Plotkowy dla dietetyczek :) IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 05:58   #661
tamonita
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Dzień dobry

Jabłuszko, ja Ci dam redukcje !! Nie wariuj Kobieto Napewno dzisiejszy dzień będzie już lepszy Oby
Phenomena po raz kolejny współczuje tych lekcji na 13
Lolcia 3 w-fy pod rząd ? masakra i współczucia
Nefre tez mam pierwszy w-f tyle tylko, ze mam zwolnienie Miłego dnia

Nooo kurde znów bym zaspała Lece zrobic śniadanie

Miłego dnia Słonka

P.S. Prosze o trzymanie kciuków od 8.55, mam spr. z gegry
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 06:41   #662
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Emilko superstay silky do wymiany,dlaczego jak mogę spytać? sama chciałam sobie go zakupić do wypróbowania.
Za ciemny Zupełnie mi nie pasuje i kolorek i konsystencja - nie wiem czemu, na KWC tyle dobrych recencji, a ja czuje, że to jednak nie to Dermablend najjaśniejszy też jest za ciemny Może jesteś chętna na wymianke - pamiętam, że kupiłaś ten mój ulubiony puder, który Tobie nie pasował

Później nadrobie co naskrobałyście, bo muszę uciekać Pada deszcz i jest tak ciemno na dworze Gdzie ta wiosna...
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:00   #663
enda____
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Za ciemny Zupełnie mi nie pasuje i kolorek i konsystencja - nie wiem czemu, na KWC tyle dobrych recencji, a ja czuje, że to jednak nie to Dermablend najjaśniejszy też jest za ciemny Może jesteś chętna na wymianke - pamiętam, że kupiłaś ten mój ulubiony puder, który Tobie nie pasował

Później nadrobie co naskrobałyście, bo muszę uciekać Pada deszcz i jest tak ciemno na dworze Gdzie ta wiosna...
Milkus nie wiem czy probowalas ale w Avon sa bardzo jasne kolorki ostatnio kupilam podklad na promocji za 16 zl najjasniejszy kolorek i naprawde jestem zadowolona ..chociaz nie na dlugo bo smigam troche na solarke

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:05   #664
gujana
Wtajemniczenie

Dzis jestem we wspanialym nastroju... pomimo tej pieknej niespodzianki dzisiejszego poranka - braku wody nieznosze tego..

milego Dziewuszki

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:14   #665
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Jabłuszko, mam nadzieję, że zrezygnowałaś z tej redkcji
Gujanko, brak wody Znam ten ból Ciekawe jakbym kawę sobie zrobiła

A ja chora Mam coś z krtanią Zaraz lecę do apteki po jakiś neo-angin czy cuś Ja chcę do szkooooły
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:17   #666
gujana
Wtajemniczenie

Manguś, akurat mialam w czajniku z filtrem prawie pol litra wody, wiec starczylo na herbatke i umycie zebow...

Mam nadzieje, ze szybciutko pozbedziesz sie tego bolu krtani i wyzdrowiejesz..

Stary 2008-02-19, 08:24   #667
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Phenomenko jak sobie załatwiłaś zwolnienie z wuefu?
poszlam do lekarza rodzinnego i powiedzialam otwarcie, czemu nie chce cwiczyc. poprosilam o zwolnienie.
nigdy nie lubilam wf-ow, bo nienawidze wrecz, jesli ktos mowi mi co mam robic.. zreszta trafila mi sie w liceum taka wfistka, ze pewnie mialabym wiecej zepsutych nerwow, niz radosci z cwiczen..

dziewczyny, widze, ze rozwinal sie watek kosmetykowy mam pytanie. otoz, czy mozecie polecic mi jakis puder prasowany z stosunkowo niskiej cenie?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 08:45   #668
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
A tak poza tym to mam zamiar zakupić jakąś większą pamięć do kompa myślę nad 256 MB, sama mam tyle na razie a chcę co najmniej 512 (tak to się nazywa? ), kolega póki co polecił mi Kingston (podobno drogie, ale dobre). Jeśli któraś się na tym trochę zna, to proszę o radę - czy to dobry wybór ? Może znacie coś lepszego? Bo ja się znam na tym tyle, co kot na gwiazdach .
Kingston wcale nie jest taki drogi, ostatnio mój brat do swojego kompa dokupował. I naprawdę warto. 512 można kupić za około 80 - 90 zł. (nowa).

Ech ja też myślę nad dodatkowym RAM'em, tyle że ja chciałam do 2 GB rozszerzyć bo mam 1 GB ale to za mało, ponieważ planuję przerzucić się na Vistę.

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
:budyn piernikowy: <- prezent ode mnie

to było słodkie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zabrałam się za czytanie referatu na hiszpański,muszę się go nauczyć opowiadać heh
A dzisiaj zarobiłam piąteczkę z polskiego .
I jak Ci się podoba Hiszpański ?
Gratuluję piąteczki

Cytat:

marze o tym!! sobote spedzilismy razem. bylo prawie jak na wakacjach - kompletne robienie NIC.. nie ma to jak najesc sie do syta, po czym od razu walnac sie na lozko
Ja też marzę z tym że o jakimś opalonym przystojnym ciachu, z ładnym kaloryferkiem, koralikami na szyi i tattoo Najlepiej na plaży przy drinku z palemką. Jakby był surferem to też by nie zaszkodziło.

Nie żebym miała duże wymagania...

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość

P.S. Prosze o trzymanie kciuków od 8.55, mam spr. z gegry
daj znać jak Ci poszło

A ja wczoraj cały dzień na zakupach spędziłam Oj za dużo gotówki w moich łapkach nie wróży nic dobrego. Zdecydowanie.

Miłego dnia dziewczyny
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:52   #669
gujana
Wtajemniczenie

Ather, vista to... zło!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale mam nadzieje ze niebawem wszystkie programy sie do niej dostosują i nie będą przez nią blokowane... Bo czasem dostaję kręćka..

Stary 2008-02-19, 09:02   #670
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
Ather, vista to... zło!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale mam nadzieje ze niebawem wszystkie programy sie do niej dostosują i nie będą przez nią blokowane... Bo czasem dostaję kręćka..
Ocho... Wiesz, ja chciałam przynajmniej ją wypróbować i albo mi podpasuje albo wrócę do poczciwego XP P. którego mam od zawsze Wiem, że Vista ma nieprzychylne opinie ale jestem ciekawa po prostu
Stary 2008-02-19, 09:12   #671
phenomena
Zakorzenienie

haha ather, opis twojego wymarzonego ciacha przypominam mi tego umiesnionego latynosa wylaniajacego z wody (reklama bounty ) :devil:
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 09:16   #672
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
ahoj babeczki

Superchic(k) cieszę się, że z mamą trochę lepiej no i że psycholog Ci pomaga (bo chyba pomaga skoro możesz się dowiedzieć tylu nowych rzeczy o sobie, to bardzo ważne) a co do sytuacji w psychiatryku - cóż, niestety... dla lekarzy to "normalka", ale dla nas widok dziwny i... przykry chyba dość...
A no pomaga, pomaga . Już się nie mogę doczekać kiedy pani doktor powie mi, że jestem już zdrowa... a raczej kiedy ja sama to stwierdzę. Teraz jest bez porównywalnie lepiej niż parę miesięcy temu, ale to jeszcze ciągle nie to.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dzisiaj karetka nie jest mi potrzebna bo czuje sie lepiej,byla mi potrzebna jak straciłam przytomność i uderzyłam się w głowę
wtedy nie chcieli przyjechać 'bo lekarz nic nie zrobi, trzeba iść do lekarza'
powinnam wstać z podłogi i pójść

no nic na szczęście nie ma już zagrożenia
zaniedbałam sama sprawy z lekarzem bo po przeprowadzce nie wybrałam i nie przeniosłam się do żadnej przychodni w Warszawie
A dzisiaj jak poszłam do przychodni to nie chcieli mnie zapisać bo nie miałam jakiegoś 1 świstka
można umierać i tak nikt Ci nie pomoże
To okropne co piszesz, Irsin. Ale niestety, takie są te nasze chore realia - jak nie jesteś zapisany, to sobie umieraj... Lepiej załatw sprawę z tym papierkiem, żeby sytuacja więcej się nie powtarzała. Z resztą mam nadzieję, że już się nie powtórzy .

Cytat:
Cieszę sie, ze z mamą 'lepiej', masz racje, lepsze milczenie niz kłotnie
I wspólczuje, ze musiałas widziec taka nieprzyjemna akcje, wyobrazam sobie jak to wygladało...

Niby czytałam notatki z gegry, ale mam wrażenie, że nie umiem tak jak bym chciała umieć, musze jeszcze troche poczytać chyba... Za to ściągi na histe porobiłam
Tamo, też mam tak bardzo często - czytam nawet po dziesięć razy jedno zdanie z zeszytu i po chwili zdaję sobie sprawę, że nawet nie wiem o czym było . Taak, a co dopiero całe notatki ...
Ja ostatnio geografią się nie popisałam... niby 'uczyłam się', ale tak naprawdę to już w trakcie zdałam sobie sprawę, że to bez sensu, bo i tak nic nie zapamiętam. Fakt, dostałam pałę .

Nefre, masz włoski w szkole . Zazdroszczę. I tej siłowni też zazdroszczę . Ja niestety nie mam możliwości...
A co do ojca - Nefruś, u mnie to samo, teraz mogę tylko chwilę odetchnąć, bo go nie ma. Wiem w każdym bądź razie co czujesz, bo z tego co podpatrzyłam na innym wątku widzę, że mamy bardzo podobną sytuację. Dlatego nie będę Ci pisać, żebyś z nim porozmawiała na spokojnie, wyjaśniała... bo wiem z własnego doświadczenia, że to nie ma sensu. Po prostu musisz starać się być ponadto. Trzymaj się .

Jeśli natomiast o zdjęcia Twe chodzi... śliczna z Ciebie dziewczyna . Naprawdę, wyglądasz uroczo w tej fryzurce. A co do dołeczków, to też mam tylko w jednym policzku . Kiedyś były w dwóch, no cóż wynika z tego, że trzeba się częściej uśmiechać .

Hypnotic Eyes - No tak, wiesz dla mnie to był szok, bo mimo że słyszałam o takich numerach, to mimo wszystko wyobrażałam sobie, że na takim oddziale znajdują się tylko osoby z różnego rodzaju zaburzeniami, depresją, skłonnościami do autodestrukcji... a tym czasem zobaczyłam, że leżą tam także dzieci hmm 'chore psychicznie w innym nieco sensie (wiem, że to złe określenie). Lekki szok.

Jabłuszko - nie redukuj się, Kochanie . Sama słusznie napisałaś, że nie ma takiej potrzeby, jednak zdaję sobie z tego sprawę, że to kusi, ale w takich sytuacjach potrzebne są właśnie osoby, które odciągną Cię od tego chorego pomysłu, zanim będzie za późno - wiem po sobie .
Co do schematu - zgadza się, mam tak samo. Kiedy tylko coś mi nie wychodzi, albo dopada mnie zwyczajna chandra, od razu pierwsza myśl - REDUKCJA. W gorszych sytuacjach to nawet głodówka... Ale my mamy swój rozum i wiemy, że to nie jest sposób na rozwiązanie problemów. Prawda ;>?

Lolciu, trzy wf? Umarłabym... nie lubię wf. Nie dlatego, że nie lubię sportu, bo te lekcje ze sportem to mają tylko wspólnego, co matma z polskim, ale wolę sama zadecydować o formie aktywności... W ogóle wf moim zdaniem nie powinien się wliczać do średniej, ale to już inna bajka.

Gujana - brak wody, ja też to znam . Kiedyś nawet miałam taką sytuację - wróciłam wieczorem z treningu (wtedy jeszcze trenowałam taekwondo), byłam po prostu padnięta, jeszcze musiałam się uczyć na jakiś sprawdzian i nie miałam sił już się wykąpać... Nastawiłam więc budzik pół godziny wcześniej, żeby zdążyć jeszcze przed szkołą wskoczyć pod prysznic. Nie muszę chyba mówić, jaki szok przeżyłam rano w łazience, kiedy odkręcam kran, a tam sucho . Nie mogłam iść przez to do szkoły . Hmm jak to było... złośliwość przedmiotów martwych... ?

Mango, życzę powrotu do zdrówka .

Phenomena
, ja też myślę o załatwieniu sobie zwolnienia z wf na stałe. Ale chyba przemęczę się już te 1,5 roku w gimie, jak pójdę do LO to coś pokombinuję.

Ather - Tak ? Gostek mówił mi, że 256 MB - 120 zł / 130 zł .
Wiesz, mi pamięć potrzebna jest generalnie tylko do grania w The Sims 2 . Mam kilka rozszerzeń przez co muli niesamowicie - odechciewa się grać. Kiedyś jeszcze interesowałam się grafiką komputerową - Photoshop i te sprawy - ale po paru latach mi się to znudziło .

A ja dziś o 7,30 sobie wstałam i poszłam pobiegać z psem do lasu (biedny Miki nie umie utrzymać mojego tempa) . Pogoda paskudna - wiatr, mżawka i chłód - przez co zaliczyłam glebę w sam środek błota . Niestety moja kondycja chyba nie jest dobra, bo po 10 minutach ciągłego biegu już miałam dość. Chociaż w sumie nie wiem, było zimno, więc może to dlatego, bo jakbym się uparła, to raczej pobiegłabym dalej. Tak czy inaczej pospacerowałam sobie jeszcze po lesie, wróciłam do domu, zrobiłam owsiankę i teraz mogę wizażować .

Pozdrawiam ciepło .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 09:18   #673
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Ocho... Wiesz, ja chciałam przynajmniej ją wypróbować i albo mi podpasuje albo wrócę do poczciwego XP P. którego mam od zawsze Wiem, że Vista ma nieprzychylne opinie ale jestem ciekawa po prostu
Jasne tak tylko jak przeczytalam o viście, to musialam napisac... hihiihi Zresztą postęp jest tak szybki, ze naprawde mam nadzieje, ze niebawem wszystko bedzie na viscie grzecznie smigac...
Poza tym vista jest sliczna i slodka szata graficzna super

jejq, tyle nauki znow... marzy mi sie prysznic tak wogole

Stary 2008-02-19, 09:30   #674
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
zaniedbałam sama sprawy z lekarzem bo po przeprowadzce nie wybrałam i nie przeniosłam się do żadnej przychodni w Warszawie
A dzisiaj jak poszłam do przychodni to nie chcieli mnie zapisać bo nie miałam jakiegoś 1 świstka
Mam nadzieje, że załatwisz wszystko co trzeba z tą przychodnią (tak na przyszłość) no i koniecznie idz do lekarza, niech Ci da skierowanie na jakieś badania, żeby sprawdzić czy aby na pewno wszystko już jest OK

Cytat:
i musze przestac na jakis czas malowac paznokcie strasznie mi sie rozdajaja. glownie na palcach wskazujacych.. i przez to nie udaje mi sie zahodowac dlugich.. ah, kobiece problemy!
W jakąś odżywkę wzmacniającą się zaopatrz i więcej warzyw i owoców Ja mam ostatnio takie mocne paznokcie, że strasznie się męcze podczas ich obcinania - takie są twarde

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
nowotwór to oczywiście tego wina.
Pięknie...

Nie bardzo rozumie Jaki nowotwór

Ja jak jestem chora, coś mnie boli to zawsze to wina tego, że mięsa nie jem, więc dobrze Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
zdałam w ogóle to cud jakiś bo mało się uczyłam,materiału było 2 razy więcej niż na wczesniejsze koło na które uczyłam się bardzo dużo i zdałam dopiero za drugim podejsciem... ale tak to już zazwyczaj bywa

Gratuluje

Cytat:
Napisane przez enda____ Pokaż wiadomość
Milkus nie wiem czy probowalas ale w Avon sa bardzo jasne kolorki ostatnio kupilam podklad na promocji za 16 zl najjasniejszy kolorek i naprawde jestem zadowolona ..chociaz nie na dlugo bo smigam troche na solarke
Byłam konsultantką avonu dobre kilka lat Osobiście wypróbowałam dwa podkłady avonu. Wogóle mi nie pasują Jeden za ciemny i za żółty się okazał, drugi nawet jaśniutki, ale podkreślał wszystko co możliwe
Ostatnio kupiłam sobie podkład astora i niby wszystko OK, tylko, że bardzo szybko znika Chyba muszę się za jakąś bazą pod podkład rozejrzeć...

Cytat:
A ja bardzo lubie viste Wystarczy uaktualnienia ściągnąć i wszystko ładnie śmiga

Nefruś Twój nowy image robi wrażenie Z trudem Cię rozpoznałam Masz takie słodkie te dołeczki

Madame_apple ja Ci tu dam redukcje
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:34   #675
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cześć dziewczynki
Tak wtrącę co do Visty Ja siędzę na niej dobry miesiąc i nie zamieniłabym jej na nic już teraz. Można ją tak "okroić" żeby nie muliła systemu, ale faktycznie rzecz biorąc komputer musi mieć conajmniej 1 GB RAMU i silny procesor (ja mam CORE DUO 2,0 GHz + 1 GB RAMU - w przyszłym miesciącu dokupuje jeszcze 1 GB). I powiem szczerze, że z programów, które ja użytkuje żaden mnie jeszcze nie zawiódł na Viscie. To tyle odemnie Pozatym ja na komputerek patrze moim okiem informatyka lekkie zboczenie

Pozatym wczoraj byłam mega mega happy, a dziś mega mega zła

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 10:51   #676
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Manguś, akurat mialam w czajniku z filtrem prawie pol litra wody, wiec starczylo na herbatke i umycie zebow...

Mam nadzieje, ze szybciutko pozbedziesz sie tego bolu krtani i wyzdrowiejesz..
Ooo co za szczęście

Dziękuję

Cytat:
A no pomaga, pomaga . Już się nie mogę doczekać kiedy pani doktor powie mi, że jestem już zdrowa... a raczej kiedy ja sama to stwierdzę. Teraz jest bez porównywalnie lepiej niż parę miesięcy temu, ale to jeszcze ciągle nie to.
Mango, życzę powrotu do zdrówka .

Phenomena
, ja też myślę o załatwieniu sobie zwolnienia z wf na stałe. Ale chyba przemęczę się już te 1,5 roku w gimie, jak pójdę do LO to coś pokombinuję.

To dobrze, że u Ciebie lepiej A ja dziękuję
Również mam zwolnienie z WFu Chociaż prawdopodobnie astma już dawno za mną, to mówię poprostu lekarzowi, że z WFu jestem kiepska i tyle.

A co do Windowsa Visty, ja jestem bardzo zadowolona Mam oryginalnego, co chwila nowe aktualizacje itd. Bardzo podoba mi się wygląd tego systemu I ma wiele nowych funkcji Bardzo odpowiada mi, że żaden z użytkowników nie zainstaluje niczego bez mojego hasła Na początku były problemy, ale teraz każdy program śmiga bez zarzutów - nawet starsze wersje.
Stary 2008-02-19, 11:48   #677
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
haha ather, opis twojego wymarzonego ciacha przypominam mi tego umiesnionego latynosa wylaniajacego z wody (reklama bounty ) :devil:
Aaaaa! On był boski
Phenomenko jesteś okrutna, że też musiałaś mi o nim przypomnieć

Cytat:
Ather - Tak ? Gostek mówił mi, że 256 MB - 120 zł / 130 zł .
Wiesz, mi pamięć potrzebna jest generalnie tylko do grania w The Sims 2 . Mam kilka rozszerzeń przez co muli niesamowicie - odechciewa się grać. Kiedyś jeszcze interesowałam się grafiką komputerową - Photoshop i te sprawy - ale po paru latach mi się to znudziło .
Zerknij na allegro w jakich cenach jest nowy RAM Kingston'a. średnio 80 - 90 zł.

Co do Simsów 2 - moja siostra ma wszystkie rozszerzenia te małe i duże - śmiga całkiem ładnie na 1 GB RAM'u, ale byłoby lepiej na 1,5... zdecydowanie.

Cytat:
Poza tym vista jest sliczna i slodka szata graficzna super
dlatego mnie tak korci
Stary 2008-02-19, 11:58   #678
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Co do Simsów 2 - moja siostra ma wszystkie rozszerzenia te małe i duże - śmiga całkiem ładnie na 1 GB RAM'u, ale byłoby lepiej na 1,5... zdecydowanie.

dlatego mnie tak korci
Ja mam Vistę,wszystkie simsy, 1GB RAMu i wystarcza zupełnie Ale no teraz jakby nie patrzeć 0,5GB to bardzo mały wydatek
Za pół roku również się zdecyduje [jak wyjdzie kolejne rozszerzenie do simsów ]

Spróbuj z Vistą To taki "przytulny" system A jakie ma gadżety na pulpicie
Stary 2008-02-19, 12:28   #679
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa! On był boski
Phenomenko jesteś okrutna, że też musiałaś mi o nim przypomnieć

Zerknij na allegro w jakich cenach jest nowy RAM Kingston'a. średnio 80 - 90 zł.

dlatego mnie tak korci
Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Ja mam Vistę,wszystkie simsy, 1GB RAMu i wystarcza zupełnie Ale no teraz jakby nie patrzeć 0,5GB to bardzo mały wydatek

Wow dziewczyny nie uwierzycie ile ja mam teraz RAMu - 256 MB... Więc sobie wyobraźcie jak muszą mi mulić... Ten 'kolega' właśnie powiedział, żebym sobie najlepiej dokupiła jeszcze raz tyle, żeby mieć 512... Ale sama nie wiem, może lepiej więcej? Chcę żeby simsiki chodziły bez zarzutu, teraz dobija mnie to czekanie - biedaki nie mogą jeździć na zakupy, bo zanim załaduje się parcela mamuśka będzie kazała wyłączyć kompa . A mam windowsa XP, nie Vistę .

I jeszcze jedno pytanie odnośnie pamięci - jak już będę ją kupować to mam wybrać poprostu Kingston x MB czy one czymś się od siebie różnią ? Wiecie, nie chcę powtarzac historii z aparatem .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 12:44   #680
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
ja mam juz pol roku ponad viste i ciagle jej nienawidze.

hej laleczki,

ja wlasnie szamam lunch, w pracy zadyma ciagle a na dodatek okazalo dzis,ze podzielono wszystkie teamy bo jest duzo nowych ludzi co sie ucza i twarza nowe teamy na bazie ''starych'' i nowych ludzi. Nie musze dodawac,ze dostalam najgorsze laski w swoim teamie
Mam dola na maxa, nie moge sie doczekac az sprzedamy dom i sie stad wyniose .. Nie mam ochoty teraz juz wogole zeby chodzic do pracy..

milego popoludnia kochane
Stary 2008-02-19, 12:57   #681
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Wow dziewczyny nie uwierzycie ile ja mam teraz RAMu - 256 MB... Więc sobie wyobraźcie jak muszą mi mulić... Ten 'kolega' właśnie powiedział, żebym sobie najlepiej dokupiła jeszcze raz tyle, żeby mieć 512... Ale sama nie wiem, może lepiej więcej? Chcę żeby simsiki chodziły bez zarzutu, teraz dobija mnie to czekanie - biedaki nie mogą jeździć na zakupy, bo zanim załaduje się parcela mamuśka będzie kazała wyłączyć kompa . A mam windowsa XP, nie Vistę .

I jeszcze jedno pytanie odnośnie pamięci - jak już będę ją kupować to mam wybrać poprostu Kingston x MB czy one czymś się od siebie różnią ? Wiecie, nie chcę powtarzac historii z aparatem .
Kup sobie narazie 512MB. Nie patrz na firmę, tylko na to, żeby działały na Twojej płycie głównej. Raz kupiłam zupełnie inny rodzaj i RAM był do wyrzucenia Ale jeśli chodzi o firmę ja chyba mam od zawsze "GOOD RAM".
Stary 2008-02-19, 13:57   #682
Ather
Zakorzenienie

Cytat:

pod koniec lutego będzie nowy dodatek. Jestem na bieżąco ze względu na siostrę, chcę aby miała mozliwie szybko wszelkie nowości.
Osobiście grałam w simsy... kilka lat temu, jak dostałam pierwszy komputer, to była jeszcze pierwsza edycja na te nowe rzuciłam tylko okiem, niestety nie mam czasu na takie gry.

Cytat:

Najlepiej sprawdź płytę główną oraz w książeczce od niej - jakie są wymogi jesli chodzi o RAM.

A co do 512 na wszystkie dodatki - wg. mnie za mało. Nie będą Ci śmigały na tyle, byś mogła bezkarnie zmieniać lokacje kiedy tylko będziesz chciała.
Stary 2008-02-19, 14:20   #683
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

wczoraj wieczorem chciałam jeszcze coś skrobnąć, ale nie mogłam się zalogować na Wizażu

widzę że dyskusja o komputerach się toczy ja siew ogóle na tym nie znam najważniejsze żeby komp mi chodził a internet śmigał nawet nie wiem jakie mój komp ma parametry ale jeśli chodzi o vistę to też słyszałam dużo złego

Nefuś - cudownie wyglądasz w okularkach i ten dołeczek
Jabłuszko - mam nadzieję ze wczorajszy dołek sobie poszedł
Gujanka - powodzenie w edukacji masz już tą wodę
Ather - wcale nie masz dużych wymagań w stosunku do mężczyzn
Agolku - współczuję kiepskiego zespołu oby ten czas kiedy jeszcze musisz tu pracować szybko zleciał

matko co za pogoda dziś myślałam że usnę na zajęciach (bo dla odmiany mniej wiercili )
Miałam się od dziś zabrać za jakąś robotę ale normalnie nie mam motywacji bo profesor u którego miałam zdawać w piątek, poszedł nam na rękę w związku z tym zę nie było go podczas sesji i wpisał nam oceny z seminarium na podstawie oceny z lektury
w związku z tym byłam dziś z kumpelami na obiedzie (mega zapiekance ) i teraz znów sie lenię
może chociaż dziś coś poczytam dla przyzwoitości

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 14:31   #684
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
pod koniec lutego będzie nowy dodatek. Jestem na bieżąco ze względu na siostrę, chcę aby miała mozliwie szybko wszelkie nowości.
Osobiście grałam w simsy... kilka lat temu, jak dostałam pierwszy komputer, to była jeszcze pierwsza edycja na te nowe rzuciłam tylko okiem, niestety nie mam czasu na takie gry.
Wiem, wiem "Czas Wolny" - już zastanawiam się jak skołować forsę

Superchick,

A co pamięci RAMów, to myślę, że 768MB na simsy wystarczy, przynajmniej na dotychczasowe dodatki.
Jaki masz procesor?
Stary 2008-02-19, 15:01   #685
gujana
Wtajemniczenie

:wow: przyznam, ze chyba jeszcze nie uslyszalam tylu pochwal dla visty.. Mnie przede wszystkim irytuje to, ze jak wysylam cos komus w Wordzie (nowym) i jak ten ktos go nie ma to nie moze wogole otworzyc pliku To już taka malutka przesada
no i mi nic nie muli, chociaz na parametrach komputera zupelnie sie nie znam Jedynie wkurzajace jest blokowanie programow, np telefonow internetowych albo innych darmowych. na poczatku nawet do gg mi sie doczepiła

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
ja mam juz pol roku ponad viste i ciagle jej nienawidze.

hej laleczki,

ja wlasnie szamam lunch, w pracy zadyma ciagle a na dodatek okazalo dzis,ze podzielono wszystkie teamy bo jest duzo nowych ludzi co sie ucza i twarza nowe teamy na bazie ''starych'' i nowych ludzi. Nie musze dodawac,ze dostalam najgorsze laski w swoim teamie
Mam dola na maxa, nie moge sie doczekac az sprzedamy dom i sie stad wyniose .. Nie mam ochoty teraz juz wogole zeby chodzic do pracy..

milego popoludnia kochane
ojej, ale masz w tej pracy, ciagle jakies nowe "atrakcje". Trzymaj sie jakos. zreszta i tak juz niedlugo wyjezdzasz, wiec nie ma sie czym przejmowac

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Gujanka - powodzenie w edukacji masz już tą wodę
niestety to grubsza awaria... a panowie dopiero niedawno zaczeli rozkopywac jakis row, tak wiec watpie zebym wogole dzisiaj wode miala . Najgorsze jest to, ze TŻ mieszka na drugim koncu miasta, w dodatku bardzo niekorzystny dojazd mialabym od niego jutro na uczelnie, wiec chyba bede musiala sie jakos przemeczyc w domu, myjac sie w misce . Poki co zaopatrzylam sie w ok.20l wody, zeby miec co do tej miski wlac...

Stary 2008-02-19, 15:18   #686
tamonita
Zakorzenienie

Przepraszam, ale nie jestem w stanie (psychicznym) nadrobić tego co napisałyście. Może zrobie to wieczorem. U mnie kompletna lipa... Mam już wszystkiego dość...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 16:02   #687
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Kup sobie narazie 512MB. Nie patrz na firmę, tylko na to, żeby działały na Twojej płycie głównej. Raz kupiłam zupełnie inny rodzaj i RAM był do wyrzucenia Ale jeśli chodzi o firmę ja chyba mam od zawsze "GOOD RAM".
No sama już nie wiem, podobno firma też jest ważna, zostałam ostrzeżona, aby nie kupować taniego 'szajstwa', bo ma krótką gwarancję. Hmm.

Cytat:

Najlepiej sprawdź płytę główną oraz w książeczce od niej - jakie są wymogi jesli chodzi o RAM.

A co do 512 na wszystkie dodatki - wg. mnie za mało. Nie będą Ci śmigały na tyle, byś mogła bezkarnie zmieniać lokacje kiedy tylko będziesz chciała.
O, ale z Ciebie dobra siostra Ather .

Ok dziękuję, sprawdzę potem to w książeczce (o ile ją jeszcze gdzieś mam ). A co do płyty głównej - yyy nie wiem jak .

Ewuniu
- ja też kompletnie się nie znam na kompach . I jest jak mówisz - ważne aby był net i simiki ewentualnie . Reszta się nie liczy .

Cytat:
Wiem, wiem "Czas Wolny" - już zastanawiam się jak skołować forsę

Superchick,

A co pamięci RAMów, to myślę, że 768MB na simsy wystarczy, przynajmniej na dotychczasowe dodatki.
Jaki masz procesor?
Hehe ja śledziłam te wszystkie dodatki i nowości jak siedziałam na forum o ts2 (simsweb.pl, już nie istnieje ). Przerwałam to zainteresowanie w tym czasie jak wychodziły Petsy i już dalej nie wiem co tam słychać z dodatkami . A teraz znowu mi się zachciało grać ^^.

Co do procesora - Mango, nie mam pojęcia . Załączam skrina, chociaż nie wiem czy to o to chodzi . Kurczę boję się, że coś źle znowu kupię i będzie tak jak z aparatem .

Cytat:
Przepraszam, ale nie jestem w stanie (psychicznym) nadrobić tego co napisałyście. Może zrobie to wieczorem. U mnie kompletna lipa... Mam już wszystkiego dość...
Tamuś . Ściskam Cię mocno, przyjdź jak będzie lepiej.

Ja za piętnaście minut idę kończyć zupę śmieciową. Łeeh, miałam ochotę na jakiś wykwintny, niecodzienny obiadek, a skończyło się na resztkach jak zwykle. Cóż, przynajmniej wypróbowane i dobre .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komp.JPG (30,6 KB, 7 załadowań)

Stary 2008-02-19, 16:08   #688
agness51
Zakorzenienie

Witam,ja niedawno wróciłam ze szkoły,zmęczona jestem potwornie zjadłam obiadek,i zrobiłam sobie cieplutkie capuccino,bo mimo,że słońce świeciło to strasznie zimno dzisiaj

Ather - Hmmm,uwielbiam ten język,hiszpański bardzo szybko mi wchodzi do głowy,ale niestety mam porąbaną nauczycielkę
E,nie masz zbyt wysokich wymagań^^
Jabłuszko - Ani mi się waż myśleć o redukcji chudzinko
Biedna Gujanka

Miłego popołudnia

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 16:18   #689
anniaa

Witam
Dawno mnie tutaj nie było
a duzo sie działo nie bede zanudzac heh
dostałam 5 z niezapowiedzianej kartkówki z histy i 4 z chemi z niezapowiedzianej kartkówki z chemi bo straciłam o,5 pkt a 5 tylko jak max
nefre moj brat studiuje europejstyke - 2 rok
agness heh hiszpańskiego moj tz sie uczy ale na dodatkowych zajeciach ( nawet dzisiaj mial test ) tez bardzo mu się podoba oj zimno jest bardzo na dworze... dzisiaj jeszcze nie chciał zaden bus przyjechac wszystkie sie spóźniałyy i w deszczu stałam jak głupia
tamonita trzymaj cie cieplutko mam nadzieje ze sie polepszy u ciebie

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 16:20   #690
agness51
Zakorzenienie

Ania - Ale z Ciebie kujooooon
Nie dziwię się,że TŻ-towi się podoba,bo to bardzo sympatico język

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości