Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 10:33   #661
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, wszyystko oki wyniki dalej cud miod malinki dalej bez ktg bo wszystko ok wiec dopiero za 2 tyg. Bd miala, do szpitala na cc mam sie zglosic tydz przed podorem czyli kolo 7.11 i zdecyduja czy robimy czy jeszcze nie. Szyjka dluga jak nie wiem wlasnie jade do szpitala zawiezc gbs'a. A Bacha wazy okolo 2,5kg mowilam ze kruszyna mi rosnie:d

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Brawo!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:33   #662
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Spoko dasz rade dużo już pewnie nie urośnie bo mało zostało Ci do końca kichniesz i mały będzie na świecie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Głowę to się zawsze szarpie ale to ze się barkami zaklinowal to faktycznie nie takie częste

wlasnie mie to dziwi ze oni tak te dzieci szarpia i nawet jak juz wyjdzie to przerzucają jak pilke mnie to osobiscie przeraza ze im zaraz to dziecko wypadnie albo mu krzywde zrobia
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:34   #663
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzwonili właśnie ze szpitala, że dzisiaj szczepią Oskarka i jutro do domu
super wieści
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:35   #664
pstryczek84
Zakorzenienie

Hosenko-jejku, cudna wiadomosc! Ale sie ciesze!
Ps. Jaka zamrazarke kupilas?

Stary 2016-10-13, 10:35   #665
doooti
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66332381]czy ja też miałam w 33/34 tygodniu takie straszne bóle przy przewracaniu się na bok... Bo ona nie wie czy to normalne i czy nie powinna jechać do szpitala z tym
[/QUOTE]

Powiedz jej że Ty to nie wiesz, bo nabrałaś trochę kilogramów więc ciało ma więcej masy i siły aby się przewrócić z boku na bok, a jak ona nic nie przytyła no a poszło tylko w brzuch to co za boczki mają ją trrzyjmac jak się przewraca? bidulka...

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość

a nie za gorąco masz w mieszkaniu? ja mam pouchylane okna wszędzie i jest wręcz zimno ale dzięki temu śpi się super
wiesz co nie, bo nawet nie grzeję w sypialni i jak się budzę to ja jestem mokra a poza kołdrą jest zimno ;p tylko że my chyba coś z TŻ zainwestowaliśmy w zbyt grubą kołdrę ;/ kupiliśmy niby jakąś super hiper z pierzem kaczym, w h drogą i mam wrażenie że ona jest winowajcą.. tylko dziwnie bo wydawałoby się że człowiek poci się pod jakąś sztuczną a to jest naturalne.. ale żal mi teraz kupować nowej kołdry jak tą mamy pół roku ;/

Cytat:
Ja juz po wizycie, wszyystko oki wyniki dalej cud miod malinki dalej bez ktg bo wszystko ok wiec dopiero za 2 tyg. Bd miala, do szpitala na cc mam sie zglosic tydz przed podorem czyli kolo 7.11 i zdecyduja czy robimy czy jeszcze nie. Szyjka dluga jak nie wiem wlasnie jade do szpitala zawiezc gbs'a. A Bacha wazy okolo 2,5kg mowilam ze kruszyna mi rosnie:d

ekstra oj tam Kruszynka nadrobi jeszcze
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:38   #666
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
o prosze dziekuje ci dobra kobieto za takie cenne info , ale kurczaczek troszke sobie polezysz :/
Niech się przyda info, sama o tym nie wiedziałam.
Uoj tam, trochę pokibluję, ale pierwszy tydzień patologii za mną, na szczęście mam bardzo fajne współspaczki, położne w 9.5 przypadkach na 10 mega sympatyczne i pomocne, a od czasu jak mam swoją ciążową poduchę, to nawet da się całkiem przyzwoicie wyspać

Oczywiście mogłabym marudzić na, delikatnie mówiąc, średni catering, na 3 prysznice i kible na cały oddział, na okresowe braki papieru toaletowego itd ale to są absolutne pierdoły nieistotne

Baardzo dużo zależy od naszego nastawienia, ot co
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:39   #667
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Powiedz jej że Ty to nie wiesz, bo nabrałaś trochę kilogramów więc ciało ma więcej masy i siły aby się przewrócić z boku na bok, a jak ona nic nie przytyła no a poszło tylko w brzuch to co za boczki mają ją trrzyjmac jak się przewraca? bidulka...
Dobre!

Odpisałam jej, że też tak mam i uważam, że to normalne bo w końcu macica jest spora i uciska na wszystkie narządy plus dodałam, że ja nie panikuję

Kilka miesięcy wcześniej to do mnie pisała od którego tygodnia czułam ruchy bo u niej 22 tc i nic. Jak jej napisałam, że ja czułam od 16/17 tc to dopiero się zmartwiła

Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Czas edycji: 2016-10-13 o 10:41
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:41   #668
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

waga idealna jak na ten tydzien ciazy
Dokładnie.
W ogóle nam położna na SR mówiła, że teraz dzieci rodzą się w przedziale 3,5kg - 4kg i to jest dla nich norma a nie duże dziecko, za duże uważają takie po 4,5kg a te poniżej 3kg są dla nich bardzo malutkie.

Witam się w 35 tygodniu i z wagą 13 na plusie...
Troszkę jestem tym podłamana bo został ponad miesiąc więc z 4kg myślę, że dojdzie...
Pocieszam się, że nie widać tego jakoś bardzo po mnie bo każdy mi mówi, ze ja taka szczuplutka jestem
Ja tam po tyłku widzę, ale mąż nawet chcę żeby taki już został bo jest jeszcze bardziej apetyczny
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:50   #669
fiii
Rozeznanie

Cytat:

wiesz co nie, bo nawet nie grzeję w sypialni i jak się budzę to ja jestem mokra a poza kołdrą jest zimno ;p tylko że my chyba coś z TŻ zainwestowaliśmy w zbyt grubą kołdrę ;/ kupiliśmy niby jakąś super hiper z pierzem kaczym, w h drogą i mam wrażenie że ona jest winowajcą.. tylko dziwnie bo wydawałoby się że człowiek poci się pod jakąś sztuczną a to jest naturalne.. ale żal mi teraz kupować nowej kołdry jak tą mamy pół roku ;/

ekstra oj tam Kruszynka nadrobi jeszcze
to nie wina koldry, to hormony i zwiekszona ilosc krazacej krwi tak na nas dziala i niestety juz do konca ciazy tak bedzie ja mam to samo trzeba sie przemeczyc

w zyciu nie mialam takich dziwnych dolegliwosci jak przez te 8 miesiecy

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Niech się przyda info, sama o tym nie wiedziałam.
Uoj tam, trochę pokibluję, ale pierwszy tydzień patologii za mną, na szczęście mam bardzo fajne współspaczki, położne w 9.5 przypadkach na 10 mega sympatyczne i pomocne, a od czasu jak mam swoją ciążową poduchę, to nawet da się całkiem przyzwoicie wyspać

Oczywiście mogłabym marudzić na, delikatnie mówiąc, średni catering, na 3 prysznice i kible na cały oddział, na okresowe braki papieru toaletowego itd ale to są absolutne pierdoły nieistotne

ciesze sie ze masz dobre nastawienie i ze tak lekko to znosisz ja nie przepadam za szpitalami ale po cos sie tam jest i to zazwyczaj wazniejse niz nasze wygody . Dobrze tez ze pielegniarki sa ok i dziewczyny fajne zawsze jak pogadacie szybciej czas zleci
Stary 2016-10-13, 10:53   #670
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66334241]super wieści [/QUOTE]

Cytat:
Hosenko-jejku, cudna wiadomosc! Ale sie ciesze!
Ps. Jaka zamrazarke kupilas?

To teraz trzeba łóżeczko złożyć i odpicować mieszkanie na glanc

Taką: http://www.avans.pl/zamrazarki/zamra...01-ap,id-14935

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:04   #671
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
wlasnie mie to dziwi ze oni tak te dzieci szarpia i nawet jak juz wyjdzie to przerzucają jak pilke mnie to osobiscie przeraza ze im zaraz to dziecko wypadnie albo mu krzywde zrobia
Nie zrobia zresztą zapytaj Magdy17x ma dziewczyna doświadczenie

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Dzwonili właśnie ze szpitala, że dzisiaj szczepią Oskarka i jutro do domu Muszę się teraz zebrać i podejść do szpitala bo doktorka chce porozmawiać o szczepieniach itp.
Już się przestraszyłam że coś się stało ...

Od wczoraj taki rozgardiasz że ledwo ogarniam, ciągle ktoś dzwoni, obcy się pałętają po mieszkaniu - a to przegląd instalacji gazowej, a to montowanie wywietrzników w oknach, po południu mąż montował te półki, które zamawialiśmy miesiąc temu (taka obsuwa ... miał być tydzień) - wiercenie w żelbetonie to masakra jakaś, dokładając do tego krzywe ściany to możecie sobie wyobrazić, co się działo i jak mąż przeklinał. Półek nie dało się nawet prosto przykręcić i miejscami odstają od ściany.
Dzisiaj ma przyjechać kurier z zamrażarką miedzy 10 a 16 (tak precyzyjnie podana godzina) ale ja muszę iść do szpitala.
Super w końcu!!

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dokładnie.
W ogóle nam położna na SR mówiła, że teraz dzieci rodzą się w przedziale 3,5kg - 4kg i to jest dla nich norma a nie duże dziecko, za duże uważają takie po 4,5kg a te poniżej 3kg są dla nich bardzo malutkie.

Troszkę jestem tym podłamana bo został ponad miesiąc więc z 4kg myślę, że dojdzie...
Pocieszam się, że nie widać tego jakoś bardzo po mnie bo każdy mi mówi, ze ja taka szczuplutka jestem
Ja tam po tyłku widzę, ale mąż nawet chcę żeby taki już został bo jest jeszcze bardziej apetyczny
Oj tam nie przejmuj się kilogramami tez do niedawna mnie to martwilo a teraz uważam ze to najmniej istotne przecież zrzucimy wszystko po porodzie

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Oj tam spreżycie się i do jutra będzie cacy a Wasz kochany okruszek będzie w końcu z Wami! Kacperek juz wie ze jutro przywita braciszka?

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:06   #672
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz po wizycie, wszyystko oki wyniki dalej cud miod malinki dalej bez ktg bo wszystko ok wiec dopiero za 2 tyg. Bd miala, do szpitala na cc mam sie zglosic tydz przed podorem czyli kolo 7.11 i zdecyduja czy robimy czy jeszcze nie. Szyjka dluga jak nie wiem wlasnie jade do szpitala zawiezc gbs'a. A Bacha wazy okolo 2,5kg mowilam ze kruszyna mi rosnie:d]
Bardzo dobrewieści, gratulacje! 😀
Myślałam właśnie właśnie o Tobie ostatnio na kiedy masz termin cc, widzę że u Ciebie w szpitalu zupełnie inne podejście niż u mnie bo ja mam termin cc i już żadnych zmian nie będzie. No chyba że zacznę rodzić wcześniej albo w mój wyznaczony dzień cc coś się wydarzy.

Cytat:
Dzwonili właśnie ze szpitala, że dzisiaj szczepią Oskarka i jutro do domu Muszę się teraz zebrać i podejść do szpitala bo doktorka chce porozmawiać o szczepieniach itp.
Już się przestraszyłam że coś się stało ....
Ale super! Świetna wiadomość! 😃

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:12   #673
000Kasia000
Raczkowanie

Panna Izabela, dla mnie poprzednie świętateż były koszmarne, a ja jeszcze na siłę starałam się stworzyć świąteczny nastrój dla córki, piekłysmy pierniczki, robilysmy ozdoby choinkowe, a wszystko to z myślą że miałam teraz mieć wielki brzuch z naszym synkiem... Pamiętam jak strasznie ryczałam ubierając choinkę. Wigilię zrobiliśmy sobie tylko w trójkę. Mocno wierzę, że te święta będą inne, radosne, ale wiem że e zawsze będzie w nich trochę smutku, że jednak kogoś brakuje...
. .
000Kasia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:18   #674
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość

Ejmen!

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Dokładnie.

Majwija-moze na koniec przystopujesz. Ja od 1,5 miesiaca praktycznie stoje w miejscu. Za to dziec nadrabia

Stary 2016-10-13, 11:25   #675
EmRzet
Rozeznanie

Hosenka świetne wieści na dobry początek dnia!

Zostałam sama na dwa dni, mąż musiał wyjechać, a ja dzisiaj obudziłam się z silnym przeświadczeniem, że powinnam mieć już spakowaną torbę do szpitala. Mam nadzieję, że to tylko moja głowa a nie jakiś znak
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:30   #676
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dobry!

Baletnica szkoda, że czeka Cię pobyt w szpitalu, ale.przynajmniej będâ kontrolować ciśnienie, zdrowie przede.wszysykim

Desire gratki za wizytę ale nam.chłopak rośnie

Listopadowa kogo obrobiłaś?? Ale masz ciuszków dużo!!

Tęczowa masz jeszcze jakąś drożdżóweczkę dla mnie?
Super, że z tż to nic groźnego

Itakinie dzięki

Trzymam kciuki za wizyyujące!

Annulka.witaj z powrotem!

Hosenka super wieści!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:34   #677
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cześć!
Lece was nadrabiać. Spałam dzisiaj do 10

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Moja ułożyła się główkowo, ale ostatnio chyba przekręciła się w poprzek w piątek mam usg prenatalne, zobaczymy. Jeśli tak, uskuteczniam znowu akcję leżenie z dupką w górze.
Mi się wydaje ze moja jest w poprzek, ale lekarz powiedział, że główką w dół także moje czucie co do jej ulozenia bylo mylne ;-) raz czuje rucy z prawej, raz z lewej strony, chyba, ze tak nóżkami kopie we wszystkie strony.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
U mnie na szczęście moja mama mieszka w tej samej miejscowości co teściowa. Moja mama jest pedagogiem i pracuje w przedszkolu i uwielbia dzieci wiec ona juz teraz chętna do przygarnięcia Gorzej ze na weekend czy swieta jak przyjeżdżamy to śpimy u teściów ze względu na wiecej miejsca.. Boje sie ze tam pojedziemy, ja bede bezsilna z dzieckiem a ona stwierdzi ze nie wie co robić.. A moja mama by mi pomogła.. No ale zobaczymy, jeżeli tak będzie to moze zmienimy miejscówkę na kolejne wyjazdy.. Tyle ze u mojej mamy babcia ktora budzi sie w nocy i krzyczy, wiec dwóch "niemowlaków" to troche przesada w jednym domu.. :/

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Gratulacje dziewczyny za wizyty!! Zaciskać nogi ile wzlezie !!

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Dziewczyny, czy Wasze maluszki tez czasami tak drgają jakby sie trzęsły ? Mój TZ nawet w neta to wpisał i widac ze niektórzy tez tak maja ale sie zastanawiałam czy u Was tez tak jest. Wygina sie, wygina a nagle sie mocno trzęsie
u mnie tez tak robi, az całe ciało drga.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:36   #678
basiczek24
Wtajemniczenie

Magda, gratulacje. Duży chlopak.
Hosenka, niech mały przybierze szybko do tych 2 kg i niech Was wypisują do domu.
Kciuki dla wszystkich wizytujacych bo duzo nas dzisiaj.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:36   #679
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Ja dziś od 7 nie śpię, musiałam zawieźć siusie na badania, myślałam, że mi pęcherz w nocy strzeli
A i musiałam powtórzyć badanie na paciorkowca, bo w szpitalu chcą nowe. Wyniki dopiero 18

Po badaniu poleciałam sobie ma.pycha śniadanie Dziś nastawiłam się na pranie ostatnich ciuszków a tu dupka, mży

Ciekawe, ile moja Zosia waży, usg dopiero 20

Wczoraj wieczorem robiłam sobie wodę z cytryną i miodem i miałam też imbir na talerzyku. Pytam męża, czy też chce a on patrzy na ten imbir i mówi: "kochana ja nie chcę bimber"
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:51   #680
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
no to po usg... mlody glowa w dol, 3270g... kawal chlopa... ( 36t5d) :p
ohohoh duży Gratuluję!

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Kurcze, Wy tu już piszecie o wagach ponad 3kg a moja kruszynka wczoraj miała 1990g. Możliwe że w sobotę/niedziele zabierzemy do domu, choć jak położna powiedziała to też zależy od lekarza - jedna lekarka wypisuje jak jest 2kg, a dwóch innych jak jest 2100-2200. NO zobaczymy

W klubie wrzuciłam zdjęcie brzucha 2,5 tyg po porodzie. Nie jest źle, po Kacprze nie malał mi tak szybko. Chodzę już w spodniach sprzed ciąży - tłuszczyk co prawda wisi nad zapięciem, ale bez problemu się zapinam i nic nie gniecie.
Trzymam kciuki, żebyście mogli zabrać waszego maluszka do domu jak najszybciej

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
W ogóle to dopiero sie obudziłam 10 min temu. Jakos od tygodnia mogę spac tak długo, bo wczesniej jak TZ wstawał to 8 i tez juz nie spałam. I nawet zaliczam tylko jedna przerwę na siku w nocy ale nadal cała mokra jestem jak śpię
to tak jak ja Może ta jesienna pogoda tak na nas wpływa. U mnie od tygodnia deszczowo. Poszłabym na grzyby ale nie w moim stanie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Super, gratuluje!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Już się przestraszyłam że coś się stało ...

Od wczoraj taki rozgardiasz że ledwo ogarniam, ciągle ktoś dzwoni, obcy się pałętają po mieszkaniu - a to przegląd instalacji gazowej, a to montowanie wywietrzników w oknach, po południu mąż montował te półki, które zamawialiśmy miesiąc temu (taka obsuwa ... miał być tydzień) - wiercenie w żelbetonie to masakra jakaś, dokładając do tego krzywe ściany to możecie sobie wyobrazić, co się działo i jak mąż przeklinał. Półek nie dało się nawet prosto przykręcić i miejscami odstają od ściany.
Dzisiaj ma przyjechać kurier z zamrażarką miedzy 10 a 16 (tak precyzyjnie podana godzina) ale ja muszę iść do szpitala.
oooo ale super wieści!
Stary 2016-10-13, 11:53   #681
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaa, taka sxufladkowa. Fajna, niech wam sluzy. My mamy takie pudlo otwierane od gory ;-)

Stary 2016-10-13, 11:58   #682
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobry!

Baletnica szkoda, że czeka Cię pobyt w szpitalu, ale.przynajmniej będâ kontrolować ciśnienie, zdrowie przede.wszysykim

Desire gratki za wizytę ale nam.chłopak rośnie

Listopadowa kogo obrobiłaś?? Ale masz ciuszków dużo!!

Tęczowa masz jeszcze jakąś drożdżóweczkę dla mnie?
Super, że z tż to nic groźnego

Itakinie dzięki

Trzymam kciuki za wizyyujące!

Hosenka super wieści!
Część dostałam, w sumie połowe, albo większą połowe
A troche tez kupiłam
Ide dzisiaj kończyć segregacje. Trzeba policzyc spodenki, polspiochy, bo tego chyba mam mało. No ale okaże sie jak policzę

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Hosenko my tez mamy szufladkową
Stary 2016-10-13, 12:11   #683
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
hej
Stary 2016-10-13, 12:11   #684
fiii
Rozeznanie

Teraz dopiero zauważyłam super wieści ze Oskarek jutro wychodzi do domu :-D zuch chłopak

Stary 2016-10-13, 12:11   #685
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Myślałam właśnie właśnie o Tobie ostatnio na kiedy masz termin cc, widzę że u Ciebie w szpitalu zupełnie inne podejście niż u mnie bo ja mam termin cc i już żadnych zmian nie będzie. No chyba że zacznę rodzić wcześniej albo w mój wyznaczony dzień cc coś się wydarzy.

U mnie w szpitalu też tak jest. Koleżanka była teraz umawiać się na CC to normalnie jest jeden dzień w tygodniu, gdzie przyjmuję ordynator i ustala termin, nie ma czegoś takiego, że przychodzisz ze skierowaniem np kilka dni przed terminem, albo jedziesz ze skurczami porodowymi i podsuwasz im pod nos skierowanie na CC
Wiadomo, tak się może zdarzyć, ale z reguły w szpitalu już wiedzą, że miało się mieć CC bo wcześniej był jakiś termin ustalony.

Jeju jak ja sobie pomyślę, że może się tak zdarzyć, że będzie CC to aż mnie drga, strasznie bym nie chciała... i myślę, że nie będzie bo mój gin mówi, ze warunki do porodu SN mam idealne, ale wiadomo, że nie wszystko da się przewidzieć.
Stary 2016-10-13, 12:12   #686
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Nie zrobia zresztą zapytaj Magdy17x ma dziewczyna doświadczenie

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Super w końcu!!

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Oj tam nie przejmuj się kilogramami tez do niedawna mnie to martwilo a teraz uważam ze to najmniej istotne przecież zrzucimy wszystko po porodzie

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Oj tam spreżycie się i do jutra będzie cacy a Wasz kochany okruszek będzie w końcu z Wami! Kacperek juz wie ze jutro przywita braciszka?

Oby
Chociaż ja nawet wszystkiego zrzucać nie chciałabym, bo miała sporą niedowagę przed ciążą więc te kilka kg może zostać - max 5kg

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Ejmen!

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Majwija-moze na koniec przystopujesz. Ja od 1,5 miesiaca praktycznie stoje w miejscu. Za to dziec nadrabia

No tak czytałam, że ten 9 miesiąc jest najmniej "tyjący", ale czy akurat u mnie tak będzie to się okaże
Między nami w sumie dużej różnicy nie ma bo 1 tydzień zaledwie
Stary 2016-10-13, 12:14   #687
geosmina
Wtajemniczenie

U mnie niby w tydzień + 0,5 kg

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
Stary 2016-10-13, 12:15   #688
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Oby
Chociaż ja nawet wszystkiego zrzucać nie chciałabym, bo miała sporą niedowagę przed ciążą więc te kilka kg może zostać - max 5kg

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

No tak czytałam, że ten 9 miesiąc jest najmniej "tyjący", ale czy akurat u mnie tak będzie to się okaże
Między nami w sumie dużej różnicy nie ma bo 1 tydzień zaledwie
Ja tez bym chciala wszystkiego nie zrzucac bo tez mam niedowage. Z Kuba wiecej przytylam, 14kg, teraz nawet nie 10 :-\ po porodzie sporo mi spadnie wiec moge wazyc jeszcze mniej niz bylo :-\

Stary 2016-10-13, 12:16   #689
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

o widzisz, moze za 2tyg. bedzie inne wskazanie po wizycie bo poki co jestem zamknieta na wszelkie spusty, i pewnie chodzi o to zebym jak nadluzej miala małą w brzusiu- zwłaszcza że nie ze względu na nią jest cc tylko na mnie a to moga zrobic w kazdej chwili

dziękujemy za gratulacje!
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 12:22   #690
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzisz, moze za 2tyg. bedzie inne wskazanie po wizycie bo poki co jestem zamknieta na wszelkie spusty, i pewnie chodzi o to zebym jak nadluzej miala małą w brzusiu- zwłaszcza że nie ze względu na nią jest cc tylko na mnie a to moga zrobic w kazdej chwili

dziękujemy za gratulacje!
U mnie dokładnie ta sama sytuacja, Ale mimo że termin z om jjest 17 listopada to cc umówiona na 10 listopada. Ale dziecię większe niż mówi om więc cc wyjdzie praktycznie w terminie, lekarze też. Nie chcieli za wcześnie małej wyciagac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości