełka i rozsiadają się wokół łóżka. Hitem był facet, który stał sobie w łazience i gadał z ciężarną, kiedy ona brała prysznic. I nie, nie pomagał jej w niczym, po prostu sobie gawędzili kiedy ona się myła. A ja zdziwiona, bo przyszłam się umyć a tam jakiś chłop. aleksandra, bo Graża też chciałaby zabłysnąć...
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Lo matko produkcja na wątku pełna para.
Blue gratulacje dla siostry Ja to w ogóle nie w temacie szpitalnej wyprawki. Mam torbę na porod i pokazałam mamie co i jak i gdzie w razie cesarki chociaż jestem w 100% pewna, ze urodze sama wzięłam się za pierwsze S czyli sprzątanie, wstawiłam pranie, ogarnelam salon, wstawiłam pomidorowke i zaraz robię napad na sypialnie bo pościel muszę zmienić i chyba poprasuje pościel malucha i pieluchy tetrowe. Wieczorem zapodam następne S(chody) i napadne na tz z trzecim S, niech masuje i wystawia synowi nakaz eksmisji bo jutro wizyta i chętnie usłyszę ze coś się rusza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
mój też dzisiaj bardzo szaleje.. także łączę się w bólu..
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Żyje. Zdycham znowu mnie porządnie rozłożyło. Do tego mam problem z cewka moczowa.
![]() U mnie z wizyt to raczej nikt oprócz rodziców no chyba że stanie się święto i odwiedzi mnie mój brat. Teściowie dam se rękę uciąć że nie wsiada w samolot by przyleciec i poznać wnuczke.
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Starali się wtedy bardzo długo i mimo, że oczywiście się cieszyła z naszej ciąży to coś ją zablokowało. Teraz też wiedziałam, że strasznie chce. Jest 8 lat starsza ode mnie i miała obawy co do wieku.

ja na te okazje kupilam sobie nawet nowke
do tego biore walki i lakier do wlosow
masz jeszcze jakies pytania?
teraz juz siedzę cały czas w domku wiec jestem na bierząco, ale na pewno kilka wcześniejszych wątków mnie ominęło

No bo idąc takim tokiem myślenia, że podmuch do łóżeczka może zapalenie uszu powodować to co dopiero taka poranna bryza z suszarki ? Jeszcze się Bożena kataru nabawi 

Bo tak sobie myśle dzisiaj od rana, ze pewnie po porodzie , jak juz dojdę do siebie bedzie mi sie marzył prysznic, tylko jak pozniej wysuszyć włosy? A moze nie myć ich przez cały pobyt? Raczej sobie tego nie wyobrażam, musze swoje myć prawie codziennie, tak sie przetłuszczają..no sama nie wiem, mam tylko taka duża suszarkę, teraz nie wiem czy mnie jeszcze zakup suszarki nie czeka 
tak mi narobiłyście ochoty jak pisałyście że na mecz macie bavarie i chipsy
Po kiego czorta pchać się do kobiety w połogu i noworodka, skoro i tak lada dzień wyjdą do domu?