|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
Cytat:
i z dnia na dzień gorzej.
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zaczynają martwić te moje plecy. To nienormalne,że boli już tydzień non stop. Zapytam gin we wtorek. Ale czytałam,że dziecko może jakiś nerw uciskać i dlatego tak może boleć
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem po co sie same nakręcacie studiujecie wyniki po 100 razy. Ja mam 24 tydz miałam dopiero toxo i teraz bede miec glukozę co dwa miesiące mocz morfologia. Skoro lekarz tak kieruje moja ciąża to wierze ze robi dobrze. Po co Mam sie stresować tego czy tamtego nie miałam lekarz wie co robi i mowi. Skoro mowi ze jest ok to po co sie same doszukujecie.
Noo musiałam |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na tym etapie ciąży, to całkowicie normalne, zwłaszcza po całym dniu na nogach, zalecany jest odpoczynek, kąpiele a w ciężkich przypadkach masaże spojenia i pasy ortopedyczne,mi lekarz powiedział otwarcie, nic nie można z tym zrobić, a faszerować lekami nie będzie
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, albo Mariea, poprzedni wątek trzeba zamknąć czy sam sie zamknie?
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Rwa kulszowa chyba bardziej na nogę lub nogi promieniuje, taki paraliż, jakby prądem ktoś kopał :/
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym co innego jakby mnie to bolało od czasu do czasu. A boli bez żadnej przerwy. We wtorek zapytam gina
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarzem nie jesteś żeby też sugerować że ot urok ciąży... Są bóle które owszem są urokiem ciąży ale są też takie które należy omówić z lekarzem... Cytat:
widownia się nie przejmuj... Ja często chodziłam jako pływająca i serio aquaaerobic wygląda dla osoby obok jak jakieś nudne zajęcia i nic ciekawego w oglądaniu nie ma.. raz spróbuj może akurat ale Cytat:
Nic Ci na te plecy nie pomaga? Może basen coś? (ja swoje ból rozchodzilam...) ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- W rwie ciągnie stopę też.. Zresztą rwa to taki ból że ja leciałam tydzień na zastrzykach z ketonalu a idąc do przychodni nie byłam w stanie wejść na krawężnik z ulicy... ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#168 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na razie kupiłam takie zwykłe z allegro za ok 20zł, ale jak się nie sprawdzą to będę szukać w h&m ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie często dokucza ból kości ogonowej nie jakiś mega mocny, raczej taki nieprzyjemny
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej czesci watku
chyba miano mamy z doskoku mnie zmotywuje do czestszych odwiedzin. Poczulam sie urazona heh. Zuzkka gratulacje cory padlo pytanie o kopniaki nad pepkiem. Wlasnie leze i obserwuje jak to jest u mnie wniosek- wyzej niz wczesniej ale jednak pod. No i lacze sie w bolu...kregoslupa. Od dwoch dni nie wiem co jest grane. Pamietacue jak pisalam o zaparciach? Moze ktorejs sie przyda- wyczytalam, ze rano przrd posilkiem trzeba wypic szklanke przegotowanej widy z lyzka miodu. Najlepiej trubek przygotowac przed pojsciem spac, miod rozpuszczamy w cieplej ale nie wrzacej wodzie. Mnie pomoglo! Ale walczd ze zgaga nadal. Migdaly nie dzialaja, mleko tez nie. Moze jakies pomysly?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
O matko zgage mam i ja ; ( narazie ratuje się mlekiem pomaga jako tako....ale najczęściej jest to przed pójściem spać wiec staram się szybko usnac
I ja może wyjdę z mam z doskoku : P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie stosujcie na zgagę mleka, bo to pogarsza sprawę. Działa doraźnie, ale w dłuższej perspektywie powoduje, że zgaga dalej się pojawia. Na zgagę stosuje syrop Gastrotuss jest bezpieczny w ciąży
![]() Mnie nadal boli spojenie łonowe zwłaszcza kiedy dużo chodzę albo kiedy chodze szybko. Jak odpoczne dzień czy dwa to mija. Za dwa tygodnie mam wizytę u ginekologa to go zapytam czy coś z tym można zrobić. Na razie nie panikuję, bo uznałam, że skoro po odpoczynku mija to po prostu jest kwestia tego, że muszę o siebie bardziej dbać. Ale mnie mała zaczęła kopać, znalazła sobie odpowiedni moment... Teraz pewnie nie zasnę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Działać dziewczyny
udzielajcie się to Was szefowa wpisze na oficjalna listę Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-10-13 o 23:48 |
||
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córka po dzisiejszym usg pozostaje córką
wazy 440gr. Udalo się ocenić twarzoczaszke i wszystko jest ok dalej mam dużo odpoczywać i nie forsować się. Łożysko poszlo troszkę w górę, więc jest lepiej.
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Ból pleców też miałam, i to taki pod łopatką męczył mnie długo spac nie mogłam ale w koncu przeszło. Też pytałam wtedy gin powiedziała że będzie już tylko gorzej. Ale naszczescie nie jest. Teraz boli mnie to tam na dole tylko o ile to nic groźnego i tak ma boleć to jest to znośne. Boje się tylko, że to coś oznacza ale jak większość z Was boli to widocznie normalne. Do wizyty za 1,5 tyg dociągne.
|
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że dinozaury nie mają włosów bo jeszcze by mnie to samo czekalo ![]() Hmm jesli mała lubi kapiele to polecam Ci kranik yookidoo i niech sobie sama lale umyje U nas super się sprawdza ![]() Cytat:
![]() Mnie rwa kulszowa w obu ciazach boli jakby w pośladkach, najgorzej jest czasami jak usiade na wznak w pozycji półlezacej, to potem nie wiem jak wstać. ![]() Cytat:
https://youtu.be/MwjDsd3044w Witam sie w 21tyg ciąży ![]() My 1.5h w trasie do teściów. Bałam się że mały może niespokojna noc mieć, ale tylko raz się obudził i teraz w aucie śpi. Uhh jak wstałam i zobaczyłam na termometrze 2st to aż poczulam jakby tyle było w domu i szybko dopakowalam kurtki zimowe... brrr :/ |
|||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koniecznie dużo odpoczywajJa mam kiepska noc za sobą, spałam lekko i co chwilę się budzilam. Mam nadzieję, że teraz się trochę zmęcze i jeszcze dospie z 2 godzinki. Dostałam wczoraj od koleżanki pierwsza partie ciuszkow dla małej i rzeczy dla mnie do porodu. Pełnia szczęścia takie te rzeczy są fajne a jeszcze dzisiaj jedziemy do mojej przyjaciółki, która ma też dla mnie sporo ciuszkow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie mnie to wkurza, bo nie umiem zwolnić tempa i mnie potem boli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanego wyjazdu i bezpiecznej podróży ![]() Cytat:
pod koniec to wszystkie mozemy jak kaczka chodzic Wstalam po 6, myslalam ze sie prześpie, ale gdzie tam
|
|||
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi mały szaleje od rana w brzuchu, ale super, aż pępek mi latał we wszystkie strony
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

!
i z dnia na dzień gorzej.

zrezygnowałam... wole normalnie popływać, zwłaszcza, ze jest u mnie promocja wieczorne pływanie i o 21:15 każdy wchodzi za 5,50zl 
chyba miano mamy z doskoku mnie zmotywuje do czestszych odwiedzin. Poczulam sie urazona
heh. Zuzkka gratulacje cory
U nas super się sprawdza