![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Miszkaa zdrówka dla chłopaków i Ciebie
![]() Aniu Maja w ciągu dnia spokojna tzn standardowo tak jak wcześniej? Pytam bo u Nas tylko wieczory po kąpieli takie koszmarki :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
![]() Duży spi u siebie a mały przed domem. Jestem przeszczesluwa, że mamy dom z ogrodem bo inaczej Kuba kisilby się cały czas w zarazkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 3-4dni wieczorem płacz. Pomaga żel i palec tz jak jest w domu. Oby szybko minęło bo trudno się patrzy jak dzieciątko tak płacze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może macie skok i Mają ma większą potrzebę ssania i tulenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuje za rady
![]() Wlasnie sie zaczęłam zastanawiać jak upchnę Ignasia do fotelika w kombinezonie zimowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- http://www.alinadobrawa.pl/2014/12/p...eliku.html?m=1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1477 | |
Konto usunięte
|
MariaFrancesca super że się na odezwałaś! Jesteś megadzielna mama! Moja szwagierka przy bliźniakach do ich skończonego roku życia Zawsze miała kogoś do pomocy! Jedna osoba nie jest w stanie ogarnąć dwójkę maluchów placzacych
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66355346]MariaFrancesca super że się na odezwałaś! Jesteś megadzielna mama! Moja szwagierka przy bliźniakach do ich skończonego roku życia Zawsze miała kogoś do pomocy! Jedna osoba nie jest w stanie ogarnąć dwójkę maluchów placzacych
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Polecam mydelko dr beckmann z rosmana. Zaprac przed praniem i po.koopie nie ma sladu. Ja pytałam o.aplikację, zaraz ściągam, dzięki ![]() Mam znajomą ze studiów. Wyjechali z mężem do innego miasta niż mają rodzinę we dwoje. Kasia urodziła bliźniaki. Jej mąż ratownik medyczny pracuje na 12 lub 24h dziewczyna od początku była z dziewczynami sama! Da się! Opowiadała, że początki były ciężkie ale grunt to się nie dolowac. Jestem pod wrażeniem ale widać się da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1480 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam z Zosia na bilansie prywatnie i z Hania na badaniu ogólnym. Starsza waży 14,2 młodsza 8,4. Obie na 90 centylu, ale jest ok. Z Hania mamy ćwiczyć obracanie się, bo ta ani myśli sama się za to zabrać ![]() Zosie musimy pilnować by siadala z nóżkami wyprostowanymi do przodu, ona lubi kucac, i jedno kolanko ucieka jej do wewnątrz. Jeżeli jej to nie przyjdzie donukonczenia 4rz to wtedy ortopeda. Także wszystko ok. Moje kochane kluchy przebadane. Hania za 2tyg na szczepienie, Zosia na bilans do przychodni odfajkowac go tam po prostu ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Moja kierowniczka ma córeczkę i 2 lata młodsze bliźniaki. Pomoc miala ze strony teściowej ale raczej przy opiece nad starszą córką. Dała radę bo nie miała wyjścia ale do dziś powtarza, że przez rok to był poligon...
Osobiście podziwiam mamy bliźniaków, sama nie wiem jak bym sobie poradziła...
#1482 |
Zadomowienie
|
My tez dzis bylismy na kontroli w poradni patologii noworodka i tak samo jak dzanet mamy cwiczyc obracanie bo mieszko leniuszek
#1483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66355976]Zdrówka dla Was! ![]() ![]() Trzymaj się kochana, takie okresy jeszcze kilka razy się pojawią. Przetrwamy, bo jak nie my to kto? ![]() Byłam z Zosia na bilansie prywatnie i z Hania na badaniu ogólnym. Starsza waży 14,2 młodsza 8,4. Obie na 90 centylu, ale jest ok. Z Hania mamy ćwiczyć obracanie się, bo ta ani myśli sama się za to zabrać ![]() Zosie musimy pilnować by siadala z nóżkami wyprostowanymi do przodu, ona lubi kucac, i jedno kolanko ucieka jej do wewnątrz. Jeżeli jej to nie przyjdzie donukonczenia 4rz to wtedy ortopeda. Także wszystko ok. Moje kochane kluchy przebadane. Hania za 2tyg na szczepienie, Zosia na bilans do przychodni odfajkowac go tam po prostu ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Jak się nie ma wyjścia, wszystko się da ![]() Sluszne wagi! Najważniejsze ze wszystko ok. Padam, rano nic mi się nie chciało, ale wyszło slonce i dlugi spacer, sprzatnieta sypialnia, podlogi w domu na sucho i mokro oraz obiad. A teraz idę spać. Dobrej nocy! U nas pd jakiegoś czasu pobudki ok polnocy, 3 i 5-6. Rzadko ok.7. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1484 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie dziewczyny za wsparcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Masz jakis instruktaż ćwiczeń? Kiedys widziałam fajny filmik na yt jak pomagać maluchom się przekrecac, muszę odszukać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bez płaczu Maja zasnela i ładnie śpi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Ja też już idę spać, padam na twarz... Marysia strasznie marudna przez cały dzień, a przy każdym zasypianiu płacz i krzyk... Na dodatek nadal bolesne bączki czyli zmiana mleka najwyraźniej nie pomogła
![]() ![]() Byliśmy u neurologa. Niby tragedii nie ma, ale my się tak podniecaliśmy jak nasze dziecko trzyma wysoko głowę podczas leżenia na brzuchu, a to nic dobrego się okazało, za bardzo ją odgina do tyłu. Musimy znaleźć rehabilitantkę, bo trzeba ćwiczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
U nas msza była o 13, obiad o 14:30. Potem deser,ciasto i tort. Nie było nic więcej goście i tak po 17 zaczęli wychodzic. My w domu bylismy o 18:30 juz po wszystkim i w sam raz :P
Mielismy 25 osób dorosłych i 2 dzieci, za osobe dorosła za obiad i deser 55zł a za dziecko do lat 11 - 30 zł ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ja do fotelika ubieram taka bluze grubsza welurowa albo polarowa z kapturem a nogi przykrywam kocykiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zadomowienie
|
Dzanet, nie mam. Pediatra mi tylko pokazala jak. Z plecow na brzuszek to raczka wzdluz tułowia, nóżke po przeciwnej stronie zgiac w kolanie i przechylac. Tak jak przy obracaniu do bocznej ustalonej tylko ze na brzuch
![]()
#1490 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem czy Ignaś by pił z butli czy nie, bo nigdy nie próbowaliśmy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
No troche was nadrobilam...
02.11 mam bioderka druga wizyte.powinno byc wczesniej ale nie moglam sie dodzwonic.tez focha mieli i w koncu kazali isobiscie sie zarejestrowac. Madzia999 my od 2 tyg kapiemy juz w lazience ale mam mala i nie dlugo bede musiala ubierac malego w pokoju bo na pralce przestaje sie miescic.a nie usmiecha mi sie bieganie z nim po mieszkaniu bo u mnie duze roznice temp w poojach.ale coz... Maria franceska podziwiam naprawde! Dajesz rade ja to sie nie widze w takieh roli chyba bym ba nerwice zapadla ![]() Musze malego zarejestrowac w koncu na szczepienie bo byl przeziebiony i tak mi zeszlo z dnia na dzien...raczej dluzej... Dzis wybieram sie piewrszy raz w chuscie w taka pogode...nie mam go czym okryc plaszcz za krotki.mysle o tym zeby zalozyc rajstopki i body krotki bluzeczka dlugi i w kombinezon.myslicie ze to dobry pomysl? Na zeby mamy cyrk co wieczor prawie.wybija go to ze stalego rytmu...rozpulchnione sa dziasla i takie biale kropki widac ale zeba jako takiego nie ma jeszcze. Mlody ma strasznie dlugie nogi.ubranko np 74 i ogolnie pasuje a nogi nie...
#1492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
Ńie dam rady wyjsc w chuscie....jestem tchorz osmiesze sie
![]()
#1494 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Noc kiepska. I Gabi juz nie spi, bo nosek sie jej zatkal to psiklam jej i podnioslam no i pospane.
Gabrysia tez nie kuma przewracania? W ogole jak czytam jak dzieci sie krecą to sie zastanawiam czy wszystko ok. Gabrysia spi tak jak zostala polozona? A podczas zabawy na brzuchu tylko malutki kawaleczek sie przemieści. Mam sie bać?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-14 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Konto usunięte
|
Australia ale się narobilo... dobrze że pediatra w porę zateagowala
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Zabcia nam mowila że do pol roku powinny się obracać już dzieci. Ale sprawdzała też inne odruchy, jak trzyma główkę leżąc na brzuszku i złapała ją za rączki i podniosla do pozycji siedzącej. Nasza siedzi ok, ale przy tym podnoszeniu lep ciężki ![]() Jak się martwisz to niech pediatra zerknie na Gabi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Ja zakładam Idce spodenki,skarpetki,body krótki rękaw,bluzkę długi rękaw i na to kombinezon watowany z Hm i czapeczka. Sobie kurtkę ale nie zapinam bo nie dam rady.Jest cieplutko po powrocie do domu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- W sensie że do nosidełka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Konto usunięte
|
Moja starsza jak miała pol roku to pelzala po calym mieszkaniu. Generalnie dzieci rozwijają się we wlasnym tempie, nie powinno się tego przyspieszać, Ale zawsze lepiej by lekarz sprawdzil te podstawowe odruchy
Lekarz, samemu nic nie kombinować ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-10-14 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66367631]Australia ale się narobilo... dobrze że pediatra w porę zateagowala
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Zabcia nam mowila że do pol roku powinny się obracać już dzieci. Ale sprawdzała też inne odruchy, jak trzyma główkę leżąc na brzuszku i złapała ją za rączki i podniosla do pozycji siedzącej. Nasza siedzi ok, ale przy tym podnoszeniu lep ciężki ![]() Jak się martwisz to niech pediatra zerknie na Gabi ![]() Pediatra ją ogladal, moze nie tak dokladnie. Poztym srednio jej ufam ![]() ![]() Mi sie wydaje, ze jest ok. Ale jak tak czytam moj sie przekrecił i moja to tak czlowiek sie zastanawia.
![]() |
#1500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę powiedzieć w takim razie żeby i Franka pediatra obejrzał. Kilka razy przewrócił się na brzuszek ale to raczej niechcący jak cyca szukał to zamiast na bok to poleciał dalej na brzuch i był wrzask ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.