|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Miraya u mnie przed pierwszym porodem też nic się nie działo. Żadnych objawów i urodziłam 4 dni przed terminem. A teraz mam wszystkie możliwe objawy już od dłuższego czasu i jestem już 4 dni po terminie.
No i pomyliłam godziny.. Położna do mnie dzwoniła że miałam być o 12.40 I mam przyjść jutro na 8.45
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Dominika - tych skurczy nie da sie pomylić z niczym innym. Jak mnie dopadło te pół porodu naturalnego to masakra. Najgorszy bol życia, w czasie skurczu często lądowałam na toalecie i sie wypróżnialam a czop nie odszedł, nie wiem jak to jest z nim po cc.
Dziewczyny nie osądzajcie ja tez jestem taka trochę sierota w zajmowaniu sie dzieckiem :p na przykład nie umiem go dobrze owinąć w pieluchy i rożek i wyglada nie wyjściowo :p a historii ich tez nie znamy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4233 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w jakiś ciężki nastrój dziś wpadłam... w nocy nie mogłam wyczuć ruchów małego, wyczekiwałam ich i mało przez to spałam... dopiero nad ranem się wreszcie rozhulał. Teraz przez to niewyspanie nie mam na nic siły i dopadają mnie różne czarne myśli... a co jeśli coś było na rzeczy z testem pappa i mały jednak ma jakąś chorobę... jak ja już chcę być po porodzie... dopakowuję torbę i w nic się nie mieszczę, bo szpital w którym jednak postanowiłam rodzić wymaga kocyka, rożka i 6 pieluch tetrowych, a wcześniej miałam spakowany tylko kocyk i 3 pieluchy, no i ciągle dopakowuję jakieś pierdoły.
Jutro planowana preindukcja, trzymajcie proszę kciuki! |
|
|
|
#4234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to masz 1 dzień dłuższy niepewności, a ja właśnie czekam na wizytę, ciekawe ile klocek waży
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Za 4 tyg będę miała wizytę u gina i wtedy zapytam czy mogę już coś ćwiczyć (mam orbitrek w domu) a brzuszki zacznę robić dopiero na początku grudnia. Tz się śmiał że akurat schudnę coś na święta. Ja jeszcze nie byłam na spacerze, dzisiaj byliśmy u poloznej więc mała złapała troszkę powietrza, a jutro zamierzam już wyjść bo ma nie padać nareszcie. Teraz rozkminiam jak wózek wynieść na zewnątrz chyba stelaz osobno i gondole z dzieckiem osobno
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Erudycja
|
Nie będą z was sieroty bo się staracie, czytacie, pytacie. Z reguły widać kto się do opieki przygotował choć trochę.
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I mam oczywiście nadzieje, że przez noc urodzę i nie będę musiała tam wcale iść.. ale czuję się jakby ten poród się oddalał a nie zbliżał---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Zgadzam się w 100%. Nie chodzi o to żeby wszystko odrazu robić perfekcyjnie i być specjalistą w kazdej dziedzinie, ale żeby się starać, próbować i chcieć przede wszystkim! |
|
|
|
|
#4239 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziewczyny pisały, że czop może odejść tuż przed porodem, więc się nie spinajmy A nuż widelec jednak urodzimy w tym tyg. Wykurowałaś się już na cacy? ![]() Cytat:
A co do pomyłki w godzinach - ja tylko ogarniam dzięki zapisom w kalendarzu przy czym zawsze chyba z 3 razy potwierdzam datę i godzinę... Inaczej wszędzie docierałabym nie w ten dzień i na złą godzinę pannazwanny trzymamy kciuki, nie martw się, będzie dobrze jutro Postaraj się może dzisiaj jakoś zrelaksować, co, może jakaś ciepła kąpiel? Pewnie zestresowana jesteś i tyleCiekawe co ze Słonikiem i Roosko - rodzą czy już po? Długo się nie odzywają jak na nie |
|||
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Pannazwanny trzymamy kciuki mocno
wszystko bedzie dobrze![]() Bzyczek melduj sie po wizycie ![]() Marta to jutro wizytujemy razem, tylko ze ja na 15 mam ktg a potem wizyte ![]() Ana dzieki za info, wlasnie sie zastanawiam czy dam rade wrócić w tym czym pojadę. Chyba do szpitala założę ciążowe getry, a na wypadek jakbym je ubrudziła przygotuje spodnie na powrót, w których cała ciaze chodze, wiec bez względu na to ile mnie ubędzie wiem, ze beda dobre 12,5kg to super wynik a ile Ci jeszcze zostało?Styska nie martw sie, ze jeszcze nie do końca ogarniasz. To Twoje pierwsze dziecko i masz do tego prawo wszystkie pierworodki bedziemy sie dopiero uczyć co, jak i gdzie ale wierze, ze z pomocą neta i doscwiadczonych mamusiek damy rade ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
Weźcie sobie na wyjście buty które się łatwo wkłada. Ja jechałam do szpitala w trampkach a po porodzie byłam tak obolała (czego wam nie życzę ale może się tak zdarzyć) że nie byłam w stanie ich założyć i dzwoniłam do mamy żeby mi przywieźli buty do których nie musiałam się schylać tylko wsuwałam nogę.
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka tak ja nie mam imienia dla młodego
i mam dokładne te sama sytuacje ... od dawna wiem jakie chce ale tż się buntuje i nie mogę go przekonać. .. :/![]()
|
#4243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech się do czegoś tez przyda ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie ... Młody przez 2.5 tyg przybrał tylko 200 g ... na chwilę obecną 3200g plus/minus 400 g błędu. ..
Wymiar główki tylko odrobinkę większy od Krystka na tym etapie (K - 9.3 a młody 9.44) Szyjka a właściwie jej brak gotowa do porodu .... Młody w kanale pięknie wstawiony główka niziutenko. .. jedyny problem i powiedziała ze tylko dlatego jeszcze nie urodziłam to blizna na szyjce po usuwaniu nadzerki... utrudnia rozwarcie :/ tylko ona trzyma młodego w środku :/ rozmasowala chwile szyjkę ... kuzwa ale bolało ![]() całą rękę wsszila... najpierw 2 palce weszły na luzik ale jak w☠☠☠ala 4 naraz to już bolało .... Od tego czasu cly czas brzuch mnie cmi .... Kazała jz się nie oszczędzać. Mogę na długie spacery chodzić seksic się itp. Co do chorobsku jeśli pojawi się gorączka od razu szpital ... Na ktg cały czas min 40-50 i dwa długie skurcze jeden 120 a drugi na 100... tak co 12 min były (ktg necie pół godziny miałam) Powiedziała ze trochę skurczy i rozwarcie ruszy a wtedy mgiem pójdzie ... A no i buzi tylko kawałek było widać bo jz za nisko jest i nie mogła dojrzeć. .. ale jajca pokazał dzisiaj pięknie coby mama nie miała wątpliwości ![]()
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Fasolka to u ciebie już bliziutko! Super! A jak tam z TZ? Poukładało się?
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Średnio.... gadamy ale problem jak był tak jest tylko wydaje mi się ze chwilowo zakopany. .. za dużo spraw na głowie i jakoś tak skrzętnie omijamy temat sporu...
Z tym ze na ta chwile chyba mi z tym dobrze bo nie mam na nic siły przez to męczące chorobsko ![]()
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka jak to cała rękę?? O żesz ☠☠☠☠a!!
cos czuje, ze szybko urodzisz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4248 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle, ze spokojnie do sylwestra zgubisz jeszcze sporo kg świetnie Ci idzie. Dopiero co urodziłaś, a juz ponad połowa za Tobą tak wiec koleżanko sie szykuj bo w Sylwestra bedziesz królowa balu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4250 |
|
Erudycja
|
Tylko że ja te 12 kg zrzuciłam w ciągu 5 dni od porodu a teraz stoi
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie ze łzami w oczach opier.... męża. Jak zwykle wrócił z pracy, podałam obiad i naiwna myślałam, że zrobi te rzeczy o które proszę go od dwóch dni: sprzątnie swoje ciuchy z wózka małego (przecież to k... nie przebieralnie prywatna tylko pokój jego syna. I owszem mogłabym sama je schować ale inaczej nie nauczę go,że ma ich tam nie zostawiac), przymierzy bluzę która kupiłam juz chyba 3 tyg temu i nie wiem czy będę mogła jeszcze zwrócić jak coś. ... no i wyprowadzi psa i raz odkurzy i umyje podłogi mopem bo syf straszny a mnie plecy bola ( skolioza + ciąża ) i brzuch jakoś tak meczy, że ciężko łazić. .. a ten dupa w troki i wychodzi.... oczywiście wiem, że wychodzi żeby po godzinach coś tam zarobić no ale k.... nawet raz na jakiś czas nie zapyta czy coś pomoc a widzi, że ledwo idę z grymasem na twarzy... ma wspólnika, który też mógłby mu pomóc. .. ale nie. Wszystko on sam. No i wybuchnelam, że tylko wejdzie i telefon i nie zapyta mnie czy coś pomoc czy coś potrzebuje... za 15 minut będę i sru.... nawet zasranrgo pojemnika na mocz mi w aptece dwa bloki dalej nie kupił! !!!!! Może i hormony... ale jak jemu teraz takie ☠☠☠☠☠☠☠y ciężko. .. to co będzie jak będzie za chwile Tomek... przecież to nie może być tak, jak u niego w domu rodzinnym, że wszystko co domowe to baba... przecież to wspólne życie. .. on ma pretensje ze seksu nie ma przez całą ciążę (mój strach i niechęć nic nie poradzę. . ) ale nawet jak termin zaraz a ja ledwo żywa to ten i tak wraca po północy i jeszcze wyjazd za granicę planuje w przyszłym tyg jak ja mam TP na piątek. .. albo wcześniej. .. okaże się w ten piątek bo w końcu warknelam do lekarza, że ja chce wiedzieć jak to będzie wyglądać czy sn czy cc... ze się tak panicznie boje, że już nie mam siły na te nerwy i ze chce w kocu wiedzieć co i jak i w ogóle! !!!!!!!!
Ehhhh.... ((((( Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chce takie pięknie wiesci usłyszeć w poniedziałek na wizycie Stawiam,ze lada moment urodzisz!
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tu chyba zjade z nudów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie jutro już się nudzić nie będziesz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Pearl ha to znowu się obawiam ta blizna teraz mam nadzieje ze będzie jak mówi i się moment ruszy... No ale trzeba myśleć pozytywnie i działać ![]()
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje Fasolko.. ciesze się, z e akurat znajoma położna ma jutro dyżur to może mnie tu rozruszać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Ja przychodzę sie chwalić swoimi postępami, bo dzisiaj cały dzień ogarniam małego sama
co prawda nie wlazilam z powrotem na łóżko, ale mam fajna sofę w pokoju na której można karmić, posiedzieć a jestem w 1 osobowym Stasiu ładnie je z cycka, mnie bolą brodawki ale posmarowałam maścią. Położne przyszły i powiedziały, ze bardzo dobrze wyglądam to może stanie sie cud i jutro wrócę do domu :pWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Styska ale super! Brawo dla Ciebie i Stasia!
![]() Fasolko tak oksytocyne będę miała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubrań na wyjazd do szpitala i powrót nie szykuję. Obecnie i tak moja garderoba opiera się na jednych legginsach z H&M , dwóch koszulkach na ramiączkach i dwóch swetrach. Zapewne pojadę i wrócę w tym samym.
Pogoda za oknem przygnębiająca, moje wahania nastroju i burza hormonów celuje tylko w mnie samą, mąż wychodzi obronną ręką. Owszem słyszę że on musi robić, żeby zarobić, ale liczę że będzie wracał wcześniej niż tak jak teraz po godz. 21 i będzie pomagał. Zajmujemy pokój u moich rodziców, a on dorabia i pilnuje budowy w miejscowości skąd pochodzi, 25km ode mnie. Mam nadzieję że wszystko jakoś się ułoży, a On odnajdzie się w nowej roli, roli nowej dla nas obojga. Chciałabym żeby był obecny przy kąpieli, pomagał w nocy, ale wszystko w swoim czasie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

I mam przyjść jutro na 8.45

to masz 1 dzień dłuższy niepewności, a ja właśnie czekam na wizytę, ciekawe ile klocek waży

cos czuje, ze szybko urodzisz 

26.11.2015