Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 09:08   #4321
morrigan1986
Wtajemniczenie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Styska, przystojniak ze Stasia
Roosko, gratuluję

Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc, Zosia skakała po pęcherzu Odeśpię potem, teraz lecę odebrać wyniki i na ktg. I dziś popatrzyłam w lustro i brzuch mam już wyraźnie niżej

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:10   #4322
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Styska, przystojniak ze Stasia
Roosko, gratuluję

Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc, Zosia skakała po pęcherzu Odeśpię potem, teraz lecę odebrać wyniki i na ktg. I dziś popatrzyłam w lustro i brzuch mam już wyraźnie niżej
Ja próbuje się podnieść mocz zawieźć. Musze sprawdzić czy kwas moczowy do góry nie poszedł i czy coś w moczu nie ma bo puchne co raz bardziej. Palce dłoni mam jak serdelki

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:14   #4323
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Ja próbuje się podnieść mocz zawieźć. Musze sprawdzić czy kwas moczowy do góry nie poszedł i czy coś w moczu nie ma bo puchne co raz bardziej. Palce dłoni mam jak serdelki

Mi trochę puchną stopy, czasami powieki, ale to też może u mnie być od tarczycy.

Stary 2016-10-13, 09:15   #4324
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez puchne a wyniki moczu mam bardzo dobre...

Roosko gratulacje! Malutka ta twoja ksiezniczka jak na urodzona w terminie. w ogole zauwazylam ze na watku duzo dziewczyną usg pokazywalo wieksza wage dzieci niz sie urodzily,ciekawe jak u mnie bedzie...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:15   #4325
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Mi trochę puchną stopy, czasami powieki, ale to też może u mnie być od tarczycy.
No ja to i twarz mam jak księżyc w pełni. Taka uroda ciąży. Ale też kwas moczowy miałam ostatnio 5.8 gdzie górna granica 6. Wiec jadę sprawdzić czy nie przekroczyło i coś się nie dzieje

Stary 2016-10-13, 09:20   #4326
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ja tez puchne a wyniki moczu mam bardzo dobre...

Roosko gratulacje! Malutka ta twoja ksiezniczka jak na urodzona w terminie. w ogole zauwazylam ze na watku duzo dziewczyną usg pokazywalo wieksza wage dzieci niz sie urodzily,ciekawe jak u mnie bedzie...
Ja mam ostatnie badania krwi i moczu z 30.09 i zastanawiam się czy jeszcze nie zrobić jednych w pon jak nie urodzę:P

też mnie ciekawi ta waga, mam kolejną wizytę 18go czyli dzień przed TP to jak do tego czasu nie urodzę to mi ją znowu zmierzą.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:24   #4327
AneczkaJ
Rozeznanie

Dziś mój termin...i cisza. Mam tylko nadzieję, że do niedzieli urodzę

Ja przy pierwszym dziecku byłam w szpitalu straszną "sierotą". Normalnie własne dziecko mnie przerażało... i nie umiałam zawijać tego diabelnego szpitalnego becika. Córka mi po moim zakładaniu tego ustrojstwa ciągle rączki wyciągała, więc położne fuczały, że źle i za luźno.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:29   #4328
stokrotka24
Zakorzenienie

Aneczka miałam to samo z zawijaniem tych wszystkich betów pomagała mi dziewczyna z sali która miała 20 lat i lepiej sobie radziła niż ja 30 letnia stara krówka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:32   #4329
ana909
Erudycja

Ja pierwsze że 3-4 parte robiłam kucajac, a dokończyłam na łóżku jak już czułam że główka jest blisko.
Stary 2016-10-13, 09:47   #4330
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Ja juz po obchodzie zaraz będę miała podpieta kroplowke i będziemy czekać! błagam dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby to było już dziś!
Lunus - powodzenia, żeby coś zaczęło się dziac razem balysmy się remontu to może razem urodziny?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Megula kochanie u mnie remont dalej trwa i jeszcze z tydzień potrwa
Wczoraj jedna u mnie poszła rodzic to chyba do dzisiaj rodziła wiec strach sie bać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:47   #4331
gosia3103
Zakorzenienie

Inka ona mi chętnie pomaga we wszystkim i lalkę też dostała od brata względem niego jest ok ale i tak ze dwa razy dziennie słyszę że mam odłożyć dzidziusia bo ona coś chce.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-13, 09:48   #4332
paula1010
Zadomowienie

Roosko gratulacje! ❤️ kolejna szczęściara z maleństwem obok

Dominika samych dobrych wiadomości na wizycie życzę

Megula, Lunus czekamy na Wasze maleństwa dzis

Dziewczyny musimy trochę zwiekszyć częstotliwość porodów, dzis już 13, a jeszcze 38 nierozpakowanych

Mnie sie już po nocach śnią regularne skurcze i budzę sie pełna nadziei ale jest jakiś postęp, bo Mały sie wczoraj wieczorem mocno kręcił i zsunął sie wreszcie delikatnie z lewej strony spod żeber, wiec już tak mocno nie bolą 🏼️

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:49   #4333
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Po naszym wątku też widać tę tendencję. Ja z kolei mam zupełnie inne spostrzeżenia z praktyki - baaaaaaardzo dużo kobiet rodziło w 38-39hbd. Rzadko kiedy miałam pacjentki po 40
Dlatego jestem w szoku, że jeszcze nie urodziłam
Podczas jednego z pobytów w szpitalu, podpytywałyśmy jaka jest tendencja, ku naszemu zaskoczeniu podobno w 37 najwięcej rodziło.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja w tym czym pojadę w tym wracam, nie będę kombinować, no chyba, że pobrudzę np wodami to tz coś tam przywiezie mi

to jak u mnie, sam propozycji właśnie nie ma
U mnie same wkładki i podkłady zajmują pół walizki, więc też będę w tym samym wracać.

Z imieniem liczę że stanie na mojej Oldze, skoro mąż nie ma żadnego wyjątkowego dla niego.

Dziś odebrałam już wyniki, zrobiłam zakupy w Kauflandzie i pranie się już wiruje. Fizycznie miałabym siłę na więcej, ale ból nerwu kulszowego zwala mnie z nóg.

Czeka na mnie prasowanie dzieciaczkowych rzeczy, kupionych w ciucholandzie, zmierzę się z tym koło południa.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:52   #4334
stokrotka24
Zakorzenienie

Ja już nie mam nawet co prać i prasować, wczoraj nawet szmatki paprałam aby zajęcie mieć dzisiaj chyba w szafkach w kuchni poukładam.

Od 2 dni mam mega dużo śluzu. Normalnie leje się ze mnie

Łukaszek
Stary 2016-10-13, 09:56   #4335
Miraya
Raczkowanie

Widzę, że nasza kolejka posuwa się do przodu jakoś tak markotnie, leniwie jak pogoda za oknem Nawet ta pełnia księżyca, która będzie w niedzielę, na nas jakoś nie działa Dziewczyny
Miałam plan urodzić do ndz, a tak to chyba nie ominie mnie wizyta u gina w poniedziałek....Ehh, będę musiała zwlec się jutro rano na badania :-/
U mnie oznak brak - ani czopu, ani bóli okresowych, nawet opuchlizna ze stóp mi zeszła.... Chyba będę się bujać z Małym w brzuchu do listopada....

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy z Maluchem! Jesteśmy razem od niedzieli, ale niestety nadal w szpitalu. Czekamy z utęsknieniem na powrót do domu.

Ps. Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić, ale jak wszystko się unormuje to wrócę na forum.

O porodzie tylko jedno: Najgorszemu wrogowi nie życzę skurczów i bólu porodowego.

Ps.2. Mała jest przeslodka. Właśnie tak ja sobie wyobrażałam.

Roosko gratulacje!! Tak coś czułam, że już jesteś po porodzie Jak znajdziesz chwilke, to napisz coś więcej i pochwal się córeczką Rodziłaś SN?

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Ciekawe która jeszcze urodziła a nie wiemy

Ja chcę rodzić jutro albo w sb!
Ewula88 Obstawiam Słonika, no i pannazwanny kazała dziś za siebie kciuki trzymać Więc może u pozostałych coś się odblokuje... Hahaha, masz taki sam plan jak ja - urodzić w ten weekend.
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 09:59   #4336
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja tez mam zarówno taki gesty śluz jak i taki wodnisty. I nie są to wody. A wkładek nie zakładam juz bo jakieś prawie że pieluszkowe oparzenia mi się robiły i musiałam kilka dni się wietrzyć i całymi dniami w koszuli nocnej chodzić. .. wiec wole kilka razy gatki zmienić na razie a po porodzie liczę, że już się unormuje te hormony i cały organizm na tyle, ze spokojnie juz nie będę miała tak łatwo podrażnień, puchniec i w ogole całej tej 'magicznej' otoczki

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

A właśnie. .. ciekawe co u słonika? Bo jakoś cisza..

Stary 2016-10-13, 10:07   #4337
Dominika6
Zadomowienie

Mnie tez Słonik troche martwić zaczyna. Mam nadzieje, ze tak sie zatraciła w macierzyństwie, ze chwilowo o nas zapomniała

Dziewczyny spokojnie, w niedziele pełnia to bedziemy hurtowo rodzic

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:24   #4338
Lunus
Wtajemniczenie

Jestem po badaniu i babki mówią ze dzisiaj mnie nie chcą męczyć wiec jak sie damo nie ruszy to chyba jutro

Stary 2016-10-13, 10:27   #4339
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Mnie tez Słonik troche martwić zaczyna. Mam nadzieje, ze tak sie zatraciła w macierzyństwie, ze chwilowo o nas zapomniała

Dziewczyny spokojnie, w niedziele pełnia to bedziemy hurtowo rodzic

oby tak było, ale będzie tłok na porodówkach
może Słonik nie ma dostępu do neta w szpitalu

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Ja tez mam zarówno taki gesty śluz jak i taki wodnisty. I nie są to wody. A wkładek nie zakładam juz bo jakieś prawie że pieluszkowe oparzenia mi się robiły i musiałam kilka dni się wietrzyć i całymi dniami w koszuli nocnej chodzić. .. wiec wole kilka razy gatki zmienić na razie a po porodzie liczę, że już się unormuje te hormony i cały organizm na tyle, ze spokojnie juz nie będę miała tak łatwo podrażnień, puchniec i w ogole całej tej 'magicznej' otoczki

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

A właśnie. .. ciekawe co u słonika? Bo jakoś cisza..

to mam taki sam śluz, wkładek też nie noszę i wolę gatki zmienić bo ja całą ciążę miałam infekcję i teraz od wkładek nie chcę nic złapać
powodzenia na badaniach

Łukaszek
Stary 2016-10-13, 10:30   #4340
Lunus
Wtajemniczenie

Ja was przepraszam ze u nas to tak długo trwa ale mały chyba sie trzyma w środku brzucha i nie myśli o wyjściu. Rozwarcie mam na dwa luźne skurcze mam od 0-10 śluz zabarwiony sie pojawił i nawet badanie całkiem nie bolało a podobno to jakaś wreduska mnie badała tak wiec nie krępujcie sie i rodzic ja sobie tu dziś po schodach pobiegam smuteczki wymasuje i zrobie wszystko co by jutro urodzić

Stary 2016-10-13, 10:40   #4341
styska1551
Zadomowienie

Wszyscy na porodówce (oprócz wrednej położnej której nadalam przydomek Kruella ) mówią ze śmigam, wiec jutro wychodzę jak mnie pani doktor zobaczyła ze siedzę z założona noga na nogę to padła z wrażenia, wiec jest dobrze okropnie bolą mnie brodawki od karmienia, ale pani położna kazała smarować je swoim mlekiem i wietrzyć i za tydzień powinno sie wszystko ustatkować. Smaruje tez bephantenem.

Odkąd leżę turaj w szpitalu (piątek) był jeden poród naturalny i 5-6 cesarek :p

Jakieś te październikowe dzieci leniwe, musicie je ruszyć :p

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:45   #4342
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Wszyscy na porodówce (oprócz wrednej położnej której nadalam przydomek Kruella ) mówią ze śmigam, wiec jutro wychodzę jak mnie pani doktor zobaczyła ze siedzę z założona noga na nogę to padła z wrażenia, wiec jest dobrze okropnie bolą mnie brodawki od karmienia, ale pani położna kazała smarować je swoim mlekiem i wietrzyć i za tydzień powinno sie wszystko ustatkować. Smaruje tez bephantenem.

Odkąd leżę turaj w szpitalu (piątek) był jeden poród naturalny i 5-6 cesarek :p

Jakieś te październikowe dzieci leniwe, musicie je ruszyć :p

Taka pogoda, ze dzieciaki sie rozleniwiają i nie chcą same wychodzić Brawo Slonce świetnie dochodzisz do siebie powiedz mi ten bephanten musisz zmywać przed karmieniem? Bo mam sprzeczne informacje :/

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:45   #4343
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny jestem beznadziejna... mieli mi podpiąć kroplowke i zemdlalam... za niskie ciśnienie 80/50.. dali glukoze tlen i jakieś płyny... teraz jestem na sali..

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 10:53   #4344
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem beznadziejna... mieli mi podpiąć kroplowke i zemdlalam... za niskie ciśnienie 80/50.. dali glukoze tlen i jakieś płyny... teraz jestem na sali..

Nie jesteś beznadziejna! Organizm tez juz zmęczony ciąża a i stres itd... postawią cie zaraz do pionu i będzie dobrze.
Ja z kolei po przejściu łącznie może 50m ledwo wróciłam do domu. Dobrze ze jeszcze autem bo gdybym musiała autobusem i więcej chodzić to nie byłoby szans nawet mi do laboratorium się dotyczyć. . Mały nisko chyba siedzi wiec zaraz coś uciska... a przez to moje ciśnienie które raz jest wzorowe 120-80 a raz 138-93 lub jak np teraz 146-78 to organizm mi chyba durnieje i albo czuje się w miarę ok albo mam mgiełka przed oczami i ledwo nogi powlocze.. co drugi dzień kontrola u lekarza i twierdzi, że to jeszcze norma i już końcówka wiec damy rade. Lubię chłopa ale jak mi jutro coś konkretnie nie powie co robimy..czy sn czy cc I co lepiej jak ja takie samopoczucie miewam i psychicznie jestem przerażona to go chyba zlinczuje. Tymczasem idę zrobię herbatkę. . A potem ciepła kapiel i się trochę zrelaksuje. Potem drzemka. A na koniec jeśli będę dala rade się ruszać to choć odkurza fruwajaca 3 dzień sierść mojej suni... bo mąż oczywiście nie miał czasu ehhhh. Ale bata nie ma. Mam zamiar go dzisiaj poinformować ze na weekend sprząta łazienkę i myje wszystkie podłogi. Conajmniej.

Stary 2016-10-13, 11:32   #4345
konwalia39
Wtajemniczenie

A mnie od rana brzuch boli jak na okres. do tego chyba coś mnie zaczeło szczypać w Bożenie,jak nie przejdzie to jutro pojde do gin. Mam wielką nadzieje że to nie znowu infekcja! Dziewczyny a co jeśli się okaże że infekcja a zaczne rodzić? Dziecko może się zarazić? Robią wtedy cc czy normalnie można rodzić?
Stary 2016-10-13, 11:36   #4346
Lunus
Wtajemniczenie

Uuuu u nas mikro progres odszedł mi czopek jeeee małymi kroczkami do przodu

Gratulacje dla naszej nowej mamusi i dla naszego nowego dzieciaczka

Styska zuch dziewczyna

Megilla dzisiaj 13 jutro rodzimy co

Stary 2016-10-13, 11:38   #4347
Ewula88
Wtajemniczenie

ooo w sobotę u mnie 15 stopni,mogę rodzić, taka pogoda motywuje

Rzeczywiście słabo u nas z rodzeniem, dużo nas jeszcze zostało

ahh jeszcze mnie teściowa pocieszyła, że każde swoje dziecko urodziła 2 tyg po terminie, ta to wie jak pocieszyć ciężarną.... zwariuje jak nie urodzę max do końca kolejnego tyg:/

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-10-13 o 11:43
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 11:39   #4348
ana909
Erudycja

My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer, w końcu! A tak w ogóle po nazwie wątku listopadowek Odnoszę wrażenie że one już zaczęły rodzić, musicie się ogarnąć dziewczyny bo następny miesiąc was wyprzedzi 😂😂😂
Stary 2016-10-13, 11:41   #4349
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jesteś beznadziejna! Organizm tez juz zmęczony ciąża a i stres itd... postawią cie zaraz do pionu i będzie dobrze.
Ja z kolei po przejściu łącznie może 50m ledwo wróciłam do domu. Dobrze ze jeszcze autem bo gdybym musiała autobusem i więcej chodzić to nie byłoby szans nawet mi do laboratorium się dotyczyć. . Mały nisko chyba siedzi wiec zaraz coś uciska... a przez to moje ciśnienie które raz jest wzorowe 120-80 a raz 138-93 lub jak np teraz 146-78 to organizm mi chyba durnieje i albo czuje się w miarę ok albo mam mgiełka przed oczami i ledwo nogi powlocze.. co drugi dzień kontrola u lekarza i twierdzi, że to jeszcze norma i już końcówka wiec damy rade. Lubię chłopa ale jak mi jutro coś konkretnie nie powie co robimy..czy sn czy cc I co lepiej jak ja takie samopoczucie miewam i psychicznie jestem przerażona to go chyba zlinczuje. Tymczasem idę zrobię herbatkę. . A potem ciepła kapiel i się trochę zrelaksuje. Potem drzemka. A na koniec jeśli będę dala rade się ruszać to choć odkurza fruwajaca 3 dzień sierść mojej suni... bo mąż oczywiście nie miał czasu ehhhh. Ale bata nie ma. Mam zamiar go dzisiaj poinformować ze na weekend sprząta łazienkę i myje wszystkie podłogi. Conajmniej.

Ej, ale linczuj doktorka po mojej wizycie, mam na 9.40 Chcę wiedzieć ile młoda waży.

Stary 2016-10-13, 11:42   #4350
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość

Rzeczywiście słabo u nas z rodzeniem, dużo nas jeszcze zostało

6
dziewczyn po terminie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości