Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-16, 16:05   #1561
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ania, pamiętaj, że z dziećmi tak już jest. Czasami jest b.dobrze i fajnie współpracuja a czasami ma się ochotę wystawic je za okno albo na aukcje.
Mają różne okresy i tak już będzie.
... jeszcze nie wiesz co znaczy bunt dwulatka w praktyce...
(Uwierz, jeszcze nie raz puszcza Ci nerwy)

Sama dopiero co pisałam, że Kuba budzi się co godzinę i nie wyrabiam a po 2 tygodniach czyli obecnie ma jedną pobudkę i śpi do rana. Chwilo trwaj...!
Pewnie będzie tak jak mówisz
Tylko jak czytam jak grzeczne są inne dzieci i jak ładnie śpią to czasami zżera mnie zazdrość

Nikt nie mówił że będzie lekko. Na noc wypije melise i zobaczę jaka będzie noc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 16:39   #1562
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Pewnie będzie tak jak mówisz
Tylko jak czytam jak grzeczne są inne dzieci i jak ładnie śpią to czasami zżera mnie zazdrość

Nikt nie mówił że będzie lekko. Na noc wypije melise i zobaczę jaka będzie noc

Ale to nie jest tak jak myślisz...
Te grzeczne dzieci reż mają gorsze okresy.
Zobacz, jakbym Wam nie pisała jakiś czas temu o ciągłych pobudkach a teraz napisała jak to Kubuś przesypia nocki z 1 pobudka to co byś pomyślała? Kurde, Kuba tak ładnie śpi a moja Maja to nie.
Tak?
Twoja Mają też ładnie spała i pewnie wrócą lepsze nocki.
Ja obstawiam u Was skok.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 18:30   #1563
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ania, pamiętaj, że z dziećmi tak już jest. Czasami jest b.dobrze i fajnie współpracuja a czasami ma się ochotę wystawic je za okno albo na aukcje.
Mają różne okresy i tak już będzie.
... jeszcze nie wiesz co znaczy bunt dwulatka w praktyce...
(Uwierz, jeszcze nie raz puszcza Ci nerwy)

Sama dopiero co pisałam, że Kuba budzi się co godzinę i nie wyrabiam a po 2 tygodniach czyli obecnie ma jedną pobudkę i śpi do rana. Chwilo trwaj...!
Podpisuje się recami i nogami! Bunt dwulatka to dopiero jazda bez trzymanki! Ja dopiero teraz doceniam to, jakie te maluszki są kochane i urocze i jaki to.piękny okres kiedy jeszcze nie mówią
Mimo tego, że Hania wstaje w nocy milion razy, nie raz o 5 jest już wyspana, nie ulezy sama 15minut i właśnie mnie obrzygala mlekiem przy odbiciu
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 18:42   #1564
Lena_Marlena
Rozeznanie

Aniu nie doluj się. Myśl tylko o tym że za chwilę się poprawi i znów będziesz wychwalać swojego aniołka *.*
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66447821]Podpisuje się recami i nogami! Bunt dwulatka to dopiero jazda bez trzymanki! Ja dopiero teraz doceniam to, jakie te maluszki są kochane i urocze i jaki to.piękny okres kiedy jeszcze nie mówią
Mimo tego, że Hania wstaje w nocy milion razy, nie raz o 5 jest już wyspana, nie ulezy sama 15minut i właśnie mnie obrzygala mlekiem przy odbiciu [/QUOTE]
Przypomniało mi się wczorajsze wieczorne karmienie. Franio zjada 150 jak zwykle ale mlaska dalej i chętnie by jeszcze przegryzl. Dorobiłam 60 a jemu się nie odbiło i nie wygląda jakby miało zamiar dłuższy czas nic no to karmię dalej. Zjadł 30-40 i nie chce więcej. Podnoszę do odbicia. No nic, cisza spokój. Mówię że chyba mu się nie chce odbić. Na co on taka fontannę i wszystko co dojadl to zwrócił do przebrania piżamka małego, moje spodnie i koszulka. Pielucha która trzymalam mu koło buzi mokra jak nie wiem i jeszcze się oberwało kolorze i przescieradlu głupia matka zamiast poczekac na bekniecie to ładuje więcej mleka w dziecko
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 18:42   #1565
fiazo
Zakorzenienie

Też potwierdzam że bunt dwulatka to szkoła przetrwania.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 18:46   #1566
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

To ja na szybko wrzucam.moje notatki ze szkoleń. Pierwsze, kiedy dziecko jest gotowe do rozszerzania diety. Drugie etapy rozwoju w danym miesiacu zyciu in. Nie schizowac jak czegos nie robi. To sa ramowe miesiące. 1476640008348.jpg1476640021022.jpg

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 18:52   #1567
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
To ja na szybko wrzucam.moje notatki ze szkoleń. Pierwsze, kiedy dziecko jest gotowe do rozszerzania diety. Drugie etapy rozwoju w danym miesiacu zyciu in. Nie schizowac jak czegos nie robi. To sa ramowe miesiące. Załącznik 6693376Załącznik 6693381

Nie widze tego z komorki wrzucisz na fb?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-16, 19:05   #1568
Honcia
Zakorzenienie

Miszka facet się wyprowadził gdzieś tam na szczęście

Aniu nie łam się, raz jest lepiej raz gorzej i tak przez najbliższe 20lat

Lena ja za to dzisiaj karmię już od godziny... Obydwie cycki wyciumkane a panna nadal nie ma zamiaru spać mimo, że przez dzień spała w sumie 45minut

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:02   #1569
ania230
Zakorzenienie

Haha tak wiem dziewczyny ze nie jeden raz będę miała dość i będę wątpić w swoje siły....

Ja ostatnio też zostałam wyciumkana do końca i się zastanawiałam czy coś jeszcze tam jest...Panna się domagala i się denerwowala.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Jak na razie to usnela. Oby noc byla ok. Zaczęłam pić melisa żeby mnie uspokajala i na Maję też coś by mogło podzialac.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-16, 20:43   #1570
Paulinagm
Zadomowienie

Aniu ja to ostatnio mogę Cię pocieszyć moje dziecko zasypia godzinę albo dwie po kąpieli, o północy pierwsza pobudka. A potem np 4:30 sie budzi, zasypia na cycu odkladam go o 5 i tak jeszcze trzy razy i nagle jest 6:00. wtedy zazwyczaj zrezygnowana kłade go na brzuszku (TŻ się zbiera do pracy) i dziecię wtedy nie śpi czasem około 7 cos przekąsi i pośpi jeszcze do 8, ale zdarza się tak, że od tej 6 pierwszą drzemkę ma dopiero koło 10-11. A ja nie śpię w zasadzie od 4,30. Masakra! teraz w weekend to chociaż TŻ sie nim około 7 zajmował, pielucha zabawa to mogłam odespać, ale pn-pt czuję się tragicznie. tak ze dwa tygodnie już
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 20:55   #1571
CarycaKatharina
Zadomowienie

A mnie udalo sie dzis wyskoczyc na 2godzinny koncert muzyki irlandzkiej z kumpelą. Tż został z malym w domu zaopatrzony w soczek i przecier z dyni i dali radę a nie bylo mnie ponad 3 h.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Odpoczęłam psychicznie
Stary 2016-10-16, 21:00   #1572
ania230
Zakorzenienie

Teraz na chwile się obudziła dałam cyca i śpi. Pewnie standardowo z 5 pobudek będzie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-16, 21:05   #1573
Madzia9999
Zakorzenienie

Spokojniej nocy dziewczyny

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:07   #1574
ania230
Zakorzenienie

Czytam o tych skokach rozwojowych i teraz bedzie 19 tydzień i powinno wszystko wrócić do normy...Oby

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
A mnie udalo sie dzis wyskoczyc na 2godzinny koncert muzyki irlandzkiej z kumpelą. Tż został z malym w domu zaopatrzony w soczek i przecier z dyni i dali radę a nie bylo mnie ponad 3 h.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Odpoczęłam psychicznie
Super to teraz masz dużo pozytywnej energii

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Spokojniej nocy dziewczyny

Wzajemnie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-16, 21:11   #1575
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki dziewczyny!
Poczytalam i popsikalam .
Jutro muszę znaleźć czas żeby zrobić sobie inhalacje.

Śliweczko, zdrówka dla Igora.
U mojego początki były podobne. Mam nadzieję, że nie będzie Go męczyło tak długo jak Maksa

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Twarda jestes bo pokus wiele...
A można wiedzieć dlaczego? (pytam z czystej ciekawości)
Ja też nie jestem już jakaś super aktywna w sieci.
Fb założyliśmy razem z mężem bo On chciał, potem na niego nie wchodzil więc zrobiłam tylko na siebie i tak ciągnę...
Dzięki, dzisiaj temperatura już niższa. Robimy inhalacje, wczoraj już zrobiłam herbatkę lipową z cytryną, miodem i imbirem i witaminki do tego i łóżeczko. Żeby wyleżał to niestety dużo TV ale inaczej nie dam rady. Musiałabym cały dzień mu czytać albo grać w planszówki. Dzisiaj był w domu z babcią, bo nas nie było to miał ktoś czas TYLKO dla niego

Ja to na fb prawie w ogóle nie byłam aktywna, tylko oglądałam co inni tam wstawiali. Rozkręciłam się dopiero teraz na naszej grupie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Franio spał dziś w swoim pokoiku po raz pierwszy! Nawet nieźle to poszło. Pobudki o 1:40. O 4 a godzinę później zabrałam go do nas i spał do 7 obudził się w humorze na gadanie, pomeczyl tatę żeby wstał
Zastanawiam się czy przenieść go na stałe do siebie, ale zepsuła nam się niania(dostaliśmy w spadku bardzo wiekowa) i boje się ze go nie usłyszę. Chociaż pokój ma przy naszym
Może kupimy nianie

A czy ja bym mogła? (Prosi)
Hahhaha, Franuś przesłodki <3 Widziałam, że już jesteś, słodkie oczka pomogły

Ja mam w rodzinie małżeństwo, które czekało na dziecko 10 lat i zdziwiłam się jak po przyjeździe z noworodkiem ze szpitala od razu wyeksmitowali je do własnego pokoju. Dla mnie szok, a oni w szoku jak mówiłam, że wszystkie dzieci na początku ze mną spały I oni konsekwentnie zawsze kładli spać dziecko do łożeczka, nigdy nie brali do łóżka. Tyle że dziecko na mm od początku i dosyć szybko ładnie spało w nocy no i zdarzało się, że mama w środku nocy czuwała 2 godziny przy łożeczku...

____

A my dzisiaj 5h u teściów spędziliśmy. Ignaś zasnął w aucie, potem przenieśliśmy go do domu i spał skubany w foteliku jeszcze ponad 2 h, jak nigdy. My normalnie rozmawialiśmy, a on nic. A w domu to ja się męczę żeby usnął na dłużej niż 30 minut, na palcach chodzę i doopa. Nie ma to jak popis sztrzelić przed dziadkami

Ania no tak to już jest z tymi naszymi dzieciaczkami. Nigdy nie wiesz co przyniesie nowy dzień...
A jak się tak szybko wkurzasz i chodzisz poddenerwowana to faktycznie @ może być na rzeczy

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-10-16 o 21:13
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:19   #1576
haneczkab92
Ania

Cześć dziewczynki
Wyjazd nad morze udany- Hania była ogólnie grzeczna- ładnie spała w nocy, ładnie się bawiła, popsuła się trochę z usypianiem z dzień- ciężko jej usnąć- no ale dawaliśmy radę jakoś.
Podróż około 7 godzin Hania przespała, więc nie mam co narzekać

Hania w chuście robiła na mieście furorę, wszyscy się uśmiechali- a najlepsze, że mąż prowadził wózek(bo motaliśmy na mieście) i włożył do niego żabę(zabawka Hani) i przykrył kocykiem- miny ludzi bezcenne

Pogoda nam dopisała, niestety, mąż dziś ma 38.5 stopni- musiał się przeziębić gdzieś.
Śpi u rodziców w salonie, coby nas nie zarazić.

Nadrobiłam, co pisałyście

MariaFrancesca
- super, że się odezwałaś. Podziwiam, że dajesz radę z dwójką! tak trzymaj
Ale tak to jest, jak się nie ma wyjścia, to wszystko da rade się zrobić i ogarnąć

Co do przewracania na brzuszek- moja Hania też leniwa w tej kwestii. Na boczek owszem, ale na brzuszek nie daje rady(dwa razy się udało). Poza tym bardzo podnosi głowę, normalnie próbuje siadać, tak to wygląda. W czwartek idziemy na kontrolę do neurologa, to zobaczymy co powie.
Leżeć na płasko już nie lubi, choć staram się ją tak kłaść, na macie, czy w w wózku, bo sama nie wiem, czy już może półleżeć np w wózku???
W sumie w bujaczku siedzi, więc w wózku tez pewnie może, ale dopytam o wszystko lekarza.

Ania- jaką chustę kupiłaś, doczytałam, że na nią czekasz
A i nie przesadzaj ze swoim wyglądem!!
Nie dołuj się, ze masz kilka kg więcej, trochę samozaparcia i zgubisz, a jeśli nie, to przecież nie jest koniec świata, nie wyglądasz źle!!
Ja ważę sporoooo więcej kg od Ciebie, a byłam na basenie- udawałam, że ludzie mnie nie widza- poszłam tam dla siebie, nie dla innych, jeśli się coś komuś nie podoba, niech nie patrzy

Aha, dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków!!

Śliweczka- super, że Ignaś pospał.
A przy chorobie dzieci często mają telewizor, pamiętam, że sama podczas chorób w dzieciństwie dużo oglądałam wtedy.
A, ja też kiedyś mówiłam, że chciałabym żeby Hania spała tylko w łóżeczku. I na początku tez ją odkładałam(no ale ona na butli), też nieraz godzinę usypiałam stojąc przy łóżeczku, choć w sumie wtedy bałam się, że w łóżku zrobię jej krzywdę...
Teraz próbuję 10 minut maks, jak nie udaje się, to biorę ją do siebie,miło jest spać z Haneczką<3
I już wiem, ze jak będzie drugie dziecko, to kupuję dostawkę do łóżeczka!

Dobra, mykam spać dobrej nocy!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-10-16 o 21:24
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-16, 21:40   #1577
ania230
Zakorzenienie

Śliweczko nawet do głowy @ mi to nie przyszło... hmm się okaże

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Wyjazd nad morze udany- Hania była ogólnie grzeczna- ładnie spała w nocy, ładnie się bawiła, popsuła się trochę z usypianiem z dzień- ciężko jej usnąć- no ale dawaliśmy radę jakoś.

Hania w chuście robiła na mieście furorę, wszyscy się uśmiechali- a najlepsze, że mąż prowadził wózek(bo motaliśmy na mieście) i włożył do niego żabę(zabawka Hani) i przykrył kocykiem- miny ludzi bezcenne

Nie dołuj się, ze masz kilka kg więcej, trochę samozaparcia i zgubisz, a jeśli nie, to przecież nie jest koniec świata, nie wyglądasz źle!!
Ja ważę sporoooo więcej kg od Ciebie, a byłam na basenie- udawałam, że ludzie mnie nie widza- poszłam tam dla siebie, nie dla innych, jeśli się coś komuś nie podoba, niech nie patrzy
Fajnie że już w domku jesteście
Oby tz szybko wyzdrowial. Zrób mu słynny eliksir mnie w jeden dzień postawił na nogi

Ja zawsze byłam do siebie bardzo sceptycznie nastawiony nawet jak wazylam 50 kg. Szerokie biodra i mały biust robiły swoje. Gdy rzuciłam fajki z jakieś 9 lat temu to przytylam do 58-60 kg i dobrze się z tym czułam. Po śmierci Mamy kolejne 15 kg i w pracy 5 kg. Udało się zarzucić do 70 kg aa w ciąży przyszło łącznie 22 kg. Ciężko jest mi się zaakceptować jak patrzę do szafy a tam sporo na prawdę nowych ubrań w rozmiarze 38-40 w których się nie mieszcze

Obiecałam sobie ze nie ważne czy deszcz słońce śnieg na godzinę min na spacerze muszę być. Postaram się wieczorami ćwiczyć Ale też to wszystko zależy od Mai.
Przecież nie wyrzuce tyłu ubrań a przy kp nie mogę brać nic wspomagajacego.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Z rozstepami powoli się godze.... bio oil dużo pomógł i są jaśniejsze...Oczywiście widoczne Ale nie aż tak bardzo...już taka piękna nie będę

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Asa co do chusty to kupiłam taka do płaszcza nie do motania.

Cały czas zastanawiam się nad bluzka dla dwojga... ciągle o niej myślę. Ale boję się jak zamówić na wish bo kurde nie wiem czy trafię z rozmiarem. Koszt koło 60-70 zł na allegro 170-220.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-16, 21:40   #1578
fiazo
Zakorzenienie

Ja mam tyle pobudek w nocy że nawet nie liczę bo często przy karmieniu zasypiam. Idę karmić do salonu i nawet jak zasnę to się nie boje o małego. W sypialni raz mi mało nie fiknął z rąk na podłogę bo przysnęłam. Także wole iść do salonu przysnąć z nim i być spokojna.

Weekend taj szybko zleciał że się nawet nie zorientowałam. Starszak ma we czwartek w przedszkolu bal witaminek i przebieram go za marchewkę. Znaleźć w sklepie coś pomarańczowego graniczy z cudem. Na szczęście bratowa mnie podratowała. Jutro będzie cięcie i szycie ręczne

Synek
Stary 2016-10-16, 22:25   #1579
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Aniu ja to ostatnio mogę Cię pocieszyć moje dziecko zasypia godzinę albo dwie po kąpieli, o północy pierwsza pobudka. A potem np 4:30 sie budzi, zasypia na cycu odkladam go o 5 i tak jeszcze trzy razy i nagle jest 6:00. wtedy zazwyczaj zrezygnowana kłade go na brzuszku (TŻ się zbiera do pracy) i dziecię wtedy nie śpi czasem około 7 cos przekąsi i pośpi jeszcze do 8, ale zdarza się tak, że od tej 6 pierwszą drzemkę ma dopiero koło 10-11. A ja nie śpię w zasadzie od 4,30. Masakra! teraz w weekend to chociaż TŻ sie nim około 7 zajmował, pielucha zabawa to mogłam odespać, ale pn-pt czuję się tragicznie. tak ze dwa tygodnie już
Nie zazdroszczę!
A nie masz możliwości nie odkładać Krzysia po tym karmieniu o 4?
U nas to też jest dość newralgiczna pora. Kuba lubi się rozbudzać po kp o tej porze i potem przez 1.5 godz.nie śpi. Ale zauważyłam, że śpi nadal jeśli nie ruszam Go z miejsca . Tzn je i śpi w tym samym.
Dlatego m.in.najczesciej o tej porze podaje mu butle. Wtedy to już totalnie odpływa przy jedzeniu i śpi do rana

Żabinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-16, 22:28   #1580
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zazdroszczę!
A nie masz możliwości nie odkładać Krzysia po tym karmieniu o 4?
U nas to też jest dość newralgiczna pora. Kuba lubi się rozbudzać po kp o tej porze i potem przez 1.5 godz.nie śpi. Ale zauważyłam, że śpi nadal jeśli nie ruszam Go z miejsca . Tzn je i śpi w tym samym.
Dlatego m.in.najczesciej o tej porze podaje mu butle. Wtedy to już totalnie odpływa przy jedzeniu i śpi do rana
Raz spróbowałam dac tak butle i skończyło się płaczem i nie udana próba

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-16, 22:40   #1581
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Odpoczęłam psychicznie
Soczek i przecier z dyni?
Chyba pomyliłam wątki, haha.
Tzn.zjada jyz tyle dyni że nue potrzebował mleka czy jak
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Czytam o tych skokach rozwojowych i teraz bedzie 19 tydzień i powinno wszystko wrócić do normy...Oby

Super to teraz masz dużo pozytywnej energii

Wzajemnie

Pamiętaj, że to są tygodnie orientacyjne. Ale zobaczysz czy będzie zmiana, ja obstawiam na bank skok (nue mylić skok na bank )
np.u nas było dokładnie jak w rozpisce.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzięki, dzisiaj temperatura już niższa. Robimy inhalacje, wczoraj już zrobiłam herbatkę lipową z cytryną, miodem i imbirem i witaminki do tego i łóżeczko. Żeby wyleżał to niestety dużo TV ale inaczej nie dam rady. Musiałabym cały dzień mu czytać albo grać w planszówki. Dzisiaj był w domu z babcią, bo nas nie było to miał ktoś czas TYLKO dla niego

Ja to na fb prawie w ogóle nie byłam aktywna, tylko oglądałam co inni tam wstawiali. Rozkręciłam się dopiero teraz na naszej grupie

Ja mam w rodzinie małżeństwo, które czekało na dziecko 10 lat i zdziwiłam się jak po przyjeździe z noworodkiem ze szpitala od razu wyeksmitowali je do własnego pokoju. Dla mnie szok, a oni w szoku jak mówiłam, że wszystkie dzieci na początku ze mną spały I oni konsekwentnie zawsze kładli spać dziecko do łożeczka, nigdy nie brali do łóżka. Tyle że dziecko na mm od początku i dosyć szybko ładnie spało w nocy no i zdarzało się, że mama w środku nocy czuwała 2 godziny przy łożeczku...

____

A my dzisiaj 5h u teściów spędziliśmy. Ignaś zasnął w aucie, potem przenieśliśmy go do domu i spał skubany w foteliku jeszcze ponad 2 h, jak nigdy. My normalnie rozmawialiśmy, a on nic. A w domu to ja się męczę żeby usnął na dłużej niż 30 minut, na palcach chodzę i doopa. Nie ma to jak popis sztrzelić przed dziadkami

Ania no tak to już jest z tymi naszymi dzieciaczkami. Nigdy nie wiesz co przyniesie nowy dzień...
A jak się tak szybko wkurzasz i chodzisz poddenerwowana to faktycznie @ może być na rzeczy
To dobrze.
U nas podczas choroby również dużo tv i spania. Ale tak jak mówisz, nue dalabym rady zajmować Go całymi dniami zwłaszcza, że to Osobnik baaardzo absorbujący i nie potrafi bawić się sam i skupić dłużej uwagi ( kolejny punkt do naszej charakterystycznej listy)😉

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Haneczka witamy z powrotem
Zdrówka dla męża . Fajnie, że wypad spontaniczny ale udany

Ja dostałam chyba znowu @ .
Kurde, poprzedni dostałam 2. a dzisiaj znów jakieś krwawienie.
Wiem, że po porodzie wszystko rozregulowane ale ze aż tak. Po 2 tyg.????
Czy to możliwe?

Żabinek
Stary 2016-10-17, 00:49   #1582
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Ojejciu... Oby Młody już się poprawił i dał Ci w koncu odpocząć
Cytat:

Odpoczęłam psychicznie
Zazdroszczę wyjścia i relaksu super, że odpoczełaś

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

____

Oby Igorowi szybko przeszło
Marcelina za to u dziadków zawsze robi koncert
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Pogoda nam dopisała, niestety, mąż dziś ma 38.5 stopni- musiał się przeziębić gdzieś.
Śpi u rodziców w salonie, coby nas nie zarazić.

Nadrobiłam, co pisałyście

MariaFrancesca
- super, że się odezwałaś. Podziwiam, że dajesz radę z dwójką! tak trzymaj
Ale tak to jest, jak się nie ma wyjścia, to wszystko da rade się zrobić i ogarnąć

Co do przewracania na brzuszek- moja Hania też leniwa w tej kwestii. Na boczek owszem, ale na brzuszek nie daje rady(dwa razy się udało). Poza tym bardzo podnosi głowę, normalnie próbuje siadać, tak to wygląda. W czwartek idziemy na kontrolę do neurologa, to zobaczymy co powie.
Leżeć na płasko już nie lubi, choć staram się ją tak kłaść, na macie, czy w w wózku, bo sama nie wiem, czy już może półleżeć np w wózku???
W sumie w bujaczku siedzi, więc w wózku tez pewnie może, ale dopytam o wszystko lekarza.

Aha, dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków!!

Śliweczka- super, że Ignaś pospał.
A przy chorobie dzieci często mają telewizor, pamiętam, że sama podczas chorób w dzieciństwie dużo oglądałam wtedy.
A, ja też kiedyś mówiłam, że chciałabym żeby Hania spała tylko w łóżeczku. I na początku tez ją odkładałam(no ale ona na butli), też nieraz godzinę usypiałam stojąc przy łóżeczku, choć w sumie wtedy bałam się, że w łóżku zrobię jej krzywdę...
Teraz próbuję 10 minut maks, jak nie udaje się, to biorę ją do siebie,miło jest spać z Haneczką<3
I już wiem, ze jak będzie drugie dziecko, to kupuję dostawkę do łóżeczka!

Dobra, mykam spać dobrej nocy!
Superowo, że wyjazd udany i, że już jesteś

Cytat:
Soczek i przecier z dyni?
Chyba pomyliłam wątki, haha.
Tzn.zjada jyz tyle dyni że nue potrzebował mleka czy jak

Pamiętaj, że to są tygodnie orientacyjne. Ale zobaczysz czy będzie zmiana, ja obstawiam na bank skok (nue mylić skok na bank )
np.u nas było dokładnie jak w rozpisce.

To dobrze.
U nas podczas choroby również dużo tv i spania. Ale tak jak mówisz, nue dalabym rady zajmować Go całymi dniami zwłaszcza, że to Osobnik baaardzo absorbujący i nie potrafi bawić się sam i skupić dłużej uwagi ( kolejny punkt do naszej charakterystycznej listy)😉

Haneczka witamy z powrotem
Zdrówka dla męża . Fajnie, że wypad spontaniczny ale udany

Ja dostałam chyba znowu @ .
Kurde, poprzedni dostałam 2. a dzisiaj znów jakieś krwawienie.
Wiem, że po porodzie wszystko rozregulowane ale ze aż tak. Po 2 tyg.????
Czy to możliwe?
Współczuję @ ... Faktycznie szybko. Dzisiaj czytałam, że po ciąży organizm wraca do normy 18mcy mam nadzieję, że okres wyreguluje się wcześniej

Stary 2016-10-17, 06:41   #1583
agusiia69
Zakorzenienie

Po prawie 5 miesiącach od porodu dostałam @ ..
Stary 2016-10-17, 07:07   #1584
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ojejciu... Oby Młody już się poprawił i dał Ci w koncu odpocząć

Zazdroszczę wyjścia i relaksu super, że odpoczełaś

Oby Igorowi szybko przeszło
Marcelina za to u dziadków zawsze robi koncert

Superowo, że wyjazd udany i, że już jesteś

Współczuję @ ... Faktycznie szybko. Dzisiaj czytałam, że po ciąży organizm wraca do normy 18mcy mam nadzieję, że okres wyreguluje się wcześniej
Ja mam nadzieję nie dostać okresu przez jeszcze pół roku

Zgadzam się, dostawks do łóżka do super sprawa! Podziwiam dziewczyny że potraficie wstawać do dzieci w nocy. No ale jak poszecier, dzieci sa różne. U nas np od 3-7 wstaje tyle razy że rano nie pamiętam. Teraz jeszcze dam jej cyc i spimy, co będzie za kilka mc? wiem co będzie, zabawa od 5... to dls mnie nowość, moja starsza spals do 8-9
Stary 2016-10-17, 07:08   #1585
australia87
Zakorzenienie

Miszka, myślę, że nie ma się czym martwić, to podobno normalne. Chociaż ja teraz akurat mam okres jak z zegarkiem w ręku - co 28 dni

Spanie Marysi w śpiworku jest super Żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 07:53   #1586
Konto usunięte

Padlam! Zosia spała, haniar nie, poszlam do pieca. Wracam, Hania rozebrana, Zosia linomag w ręce i mówi "mamusiu uważaj, kupa tu jest"
Zosia-dwa latka
Stary 2016-10-17, 08:14   #1587
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet Zosia mała pomocnica

Ja jeszcze nie mam @ i mam nadzieję że długo nie będzie.

Siedzę i czekam na usg tarczycy i mam nadzieję że się doczekam zaraz bo do 10 darmowy parking i Tomek będzie krzyczał o jedzenie a nic nie zostawiłam bo się nie spodziewałam czekania.

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-17, 08:38   #1588
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66460896]Padlam! Zosia spała, haniar nie, poszlam do pieca. Wracam, Hania rozebrana, Zosia linomag w ręce i mówi "mamusiu uważaj, kupa tu jest"
Zosia-dwa latka [/QUOTE]
Cudowna!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 08:47   #1589
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66460896]Padlam! Zosia spała, haniar nie, poszlam do pieca. Wracam, Hania rozebrana, Zosia linomag w ręce i mówi "mamusiu uważaj, kupa tu jest"
Zosia-dwa latka [/QUOTE]
super

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Siedzę i czekam na usg tarczycy i mam nadzieję że się doczekam zaraz bo do 10 darmowy parking i Tomek będzie krzyczał o jedzenie a nic nie zostawiłam bo się nie spodziewałam czekania.
To oby szybko poszło
Mi do okresu też się nie spieszy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-17, 08:49   #1590
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Po prawie 5 miesiącach od porodu dostałam @ ..
Współczuję
Zosia-dwa latka [/QUOTE]
O Matulu! Z tej Zosi to niezły ancymonek jest
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Oby szybko poszło z tym Usg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości