Bimbałami sobie świecę,czas kupować ślubne kiece! PM 2017, cz. 31 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-15, 12:31   #3451
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Bimbałami sobie świecę,czas kupować ślubne kiece! PM 2017, cz. 31

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Najlepsze oferty w Orange są przez telefon Moja mama zawsze przedłuża w salonie i straszną słabiznę jej proponują, a ja przez telefon i mam duuuuuużo lepsze warunki. Ktoś mi kiedyś tłumaczył coś o stopniach negocjacji i o tym, że doradcy telefoniczni mogą pójść na większe ustępstwa. Nie wiem czy to prawda, ale u mnie się sprawdza.
No właśnie trochę załuję,że od razu nie zadzwoniłam. no nic trudno,poczekam może zadzwonią Jak nie to podpiszę nową umowę na siebie.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 12:33   #3452
oljaa
Zakorzenienie

Ja też z tych chudych (chyba, że tylko mi się wydaje ) i mam suknie klasyczną, dół jest z lekkiego szyfonu, nie jest princesską i dobrze w niej wyglądam (tak mówiły laski z wizażu, a im wierzę )

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Najlepsze oferty w Orange są przez telefon Moja mama zawsze przedłuża w salonie i straszną słabiznę jej proponują, a ja przez telefon i mam duuuuuużo lepsze warunki. Ktoś mi kiedyś tłumaczył coś o stopniach negocjacji i o tym, że doradcy telefoniczni mogą pójść na większe ustępstwa. Nie wiem czy to prawda, ale u mnie się sprawdza.
Wydaje mi sę, że ogólnie oferty przez telefon są korzystniejsze niż w salonie
Zapisz
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 12:36   #3453
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckwadrat Pokaż wiadomość

już zamówiłaś, ale 2
Tak, 2 zamówiłam
Cytat:

Teraz będą mierzyć tylko te dziewczyny, które naprawdę chcą i mogą kupić. Pewnie dużo było takich, które chciały sobie tylko pomierzyć i uszyć coś podobnego taniej. A jak ktoś kupi to pewnie odliczą cenę przymiarki od ceny sukni ale ja bym na płatną przymiarkę nie poszła
Niby mają odliczyć od ceny sukni potem ale jak na kimś ewidentnie nie będą one leżeć mimo że chciał kupić no to ma pecha Nie poszłabym na taką przymiarke
Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja sobie bardzo chwalę internet z Orange Ale ta obsługa dzisiaj i oferta mnie zabiła
Miałam do tej pory 20giga za 53 zł i powiedziałam tej babce,że to dla mnie za dużo. A ona z wrednym uśmiechem - 20 giga to za dużo? co za tłuk
I walnęła mi ofertę 40 giga za 7 dych. Poza tym nawet gdyby 20 giga to było dla mnie za dużo,bo korzystam z internetu bardzo rzadko to co jej do tego???
Co za babsztyl. Chyba Twoja sprawa ile internetu wykorzystujesz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 12:36   #3454
Eunice9
Zakorzenienie

Co do orange to moim rodzicom przez parę miesięcy wciskali kit, że u nas nie świadczą usług internetowych. Jak rzucili że oni w takim razie rezygnują z usługi telefonu stacjonarnego, to nagle okazało się że internet można też. I przez parę lat płacili 80zł za internet o szybkości 1MB (sic!) z prędkością rzeczywistą maks 100kb/s i wiecznymi przerwami w dostawach. I oczywiście "nie można szybszego internetu". A jak nie można szybszego, to zdzierają na tym co można. W końcu zrezygnowali.

Właśnie patrzę oferty pracy u mnie w mieście. Programista Java z 5-letnim doświadczeniem, zarobki 8-14 tys. Nic tylko zostać programistą
Stary 2016-10-15, 12:42   #3455
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Niby mają odliczyć od ceny sukni potem ale jak na kimś ewidentnie nie będą one leżeć mimo że chciał kupić no to ma pecha Nie poszłabym na taką przymiarke
Ale jak już zapłacisz i przymierzysz to może jednak się skusisz, bo szkoda tracić kasę? Liczba mierzących na pewno im spadnie, ale kupujących niekoniecznie. A przecież o sprzedaż tu chodzi
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 12:42   #3456
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Ja też z tych chudych (chyba, że tylko mi się wydaje ) i mam suknie klasyczną, dół jest z lekkiego szyfonu, nie jest princesską i dobrze w niej wyglądam (tak mówiły laski z wizażu, a im wierzę )

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Wydaje mi sę, że ogólnie oferty przez telefon są korzystniejsze niż w salonie
Zapisz
Bo Ty jesteś drobniutka i Ci to pasuje, a ja wysoka i do tego chuda plus szpilki to w takiej sukience jak tyczka długa, okropnie....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 12:47   #3457
magdenka
Zakorzenienie

Rosario, na wysokich i szczupłych dziewczynach WSZYSTKO wygląda dobrze. To jest idealna sylwetka jak z wybiegu Bo kto ma niby zakładać dopasowane suknie, pulpeciki?
Stary 2016-10-15, 12:49   #3458
mckwadrat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
no oby była zadowolona albo chociaż nie gadała jak nie będzie

a właśnie, zrobiłam wczoraj 40 przysiadów wieczorem resztkami sił dziś 45? miałam zrobić przed wyjściem ale chyba się nie wyrobię bo już się ubrałam w obcisłe spodnie
lepiej nie ryzykować :P szkoda spodni :P
Cytat:
Wiesz tak mnie wkurzyla ta laska tam obługująca,że już się nic nie odzywałam Myślałam,że jak od razu walnę z grubej rury,że rozwiązuję umowę to zmięknie. No,ale nic do 23 mi rozwiązują,jak do te pory sami nie zadzwonią to zadzwonie na infolinię.
Ale właśnie żałuję,że nie zadzwoniłam na tą infolinię. Ale mam kawałek do salonu Orange i nie chciałam w tą i z powrotem jeździć.
Cytat:
zgadzam się i to prawda, że mają większe uprawnienia. Często zdarza się, że nawet z salonu dzwonią i pytają, czy mogą jeszcze coś opuścić i jak dostają zgodę to wpisują, że ustępstwa są od tego konsultanta.
mckwadrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 12:49   #3459
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak już zapłacisz i przymierzysz to może jednak się skusisz, bo szkoda tracić kasę? Liczba mierzących na pewno im spadnie, ale kupujących niekoniecznie. A przecież o sprzedaż tu chodzi
No ja wolałabym stracić to 150 zł niż kupić coś w czym wyglądam tragicznie
Stary 2016-10-15, 12:55   #3460
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wolałabym stracić to 150 zł niż kupić coś w czym wyglądam tragicznie
to wtedy ci dadzą do zmierzenia inną, a potem jeszcze jedną, drugą, dziesiątą. Pewnie sama byś chciała jak najwięcej przymierzyć i coś jednak wybrać, bo zapłaciłaś. Jak ktoś już przyjdzie i zapłaci 150zł to jest praktycznie złowiony. Podejrzewam, że teraz 80% tam nic nie kupuje Sama miałam plan pojechać i tylko pomierzyć, bo nie chciałam tyle dać za suknię, a bardzo mi się podobają
Stary 2016-10-15, 12:58   #3461
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
to wtedy ci dadzą do zmierzenia inną, a potem jeszcze jedną, drugą, dziesiątą. Pewnie sama byś chciała jak najwięcej przymierzyć i coś jednak wybrać, bo zapłaciłaś. Jak ktoś już przyjdzie i zapłaci 150zł to jest praktycznie złowiony. Podejrzewam, że teraz 80% tam nic nie kupuje Sama miałam plan pojechać i tylko pomierzyć, bo nie chciałam tyle dać za suknię, a bardzo mi się podobają
Mogłabym zmierzyć i cały sklep ale musiałoby to na mnie leżeć i mi się podobać

Chociaż bo ja wiem czy ta sprzedaż im nie zmaleje? Podejrzewam że jednak osoby które są zainteresowane ich sukniami, ale nie zdecydowane na 100 % po prostu nie pójdą na mierzenie, a gdyby poszły to szansa na to że kupią tam suknie skoro lubią kiecki tego typu byłaby spora
Pewnie nieznacznie ale wydaje mi się że jednak zmaleje.
Stary 2016-10-15, 13:05   #3462
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż bo ja wiem czy ta sprzedaż im nie zmaleje? Podejrzewam że jednak osoby które są zainteresowane ich sukniami, ale nie zdecydowane na 100 % po prostu nie pójdą na mierzenie, a gdyby poszły to szansa na to że kupią tam suknie skoro lubią kiecki tego typu byłaby spora
Pewnie nieznacznie ale wydaje mi się że jednak zmaleje.
Ale ty patrzysz ze swojej strony, potencjalnej klientki i to raczej niezdecydowanej na tę konkretną markę. Właściciela firmy to nie obchodzi Firma nic na tym nie straci, może tylko zyskać.
Jeśli ktoś poważnie rozważa zakup sukni za 6 tys. to 150zł jest niczym
Stary 2016-10-15, 13:18   #3463
mckwadrat
Wtajemniczenie

Janachowska na tvn style. Teraz
Stary 2016-10-15, 13:23   #3464
7dfa924ab614c772c16a92200ace2d4350b531c6_6070dc85c2309
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=-pY4kVJzMS8

https://www.youtube.com/watch?v=d_MoRQxmypc

Znalazłam takie piosenki kilka dni temu i zastanawiam się czy pasowałyby na pierwszy taniec? I jak w ogóle tańczyłoby się do czegoś takiego?

Edytowane przez 7dfa924ab614c772c16a92200ace2d4350b531c6_6070dc85c2309
Czas edycji: 2016-10-15 o 13:26
7dfa924ab614c772c16a92200ace2d4350b531c6_6070dc85c2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:30   #3465
luna_laula
catwoman

Cytat:
Podczytywałam was w ciągu dnia. W temacie ubrań: dzisiaj byłam w pracy w szarej bluzie, legginsach i adidasach. Przynajmniej nie muszę się teraz przebierać
A tak serio Luna, malujesz się i stroisz w domu, a do pracy chodzisz w legginsach?
Coraz bardziej dziwi mnie to wyobrażenie, że wszystkie legginsy służą tylko do ćwiczeń. Jakbyś mnie zobaczyła w pracy to pewnie nawet byś nie powiedziała, że mam je na sobie Trochę wyobraźni
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:36   #3466
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Key_b Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj zapadła decyzja zmieniany sale!! okazało soebze nasza ma coraz więcej nieciekawych opoki szczególnie ze jedzenie jest jedlite i malo...
A zwolnił się termin w sali ktora chcieliśmy od poczatku <3 ale się jaram!!
Super Ale data zostaje?

Cytat:
Mnie się średnio podoba,lepiej przy lokach..
Mi totalnie nie podeszła ta peemka.
Stary 2016-10-15, 13:40   #3467
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Coraz bardziej dziwi mnie to wyobrażenie, że wszystkie legginsy służą tylko do ćwiczeń. Jakbyś mnie zobaczyła w pracy to pewnie nawet byś nie powiedziała, że mam je na sobie Trochę wyobraźni
a twoje wyobrażenie, że dresy to tylko stare i powyciągane, a wszystkie jeansy cisną w brzuch i są niewygodne? Takie fajne dresiki, na które się czaję, kosztują prawie 300zł i też byś nie powiedziała, że wyglądam w nich jak menel. Chyba po prostu nie zrozumiałaś
Stary 2016-10-15, 13:41   #3468
mckwadrat
Wtajemniczenie

[1=7dfa924ab614c772c16a922 00ace2d4350b531c6_6070dc8 5c2309;66412191]

Znalazłam takie piosenki kilka dni temu i zastanawiam się czy pasowałyby na pierwszy taniec? I jak w ogóle tańczyłoby się do czegoś takiego? [/QUOTE]
totalnie nie moje klimaty i ciężko by mi się tańczyło. bo to taki przytulaniec byłby i te słowa... ślubny happy end... no nie dla mnie
Stary 2016-10-15, 13:44   #3469
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Mierzyłam sky. Bardzo ładna, ale te rękawy chyba nie sa praktyczne na całonocne harce.
Dla mnie fajna, dość fajnie w niej wyglądam, i póki co jest w mojej pierwszej 3 ale dół raczej muślinowy jak dla mnie. Z resztą na jutro umówiłam się na mierzenie casildy z dołem tiulowym i muślinowym
Też mierzyłam Sky i rękawy strasznie zahaczały o ten świecący pasek. Ogólnie nie podobała mi się ta koronka i koszmarny paseczek

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
a twoje wyobrażenie, że dresy to tylko stare i powyciągane, a wszystkie jeansy cisną w brzuch i są niewygodne? Takie fajne dresiki, na które się czaję, kosztują prawie 300zł i też byś nie powiedziała, że wyglądam w nich jak menel. Chyba po prostu nie zrozumiałaś
Ty też mnie nie zrozumiałaś w takim razie, bo nigdzie nic takiego nie napisałam, więc już nie wymyślaj. Pokaż mi miejsce w którym napisałam, że wszystkie dresy są brzydkie Powiedziałam, że nie lubię w nich chodzić po domu i tyle.
Stary 2016-10-15, 13:49   #3470
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka;66412581[b
]a twoje wyobrażenie, że dresy to tylko stare i powyciągane, a wszystkie jeansy cisną w brzuch i są niewygodne? [/b]:d takie fajne dresiki, na które się czaję, kosztują prawie 300zł I też byś nie powiedziała, że wyglądam w nich jak menel. Chyba po prostu nie zrozumiałaś
:d:d:d

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Mi totalnie nie podeszła ta peemka.
W sumie taka podobna do mnie

Edytowane przez malgosiaw123
Czas edycji: 2016-10-15 o 13:48
Stary 2016-10-15, 13:51   #3471
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ty patrzysz ze swojej strony, potencjalnej klientki i to raczej niezdecydowanej na tę konkretną markę. Właściciela firmy to nie obchodzi Firma nic na tym nie straci, może tylko zyskać.
Jeśli ktoś poważnie rozważa zakup sukni za 6 tys. to 150zł jest niczym
No ale ja np. byłam oczarowana tymi sukniami na internecie i pojechałam mierzyć z myślą, że mogę się na którąś zdecydować bo to suknie w moim klimacie ale po zmierzeniu totalnie zmieniłam zdanie. Podobała mi się jedna w sumie ale nie na 100% i nie na tyle, że chciałam ją kupić. Podejrzewam, że będzie sporo takich osób

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

W sumie taka podobna do mnie
tez mi się z Tobą skojarzyła ale mi się ona podoba i to jak wygląda w tych włosach i wianku

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 13:52   #3472
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też mnie nie zrozumiałaś w takim razie, bo nigdzie nic takiego nie napisałam, więc już nie wymyślaj. Pokaż mi miejsce w którym napisałam, że wszystkie dresy są brzydkie Powiedziałam, że nie lubię w nich chodzić po domu i tyle.
Ty nigdy nic nie piszesz i nigdy Cię nie rozumiemy
Generalnie dałaś do zrozumienia,że chodzenie w dresach przy facecie nie jest fajne
Stary 2016-10-15, 13:53   #3473
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Odstaw kodeksy i podręczniki prawnicze, bo ci to nie służy "Znajdź, udowodnij, nic takiego nie pisałam". My tu sobie rozmawiamy tylko
A tak w ogóle, udowodnij mi, że pisałam do ciebie. Nie podawałam przecież twojego NIPu
Stary 2016-10-15, 13:56   #3474
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
No ale ja np. byłam oczarowana tymi sukniami na internecie i pojechałam mierzyć z myślą, że mogę się na którąś zdecydować bo to suknie w moim klimacie ale po zmierzeniu totalnie zmieniłam zdanie. Podobała mi się jedna w sumie ale nie na 100% i nie na tyle, że chciałam ją kupić. Podejrzewam, że będzie sporo takich osób

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

tez mi się z Tobą skojarzyła ale mi się ona podoba i to jak wygląda w tych włosach i wianku
Mnie się nie bardzo spodobało jak wygląda i generalnie odniosłam wrażenie jakby miała oklapnięte i cieniutkie włosy. Ja takie mam po kilku godzinach zabawy

A z tym pierwszym zgadzam się Opłata za przymierzanie wcale nie zniechęci dziewczyn i wcale nie będzie oznaczała,że to ich zmotywuje bardziej,by idąc mierzyć były już prawie pewne,że coś wezmą.
To tak jak z makijażem próbnym, czy innymi usługami Dziewczyny płacą po kilka stówek,bo im nie szkoda. Tak samo tutaj będzie,bo standardowa gadka: " 150 zł w tą,czy w tą przy całych kosztach wesela to co to jest"
Stary 2016-10-15, 14:04   #3475
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się nie bardzo spodobało jak wygląda i generalnie odniosłam wrażenie jakby miała oklapnięte i cieniutkie włosy. Ja takie mam po kilku godzinach zabawy
tzn 'technicznie' mogłaby mieć to zrobione lepiej ale ogólnie do prostych włosów wianek też może wyglądać ładne

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:07   #3476
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Wy dziewczyny w większości zamawiacie buty na necie, nie boicie się ze nie beba pasować albo beda nie wygodne???? Boję się trochę zamówić w necie bo czasem mam tak że wkładam do buta nogę i odrazu czuje ze nie wygodne. I potem zwracać, odsyłać, tracić pieniądze na wysyłkę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zawsze jest ryzyko. Ja zamówiłam ślubne z internetu, ale mam taki model w domu w innym kolorze, więc prawdopodobieństwo, że będą wygodne było większe niż w przypadku innych
Stary 2016-10-15, 14:08   #3477
nivea91
Zakorzenienie

Witam się
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
tak już mi zaproponował, że mi zmierzy temperaturę swoim termometrem
Myślałam że tylko mój taki subtelny
Cytat:
Napisane przez Key_b Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj zapadła decyzja zmieniany sale!! okazało soebze nasza ma coraz więcej nieciekawych opoki szczególnie ze jedzenie jest jedlite i malo...
A zwolnił się termin w sali ktora chcieliśmy od poczatku <3 ale się jaram!!
Super!!
Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
trzymajcie dziś proszę kciuki za moją sukienkę, żeby się udało kupić bez problemów i żeby mama już nic komentowała jak ją zobaczy na żywo bo się załamię
Stary 2016-10-15, 14:08   #3478
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ale dziś się wkurzyłam. Chciałam przedłużyć internet w Orange,a oni mi wywalili ofertę 20 zł drożej niż mam teraz. Pogrzało ich. rozwiązałam umowę,ciekawe czy będą wydzwaniać do mnie.
Jeszcze taka wredna ta dziewczyna była co mnie obsługiwała,ale mnie wkurzyła
No i zostałam bez internetu

Jeszcze makijaż pół biedy,ale dwa dni w jednej fryzurze bym za nic nie wytrzymała
Jeżeli byłaś u nas w salonie to domyślam się. Też nie umiem się z nimi dogadać. My dlatego załatwiamy wszystko z Orange przez telefon. Tylko zawsze zapisujemy datę rozmowy bo prawie za każdym razem przyszłaja inne warunki niż w rozmowie i trzeba reklamację składać :-/

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-15, 14:11   #3479
luna_laula
catwoman

Cytat:
Ty nigdy nic nie piszesz i nigdy Cię nie rozumiemy
Generalnie dałaś do zrozumienia,że chodzenie w dresach przy facecie nie jest fajne
Cytat:
Odstaw kodeksy i podręczniki prawnicze, bo ci to nie służy "Znajdź, udowodnij, nic takiego nie pisałam". My tu sobie rozmawiamy tylko
A tak w ogóle, udowodnij mi, że pisałam do ciebie. Nie podawałam przecież twojego NIPu
Trudno, każdy interpretuje wszystko jak chce Dobrze, że wyraźnie napisałam, że nie maluję się specjalnie dla tż, bo by wyszło, że napisałam, że wstyd tak z niepomalowaną buzią do faceta i w dresie
Stary 2016-10-15, 14:15   #3480
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Jeżeli byłaś u nas w salonie to domyślam się. Też nie umiem się z nimi dogadać. My dlatego załatwiamy wszystko z Orange przez telefon. Tylko zawsze zapisujemy datę rozmowy bo prawie za każdym razem przyszłaja inne warunki niż w rozmowie i trzeba reklamację składać :-/

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
No u Was. Obsługiwała mnie laska z takim miodowym ombre na włosach

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Laura jak u Was cenowo stoją Iphon'y?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości