|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
|
|
|
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() haaha Cytat:
![]() wow! ja juz nazarta, umyta, teraz czekam az Kubson pojdzie spac i ja sie bede kladla. a ze mlody ucial sobie drzemke w poludnie to nie zapowiada sie na szybkie zasniecie
|
|||
|
|
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w porównaniu z tym, zimowe podmuchy z balkonu to jak tornado ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- A to to co?
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak na stadionie narodowym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a paklanki to takie goowniane torebki zapachowe do zuzytych pieluch
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu pełnia ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
Na razie nie kupuję żadnego specjalnego kosza, ale również zainwestowałam w paklanki. Zobaczymy jak to się sprawdzi i najwyżej jak będzie walić to potem pomyślimy. Póki co szkoda mi było kasy na taki specjalny kosz, a stawiać zwykły to u mnie bez sensu, bo od przewijaka do normalnego kosza mam 3 metry.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam bo mi został po Lilce właśnie z 1 wkładem, tz przywiózł z pl. Kosz wiele nie kosztuje, ale wkłady są drogie moim zdaniem :/ Możesz sobie zobaczyć jeszcze na te z AngelCare ale podejrzewam, że ceny wkładów podobne. Są jeszcze kosze na normalne worki na smieci, ale cena kosza powala , tutaj używane po 40e chodzą Teraz mamy o tyle dobrze, że pojemniki są zaraz przy drzwiach i codziennie po kilka razy wychodzimy z domu wiec i śmieci się weźmie częściej na początek zużyje ten 1 wkład a później do normalnego kosza będziemy wrzucać . Kupę dla pewności zapanuje się w woreczek zapachowy i będzie cud malina Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1543 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak belle polecaja bo sa naturalne i bardziej przewiewne Cytat:
![]() Cytat:
ale wolalabym sie mylic i mam cicha nadzieje ze dziewczynom jednak uda sie kichanie
|
|||
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to teraz unikam ludzi jak mogę, bo sezon zachorowań w pełni, aż strach nieraz wyjść gdzieś w tłum... |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynam y się rozpakowywać&quot ;
Ehhh to chyba ja tez na re woreczki postawie. Myślę tylko czy postawić jakiś kubel za łóżkiem. myślicie ze z rana po nocnej zmianie pampa będzie smierdzie z kubla ? Daja rade te woreczki ?
|
|
|
|
#1546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też co chwilę sprawdzam wizaż i czekam na wieści co u dziewczyn. W końcu w przerwie między skurczami mogłyby ogarnąć forum😉😆
Cytat:
podejrzewam, że gdybym nie była pacjentką tamtejszego lekarza a chciałabym zrobić ktg, to musiałabym zarejestrować się u lekarza który pracuje w tej przychodni, ewentualnie pokazać jakiś papier od prywatnego gina (oni chyba żadnych skierowań nie mogą wystawiać, jedynie karteczki z prośbą o wykonanie czegoś itd.) I liczyć na to że gin ze szpitala mnie wezmie na to ktg. Na pewno w tej przychodni nie ma odpłatnego ktg. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Pełnia i bezsenność są w sumie spoko. Przynajmniej szarlotkę wrzuciłam do pieca, będzie na jutro
Tez jestem ciekawa jak tam sobie dziewuszki radzą Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina napisała że dalej cisza.
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też bezsenność :/ leżę sobie ze słuchawkami na uszach i się relaksuje
Jeszcze mój leniwy mąż stwierdził że nie chce mu się ubierać pościeli i śpimy znowu na kanapach, znowu wstanę polamana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tymi woreczkami jest tak, że zapach maskuje smrodek kupala? Nie znam tego wynalazku, ale ciągle mam w pamięci lawendowy żwirek dla kota, który nie maskował, a mieszał się z wonią odchodów, co tworzyło katastrofę zapachową. Jeżu jak to capiło... Jak to cenowo wychodzi? W sumie w czasie pełni wielu osobom śpi się gorzej, obstawiam bezsenną noc. Kolejna 14 listopada bodajże, wtedy się pewnie posypiemy...
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
Spicie??
O 23.04 urodziła się Zosia Malusia jest, waży tylko 2435 g, 50 cm. Ale wszystko jest ok. Położyli ją w inkubatorku, bo miała trochę płynu w płucach, ale już oddycha normalnie. Może jutro jej jakiegoś focisza strzelę i wstawię do klubu. Ja powiem szczerze, myślałam, że w czasie skurczybyków już pod koniec oci.pieję po 22 zaczęłamnprzeć i godzinkę się zeszło, troszkę musieli ze mnie Zosię wycisnâć.Ja czuję się ok, troche zmęczona i czuję, że Bożena nie jest do końca "normalna" i nogi mnie bolą jak po maratonie ano i mam gorączkę lekką i troszkę przy szwach spuchnięte, bo mnie nacięli trochę.Spać mi się chyba nie chcę, do 5 mam zrobić siku a na oddziale jest pielęgniarka Polka, bardzo sympatyczna! ![]() ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- A ze strony tej niemechanicznej, to mamy córeczkę!! Jest taka malusia Jutro rano mi ją przywiozą, bo nie czuję się100 proc na siłach, żeby iść do złobka. A mężu długo po porodzie płakał, nie mógł się uspokoić ze wględu na mnie. Mowi, że nie wiedział jak mi pomóc a ja tak bardzo cierpiałam i że drugiego dziecka mi nie zrobi ![]() Dobra spróbuję się przekimać, szybciej mi czas zleci i jutro lecę po Zosieńkę moją Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-10-16 o 02:18 |
|
|
|
#1552 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A podobno na all mają być bardziej przecenione niż w lidlu ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie, że masz już córkę przy sobie. Odpoczywajcie i cieszcie się sobą, jak będziesz mieć chwilę to pisz co u Was!!!Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żebyś raz dwa wydobrzała, Zosia się zaaklimatyzowała po drugiej stronie brzucha i niech Was puszczają do domu!
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde laski, jak mnie cala noc brzuch napier.... Jak mi nie przejdzie to chyba bede musiala pojechac chocby na to ktg. Nie wiem co jest, dziec sie rusza bo czuje. Myslalam ze przepowiadacze, no ale ile one moga trwac bo moje tak gdzies ok 21 sie zaczely. Usnac usnelam, ale co sie budze to czuje jak brzuch twardnieje, napina sie i nie jest to przyjemne.
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry. |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojeju, gratuluję! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy robiąc ktg w szpitalu dostajecie wynik do ręki? Bo ja nie, robili ktg, oglądał mnie lekarz i wszystko zostawalo w karcie szpitalnej. Dlatego gdybym chciala pokazac wyniki swojemu lekarzowi, to mysialabym prosic o wyciag z dokumentacji albo zrobic to odplatnie jako prywatna wizyte.
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech Zosieńka dobrze rośnie i zdrowo się chowa, a Tobie duzo siły. Przynajmniej macie to za sobą i mozecie cieszyć się już malutką Ja mam na pampki woreczki zapachowe, placilam jakos 9 zł za 100 sztuk. Nie wiem czy wszystkie zużyje bo planuje po tygodniu przejść na pieluchy wielorazowe, ale mam nadzieję że woreczki dadzą radę by nie śmierdziało. Mąż będzie codziennie z rana wyrzucał kosz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- A do szpitala też bierzecie woreczki te woreczki zapachowe?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! :-*
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

w porównaniu z tym, zimowe podmuchy z balkonu to jak tornado 
może ją będę jakimś koszem nakrywać? 

na początek zużyje ten 1 wkład a później do normalnego kosza będziemy wrzucać . Kupę dla pewności zapanuje się w woreczek zapachowy i będzie cud malina
fotki nie widzę ale jak będę na kompie obczaje 

po 22 zaczęłamnprzeć i godzinkę się zeszło, troszkę musieli ze mnie Zosię wycisnâć.

Niech Zosieńka dobrze rośnie i zdrowo się chowa, a Tobie duzo siły. Przynajmniej macie to za sobą i mozecie cieszyć się już malutką
28.062014