|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
First minute 2017
Pojawiło się już mnóstwo ofert - większość BP odpaliła first minute. Rezerwujecie teraz czy czekacie na lasta? Mam kilka typów, tylko... strasznie szybko znikają te promocje... szczególnie od Itaki.
Na te ceny już nie będzie szans? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: First minute 2017
Cytat:
![]() Koleżanka porównała cenę w hotelu w którym była (Kanary) i jej oferta dla całej rodziny jest o 8 tys droższa w opcji first ![]() Nie wiem co się porobiło bo ja na first minute na tą zimę znalazłam mega ofertę a na lato nic mnie nie kusi więc ja osobiście poczekam.
![]() |
![]() |
#3 |
Podróżniczka
|
Ja tam nigdy na jakiegoś super firsta nie trafiłam, podwyższają cene wyjściową i dają kilka procent rabatu i wychodzi tyle co w regularnej sprzedazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
W 2015 rezerwowaliśmy Hiszpanię na czerwiec 2016. Cena była o 800 zł niższa za osobę, niż na last minute. Z drugiej strony - we wrześniu byliśmy w Turcji za 1600 zł, a teraz w ramach firsta ten hotel kosztuje 2300 zł ;-) Trzeba się po prostu orientować w temacie. Obserwuję teraz wyjazd na Cypr - tutaj cena jest dobra. Ogólnie z tymi cenami mocno się wszystko pokręciło. Spisuję sobie trochę cen, z ciekawości sprawdzę w przyszłym roku w jakim stopniu to było opłacalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, że trzeba szukać i orientować się w cenach konkretnych hoteli ale czasem da się nieźle znaleźć. W grudniu lecę do Meksyku 2+1, 11 dni z all inc,4 *, z pełnym ubezpieczniem za 12500. Obecnie ta wycieczka kosztuje ok 14500 więc 2tys w kieszeni. Może dla niektórych nie dużo ale ja tam jestem zadowolona :P
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside ![]() Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2016-10-14 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja też znalazłam fajną opcję na Dominikanę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
2k różnicy to bardzo dużo, ale z jakim BP? Jaka tam jest wtedy pogoda?
Grudzień jest fajnym momentem na egzotykę. Pamiętam, że rok temu na xxx poniżej 2 tysięcy wisiała Gambia i Kenia, a to już wypasione kierunki. Tam w tym okresie w dalszym ciągu jest naprawdę bardzo ciepło. Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-10-18 o 14:13 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście uważam, że każda pora na wakacje na Domi jest dobra. Niby wtedy kiedy u nas sezon urlopowy, u nich pora deszczowa trwa. Tyle, że ta pora deszczowa to może 30 min deszczu w ciągu całego pobytu a i to niekoniecznie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Znajomi byli w sierpniu na Dominikanie i deszczu specjalnie nie widzieli, ale pewnie to zależy jak się trafi. Widziałam oferty na Dominikanę po 4k, na niecałe 2 tygodnie, ale dla nas to zdecydowanie zbyt wcześnie na tak długą podróż. Ktoś musiałby nam z dziećmi zostać, a aktualnie na coś takiego po prostu nie ma szans.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak na poważnie to mam cichą nadzieję, że będzie fajnie i nie będę musiała rezygnować na lata z miejsc które chce zobaczyć ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Pracuję w biurze podróży i wnioskując z tego jak wyglądały ceny rok temu na lato, a potem latem powiem wprost: trzeba rezerwować teraz!
Naprawdę się opłaca. Last Minute latem nie było w ogóle, ceny były z kosmosu (w ogóle zauważyłam, że z roku na rok jest droższej), także naprawdę warto korzystać ze wszystkich promocji cenowych. Pisałam o tym o tym ostatnio długi wpis na blogu. W razie czego zapraszam -> stopka. W razie pytań zapraszam też na priv. ![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Last minute faktycznie latem nie ma. Jednak nie widzę sensu latania na południe w lipcu czy w sierpniu. Upal jest nie do zniesienia. Nieprzyjemnie się w takim skwarze zwiedza, a tym bardziej leży na plaży.
Moim zdaniem optymalnie jest zaplanować wyjazd wiosną albo jesienią. Wtedy zdarzają się bardzo dobre lasty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak... Nawet wyjazdy na wiosnę i jesień opłaca się kupować w Firstach np. wczoraj widziałam 5* hotel na Korfu (jeden z lepszych jakie są w sprzedaży) za 1900 zł/osobę! A sprzedawałam go nie raz za ponad 3000 zł. Moim zdaniem jak coś "wpadnie w oko" to się nie ma co zastanawiać! ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku kupowaliśmy first minute na Fuerte. Mialam wątliwości czy to cale first to nie jest pic na wodę. Obserwowalam pozniej tą naszą ofertę i faktycznie im bliżej wakacji to cena coraz bardziej kosmiczna.
Z samego wyjazdu byliśmy bardzo zadowoleni ,wiec w tym roku rowniez zaczeliśmy sie rozgladać za First Minute. W mojej ocenie wakacje w tym roku sa drozsze od zeszelgo. Wiadomo.... częśc kierunków turystycznych stało się mniej popularnych, bo ludzie sie boją i zyskały na tym inne kraj: Bulgaria , Chorwacja , Hiszpania , Grecja i ceny zdecydowanie w tym roku sa wyzsze. Im blizej lata 2017 pewnie bedzie jeszcze drożej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Też właśnie zastanawiam się nad First Minute, do Grecji za ponad 2 tysiące można polecieć.. tylko teraz jaki termin wybrać? Tyle wątpliwości a ceny kuszą :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Firsty 2018 też już są. Cóż - taniej nie będzie i ten rok to pokazał.
My zaoszczędziliśmy na wcześniejszej rezerwacji 2,5 tysiąca na 4 osobach. A i tak liczę od ceny na 2 dni przed wylotem - nie mogli byśmy tyle czekać. 5 dni przed wyjazdem był on o 900 zł droższy od osoby, niż na first minute. Piszę właśnie o Cyprze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że jak ktoś chce kupić coś na wysoki sezon to taniej w firscie, jeśli na początek np. maj lub czerwiec to wychodzi prawie zawsze drożej niż last kilka dni wcześniej.
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
My lecieliśmy w lipcu. Pewnie masz na myśli to, że w sezonie nie ma lastów i jest większe zainteresowanie. W tym roku nawet w maju i czerwcu nie było szału z cenami. Jedynie Egipt był mocno przeceniony, ale to przez sprawę tej Polki, co wyskoczyła z okna. Po tym można było jechać za kilka stówek na tygodniowe wakacje. Co ciekawe - patrzyłam dzisiaj firsty w xxx - nasz hotel na Cyprze o 400 zł droższy, niż rok temu. Bardzo duża kwota - ponad tysiąc złotych na 2+2.
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-09-21 o 09:45 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.