Bimbałami sobie świecę,czas kupować ślubne kiece! PM 2017, cz. 31 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 22:35   #2851
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Bimbałami sobie świecę,czas kupować ślubne kiece! PM 2017, cz. 31

Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość
Idealna
Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Ja mam jakieś opory przed tym, żeby fotograf wpadał do mnie na chatę i robił mi zdjęcia, jak zakładam buty w umowie mam 12h pracy fotografa, czyli jak mam ślub na 15 to go zatrzymam to 3 w nocy. A nie, mam przyjęcie do 2 No to noc poślubną uwieczni
Pamiętaj aby pokazać zdjęcia z przebiegu nocy poslubnej

Moje dziecię na obecnie dwie kuzynki (od mojego brata) i dwóch kuzynów ( od.ta siostry) oraz 7 kuzynek i 5 kuzynów od naszego kuzynostwa Wiec na uroczystościach rodzinnych jest zgraja dzieci Moja babcia to jest szczęśliwa bo posiada już 9 prawnukow

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2016-10-13 o 22:38
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 22:36   #2852
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Moje potencjalne dzieci będą mieć potencjalne dzieci mojego rodzeństwa za kuzynostwo i na tym koniec rodziny
Jeżeli kiedykolwiek będziemy mieć dzieci to będą miały tylko dalszą rodzinę, bo nie mamy rodzeństwa. Jak będą tak mało rodzinne jak ja to nie będa z tego powodu ubolewać

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Długo, 6,5 roku przeszło no ale wazne, ze w koncu

Lece spac, dobranoc

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka
Jak dobrze pójdzie to zamieszkamy razem dopiero po 8,5 roku. Będzie dziwnie, ale nieporównywalnie lepiej niż z rodzicami
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 22:42   #2853
cichazabka
...

Cytat:
Ja mam proste druty które po śnie i tygodniu nie rozwiązywania wygladają identycznie ;D tylko się przetłuszczają jak normalne włosy...
Ja mam za to beznadziejne. Ani proste, ani kręcone. Dziś chciałam zakręcić i w końcu rozczesałam, bo z jednej strony całkiem fajnie, z drugiej się rozprostowały prawie całkiem. Także lipa.

Dziś nas strasznie dziecko zaczepiało w knajpie, aż się jej mama odwracała, jakbyśmy coś jej robili. A dziewczynka się tak cudnie uśmiechała jak na nią tylko spojrzałam

13.10
27.11

Edytowane przez cichazabka
Czas edycji: 2016-10-13 o 22:44
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 22:45   #2854
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cichazabka Pokaż wiadomość
Ja mam za to beznadziejne. Ani proste, ani kręcone. Dziś chciałam zakręcić i w końcu rozczesałam, bo z jednej strony całkiem fajnie, z drugiej się rozprostowały prawie całkiem. Także lipa.
Jak ja na mokre włosy zrobię warkocza i tak śpię to po rozpuszczeniu rano ok.9 to na kolacji o 20 prawie śladu po warkoczu nie ma. A lokówka w ogóle nie daje rady. Na piankę i dodatkowo lakier i to samo.. po godzinie już są takie brzydkie rozkręcające się, stare loki. ;( a tak lubię kręcone włosy..

Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 22:48   #2855
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Idealna

Moja babcia to jest szczęśliwa bo posiada już 9 prawnukow

U nas podobnie babcia ma juz pra pra wnuczki o wnuczętach i prawnuczętach nie wspominam bo jest ich multum a moja mama ma juz 8 wnucząt i 1 prawnuczke a nie ma nawet 60 lat

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2016-10-13 o 22:50
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 22:50   #2856
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
U nas podobnie babcia ma juz pra pra wnuczki a moja mama ma juz 8 wnucząt i 1 prawnuczke a nie ma nawet 60 lat
Pozdrawiam młodą babcię! Moja też przed 60 prawnucząt jeszcze nie ma bo ja najstarszą wnuczką jestem ale kiedyś na pewno

Stary 2016-10-13, 22:51   #2857
cichazabka
...

Cytat:
Jak ja na mokre włosy zrobię warkocza i tak śpię to po rozpuszczeniu rano ok.9 to na kolacji o 20 prawie śladu po warkoczu nie ma. A lokówka w ogóle nie daje rady. Na piankę i dodatkowo lakier i to samo.. po godzinie już są takie brzydkie rozkręcające się, stare loki. ;( a tak lubię kręcone włosy..
Po warkoczu moje włosy wyglądają strasznie. teraz robiłam właśnie zestawem pianka+lokówka+lakier i nie dało rady.
Ale przynajmniej po podcięciu jako-tako się układają.

13.10
27.11

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 22:54   #2858
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Po warkoczu moje włosy wyglądają strasznie. teraz robiłam właśnie zestawem pianka+lokówka+lakier i nie dało rady.
Ale przynajmniej po podcięciu jako-tako się układają.
Ehh. To mamy podobny problem. A układają się chociaż normalnie? Mi zmiana miejsca przedziałku/a (nie jestem pewna jak to się piszę) zajmuje jakieś 3 miesiące zanim przestanę wyglądać jak przychlast. ;D

Stary 2016-10-13, 22:54   #2859
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam młodą babcię! Moja też przed 60 prawnucząt jeszcze nie ma bo ja najstarszą wnuczką jestem ale kiedyś na pewno

Moja mama "Młoda Babcia" została babcią w wieku 39 lat a PraBabcią w wieku 59 lat SZOK klask i:
Stary 2016-10-13, 22:55   #2860
oljaa
Zakorzenienie

Wróciłam, wykąpałam się, czekam aż włosy się wysuszą i idę spać no i nadrobiłam

Wrócę do dyskusji na temat gotowania. Wiadomo każdy ma mniejsze i większe predyspozycje do gotowania, ale trzymając się przepisów i zdobywając kulinarne doświadczenie można dość do umiejętności gotowania całkiem dobrych potraw ja zaczęłam gotować na studiach (wcześniej tata 'krzyczał' na mamę, że nie uczy mnie gotować, a do mnie: ktoś kiedyś będzie miał do mnie pretensje, że nie umiesz obiadu zgotować ), wcześniej twierdziłam, że nie umiem, a to gunwo prawda: nie chciało mi się i może nie jestem wyśmienitą kucharką, ale moimi potrawami da się najeść, TŻ jest zadowolony, a bigos podobno robię lepszy niż mamcia a moja mama baaardzo dobrze gotuje jej specjalność - skrzydełka palce lizać

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Mój tata wczoraj wyszedł ze szpitala, a już przed chwilą do mnie dzwonił czy pojadę z nim jutro na grzyby. Podobno teraz jest duuużo. W tamtym roku miałam dwa słoje suszonych, a teraz nic
W tym roku susza i zimno, więc słabo z grzybami tata nam co roku przynosił z lasu grzyby reklamówami, w tym roku na szczęście spokój
Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
hahaha, a ja ostatnio widziałam "cię" w autobusie. I dokładnie patrzyłam na nos, żeby dojrzeć znak charakterystyczny. Wróciłam do domu, a tu napisałaś, że nie jechałaś autobusem tylko karetką
Znak charakterystyczny - jakby ptaszek nas**rał tak mówi moja mama

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Ej, co się właściwie robi na seminarium? Pierwszy raz mam mieć i nikt nie wie. Jedni mówią że takie typowe jak za dawnych lat, że opowiadamy i piszemy referaty o swojej pracy mgr, a inni że będa nas uczyć jak pisać pracę. !
Nie miałam seminariów związanych z pracami dyplomowymi, ale podobno seminaria właśnie tak wyglądają jak opisałaś

Ja wybieram się na seminarium chromatograficzne, a mogłam mieć dzień wolny

Dobranoc! idę spać w mokrych
Zapisz
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-13, 22:56   #2861
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama "Młoda Babcia" została babcią w wieku 39 lat a PraBabcią w wieku 59 lat SZOK klask i:
No to moja babcia babcią została w wieku 38. ;D no a moja mamuśka prędko chyba nie zostanie. Jakoś mi głupio jak pomyślę że moje dzieci będzie dzieliła niewielka różnica od mojego brata...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 23:04   #2862
cichazabka
...

Cytat:
Ehh. To mamy podobny problem. A układają się chociaż normalnie? Mi zmiana miejsca przedziałku/a (nie jestem pewna jak to się piszę) zajmuje jakieś 3 miesiące zanim przestanę wyglądać jak przychlast. ;D
Ja noszę zwykle w tym samym miejscu. Ogólnie układają się jak chcą, ale nie jakoś tragicznie (wrzuciłam wcześniej zdj )
Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Wrócę do dyskusji na temat gotowania. Wiadomo każdy ma mniejsze i większe predyspozycje do gotowania, ale trzymając się przepisów i zdobywając kulinarne doświadczenie można dość do umiejętności gotowania całkiem dobrych potraw ja zaczęłam gotować na studiach (wcześniej tata 'krzyczał' na mamę, że nie uczy mnie gotować, a do mnie: ktoś kiedyś będzie miał do mnie pretensje, że nie umiesz obiadu zgotować ), wcześniej twierdziłam, że nie umiem, a to gunwo prawda: nie chciało mi się i może nie jestem wyśmienitą kucharką, ale moimi potrawami da się najeść, TŻ jest zadowolony, a bigos podobno robię lepszy niż mamcia a moja mama baaardzo dobrze gotuje jej specjalność - skrzydełka palce lizać
Dużo w tym prawdy. Ja się uczę gotować pod okiem TŻa i widzę jak się rozwijam. Nadal jestem o wiele gorszą kucharką niż on, ale gotowanie zaczęło być przyjemnością. O ile mi się chce

13.10
27.11
Stary 2016-10-13, 23:04   #2863
oljaa
Zakorzenienie

Moja promotorka od mgr zaprosiła mnie do znajomych na fejsiku co robić? co robić?
Stary 2016-10-13, 23:09   #2864
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Moja promotorka od mgr zaprosiła mnie do znajomych na fejsiku co robić? co robić?
Przyjąć, tylko nie zapomnij polajkować wszystkich foci

13.10
27.11
Stary 2016-10-13, 23:28   #2865
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
No to moja babcia babcią została w wieku 38. ;D no a moja mamuśka prędko chyba nie zostanie. Jakoś mi głupio jak pomyślę że moje dzieci będzie dzieliła niewielka różnica od mojego brata...

No tak bo ty jesteś najstarsza a ja najmłodsza
Między mną a córką mojego najstarszego brata jest 7 lat różnicy wieku

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Koncze dzisiejszy dzien ide spac jutro tylko na 7 godzin do pracy uf !
Dobranoc :-*

Stary 2016-10-14, 00:02   #2866
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
U nas podobnie babcia ma juz pra pra wnuczki o wnuczętach i prawnuczętach nie wspominam bo jest ich multum a moja mama ma juz 8 wnucząt i 1 prawnuczke a nie ma nawet 60 lat
Moja mama przed 50 i dopiero trójka wnuków, z czego najstarsze ma trzy lata To już nie te czasy

Cytat:
Sorki moja babcia przebija wszystkich babcią została w wieku 36 (od mojej cioci) lat a prababcią w wieku 58 lat
Cytat:

Moja mama ma kuzynke , która ma obecnie 15 lat, kuzyna który ma 30 lat ( trochę starszy ode mnie) i ciocie (mojej babci siostra) dwa lata starsza świetnie się dogadają i sa jak siostry Nie ma co być Ci głupioU mnie sa takie zawirowania rodzinne, że w ogóle jest glupio do potęgi( chyba głupio to zabrzmiało )

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

https://www.olx.pl/oferta/suknia-slu...9-IDexILt.html co myślicie ? Wymiary ma jak ja w biuście, pod biustem w talii. No jak szyta na mnie Tz mówi, że te ramiączka dziwnie i że będę płasko wyglądać w cyckach... a mi się ona podoba

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 00:14   #2867
mckwadrat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam kiedy pojechać do mojego fryzjera i sama sobie odcięłam i nie wyszło źle

Tak, krem. Ale nie powiem nic więcej, bo wiem tylko, że potrzebne są suszone pomidory i wywar . Dobra jest z kluskami szpinakowymi. Ale takimi to się TŻ zajmuje.
Wczoraj sobie wymyślił, że mogłabym zrobić duszonego kurczaka skoro jestem w domu.. Tylko musiał mi smsami tłumaczyć co i jak.
takie pyszności to bym zjadła:-P
W ogóle w pracy wszyscy głodni, każdy o jedzeniu mówi a zamówić nie ma skąd:-P

mckwadrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 04:36   #2868
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

dobry

jestem wykończona, obudziłam się przed 3 i już nie mogłam zasnąć, a teraz jakbym pospała, to muszę się do pracy szykować

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 05:32   #2869
Key_b
Zadomowienie

Dzień doberek

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

"Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński
Key_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-14, 05:53   #2870
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Przyjąć, tylko nie zapomnij polajkować wszystkich foci

Hehe

Dzień dobry Do pracy... Cieszyłabym się z piątku, gdyby sobota była wolna. TŻ jedzie i mam nadzieje, że dojedzie, bo na niedzielę jesteśmy umówieni na spisanie umowy z zespołem i kamerzystą.

Miłego dnia wszystkim życzę

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Ja noszę zwykle w tym samym miejscu. Ogólnie układają się jak chcą, ale nie jakoś tragicznie (wrzuciłam wcześniej zdj )

Dużo w tym prawdy. Ja się uczę gotować pod okiem TŻa i widzę jak się rozwijam. Nadal jestem o wiele gorszą kucharką niż on, ale gotowanie zaczęło być przyjemnością. O ile mi się chce

A ja gotować nie lubię, ale gotuje. Za to ciasta mogę piec i wymyślać, bo lubię tworzyć piękne rzeczy Za to TŻ ponoć nie potrafi, ale ja zawsze się śmieję, iż kłamie - bo jak ugotuje to jest pyszne, ma świetne wyczucie smaku, a tego się moim zdaniem nauczyć nie da, bo to się ma albo nie. Zadatki na kucharz ma Robi taką lazanię, że mogłabym jeść codziennie ...
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 05:54   #2871
luna_laula
catwoman

Dzień dobry

Było tak pięknie z dietą, a o 20 tż zabrał mnie do kfc było warto ale jedząc myślałam o was i zastanawiałam się gdzie niby jest ta ostrość Babcia mi kiedyś mówiła, że ostrych przypraw używają pijacy, bo już mają zabity smak- chyba coś w tym jest

Cytat:

Masz moje włosy? Ostatnio wymarzyłam sobie rozpuszczone na ślub i szukam cudotwórcy W każdym razie wiem, że dobry sprzęt i specyfiki i przy takich włosach sobie poradzą Tylko jak kogoś takiego znaleźć...
Stary 2016-10-14, 05:59   #2872
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Ja się z Wami chętnie na loki zamienię. Pół życia miałam proste włosy i nigdy nie miałam do nich zastrzeżeń. Odkąd się kręcą - nie ogarniam ich, a po ostatnich pasemkach na wesele, mam niezłe sianko. Nadal szukam specyfiku, który da radę je nawilżyć, ale po każdym eksperymencie jest gorzej niż było. Mogę je olejem smarować i zero połysku...
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 06:03   #2873
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez mckwadrat Pokaż wiadomość
takie pyszności to bym zjadła:-P
W ogóle w pracy wszyscy głodni, każdy o jedzeniu mówi a zamówić nie ma skad

Ostatnio po 20 wszedł nam facet z dwoma pudełkami pizzy i tak łaził po sklepie.

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Było tak pięknie z dietą, a o 20 tż zabrał mnie do kfc było warto ale jedząc myślałam o was i zastanawiałam się gdzie niby jest ta ostrość Babcia mi kiedyś mówiła, że ostrych przypraw używają pijacy, bo już mają zabity smak- chyba coś w tym jest
Nie prawda TŻ uwielbia piekielnie ostre jedzenie (pikantne lubię, ale dla niego wtedy nie czuć) a z alkoholem nie ma nic wspólnego. nawet w cieście marudzi jak odrobina spirytusu czy wódki jest.

13.10
27.11
Stary 2016-10-14, 06:20   #2874
renia92
Zakorzenienie

Dzien dobry

Milego dnia

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-14, 06:24   #2875
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Witam się w piątek
Miłego dnia

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 06:25   #2876
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry

Siostra z Elcią przyjeżdżają na weekend
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 06:27   #2877
luna_laula
catwoman

Matko jak mnie wkurza Singielka i tak się wszystko skończy na tym, że będą żyli długo i szczęśliwe te afery są takie naciągane
Stary 2016-10-14, 06:29   #2878
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Matko jak mnie wkurza Singielka i tak się wszystko skończy na tym, że będą żyli długo i szczęśliwe te afery są takie naciągane
to po co oglądasz jak Cię wkurza?
Ja oglądnęłam chyba pierwszy sezon a drugiego już nie dałam rady
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-14, 06:33   #2879
luna_laula
catwoman

Cytat:
Nie prawda TŻ uwielbia piekielnie ostre jedzenie (pikantne lubię, ale dla niego wtedy nie czuć) a z alkoholem nie ma nic wspólnego. nawet w cieście marudzi jak odrobina spirytusu czy wódki jest.
Jak babcia tak mówiła to dosypywaliśmy z ojcem do rosołu tyle pieprzu, że robił się szary i mówiliśmy, że dopiero teraz czujemy smak i jaki pyszny oczywiście jedliśmy ze łzami w oczach

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66366786]to po co oglądasz jak Cię wkurza?
Ja oglądnęłam chyba pierwszy sezon a drugiego już nie dałam rady [/QUOTE]

Od tygodnia nie oglądałam, a dzisiaj włączyłam do śniadania i pożałowałam
Stary 2016-10-14, 06:44   #2880
oljaa
Zakorzenienie

Heeej! Zaspałam, nie zdążę na seminarium muszę wymyślić dobrą ściemę

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66366716]Dzień dobry

Siostra z Elcią przyjeżdżają na weekend [/QUOTE]
Suuuper! i znowu będziecie razem
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66366786]to po co oglądasz jak Cię wkurza?
Ja oglądnęłam chyba pierwszy sezon a drugiego już nie dałam rady [/QUOTE]
Ja obejrzałam jeden odcinek (moja koleżanka z LO w nim występowała i tyko dlatego to zrobiłam ), ale więcej nie mogłabym ta Elka tak mnie irytowała i jeszcze ten głos rozsądku w tle
Zapisz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości