|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
troszke niepewnie ale pytam
otóż chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne. Ale nie mam pojęcia jakie . Oczywiście musze iść do lekarza zrobić badania to wiem. Ale chciałabym poznać Wasze opinie na temat różnych tabletek. W wieku 16 lat miałam straszne problemy (choroby kobiece) poszłam do ginekologa i ten od ręki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: troszke niepewnie ale pytam
prosze bardzo
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
cześć,
ja jak miałam 17lat brałam mercilon, przez dobre 5lat, później lekarz mi zalecił inne tabl. polskie, i brałam je następne parę lat. Teraz odłożyłam tabl. tzn. w zeszłym roku w listopadzie. Ja nie przytyłam po tabletkach, ale radzę, abyś z takim problemem zgłosiła się do lekarza on na pewno ci dobrze poradzi, teraz jest taki wybór w tabletkach i inyych środkach antyk. Co do badań to nie wiem jakie powinien Tobie zlecic lekarz, bo ja takich nie robiłam.Może coś poszukaj na necie. Ale najpierw idź do lekarza!!! Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj!
Na początek radzę popytać się koleżanek, znajomych do którego ginekologa chodza i co o nim sądzą. Po ich wypowiedziach sama zadecyduj który ci najbardziej odpowiada. Fachowy lekazr o wszystkim z Tobą porozmawia i doradzi ci jakie tabletki brać. Jeśli masz taką możliwość to idź prywatnie do lekarza. ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja od samego początku bralam Cilest i wogóle od niego nie przytyłam, ale tabletki dobiera się bardzo indywidualnie. Jeżeli chodzi o badania to co jakiś czas miałam robione: morfologie, OB, żelazo, cukier, próby wątrobowe i krzepliwość krwi a także badanie moczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
... ale przede wszystkim idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
aha dziękuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mnie jedna lekarka kazala robic wiele badac i w koncu przepisala mi tabletki po ktorych bardzo zle sie czulam, natomiast obecny lekarz(chodze do niego od 5 lat) przepisal mi bez zadnchych badan chyba Mercilon, juz nie pamietam dokladnie ktore to byly, po 2 miesiacach inne, pozniej kolejne i tak metoda prob znalazlam te ktore jakos jedyne nei robia mi nic z organizmem( o wczesniejszych mialam okropne wahania nastrojow, tylam, blala mnie glowa, chudlam itp) Chocaz slyszalalam od wielu osob ze Jeanine maja konska dawke hormonow mnie tylko one odpowiadaja
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.