|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Styska, przystojniak ze Stasia
![]() Roosko, gratuluję Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc, Zosia skakała po pęcherzu Odeśpię potem, teraz lecę odebrać wyniki i na ktg. I dziś popatrzyłam w lustro i brzuch mam już wyraźnie niżej
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi trochę puchną stopy, czasami powieki, ale to też może u mnie być od tarczycy.
|
|
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Roosko gratulacje! Malutka ta twoja ksiezniczka jak na urodzona w terminie. w ogole zauwazylam ze na watku duzo dziewczyną usg pokazywalo wieksza wage dzieci niz sie urodzily,ciekawe jak u mnie bedzie...
|
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mnie ciekawi ta waga, mam kolejną wizytę 18go czyli dzień przed TP to jak do tego czasu nie urodzę to mi ją znowu zmierzą.
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Dziś mój termin...i cisza. Mam tylko nadzieję, że do niedzieli urodzę
![]() Ja przy pierwszym dziecku byłam w szpitalu straszną "sierotą". Normalnie własne dziecko mnie przerażało... i nie umiałam zawijać tego diabelnego szpitalnego becika. Córka mi po moim zakładaniu tego ustrojstwa ciągle rączki wyciągała, więc położne fuczały, że źle i za luźno.
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka miałam to samo z zawijaniem tych wszystkich betów
pomagała mi dziewczyna z sali która miała 20 lat i lepiej sobie radziła niż ja 30 letnia stara krówka
|
#4329 |
|
Erudycja
|
Ja pierwsze że 3-4 parte robiłam kucajac, a dokończyłam na łóżku jak już czułam że główka jest blisko.
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Megula kochanie u mnie remont dalej trwa i jeszcze z tydzień potrwa Wczoraj jedna u mnie poszła rodzic to chyba do dzisiaj rodziła wiec strach sie bać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Inka ona mi chętnie pomaga we wszystkim i lalkę też dostała od brata
względem niego jest ok ale i tak ze dwa razy dziennie słyszę że mam odłożyć dzidziusia bo ona coś chce.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Roosko gratulacje! ❤️ kolejna szczęściara z maleństwem obok
![]() Dominika samych dobrych wiadomości na wizycie życzę ![]() Megula, Lunus czekamy na Wasze maleństwa dzis ![]() Dziewczyny musimy trochę zwiekszyć częstotliwość porodów, dzis już 13, a jeszcze 38 nierozpakowanych ![]() ![]() Mnie sie już po nocach śnią regularne skurcze i budzę sie pełna nadziei ale jest jakiś postęp, bo Mały sie wczoraj wieczorem mocno kręcił i zsunął sie wreszcie delikatnie z lewej strony spod żeber, wiec już tak mocno nie bolą 🏼️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z imieniem liczę że stanie na mojej Oldze, skoro mąż nie ma żadnego wyjątkowego dla niego. Dziś odebrałam już wyniki, zrobiłam zakupy w Kauflandzie i pranie się już wiruje. Fizycznie miałabym siłę na więcej, ale ból nerwu kulszowego zwala mnie z nóg. Czeka na mnie prasowanie dzieciaczkowych rzeczy, kupionych w ciucholandzie, zmierzę się z tym koło południa.
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie mam nawet co prać i prasować, wczoraj nawet szmatki paprałam aby zajęcie mieć
dzisiaj chyba w szafkach w kuchni poukładam. Od 2 dni mam mega dużo śluzu. Normalnie leje się ze mnie
|
#4335 | ||
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nasza kolejka posuwa się do przodu jakoś tak markotnie, leniwie jak pogoda za oknem
Nawet ta pełnia księżyca, która będzie w niedzielę, na nas jakoś nie działa Dziewczyny Miałam plan urodzić do ndz, a tak to chyba nie ominie mnie wizyta u gina w poniedziałek....Ehh, będę musiała zwlec się jutro rano na badania :-/ U mnie oznak brak - ani czopu, ani bóli okresowych, nawet opuchlizna ze stóp mi zeszła.... Chyba będę się bujać z Małym w brzuchu do listopada.... Cytat:
Jak znajdziesz chwilke, to napisz coś więcej i pochwal się córeczką Rodziłaś SN?Cytat:
Więc może u pozostałych coś się odblokuje... Hahaha, masz taki sam plan jak ja - urodzić w ten weekend.
|
||
|
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam zarówno taki gesty śluz jak i taki wodnisty. I nie są to wody. A wkładek nie zakładam juz bo jakieś prawie że pieluszkowe oparzenia mi się robiły i musiałam kilka dni się wietrzyć i całymi dniami w koszuli nocnej chodzić. .. wiec wole kilka razy gatki zmienić na razie a po porodzie liczę, że już się unormuje te hormony i cały organizm na tyle, ze spokojnie juz nie będę miała tak łatwo podrażnień, puchniec i w ogole całej tej 'magicznej' otoczki
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- A właśnie. .. ciekawe co u słonika? Bo jakoś cisza.. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez Słonik troche martwić zaczyna. Mam nadzieje, ze tak sie zatraciła w macierzyństwie, ze chwilowo o nas zapomniała
![]() Dziewczyny spokojnie, w niedziele pełnia to bedziemy hurtowo rodzic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po badaniu i babki mówią ze dzisiaj mnie nie chcą męczyć wiec jak sie damo nie ruszy to chyba jutro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może Słonik nie ma dostępu do neta w szpitalu ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
powodzenia na badaniach
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja was przepraszam ze u nas to tak długo trwa ale mały chyba sie trzyma w środku brzucha i nie myśli o wyjściu. Rozwarcie mam na dwa luźne skurcze mam od 0-10
śluz zabarwiony sie pojawił i nawet badanie całkiem nie bolało a podobno to jakaś wreduska mnie badała tak wiec nie krępujcie sie i rodzic ja sobie tu dziś po schodach pobiegam smuteczki wymasuje i zrobie wszystko co by jutro urodzić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Wszyscy na porodówce (oprócz wrednej położnej której nadalam przydomek Kruella ) mówią ze śmigam, wiec jutro wychodzę
jak mnie pani doktor zobaczyła ze siedzę z założona noga na nogę to padła z wrażenia, wiec jest dobrze okropnie bolą mnie brodawki od karmienia, ale pani położna kazała smarować je swoim mlekiem i wietrzyć i za tydzień powinno sie wszystko ustatkować. Smaruje tez bephantenem.Odkąd leżę turaj w szpitalu (piątek) był jeden poród naturalny i 5-6 cesarek :p Jakieś te październikowe dzieci leniwe, musicie je ruszyć :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka pogoda, ze dzieciaki sie rozleniwiają i nie chcą same wychodzić Brawo Slonce świetnie dochodzisz do siebie powiedz mi ten bephanten musisz zmywać przed karmieniem? Bo mam sprzeczne informacje :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem beznadziejna... mieli mi podpiąć kroplowke i zemdlalam... za niskie ciśnienie 80/50.. dali glukoze tlen i jakieś płyny... teraz jestem na sali..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei po przejściu łącznie może 50m ledwo wróciłam do domu. Dobrze ze jeszcze autem bo gdybym musiała autobusem i więcej chodzić to nie byłoby szans nawet mi do laboratorium się dotyczyć. . Mały nisko chyba siedzi wiec zaraz coś uciska... a przez to moje ciśnienie które raz jest wzorowe 120-80 a raz 138-93 lub jak np teraz 146-78 to organizm mi chyba durnieje i albo czuje się w miarę ok albo mam mgiełka przed oczami i ledwo nogi powlocze.. co drugi dzień kontrola u lekarza i twierdzi, że to jeszcze norma i już końcówka wiec damy rade. Lubię chłopa ale jak mi jutro coś konkretnie nie powie co robimy..czy sn czy cc I co lepiej jak ja takie samopoczucie miewam i psychicznie jestem przerażona to go chyba zlinczuje. Tymczasem idę zrobię herbatkę. . A potem ciepła kapiel i się trochę zrelaksuje. Potem drzemka. A na koniec jeśli będę dala rade się ruszać to choć odkurza fruwajaca 3 dzień sierść mojej suni... bo mąż oczywiście nie miał czasu ehhhh. Ale bata nie ma. Mam zamiar go dzisiaj poinformować ze na weekend sprząta łazienkę i myje wszystkie podłogi. Conajmniej. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4345 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie od rana brzuch boli jak na okres.
do tego chyba coś mnie zaczeło szczypać w Bożenie,jak nie przejdzie to jutro pojde do gin. Mam wielką nadzieje że to nie znowu infekcja! Dziewczyny a co jeśli się okaże że infekcja a zaczne rodzić? Dziecko może się zarazić? Robią wtedy cc czy normalnie można rodzić?
|
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuu u nas mikro progres
odszedł mi czopek jeeee małymi kroczkami do przodu ![]() Gratulacje dla naszej nowej mamusi i dla naszego nowego dzieciaczka ![]() Styska zuch dziewczyna ![]() Megilla dzisiaj 13 jutro rodzimy co Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo w sobotę u mnie 15 stopni,mogę rodzić, taka pogoda motywuje
![]() Rzeczywiście słabo u nas z rodzeniem, dużo nas jeszcze zostało ![]() ahh jeszcze mnie teściowa pocieszyła, że każde swoje dziecko urodziła 2 tyg po terminie, ta to wie jak pocieszyć ciężarną.... zwariuje jak nie urodzę max do końca kolejnego tyg:/
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-10-13 o 11:43 |
|
|
|
#4348 |
|
Erudycja
|
My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer, w końcu! A tak w ogóle po nazwie wątku listopadowek Odnoszę wrażenie że one już zaczęły rodzić, musicie się ogarnąć dziewczyny bo następny miesiąc was wyprzedzi 😂😂😂
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcę wiedzieć ile młoda waży.
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Odeśpię potem, teraz lecę odebrać wyniki i na ktg. I dziś popatrzyłam w lustro i brzuch mam już wyraźnie niżej

w ogole zauwazylam ze na watku duzo dziewczyną usg pokazywalo wieksza wage dzieci niz sie urodzily,ciekawe jak u mnie bedzie...

Big Day - 7 czerwiec

🏼️

świetnie dochodzisz do siebie
do tego chyba coś mnie zaczeło szczypać w Bożenie,jak nie przejdzie to jutro pojde do gin. Mam wielką nadzieje że to nie znowu infekcja! Dziewczyny a co jeśli się okaże że infekcja a zaczne rodzić? Dziecko może się zarazić? Robią wtedy cc czy normalnie można rodzić?