First minute 2017 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 10:51   #1
kentas
BAN stały

First minute 2017

Pojawiło się już mnóstwo ofert - większość BP odpaliła first minute. Rezerwujecie teraz czy czekacie na lasta? Mam kilka typów, tylko... strasznie szybko znikają te promocje... szczególnie od Itaki.
Na te ceny już nie będzie szans?
kentas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 18:18   #2
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dot.: First minute 2017

Cytat:
Napisane przez kentas Pokaż wiadomość
Pojawiło się już mnóstwo ofert - większość BP odpaliła first minute. Rezerwujecie teraz czy czekacie na lasta? Mam kilka typów, tylko... strasznie szybko znikają te promocje... szczególnie od Itaki.
Na te ceny już nie będzie szans?
Patrzyłam na ceny i zarówno ja jak i znajomi jesteśmy w szoku jakie "promocje" oferują. Mocno obserwowałam oferty w lutym/marcu by lecieć w maju/czerwcu tego roku. Obecne oferty first minute do tych miejsc praktycznie w ogóle się cenami nie różnią a przecież to było 2-3msc przed teoretycznym wylotem więc promocji brak.
Koleżanka porównała cenę w hotelu w którym była (Kanary) i jej oferta dla całej rodziny jest o 8 tys droższa w opcji first
Nie wiem co się porobiło bo ja na first minute na tą zimę znalazłam mega ofertę a na lato nic mnie nie kusi więc ja osobiście poczekam.
Stary 2016-10-14, 06:39   #3
moniczorek
Podróżniczka

Ja tam nigdy na jakiegoś super firsta nie trafiłam, podwyższają cene wyjściową i dają kilka procent rabatu i wychodzi tyle co w regularnej sprzedazy
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 10:27   #4
kentas
BAN stały

W 2015 rezerwowaliśmy Hiszpanię na czerwiec 2016. Cena była o 800 zł niższa za osobę, niż na last minute. Z drugiej strony - we wrześniu byliśmy w Turcji za 1600 zł, a teraz w ramach firsta ten hotel kosztuje 2300 zł ;-) Trzeba się po prostu orientować w temacie. Obserwuję teraz wyjazd na Cypr - tutaj cena jest dobra. Ogólnie z tymi cenami mocno się wszystko pokręciło. Spisuję sobie trochę cen, z ciekawości sprawdzę w przyszłym roku w jakim stopniu to było opłacalne.
Stary 2016-10-14, 17:58   #5
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Ja tam nigdy na jakiegoś super firsta nie trafiłam, podwyższają cene wyjściową i dają kilka procent rabatu i wychodzi tyle co w regularnej sprzedazy
W sumie zależy co dla kogo jest super firstem tak naprawdę (ile mniej $ to dobry deal)
Fakt, że trzeba szukać i orientować się w cenach konkretnych hoteli ale czasem da się nieźle znaleźć. W grudniu lecę do Meksyku 2+1, 11 dni z all inc,4 *, z pełnym ubezpieczniem za 12500. Obecnie ta wycieczka kosztuje ok 14500 więc 2tys w kieszeni. Może dla niektórych nie dużo ale ja tam jestem zadowolona :P

Edytowane przez LittleBeetle
Czas edycji: 2016-10-14 o 18:04
LittleBeetle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 11:29   #6
mazisk
Przyczajenie

Ja też znalazłam fajną opcję na Dominikanę W sumie też zaoszczędziliśmy ok. 2 tys i dla mnie to sporo. Myślę, że tego typu wycieczki taniej nie znajdę, bo jeżeli chodzi o tamte strony to się cenią, a last minute wcale taką okazją nie jest jakby mogło się wydawać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mazisk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-18, 10:44   #7
kentas
BAN stały

2k różnicy to bardzo dużo, ale z jakim BP? Jaka tam jest wtedy pogoda?
Grudzień jest fajnym momentem na egzotykę. Pamiętam, że rok temu na xxx poniżej 2 tysięcy wisiała Gambia i Kenia, a to już wypasione kierunki. Tam w tym okresie w dalszym ciągu jest naprawdę bardzo ciepło.

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-10-18 o 14:13 Powód: reklama

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-18, 14:25   #8
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
2k różnicy to bardzo dużo, ale z jakim BP? Jaka tam jest wtedy pogoda?
Grudzień jest fajnym momentem na egzotykę. Pamiętam, że rok temu na xxx poniżej 2 tysięcy wisiała Gambia i Kenia, a to już wypasione kierunki. Tam w tym okresie w dalszym ciągu jest naprawdę bardzo ciepło.
jeśli chodzi o Meksyk to najlepsza pora na podróż ja z Tui lecę i od nich też widziałam Dominikanę tanio. Coś ok 11 dni z opcją first minute na listopad/grudzień, 4*, all inc w marcu kosztował w najtańszej opcji ok 4800-5000zł
Stary 2016-10-18, 14:56   #9
mazisk
Przyczajenie

Ja osobiście uważam, że każda pora na wakacje na Domi jest dobra. Niby wtedy kiedy u nas sezon urlopowy, u nich pora deszczowa trwa. Tyle, że ta pora deszczowa to może 30 min deszczu w ciągu całego pobytu a i to niekoniecznie Ja lecę z TUI.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mazisk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 10:34   #10
kentas
BAN stały

Znajomi byli w sierpniu na Dominikanie i deszczu specjalnie nie widzieli, ale pewnie to zależy jak się trafi. Widziałam oferty na Dominikanę po 4k, na niecałe 2 tygodnie, ale dla nas to zdecydowanie zbyt wcześnie na tak długą podróż. Ktoś musiałby nam z dziećmi zostać, a aktualnie na coś takiego po prostu nie ma szans.
Stary 2016-10-19, 12:55   #11
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Znajomi byli w sierpniu na Dominikanie i deszczu specjalnie nie widzieli, ale pewnie to zależy jak się trafi. Widziałam oferty na Dominikanę po 4k, na niecałe 2 tygodnie, ale dla nas to zdecydowanie zbyt wcześnie na tak długą podróż. Ktoś musiałby nam z dziećmi zostać, a aktualnie na coś takiego po prostu nie ma szans.
oj nic nie mów...ja lecę z 1,5 roczniakiem 14h do Meksyku żartuje sobie, że będę mieć Meksyk w Meksyku
a tak na poważnie to mam cichą nadzieję, że będzie fajnie i nie będę musiała rezygnować na lata z miejsc które chce zobaczyć
Stary 2016-10-20, 21:08   #12
nthgcompares2me
Raczkowanie

Pracuję w biurze podróży i wnioskując z tego jak wyglądały ceny rok temu na lato, a potem latem powiem wprost: trzeba rezerwować teraz!
Naprawdę się opłaca. Last Minute latem nie było w ogóle, ceny były z kosmosu (w ogóle zauważyłam, że z roku na rok jest droższej), także naprawdę warto korzystać ze wszystkich promocji cenowych.

Pisałam o tym o tym ostatnio długi wpis na blogu. W razie czego zapraszam -> stopka.
W razie pytań zapraszam też na priv.
Stary 2016-10-21, 18:24   #13
Misia1203
BAN stały

Last minute faktycznie latem nie ma. Jednak nie widzę sensu latania na południe w lipcu czy w sierpniu. Upal jest nie do zniesienia. Nieprzyjemnie się w takim skwarze zwiedza, a tym bardziej leży na plaży.

Moim zdaniem optymalnie jest zaplanować wyjazd wiosną albo jesienią. Wtedy zdarzają się bardzo dobre lasty.
Misia1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-23, 13:04   #14
nthgcompares2me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misia1203 Pokaż wiadomość
Last minute faktycznie latem nie ma. Jednak nie widzę sensu latania na południe w lipcu czy w sierpniu. Upal jest nie do zniesienia. Nieprzyjemnie się w takim skwarze zwiedza, a tym bardziej leży na plaży.

Moim zdaniem optymalnie jest zaplanować wyjazd wiosną albo jesienią. Wtedy zdarzają się bardzo dobre lasty.
To zależy kto lubi jakie wyjazdy. Ja osobiście też wyjeżdżam zawsze poza sezonem, ale znam wiele osób dla których temperatura 25 stopni to za mało.
Tak czy siak... Nawet wyjazdy na wiosnę i jesień opłaca się kupować w Firstach np. wczoraj widziałam 5* hotel na Korfu (jeden z lepszych jakie są w sprzedaży) za 1900 zł/osobę! A sprzedawałam go nie raz za ponad 3000 zł.
Moim zdaniem jak coś "wpadnie w oko" to się nie ma co zastanawiać!
Stary 2016-10-28, 19:34   #15
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

W zeszłym roku kupowaliśmy first minute na Fuerte. Mialam wątliwości czy to cale first to nie jest pic na wodę. Obserwowalam pozniej tą naszą ofertę i faktycznie im bliżej wakacji to cena coraz bardziej kosmiczna.
Z samego wyjazdu byliśmy bardzo zadowoleni ,wiec w tym roku rowniez zaczeliśmy sie rozgladać za First Minute. W mojej ocenie wakacje w tym roku sa drozsze od zeszelgo. Wiadomo.... częśc kierunków turystycznych stało się mniej popularnych, bo ludzie sie boją i zyskały na tym inne kraj: Bulgaria , Chorwacja , Hiszpania , Grecja i ceny zdecydowanie w tym roku sa wyzsze. Im blizej lata 2017 pewnie bedzie jeszcze drożej
sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-09, 10:09   #16
basia_pn
Raczkowanie

Też właśnie zastanawiam się nad First Minute, do Grecji za ponad 2 tysiące można polecieć.. tylko teraz jaki termin wybrać? Tyle wątpliwości a ceny kuszą :P
basia_pn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-11, 15:51   #17
kentas
BAN stały

Firsty 2018 też już są. Cóż - taniej nie będzie i ten rok to pokazał.
My zaoszczędziliśmy na wcześniejszej rezerwacji 2,5 tysiąca na 4 osobach.
A i tak liczę od ceny na 2 dni przed wylotem - nie mogli byśmy tyle czekać.
5 dni przed wyjazdem był on o 900 zł droższy od osoby, niż na first minute.
Piszę właśnie o Cyprze.
Stary 2017-09-11, 22:45   #18
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Firsty 2018 też już są. Cóż - taniej nie będzie i ten rok to pokazał.
My zaoszczędziliśmy na wcześniejszej rezerwacji 2,5 tysiąca na 4 osobach.
A i tak liczę od ceny na 2 dni przed wylotem - nie mogli byśmy tyle czekać.
5 dni przed wyjazdem był on o 900 zł droższy od osoby, niż na first minute.
Piszę właśnie o Cyprze.
W jakim miesiącu miałaś wczasy?
Ja słyszałam, że jak ktoś chce kupić coś na wysoki sezon to taniej w firscie, jeśli na początek np. maj lub czerwiec to wychodzi prawie zawsze drożej niż last kilka dni wcześniej.

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-12, 15:52   #19
kentas
BAN stały

My lecieliśmy w lipcu. Pewnie masz na myśli to, że w sezonie nie ma lastów i jest większe zainteresowanie. W tym roku nawet w maju i czerwcu nie było szału z cenami. Jedynie Egipt był mocno przeceniony, ale to przez sprawę tej Polki, co wyskoczyła z okna. Po tym można było jechać za kilka stówek na tygodniowe wakacje. Co ciekawe - patrzyłam dzisiaj firsty w xxx - nasz hotel na Cyprze o 400 zł droższy, niż rok temu. Bardzo duża kwota - ponad tysiąc złotych na 2+2.

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2017-09-21 o 09:45 Powód: Reklama
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości