|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chcecie to wyślę Wam zdjęcie (jak zrzucę na kompa), ale to tragedia
. Mama mówi, że wyglądam jak z Oświęcimia ![]() Przyzwyczaiłam się do długiej grzywki i teraz jak robię to wszystkie miny przy których brwi wędrują mi do połowy czoła to to wiadać . Jak patrzę na faceta od scenografii jak na idiotę to on to wie . Juź wpadłam na tym ![]() No mam nadzieję... Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście.
Raz mowi, że zrobiłaby dla mnie wszystko, innm razem, że straciła calą młodośc i zniszczyłam jej życie. Od dziecka to słyszę. albo jak się buntowałam i nie chcialam ćwiczyć, pamiętam jak mnie szarpała za ręce (miałam iść) i się darła "kto cię taką zechce"? No rzeczywiście. Nikt. Rosłam w takim przekonaniu. Raz jestem cudowna, kocha mnie i jak ja mogę mieć niskie poczucie własnej wartości (powiedziałam jej kiedyś co o sobie myślę to była przerażona) innym razem słyszę to co wyżej. Można mówić coś pod wplywem emocji i na prawdę tak nie myśleć (wiem, że tak włąśnie jest) ale..boli.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaz znam przypakdi ciekawych matek. I troszke mnie to dziwi, bo ja jestem nauczona,że matka to bardzo kochana osoba
![]() Ale widze po swojej rodzinie.. nie będe pisac bo sie rozpłacze. ![]() Edit- madlen pamietasz kiedy Ci coś pisałam na gg o pewnej rzeczy- mama mi nigdy nie wypomniała tego. Twierdziła, ze musze sie z tym pogodzić i że ludzie mnie za charakter cenią a też sie z emną wylatała by coś z tym zrobić![]() Najwązniejsze,ż ejak kiedyś będziesz mama aby stworzyła kochająca rodzine Bo to wcale nie oznacza, że się wszytsko wynosi w domu. Człowiek ma zawsze jakiś ideał rodziny, który chce stworzyc i pracuje nad tym |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi, ja też bym chciała zobaczyć.
Madlen, tak naprawdę nie wiem, co powiedzieć. bo nie do końca mi się to w głowie mieści. choć u mnie też jest nijak. Lemoorko, to nie wiem, jak Tż może mieć taka żonę.
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też takie plebiscyty nie mają sensu. Chyba służą tylko pokazaniu się tych wszystkich "gwiazd"...
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzeba być dobrej mysli |
|
|
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Ale on sie nie wychował na szczęscie na slasku
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. TŻ mi mówił, że babka po prostu chciała wiedzieć czego się złapać i że skoro robić badania to kompleksowo... Wspomniał, że może mu się coś tam odkłada albo coś... Ale w sumie po tej wczorajszej panice pewnie nie chciał mnie bardziej niepokoić. Buuuuu
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niby na jakiej podstawie mamy oceniac to piękno wew? Przeciez nie znamy tych ludzi..eee o co chodzi z tym zagłębiem, sląskiem itd Dzis u Drzyzgi były rozmowy na temat ślązaków. Jedna ślązaczka opowiadała, że jak wyszła za mąż za "gorala" (dobrze mówia? ) to to było jak mezalians! NIe do pomyślenia;D
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tylko na chwilę bo czytał coście naskrobały i wylądowałam na biochemii
![]() czuję się zmotywowana do regularnego dbania o mordkę (bo do tej pory robiłam to tylko "w porywach"), może da się ze mnie zrobić człowieka ![]() rav kciukasy Madlen Twoja mama nie powinna tak mówić, ale wiesz.... ja nauczyłam się, że wszystko ma swoją przyczynę i słowo powiedziane w złości też.... czytałam kiedyś Twoją historię i tak myślę, że Twoja mama też cierpiała i nie było jej łatwo, zresztą sama to wiesz..... Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi... takie słowa ranią, ale dobrze wiesz że kocha Cię całym sercem i chce dla Ciebie dobrze, może kiedyś myślała że argument "bo takiej cie nikt nie zechce" zmotywuje Cię bo nic innego nie działało.... spróbuj wczuć się w rolę Twojej mamy, pomyśl co przeżywała, jak się czuła.... przecież nie zostawiła Cię samej, nie odpuściła.....teraz się cieszy Twoim szczęściem, chce pomóc, tak na to popatrz .... wiesz ludzie czasem nie zdają sobie sprawy z mocy słów..... skup się na pozytywach
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór dziewczynki,
Rodzice sie dzisiaj baardzo zdziwili i jeszcze bardziej ucieszyli na mój widok, bo nie powiedzialam im, ze udalo mi sie wyrwac z pracy. Moja mama tylko doznala szoku na moj widok i mialam wyklad o anoreksji i o tym, ze na pewno jestem chora. Oczywiscie przesadza, ale jakby nie aptrzec spadlo mi dosc duzo w ciagu miesiaca, wiec zobaczyla dosc niezla roznice od ostatniej wizyty, no ale zeby mnie od razu o chorobe posądzać... A jak zobaczyłam siostre to sie prawie poplakalam ze szczescia i nie chcialam przestać jej przytulać. |
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewne kazała mu toz robic profilaktycznie, bo to cholerstwo teraz panuje ![]() Cytat:
Ojciec TZ zapowiedział , że może i nawet na slub nie przyjedzie, bo to za granica ( tak sie mówi) A nasze dzieci to będa PASZTAKI, nie mylic z pasztetem
|
||
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czekaj tam są jeszcze Hanysy i jeszcze jakieś insze ale nazwy nie pamiętam
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
poemi ja tez chce zobaczyc fotkę
![]() lemoorko w tych czasach mezalianse?? madlen a znie wiem co napisac. jestem w szoku zachowaniem twojej mamy |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
hanys- slazak
![]() a dziecko po slasku brzmi akurat słodko- bajtel ![]() oj sa mezaliansy Ja to rozumiem, bo jestem stąd
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie ważne, a umiesz mówić gwarą? dziś też oglądałam Drzyzgę
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślałam ze wdzisiejszych czasach juz takie rzecyz nie mają miejsca.. nie wiem czy słusznie zauwazyła, ale wydaje mi się, ze ludzie ze sląska przywiązują bardzo dużą wagę do tradycji oraz uwazają siebie za odrebny naród Takie państwo w państwie..
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztaki -
No no no... toż to prawdziwy mezalians
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I czuje się zagrozona |
||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Muminki!!!
Cytat:
Ja znam jedno słowo po śląsku - galanka Zgadywać prosze co to oznacza![]() No fakt lepiej się nie odzywać Ten ich regionalny nacjonalizm lepiej omijać szerokim łukiem
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
A wygooglowane odpowiedzi też się liczą
?bo ja przebiegła jestem
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Kulbit a cóz to za wieczorne zagadki??
kojarzy mi sie z jakim ubraniem kobiety![]() poemi ładna fryzurka. Nie wiem czemu sie jej czepiasz. szcególnie grzyweczka ci pasuje |
|
|
|
#2456 |
|
Zadomowienie
|
Mój narzeczony jest ze Śląska i jak zaczynają mówić u niego w rodzinie po śląsku to zbieram szczękę z podłogi bo czuję się jakbym była z innego kraju ani słowa nie rozumiem
![]() Co do Twojej sytuacji Madlen to nie wiem czy to pocieszające ale ja również często mam takie sytuacje jak Ty ze swoją mamą. Potrafi mnie zranić do żywego by za chwilę przyjść i ze śmiechem stwierdzić że przecież nic się nie stało no i wyciąga rękę na zgodę. Osoba, która powinna być mi najbliższa w świecie wyciąga na światło dzienne sprawy które dawno schowałam głęboko w pamięci aby zranić mnie do żywego. W 5 sekund potrafi doprowadzić mnie do temperatury wrzenia. Czasem padają gorzkie słowa. Też mam obawę czy nie zepsuje mi dnia ślubu (choć raczej nie straszy mnie że się na nim nie pojawi). A jednak ją kocham ale nie mogę powiedzieć by była to najbliższa mi osoba, czasem żałuję że nie jest inna, bo zawsze marzyłam o matce-przyjaciółce a mam matkę-panią i władczynię.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Cwaniarka
Ale takie czasy... internet rządzi![]() Źle:P
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiesz, chodziło mi jednak o trochę inną fryzurę . Mamę tak wkurzają te pasne przy twarzy, że aż jest gotowa mi je obciąc . Miałam wyglądać jak Amelka (Poulain, a nie ta oślica z szopki jasnogórskiej ), a wyszło jak wyszło
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ze ja o googlach nie pomyslałam
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi tylko o to, że nasze postępowanie zawsze jest czymś spowodowane i chyba nikt nie jest zły z natury, nie uważam że mama Madlen ma prawo do mówienia takich rzeczy, tylko że zapewne wynikały one z jej może hm.. bezsilności nie miała łatwej sytuacji więc mogła się czuć czasem bezsilna, przecież zajmowała się córką a nie zostawiła ją samą sobie, walczyła o nią, teraz chce jej pomagać więc nie można powiedzieć że jest złym człowiekiem i jej źle życzy? kocha ją to jasne!i jasne że nie wszystkie swoje myśli powinna artykułować, ale na pewno nie zdaje sobie sprawy z tego jaką moc mają jej słowa, bo gdyby tak było nigdy by ich nie wypowiedziała, tak to widzę. edit o gwarch miałam na studiach prawdziwego górala spod samiuśkich Tater - jak ten chłopak pięknie po góralsku mówił, ale potrafił się w połowie zdania przestawić na "normalną" mowę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

. Jak patrzę na faceta od scenografii jak na idiotę to on to wie 

Bo to wcale nie oznacza, że się wszytsko wynosi w domu. Człowiek ma zawsze jakiś ideał rodziny, który chce stworzyc i pracuje nad tym 
Nie rozumiem sensu

A niby na jakiej podstawie mamy oceniac to piękno wew? Przeciez nie znamy tych ludzi..

kciukasy 
A nasze dzieci to będa PASZTAKI, nie mylic z pasztetem
kojarzy mi sie z jakim ubraniem kobiety
. Wiesz, chodziło mi jednak o trochę inną fryzurę