Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-12, 18:48   #1411
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ile sztuk i jaki rozmiar?

Będzie megs zdrowo

Lubię zupy tylko wkurza mnir przy gotowaniu łowienie tych farfocli z mięsa ble :/

Mniejszy deszcz w końcu pada lada chwila zbieramy się na spacer.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ta duża paczka, akurat w gazetce rozm 3, 60szt

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Ja pytalam u nas to za obiad + ciasto ok 40-50 zł za talerzyk. Wiec u Ciebie drogo ;(

Ja właśnie się dowiedziałam że nie możemy małego ochrzcić na mszy, że wszystkimi dziećmi. Chrzty w przedostatnia niedzielę msc a dla nieślubnych w pierwszą po mszy.
Dlatego że do komunii nie pójdziemy to nie możemy na mszy dziecka ochrzcić.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

W związku z tym nie wiem co z chrztem. Chyba jestem obrażona.
OMG, średniowiecze...
A do.komuni nie możecie niby iść bo co? Bo żyjecie bez ślubu? Szok..
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 18:53   #1412
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Nadrobilam, ufff.

Synek czuje się beznadziejnie. Tzn. Caly czas na gorączkę, zbijamy paracetamolem i nurofenem na zmianę.
Męczy go kaszel.
Bidulek, taki jest wymeczony bo w nocy źle śpi i osłabiony, że przysypia jak gdzieś dłużej posiedzi.
Dzisiaj mąż poszedł z nim do lekarza i niby gardło normalne, osluchowo czysty. Gorączkę mamy nadal zbijać paracetamolem. Dał antybiotyk tylko na wypadek duszności bo kiedyś już takie miał.
T ak mi Go żal bo widzę. Że bardzo męczy Go ta choroba.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cdn
Biedulek trzymam kciuki za. Szybki powrót do zdrowa synka

Hania zjadła mleczko po drzemce i tak ulała że moje legginsy, kocyk, pieluszka i jej ubranko doo prania :/

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 18:53   #1413
agusiia69
Zakorzenienie

Niestety, po szczepionce Kinga marudna i płacze nam Już nie pamiętam kiedy ostatni raz tak było.. Jak ja nienawidzę szczepionek...
Stary 2016-10-12, 19:02   #1414
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Niestety, po szczepionce Kinga marudna i płacze nam Już nie pamiętam kiedy ostatni raz tak było.. Jak ja nienawidzę szczepionek...
Nie pociesze Cię u Nas bez szczepionki tak jest. Nie poznaje Hani

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Oby Kingusi szybko minęło

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 19:28   #1415
ania230
Zakorzenienie

Najwidoczniej U naszych Pociech kształtuje się charakterek

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 19:42   #1416
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam, ufff.

Synek czuje się beznadziejnie. Tzn. Caly czas na gorączkę, zbijamy paracetamolem i nurofenem na zmianę.
Męczy go kaszel.
Bidulek, taki jest wymeczony bo w nocy źle śpi i osłabiony, że przysypia jak gdzieś dłużej posiedzi.
Dzisiaj mąż poszedł z nim do lekarza i niby gardło normalne, osluchowo czysty. Gorączkę mamy nadal zbijać paracetamolem. Dał antybiotyk tylko na wypadek duszności bo kiedyś już takie miał.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cdn
Ojej, niech Maksiu szybko zdrowieje!

Cytat:
Buuu, współczuję My za niedługo kolejna dawka 6w1 i też drżę na samą myśl, chociaż ostatnio było bezproblemowo

Cytat:
Nie pociesze Cię u Nas bez szczepionki tak jest. Nie poznaje Hani

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Oby Kingusi szybko minęło

Co to się porobiło, moja też dziś mega maruda. I teraz nie wiem czy to przez zmianę mleka czy co... Plecy mnie bolą, bo właśnie musiałam ją na rękach usypiać
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 20:09   #1417
ania230
Zakorzenienie

U mnie po kąpieli była butla i od razu sen. Teraz nie chce butli e cycki. Zjada po 2 razy i zaczyna się bawić. Więc pewnie znowu do 24 tak będzie... więc czasu na ćwiczenia nie ma ehh popsuła się na maksa

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 20:22   #1418
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

My usypiamy powoli. Wczoraj zamrozilam dynie w kawałkach dla Oliwki ale jeszcze mi troche zostalo i chyba ugotuje przecier i zamroze. A jutro to samo zrobie z marchewka. Niby nastwiam sie na BLW ale różnie moze byc jako sie uda to z tych mrożonek sobie zupe ugotuje.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

I jeszcze co do chrztow. Jak chrzcilismy moja chrzesnice jakieś 7 lat temu to tez probosz mial jakieś ale bo rodzice tylko slub cywilny mieli. Tylko ze oni nie chca zeby dziecko w grzechu zylo dlatego chrzcza zmaist ksiadz się cieszyc to problemy robil. Ostatecznie na gadaniu się skończyło a rodzice i u komuni byli.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 20:29   #1419
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Moja Hania też dzisiaj dzień marudy. Oby nocka była lepsza!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 20:41   #1420
ania230
Zakorzenienie

Daje czadu. Gaworzy i się bawi. Naciaga materiał ze stopy i wkłada do buzi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 20:46   #1421
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Zupa to super opcja np barszczyk czerwony i krokiety. Krokiety możesz zamówić gdzieś w garmazerce jak masz sprawdzoną lub sama zrobić.
Na drugie jak Fiazo napisals super pomysł z frytkami plus mięso do tego kotlety i np udks z kurczaka z piekarnika (poza zamarynowaniem mięsa)) robią się same.

To też racja od 16 to bardziej kolacja niż obiad więc może np być strogonow i np godzinę po nim skrzydełka i udka z piekarnika (żeby się nie przemeczyc albo ala nuggetsy z piekarnika dzieci lubią takie kaski)

Bardzo tanio u Was!

Straszne rzeczy w Waszym kościele żałosna segregacja. Między innymi dlatego od dłuższego czasu tylko sporadycznie chodzę do kościoła.

Dokładnie poszukalabym innego kościoła. Nie wiem czy u Ciebie Lena jest Kościół prowadzony przez zakonników czy np bractwo św Alberta. Słyszałam, że tam jest trochę bardziej literalnie i nie robią problemów.
Znajomi mieli problem w swojej zasciankowej parafii. Ogarneli chrzest w małym kościółku u zakonnikow.

Nie denerwuj się! Na pewno coś zaradzicie z TZ może inny Kościół.

Też głupie chrzest w jednym dniu w m-cu. Nie każdemu tak pasuje. To chyba Kościół powinien być dla ludzi otwarty a nie stwarzać udziwnienia :/

Wróciłam niedAwno z deszczowego spaceru Hania w ciągu 10min w wózku zasnela. Godzinke pospacerowalam i wróciłam.

Od dziś kąpiel w łazience i zasypianie w sypialni a nie jak dotąd w salonie obydwie czynności. Oby nie odczula szczególnie tej zmiany. Chociaż bardziej martwią mnie wieczorne "zębowe" placzki

Mieszkamy obok Niepokalanowa. To nasza parafia. Duża bazylika prowadzona przez Franciszkanów. Osobiście bardzo fajni ludzie z tych braciszków. Chyba dlatego że zawsze się z nimi dogadywalam to jeszcze bardziej się zawiodłam.
Pomijajac to że akurat w pierwszą i trzecia niedzielę każdego miesiąca mam szkołę. Ok mozna wymagać dostosowania się ale co kogo obchodzi czy mamy ślub czy nie. Chodzi o przyjecie dziecka do wspólnoty.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66314706]Ta duża paczka, akurat w gazetce rozm 3, 60szt

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

OMG, średniowiecze...
A do.komuni nie możecie niby iść bo co? Bo żyjecie bez ślubu? Szok..[/QUOTE]

Tak żyjemy w grzechu. Btw do komunii i tak bym nie poszła bo skoro rozgrzeszenia nie dostanę, to do komunii nie pójdę. Ale to ja o tym decyduje a nie ksiądz mi mówi co mam robić. No proszę. Żyjemy w XXI wieku a tu co... Nie chcemy slubu to nie mamy i już. Ja nic od nich nie chce. Tu chodzi tylko o nasze dziecko. Nie o nas.
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 20:49   #1422
zabciajs
Zakorzenienie

Ja bylam chrzestną w styczniu (o zgrozo w ciazy, a zabobon mowi ze nie wolno )
I drugie dziecko pary bez slubu. W krk. Jak sie da kase ro wszystko mozna.
Nie jestem w temacie, ale podobno papiez mial cos oglosic/ustalic aby kazde dziecko bylo bez problemu chrzczone.

Qrwa i 21, uspalysmy sie a ja glodna i znow o takiej porze jesc
Bede niedlugo jak baleron wyglądać.

W ogole lapnąl mniw troche dołek wieczornym. Nie moge mie dwojke dzieci. Jak ja sama mialabym wlasnie polozyc spac dwojke?

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-10-12 o 20:50
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 20:53   #1423
Lena_Marlena
Rozeznanie

A tak na poprawę humoru
Wrocilismy właśnie z zakupów. Zwróciłam różowy gryzak (nie mieli innych na wymianę) a w pepco kupiliśmy zielony podobny tylko inna firma kupiliśmy też wanienke, bo mieliśmy taka z ikei i już zrobiła się za mała mały dostał też nowe dresiwo
A w aptece wpadł nam w oko termometr w promocji microlife, więc wzięliśmy. I tak mieliśmy go kupić bo czasem mamy stresa, maly wydaje nam się gorący, a okazuje się że temp poniżej 37 ale zawsze lepiej się upewnić

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Aniu ja bym Ci proponowała np zupę meksykańska jak ktoś już wspomnial - łatwa do podania, no a przede wszystkim syta. Ja robię z grzankami z bagietki
Na stół parę plastrów wędliny, jakieś że dwie sałatki. A później kawa herbata ciacho i tort. Moim zdaniem tyle wystarczy. To chrzciny a nie wesele, nie musi być kilku dań ciepłych

Ew jesli wolisz bardziej "tradycyjnie" to np rosół, później udka pieczone/kotlety z frytkami/ziemniakami i do tego surówka prosto, tanio moim zdaniem wystarczająco
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 20:57   #1424
Honcia
Zakorzenienie

Oglądalam dzisiaj bluzki na alkegro i dobrze, że nie kupiłam bo wygrzebalam w Biedrze ja to zawsze coś przytargam... Tylko przed mężem oczami później świecę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 21:15   #1425
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Oglądalam dzisiaj bluzki na alkegro i dobrze, że nie kupiłam bo wygrzebalam w Biedrze ja to zawsze coś przytargam... Tylko przed mężem oczami później świecę
Jaka to bluzkę kupiłaś ?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
A tak na poprawę humoru
Wrocilismy właśnie z zakupów. Zwróciłam różowy gryzak (nie mieli innych na wymianę) a w pepco kupiliśmy zielony podobny tylko inna firma kupiliśmy też wanienke, bo mieliśmy taka z ikei i już zrobiła się za mała mały dostał też nowe dresiwo
A w aptece wpadł nam w oko termometr w promocji microlife, więc wzięliśmy. I tak mieliśmy go kupić bo czasem mamy stresa, maly wydaje nam się gorący, a okazuje się że temp poniżej 37 ale zawsze lepiej się upewnić

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Aniu ja bym Ci proponowała np zupę meksykańska jak ktoś już wspomnial - łatwa do podania, no a przede wszystkim syta. Ja robię z grzankami z bagietki
Na stół parę plastrów wędliny, jakieś że dwie sałatki. A później kawa herbata ciacho i tort. Moim zdaniem tyle wystarczy. To chrzciny a nie wesele, nie musi być kilku dań ciepłych

Ew jesli wolisz bardziej "tradycyjnie" to np rosół, później udka pieczone/kotlety z frytkami/ziemniakami i do tego surówka prosto, tanio moim zdaniem wystarczająco
Właśnie cały czas jestem tego samego zdania Ale oczywiście kurde muszą się wtrącać....
Napisałam dwa maile do restauracji i jutro będę mieć odpowiedź.
Siostra jeszcze się zapyta szefa bo on ma znajomości i może coś by się udało załatwić w normalnej cenie.

Dziewczyny co to może być :Maja leżąc zaczyna się trzasc wezmę na ręce to przestaje.

Ehh i mamy płacz mimo tego że posmarowała dziąsła żelem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 21:34   #1426
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale kompletnie nie mam czasu. Nadrobiłam ostatnie parę stron, bo zaległości mam od 16-tej i nie jestem w stanie niestety tak dużo przeczytać.
Zabciajs dobrze, że portfel się znalazł, byłoby mega szkoda.

ania gratki rocznicy i fajny prezent dostałaś, nieźle, że Maja się już przekręca.

Widzę, że niektóre z Was już rozszerzają dietę, ja chciałabym BLW, jak będą same siedzieć, więc jeszcze trochę. Rozmawiałam dziś ze szwagierką, która rozszerza normalnie przy 7 miesięcznym dziecku od miesiąca. Na początku było fajnie, a teraz mała robi bunt i nie je warzyw, jedynie słodkie owoce. Miała zaparcia i ktoś jej poradził śliwki suszone ze słoiczka, mała polubiła bardzo ten słodki smak i warzyw nie chce zjeść. W dodatku wymiotowała 3 razy. Także szwagierka się trochę wkurza, bo się stara, a mała ma focha. Trzeba się chyba nastawić, że lekko nie będzie.

Ja w poniedziałek i wtorek byłam sama na czas obecności męża w pracy. W poniedziałek było ok, była jak ja to nazywam niekończąca się opowieść (czyli najpierw jedna marudzi, później idzie spać i zaczyna druga), byłam w stanie ogarnąć. Wczoraj był dramat, była synchronizacja (czyli obie marudziły w jednym czasie), dodatkowo Kinga robiła takie wrzawy, że nijak nie mogłam jej uspokoić, a jak usnęła to na 20 minut. Dziś spotkałam położną i mówiła, że wczoraj wszyscy jej podopieczni byli marudni na zmianę pogody. Dziś był szwagier do pomocy i było ok, ogarnęłabym sama. Jak na złość w najgorszy dzień ever nie było nikogo. Zaliczyłam przez to ostrą załamkę.

Trzymajcie się ciepło, będę co jakiś czas wpadać.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 21:46   #1427
ania230
Zakorzenienie

Maria dużo lepszych dni dla Was
Ostatnio właśnie myślałam co u Mam bliźniaków naszych słuchać.
Motylek też nic nie pisze...pewnie sporo na głowie ma...ciekawe jak Kubuś.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 21:47   #1428
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Hahaha to jak nic - musi być siostrzyczka dla Krzysia
bardzo chętnie baaardzo mi sie marzy, żeby drugie dziecko było dziewczynką
a dzisiaj TŻ patrzy się na Krzysia patrzy, patrzy i mówi "on jest taki zaje*isty. Jakby nie Twoje cc to już byś w drugiej ciąży była"

haha mogę być, ale niech on rodzi i wstaje w nocy ja mam ochotę jeszcze ze 3-4 lata poczekać
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 21:53   #1429
ania230
Zakorzenienie

Zresztą dużo dziewczyn się nie odzywa

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Zrobiłam butle i nic nie zjadła. Przy cycuszkach usnela. Idę się myć i spać.

Spokojnej nocy Mamuśki.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 21:55   #1430
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale kompletnie nie mam czasu. Nadrobiłam ostatnie parę stron, bo zaległości mam od 16-tej i nie jestem w stanie niestety tak dużo przeczytać.

ania gratki rocznicy i fajny prezent dostałaś, nieźle, że Maja się już przekręca.

Widzę, że niektóre z Was już rozszerzają dietę, ja chciałabym BLW, jak będą same siedzieć, więc jeszcze trochę. Rozmawiałam dziś ze szwagierką, która rozszerza normalnie przy 7 miesięcznym dziecku od miesiąca. Na początku było fajnie, a teraz mała robi bunt i nie je warzyw, jedynie słodkie owoce. Miała zaparcia i ktoś jej poradził śliwki suszone ze słoiczka, mała polubiła bardzo ten słodki smak i warzyw nie chce zjeść. W dodatku wymiotowała 3 razy. Także szwagierka się trochę wkurza, bo się stara, a mała ma focha. Trzeba się chyba nastawić, że lekko nie będzie.

Ja w poniedziałek i wtorek byłam sama na czas obecności męża w pracy. W poniedziałek było ok, była jak ja to nazywam niekończąca się opowieść (czyli najpierw jedna marudzi, później idzie spać i zaczyna druga), byłam w stanie ogarnąć. Wczoraj był dramat, była synchronizacja (czyli obie marudziły w jednym czasie), dodatkowo Kinga robiła takie wrzawy, że nijak nie mogłam jej uspokoić, a jak usnęła to na 20 minut. Dziś spotkałam położną i mówiła, że wczoraj wszyscy jej podopieczni byli marudni na zmianę pogody. Dziś był szwagier do pomocy i było ok, ogarnęłabym sama. Jak na złość w najgorszy dzień ever nie było nikogo. Zaliczyłam przez to ostrą załamkę.

Super, że piszesz
Najlepszego dla Was
Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a dzisiaj TŻ patrzy się na Krzysia patrzy, patrzy i mówi "on jest taki zaje*isty. Jakby nie Twoje cc to już byś w drugiej ciąży była"

haha mogę być, ale niech on rodzi i wstaje w nocy ja mam ochotę jeszcze ze 3-4 lata poczekać
Zaje*isty po tatusiu na pewno

Aniu bluzka taka czerwona oversize z gazetki za 30zł. Tylko z tyłu ona jest wiązana na kokardkę a na zdjęciu tego nie widać. Dobra do kp bo szeroka
Chrzciny rób po swojemu, nie słuchaj ciotek "dobra rada" .

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 21:58   #1431
ania230
Zakorzenienie

Honciu taty dobra rada

Zobaczymy co uda się siostrze załatwić... A jak nic to zrobię w domu. Upiec kurczaki i frytki umiem ) sałatkę też zrobię wiec źle nie będzie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 22:03   #1432
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Maria dużo lepszych dni dla Was
Ostatnio właśnie myślałam co u Mam bliźniaków naszych słuchać.
Motylek też nic nie pisze...pewnie sporo na głowie ma...ciekawe jak Kubuś.
Dzięki No właśnie szukałam co u Motylka i doczytałam, że biedny Kubuś w szpitalu.

Cytat:

Ostatnio pytałam się męża czy gdybyśmy chcieli jedno dziecko czy chciałby mieć drugie. Powiedział, że oczywiście i chodziłby tak długo za mną aż bym się zgodziła. Wtedy to na samą myśl o igraszkach uciekałabym gdzie pieprz rośnie.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 22:06   #1433
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Hej hej! Super, że się odezwałaś. Ja mam czasem załamkę przy jednej sztuce, ech, chyba następnym razem pomyślę o Was - bliźniakowych mamach to może mi od razu minie

Cytat:

Haha facetowi to łatwo się mówi

A mój mąż ostatnio z czułością powiedział do Marysi: "Będziesz miała wszystko... oprócz faceta" A ja mu na to, że może będzie miała dziewczynę, nigdy nie wiadomo

Udało mi się dostać pieniądze z tytułu urodzenia dziecka i od razu zamówiłam sobie tą zarąbistą torbę do wózka Skip Hop - a co se będę żałować!
Stary 2016-10-12, 22:06   #1434
ania230
Zakorzenienie

U mnie tz nie chce drugiego dziecka... powodów brak

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-12, 22:08   #1435
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
My już po szczepieniach: 5w1 i pneumo. Oby bez żadnych powikłań

Dziewczyny jaką szczepicie szczepionką na pneumo? Prevenar czy synflorix?
U nas w przychodni szczepią Prevenarem.
kciuki żeby szybko marudzenie przeszło!

Cytat:
my Prevenarem

czerwony, ciepły, świąteczny pajac zafarbował Krzysiowi pranie na ... różowow całe szczęście, nic ważnego, ale mamy teraz różowe pieluchy tetrowe i prześcieradlo i kilka bodziaków i wkładki laktacyjne też mam różowe
Hahaha, no właśnie ja zawsze jak kupuję coś czerwonego to najpierw piorę ręcznie żeby sprawdzić czy nie farbuje... Generalnie staram się unikać jednak czerwonych ubrań, bo nie lubięprać ręcznie :P

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Super będziecie mogli odpocząć i nacieszyć oczy

Żel właśnie ten mi siostra poleciła.

Haniu dużo ciepłych dań miałaś. Pamiętasz ile finansowa za wszystkie zakupy Ci wyszło?

13 osób dorosłych i 6 dzieci tak by to się prezentowało. Myślałam o jednym ciepłym daniu np strogonow a tata mi tu już mówi że za mało ....
Dwa ciasta dwie sałatki i wędliny i tyle.
Jeszcze będziemy dziś myśleć z tz-em
Sporo osób ale w tym też dużo dzieci, których raczej do wszystkich dań liczyć nie trzeba, no a w restauracji policzyliby pewnie za każdego tyle samo...
A dałabyś radę w ogóle tyle ludzi w domu zmieścić?
Jak tak i miałabyś pomoc w przygotowaniach to ja bym robiła w domu.
No i chyba faktycznie dobrze byłoby mieć drugie ciepłe danie w zanadrzu, no chyba że jesteś pewna, że wszyscy wyszliby koło 19...
Ja bym po przyjściu z kościoła podała obiad ( tylko 2 danie), potem tort i ciasto i później zimna płyta+ jakieś sałatki.
No i jakby goście się nie zbierali do domu to jako kolację podałabym np chili con carne z bagietką z piekarnika albo jakiś strogonow/bigos/gulasz.
Na obiad zamiast frytek można też podać ziemniaczki pieczone.
Generalnie to przygotowanie takiego przyjęcia to w ☠☠☠☠u roboty, więc do ogarnięcia przy małym dziecku tylko z pomocą.

Cytat:
Nadrobilam, ufff.

Męczy go kaszel.

Cdn
Biedny Niech zdrowieje szybko!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66314706]Ta duża paczka, akurat w gazetce rozm 3, 60szt

OMG, średniowiecze...
A do.komuni nie możecie niby iść bo co? Bo żyjecie bez ślubu? Szok..[/QUOTE]

No właśnie o to samo miałam pytać...
U nas też chrzty podczas mszy tylko w jedną niedzielę w miesiącu ale poza mszą można w dowolnym terminie.
I słusznie ktoś zauważył, że papież nie poparł robienia problemów z ochrzczeniem dziecka gdy rodzice nie mają ślubu.
Jak tu ma młodych wiernych w kościołach przybywać. Nie dziwię się że coraz więcej ludzi się odwraca od kościoła. Takich mamy księży...
U nas kolega księdza był szafarzem pomimo, że miał romans i ksiądz o tym wiedział. Przestał być szafarzem jak się rozwiódł. Teraz mieszka z nową kobietą a i tak co tydzień do komuni chodzi...

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Heh, ja wczoraj patrzyłam na kurtki na necie a dzisiaj kupiłam w lidlu. I jeszcze trzewiki jesienne dla córy, pieluszki + spożywka i mnóstwo kasy tam zostało

MariaF fajnie że się odezwałaś! Niezmiennie Cię podziwiam. Czasem jak mi Ignaś daje popalić to sobie myślę o Tobie i jakoś mi od razu lżej
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 23:37   #1436
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkamy obok Niepokalanowa. To nasza parafia. Duża bazylika prowadzona przez Franciszkanów. Osobiście bardzo fajni ludzie z tych braciszków. Chyba dlatego że zawsze się z nimi dogadywalam to jeszcze bardziej się zawiodłam.
Pomijajac to że akurat w pierwszą i trzecia niedzielę każdego miesiąca mam szkołę. Ok mozna wymagać dostosowania się ale co kogo obchodzi czy mamy ślub czy nie. Chodzi o przyjecie dziecka do wspólnoty.

Tak żyjemy w grzechu. Btw do komunii i tak bym nie poszła bo skoro rozgrzeszenia nie dostanę, to do komunii nie pójdę. Ale to ja o tym decyduje a nie ksiądz mi mówi co mam robić. No proszę. Żyjemy w XXI wieku a tu co... Nie chcemy slubu to nie mamy i już. Ja nic od nich nie chce. Tu chodzi tylko o nasze dziecko. Nie o nas.
Tam skąd pochodze też jest taki beznadziejny jasnieproboszcz.
Dużo problemów robił nam przy ślubie choć nie byli powodu. Ostatnio jak byliśmy załatwić chrzest to na drzwiach kancelarii przeczytalam kartkę, że Wszystkie (z dużej i podkreślone) sprawy związane z aktem małżeństwa załatwiane są tylko z księdzem proboszczem.
Jak ja tym przyszłym młodym współczuję.
A co do chrztu to wszystko zalezy od księdza. Podobnie jak to, że niby żyjecie w grzechu i nie dadzą rozgrzeszenia.
Moja siostra, żyje w grzechu podobnie jak Wy , mają dziecko i poprosilismy ja na chrzestna do Starszaka. Poszła do spowiedzi, powiedziała księdzu jak żyje itd.i ksiądz powiedział, ze dla niego to nie grzech. Że już tyle par tak zyje, że musiałby co chwila kogoś odsyłać bez rozgrzeszenia.
A więc nue dość, że dostała rozgrzeszenie to jeszcze jest chrzestną. Mieszka w Niemczech więc tutejsi księża nie mają pojęcia o jej sytuacji.
Czyli można...

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja bylam chrzestną w styczniu (o zgrozo w ciazy, a zabobon mowi ze nie wolno )
I drugie dziecko pary bez slubu. W krk. Jak sie da kase ro wszystko mozna.
Nie jestem w temacie, ale podobno papiez mial cos oglosic/ustalic aby kazde dziecko bylo bez problemu chrzczone.

Qrwa i 21, uspalysmy sie a ja glodna i znow o takiej porze jesc
Bede niedlugo jak baleron wyglądać.

W ogole lapnąl mniw troche dołek wieczornym. Nie moge mie dwojke dzieci. Jak ja sama mialabym wlasnie polozyc spac dwojke?
Jakbyś miała dwojke to dalabys radę ja, jak zostaje z dwójką to młodszego najpierw mam na kolanach jak czytam Starszemu, pospiewam , buziak i Idę szykować młodszego do spania.
Bardziej obawiam się nocek.
Że np.bede kp młodszego a starszy będzie płakał

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Śliweczko oj, mamy wiele takich problemów z Maksiowym NIE.
Wiem, że niektórzy mają trudniej ale my też mamy ciekawy Egzemplarz.
Od małego nie chcial pic, pił może z pół kubka dziennie, zebow nie pozwalał myć, dlugo walczyliśmy ale o dentyście nie ma mowy, fryzjer nie, paznokcie do lipca obcinalam mu tylko na spiocha(zresztą u nóg nadal nie da) a pozwolił dopiero jak zobaczył, że Kubie obcinam i chyba duma nie pozwoliła stchorzyc
Syropy w wielkim bólu zaczął brac ale nadal jest walka i często wypluwa, popsikac gardła nie da, nasivin czy maść pod nos absolutnie.
Nic dodatkowego na wzmocnienie mi nie weźmie, nawet z sokiem (tranu, oleju). Od niedawna pozwala zmierzyć temp. bez płaczu chociaz mamy bezdotykowy termometr.
Dlugo by wymieniać...
A żelkow z witaminami nie weźmie bo żelkow nie lubi i nie weźmie tego do buzi

Australia, pytalas o oklejanie butelki. Akurat tego nie próbowalismy ale On chyba nie wie co to magia... musialabym kiedyś coś podpowiadać o magicznych rzeczach, może by Mu się spodobało.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 00:38   #1437
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Jestem, trochę podczytuje. Zaglądam z doskoku. Jutro ide do endo. Nie chce mi.sie okrutnie. No i wreszcie padać przestało, chociaż już w deszcz zaczelam wychodzić (z Igim w każdą pogodę wychodziłam, do roku tylko dwa dni nie był na dworze, bo -15 było). Teraz przyznam, ze spacery krótsze, w chacie trzeba cos zrobić, a jeszcze dzień się kurczy bo dowieźć przywieźć z przedszkola.

FRANCESKA wczoraj myślałam o Tobie i MOTYLKU jak.u was. Nie lam sie, na pewno doskonale dajesz sobie radę, a ze czasami masz dość? Zmęczenie wychodzi, normalne. Przytulam dzielna mamo!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 06:22   #1438
fiazo
Zakorzenienie

Maria super że się odezwałaś

Wczoraj położyłam się po 20 żeby starszak wcześniej zasnął i wyszło że ja pierwsza zasnęłam. Obudził mnie dopiero Tomaszek po północy. A miałam jeść jeszcze i karmi przygotowane.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 08:24   #1439
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas noc całkiem fajna, bo pobudka po 1 i potem przed 7
Stary 2016-10-13, 08:51   #1440
201711281320
Konto usunięte

U nas też nocka w miarę chociaż w sumie ze 4 karmienia były...chyba

miszka, Maksiu na takiego cherubinka wygląda, a zdaje się że charakterek to on ma No ale w sumie to taki wiek, żeby być na NIE,

fiazo to pospałaś elegancko Ja jak zwykle poszłam spać o północy jak głupek
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości