|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Rano miałam skurcze, więc z zapałem wzięłam się za sprzątanie, pranie i mycie podłóg i.....mi przeszło. Dziś chyba nie rodzę.
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Ból brzucha przechodzi w skurcze pomału i zaczyna dawać do pieca. Tz pojechał do babci do szpitala bo jest z nią bardzo ciężko. Pewnie jak wróci to chyba do szpitala pojedziemy
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie dalej sie nic nie dzieje,tylko ciagle boli ten brzuch jak na miesiaczke i nic wiecej ![]() Megilla czemu Wojtus od webcii jest rozowy?
Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-10-15 o 16:40 |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Ty mi zabierasz moja datę???? A tak serio-powodzenia! ![]() Ja wszystkim nagadalam,ze rodzę 15.10 i dzis telefony sie urywają, czy juz rodze. Liczą mi godziny, ile czasu zostało pocieszające to. Oczywiście u mnie nic sie nie dzieje. Wyjątkowo nawet brzuch mnie dzis nie boli..
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Mowie,ze jeszcze nie jestem gotowa, ze został mi do zrobienia makijaż i fryzura i dzien sie jeszcze nie skończył ![]() Swoja droga, mam przeczyszczenie organizmu, którego nie miałam od miesiecy. To chyba z nerwów,ze przecież "dzis rodze"
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny pamiętacie mnie 😊
Gratuluję wszystkim mamusiom i jednocześnie strasznie zazdroszczę 😊 Jestem zła tyle miesięcy leżenia bo nie donosze podanie celestonu wstawanie tylko do ubikacji i na jedzenie A teraz jak mogłabym rodzic to nic cisza A już od dobrych 2 tygodni chodzę z rozwarciem 3 cm i szyjka miękka skrócona do 1.5 cm A gin. ostatnio mówił ze może faktycznie dotrwam do terminu A ja chciałabym juz teraz Najgorsze ze po tylu miesiącach bez ruchu to szybko puchna mi nogi a kręgosłup boli masakra Jedyne czego boje się spróbować to to jedno S Czyli seks Boje się ze zaszkodze i ze będzie coś nie tak
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie czuje jak wieloryb i nie mam ochoty na przytulanie... Maz od paru dni cos tam probuje dzialac a ja po prostu nie mam sily. Taki ze mnie leń
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie dzień a tu tyle nowych bobasów!
Gratulacje Dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Za to korzystam z ciąży ile mogę, chodzimy z mężem regularnie do kina, na spacery, na dobre jedzonko, bo w przyszłości pewnie z tymi wyjściami będzie różnie. I tyle. U mnie cisza na morzu, Mała dalej wysoko. Cieszę się że okres dużego brzucha przypadł na lato, pomimo że nie zawsze było kolorowo i narzekałyśmy na temperatury. Patrzę z perspektywy ubrania - całą ciążę przekicałam w sukienkach. Teraz jak zrobiło się zimno to mam wielki problem w co się ubrać. Kupiłam sobie rajstopy dla kobiet w ciąży z Gatty i jakoś się jeszcze ratuję, ale nie powiem - zimno trochę ;< Co do rozwarcia - nie ma reguły. Może skoczyć w przeciągu kilku godzin z 1cm do pełnego, a można się z rozwarciem 3cm bujać przez kilka/kilkanaście dni. U wieloródek rozwarcie pojawia się wcześniej, przed terminem i nie jest to zwiastun szybkiego porodu. Zresztą Dziewczyny już o tym wspomniały
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Od kilku dni próbuję Was nadrobić, ale nie ma szans, co doczytam kilka stron to Wy produkujecie następne ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom, które maja już dzieciaczki przy sobie i trzymam kciuki za wszystkie "przeterminowane" - niech się ruszy szybko i bezboleśnie (przynajmniej na ile to możliwe )My już od tygodnia jesteśmy w domku i to był naprawdę wspaniały tydzień. Zosia jest bardzo grzeczna i jak nie mogłam się na nią napatrzeć w szpitalu tak teraz nie mogę się napatrzeć na mojego męża z Małą. Naprawdę piękny widok jak się z nią bawi, nosi, zagaduje |
|
|
|
#4661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio, to u mnie jest na niebiesko. Mnie też brzzuch dziś boli od rana. Staram się cały czas coś robić, żeby o tym nie myśleć. Nie wiem czy jechać, czy się wstrzymać. Pamiętam, że Anę też tak ćmiło cały dzień. Faktycznie, założę ten nowy wątek. Cytat:
Cytat:
Seks nie zaszkodzi, teraz już możesz poszaleć. Korzystaj, póki możesz ![]() Cytat:
Mnie też podwiewa. W żadnej kurtce się nie dopinam. Cieszę się, że nie chodziłam w ciąży zimą, bo faktycznie, trzeba kupować dużo więcej ciuchów. A tak, większość jednak przechodziłam w swoich przedciążowych. |
|||||
|
|
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki!
jeju ile tu nowych dzidziusiow przyszło na świat!! wszystkim mamusiom gratuluje, jesteście dzielne! i życzę wam dużo zdrówka!! ![]() Ja miałam wczoraj wizytę i miałam mieć masaż ale niestety okazało się, ze ilość wód jest na granicy normy, moja wynosi 5 no i lekarz stwierdził, ze jutro muszę zjawić się w szpitalu na przyjęcie i już tam sobie zostanę.. prawdopodobnie sacza mi się po troszku już od kilku dni.. fakt faktem wkładki są wilgotne ale w życiu bym nie przypuszczala, ze to to.. rozwarcie na 1cm, Hania waży już 3900g!! I lekarz w poniedziałek chce wywoływać poród.. moja położna jest temu trochę przeciwna, więc czekam co wspólnie ustalą w poniedziałek.. teraz już grzecznie leżę sobie w szpitalu, wszyscy skaczą koło mnie aż miło, ponieważ mój lekarz jest tu zastępcą ordynatora i mam wynajeta położną jedyne co mnie martwi to prze ogromny bol spojenia lonowego!! Czasami nie potrafię wstać z łóżka, czy którejś z was towarzyszył bądź towarzyszy taki ból? Lekarz będzie to również sprawdzał w pon, czy przypadkiem nie rozchodzi mi się spojenie..
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Anuula, to fantastycznie, że masz taką opiekę. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się, Kochana
![]() Dziewczyny, założyłam nowy wątek, link do niego jest na pierwszej stronie w razie gdybym tego...
|
|
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wkładki mokre od 5go miesiąca, więc nie mam pojęcia jak miałabym rozpoznać sączenie się wód.
|
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też mam mokro, ale nie używam wkładek bo mnie podrażniają. Wolę zmienić bieliznę. Ale chyba coś jest na rzeczy, bo dwa tygodnie temu AFI miałam 19, wczoraj 5,7.
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Laaaaaa trzeba się streszczac. .. pisałam ze w tym wątku rodze a tu już prawie koniec.... Młody wylaaaaaazzzzzzzz !!!!!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Mamusia, braciszek i tatuś chcą cie zobaczyć zwłaszcza tata ... Ehhhh bije mi już juz na juz na głowę ![]() ![]()
|
#4668 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski wklejcie tu linka do nowego wątku plis
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Lunus jest na pierwszej stronie
ale najpierw ten trzeba skończyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- https://r.tapatalk.com/shareLink?url...4&share_type=t Październikówki 2016 wciąż siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 5 ![]()
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące piersią.. was też tak bolą brodawki w pierwszym dniu karmienia?
płacze z bólu..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście na komputerze mam na niebiesko. A na telefonie mam na różowo
coś mój telefon nie ogarnia ![]() Cytat:
![]() Styska jak tam Staś?
|
|
|
|
#4672 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Ana tez plakalas z bólu?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka u Nas tez póki co cisza... Łudzę się, że młody czeka na jutro 16.10.16, bo już mu dużo fajnych dat do wyboru nie zostało
![]() ![]() Rano czuje bóle okresowe, wieczorem mam straszne kłucia w pochwie, tak Młody szaleje i tak regularnie od kilku dni. Od wczoraj biegam bez przerwy do toalety, robię sobie nadzieje, że to może organizm się oczyszcza i przygotowuje do porodu, bo nigdy wcześniej tak nie miałam, a teraz normalnie leje się ze mnie woda ![]() ![]() Megilla mnie Styśki i Stasia na liście rozpakowanych brakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, jest pod 11.pazdziernika
|
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie Ciebie dzisiaj czepiamy niepotrzebnie to chyba wina aplikacji bo tutaj nie widzę ani Styśki ani Słonika, spr na przeglądarce i są obie. Zwracam honor ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Megula- mnie zaczęły bolec sutki jakoś tak po 3 dniach karmienia, dzisiaj w nocy myślałam ze umrę, byłam zaspana jeszcze jak on ciągnął to nieziemsko bolało. Ale rano było jakoś lepiej, smarowałam bepanthenem teraz mama kupiła mi malatan. A młody je okropnie dużo...
Fasolka- miło ze pytasz Nie mogę nazwać Stasia jakimś super grzecznym dzieckiem, ale nie jest zle. Nie lubi sie kapać, wtedy wszyscy go słyszą i nerwus z niego straszny jak nie może przez chwile złapać cyca strasznie sie denerwuje i krzyk. Lubi ze mną spać tak sobie odsypiamy w dzień razem, wtedy śpi bardzo długo. Je również dużo, widać ze przybiera na wadze przepajam go woda z glukoza bo ma żółtaczkę, ale nie zmienia to tego, ze mniej je czy coś. Uczymy sie siebie na razie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4678 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.aldi.pl/aldi_pluszak_lamp...747_14145.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czasem jak w łóżka w staje to wyję z bólu...
|
|
#4679 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
bywało że mi kawałek skóry odgryzala, a sutki były wiecznie poranione.Teraz cwaniara spać w łóżeczku nie chce, tylko ja zostawię to płacz. Bujak za to szybko ją usypia, ale nie powiem, wolałabym żeby sama zasypiala, niż siedzieć i machać nogami.
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Ana i dziewczyny jak rozpoznajecie ze dzieci kończą jeść? Moja chce cały czas cyca
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

pocieszające to. Oczywiście u mnie nic sie nie dzieje. Wyjątkowo nawet brzuch mnie dzis nie boli..

ja tu chyba do grudnia pokibluje. Styska zrobiła unik i cesarkę a my ??? A tak sie witchi martwiła ze sama zostanie 

Big Day - 7 czerwiec