|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
|
|
|
|
#962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
PartycjaZuzanna, gratki
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi.ostatnio w szpitalu glowke okreslili na 40 tc. Ale znajac szpitalny sprzet i ich mozliwosci to sie nie przejmuje. Wiem ze maly ma na bank wieksza o 2 tyg, tak.ostatnio moj ginek pomierzyl i w to jestem sklonna uwierzyc. Najpierw tez mu wyszlo ze wiecej, ale mowi ze jak dziecko jest w takiej pozycji jak moje wtedy bylo to usg ten wymiar przeklamuje wtedy i mierzyl jeszcze raz. W 37 tc z tego co wiem ma mi te pomiary robic i ocenic czy dam rade urodzic sn mojego klocuszka.
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja przy 4 kilogramach na bank miałabym niewspółmierność i gwarantowane CC. Ale takie 3 kilo dziecka byłoby w sam raz |
|
|
|
|
#966 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się dziś śniło że miałam dzidziusia który był maleńki że mieścił się do paczki chusteczek higienicznych, i tak go nosiłam w torebce. I był bardzo grzeczny, budził się z uśmiechem idealnie co 3 godziny na jedzenie i od razu zasypiał. Uroczo😉 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi gin mówił, jak pytalam o większą główkę, że to zależy od budowy kobiety jeszcze, a u Ciebie chyba cos z miednica byl problem z tego co kojarze? Bratowa męża miala identycznie jak Ty, ale jej juz wcześniej na wizytach mowil gin, ze mala nie wchodzi w kanal rodny glowka i przestrzegał ze moze byc problem, ale ona i tak probowala właśnie naturalnie, skonczylo sie cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny. Dawno nie pisałam. Chciałam tylko napisać, że syn Aleksander już od wczoraj jest z nami na świecie. W niedzielę trafilam do szpitala z krwawieniem i plamieniami. Z początku wszystko było niby dobrze, ale dopiero wczoraj obchód miał mój lekarz. Gdyby nie on, to skończyłoby się źle
w trakcie cesarki powiedział tylko, że to był ostatni moment, łożysko zaczęło się odklejać ja teraz leżę i regeneruje siły, a mój synek został przewieziony na oddział intensywnej terapii do miasta obok, gdzie jest specjalistyczny sprzęt, który pomoże Olusiowi poprawnie oddychać. Modlę się, żeby wszystko było ok i żeby Oluś mógł jak najszybciej wrócić do domku. Urodził się z wagą 2510 g w 35 tygodniu i 3 dniu, 49 cm.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tym bardziej w szpitalu mieli nawet zdj rtg po wypadku, źle zrosnietej miednicy i spojenia. Az z ciekawości poszukam zdj usg z pierwszej ciąży czy na ostatnich są wymiary główki w ogóle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#974 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Soso...jak Ty coś wymyślisz...potem całe forum się slini ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
aż mama i teściowa kupiły tak zachwalalam i obie tez zadowolone ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
ja wszystko w szare zygzaki kupuje ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila gigantem może nie była bo 54cm i 3630g, za to główkę miała 37cm :/ Cytat:
Ale ja nie chce, wolałabym rodzic sn bo to lepsze dla dziecka, dla mnie zresztą też (endometrioza przy każdej kolejnej ingerencji chirurgicznej tylko się pogłębia). Do tego wolałabym jak najszybciej dojść do siebie żeby zająć się dwójką. Chociaż z tym się też tak nie nakręcam po pierwszej cc w 3 dobie wrociłyśmy do domu, a dzień później byłyśmy juz na spacerze wiec tym razem w razie cc tez nie mam zamiaru stękać i kwękać tylko od razu się brać do życia Najpierw lekarz sugerował mi cc, że względu właśnie na ta niewspółmiernosc. Później mówił ze to, że Lila była duża i się nie udało nie znaczy, że teraz tez tak bedzie. Kolejna wizyta - Mały główką do góry wiec cc. Na ostatniej się odwrócił wiec gin przeciwskazan do sn nie widzi I tak co wizyta to inaczej i juz sama nie wiem na co się nastawiać Teraz 7.11 mam termin w szpitalu na rozmowę z ordynator. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ha ha ha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Gosia nie martw się, Jasio jeszcze ma szanse wszystko nadrobić!
Cytat:
![]() Jejku.. moje dziecko ma takie ADHD od wczoraj że pojechałam na badania krwi i do galerii i nie dała mi chodzić bo co chwila gdzieś jakieś kłucia miałam, ani samochodem też zbyt wygodnie się nie jechało, a teraz wygina śmiało ciało.. Nie wiem skąd to stwierdzenie że dziecko mniej się rusza pod koniec ciąży.. moja serio ma problem z uspokojeniem się ![]() Ale kupiłam sobie sukienkę i bluzkę i jakoś od razu lepiej się czuję Nawet udało mi się kupić w rozmiarze S, a brzuszek wszedł Stwierdziłam że dzisiaj idę do znajomych a jutro mam zapoznawczą kolację z rodzicami mojej przyszłej bratowej plus urodziny babci a nie mam się już w co ubrać to w końcu zainwestowałam
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-10-14 o 11:50 |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty Mamusia zbieraj siły, jesteś Olusiowi potrzebna
|
|
#979 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno odkąd ma się dzieci to człowiek cały czas się o nie martwi... ile w tym prawdy, jeszcze się nie urodzi a człowiek cały czas w stresie Cytat:
Cytat:
dobrze że ktoś w końcu podjął decyzję. Trzymam kciuki za Maluszka, żeby szybko jego stan się poprawił na tyle by do Ciebie dołączyłCytat:
|
||||
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A byłyście u dentysty? Mi wyszedł jakiś jeden mały ubytek i jestem w kropce, bo wolałabym jednak po porodzie iść, bo teraz mniejszy próg bólu mam i nie chcę dziecka stresować. Jak mały jest to chyba nie jest to niebezpieczne? |
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz pod nowym kierownictwem ponoć jest lepiej, ale wtedy był dziki zachód ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#983 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jest coraz gorzej :/Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
to tak jak u nas...zostają częste kontrole ważne ze juz 36 tydzień wiec dojrzały chłopak i jak trzeba będzie robić cc albo coś to sobie poradzi ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-10-14 o 12:25 |
|
|
|
|
#985 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i łożysko i brzuszek... eh.Cytat:
Cytat:
i niech Olus teraz szybciutko przybiera i zdrowo się chowa. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo zabierzecie go domu
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak
![]() Już od wczoraj mówi że jedzie z mamą i tatą po dzidziusia bo jest już duży (dzidziuś) i że będzie go lulał jak będzie płakał.
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

28.062014

ja wszystko w szare zygzaki kupuje 
Ja tez wylad0walam dzisiaj w h&m i kupilam jedne zwykle legginsy i spodnie a'la dresowki xl i sa troszke luzne
bo jesli chodzi o brzuch to sie sprawdzil. Odpukac rozstepu zero sladu.
i łożysko i brzuszek... eh.