![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Hej. Noc do dupy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Justynko udanego lotu ![]() ![]() Ja śpię obowiązkowo w staniku (sportowym) od kiedy kp. Dziś mnie mega zalało wuęc wracam też do wkładek laktacyjnych bo od tygodnia nie używałam... U nas jedzonko w nocy co 2godzinki. Na szczęście o 6 pojadła z obydwu cycek i spała do 9:30 ![]() Miłego dzionka mamusie ![]()
#1533 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja cały czas w staniku śpię. Ale mam taki luźny co by tylko wkładki podtrzymywał. Mi przy wypływie pokarmu cały czas cieknie z obu cycków, więc wkładki potrzebne. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Rozeznanie
|
U nas też nocka staszna. Mały budził się co chwilę. Poszedł spać o 20 a pierwsza pobudkę zaliczył o 22:30 mimo że zawsze budzi się dopiero między północą a pierwsza. I milion pobudek, spanie z cycem w buzi. O 5 tak zaczął marudzić że mało nie zwariowałam. Cycek źle bez cycka gorzej. Nie dałam butli tylko dlatego że nie chciało mi się wstać
![]() ![]() Ja będę zaraz robić rogaliki z czekoladą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Wypłukałam ubranka M w Silanie sensitive i dzisiaj ubralam jej pierwszy raz koszulkę. Po jakim czasie w razie W będzie wiadomo czy jej nie uczula?
#1536 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam nocy! U nas super, ciekawe czy to zasługa śpiworka
![]() Pierwszy raz ją robiłam, trochę za słodka ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-10-15 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
Sliweczka jednorazowe, ale cały czas mam wrażenie że jest coś na rzeczy. Mnie od rana brzuch boli, od stresu to już chyba powinno przejść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66414901]U nas nocka identyczna i też nie moglabym spać bez stanika i wkładek
![]() Jakbym czytała o sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a przyszli i mi obudzili Maję. PłaCz przez 30 min. Fochy ze strony tz... mam dość
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas ok opuściłam dzis lozeczko bo co w nocy wstawałam do Ignasia to on na brzuchu juz czekał :p |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 |
Konto usunięte
|
Oj ale tu cicho
![]() Byliśmy na urodzinach. Starsza nawet grzeczna, Hania smiechy chichy, ale jak przyszla godz 19 czyli pora kapania Hani, musieliśmy się w podskokach zbierać! No mały szogun. Cyc nie, spać nie, smoczek bee. Ubieranie z wrzaskiem a w domu od nowa śmiechy chichy i dyskusje z lampą ![]() A szkoda, fajnie bylo, mialam nadzieję posiedzieć do 20 ![]() Byłam dzisiaj do popoludnia sama z dziewczynami i do godziny 13 zdążyłam umyć podłogi w calym mieszkaniu, zrobić dwa prania, obiad, wyszorowac łazienkę i zaliczyłam dwugodzinny spacer z dziewczynami. ![]() Jak Zosia była mała to nie raz o 15 byłam totalnie nieogarniera, zmęczona i.głodna ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-10-15 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co na zapchany nos i bolące zatoki? ?
Można nasivin? ? Mam tak zatkany nos, że ledwo oddycham. I wszystko siedzi w zatokach, nie chce spływać ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66423161]Oj ale tu cicho ![]() Byliśmy na urodzinach. Starsza nawet grzeczna, Hania smiechy chichy, ale jak przyszla godz 19 czyli pora kapania Hani, musieliśmy się w podskokach zbierać! No mały szogun. Cyc nie, spać nie, smoczek bee. Ubieranie z wrzaskiem a w domu od nowa śmiechy chichy i dyskusje z lampą ![]() A szkoda, fajnie bylo, mialam nadzieję posiedzieć do 20 ![]() Byłam dzisiaj do popoludnia sama z dziewczynami i do godziny 13 zdążyłam umyć podłogi w calym mieszkaniu, zrobić dwa prania, obiad, wyszorowac łazienkę i zaliczyłam dwugodzinny spacer z dziewczynami. ![]() Jak Zosia była mała to nie raz o 15 byłam totalnie nieogarniera, zmęczona i.głodna ![]() Brawo Ty ![]() Ale to prawda. Ja też przy dwójce więcej robię niż przy jednym. I tylko czasami padam na twarz po kiepskich nocach i przy deszczowej pogodzie. A przy starszym non stop ciagnelam nosem po ziemi ze zmęczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Konto usunięte
|
Cisza jak makiem zasiał, bo na fb toczą się rozmowy
![]() Na pewno pozostałe dziewczynki (Honcia, australia) nie chcą się dopisać? [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66423161]Oj ale tu cicho ![]() Byliśmy na urodzinach. Starsza nawet grzeczna, Hania smiechy chichy, ale jak przyszla godz 19 czyli pora kapania Hani, musieliśmy się w podskokach zbierać! No mały szogun. Cyc nie, spać nie, smoczek bee. Ubieranie z wrzaskiem a w domu od nowa śmiechy chichy i dyskusje z lampą ![]() A szkoda, fajnie bylo, mialam nadzieję posiedzieć do 20 ![]() Byłam dzisiaj do popoludnia sama z dziewczynami i do godziny 13 zdążyłam umyć podłogi w calym mieszkaniu, zrobić dwa prania, obiad, wyszorowac łazienkę i zaliczyłam dwugodzinny spacer z dziewczynami. ![]() Jak Zosia była mała to nie raz o 15 byłam totalnie nieogarniera, zmęczona i.głodna ![]() Dajesz radę kobieto ![]() A mi Igora rozłożyło dzisiaj. W nocy zaczął kaszleć (suchy, duszący kaszel) i dzisiaj po południu temperatura 38... Miałam nadzieję, że ominą ich choroby skoro tyle czasu spędzają na dworze i co tydzień mają zajęcia na basenie ale niestety... No ale w sumie oni jeszcze nie odnotowali, że lato się skończyło i trzeba się cieplej ubierać. Jak ich ostatnio nie przypilnowałam to biegali po ogródku w krótkich rękawkach jak było 10 stopni. Nawet drzwi od domu otwarte zostawili... ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- miszka ja bym użyła spokojnie nasivinu. W ciąży można soft stosować to przy kp na pewno też nawet ten mocniejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Miszka Nasivin i inhalacje z soli kuchennej
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Poczytalam i popsikalam . Jutro muszę znaleźć czas żeby zrobić sobie inhalacje. Śliweczko, zdrówka dla Igora. U mojego początki były podobne. Mam nadzieję, że nie będzie Go męczyło tak długo jak Maksa ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() A można wiedzieć dlaczego? (pytam z czystej ciekawości) Ja też nie jestem już jakaś super aktywna w sieci. Fb założyliśmy razem z mężem bo On chciał, potem na niego nie wchodzil więc zrobiłam tylko na siebie i tak ciągnę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Rozeznanie
|
Franio spał dziś w swoim pokoiku po raz pierwszy! Nawet nieźle to poszło. Pobudki o 1:40. O 4 a godzinę później zabrałam go do nas i spał do 7
![]() ![]() Zastanawiam się czy przenieść go na stałe do siebie, ale zepsuła nam się niania(dostaliśmy w spadku bardzo wiekowa) i boje się ze go nie usłyszę. Chociaż pokój ma przy naszym ![]() Może kupimy nianie ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Lena_Marlena Czas edycji: 2016-10-16 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
Hejka. U nas noc znowu trochę ciężka. Majunia przez sen bardzo płacze i muszę ja budzić i wtedy się uspokaja i je. Budziła się z 5 razy...więc już dwóch pobudek U mnie nie ma....
Ja muszę sobie kupić melisa bo chodzę ostatnio jak bomba... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Super Franio wygląda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie udzielam się na żadnych portalach bo mialam swego czasu " wielbiciela" w pracy. Gościu próbował mnie wyśledzić w necie a w realu dość nachalnie się przystawiał. Wiem, że to niby wszystko da się "utajnić" ale wolę dmuchać na zimne ![]() Cytat:
![]() ![]() W sprawie fb kontaktuj się z Dzanet ![]() U nas nocka aż za spokojna bo piersi pękają od mleka. Teraz idziemy zjeść jedyne w tygodniu wspólne śniadanie ![]() Miłej niedzieli Mamusie i Dzidziusie ![]()
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki ;*
Lena podziwiam, że Franka to oddzielego pokoju dałaś tak szybko. Nie byłabym się nawet o płacz dziecka tylko u Nss jest tak, że jsk się obudzi to smoczek pomoże albo rękę do łóżeczka wkładam chwilę spokojnie polezy i dalej śpi. Nad ranem jak się wiercii i marudzi przekładam do Naszego łóżka ![]() Btw śliczny synek ![]() U Nas nocki dalej średnio. Zasypianie to koszmarek. Ja dzielniie i konsekwentnie trzymam się swojej metody usypiania pomimo lekkiego marudzenia i płaczu. TZ najchętniej by na rękach usypial jak jest a mnie szlag trafia bo potem skąd wezmę siłę na bujanie i usypianie ![]() Na zabki czy tam dziasla kupiłam camille zobaczymy czy zadziała. Wczoraj byliśmy po raz pierwszy z,Hania na basenie. Rewelacja na pewno będę chciała chodzić z Mała regularnie. Basen i przebieralnke przystosowane do malutkich dzieci, przebieralnia z przwijakiem itd ![]() ![]() Hania ma drzemkę zmykam robić obiad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1551 | ||
Rozeznanie
|
Aniu dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zniósł to dobrze, spał nawet ciut lepiej niż z nami. Ja troszkę gorzej bo wstawałam i chodziłam do niego karmić na siedząco, ale o dziwo nie było źle, nawet jestem wyspana :P No i wreszcie mogliśmy z TZ spać przytuleni normalnie ![]() U nas działa to tak że jak się zaczyna wiercić to i tak się zaraz rozbudza, bezsmoczkowy więc i tak musze go wziąć i do cyca przystawić :P więc bliskość łóżeczka w tym momencie jest dla mnie bez znaczenia :P Dziś rano łóżeczko wróciło do naszego pokoju, ale już rozglądam się za nianią :P szybko się człowiek do dobrego przyzwyczaja ![]() Też chcemy w końcu na ten basen jechać, ale nie mogę kupić kostiumu. nigdzie "przy okazji" nie ma. muszę się chyba specjalnie wybrać do jakiegoś decathlonu lub czegoś podobnego ![]() ![]() Franuś też ma drzemkę, ale ja dla odmiany czekam aż się obudzi żeby go ubrać i iść na zakupy do obiadu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Lena, piękne oczy ma Franus. Sliczy jest! A z tym oddzielnym pokojem to powiem tak: jeśli Franiowi tam dobrze, Tobie odpowiada wstawanie i chodzenie do.niego kp to kup nianie i próbujcie taki układ.
Dzieci maja różne okresy i może być tak, że za chwilę będzie pragnął znów być przy Was i wróci ale może być też tak, że jak Wy stwierdzicie, że czas wykurzyć Frania do swojego pokoju to On będzie troszkę większy i będzie się buntowal bo przy mamusi lepiej i już się przyzwyczaił do takiego układu. Oczywiście na przeprowadzkę ma jeszcze czas ale nic nie stoi na przeszkodzie spróbować. Ania, a tz ma już tą jedną pracę czy jeszcze dwie? A jak spicie teraz w 1 pokoju to wstaje w nocy do Mai? Niech Ci trochę pomoże w sytuacji kiedy Mają ma gorsze okresy. Niech się nie dziwi, że się wkurzasz tylko niech Cię trochę wyręczy żebyś mogła wypocząć. A siostra i tata pomagają cos? masz szansę zdrzemnąć się w dzień? Mój mąż też ma czasami takie głupie teksty jak mówię, że padam na twarz. Chłopy to inny gatunek jest ![]() Honcia, oj to się nie dziwię, że jesteś twarda w temacie internetu. Też bym była. Boję się takich psycholi bo nie wiadomo co w głowie siedzi. A jak go sprawiłas skoro pracowaliscie razem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstaje w nocy jak słyszy ze zaczynam się wkurzac ![]() Dzisiaj np dwa razy wstawal i Maję uspokajal. W ciągu dnia też pomaga. Siostra i Tata również. Ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje ale cholernie szybko się denerwuje i wkurzam ![]() Jak jestem sama z Maja to kładę się spać jak ona śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki chce tam spać, to spróbujemy. Jak jemu albo nam się odmieni to wrócimy do poprzedniej wersji ![]() Franuś nauczył się krzyczeć ![]() Krzyczy non stop. aż piszczy. już lekką chrypkę złapał, ale narazie przeszło jak się uspokoił. potrafi pół godziny krzyczeć non stop.Musze stopery do uszu kupić, bo widać, że bardzo mu się spodobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Oo stopery to ja też chce...bo głowa już nie jeden raz bolała mnie od placzu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Ja raczej na basen nie wyjdę...nie z takim wyglądem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Ania, pamiętaj, że z dziećmi tak już jest. Czasami jest b.dobrze i fajnie współpracuja a czasami ma się ochotę wystawic je za okno albo na aukcje.
Mają różne okresy i tak już będzie. ... jeszcze nie wiesz co znaczy bunt dwulatka w praktyce... ![]() (Uwierz, jeszcze nie raz puszcza Ci nerwy) Sama dopiero co pisałam, że Kuba budzi się co godzinę i nie wyrabiam a po 2 tygodniach czyli obecnie ma jedną pobudkę i śpi do rana. Chwilo trwaj...! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.