|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Erudycja
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ocenił właśnie po białych kropkach, które pojawiły się na obrazie usg. |
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Justyna trzymam za Was mocno kciuki! Fajnie, że napisałaś
dużo zdrówka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny po cc jak w ogóle duże te blizny są? Jak to wygląda? Czy po cc po tej drugiej czy trzeciej dobie normalnie chodzilyscie i dałyscie rade bez większego bólu nosić dziecko itd?
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
Justyna fajnie że się odezwałaś, trzymamy kciuki! Który to już tydzien?
Inka gratulacje! Karolajna ze mną w pokoju jest dziewczyna która ma ciśnienie nieuregulowane mimo leków i nie uważają tego za wskazanie do cc. Ale chyba będzie musiała rodzić jak tylko skończy 36 tyg. Bluegirl twój lekarz to jakiś panikarz, na tym etapie to łożysko normalnie jest stare. W pokoju jest ze mną jeszcze dziewczyna co ma już dwojke dzieci i co chwila gada ale poród boli albo ile jest pracy z niemowlakiem... męczy mnie to i mam ochotę ją spytać po cholerę jest w trzeciej ciąży. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
justyna, fajnie, że się odezwałaś! Zaciskaj nogi i uściskaj dzieciaczki
dużo zdrówka dla Waszej czwóreczki
|
|
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Dzisiaj 32+0 tc a ja tak jak obiecałam walczę jak lwica o każdy dzień
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Justyna super, ze sie odzywasz
trzymamy kciuki za dzieciaczki ![]() Karolajna mi dzis koleżanka pokazywała swoja bliznę po dwóch CC i powiem Ci, ze ja mam bardziej widoczny ślad od linii majtek niz ona bliznę byłam w ciężkim szoku. Fakt, ze minęło juz troche czasu ale gdyby mi palcem nie pokazała to nawet bym nie zauważyła, wiec spokojnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi mi bardziej o to jak ona jest długa? Nie umiem sobie tego wyobrazić. ..
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Megula- tak przez pierwsza dobę nie jadł nic prawie, wtedy sie oczyszczał, dostał tylko wodę z glukoza i spał. Ale to normalne, bo dzieci jak wychodzą z naszego brzucha maja zapasy i nie sa głodne.
Karolajna- ja nosiłam juz w drugiej dobie, normalnie siadałem, trochę problem ze wstawaniem ale dałam rade. A jak patrze na bliznę to jest ładnie z szyta i malutka, juz prawie zagojona a bratowa mówiła ze dodatkowo ona sie "wchłania" ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Ta moja koleżanka ma moze z 12-15cm długości max ale jest mega cienka, prawie niewidoczna Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
http://www.suwaczek.pl/cache/3de4f3a8f0.png?html http://www.suwaczek.pl/cache/56a3ff9b30.png?html ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3klzw2o665.png ♥ Edytowane przez Dominika6 Czas edycji: 2016-10-14 o 20:58 |
|
|
|
|
#4574 |
|
Rozeznanie
|
Koleżanka mi pokazywała bliznę po cc i miała tak mniej wiecej jak rozpiętość między kciukiem a palcem wskazującym, blizna była bardzo niziutko napewno pod majtkami. Pewnie zależy jak się trafi ale teraz cięcie do cc robi się naprawdę minimalnie i niziutko.
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Smutno mi dzisiaj
Wszyscy u mnie wzięli sie za porządki i pomoc bo ja w szpitalu a w domu bałagan poremontowy i nikt do mnie nie przyszedł, niby nic ale smutno mi bo dzisiaj sie nudziłam jak mops. Moje dziecko mnie chyba nie lubi i nie chce wyjsć. Inka gratulacje jednak w dzien nauczyciela Słoneczko No wreszcie sie odzywasz trzymaj sie i Wałcz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie to składowa kilku rzeczy, łożysko to jedno, macica dwurożna to kolejny powód, bo miejsca nie ma więcej, rwa kulszowa i mały przyrost wagi. Do tego szyjka już gotowa, skurcze i stąd szpital i rychłe rozwiązanie. Z wrażenia kawę wypiłam i myślałam że mała mi sama z brzucha wyskoczy, takie wygibasy robiła, stresując mnie przy tym konkretnie. Dopakowałam się, rano jeszcze sucharki, biszkopty, herbatniki i paluszki i w drogę.
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
Inka gratuluję!
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
bluegirl, kopniak w tyłek na drogę ode mnie
Trzymaj się ciepło i powodzenia!
|
|
|
|
#4579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwszej cesarce ledwo się ruszałam, chodziłam wpół zgięta, rana długo się goiła, ale wtedy w szpitalu były stare łóżka i ciężko było wstawać. Teraz po drugiej cesarce doszłam do siebie migiem. Pionizacja i pierwsze doby bez problemu, ale łóżka w szpitalu regulowane na pilota i wszystko było łatwiejsze. Tylko w trzeciej dobie dopadł mnie zespół popunkcyjny: potworny ból głowy i oczu (światłowstręt), mdłości i sztywność karku. Nikomu tego nie życzę. Wiadomo, że każdy inaczej przechodzi i nawet nie za każdym razem tak samo, jak to po mnie widać. |
|
|
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dawno nie pisałam. W nd byłam z mężem na spacerze, ci by sie rozruszać i zrobiłam 12 km. Maz wrócił bardziej zmęczony. Co do terminu porodu to planowalm 16 bo to fajna data.
W środę miałam ktg i usg. Zadnych skurczy ani rozwarcia. A to juz minął 40t |
|
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szacun za te km! Ja nie umiem 500 m przejść bo tak mnie boli spojenie i pachwiny :/
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytalam ze intensywne cwiczenia po cc mozna zaczac dopiero po pol roku. A wy dziewczyny macie jakies doswiadczenie z dojsciem do formy po cc?
|
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
Roosko, styska, słonik, megula i inka wszystkim wam gratuluje dzieciaczków .
|
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny. Zaraz będę nadrabiać tylko najpierw się pożalę.
Adaś jak się urodził miał z jednej strony trochę wklęśniętą główkę (tak z boku) bo podobno był za bardzo z tej strony "przyklejony" do kanału rodnego, ale neonatolog powiedziała, że to wszystko samo się skoryguje i niczym mam się nie martwić. No to się nie martwiłam. Kładłam Małego raz na jedną, raz na drugą stronę. Wczoraj była u nas położna i powiedziała, że jak pójdziemy do lekarki na wizytę patronażową to mam ją poprosić o skierowanie na USG główki i do poradni rehabilitacyjnej bo jej się nie podoba ta główka. Wszystkich pytam czy faktycznie ma to tak bardzo (bo może ja nie jestem obiektywna), ale wszyscy mówili mi, że wg nich ma to już dużo mniej. Strasznie się martwię, że faktycznie coś jest nie tak. Poza tym dalej strasznie ulewa. Już nawet nie wiem ile razy nim "potrząsałam", żeby złapał oddech. Teściowa powiedziała, że się nim może zająć jak będzie chodził, a moja mama owszem, zostaje z chłopakami, ale jest tak spanikowana, że przy niej zacznie się krztusić, że chyba najchętniej nie zostawała by z Małym. Z resztą ja sama się boję. W nocy często się budzę i sprawdzam czy oddycha. Może przesadzam, ale Michał aż tak to mi nie zwracał mleka. Dziś mam już powoli dosc. Już pomijam ile razy się w nocy obudziłam i w ogóle o której zasnęłam... Mąż znowu "wyprowadził" się na piętro, Michał dziś marudny do potęgi n-tej, a Adasia bolał brzuszek i pół dnia jęczał, stękał, piszczał, a ja nie mogłam mu pomóc, do tego Michał wisiał mi albo przyklejony do nogi albo do szyi. Ogarnęłabym bez irytacji wszystko gdyby nie to, że głowa mi pękała. W końcu zmierzyłam ciśnienie i miałam najpierw 80/50, a jak wzięłam tabletke od bólu (bo już nie dawałam rady to skoczyło do 95/55. Tak niskiego jeszcze nie miałam Po przebojach położyłam i Starszaka i Młodego spać i czekam na męża. A z nim to też dziś mam na pieńku... (choć on jeszcze o tym nie wie). Zapomniał się chyba i myśli, że ja jestem jakimś robotem i mogę nie spać i normalnie funkcjonować 24/24. Jestem na niego zła bo cały dzień siedzi na górze, zszedł wieczorem, zrobił mi kolację i na chwilę pobawił się z Michałem po czym pojechał na halę się "odstresować". Wszystko ok, tylko czemu on nie mógł jechać autem? Bo musi się napić piwa. Jutro mają przyjść jego kuzyni więc znowu będzie syna oblewał, a w poniedziałek zaś na halę... Szkoda, że mnie nie zapyta czy ja bym nie chciała wyjść gdzieś, "oblać" synów albo iść się położyć na pół godziny. Ot tyle, przepraszam, musiałam się wygadać. |
|
|
|
#4585 |
|
Rozeznanie
|
Ja1003 dużo sił życzę! Co do główki małego to bym się aż tak nie przejmowała opinia położnej. Glowka tak małego dziecka jest bardzo plastyczna i napewno jeszcze się skoryguje wszystko ładnie. Położna chyba przesadza z ta rehabilitacja. Bo jak to miałoby niby wyglądać? To jest jeszcze noworodek, kaski korygujące stosuje się u starszych dzieci troszkę. Zawsze możesz poprosić o skierowanie na usg główki dla własnego spokoju ale wydaje mi się że położna tu grubo przesadza.
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, podejście męża okropne. Mam nadzieję, że się dogadacie, bo Ty, biedna, się zamęczysz. Życzę Ci dużo siły i cierpliwości!
A co do główki, to położna na SR mówiła, że nie ma co przejmować się takimi odkształceniami. |
|
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Bluegirl no widzisz, ciesz sie że masz miękką szyjkę i skurcze to poród łatwo pójdzie
ja mam w poniedziałek indukcję a szyjka twarda i skurczy zero.Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
Nasza kropeczka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Wspominałam ze w środę miałam pierwsze ktg i zadnych skurczow nie zapisało. Kończyłam 40t. Położna zbadała i rozwarcia tez niebylo ( ale moja bratowa miała miesiąc przed rozwarcie na 2 cm a synka ostatecznie przenosiła 10 dni). Na nast ktg miałam miec wizytę za tydzien, a 5 dni pozniej wywołanie.
Nadstawilam sie wiec ze w przeciągu tyg nie urodzę. W czwartek po 21 dostałam skurczy, po 23 byly juz częstsze, po 1 dojechalismy do szpitala a dzis o 10 48 przyszła na świat Emilka ( 3000g, 50cm). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

dużo zdrówka
26.11.2015
04.08.2017
doktorek i mąż powiedzieli,że niestety ale do poniedziałku musze wiedzieć czy chce żeby mnie bolała dupa czy brzuch..
Polecam rzucić monetą. Ne dlatego, żeby coś wypadło na chybił trafił, ale zwykle okazuje się co wolisz, żeby wypadło 

trzymamy kciuki za dzieciaczki 

jednak w dzien nauczyciela