|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Przyszły też zamówione przeze mnie paczki z allegro - pieluchy tetrowe całkiem przyjemne, majtki jednorazowe, wielorazowe, podkłady itp. Przyszło także łóżeczko, rożek, moja koszula do karmienia, prześcieradełko. I tak co do łóżeczka wydaje mi się w porządku, ale wbrew zdjęciom z aukcji, kolor jest nieco inny (tego, który wybrałam w ogóle nie mieli, zdecydowałam się na podobny), łóżeczko miało mieć pałąk do zawieszenia zabawek - niestety nie ma i nie będzie. Prześcieradełko ma też inny kolor niż wybrałam, tak samo staniki! Nie wiem jakim cudem aż taka różnica kolorystyczna, ale w sumie nie ma to dla mnie dużego znaczenia, jedynie nie czuję się zupełnie zadowolona tylko tak na 85 % ![]() A co do świąt... Mój Tż ma zawsze do pracy w Wigilię, przeważnie na popołudniową zmianę. Rodzinę moją mam ponad 120 km, sama bym nie jechała bo dla mnie Tż jest najważniejszy, ale w sumie najchętniej zostałabym z nim w mieszkaniu we dwoje; a tak to zawsze idziemy do teściów i tam wszyscy nade mną ubolewają, że na pewno jest mi przykro bo dla nich wigilia to szybka kolacja i obejrzenie potem czegoś w telewizji, a ja jestem wierząca i u mnie w rodzinie zawsze było czytanie Pisma Św., wspólna modlitwa, opłatek, śpiewanie kolęd... Co prawda wprowadziłam do rodziny Tż też zwyczaj czytania Pisma (ja im czytam), no ale do modlitwy i kolęd nie zmuszę ![]() A odnośnie rozpakowywania się w grudniu - ja mam termin na 31 stycznia, więc mam nadzieję, że w grudniu będę sobie spokojnie popijać sok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Wtajemniczenie
|
Witam, tak na szybko tylko:
Mieszkania dalej nie mamy. Wciaz cos weryfikuja i weryfikuja :/ w sob o 12 w domu ma nikogo juz nie byc. Jezeli jutro nie dostaniemy kluczy, bedziemy musieli spac po znajomych... Dobrze, ze chociaz wszystkie nasze rzeczy mozemy zawiezc i przetrzymac w pracy... Drugi news: właściciel naszej firmy zbankrutowal. Dzis byl koles, ktory robil wycene wszystkiego. Nie mamy mieszkania i pracy. Fajnie co? Brakuje mi ok. 4-5 tyg zeby moc odejsc na maciezynski, ale sytuacja w firmie, to nie jest kwestia miesiecy czy tygodni. Ona zostaje sprzedana/zamknieta na dniach/jutro. Cod-miod-malina. Pozdrawiamy z TZtem i Zyrafem ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zadomowienie
|
Donka o matko co za pech!!! Nie bierzecie pod uwagę w takm wypadku powrotu do kraju?
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66349856]Ja mam urodziny 23 grudnia i nigdy nie czułam tej różnicy wieku. To tylko kilka miesięcy ![]() My mamy rodzinę na miejscu, ale też termin na koniec grudnia, więc w tym roku swięta spędzimy na spokojnie ![]() Kupiłam lezaczek bujaczek tiny Love za 100 zl. Normalnie deal życia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Melduję że na wizycie wszystko ok. Nie miałam usg, dopiero na kolejnej wizycie. Cukier ok. Mam równo 10 kg na plusie w 27t3d a tyle powinno być w 30t. W III trymestrze tyje się pół kilo na tydzień więc jestem o jakieś 1,5 kg do 2 za ciężka. Lekarz powiedział żeby uważać na to co jem i tyle, bez spiny. Powinno się przytyć od 13 do 16 kg w ciąży ale 70% kobiet te normy przekracza. W sumie tyle ![]() Przyszła paczka z allegro: HubiWorld. Generalnie jestem zadowolona. Kupiłam przewijak - jest spoczko. Ochraniacz na materac, ręczniczek z kapturkiem sensillo - też ok, żałuję że nie wzięłam więcej tych ręczników. Pieluchy wzięłam zwykłe białe tetrowe, z nadrukiem tetrowe, flanelową i bambusową - jakościowo jak te z hurtowni które kupiłam wcześniej drożej więc warto. Te kolorowe tetry z nadrukiem są - tak mi się wydaje 2 rodzaje, jedna są troszkę bardziej sztywne. Zobaczymy jak po praniu. Bambusowa śliczna i mięciutka! Jedynie prześcieradło jest średnie - 100% bawełny ale bardzo cieniutkie, aż ręka prześwituje.
![]() |
#4207 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy moich rodziców na osiedlu obok, a teściowie przyjadą z zagranicy do domu w remoncie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyty
![]() Dziewczyny a czym się różnią pieluchy tetrowe, muslinowe i bambusowe? Bo nie wiem jakie kupować. Mam na razie tylko 5 tetrowych z rossmanna. Jak myślicie ile niemowlak potrzebuje okryć wierzchnich? W sensie, mamy na razie jedna kurteczke 62cm z doczepianym śpiworkiem. I nie wiem na co jeszcze patrzeć. I jeden mega gruby ocieplany pajac 56 ale on wygląda jak co najmniej 68:P nie wiem czy szukać jeszcze kurteczki czy śpiworka właśnie i sweterka grubszego? Jak urodze na początku lutego to może być pełna zima albo może mi zostać tej zimy dwa tygodnie :/ jak wy kupujecie? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Donka a nie możesz iść na zwolnienie jak najszybciej - od jutra na przykład? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Moniczi a kolory patrzylas na laptopie? Często laptopy mocno przeklamuja kolory :/ Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- NiEBiE teściowa chyba nie oczekuje ze Ty przygotujesz całą Wigilię ? ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Moniczi ja bym wolała Wigilię we dwoje (troje ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Agnes nie wiem czy będziesz w stanie przekonać TŻta, myślę że większość z nich już się cieszy na myśl o Lego "dla dzieci" ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Lidka tez myślałam nad pasterka ostatnio ale chyba nie dam rady. Ale by było jakby mi tak wody tam odeszły ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lidka99, Mam nadzieję, że Tż w Wigilię będzie po południu w domu. Inaczej to się chyba zapłaczę (szczególnie, że teraz beczę o byle co, popłakałam się po poście o zaginionych kotkach - od razu mi się przypomniało, jak kot moich rodziców miał operację w Sylwestra - chodził po podwórku i jakiś menel kopnął go, połamał mu szczękę, całe szczęście, że kicia udało się uratować). NiEBiE Wiedziałam, że zwrócisz uwagę na ten sok, włożyłam poduszkę by chronić pośladki xD Ale poradziła mi pani diabetolog - kupować sok 100% np. jakiś hortex, nalać mniej niż 1/3 szklanki i zalać wodą - jest niesłodki, ale oszukujemy mózg ![]() chupacabra88 mój mąż ma całe pudło lego z dzieciństwa - odkąd się poznaliśmy to opowiadał, że trzyma to dla potomka ![]() furjatka otóż to, wolałabym siedzieć tylko z Tż w Wigilię. No i faktycznie na laptopie patrzyłam na kolory, może rzeczywiście stąd wyszły przekłamania? Ale brak pałąka przy łóżeczku to rzecz, która mnie zirytowała strasznie. Po co dawać w opisie że jest, jak potem się przysyła maila że nie ma? Edytowane przez Moniczi Czas edycji: 2016-10-13 o 19:41 Powód: dodatkowe zdanka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pieluchy tetrowe to takie najzwyklejsze ale też jabardziej uniwersalne - do mycia, do ulewania, do przewijania, do wszystkiego. Muślinowe chyba niewiele się różnią od tetrowych. Bambusowe są z lepszego materiału - można nimi otulać gdy jest ciepło, używać jako cieniutkiego nakrycia. Jeśli chodzi o okrycia wierzchnie to za wiele nie pomogę bo sama nie wiem ![]() Ale widziałam że są też takie śpiworki wiosna/jesień.
![]() |
#4211 |
Wtajemniczenie
|
muffi24- nie, nie bierzemy opcji powrotu do polski pod uwage
![]() Macierzynski dostane, bo mam przepracowane 22tygodni przed datą porodu, tylko po prostu za 4-5tyg moglabym juz pojsc na urlop maciezynski, a nie, ze po prostu przestaje pracowac. Staramy sie byc optymistami. Mamy nadzieje, ze jutro ruszy wszystko z kopyta i dostaniemy te klucze... I mamy potencjalnego klienta naszej firmy, tylko kwestia, czy obecny bankrut pojdzie na jego oferte finansowa... Tak czy siak musi byc dobrze... jestem w ciazy, nie moge sie przejmowac za duzo, ani stresowac, dlatego staram sie nie brac za duzo do glowy... Bedzie dobrze... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4212 |
Zadomowienie
|
Będzie !!! Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień!
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4213 |
Wtajemniczenie
|
Donka mega kciuki oby wszystko ułozyło siw po Waszej myśli
![]() ![]()
#4214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Furjatko i kciuki ![]()
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-10-13 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zadomowienie
|
Donka jak masz macierzyński to i tak super
![]() Moniczi jaki kurs z ciekawości ? Bardzo bym chciała zdać w końcu dele z hiszpańskiego, ale oczywiscie nie ma sily na szkole językową ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Raczkowanie
|
No prosze ja też z grudnia
![]() ![]() Donka trzymam kciuki żeby wszystko się ulozyolo! ![]() Po warsztatach jestem zadowolona ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hope2016 gratuluję 3-paku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4219 |
Raczkowanie
|
Wrzucę do klubu ale to jutro jak będę na kompie.
Tak, musieliśmy ! Masakra ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |||
Raczkowanie
|
Moniczi gratulacje
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny odebrałam wózek - pojechał do teściów i na razie tam będzie stał, bo u moich rodziców nie ma miejsca, a u nas cały czas remont. No i ten wózek jest w oryginalnym pudle, koleś przy nas rozcinał, żebym sprawdziła czy właściwy kolor. I tak się zastanawiam - warto go składać już teraz, żeby sprawdzić czy wszystkie części są ok itp? bo w sumie przechowywać by było łatwiej tak jak oryginalnie opakowany... jak myślicie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z rana! Ja juz po pierwszym kluciu i po wypiciu. Dla takiego fana słodkości jak ja to mogłabym codziennie pić te glukozę ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Mały dostał takiej czkawki od glukozy ze teraz mój brzuch skacze jak konik polny ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4222 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas pasterka jest o 24 i żeby siedzieć musiałabym wyjść z domu o 23 tyle ludzi jest zawsze więc z tego względu sobie odpuszczę ale bardzo nad tym ubolewam bo od zawsze co roku jestem na niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
Uuu ale powiem wam ze musiałam wyjść na dwór bo bym zemdlala... ale to trzy kroki od krzesła to chyba nie będą bić
![]() |
#4224 | |
Konto usunięte
|
Donka , również trzymam kciuki, żeby Wam się wszystko poukładało, musi być dobrze
![]() Witam się w 28tc ![]() Nadal mam zawalony nos, zatoki i gardło, ale chyba jest minimalnie lepiej, a na pewno lepiej spałam niż ostatnio. ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66336346]
W ogóle czy któraś z Was miała już KTG?[/QUOTE] U mnie robia po 30 tc. Cytat:
Ale fajny klocuszek ![]() Cytat:
miejsce zamieszkania - mąż/rodzina w każdej chwili mogą donieść mi niezbędne rzeczy, odwiedzą, posiedzą z małą, a ja w tym czasie będę mogła się poprzytulać ze starszą w poczekalni. miejsce pracy lekarza - będę zdana na siebie, mąż wolę, żeby był ze starszą córką, bo rozstanie ze mną będzie dla niej i tak ciężkie. Rodzice za bardzo też nie będą mogli mnie odwiedzić. Cytat:
PS. wiem, ze wróciliśmy już do starego systemu i teraz 7 latki idą do 1 klasy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() donka_bez_ogonka ALe się porobiło, mam nadzieję, że dostaniecie to mieszkanie, a i bankrut zdecyduje się na przejęcie i wy szybko odzyskacie pracę. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, wiesz, że o tym nie myślałam? Ja mam chyba tylko 1 śpiworek od teściowej i to wszystko. Tzn. jeszcze jakieś welurowe, polarowe śpiochy. Chyba trzeba dokupić, nieźle się zagapiłam! Oczywiście, że oczekuje. I to nie samą Wigilię, tylko całe święta! ![]() Ostatnio już na Boże Narodzenie wygłosiła ten tekst, ale ja poprosiłam mamę o ratunek i ona na Wielkanoc zaprosiła ją z nami siebie. Teściowa wtedy znowu powtórzyła: "jak to dobrze, że następne święta to już przyjadę na gotowe.". Na co moja mama odpowiedziała: "Uważam, że póki są rodzice, to święta powinny być u nich, bo moja mama wcześnie zmarła i nigdy tego nie miałam". ![]() Więc ja się absolutnie nie poczuwam, może jestem zła i wyrodna, ale tak jest. ![]() Cytat:
![]() Pij na zdrówko! Zwróć jednak uwagę, że soki powodują zgagę ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję wygranej! ![]() Cytat:
Ja dzisiaj wstałam, wyszykowałam się i prawie poszłam na jazdy, których nie miałam. Ubzdurało mi się, że dzisiaj jeżdżę, dobrze, że w ostatniej chwili zajrzałam do mojego dzienniczka. Tż spał, więc weszłam do łóżka, powiedziałam, że nie mam jazd, a on to skomentował 1 słowem: "Gapciooooo". Ostatnio ciągle mnie tak nazywa. ![]() Wczoraj pisałam na FB z kolegą i tak: ja: Tż ciągle na budowie, a ja sama siedzę... ja: ale za to zaczęłam już jazdy, więc nie jest nudno. on: no to nie dziwię się, że Tż ciągle jeździ remontować ja: jazdy na prawko... on: aaaaa! bo myślałem, że zaczęło Ci odbijać ![]()
![]() |
#4227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agnes ja bym chyba rozpakowała, bo słyszałam, że potrafią być krzywe, źle doszyte. Lepiej sprawdzić i wrazie co odesłać, niech przyślą idealny ![]()
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
Po drugim pobraniu przyjechał mąż i mnie juz pół godziny wachluje bo inaczej czarno przed oczami :/ kicha ;/
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ubawił mnie ten text ![]() My dziś idziemy na warsztaty "Mamo, to ja" Upomniałam się, bo nie dostałam wcześniej od nich żadnych inf i sobie o mnie przypomnieli i dosłali info. Jutro jedziemy do rodziców więc lecę robić ciacho ![]() edit Furjatka trzymaj się! na początku najgorzej- teraz będzie już tylko lepiej. Organizm musi sobie poradzić z tym ulepiem Edytowane przez Amalte Czas edycji: 2016-10-14 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.