Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-16, 20:25   #1741
ma_i
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Aktualizacja: jesteśmy w domu, zamówiłam wielką wyzerke i teraz czekamy.
Mały ma głowę tak nisko, ze na usg tylko ucho było widac, łożysko już na wykończeniu a wód jest dużo. No i po ich specjalnym tescie wyszło, ze nic się nie sączy ale ze w przychodni wynik był pozytywny to kazali z wkładką z nocy przyjechać jutro na kontrolę i ktg. No zgodnie twierdzą, ze coś się dziać zaczyna i tak na prawdę tylko na skurcze czekamy. Jeszcze po powrocie do domu wypadł mi mega kawał czopu i tz zrobił zdjęcie żeby jutro pokazać w szpitalu
Podsumowując, jeszcze nie rodze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To Cię mały straszy tylko 😉 Kciuki dalej zaciśnięte za szybki rozwój sytuacji 😊

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:25   #1742
bluesberry
Zakorzenienie

Kupiła któraś lusterko do samochodu na allegro ?
Macie coś sprawdzonego ?
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:25   #1743
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Tęczowa, doskonale cię rozumiem. Niby wszystko wiem co i jak, ale póki co to takie irracjonalne. Pewnie będzie mi dziwnie jak Jagódka będzie na świecie, a już nie będzie brzucha i nie wiem czy ogarnę że to ta sama istotka. Ale swoją drogą mogłaby mi nie kopać wątroby bo boli cały dzień. No i dostałam maila o belly że zaczynam 39 tc. Naprawdę muszę spiąć ostatnie rzeczy

Karolina, trzymam kciuki za rozwój sytuacji! Moja terminowa siostro

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja się bardzo obawiałam przy Danielu jak to będzie jak się urodzi. I powiem Ci, ze od pierwszego spotkania do dzisiaj zastanawiam się jak mogłam żyć bez niego nie brakuje mi imprez, wychodzenia bez dziecka czy beztroskich wakacji, wręcz nie wyobrażam sobie wakacji bez niego. Fakt, ze czasem lubię odetchnac i wysyłam go do dziadka ale szybko zaczynam za nim tęsknić bo w domu robi się cicho, smutno i czysto
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wooow trzymam kciuki !

o niaaam ! też muszę kupic

no wlasnie w jedna taka średnią ale jeszcze cos pokombinuję

czyli jednak jeszcze chwila a co będziecie dobrego jeść? trzymam kciuki za skurcze
Zamowilismy szaszłyki z kurczaka, frytki i surówki. Wszamalismy wszystko

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:28   #1744
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
U nas położna zalecała wcześniejsze pranie, żeby "domowymi" bakteriami przeszło. Ja pochowałam poprane rzeczy do szuflad i szafy żeby się nie zakurzyło. Mam poprane wszystkie rzeczy do rozmiaru 62. Tylko prasować mi się nie chce

Smacznego i obyś nabrała przyspieszenia

Listopadowa fajnie Wam wyszło z tymi zakupami

A co do rozkmin, to mnie się zdarza takie hiper egoistyczne myślenie, że nastąpi koniec wolności i wszelkich spontanów. Że teraz wszystko, łącznie z głupim wyjściem pobiegać czy na piwo będzie musiało być wcześniej zaplanowane, przemyślane i zorganizowane. I tak czasem zwyczajnie robi mi się smutno z tego powodu. Kurde, wiem że to brzmi jak matka wyrodna, ale tak mam
A ja wcale nie uważam tego za egoistyczne. Przecież to czysta prawda że nasze życie się zmieni i mamy prawo tęsknić za spontanicznoscia itd

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Macie coś sprawdzonego ?
Jeszcze nie ale planujemy tylko chyba normalnie w sklepie nie na allegro
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:39   #1745
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jakaś taka rozkmina mnie naszła

chyba hormony działają
zaczęło się co było do przewidzenia że w końcu będziemy rodzić i każdą z nas to czeka
ale tak patrzę na foki prześlicznej Zosieńki Aleksandry czy na cudnego Oskarka Hosenki i jakoś tak uwierzyć nie mogę,

żeby nie było wiem i jestem świadoma że jestem w ciąży
ale chodzi mi o to że nie moge uwierzyć że mam taką małą kruszynkę w brzuchu, przecież ją czuję, rozmawiam z nią , wszystko szykuję i czekam na jej przyjście na świat ale jakos tak dziwnie mi,
dobra budyniowość mojego mózgu mnie przerosła
nie wiem czy którakolwiek mnie zrozumie

do końca sama siebie nie rozumiem

oby mi szybko przeszło
Spokojnie, wszystko się ułoży 😘 Ja też mam różne przemyślenia i nastroje. Dzisiaj np. szukałam na yt filmików z płaczącym dzieckiem do celów edukacyjnych dla kotów. I wyskoczyły mi takie pierwsze minuty po porodzie, jak położna mierzyła, ważyła, owijała takiego małego "pajączka", a on sobie kwilił. Ryczałam jak bóbr 😭

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Rozumiem i mam podobnie. I tak się zastanawiam gdzie to dziecko mi się mieści. Może nie mam malutkiego brzucha ale wybitnie dużego też nie ale czasem cała ta ciąża wydaje mi się jakąś abstrakcją. Coś na zasadzie - inne kobiety są w ciąży i rodzą dzieci ale że ja też? to dopiero budyniowość co?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dokładnie, czasem też nie dociera do mnie że JA jestem w ciąży i że JA za chwilę będę mamą 😉

Edytowane przez ma_i
Czas edycji: 2016-10-16 o 20:40
Stary 2016-10-16, 20:43   #1746
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kciuki!!!!!!

a ja myslalam ze umre... jak mnie zlapal nagle bol zoladka to klekajcie narody! Chyba mlody sie tak ulozyl, albo cos mi stanelo w zoladku-nie wiem, ale tak tepo bolalo, w ogole nie moglam miejsca sobie znalezc, ledwo doczlapalam sie na lozko, nie wiedzialam jak sobie pomoc. na plecach zle, na boku zle , na drugim jeszcze gorzej. bylo mi cholernie duszno, w momencie pot sie zaczal ze mnie lac, czulam sie jakbym miala z milion stopni goraczki tak mi bylo goraco. szukalam tylko policzkiem jakiegos kawalka zimnej poscieli bo co przylozylam twarz to sie w momencie grzala. sapalam i jeczalam jak dzika, nawet przy partych z kuba tak nie stekalam. po jakis 5 minutach na szczescie samo przeszlo.
ale do tej pory mi sie odbija i czasem jeszcze mi slabo, duszno...
Bidulka

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Napiszę Wam obserwację dotyczącą gatek szpitalnych. Ja mam canpola jedno i wielorazowe i te wielorazowe siateczkowe są o wiele lepsze. Elastyczne, łatwiej się zakłada jak wszystko boli, łatwiej się obnażyć na obchodzie. Tych jednorazowych canpolowskich nie polecam.

A podkładów canpolowskich mam 2 rodzaje i jestem zadowolona. Obydwa maja klej, mam też bellę, ale jeszcze nie używałam, więc nie wiem, czy np nie ucieka spod duuuu.
Ja mam podkłady z canpola i 4 majtki canpila wielorazaowe.

Napis z jak Zosia ? Masz ja ciągle przy sobie ?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:46   #1747
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzieki te bella mama widziałam dzisiaj w rossmannie i wielka ta paczka, ile tam jest sztuk bo nie zwrocilam uwagi?

Dziewczyny mamy fure dla Natalki w domu !😀
byliśmy dzisiaj na zakupach, i po wozek przy okazji.Troche daleko i powiem wam ze myslalam ciągle o tej pełni. Ale nic się nie dzialo i nie dzieje, nawet skurczów przepowiadających żadnych nie mam. Cale szczęście bo chcemy jeszcze pobujac się trochę w dwupaku. Ale jestem zmęczona, juz ledwo dreptalam na końcu. Ale byliśmy w trzech sklepach, kupilismy odkurzacz, pełno rzeczy w castoramie, a w tobim były targi trafilismy akurat na koniec, a ze dzisiaj było na wszytko 10% rabatu a my wózek oplacilismy wczesniej z gory to mogliśmy wybrać sobie cos za 100 zł. Wzielam ręcznik z kapturkiem i kocyk do wózka nawet więcej niż 100 zł wyszło ale pani machnela ręką. Super nie nie spodziewalam ze wyniose stamtad cos wiecej niz wózek i fotelik😀
Super, miłe są takie niespodzianki 😊

Stary 2016-10-16, 20:46   #1748
domek_z_piernika
Zadomowienie

Lusterka do samochodu póki co nie planuję, raczej będziemy mało jeździć. Może potem pomyślę

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:48   #1749
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

chyba hormony działają
zaczęło się co było do przewidzenia że w końcu będziemy rodzić i każdą z nas to czeka
ale tak patrzę na foki prześlicznej Zosieńki Aleksandry czy na cudnego Oskarka Hosenki i jakoś tak uwierzyć nie mogę,

ale chodzi mi o to że nie moge uwierzyć że mam taką małą kruszynkę w brzuchu, przecież ją czuję, rozmawiam z nią , wszystko szykuję i czekam na jej przyjście na świat ale jakos tak dziwnie mi,

oby mi szybko przeszło
Ja cie rozumiem b tez tak mam, jakby do mnie nie docierało. Pewnie po narodzinach malej będę na nią patrzeć i rozczulac sie z niedowierzaniem, ze jest z nami ❤
Stary 2016-10-16, 20:51   #1750
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
39 o mamo mi się wydaje moje 35 tak dużo

Ale fajnie z tymi gratisami! Pokaż bryke!

Ja właśnie skończyłam prasować i zakładać pościel

Ja wczoraj wieczorem umordowałam się prasując prześcieradła z gumkami... Matko jedyna, jak za karę Ale też już założyłam do łóżeczka 😊

Stary 2016-10-16, 20:51   #1751
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowaa Pokaż wiadomość
dzieki te bella mama widziałam dzisiaj w rossmannie i wielka ta paczka, ile tam jest sztuk bo nie zwrocilam uwagi?
10

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:52   #1752
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dobra, u mnie niby jeszcze trochę czasu ale już też spakowałam częściowo torbę.

Dziewczyny ile wcześniej mieliście już gotowe, poprane i poprasowane ciuszki? Ja bym jeszcze poczekała ze 2 tyg. żeby potem były takie "świeższe", ale z drugiej strony nie wiem czy dam potem radę z prasowaniem tego wszystkiego...

Powodzenia kochana!!!
ja zrobilam w 33 tygoniu spiecie posladow i ogarnelam wszystko wyprawke do konca pranie prasowanie i juz mam z glowy

Cytat:

chyba hormony działają

oby mi szybko przeszło
tez mam czasem dziwne rozkminy i czasem tez nie wierze ze mam dzieciatko w brzuchu
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:54   #1753
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Ja do ósmego miesiąca spalam na samym takim twardym płaskim materacu teraz na ten materace położyliśmy nowy z ikei średnio twardy ale do tamtego to on jest miekki, także mam spanie do kolan. Ale jest o niebo lepiej wstawać teraz bynajmniej. Przeprowadzami się najprawdopodobniej w weekend może szybciej. Jutro zrobią nam kuchnie i zaczynamy sprzątanie, urządzanie, wykańczanie... Mam nadzieje ze uda się jak najszybciej. Ale i tak nie mamy Jeszcze narożnika, do 27.10 ma być. Bardzo, bardzo liczne na to ze będzie trochę szybciej....
Ooo super ze przeprowadzka juz niedługo tylko się tam oszczędzaj i nie szalej za bardzo z tym sprzątaniem! My zarezerwowalismy mieszkanie 2.11 będziemy wiedzieli czy mąż dostał rezydenture(a jest na to spora szansa ) i jeśli tak to załatwiamy kredyt i na koniec marca będziemy mieli mieszkanko juz z mala będziemy urządzać ale nie mogę się doczekać

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:57   #1754
Listopadowaa
Zakorzenienie

Tadam! Pierwszy pojazd córy 😀
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1476644228940.jpg (36,7 KB, 44 załadowań)
Stary 2016-10-16, 20:59   #1755
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was była na warsztatach "mamo to ja"? Bo w Poznaniu są we wtorek, w sumie się zapisałam ale nie wiem czy warto.

ja byłam
w sumie to jakoś na samym początku ciąży, nie pamiętam 2 -3 miesiąc
były całkiem fajne, podobnie jak "bezpieczny maluch" miały w swoim planie reklamy, cały wywód o krwi pępowinowej , coś tam o kosmetykach i biustonoszach do karmienia - to co wymieniłam to nie zbyt ciekawe
a rzeczy które mi sie podobały to był ten Paweł Zawitkowski , mówił dużo ciekawych rzeczy w wesoły sposób i na koniec był tez ratownik medyczny i super była jego część o pierwszej pomocy itp. nawet fajniej mówił niż ten przystojniak z bezpiecznego malucha

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:02   #1756
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
ja byłam

w sumie to jakoś na samym początku ciąży, nie pamiętam 2 -3 miesiąc

były całkiem fajne, podobnie jak "bezpieczny maluch" miały w swoim planie reklamy, cały wywód o krwi pępowinowej , coś tam o kosmetykach i biustonoszach do karmienia - to co wymieniłam to nie zbyt ciekawe

a rzeczy które mi sie podobały to był ten Paweł Zawitkowski , mówił dużo ciekawych rzeczy w wesoły sposób i na koniec był tez ratownik medyczny i super była jego część o pierwszej pomocy itp. nawet fajniej mówił niż ten przystojniak z bezpiecznego malucha

O, dzięki za recenzję

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:03   #1757
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Myślę że to już odpowiedni moment żeby powoli dopinać wszystko na ostatni guzik.

Spróbuj może poleżeć chwilę i pooddychać głęboko przeponą, pogadać do synusia, na moją córkę działa to lepiej niż słodkie czy zimne. Nie martw się, pewnie ma gorszy dzień (U Ciebie też jest taka fatalna pogoda? Pół dnia przespałam! Jestem jak śnięta ryba...)

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Kupiłam ostatnio mandarynki i przeżyłam głęboki zawód, bo były kwaśne i WCALE nie pachniały świętami muszę poszukać gdzieś lepsiejszych, kupię chyba z 3 kilo od razu
Już mi trochę stracha napędził, ale w końcu podziałało zjedzenie kolacji z połową kubka kawy, parę żelek i położenie się. Poruszał się i chyba znów poszedł spać. Może to taki dzień faktycznie...

Ooo idę do kuchni po mandarynkę 😄

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
U nas położna zalecała wcześniejsze pranie, żeby "domowymi" bakteriami przeszło. Ja pochowałam poprane rzeczy do szuflad i szafy żeby się nie zakurzyło. Mam poprane wszystkie rzeczy do rozmiaru 62. Tylko prasować mi się nie chce

Smacznego i obyś nabrała przyspieszenia

Listopadowa fajnie Wam wyszło z tymi zakupami

A co do rozkmin, to mnie się zdarza takie hiper egoistyczne myślenie, że nastąpi koniec wolności i wszelkich spontanów. Że teraz wszystko, łącznie z głupim wyjściem pobiegać czy na piwo będzie musiało być wcześniej zaplanowane, przemyślane i zorganizowane. I tak czasem zwyczajnie robi mi się smutno z tego powodu. Kurde, wiem że to brzmi jak matka wyrodna, ale tak mam
Racja z tymi bakteriami, też o tym słyszałam. Na dniach ogarnę temat tylko jeszcze mi jedna przesyłka z ubraniami przyjdzie
Co do rozkmin to myślę, że to wszystko minie, jak maluch już będzie na świecie.

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja zrobilam w 33 tygoniu spiecie posladow i ogarnelam wszystko wyprawke do konca pranie prasowanie i juz mam z glowy
👍 czyli u mnie nie jest też za wcześnie.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:07   #1758
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Spokojnie, wszystko się ułoży 😘 Ja też mam różne przemyślenia i nastroje. Dzisiaj np. szukałam na yt filmików z płaczącym dzieckiem do celów edukacyjnych dla kotów. I wyskoczyły mi takie pierwsze minuty po porodzie, jak położna mierzyła, ważyła, owijała takiego małego "pajączka", a on sobie kwilił. Ryczałam jak bóbr 😭

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-16, 21:07   #1759
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Macie coś sprawdzonego ?
Ja nie wiem nic na ten temat 😉

Stary 2016-10-16, 21:09   #1760
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Listopadowa co to za wózek? jaki model

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-16, 21:12   #1761
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
wyglada zacnie
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:17   #1762
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ooo super ze przeprowadzka juz niedługo tylko się tam oszczędzaj i nie szalej za bardzo z tym sprzątaniem! My zarezerwowalismy mieszkanie 2.11 będziemy wiedzieli czy mąż dostał rezydenture(a jest na to spora szansa ) i jeśli tak to załatwiamy kredyt i na koniec marca będziemy mieli mieszkanko juz z mala będziemy urządzać ale nie mogę się doczekać

Super! Kciuki za rezydenturę męża! Urządzanie swojego domku to sama radość 😊

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nie widzę wózka Listpadowej 😒 jutro spojrzę na kompie

Stary 2016-10-16, 21:22   #1763
bluesberry
Zakorzenienie

Ja tez zdjęć nie widzę ;-( zobaczę jak dorwe laptopa

MIETOWKA ja chce z allegro bo tutaj kosztują tyle samo, z tym ze waluta innawiec jak mam dać za używane lusterko 15e plus wysyłka a w pl kosztują ponad 20zl nowe to wiesz
Tak samo przewijak, tutaj ponad 50e taki jak bym potrzebowała, w pl 46zl

Stary 2016-10-16, 21:26   #1764
doooti
Zadomowienie

Też mam tak że myślę że przez najbliższe pół roku będę koczowac z dzieckiem i będzie trudno.. trochę do mnie nie dociera ta mała istotka w brzuszku nawet zauważyłam że od jakiś 3 tygodni przeżywam taki lęk przed brakiem wolności że wykorzystuje każdy możliwy czas aby to pojechać gdzieś, pójść z koleżankami do kina, spotkac sie, zorganizowac cos w domku, byle jeszcze zażyć wolności ale mam nadzieje ze nasza mala istotka tak nam zawiruje w głowie ze nie będę miała ochoty jej z nikim zostawiac, będę na nią patrzeć i rozczulac sie
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:37   #1765
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
10
canpol tez po 10 a polowe mniejsze :-0

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za rezydenture
My mamy prawie wszystko kupione, na kupie leży, rzeczy typu czajniki, dywaniki, talerzyki itp...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Listopadowa co to za wózek? jaki model
Baby desing dotty, ale słabe zdjecie dałam, dopiero na lapku widze, jutro zrobie normalnie w dzień, kolor mniej oczo☠☠☠ny :P

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Też mam tak że myślę że przez najbliższe pół roku będę koczowac z dzieckiem i będzie trudno.. trochę do mnie nie dociera ta mała istotka w brzuszku nawet zauważyłam że od jakiś 3 tygodni przeżywam taki lęk przed brakiem wolności że wykorzystuje każdy możliwy czas aby to pojechać gdzieś, pójść z koleżankami do kina, spotkac sie, zorganizowac cos w domku, byle jeszcze zażyć wolności ale mam nadzieje ze nasza mala istotka tak nam zawiruje w głowie ze nie będę miała ochoty jej z nikim zostawiac, będę na nią patrzeć i rozczulac sie
a ja na czas ciązy to bym w domu tylko siedziała, ewentualnie spacerki z tz...jakas taka od początku tej ciazy niemrawa jestem :P
Stary 2016-10-16, 21:39   #1766
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez zdjęć nie widzę ;-( zobaczę jak dorwe laptopa

MIETOWKA ja chce z allegro bo tutaj kosztują tyle samo, z tym ze waluta innawiec jak mam dać za używane lusterko 15e plus wysyłka a w pl kosztują ponad 20zl nowe to wiesz
Tak samo przewijak, tutaj ponad 50e taki jak bym potrzebowała, w pl 46zl

To rozumiem
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:40   #1767
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
canpol tez po 10 a polowe mniejsze :-0

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Trzymam kciuki za rezydenture
My mamy prawie wszystko kupione, na kupie leży, rzeczy typu czajniki, dywaniki, talerzyki itp...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Baby desing dotty, ale słabe zdjecie dałam, dopiero na lapku widze, jutro zrobie normalnie w dzień, kolor mniej oczo☠☠☠ny :P

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

a ja na czas ciązy to bym w domu tylko siedziała, ewentualnie spacerki z tz...jakas taka od początku tej ciazy niemrawa jestem :P
bryka super kolorek te przyzwoity nie oczo☠☠☠ny
ja siedze w domu w dzien popoludniami czy w weekendy lubie wyjsc
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:41   #1768
MajWija
Wtajemniczenie

Pomoże ktoś z tymi mandarynkami?
Naczytałam się i teraz boje się jeść a ślina mi cieknie
Ponoć mogą zostać te alergeny tak długo, że później "wyjść" z pokarmem i dzieć dostanie tej alergii.
I, że mają tyle chemikaliów, które przenikają przez skórkę i są niebezpieczne dla dziecka.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:44   #1769
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ponoć mogą zostać te alergeny tak długo, że później "wyjść" z pokarmem i dzieć dostanie tej alergii.
I, że mają tyle chemikaliów, które przenikają przez skórkę i są niebezpieczne dla dziecka.
a skad my mamy wiedziec? przeciez kazdy organizm jest inny inaczej wchłania itp. nawet te które są już mamami i jadły cytrusy to moglo sie nic nie dziac, a u Ciebie np. bedzie... nigdy nic nie wiadomo ja tam zamierzam jeść mandarynki i pomarancze i cytryny jezeli tylko nie bede miala zgagi po tym
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:47   #1770
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ej to na poważnie jest ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości