![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja bym się jej zapytała czy aby pewna jest, że to jej wnuk? 100 m od domu, 2 m pod ziemią? ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mama TŻ mnie nie lubi :(
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
[quote=pani ćma;6625462] nawet na rozne rodzinne wyjazdy mnie zabieraja i ona sama kaze mnie wziac :P
Oj tego to ja zazdroszczę... Jak u mnie jest jakaś uroczystość to TŻ jest obecny, jak u niego, to jestem persona non grata... ![]() Do Autorki postu: Przeczekaj. Myślę, że dopiero powinnaś się zacząć martwić jak nic nie zmieni się po maturze. A na razie postaraj się zrozumieć Mamę TŻta bo, podobnie jak inne dziewczyny, sądzę, że powodem jej zachowania jest troska o przyszłość syna. Ewentualnie powiedz TŻtowi, że wolałabyś zjawić się u niego w domu dopiero jak już będzie po tym nerwowym okresie. Myślę, że to zrozumie... ![]() I wtedy zobaczysz jak to się wszystko ułoży. Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Oj... faktycznie z tego co tu czytam to masa teściowych to po prostu wredne baby!!! Nie wiem co je tak boli... przecież nie zawsze są to po prostu złe kobiety.
U mnie sytuacja jak na razie taka sama... wiem natomiast, że tata TŻ mnie akceptuje. Ostatnio jak go spotkałam to porozmawiał ze mną dłuższą chwilę.... widziałam, że chciał być miły. Chociaż tyle! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Mneme, ja myślę, ze jak następnym razem zdarzy się taka sytuacja że ona Ci coś powie przykrego lub chłodno Cię potraktuje, to poproś ją o chwilę rozmowy..pwoiedz, ze to nie jets tak ze ty się wpraszasz do jej synka, bo niech nie zapomina że związek to zwykle 2 osoby i to znaczy ze twój tż chce ciebie,chce bys z nim była, po to jest z tobą..nawet jeśli krótko..ale ty nie jesteś z nim po to by go odrywac od nauki, ty tak samo jak ona go wspierasz, chcesz by udało mu się zrealizować jego plany..i rozumiesz jej troskę o niego..ale zapewniasz ją ze nie chcesz mu stanąć na drodze do realizacji marzeń..a poniewaz chcecie być ze sobą, to ty chciałabyś by moze nie że od razu ma cię polubić, ale żeby nie miała cię za wroga jej ani jej syna..wiem że to trudne, ale skoro jego tata cię lubi, to moze on cię poprze (gdyby mu o tym powiedziała). A twój tż nie moze porozmawiać z jego tatą? tak na poważnie, jak facet z facetem..skoro jego tata cię lubi, myślę ze nie byłby to zły pomysł..tylko na spokojnie, wszytsko racjonalnie, przemyślane..albo np. raz zróbcie tak, ze np zostawcie uchylone lekko drzwi, i np pouczcie się rqazem..niech to usłyszy..a ty wtedy np powiedz po jakiś czasie (co jakiś czas) ze jesteś zniego dumna, ze tak dużo umie i tak dobrze mu idzie, i że cieszysz się, że mu isę na pewno uda..i że bardzo go wspierasz w tym co robi i chcesz by swój cel osiągnął..to moze dac rezultaty..nie sądze by to że znikniesz na jakiś czas z jego życia to poprawi stostunki z jego mamą..wręcz przeciwnie, moze się zdziwić i powiedzieć "to ty tu jeszce jesteś??" ekstremalne słowa ale tak niestety moze być..
a moja mama to ze swoją teściową a moją babcią przeszła piekło..co babcia jej nie nagadała (a mieszkamy z babcią tylko piętro wyzej) to szkoda słów..jak mama straciła 2 dzieci to ona powiedziałą ze moja mama "zmarnowała dwoje dzieci!" jakby to byla jej wina! to wogóle szok..ale ja na pocieszenie powiem, ze ja z kolei jestem już długo z moim tż-te, ale mnie z kolei nie lubi jego ojciec..co on na mój temat mówił (w pijackim bełkocie) to aż nie chce mi isę powtarzać..jego mama mnie lubi, ale z nim jest ciężko..czasami isę zastanawiam jak to będzie w przyszłości, po ślubie..matko, nie moge sobie tego wyobrazić..dodam (i nie tylko ja tak myślę) ze on po prostu ma problem nie tylko alkoholowy i żonie też potrafi na maxa naubliżać..ehhh...
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
ehhhhh a wiecie u mnie z tesciowa bylo odwrotnie - pierwsze pol roku kobita do rany przyloz, a teraz wrog publiczny prawie
![]() ![]() ![]() Dziewczyny glowa do gory i takie babska olewajcie, bo szkoda zeby wygraly i niszczyly wam zwiazek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Łącze się w bólu. Moja teściowa też mnie nie cierpi ale już się nie przejmuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. u nas dodatkowo mamuśka jest na emeryturze i ma własną koncepcje remontu naszego mieszkanka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A ja mam trochę odwrotną sytuację. Moja mama nie przepada za moim TŻ. Ciągle boi się, że będziemy biedni jak myszy kościelne. Że nie będzie o mnie należycie dbał i tak dalej. Robi mi ciągle wymówki. Setki tłumaczeń i perswazji nie pomagają. Nie wiem co mam robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojj... takie sytuacje również są nieciekawe... dlaczego Twoja mama tak uważa? Czy ma powody aby twierdzić, że on nie będzie o Ciebie dbał? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
A mnie nie lubi i mama i młodszy brat, ktory powiedział mi nawet że wcześniejsza dziewczyna, dwa lata temu, była lepsza niż ja...
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
A ja sie nie dziwie, ze vvitaminka nie chce kontaktu utrzymywac. Ja sama czekam tylko az w koncu bedziemy mogli przeprowadzic sie do wynajetego mieszkania i koniec, widywac sie pewnie tesciowa bede nie czesciej niz 2, 3 razy do roku
![]() Wiem, ze jest to jego matka, ale niestety po tym jak sie zachowala nawet w dzien naszego slubu dla mnie jest skreslona i tyle. Dlatego vvitaminka zazdroszcze tego, ze Ty juz raczej kontaktu nie masz i tego, ze si enie przejmujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja nie mam na to naprawde żadnego wpływu nie lubią mnie, bo tamta była "lepsza" dodam, że prawie wcale mnie nie znają jedynie się z nimi mijałam, mojTż wie jaka jest sytuacja i wie ze to nei moja wina...a mamy chyba duzo zmartwień,więc narazie nei probuje tego zmienic,pozatym ja nie wiem czemu tak jest i co Im nie pasuje..:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
U mnie bylo tak, ze jego mama - czy mnie lubila czy nie to w sumie nie wiem...roznie mozna bylo odczytywac - robila niezbyt stosowne zarty w moja strone i mojego M. Sugerowala, ze pozna go ze swoja kolezanka z pracy bo tamta nie ma z kim na wesele isc itp...itd... to mialo byc taaaaakie zabawne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa, co do powiedzenia cytowanego tu chyba przez EleonorePIOTR: ja bym napisala 100 KM od domu 2m pod ziemia - te metry to za blisko jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
oj dziewczyno...jakbym o sobie czytala tylko ze ja tak mialam przez 4 lata a jestesmy juz ze soba 5 lat...
- wchodzenie do pokoju bez pukania jak razem bylismy - "dlaczego wy na lozku siedzicie masz przeciez 2 fotele wpokoju" hahaha - wydzwanianie po 5 razy w ciagu 3 godzin kiedy byl u mnie - "ona zbyt swobodnie czuje sie u nas w domu" - jak mijala 22.00 to wolala go do siebie i mowila zeby mnie wyprosil (choc mieszka na poddaszu w domu i nikomu tam nie przeszkadzamy) - mowienie zebym go nie dotykala jak jedziemy samochodem bo to go dekoncentruje (masakra kretynska) - i setki i miliony roznych innych akcjii mialam juz tego dosc nawet sie przez nia rozstalismy i wogole ... ale go kocham i przeczekalam,,, choc jak pomysle o tej starej wiedzmie (to najlagodniejsze okreslenie jakie mi przyszlo do glowy ![]() ![]() za to tata TZ jest od poczatku super ![]() ![]() ![]() ale powoli sie uklada i nawet o wnukach zaczynaja mowic rodzice TZ ![]() ![]() ![]() ![]() TYLKO WYTRWAŁOŚĆ... przeczekaj ją, ale twój chłopak musi byćpo twojej stronie inaczej nic nie wskurasz...mój był przy mnie i razem dalismy rade ![]() moja rodzinka cala lacznie z dziadkami i ciociami i nawet sasiadami go zaakceptowala od razu i bylo nam tez dlatego latwiej ze u mnie sie spotykalismy...jak matka twojego chlopaka zobaczy ze on bedzie caly czas poza domem z toba to sie domysli ze jak sie nie zmieni to go straci... DASZ RADE ![]()
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
oj dziewczynki jak tak czytam wasze posty to az mnie dreszcze przechodzą.
Moja eks "teściowa" to był szczyt wszystkiego, była fanatyczną katoliczką. Kochala mnie od pierwszego wejrzenia, az za bardzo. Mialam dośc tulenia i calowania, glaskania i "dziamdziania". Uwielbiala wchodzic bez pukania do pokoju w ktorym bylam z Tż-tem ze swoja nawiedzoną kościelną gazetką i wyglaszac jakie sa tu swietne artykuly o zwiazku , jak powinien wygladac, ze nie powinni sie mlodzi calowac, przytulac, ze to dopiero po slubie. swojego 24 letniego syna traktowala jak niedorozwiniete ograniczone dziecko robiac za niego wszystko i zwracajac sie wiecznie "TOMUŚ" , nawet publicznie:| Mimo , iz doskonale wiedziala jaka jest rzeczywistosc nie dopuszczala jej do siebie. Np. bylismy nad morzem z jego bratem i moja kumpela, ktorzy sa parą. i ona oczywiscie uparcie sobie wmawiala ze bracia spali razem a my razem, chociaz widziala zdjecia ![]() Jak spalam u tż-ta w weekend wchodzila do pokoju pod byle pretekstem rano - pytajac czy np umiem zrobic francuza (wlosy miala tak krotkie ze ledwo kucyka dało rade zrobic) i wkolko powtarzala "TOMUŚ zostaw Agusie jak ci nie wstyd"-a dodam ze on tylko przyszedl ze swojego lozka sie przytulic i nic wiecej. Moja kumpela jak juz wspomnialam jest z jego bratem - prawie 2 lata i u niego w domu byla tylko raz , na weselu jego brata i wiecej nie chce jechac. zaglaskalaby kotka na smierc, taka dobra ( oj ile ja razy slyszalam od T i od niej jacy to oni sa dobrzy) wiecznie modlaca , swieta wrecz. a wymodlila sie zeby jej tesciowa spadla ze schodow bo miala jej dosc ![]() zaklamana az zal patrzec.
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
nawet jak sie poklocilismy to on sie nie odezwal, a jak juz sie odezwal to ze slowami : juz dobrze, wybaczam ci:| chociaz poklocilismy sie z jego powodu . a co najlepsze ze on by sie nie odezwal ale powiedzial mamie i ona mu powiedziala,ze trzeba wybaczac
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
A ja nie mogę się przekonać do siostry mojego TŻ. Zawsze jest chłodna wobec mnie, mimo że tak naprawdę mnie nie zna. Traktuje mnie z góry. Wydaje mi się zawsze, że ma się za kogoś lepszego. Poza tym jak siedzimy razem, tzn ja, mój TŻ i jego siostra to rozmawia tak żeby mnie wykluczyć z rozmowy. Czasem mimo moich usilnych czasem starań czuje się jakby traktowała mnie jak powietrze. Nie mam pojęcia co robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem, czy to dobre rady, ale ja bym tak sprobowala - co szkodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
mama mojego skarba tez mnie nie lubi i wiele ode mnie oczekuje... np we wakacje ciagla do mnie wydzwaniala i naciskala zebym przetlumaczyla mojemu zeby jechal do niej za granice... koszmar
![]() wogole tata pogmatwana sprawa... jestesm z moim skarbem dwa lata ja mam 16 lat on 19 ale to powazny zwiazek bo oboje zawsze bylismy troche starsi... jego mama ciagle do mnie dzwonila zebym mu wytlumaczyla ze ma pojechac do niej za granice... jak cos ciezkiego to ona sama z nim nie pogada tylko przeze mnie... a ja nie chcer jej do siebie zrazic ale i tak czuje ze ona za ma nie przepada.
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
bardzo mądrego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam "odgrzać" wątek, ponieważ stresuje mnie pewna sytuacja... otóż jestem zaproszona do TŻ w drugi dzień świąt.
Sytuacja wyniknęła w ten sposób, że tata mojego TŻ powiedział do niego, że skoro już między nami jest już wszystko tak na poważnie, to niech zaprosi mnie do nich w święta. Mama TŻ podobno "nie miała nic przeciwko". Nie wiem jak to wszystko wyjdzie... będzie tam również siostra TŻ z narzeczonym i jego dziadkowie. Nie mam pojęcia jak do tego podejść... najchętniej wykręciłabym się jakoś... ale wiem, że po pierwsze nie jest to żadne wyjście, ponieważ nie mogę przed jego rodziną wiecznie uciekać... a po drugie nie miałabym nawet jak się wykręcić, bo w ten sam dzień TŻ przychodzi na obiad do mnie (moi rodzice go zaprosili wcześniej niż jego rodzice mnie), i postanowiliśmy wspólnie, że na obiad przyjdzie on do mnie a w porze kolacji pojedziemy do niego. Stresuję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Matka mojego chłopaka też mnie nie lubi. Już nawet żaliłam się kiedyś na wizażu, więc nie będę pisała historii na nowo....
Czsami ma też przebłsyki i zdarzy jej się miło ze mną porozmawiać tylko że jak wyjde z jej domu odrazu mnie 'jedzie' i przekonuje TŻta, że nie jestem dobrą dziewczyną dla niego. ![]() Mam już jej dosyć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.