|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- pstryczku wydaje mi się, ze powinnas miec za free ktg. Nawet nam polozna na SR kazał dziewczynom isc do szpitala na darmowe ktg zamiast jezdzic do swoich prywatnych lekarzy za miastem. Powiedziała: należy wam sie. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Mi się wydaje ze wystarczy, na dwa dni to chyba nawet dużo, ale nie znam się mogę się mylić. Jesli tylko do przewijania to ile razy taką pieluszkę na dobe sie zmienia? |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zerknelam na liste co sie nalezy wg tego całego KOC i ktg jest wpisane od 40 tc, ale moj szpital i tak od 37 tc robi za free.
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Bosheee cały dzień myślę o Aleksandrze....Bidulka sie meczy tyle godzin. Wchodzę na wątek i za każdym razem mam nadzieje przeczytać ze jest już szczęśliwa z maluchem w ramionach.
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlasnie ograniczam wszystko do minimum. Jak wkładki laktacyjne to też najpierw wpakowałam 20szt, bo tak były zapakowane, ale ostatecznie wyjęłam i wzięłam 3szt. jakichś próbek co dostałam w sklepach. Tez nie chcę wszystkiego potem zwalić na tż na zasadzie "a, najwyżej doniesie". No ale kurczę z drugiej strony gdzie to trzymać. U mnie w szpitalu przestrzeń dość ograniczona, a co dopiero sama torba Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten KOC obowiązuje tylko w szpitalach które zgłosiły się do programu
|
|
|
|
#1447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 37 tc za free ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby tak, ale weź się potem do tej walizy schylaj, żeby coś wyciągnąć Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale jeżeli coś się tobie należy za darmo to naprawdę chciałoby ci się za każdym razem kłamać, że nie czujesz ruchów? Bo ja bym się spaliła ze wstydu. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zastanawia czy starczy mi podkladów poporodowych tych w majty. Myslalam wziać jedno opakowanie ( 10sztuk) ale gdzies czytalam na watku, że dziewczyna co 3 godziny musiala je zmieniać. No to w sumie jak tak bedzie to jedna paczka szybko sie skonczy. |
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak zrobię, wezmę na razie tylko tę małą paczkę Cytat:
![]() U mnie są na liście szpitalnej więc pakuję, myślę, że na początek będzie mi tak najłatwiej obsłużyć małego... w domu to już na pewno przerzucę się na wodę i chusteczki/szmatki do mycia. |
||
|
|
|
#1458 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Cytat:
na poczatku bedzie szla smolka. jeden zrobi raz a porzadnie a inny bedzie robil male kucie w kilku podejsciach. potem juz bedzie szla normalna kupa, do tego siki. no generalnie sporo tego bedzie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() i tak bede miec 2 torby wiec wszystko mi sie ladnie zmiesci |
|||||||||
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ja napisałam zeby iść kłamać zeby zrobili ktg? Chodziło mi o to, że nie odmowia np twierdząc, że trzeba za ktg zapłacić 50zl. I tak samo powinni jak kieruje Cie lekarz na ktg zrobic je bez gadania bez wzgledu na tydzien ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem do konca jak to jest u nas jak idziesz na ktg przed 40 tygodniem czy od tak po prostu by zrobili czy raczej trzeba mieć skierowanie od lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole mam tez takie podpaski maxi z bella, zastanawiam sie czy brac ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1463 | |||
|
Rozeznanie
|
wrocilam od babci wczesniej ze wzgledu na pelnie i rozwoj zdarzen wolalam nie zapierniczac w nocy 100 km do szpitala ;p
Cytat:
![]() a tak serio pracowalam przez kilka lat ale "władza" sie zmienila i okazalo sie ze pedagog szkolny nie jest potrzebny i nie ma srodkow na moje stanowisko :/ 2 miesiace pozniej pojawila sie nowa pani pedagog , no ale ja znalazlam juz prace w zupelnie innej branzy i tak zostalo Cytat:
Cytat:
ohohoho jaka odstawiona
|
|||
|
|
|
#1464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rozmawiamy o moim konkretnym przypadku. chce zrobic ktg, wrecz zalecane przez ginke, czuje ruchy normalnie ale mam inne wskazania do tego ktg. i narazie nie mam innej opcji jak za to poprostu zaplacic. z reszta czy to moj przypadek czy nie - ktg powinno byc darmowe, tym bardziej jak jest wskazanie od lekarza ![]() nooo, czasem w maxie ![]() ja pamietam ze musialam pozyczac od dziewczyny bo mi zabraklo ja wolalam czesto zmieniac bo balam sie zeby ta swiezutka doopcia sie nie odparzyla ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek a ginka dala ci skierowanie jezeli darmowe ktg robia tylko po terminie? Bo jakby dala to by musieli robic bez zadnego ale. Moze to jest opcja.
|
#1466 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
zwłaszcza że na ip bez problemu robią ktg kobietom które przyjeżdżają skontrolować się na wszelki wypadek, bo np dzidziuś słabo się rusza. Potem położna decyduje czy wołać lekarza. Nie powinni odmawiać kobiecie ze wskazaniem.Jeszcze zadzwoniłabym do szpitala z pytaniem czy na oddziale lub w przychodni przyszpitalnej robią nieodpłatne ktg przed 38tc, kiedy masz pisemne zlecenie od lekarza (z konkretnym wskazaniem do monitorowania płodu). Możliwe że potrzebują jakiejś podkładki do rozliczenia się z nfz, inaczej muszą pobierać opłatę.
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny znowu mnie plecy napierdzielają, ale nie w krzyzu, tylko wyzej przy kregosłjpie, taki bol w jednym miejscu. Prawie sie ze zlosci rozpłakałam tz bo nie mam co ze sobą zrobić. Tz sie zaszyje do lozka i zadowolony a ja chcialabym przy nim posiedzieć a w lozku po 5 minutach rycze z bezradności. Gdzie nie usiade, poloze sie to boli. Podkladam poduszki, czesto wstaje i chodze, zmieniam tez co chwile miejsc i bol wraca. Już mam dość. Nie mogę sobie miejsca znaleźć. Nie mogę doczekać sie przeprowadzki i nowej kanapy bo mam nadzieje jeszcze w niej... Skora mnie w ogole piecze i dziwnie boli jak dotykam, na wysokości żołądka. Wypakowałam z kartonu olejek migdałowy i sie przerzucam na niego zamiast kokosowego. |
|
|
|
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostala skierowanie od lekarza na ktg, ale musi za nie zaplacic. To chore troche, dlatego przyrownalam do sytuacji z "nie czuciem ruchów" tak samo i w tym i w tym przypadku ze skierowaniem bie powinni odmówić niezaleznie od tygodnia ciazy. To bie jest kwestia tego, że ide na ktg bo taka mam dzis ochotę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza kąpiel w domu za nami
Podobnie jak z Kacprem - bez płaczu, pełny spokój.Karolina: no to już cos się dzieje Niech szybko się sytuacja rozkręci )
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-10-15 o 20:34 |
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie moge znalezc sobie dogodnej pozycji, nigdzie. Jeszcze trochę musimy wytrzymać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

najwyżej poprosisz kogoś o doniesienie. A bez sensu chyba zabierać pakę 100szt, szkoda miejsca