Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-16, 13:38   #1651
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Dzień dobry
Wybaczcie, że znowu się nie udzielałam ale Siostra z Małą były na weekend u nas więc rozumiecie

Gratuluję kolejnej mamusi

Teraz to podejrzewam, że ruszymy z kopyta
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 13:42   #1652
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Mnie wypisali ze szpitala.
No to super, nie ma jak w domu

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy z tz 6 rocznicę związku namawiam go żeby jak wróci od cioci ( kończy jej schody) zabral mnie na jakieś dobre jedzonko. Daniel u dziadków od wczoraj bo tam nocowal to do wieczora zostanie ale tz się trochę boi że mi wody w trakcie szamania odejdą
Gratulacje i udanego świętowania

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
!

ej przepakowałam do większej torby i też prowiant się nie mieści to znak!
Ja będę się dziś pakować i aż się boję
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 13:46   #1653
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Z obiadu nici bo bole krzyżowe doszły i twardy brzuch mam cały czas. Plus mały się ruszal może ze dwa razy. Dzwoniłam do położnej i kazala wziąć dwa paracetamole i gorący prysznic żeby rozluźnić brzuch i o 16 zadzwonić czy młody się więcej rusza czy nie i jak coś to przyjedzie na kontrolę. A sluz coraz bardziej czerwony jest normalny bo oznacza że porod może się zacząć w każdej chwili i mam obserwować czy nie przechodzi w krwawienie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 13:51   #1654
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Tak w ogóle lipa z tą pelnia W moim przypadku. O 5 się przebudzilam, powylam do księżyca i nic
Dzisiaj mamy z tz 6 rocznicę związku namawiam go żeby jak wróci od cioci ( kończy jej schody) zabral mnie na jakieś dobre jedzonko. Daniel u dziadków od wczoraj bo tam nocowal to do wieczora zostanie ale tz się trochę boi że mi wody w trakcie szamania odejdą

kochana pełnia dopiero dzisiaj w nocy takze gwarantuje, ze urodzisz

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 13:52   #1655
zielinka_87
Zakorzenienie

Kurcze, ja u siebie czopa nie dojrzalam ale brzuch mam prawie non stop twardy. Nic, robie obiad a potem koncze pakowanie torby na wszelki.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 13:53   #1656
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
kochana pełnia dopiero dzisiaj w nocy takze gwarantuje, ze urodzisz
Pełnią była dzisiaj rano, kolo 5 więc mam czas do 12

Stary 2016-10-16, 13:55   #1657
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Z obiadu nici bo bole krzyżowe doszły i twardy brzuch mam cały czas. Plus mały się ruszal może ze dwa razy. Dzwoniłam do położnej i kazala wziąć dwa paracetamole i gorący prysznic żeby rozluźnić brzuch i o 16 zadzwonić czy młody się więcej rusza czy nie i jak coś to przyjedzie na kontrolę. A sluz coraz bardziej czerwony jest normalny bo oznacza że porod może się zacząć w każdej chwili i mam obserwować czy nie przechodzi w krwawienie.

żeby jednak ruszyło !

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 13:58   #1658
KarolinaNL
Zadomowienie

Z tymi porodami... za pięknie by było jakby tak hop siup wody odeszły i raz dwa skurcze i po 1-2 godzinach dziec już by był. No za pięknie, kobita nie dość, ze się musi nastresowac, wyczekac to jeszcze wycierpiec żeby dziecia na świat wydać...

Stary 2016-10-16, 14:11   #1659
BothSides
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Byłam z Wami czytając choć sporadycznie pisałam.
Dziś o 6:00 przywitalismy córcię Pierwszy skurcz 1:30, porodówka o 4:00. Nie wierzyli, że rodzę, a jak już to, że to będzie trwało i trwało. Termin z om 30.10, z usg 5.11.
Czas ochłonąć...

Gratuluje każdej z osobna, a tym przed powodzenia trzymam kciuki

Omg, mam niemal identyczne terminy (z om 28.10,z usg 5.11)! Gratulacje! Ja też chcę!
Gratki dla wszystkich rozpakowanych, pełnia działa!
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:13   #1660
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Z tymi porodami... za pięknie by było jakby tak hop siup wody odeszły i raz dwa skurcze i po 1-2 godzinach dziec już by był. No za pięknie, kobita nie dość, ze się musi nastresowac, wyczekac to jeszcze wycierpiec żeby dziecia na świat wydać...

wczoraj rozmawiałam z fryzjerką o jej porodzie. Opowiadała, że przy drugim porodzie czas trwania wpisali jej 40 min :P Pojechała na wizyte do gina ten stwierdził 2,5 palca rozwarcia, ona mówi, że skurczy zero... więc wsiadła w auto wróciła do domu, umyła się, ogarnęła włosy, zadzwoniła po męża, że ponoć rodzi... jak na izbe pojechała bez skurczy lekarz ją bada tam 7,5 cm.... wiec na porodówkę tam mówi, że już zaczęła co tam czuć i w sumie boleć ją już bolały bóle parte wszystko od wejścia na izbę do porodu trwało 40 min :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:15   #1661
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

uuu, czyli jednak sie cos dzieje
paracetamol na rozluznienie? a nie lepiej nospe?

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja w kościele to nie wiem kiedy byłam, nie chce mi się już wychodzić z domu, na zakupy, a co dopiero do kościoła. Jak pójdę przed świętami na spowiedź to chyba rozgrzeszenia nie dostane
ja odkad dowiedzialam sie o ciazy to nie bylam ani razu w kosciele (nie liczac slubu siostry). w pierwszej ciazy na poczatku prawie zaslablam,a mialam miejsce siedzace, przewiewne wiec sie przestraszylam i koscioly sobie odpuscilam

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
a my skręciliśmy łożeczko i jadę dziś do ikei kupić pojemniki na pierdółki i na pampy do zawieszenia na łóżku

i już chyba będzie wszystko gotowe

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
wczoraj rozmawiałam z fryzjerką o jej porodzie. Opowiadała, że przy drugim porodzie czas trwania wpisali jej 40 min :P
Daj Boze...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:20   #1662
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
uuu, czyli jednak sie cos dzieje
paracetamol na rozluznienie? a nie lepiej nospe?

ja odkad dowiedzialam sie o ciazy to nie bylam ani razu w kosciele (nie liczac slubu siostry). w pierwszej ciazy na poczatku prawie zaslablam,a mialam miejsce siedzace, przewiewne wiec sie przestraszylam i koscioly sobie odpuscilam

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Daj Boze...
W Holandii nie ma nospy

Stary 2016-10-16, 14:29   #1663
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

A na końcu i tak się okazuje , że do ojca podobne
Cytat:
wczoraj rozmawiałam z fryzjerką o jej porodzie. Opowiadała, że przy drugim porodzie czas trwania wpisali jej 40 minPojechała na wizyte do gina ten stwierdził 2,5 palca rozwarcia, ona mówi, że skurczy zero... więc wsiadła w auto wróciła do domu, umyła się, ogarnęła włosy, zadzwoniła po męża, że ponoć rodzi... jak na izbe pojechała bez skurczy lekarz ją bada tam 7,5 cm.... wiec na porodówkę tam mówi, że już zaczęła co tam czuć i w sumie boleć ją już bolały bóle parte wszystko od wejścia na izbę do porodu trwało 40 min :P
Pfff marzenie ściętej głowy

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:40   #1664
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

No dokładnie, mój Daniel to cały tz. Mam nadzieje, ze chociaż Jasper będzie do mnie podobny

Stary 2016-10-16, 14:41   #1665
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam psa, ale mysle, ze Wy tez powinnyscie przygotowac zwierzaki na nowego czlonka rodziny. Po porodzie dzieciaczka troche poprzytulam z pielucha tetrowa tak aby przeszla zapachem i maz wezmie ja do domu, aby pies zapoznal sie z zapachem nowego czlonka rodziny. Na pewno nie ma co panikowac kiedy zwierzak bedzie chcial podejsc, powachac czy poogladac malucha. To czysta ciekawosc nowego czlonka stada. I absolutnie nie ma co zabraniac takich interakcji, chyba, ze bedziecie widzaly jakies niepokojace zachowania.

Mimo iz moj piesiaczek jest 40 kg niedzwiedziem, totalnie wpatrzonym w pancia swojego, wypieszczony i troche rozpuszczony to jestem bardzo spokojna. 😀 i planuje Balbinke praktycznie od samego poczatku klasc kolo psa 😀 niech sie tula.

Ja mam i psa i kota. Mam podobny plan z pieluchą by Teżet przyniósł zwierzakom jak będę jeszcze w szpitalu. Raczej od początku nie planuję kłaść małej koło zwierzaków ale też nie chce przesadzać w drugą stronę i nie mam zamiaru ich odganiać, jestem ciekawa jak to będzie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:43   #1666
BothSides
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj rozmawiałam z fryzjerką o jej porodzie. Opowiadała, że przy drugim porodzie czas trwania wpisali jej 40 min Pojechała na wizyte do gina ten stwierdził 2,5 palca rozwarcia, ona mówi, że skurczy zero... więc wsiadła w auto wróciła do domu, umyła się, ogarnęła włosy, zadzwoniła po męża, że ponoć rodzi... jak na izbe pojechała bez skurczy lekarz ją bada tam 7,5 cm.... wiec na porodówkę tam mówi, że już zaczęła co tam czuć i w sumie boleć ją już bolały bóle parte wszystko od wejścia na izbę do porodu trwało 40 min :P
Moja koleżanka była szybsza, wody jej w domu odeszły ok 19, pozbierala się, w aucie zaczęły się już parte, kwit na parking szpitalny miała z godziną 20.10, dziecko się urodziło 20.16
Tak szybko to nawet ja nie chcę
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:46   #1667
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam tylko takie "plaskie", typowo dla ozdoby sciany/pokoju a nie zeby przyciagnac wzrok malucha.
ja powiem szczezrze ze nawet nie pomyslalam, zeby cokolwiek w tym miejscu montowac. mlodziez teraz to i tak nie skupi uwagi na niczym a potem jak juz bedzie bardziej kumate to najwieksza atrakcja dla niego podczas przewijania bedzie mama/tata i ich miny
ja jak cos to pozniej zamontuje jakas karuzelke na lozeczko ale to pozniej...

mina na widok kupy bezcenna

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-16, 14:54   #1668
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Spicie??
O 23.04 urodziła się Zosia Malusia jest, waży tylko 2435 g, 50 cm. Ale wszystko jest ok. Położyli ją w inkubatorku, bo miała trochę płynu w płucach, ale już oddycha normalnie. Może jutro jej jakiegoś focisza strzelę i wstawię do klubu.
Ja powiem szczerze, myślałam, że w czasie skurczybyków już pod koniec oci.pieję od 14 do 22 miałam takie mocne i na koniec już się darłam i płakałam, że nie dam rady po 22 zaczęłamnprzeć i godzinkę się zeszło, troszkę musieli ze mnie Zosię wycisnâć.
Ja czuję się ok, troche zmęczona i czuję, że Bożena nie jest do końca "normalna" i nogi mnie bolą jak po maratonie ano i mam gorączkę lekką i troszkę przy szwach spuchnięte, bo mnie nacięli trochę.
Spać mi się chyba nie chcę, do 5 mam zrobić siku a na oddziale jest pielęgniarka Polka, bardzo sympatyczna!

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

A ze strony tej niemechanicznej, to mamy córeczkę!! Jest taka malusia Jak wychlupnęła, to się mężu popłakał a mi zaraz Zosie na piersi położyli, aż nie mogłam uwierzyć, że to NASZA CÓRKA!! Potem już jej na ręce nie brałam, bo cała się trzęsłam i troszku się bałam, mąż ją nosił
Jutro rano mi ją przywiozą, bo nie czuję się100 proc na siłach, żeby iść do złobka. A mężu długo po porodzie płakał, nie mógł się uspokoić ze wględu na mnie. Mowi, że nie wiedział jak mi pomóc a ja tak bardzo cierpiałam i że drugiego dziecka mi nie zrobi

Dobra spróbuję się przekimać, szybciej mi czas zleci i jutro lecę po Zosieńkę moją
Jeszcze raz gratulacje

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie, dostaję tylko kartkę gdzie mam opis i tyle.

Do szpitala ich nie biorę

Jak mnie w nocy prawa noga rozbolała, no myślałam, że się pos.ram z bólu. Tak biodro/udo. A jak ruszyłam nogą, to zaczęło mi promieniować na brzuch, tak się wystraszyłam, że już myślałam, że będę tż budzić (tylko ciekawe jak bym dojechała do szpitala, pewnie byśmy karetkę wzywali). Ale postanowiłam poczekać. Powoli po jakimś czasie zmieniłam bok i położyłam się na tej bolącej nodze i przestało. Potem wróciło ale na chwilę tylko. Nie wiem co to było, ale raczej nic związanego z ciążą, bo młodemu nie przeszkadzało nic w ruszaniu się i teraz też już mnie budzi Ale ból był okropny. Może to kwestia tych niewygodnych łóżek u nas i leżenia ciągle w tej samej pozycji...

Mam lenia mega dzisiaj, najchętniej bym wcale nie wychodziła z domu, ale czas się zbierać i do kościoła szykować. Dobrze, że chociaż słoneczko świeci

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja dostałam takiego skurczu łydki w nocy ze myślałam ze eksploduje.. Masakra :/ myślałam ze zesram sie z bólu

Cytat:
Cześć dziewczyny
Dziś o 6:00 przywitalismy córcię Pierwszy skurcz 1:30, porodówka o 4:00. Nie wierzyli, że rodzę, a jak już to, że to będzie trwało i trwało. Termin z om 30.10, z usg 5.11.
Czas ochłonąć...

Gratki!

Cytat:
GRATULACJE!! Cieszę się Waszym szczęściem

Ja też mam już zakupione 200 sztuk woreczkow, moje pachna super jak jakieś chic mydełko przy Danielu tech ich używałam i dobrze pełniły swoją funkcję.

Biedna.. to dzisiaj zrób sobie dzień w piżamie i nie wychodz z łóżka

Gratulacje coraz więcej maluszków z nami

Motylek Wam też gratuluje

Hosenko super, ze jesteście w komplecie w domku a Kacperek jest super starszym bratem

Ja przespalam o dziwo noc bez żadnych problemów. Różowego śluzu mam o wiele więcej niż wczoraj i dalej w częściach odchodzi mi czop. Młody mniej aktywny, ból rozsadza mi miednice i biodra i boli mnie dwa razy bardziej jak przed miesiaczka... Jak tak dalej sie utrzyma bede dzwonić po polozna żeby przyjechała sprawdzić czy z małym ok i czy jakieś rozwarcie się robi. Ogólnie rzecz biorąc jeszcze nie rodze i jestem z tego powodu mega zawiedziona, czekamy więc dalej

Coraz bliżej!!
Cytat:
w koncu sie wzielam za spakowanie toreb do szpitala bo mialam tylko przygotowane wszystko na stole i wiecie co?... najwazniejsze mi się nie mieści więc chyba muszę coś pozmieniac albo jednak wziac wieksza torbe;/ a mianowicie prowiant mi się nie mieści

Cytat:
Karolina, Mietowka no musze ewidentnie się przepakowac chcialam w 2 male torby ale chyba sie skonczy na jednej wiekszej na kolkach... mam nadzieje ze tam się zmieszczę
Właśnie, jest jakiś wymóg dwóch toreb czy mozna zapakować sie w jedna? Ja w szpitalu nie potrzebuje swoich podkładów, podpasek, pampersow wiec chyba jedna wystarczy?

Cytat:
Karolina, olej obiad i zastosuj 3 x S. To bedziesz miala wesola rocznice :-D wszystkiego dobrego Wam zycze
Dokładnie kolacja plus 3s

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
tylko 2 dni mnie nie było i ponad 20 stron do nadrabiania

Ja od piątku tez nie byłam i tez z 15 stron..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 14:57   #1669
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cześć!
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Spalam lepiej niż kiedykolwiek ;-) u mnie to z tą pełnią to jakaś sciema

W pełnię zawsze gorzej śpię natomiast w III trymestrze śpię źle, gorzej albo wcale. Dziś w nocy - wcale. Młoda wciskała mi nóżki pod żebra i nie mogłam sobie znaleźć pozycji do swobodnego oddechu. Ta pełnia chyba bardziej podziałała na nią, bo była mega aktywna.

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Pstryczku lepiej, ale noc do zapomnienia. Wlasnie sie dopiero obudzilam. Co to bylo??? Az strach sie ruszyć i z wyra wstac.
Kurczę, to obserwuj się a teraz jest spokojnie?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Czas ochłonąć...

Gratulacje!

Cytat:
Kubson zazyczyl sobie na sniadanie do picia soczek. no ok. z cytryna. Hmm???? to sie pytam, - czy ci wrzucic plasterek cytryny czy co mam zrobic? a ten: nie, cytryne nadziac na szklanke. I pamietaj o słomce! tak jak u cioci Kasi na weselu
takze tego, my juz po porannym drinku [COLOR="Silver"]
Niedługo zażyczy sobie na śniadanie jajko po wiedeńsku.

Cytat:
dzień dobry

Dziękuję za miłe komentarze wszystko mnie boli po tym weselu :P Posiedzieliśmy do 1 i wrócilimy do domu, bo stopy mi spuchły, balerinki cinęły i kręgosłup bolał.. nie ta kondycja ale nawet potańczyłam troszeczkę, pojadłam, więc mogę rodzić :P
Moja p. doktor tylko groziła mi palcem jak widziała mnie na parkiecie, a później o miałam wrażenie, że jak zaczne rodzić to jednak nie będzie mi już w stanie pomóc
Ale nie urodziłaś! Dobrze jest, wybawiłaś się, teraz możesz zbierać siły. Jedzonko dobre było?

Cytat:
Ja przespalam o dziwo noc bez żadnych problemów. Różowego śluzu mam o wiele więcej niż wczoraj i dalej w częściach odchodzi mi czop. Młody mniej aktywny, ból rozsadza mi miednice i biodra i boli mnie dwa razy bardziej jak przed miesiaczka... Jak tak dalej sie utrzyma bede dzwonić po polozna żeby przyjechała sprawdzić czy z małym ok i czy jakieś rozwarcie się robi. Ogólnie rzecz biorąc jeszcze nie rodze i jestem z tego powodu mega zawiedziona, czekamy więc dalej

Czekamy mam wrażenie że ciągle się rozkręca, a niedługo ruszy z kopyta.

Cytat:
w koncu sie wzielam za spakowanie toreb do szpitala bo mialam tylko przygotowane wszystko na stole i wiecie co?... najwazniejsze mi się nie mieści więc chyba muszę coś pozmieniac albo jednak wziac wieksza torbe;/ a mianowicie prowiant mi się nie mieści
Do siaty z biedry zapakuj doczytałam że w walizkę się nie zapakowałaś też, no siata zostaje jak nic

Cytat:
Tak w ogóle lipa z tą pelnia W moim przypadku. O 5 się przebudzilam, powylam do księżyca i nic

Sto lat z okazji rocznicy

Cytat:
Powiem Wam, ze sie u nas na watku obrodzilo przed ta pelnia, a one dopiero dzis :-D
Mnie wypisali ze szpitala.
super! W domu najlepiej

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Dawaj znać Kochana jak się sprawy mają!
Stary 2016-10-16, 15:04   #1670
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mam podobny plan - zapoznać z zapachem malucha. Ogólnie w wakacje oduczyliśmy koty spania z nami w sypialni. Ale pozwalam im wejść, rozejrzeć się, powąchać, zapoznać się z nowym układem mebli itp. Daję im też powąchać rzeczy wybrane w dzieciowym płynie, a jak już się dziecko urodzi to tż przyniesie do domu pachnącą nim pieluszkę. Ostatnio też puszczaliśmy im płacz noworodka, to takie oczy robiły że hoho 😁
Moja sąsiadka z dołu ma maleństwo i jak nasz pies czasem słyszy płacz maluszka to też robi wielkie oczy kiedyś puściłam mu z komputera to biegał po domu i szukał kto płacze

a co do dzieciowego płynu mojej Kotce on się chyba strasznie podoba , ciągle ładuje mi sie w rzeczy w nim wyprane jak np. coś chce wyprasować
i ostatnio zaczeła mnie wkurzać bo pościeliłam nie dawno małej już łóżeczko i wszytsko przygotowałam i ona się tam ciągle ładuje i chce tam spać

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o przyzwyczajenie psa do dzidzi to w książce "Pierwszy rok życia dziecka" pisze że można wziąć wózek i psa i iść na spacer. Nie wiem co by ludzie pomyśleli i sąsiedzi...
sikam ze śmiechu

powiem to bardzo na poważnie Teżetowi jak wróci z pracy, może go nawet wkręcę niech idzie z psem na spacer

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-16, 15:05   #1671
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja sąsiadka z dołu ma maleństwo i jak nasz pies czasem słyszy płacz maluszka to też robi wielkie oczy kiedyś puściłam mu z komputera to biegał po domu i szukał kto płacze

a co do dzieciowego płynu mojej Kotce on się chyba strasznie podoba , ciągle ładuje mi sie w rzeczy w nim wyprane jak np. coś chce wyprasować
i ostatnio zaczeła mnie wkurzać bo pościeliłam nie dawno małej już łóżeczko i wszytsko przygotowałam i ona się tam ciągle ładuje i chce tam spać
Wydaje mi się że to nie kwestia płynu, a kotka po prostu potraktowała nowe rzeczy jako prezent od poddanych. Łóżeczko już zasiedliła
Stary 2016-10-16, 15:21   #1672
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

no dokładnie, z tego co widziałam na zdjęciach z 3d to mój też będzie tatusiowy

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

sikam ze śmiechu

powiem to bardzo na poważnie Teżetowi jak wróci z pracy, może go nawet wkręcę niech idzie z psem na spacer
Moje też się wsadzają na kupki ciuszków, utrudniają prasowanie 😉 Na szczęście już wszystko pochowałam, więc nie zasierszczą 😜 A do łóżeczka żaden jeszcze nie wskoczył, aż jestem zdziwiona, bo to ciekawskie bestie. Tylko z zewnątrz obwąchują.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 15:30   #1673
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Moja koleżanka była szybsza, wody jej w domu odeszły ok 19, pozbierala się, w aucie zaczęły się już parte, kwit na parking szpitalny miała z godziną 20.10, dziecko się urodziło 20.16
Tak szybko to nawet ja nie chcę
Tak szybko?? To ja podziękuję, wolę trochę dłużej byle nie za długo.

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć!

W pełnię zawsze gorzej śpię natomiast w III trymestrze śpię źle, gorzej albo wcale. Dziś w nocy - wcale. Młoda wciskała mi nóżki pod żebra i nie mogłam sobie znaleźć pozycji do swobodnego oddechu. Ta pełnia chyba bardziej podziałała na nią, bo była mega aktywna.
Moja też dziś w nocy była mega aktywna, aż spać nie dała.

Cytat:

i ostatnio zaczeła mnie wkurzać bo pościeliłam nie dawno małej już łóżeczko i wszytsko przygotowałam i ona się tam ciągle ładuje i chce tam spać [COLOR="Silver"]
Kicia sobie pomyślała że to dla niej takie legowisko, królestwo

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 15:54   #1674
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest z tymi cytrusami, które uczulaja w ciąży?
Zaczął się sezon na mandarynki i mam taką chcice, że jem je po kilkanaście dziennie.
W necie piszą żeby ograniczyć bo uczulaja, powodują alergię tylko czy chodzi o alergię u kobiety, czy wywołanie alergii u dziecka, która może sie ujawnić po porodzie??

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 16:39   #1675
KarolinaNL
Zadomowienie

Hej! Ja tylko na chwilke, jestem w szpitalu, zaraz mnie podłącza pod ktg jak się sala zwolni bo wiecie, pelnia; ) a tak na serio to byłam w przychodni, dziec znowu tętno 160 i wody najprawdopodobniej mi się sacza (polozna zrobiła test i wyszedł pozytywny). Jeżeli to faktycznie to to w ciągu 24h będą mi wywoływać porod.

Stary 2016-10-16, 16:44   #1676
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Hej! Ja tylko na chwilke, jestem w szpitalu, zaraz mnie podłącza pod ktg jak się sala zwolni bo wiecie, pelnia; ) a tak na serio to byłam w przychodni, dziec znowu tętno 160 i wody najprawdopodobniej mi się sacza (polozna zrobiła test i wyszedł pozytywny). Jeżeli to faktycznie to to w ciągu 24h będą mi wywoływać porod.

i czekamy na dobre wieści!

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 16:46   #1677
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:

Karolina, powodzenia :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 16:55   #1678
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:

O jaaaa kciuki!!!

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 17:02   #1679
MotylekwBalerinkach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest z tymi cytrusami, które uczulaja w ciąży?
Zaczął się sezon na mandarynki i mam taką chcice, że jem je po kilkanaście dziennie.
W necie piszą żeby ograniczyć bo uczulaja, powodują alergię tylko czy chodzi o alergię u kobiety, czy wywołanie alergii u dziecka, która może sie ujawnić po porodzie??

Mandarynki chyba zaraz wyślę męża do sklepu
MotylekwBalerinkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 17:05   #1680
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Wlasnie zerknelam na liste co sie nalezy wg tego całego KOC i ktg jest wpisane od 40 tc, ale moj szpital i tak od 37 tc robi za free.
Tak czytam waszą dyskusje na temat pstryczkowego ktg za które też uważam że płacić nie powinnaś (tak by mi sie przynajmniej wydawało).

I ja jak sobie przypominam to u nas położna mówiła że w zdrowej ciąży itp. to ktg się zaczyna robić od 40tc codziennie przez 7 dni jak nic się nie dzieje w sesnie że sie nie rodzi.
A jak jest wcześniej to nic nie wspominała ale tak na nasz budyniowy rozum to wydaje mi się że jest to tak samo jak każda inna usługa w szpitalu czy na ip, gdzie powinno to iść na nfz.
Pstryczek jutro zadzwonisz to się dowiesz, bo dziwnie to wygląda.

13.03.2016 II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości