|
|
#1411 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
A do.komuni nie możecie niby iść bo co? Bo żyjecie bez ślubu? Szok.. |
||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za. Szybki powrót do zdrowa synka ![]() Hania zjadła mleczko po drzemce i tak ulała że moje legginsy, kocyk, pieluszka i jej ubranko doo prania :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, po szczepionce Kinga marudna i płacze nam
Już nie pamiętam kiedy ostatni raz tak było.. Jak ja nienawidzę szczepionek...
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Oby Kingusi szybko minęło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej U naszych Pociech kształtuje się charakterek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My za niedługo kolejna dawka 6w1 i też drżę na samą myśl, chociaż ostatnio było bezproblemowo ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie po kąpieli była butla i od razu sen. Teraz nie chce butli e cycki. Zjada po 2 razy i zaczyna się bawić. Więc pewnie znowu do 24 tak będzie... więc czasu na ćwiczenia nie ma ehh
popsuła się na maksaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
My usypiamy powoli. Wczoraj zamrozilam dynie w kawałkach dla Oliwki ale jeszcze mi troche zostalo i chyba ugotuje przecier i zamroze. A jutro to samo zrobie z marchewka. Niby nastwiam sie na BLW ale różnie moze byc jako sie uda to z tych mrożonek sobie zupe ugotuje.
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- I jeszcze co do chrztow. Jak chrzcilismy moja chrzesnice jakieś 7 lat temu to tez probosz mial jakieś ale bo rodzice tylko slub cywilny mieli. Tylko ze oni nie chca zeby dziecko w grzechu zylo dlatego chrzcza zmaist ksiadz się cieszyc to problemy robil. Ostatecznie na gadaniu się skończyło a rodzice i u komuni byli. |
|
|
|
#1419 |
|
Konto usunięte
|
Moja Hania też dzisiaj dzień marudy. Oby nocka była lepsza!
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Daje czadu. Gaworzy i się bawi. Naciaga materiał ze stopy i wkłada do buzi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomijajac to że akurat w pierwszą i trzecia niedzielę każdego miesiąca mam szkołę. Ok mozna wymagać dostosowania się ale co kogo obchodzi czy mamy ślub czy nie. Chodzi o przyjecie dziecka do wspólnoty. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66314706]Ta duża paczka, akurat w gazetce rozm 3, 60szt ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- OMG, średniowiecze... A do.komuni nie możecie niby iść bo co? Bo żyjecie bez ślubu? Szok..[/QUOTE] Tak żyjemy w grzechu. Btw do komunii i tak bym nie poszła bo skoro rozgrzeszenia nie dostanę, to do komunii nie pójdę. Ale to ja o tym decyduje a nie ksiądz mi mówi co mam robić. No proszę. Żyjemy w XXI wieku a tu co... Nie chcemy slubu to nie mamy i już. Ja nic od nich nie chce. Tu chodzi tylko o nasze dziecko. Nie o nas. |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam chrzestną w styczniu (o zgrozo w ciazy, a zabobon mowi ze nie wolno
)I drugie dziecko pary bez slubu. W krk. Jak sie da kase ro wszystko mozna. Nie jestem w temacie, ale podobno papiez mial cos oglosic/ustalic aby kazde dziecko bylo bez problemu chrzczone. Qrwa i 21, uspalysmy sie a ja glodna i znow o takiej porze jesc ![]() Bede niedlugo jak baleron wyglądać. W ogole lapnąl mniw troche dołek wieczornym. Nie moge mie dwojke dzieci. Jak ja sama mialabym wlasnie polozyc spac dwojke?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-12 o 20:50 |
|
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
A tak na poprawę humoru
Wrocilismy właśnie z zakupów. Zwróciłam różowy gryzak (nie mieli innych na wymianę) a w pepco kupiliśmy zielony podobny tylko inna firma kupiliśmy też wanienke, bo mieliśmy taka z ikei i już zrobiła się za mała mały dostał też nowe dresiwo![]() A w aptece wpadł nam w oko termometr w promocji microlife, więc wzięliśmy. I tak mieliśmy go kupić bo czasem mamy stresa, maly wydaje nam się gorący, a okazuje się że temp poniżej 37 ale zawsze lepiej się upewnić ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Aniu ja bym Ci proponowała np zupę meksykańska jak ktoś już wspomnial - łatwa do podania, no a przede wszystkim syta. Ja robię z grzankami z bagietki ![]() Na stół parę plastrów wędliny, jakieś że dwie sałatki. A później kawa herbata ciacho i tort. Moim zdaniem tyle wystarczy. To chrzciny a nie wesele, nie musi być kilku dań ciepłych Ew jesli wolisz bardziej "tradycyjnie" to np rosół, później udka pieczone/kotlety z frytkami/ziemniakami i do tego surówka prosto, tanio moim zdaniem wystarczająco
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądalam dzisiaj bluzki na alkegro i dobrze, że nie kupiłam bo wygrzebalam w Biedrze
ja to zawsze coś przytargam... Tylko przed mężem oczami później świecę
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Napisałam dwa maile do restauracji i jutro będę mieć odpowiedź. Siostra jeszcze się zapyta szefa bo on ma znajomości i może coś by się udało załatwić w normalnej cenie. Dziewczyny co to może być :Maja leżąc zaczyna się trzasc wezmę na ręce to przestaje. Ehh i mamy płacz mimo tego że posmarowała dziąsła żelem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale kompletnie nie mam czasu. Nadrobiłam ostatnie parę stron, bo zaległości mam od 16-tej i nie jestem w stanie niestety tak dużo przeczytać.
Zabciajs dobrze, że portfel się znalazł, byłoby mega szkoda. ania gratki rocznicy i fajny prezent dostałaś, nieźle, że Maja się już przekręca. Widzę, że niektóre z Was już rozszerzają dietę, ja chciałabym BLW, jak będą same siedzieć, więc jeszcze trochę. Rozmawiałam dziś ze szwagierką, która rozszerza normalnie przy 7 miesięcznym dziecku od miesiąca. Na początku było fajnie, a teraz mała robi bunt i nie je warzyw, jedynie słodkie owoce. Miała zaparcia i ktoś jej poradził śliwki suszone ze słoiczka, mała polubiła bardzo ten słodki smak i warzyw nie chce zjeść. W dodatku wymiotowała 3 razy. Także szwagierka się trochę wkurza, bo się stara, a mała ma focha. Trzeba się chyba nastawić, że lekko nie będzie. Ja w poniedziałek i wtorek byłam sama na czas obecności męża w pracy. W poniedziałek było ok, była jak ja to nazywam niekończąca się opowieść (czyli najpierw jedna marudzi, później idzie spać i zaczyna druga), byłam w stanie ogarnąć. Wczoraj był dramat, była synchronizacja (czyli obie marudziły w jednym czasie), dodatkowo Kinga robiła takie wrzawy, że nijak nie mogłam jej uspokoić, a jak usnęła to na 20 minut. Dziś spotkałam położną i mówiła, że wczoraj wszyscy jej podopieczni byli marudni na zmianę pogody. Dziś był szwagier do pomocy i było ok, ogarnęłabym sama. Jak na złość w najgorszy dzień ever nie było nikogo. Zaliczyłam przez to ostrą załamkę. Trzymajcie się ciepło, będę co jakiś czas wpadać.
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Maria dużo lepszych dni dla Was
Ostatnio właśnie myślałam co u Mam bliźniaków naszych słuchać. Motylek też nic nie pisze...pewnie sporo na głowie ma...ciekawe jak Kubuś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
bardzo chętnie
baaardzo mi sie marzy, żeby drugie dziecko było dziewczynką ![]() a dzisiaj TŻ patrzy się na Krzysia patrzy, patrzy i mówi "on jest taki zaje*isty. Jakby nie Twoje cc to już byś w drugiej ciąży była" haha mogę być, ale niech on rodzi i wstaje w nocy ja mam ochotę jeszcze ze 3-4 lata poczekać
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą dużo dziewczyn się nie odzywa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Zrobiłam butle i nic nie zjadła. Przy cycuszkach usnela. Idę się myć i spać. Spokojnej nocy Mamuśki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszego dla Was Cytat:
Aniu bluzka taka czerwona oversize z gazetki za 30zł. Tylko z tyłu ona jest wiązana na kokardkę a na zdjęciu tego nie widać. Dobra do kp bo szeroka Chrzciny rób po swojemu, nie słuchaj ciotek "dobra rada" .
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Honciu taty dobra rada
Zobaczymy co uda się siostrze załatwić... A jak nic to zrobię w domu. Upiec kurczaki i frytki umiem ) sałatkę też zrobię wiec źle nie będzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mój mąż ostatnio z czułością powiedział do Marysi: "Będziesz miała wszystko... oprócz faceta" A ja mu na to, że może będzie miała dziewczynę, nigdy nie wiadomo Udało mi się dostać pieniądze z tytułu urodzenia dziecka i od razu zamówiłam sobie tą zarąbistą torbę do wózka Skip Hop - a co se będę żałować!
|
||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tz nie chce drugiego dziecka... powodów brak
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1435 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kciuki żeby szybko marudzenie przeszło! Cytat:
Cytat:
A dałabyś radę w ogóle tyle ludzi w domu zmieścić? Jak tak i miałabyś pomoc w przygotowaniach to ja bym robiła w domu. No i chyba faktycznie dobrze byłoby mieć drugie ciepłe danie w zanadrzu, no chyba że jesteś pewna, że wszyscy wyszliby koło 19... Ja bym po przyjściu z kościoła podała obiad ( tylko 2 danie), potem tort i ciasto i później zimna płyta+ jakieś sałatki. No i jakby goście się nie zbierali do domu to jako kolację podałabym np chili con carne z bagietką z piekarnika albo jakiś strogonow/bigos/gulasz. Na obiad zamiast frytek można też podać ziemniaczki pieczone. Generalnie to przygotowanie takiego przyjęcia to w ☠☠☠☠u roboty, więc do ogarnięcia przy małym dziecku tylko z pomocą. Cytat:
Niech zdrowieje szybko![1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66314706]Ta duża paczka, akurat w gazetce rozm 3, 60szt ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- OMG, średniowiecze... A do.komuni nie możecie niby iść bo co? Bo żyjecie bez ślubu? Szok..[/QUOTE] No właśnie o to samo miałam pytać... U nas też chrzty podczas mszy tylko w jedną niedzielę w miesiącu ale poza mszą można w dowolnym terminie. I słusznie ktoś zauważył, że papież nie poparł robienia problemów z ochrzczeniem dziecka gdy rodzice nie mają ślubu. Jak tu ma młodych wiernych w kościołach przybywać. Nie dziwię się że coraz więcej ludzi się odwraca od kościoła. Takich mamy księży... U nas kolega księdza był szafarzem pomimo, że miał romans i ksiądz o tym wiedział. Przestał być szafarzem jak się rozwiódł. Teraz mieszka z nową kobietą a i tak co tydzień do komuni chodzi... Cytat:
![]() MariaF fajnie że się odezwałaś! Niezmiennie Cię podziwiam. Czasem jak mi Ignaś daje popalić to sobie myślę o Tobie i jakoś mi od razu lżej
|
|||||
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo problemów robił nam przy ślubie choć nie byli powodu. Ostatnio jak byliśmy załatwić chrzest to na drzwiach kancelarii przeczytalam kartkę, że Wszystkie (z dużej i podkreślone) sprawy związane z aktem małżeństwa załatwiane są tylko z księdzem proboszczem. Jak ja tym przyszłym młodym współczuję. A co do chrztu to wszystko zalezy od księdza. Podobnie jak to, że niby żyjecie w grzechu i nie dadzą rozgrzeszenia. Moja siostra, żyje w grzechu podobnie jak Wy , mają dziecko i poprosilismy ja na chrzestna do Starszaka. Poszła do spowiedzi, powiedziała księdzu jak żyje itd.i ksiądz powiedział, ze dla niego to nie grzech. Że już tyle par tak zyje, że musiałby co chwila kogoś odsyłać bez rozgrzeszenia. A więc nue dość, że dostała rozgrzeszenie to jeszcze jest chrzestną. Mieszka w Niemczech więc tutejsi księża nie mają pojęcia o jej sytuacji. Czyli można... Cytat:
ja, jak zostaje z dwójką to młodszego najpierw mam na kolanach jak czytam Starszemu, pospiewam , buziak i Idę szykować młodszego do spania.Bardziej obawiam się nocek. Że np.bede kp młodszego a starszy będzie płakał ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Śliweczko oj, mamy wiele takich problemów z Maksiowym NIE. Wiem, że niektórzy mają trudniej ale my też mamy ciekawy Egzemplarz. Od małego nie chcial pic, pił może z pół kubka dziennie, zebow nie pozwalał myć, dlugo walczyliśmy ale o dentyście nie ma mowy, fryzjer nie, paznokcie do lipca obcinalam mu tylko na spiocha(zresztą u nóg nadal nie da) a pozwolił dopiero jak zobaczył, że Kubie obcinam i chyba duma nie pozwoliła stchorzyc Syropy w wielkim bólu zaczął brac ale nadal jest walka i często wypluwa, popsikac gardła nie da, nasivin czy maść pod nos absolutnie. Nic dodatkowego na wzmocnienie mi nie weźmie, nawet z sokiem (tranu, oleju). Od niedawna pozwala zmierzyć temp. bez płaczu chociaz mamy bezdotykowy termometr. Dlugo by wymieniać... A żelkow z witaminami nie weźmie bo żelkow nie lubi i nie weźmie tego do buzi Australia, pytalas o oklejanie butelki. Akurat tego nie próbowalismy ale On chyba nie wie co to magia... musialabym kiedyś coś podpowiadać o magicznych rzeczach, może by Mu się spodobało. |
||
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, trochę podczytuje. Zaglądam z doskoku. Jutro ide do endo. Nie chce mi.sie okrutnie. No i wreszcie padać przestało, chociaż już w deszcz zaczelam wychodzić (z Igim w każdą pogodę wychodziłam, do roku tylko dwa dni nie był na dworze, bo -15 było). Teraz przyznam, ze spacery krótsze, w chacie trzeba cos zrobić, a jeszcze dzień się kurczy bo dowieźć przywieźć z przedszkola.
FRANCESKA wczoraj myślałam o Tobie i MOTYLKU jak.u was. Nie lam sie, na pewno doskonale dajesz sobie radę, a ze czasami masz dość? Zmęczenie wychodzi, normalne. Przytulam dzielna mamo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Maria super że się odezwałaś
Wczoraj położyłam się po 20 żeby starszak wcześniej zasnął i wyszło że ja pierwsza zasnęłam. Obudził mnie dopiero Tomaszek po północy. A miałam jeść jeszcze i karmi przygotowane. |
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc całkiem fajna, bo pobudka po 1 i potem przed 7
|
|
|
|
#1440 |
|
Konto usunięte
|
U nas też nocka w miarę chociaż w sumie ze 4 karmienia były...chyba ![]() miszka, Maksiu na takiego cherubinka wygląda, a zdaje się że charakterek to on ma No ale w sumie to taki wiek, żeby być na NIE,fiazo to pospałaś elegancko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

trzymam kciuki za. Szybki powrót do zdrowa synka 

)
ja to zawsze coś przytargam... Tylko przed mężem oczami później świecę

A ja mu na to, że może będzie miała dziewczynę, nigdy nie wiadomo