Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 14:26   #721
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość

i tak masz szczęście, że nie dostałaś kanapki z chlebem
Znacie ten profil na fb Posiłki w szpitalach?
też czasem wchodzę popatrzeć
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:29   #722
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
znamy, znamy

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
też czasem wchodzę popatrzeć
i od razu czlowiek czuje sie jak masterszef jak porowna swoj obiad z takim szpitalnym

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:39   #723
fiii
Rozeznanie

Cytat:

i tak masz szczęście, że nie dostałaś kanapki z chlebem
niektore obiadki sa przyzwoite
a niektorzy oszukuja zjedza cos albo schowaja robia zdjecie ze niby sam chleb dostali
u mnie w szpitalu sniadania i kolacje sa fajne z obiadami gorzej ale zawsze maz moze dowiezc cos przyzwoitego
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:43   #724
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
kurak(ok. 0,5kg) w kawałki-gruba kostke na oliwke (sol pieprz słodka papryka) podsmażyć, dorzucamy 3 cebule pokrojone w gruba kostke, 2 zolte papryki 2 czerwone tak samo pokrojone, dusimy pod przykryciem(warto podlać wodą albo bulionem) jak trochę zmięknie dodajemy ananasa z puszki (pokrojonego w kostke) i wlewamy cały ten syrop z puszki. ja dodaję troche ostrej papryczki(wedle uznania), prawie całą łyżkę sosu sojowego i łyżkę ketchupu. Chwilę to gotuję i na koniec dodaję kukurydzę taaadam gotowe w jakies 20minut
Dzięki

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
a niektorzy oszukuja zjedza cos albo schowaja robia zdjecie ze niby sam chleb dostali
u mnie w szpitalu sniadania i kolacje sa fajne z obiadami gorzej ale zawsze maz moze dowiezc cos przyzwoitego
Serio tak oszukują?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:44   #725
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

dziewczyny do którego tyg ruszacie się z domu?, mówię o jakiś dalszych wyjazdach
ja w sumie miała w planie nigdzie już nie jeździć, już zapowiedziałam że jak coś to zapraszam i że na 1 listopada na groby też nie idę, ale jednak musimy jechać do teściowej na 2 dni

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:51   #726
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Heh no najlepiej jakby poród się zaczął to mam przyjechać do szpitala i już.

Ja po wizycie wszystko spoko i mała waży ponad 2800😊

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Gratulacje rośnie nasze maleństwa tak podobnie rosły chyba z tego co pamiętam wiec może i Laura będzie miała podobna wagę w poniedziałek

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:52   #727
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

dziewczyny do którego tyg ruszacie się z domu?, mówię o jakiś dalszych wyjazdach
ja w sumie miała w planie nigdzie już nie jeździć, już zapowiedziałam że jak coś to zapraszam i że na 1 listopada na groby też nie idę, ale jednak musimy jechać do teściowej na 2 dni
ja nie mam jakiejś granicznej daty
jeżdżę już dużo rzadziej i mniej chętnie bo mi ciężko ale jakbym musiała gdzieś jechać na 2 dni to nie widziałabym problemu.
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 14:59   #728
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
no to po usg... mlody glowa w dol, 3270g... kawal chlopa... ( 36t5d) :p
wow nie zły

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-13, 15:03   #729
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Serio tak oszukują?
serio serio

Cytat:

ja zaczelam 38 tydzien a na weekend jade do babci mieszka 100 km odemnie a pozniej juz chyba nie
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:09   #730
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po wizycie, wszyystko oki wyniki dalej cud miod malinki dalej bez ktg bo wszystko ok wiec dopiero za 2 tyg. Bd miala, do szpitala na cc mam sie zglosic tydz przed podorem czyli kolo 7.11 i zdecyduja czy robimy czy jeszcze nie. Szyjka dluga jak nie wiem wlasnie jade do szpitala zawiezc gbs'a. A Bacha wazy okolo 2,5kg mowilam ze kruszyna mi rosnie:d

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pięknie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-13, 15:16   #731
KarolinaNL
Zadomowienie

Nacytowalam się i wszystko mi wcięło...
Dziewczyny, gratuluję wizyt
Kaga ja byłam przy dwóch porodach SN i faktycznie lekko wyszarpuja główkę.
Tak czytam, ze w Polsce już tydzień po terminie wywołują porod a tutaj w Holandii dopiero zaczynają coś dzialac, planować przed skonczeniem 42 tygodnia ja mam nadzieje tyle w ciąży nie będę bo 18 list Daniel kończy 5 lat i obowiązkowo musi mieć sprawną matkę bo jak co roku impreza musi być ( on tak czeka na te swoje urodzinki, ze bym się zaplakala jakbym nic nie zorganizowała i dziecko poczuloby się zapomniane i oszukane)

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:22   #732
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzwonili właśnie ze szpitala, że dzisiaj szczepią Oskarka i jutro do domu Muszę się teraz zebrać i podejść do szpitala bo doktorka chce porozmawiać o szczepieniach itp.
Już się przestraszyłam że coś się stało ...
super gratulacje, Oskarek wreszcie będzie w domku

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-13, 15:30   #733
KarolinaNL
Zadomowienie

Hosenka jak super, ze Oskarek wraca do domku dzielny chłopczyk z niego forumowe ciocia są dumne 😀

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:33   #734
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Ja jadę teraz w weekend do rodziców 130 km (35t) a potem juz sie nie ruszam. Na wszystkich świętych tez nie jadę nigdzie
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:35   #735
paulinika
Zakorzenienie

Mamy wózek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1476365746307.jpg (83,2 KB, 36 załadowań)
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:36   #736
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze niedawno nie byłoby z czego oszukiwać np. 2 kromki + kawałek masła i łyżeczka jakiejś taniej marmolady. O warzywie do kanapki to można było pomarzyć. A teraz jak byłam to nawet pół pomidora wpadło do śniadania i jabłko po obiedzie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Mamy wózek
Jaka zadowolona

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:37   #737
doooti
Zadomowienie

Hosenka ! Fajnie ze juz puszcza Oskarka
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:38   #738
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy wózek
jaka szczęśliwa! wyglądasz jakbyś miała z 16 lat i dostała kucyka
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:42   #739
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
W tym roku będzie cudownie
A co do sernika - lubię praktycznie wszystkie słodkości (z małymi wyjątkami) ale sernik i torty mogłyby dla mnie nie istnieć Ale Tobie życzę smacznego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A dziękuję, smaczny
Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Ja tez od 6 nie śpię, bo córce się znudziło spanie kto mi tu apetytu na sernik narobił? Moje ulubione ciasto! Jeść!
Powodzenia tym, które dziś mają wizytę. Ja dopiero w poniedziałek, ciekawe czy dotrwam bo skurcze przepowiedajace coraz silniejsze, dziecko już nisko, no ale ostatnio to rąk jeszcze 2 tyg chodziłam z rozwarciem wręcz. Więc nic nie wiadomo, ale uskuteczniam wykorzystywanie męża, jest zadowolony
Miłego dnia!
To chyba ja
Cytat:
O matko jaki wielki!!!

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Jak to obawy wynikają z niedoinformowania...
Właśnie przemknął obchód z ordynatorem na czele. Zgłosiłam swoje obawy co do pojawiających się skurczów na ktg i zwiększył mi magnez, ale zaraz po cichu odezwała mi się fajna pani ginekolog z info, że skoro zależy mi na sn, to nie ma sensu przymulać się magnezem, bo macica potrzebuje co najmniej 2 tygodni takich konkretnych skurczów, żeby się przygotować do porodu.

A ja byłam już z lekka przerażona, że tu dopiero 35 tydzień się kończy, a ja mam na ktg linię jak horyzont z Mount Everest.

Ufff, czyli wszystko ok, jeszcze konsultacje diabetologiczne i okulistyczne, a ja sobie jeszcze zajrzę do swojej kartoteki, jakie mi tam wyniki z wczorajszych badań wyszły.

I tak myślę, że już zostanę w szpitalu do rozpakowania, zawsze to ten plus, że porodówka za rogiem i nie muszę już kiblować na izbie przyjęć

Dobrego dnia wszystkim i co tam komu w duszy i brzuchu gra-serniczka, pączusia itp
Kurde, to jak ja mam wcześniej urodzić jak ja magnez codziennie biorę To już nie chcę brać.... Wcześnie zostajesz w szpitalu, ja 36 tc ale jeszcze bym nie chciała, w ogóle bym nie chciała bo to tydzień leżenia plus poród plus po porodzie....
Cytat:
Kurcze, Wy tu już piszecie o wagach ponad 3kg a moja kruszynka wczoraj miała 1990g. Możliwe że w sobotę/niedziele zabierzemy do domu, choć jak położna powiedziała to też zależy od lekarza - jedna lekarka wypisuje jak jest 2kg, a dwóch innych jak jest 2100-2200. NO zobaczymy

W klubie wrzuciłam zdjęcie brzucha 2,5 tyg po porodzie. Nie jest źle, po Kacprze nie malał mi tak szybko. Chodzę już w spodniach sprzed ciąży - tłuszczyk co prawda wisi nad zapięciem, ale bez problemu się zapinam i nic nie gniecie.
Doczytałam, że wracacie do domu! Super!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 15:42   #740
paulinika
Zakorzenienie

A teraz Wam powiem kupno mojego życia! 20£ za niego dałam
Stary 2016-10-13, 15:44   #741
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy wózek
Super! A mamcia jaka zadowolona
Stary 2016-10-13, 15:45   #742
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Ależ wyrośnięty gratulacje!

Cytat:
Ja juz po wizycie, wszyystko oki wyniki dalej cud miod malinki dalej bez ktg bo wszystko ok wiec dopiero za 2 tyg. Bd miala, do szpitala na cc mam sie zglosic tydz przed podorem czyli kolo 7.11 i zdecyduja czy robimy czy jeszcze nie. Szyjka dluga jak nie wiem wlasnie jade do szpitala zawiezc gbs'a. A Bacha wazy okolo 2,5kg mowilam ze kruszyna mi rosnie:d

Bacha jeszcze przykoksi do porodu

Cytat:
Dzwonili właśnie ze szpitala, że dzisiaj szczepią Oskarka i jutro do domu Muszę się teraz zebrać i podejść do szpitala bo doktorka chce porozmawiać o szczepieniach itp.
Już się przestraszyłam że coś się stało ...

Od wczoraj taki rozgardiasz że ledwo ogarniam, ciągle ktoś dzwoni, obcy się pałętają po mieszkaniu - a to przegląd instalacji gazowej, a to montowanie wywietrzników w oknach, po południu mąż montował te półki, które zamawialiśmy miesiąc temu (taka obsuwa ... miał być tydzień) - wiercenie w żelbetonie to masakra jakaś, dokładając do tego krzywe ściany to możecie sobie wyobrazić, co się działo i jak mąż przeklinał. Półek nie dało się nawet prosto przykręcić i miejscami odstają od ściany.
Dzisiaj ma przyjechać kurier z zamrażarką miedzy 10 a 16 (tak precyzyjnie podana godzina) ale ja muszę iść do szpitala.
jak dobrze że już będziecie wszyscy razem

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Mi się wydaje ze moja jest w poprzek, ale lekarz powiedział, że główką w dół także moje czucie co do jej ulozenia bylo mylne ;-) raz czuje rucy z prawej, raz z lewej strony, chyba, ze tak nóżkami kopie we wszystkie strony.[COLOR="Silver"]
Mam nadzieję że to tylko moje błędne odczucia

Cytat:
W ogole to dzis nie mój dzień... przeżyłam już wojnę z tż bo jego mam usilnie chce mi pomóc sprzątać po remoncie- mimo iz wielokrotnie mówiłam że moja mama mi pomoże i że dziękuję za jej pomoc, jak cos będę potrzebowała to zadzwonię i ją poproszę. ile razy można powtarzać? Jak ja nie cierpie takiej pomocy na siłę ! Zwłaszcza że trzeba półki szafeczki i wszystko wysprzątać i jakoś nie wyobrażam sobie żeby ona mi wszędzie zaglądała. Wymyslila sobie zeby jej przywieźć zasłony do prania bo wywiesi na dwór żeby je przewiał wiatr- tyle że później weźmie do domu w którym śmierdzi fajkami na maxa
No i oczywiscie mimo rozmawiania wczesniej z tż że nie chce zeby ktos przyjezdzal do szpitala- że ewentualnie jak czegoś będę potrzebować to kogoś poproszę i zadzwonie żeby coś mi dowieźli to oczywiscie wielkie oczy ze jak to. Albo jak się dobrze będę czuła to zadzwonie żeby przyjechali(a i tak jest sezon grypowy więc nie wydaje mi się żeby odwiedziny były w ogole możliwe)
Wszystko się działo jak gotowałam obiad i od stania złapał mnie znów taki ból nogi że nie mogłam się ruszyć i wpadłam aż w histerię, zaryczana jakoś się doczłapałam na kanapę do salonu- tż przerażony no ale spoko- rozmasował, jakoś przeszło.
Jak tż pojechał do pracy to zadzwoniłam do taty i mu to opowiadam i mówie że bez sensu żeby ktoś przyjeżdzał do szpitala jak i tak nie bede miała siły- chyba że będę to zadzwonie i powiem żeby przyjechali to też wielce zdziwiony, że nie chce żeby ktos przyjeżdzał i nas odwiedził.

Także dziś jestem ta najgorsza i co z tego że to o mnie i o dziecko się wyżaliłam, sorki
No przecież oni MUSZĄ przyjść do szpitala. Świat się zawali jak nie obejrzą niemowlaka w pierwszych dobach jego życia.

Moja teściowa też się uparła żeby sprzątać po remoncie. No ale mnie tam nie ma, Tż stwierdził że jak chce to niech sprząta, tylko ma nie przychodzić kiedy ktoś tam coś robi, bo wszystko komentuje i jeżeli nie ktoś inny, to on sam osobiście przyjedzie ją wyprosić.

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Hosenka, świetne wieści! Bardzo się ciesze, że będziecie w komplecie w domku

U mnie na wizycie wszystko w porządku, choć nadal pozamykana na maksa. Także wdrażam jednak 3xS (a właściwie dodam ostatnie, bo sprzątanie i schody to akurat mam) mąż się ucieszy
W 37+4 Jagódka waży 2930, więc będzie o wiele mniejsza od waszych szkrabów.
Malusia, ale tak akurat, nie za bardzo trzymam kciuki żeby coś się powolutku zaczęło ruszać
Stary 2016-10-13, 15:45   #743
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
A teraz Wam powiem kupno mojego życia! 20£ za niego dałam
Stary 2016-10-13, 15:47   #744
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy wózek
Elegancko
Stary 2016-10-13, 15:50   #745
paulinika
Zakorzenienie

Wózek jak nowy. Nowy kosztuje 300£ a jest w idealnym stanie. 20£ no latam i teraz będę się podniecac 3 dni
Stary 2016-10-13, 15:53   #746
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

za dzisiejsze wizyty!

Ależ wyrośnięty gratulacje!

Bacha jeszcze przykoksi do porodu

jak dobrze że już będziecie wszyscy razem

Mam nadzieję że to tylko moje błędne odczucia

No przecież oni MUSZĄ przyjść do szpitala. Świat się zawali jak nie obejrzą niemowlaka w pierwszych dobach jego życia.

Moja teściowa też się uparła żeby sprzątać po remoncie. No ale mnie tam nie ma, Tż stwierdził że jak chce to niech sprząta, tylko ma nie przychodzić kiedy ktoś tam coś robi, bo wszystko komentuje i jeżeli nie ktoś inny, to on sam osobiście przyjedzie ją wyprosić.

Malusia, ale tak akurat, nie za bardzo trzymam kciuki żeby coś się powolutku zaczęło ruszać

no jakby było puste mieszkanie to spoko, ale nie jak ja mam wszystko w szafkach jakies prywatne rzeczy papiery itp. a ona lubi zaglądać w zakamarki
a Bacha niech jednak duzo nie koksi

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Wózek jak nowy. Nowy kosztuje 300£ a jest w idealnym stanie. 20£ no latam i teraz będę się podniecac 3 dni

ale super! to teraz wskakuj pod kocyk i odpoczywaj
Stary 2016-10-13, 15:55   #747
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
no jakby było puste mieszkanie to spoko, ale nie jak ja mam wszystko w szafkach jakies prywatne rzeczy papiery itp. a ona lubi zaglądać w zakamarki
a Bacha niech jednak duzo nie koksi
To może dlatego tak nalega ?
Ja tylko mam nadzieję że nie będzie układać moich rzeczy gdybym była na miejscu to absolutnie bym się nie zgodziła na pomoc.

Nie bój się, masz zaklepane cc więc nie musisz się martwić czy podołasz gabarytom Baśki
Stary 2016-10-13, 15:59   #748
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
To może dlatego tak nalega ?
Ja tylko mam nadzieję że nie będzie układać moich rzeczy gdybym była na miejscu to absolutnie bym się nie zgodziła na pomoc.

Nie bój się, masz zaklepane cc więc nie musisz się martwić czy podołasz gabarytom Baśki
hahaha ej moze dlatego tak chce pomoc nie pomyslalam o tym ! hahaha
Stary 2016-10-13, 16:02   #749
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Szperacz się teściówce włączył okazję zwietrzyła.
Stary 2016-10-13, 16:09   #750
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy wózek

Cytat:
A teraz Wam powiem kupno mojego życia! 20ÂŁ za niego dałam
to tym bardziej

Cytat:
jaka szczęśliwa! wyglądasz jakbyś miała z 16 lat i dostała kucyka

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
O matko jaki wielki!!!
"normalny" za to zapowiada sie, ze moj jutro to bedzie wielki

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
o fuuuj

odebralam wyniki krwi i moczu - wsio ok

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2016-10-13 o 16:08
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości