Jesienne Mamy 2007 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-18, 19:42   #4381
demonik
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
kolejnej kupy brak , wiec chyba dobrze-spi
Życzę mu zatem kolorowych snów, a Tobie miłego wieczoru i spokojnej nocy .

Jaś też śpi w swoim nowym, większym śpiworku , piętro niżej niż dotychczas - obniżyliśmy mu materac w łóżeczku .

My zabieramy się do wcinania kisielku truskawkowego i oglądania "Ziemia drży" Viscontiego. Chciałam obejrzec spektakl na Jedynce, ale trochę się zagapiłam.

Dobrej nocy!

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 20:43   #4382
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Patryczek pięknie sie uśmiecha, świetny z niego chłopczyk.
Sylwia brak kupy dobry znak, oby tak dalej.

Maja poszła spać, dziś o normalnej porze. Majuni chyba odparzyła się trochę pupa, dostała jakiś chrostek. Tylko nie bardzo wiem dlaczego tak się stało, pieluchy zmieniałam jej jak zwykle. Wczoraj były takie jakby z białymi czubkami, dziś są nadal, ale czerwone. Najgorsze jest to, że znajdują się w tym rowku i pewnie ciężko będzie je zaleczyć. Smaruje jej pupcie sudocremem, mam nadzieję że pomoże.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:04   #4383
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Anusia, moj Patryk mial takie krostki i dokladnie w tym rowku jak mial plesniawki. Ponoc te grzyby tak dzialaja, ze w buzi plesniawy a pupa odparzona. Nam przypisano Clotrimazolum i pomogl momentalnie.
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:07   #4384
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

A poza tym to TZ w pracy i dzisiaj Patryka kapalam sama w wanience i rewelacja, synek cicho i spokojnie, z usmiechem sie kapal. moze te kapiele z tata w duzej wannie go przyzywczaily do wody. nie wiem ale jestem dumna.

Mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersia. Jakie mozna brac leki na przeziebienie i przeciwbolowe? Cos mnie dopada chyba
Stary 2008-02-18, 22:01   #4385
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
Anusia, moj Patryk mial takie krostki i dokladnie w tym rowku jak mial plesniawki. Ponoc te grzyby tak dzialaja, ze w buzi plesniawy a pupa odparzona. Nam przypisano Clotrimazolum i pomogl momentalnie.
Kurcze to jutro rano jak wstanie muszę jej obejrzeć buzię, mam nadzieję, że nie czeka mnie tam kolejna niespodzianka. A clotrimazolum to ten krem, taki sam jak dla dorosłych, czy jest jakaś wersja dla dzieci?

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 22:13   #4386
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Annula ta masc ma bialo-brazowa tubke i nie ma na niej informacji ze to jakas typowa dla niemowlat. 2 razy dziennie nia mialam smarowac. Ale u Was moze to byc cos innego, po prostu krostki jakie opisywalas to mial takie same wlasnie wtedy przy plesniawkach.
Stary 2008-02-19, 00:46   #4387
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersia. Jakie mozna brac leki na przeziebienie i przeciwbolowe? Cos mnie dopada chyba
Paracetamol, ibuprom i homeopatyczne.

No i próbowałam z chrupką i na niej soczek. Co ja będę gadać, o to wyniki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ola 1.JPG (108,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ola 2.JPG (107,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ola 6.JPG (112,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ola 3.JPG (120,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ola 4.JPG (113,6 KB, 13 załadowań)
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 07:44   #4388
motylek78
Rozeznanie

Dzien dobry,

Ivus prawie 2 w nocy a dlaczego ty dziewczyno nie spisz?
Faktycznie Olcia nie ma zadowolonych minek na tych zdjeciach. Ja wczoraj Maxowi znow podalam troszke jablka chociaz sie mialam wstrzymac ze sloiczkami ale zjadl wczesniej ladnie mleko wiec mu dalam pol sloiczka no i co sie stalo....krzywil sie i nie chcial. Sprobowalam , faktycznie jablko bylo dosc kwasne. Dodalam lyzeczke skruszonego biszkopta(tego tez co dodaje do mleka) i ladnie wpalaszowal.

CDN

Maly zacza plakac w lozeczku

Juz jestem...
Nie wiem co mam ci doradzic Ivy. Wiem ze probowalas podawac Olci rozne deserki. Moze to glupie ale jak zrobi sie cieplej to moze sprobujesz podac jej kilka lyzeczek na polu podczas spacerku. Wiem z doswiadczenia na mojej siostrze ze moja mama czasami zeby "wmusic" w nia kilka lyzeczek jakiejs zupki to wlasnie dawala jej na polu. Siostra zainteresowana otoczeniem jadla . A moze jeszcze sie wstrzymaj, moj lekarz dopiero zaleca podawanie innych pokarmow od 6 miesiaca nawet dla dzieci chowanych na mleku modyfikowanym. On by byl bardzo dumny z Olusi ze chce tylko cycusia mamusi. Wszystkie dzieciaczki , ktore do niego chodza sa zdrowiutkie , grubasne i rumiane. Wiec jak sama widzisz jest jeszcze troche czasu.

Patrys sliczny. Wyglada na bardzo grzecznego chlopczyka.

Sylwia jak noc. Lepiej juz Maciusiowi?Mam nadzieje ,ze tak.

-------------------------------------------------------------------
Idziemy dzis o 15 na wizyte kontrolna. Potem mam zamiar polazic troche po sklepach i wykorzystac fakt ze maz bedzie z nami to sie zajmie Maxem a ja chce sobie kupic nowy dresik do lazenia na spacerki. Chociz nie przepadam za dresami jakos szczegolnie ale od porodu to moj sztandarowy stroj... przy psie i dziecku musze sie streszczac z ubieraniem a dresy w tym wypadku sa najwygodniejsze.
W sekrecie przed mezem kupilam wczoraj na necie 2 perfumki . Jedna dla niego Gucci klasyczny i dla mnie Roberto Cavalli dla kobiet w takiej waskiej jak kolumna buteleczce. Perfumomaniaczki moze miala ktoras z was ten zapach?Kupilam raczej w ciemno bo kiedys psiknelam sobie nim nadgarstek i mial taka pieprzna nute , ktora mi bardzo odpowieda w perfumach. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal na dluzsza mete.

Edytowane przez motylek78
Czas edycji: 2008-02-19 o 08:21
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 07:46   #4389
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Paracetamol, ibuprom i homeopatyczne.

Inteligentna bestia
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:14   #4390
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Ivus prawie 2 w nocy a dlaczego ty dziewczyno nie spisz?
Faktycznie Olcia nie ma zadowolonych minek na tych zdjeciach.
A bo się zdenerwowałam, czekałam ponad godzinę, aż mnie łaskawie modem połączy z wizażem , ale za to w tym czasie troszkę posegregowałam zdjęcia i powysyłałam rodzince.

"nie ma zadowolonych minek" Motylku ładnie to ujęłaś, ona zaczęła ryczeć jak zobaczyła łyżeczkę i robić wiatrak rękami . Chociaż chrupki jej smakują (jak zejdę przypadkiem z tego świata, to chociaż chrupkami będzie się żywić) , choć już maczane w soku to nie za koniecznie .
Stary 2008-02-19, 08:15   #4391
biankaaa
Zadomowienie

Ivy - no musze przyznac ze twoja coreczka uparcie walczy z nowosciami)) Ale bedac imienniczka Olenki, wiem ze Ole to uparte osobki, takze zycze ci duuuzo wytrwalosci. W koncu sie przelamie U nas furore robi smak banana, moze to byloby to?

Kurcze, cos ostatnio nie mam weny do pisania. Dopadl mnie marazm ciagnacej sie w nieskonczonosc tej zimo-jesieni, nie znosze takiej pogody do tego dochodzi Blanka ze swoimi swedzacymi dziaslami, i 4 sciany, dni podobne jeden do drugiego grrr

Dzisiaj w ramach walki ze zlym nastrojem wybieramy sie z Blaneczka do mojej przyjaciolki ktora ma 7 miesiecznego Kubusia. Ona tez jest stale w domu z malym wiec razem bedzie nam razniej Mieszkaja na obrzezach wroclawia ale tz obiecal wyskoczyc z pracy i nas zawiesc))Dooobry TZ
maaatra - Blanka doskonale pamieta kto jest jej narzeczonym wiec o zdradzie nie ma mowy))Kubus to tylko kolega
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 08:28   #4392
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Ivy - no musze przyznac ze twoja coreczka uparcie walczy z nowosciami)) Ale bedac imienniczka Olenki, wiem ze Ole to uparte osobki, takze zycze ci duuuzo wytrwalosci. W koncu sie przelamie U nas furore robi smak banana, moze to byloby to?
Bianka to Ty mi teraz to dopiero mówisz .

Banan w kaszce nie przeszedł, troszkę jej dawałam takiego rozgniecionego, coś tam niby żuła, ale oczywiście minka była najnieszczęśliwszego dziecka na świecie
Stary 2008-02-19, 08:38   #4393
biankaaa
Zadomowienie

a taki w kawalku, zeby sobie memlala [ nie jadla]? albo jabluszko w kawalku? oswoi sie ze smakiem a jesc nie musi
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:46   #4394
berbeaa
Rozeznanie

Jak Maciuś? Mam nadzieję że miałaś Sylwia nockę spokojną?!

Patryczek ma czarujący uśmiech

Ola walczy widzę ostro z mamą, no ale co inteligentna dziewczynka wie że mleczko to jest to a te wszystkie deserki i soczki są bleeeeee. Zacznie kiedyś napewo

Sylwuś wklej to zdjęcie bo nie mam weny szukać ok? dzięki
021.jpg
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:51   #4395
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Nocka oki, kolejnej kupki brak.
Beata juz za pozno, masz nowy suwaczek

1. Co ty mi mamo dajesz?
2. hmmmmmm to pasuje do mordki.......
3. picku leci, ale pyszotka
4. skonczylo sie aaaaaaaaaaaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg co ty mi dajesz.JPG (16,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg to pasuje do mordki.JPG (13,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmmmm picku leci. ale pyszota.JPG (13,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaa skonczylo sie.JPG (15,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2008-02-19, 08:55   #4396
*misia*
Zakorzenienie

Sylwia Maciuś widze od razu wiedział do czego to służy A mam pytanie dałaś od razu kubek niekapek czy butelkę treningową?
Stary 2008-02-19, 08:58   #4397
sylwia-zuza
Zakorzenienie

niekapek i to +6 -ale stosuje tylko do soczkow
Stary 2008-02-19, 09:02   #4398
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640123]Ola to ma charakterek ciekawe za kim zycze wytrwalosci z takim lobuziakiem [/quote]
No po mnie ma oczywiście

Ale dzisiaj rozmowna jesteś
Cytat:
a taki w kawalku, zeby sobie memlala [ nie jadla]? albo jabluszko w kawalku? oswoi sie ze smakiem a jesc nie musi
Spróbuję jej dać banana w kawałku.
Stary 2008-02-19, 09:03   #4399
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
niekapek i to +6 -ale stosuje tylko do soczkow
dzięki za odpowiedź ja się właśnie zastanawiałam nad butelką treningową +3 a kubkiem +6 i chyba wybiorę tak jak Ty kubek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 09:07   #4400
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź ja się właśnie zastanawiałam nad butelką treningową +3 a kubkiem +6 i chyba wybiorę tak jak Ty kubek
a karmisz piersia? bo ja butla i mlody dobrze sobie radzi (kiedys prze pomylke dalam mu zwykle mleko trojprzeplywowym i ladnie wypil-zorientowalam sie dopiero przy myciu).
Kupilam mu +6 ,bo na mojej wiosce nigdzie +3 nie ma
Stary 2008-02-19, 09:11   #4401
*misia*
Zakorzenienie

Sylwia ja karmię i piersią i butlą przy czym Mati toleruje tylko butlę nuk a ona ma taki spłaszczony smoczek jak ustnik w kubku niekapku i dlatego wolałam kubek. A u mnie też nie moge znaleźć +3 ale znalazłam na allegro
Stary 2008-02-19, 09:13   #4402
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia ja karmię i piersią i butlą przy czym Mati toleruje tylko butlę nuk a ona ma taki spłaszczony smoczek jak ustnik w kubku niekapku i dlatego wolałam kubek. A u mnie też nie moge znaleźć +3 ale znalazłam na allegro
a moj tylko avent......innymi sie dusi
Stary 2008-02-19, 09:15   #4403
pysiamn
Zakorzenienie

Ivy ale masz uparciuszka w domku, ciekawe po kim to dziecie takie uparte Ja właściwie zaczełam nowości od rozdrobnionego banana, wiec może banan Olci zasmakuje ?...

Sylwia widzę że Maciuś z niekapkiem jest już za pan brat Superrrrrrrrr

Cytat:
Sylwia Maciuś widze od razu wiedział do czego to służy A mam pytanie dałaś od razu kubek niekapek czy butelkę treningową?
W sumie to Misiu ja tak pisałam wcześniej mam niekapek tak pisało na opakowaniu +3 firmy Nuby, ale ustnik jest inny niż w niekapku jest to smoczek, tylko z tą różnicą że ma tą funkcję niekapania... szukałam na allegro i tam nazywają ten kubek treningowym więc już sama niewiem
Ale my zaczeliśmy od takiego kupiłam go w mathercare

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 09:25   #4404
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
W sumie to Misiu ja tak pisałam wcześniej mam niekapek tak pisało na opakowaniu +3 firmy Nuby, ale ustnik jest inny niż w niekapku jest to smoczek, tylko z tą różnicą że ma tą funkcję niekapania... szukałam na allegro i tam nazywają ten kubek treningowym więc już sama niewiem
Ale my zaczeliśmy od takiego kupiłam go w mathercare
no właśnie ja też taki widziałam buteka treningowa i sama nie wiem A czy ten Twoj kubek ma szeroki ustnik?
Stary 2008-02-19, 09:26   #4405
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
bystra dziewczynka, tylko sie cieszyc taka mala ,a juz wie,ze mama chce ja oszukac
Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

Potem mam zamiar polazic troche po sklepach i wykorzystac fakt ze maz bedzie z nami to sie zajmie Maxem a ja chce sobie kupic nowy dresik do lazenia na spacerki. Chociz nie przepadam za dresami jakos szczegolnie ale od porodu to moj sztandarowy stroj... przy psie i dziecku musze sie streszczac z ubieraniem a dresy w tym wypadku sa najwygodniejsze.
.
chyba tez sie musze przemoc i kupic dresy. tak mi niewygodnie w tych dzinsach.w sumie coraz zadziej chodze na miasto,czesciej park,jakies obrzeza miasta...
Cytat:
Kurcze, cos ostatnio nie mam weny do pisania. Dopadl mnie marazm ciagnacej sie w nieskonczonosc tej zimo-jesieni, nie znosze takiej pogody do tego dochodzi Blanka ze swoimi swedzacymi dziaslami, i 4 sciany, dni podobne jeden do drugiego grrr

Dzisiaj w ramach walki ze zlym nastrojem wybieramy sie z Blaneczka do mojej przyjaciolki ktora ma 7 miesiecznego Kubusia. Ona tez jest stale w domu z malym wiec razem bedzie nam razniej Mieszkaja na obrzezach wroclawia ale tz obiecal wyskoczyc z pracy i nas zawiesc))Dooobry TZ
maaatra - Blanka doskonale pamieta kto jest jej narzeczonym wiec o zdradzie nie ma mowy))Kubus to tylko kolega
ja tez chwilami mam juz dosc tego siedzenia...wczoraj poszlam do sklepu przymierzalam boski buty na 6 cm obcasie,ale gdzie ja w takich pojde juz nie moge doczekac sie jak mama przyjedzie.w koncu gdzies sobie wyjdziemy.
to dobrze,ze pamieta. niech nie zapomina Simon ma tylko kolegow.zadnej kolezanki.
Cytat:
moj szkrab tez tak zaczynal.cyckal sobie jablko.
Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Sylwuś wklej to zdjęcie bo nie mam weny szukać ok? dzięki
Załącznik 1325394
ahh te jej oczka...
Cytat:
Nocka oki, kolejnej kupki brak.
1. Co ty mi mamo dajesz?
2. hmmmmmm to pasuje do mordki.......
3. picku leci, ale pyszotka
4. skonczylo sie aaaaaaaaaaaa
minki strzela perfekcyjne, bedzie pasowal do Olenki, bo ona tez jest w tym swietna
-------------------------------------------------------------------------------------
Simula nadal nie ma apetytu(za to mamusia nadrabia za niego )
idziemy pozniej na spacer ,do tego czasu musze zajac sie papierkowymi sprawami.jak ja tego nie lubie
Stary 2008-02-19, 09:32   #4406
sylwia-zuza
Zakorzenienie

no to mamy pierwsza kupe
Stary 2008-02-19, 09:35   #4407
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
no to mamy pierwsza kupe
Ale tak normalna, czy podejrzana?
Stary 2008-02-19, 09:43   #4408
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak normalna, czy podejrzana?
taka lejaca, strasznie smierdziuchowata i zielona

Aniu a dawalas soczek bananowy? ja najpierw zaczelam od soczku
Stary 2008-02-19, 09:50   #4409
maatra
Wtajemniczenie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640762]To jak juz w tematach kupek jestesmy moj tez takie wczoraj robil a jedna to taka, ze jak pampersa zdjelam to sam ocet bylo czuc wyczytalam w necie, ze to normalne przy pierwszych probach z sokiem, prawda to czy falsz

Dodam, ze nic go nie boli, zadna temperatura, tylko te kupole takie [/quote]
u nas tez tak bylo.myslalam nawet,ze moze go czysci. odkad je,a nie tylko pije,kazde dnia kupa wyglada i smierdzi gorzej !!!
Stary 2008-02-19, 09:51   #4410
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
taka lejaca, strasznie smierdziuchowata i zielona

Aniu a dawalas soczek bananowy? ja najpierw zaczelam od soczku
Oj to niedobrze oby Maciuś jak najszybciej wrócił do zdrowia
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640762]To jak juz w tematach kupek jestesmy moj tez takie wczoraj robil a jedna to taka, ze jak pampersa zdjelam to sam ocet bylo czuc wyczytalam w necie, ze to normalne przy pierwszych probach z sokiem, prawda to czy falsz

Dodam, ze nic go nie boli, zadna temperatura, tylko te kupole takie [/quote]
Wiesz Lea ja myślę, że może to być prawda, zanim organizm dziecka dostosuje się do nowej diety.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości