|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
Można ćwiczyć po 6 tygodniach
|
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Limit szybkich i łatwych porodów wyczerpany tego sie boje.
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ja tez zaczęłam sobie tak myślec... Byłoby za dobrze.
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gdzie szukac jakis fajnych darmowych grafik do wydrukowania? Na glowe juz dostaje od tego czekania na porod
|
|
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
No woda była za zimna dzisiaj brat przywiózł lepszy termometr taki do mierzenia temperatury dla dzieci i zrobiliśmy cieplejsza wodę i było okej, mały nie płakał i nie zrobił kupy na ręcznik jak wcześniej. Trochę go hartowaliśmy :p
Inka- mnie wypuścili po 3 dobach. We wtorek rodziłam a w piątek o 12 juz byłam w domu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pobudzałam piersi laktatorem tak średnio 3 razy dziennie (to co odciągnęłam podawałam poźniej dziecku). Ciepłe okłady, które pobudzają krążenie i podobno też mają wpływ na laktację. Herbatka Femaltiker - super sprawa. Działa po 30 minutach i faktycznie pokarmu jest więcej. Uratował mnie też spokój, niby brzmi banalnie, ale zadziałało! A po powrocie do domu to już w ogóle kraina mleczna Głowa do góry i cierpliwości :-* |
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Fasolko - serdeczne gratulacje, ale szybko poszło
![]() Inka - również serdeczne gratulacje - w końcu się doczekałaś! ![]() Mnie w szpitalu trzymali 4 doby po cesarce, wypuścili wczoraj ![]() paryzanka, webcia, skitka, stokrotka - dla Was również gratulacje I piękne te Wasze Maleństwa Co do wagi to po 3 dniach od porodu zrzuciłam 9 kg, zostały mi jeszcze 4 kg. Brzuch wisi ![]() Cytat:
![]() Femaltiker też stosuję i również polecam, bo zauważyłam różnicę NelkaHelka - jak dawałaś Dzieciątku swój odciągnięty pokarm? Butlą? Bo ja się boję, że się przyzwyczai ![]() Miraya - odpowiadając na Twoje pytanie - rodziłam w Raszei, ale nie do końca jestem zadowolona, jutro postaram się wszystko opisać, muszę nadrabiać Was stopniowo, bo każdą wolną chwilę przeznaczam na relaks i sen, żeby nie zwariować. Poza karmieniem moja Majuszka jest bardzo grzeczna, nie robi awantur póki co ![]() No i trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane, dużo cierpliwości - już niedługo będziecie tuliły swoje Maluszki ![]() Przedstawiam Wam Maję
Edytowane przez słonik Czas edycji: 2016-10-16 o 20:45 |
|
|
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
Styska mój też nie lubi zimnej wody :-P Dobru termometr ratuje kąpiel ;-)
Inka mnie trzymali 3 doby,ale to też zależy jak czujesz się Ty i Maleństwo. U nas nie było przeciwskazań
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Słoniku, ślicznego masz Bobaska!
Dobrze zrobiło mi dzisiejsze wyjście do kina. Bardzo się zrelaksowałam po wczorajszej nerwówce. Tylko jakoś nie miałam odwagi wsiąść za kierownicę. Poprosiłam TŻta, żeby mnie zawiózł. |
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękujemy za gratulacje
życzę każdej tak szybkiego porodu (bezbolesny to nie był ) ...Moje dziecko dziś śpi ... o 16 budzony i na sile cyc wpychany bo by spał i spał. .. po czym spał do 20 😎😎😎 i tu znów próba budzenia na chama ... ale nie dał się położnym... mówiły xe przyjdą później spróbować go do budzić ... Zanim przyszły przebudzil się ... chwilę po gadałam do niego i spróbowałam przystawic. .. złapał pięknie i ssal. .. jak pani od noworodków przyszła to pochwaliła xe tak pięknie złapał. .. ale też ssie tak do 20-30 min max ... A co do imienia zwyciężył nasz syn Krystian to jego wybór najbardziej nam pasował do małego także starszy brat jest mega dumny ze młody nazywa się tak jak on wybrał. .. Także mamy na forum drugiego Mikołaja. .. Syn stwierdził że on sobie braciszka wypisal w liście do Mikołaja i tak by chciał mu dać na imię. .. jak spojrzelismy na niego to od razu nam pasowało do niego Także Mikołaj Nataniel ![]()
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Fasolka bardzo ładne imię! Fajnie ze karmienie tak gładko idzie!oby juz tak zostało!
|
|
|
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
A my finalnie nie poszliśmy do kina bo wcześniej nazarlismy sie pizzy hut i nam sie odechciało. Jutro mój kotek ma ten zabieg i sie strasznie stresuje ((( fasolka super imię
|
|
#4814 |
|
Rozeznanie
|
Inka25 dzięki za pamięć
od 4 dni jestem na obserwacji w szpitalu. O ile nie zmienią planów to jutro zakładają mi balonik i zaczynamy indukcję.Gratuluję wszystkim świeżym mamuśkom! Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o ile dobrze widzę, to jasne włoski ma, co? Odpoczywaj i nabierajcie sił z Małą a jak znajdziesz czas, to napisz o porodzie, bo mnie zaintrygowałaś co było nie tak... Rozumiem, że miałaś planowaną cesarkę?
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Raczkowanie
|
Slonik odciągałam pokarm głównie w szpitalu i tam położne dokarmiały go same kubeczkiem, choć już widziałam że kręcą nosem że nie mam butelki. Sama w domu bałam się robić w ten sposób, żeby mały się nie zachłysnął.
Podawałam mu strzykawką, ale nie tak wprost do buzi. W momencie gdy karmiłam wtykałam mu koniuszek strzykawki do buzi i powoli wlewałam mleczko. Super metoda, bo dzidziusiowi nie zanika odruch ssania. Trochę się go oszukuje, ale nie dostaje nic za darmo,musi trochę popracować buźką ;-) Myślę że warto spróbować. Fasolko witamy imiennika Mikołaje to fajne chłopaki ;-)
|
|
|
|
#4817 |
|
Erudycja
|
Moja je raz albo dwa razy dziennie Z butelki i z ssaniem piersi nie ma problemu. Dziś udało się przeżyć dzień bez mm! Jestem z siebie dumna
Więc idę spać, dobranoc!
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, on miał miec odkamienianie?
Fasolko, bardzo ładne zestawienie imion. Co do dokarmiania, jak sprawują się te butelki, z których ciężko leci? |
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
Co za noc...Moje dziecię chyba też źle reaguje na pełnię...😩
|
#4820 |
|
Rozeznanie
|
Ech to dziś była pełnia? No cóż - nie urodziłam. W takim razie dzień dobry wywołanie.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Ana, gratulacje za brak dokarmiania 😊 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała nie przybrała... o 12 mają ja ważyć i zdecydują czy zostajemy czy nie... trzymajcie kciuki!
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Masakra co za noc! Juz sobie obiecałam, ze nie bede ludziom robic głupich żartów, bo moj syn to niezle sobie z nas zakpił! Juz ok 22 zaczęłam sie dziwnie czuć. Jakies takie parcie na samym dole, ale przechodziło. Jak po 23 położyliśmy sie do łóżka uczucie to stało sie bardziej bolesne. Pisałam juz, ze mam problem z opisaniem swoich dolegliwości i tak było tym razem. Cos jakby zaczynał sie pchać w dół, połączone z napinaniem sie brzucha. W pewnym momencie Wojtek stwierdził, ze moze to skurcze i warto mierzyć czas, okazało sie ze dzieje mi sie tak co 5 minut. Przez ponad godzine kontrolowaliśmy to, bol nie przechodził i był regularny. Chcieliśmy juz jechac do szpitala, ale bylam spanikowana ze nas wyśmieja, bo stwierdziłam ze chyba powinno mnie bardziej bolec, a bol był do zniesienia, spróbowałam zasnac i ... przespałam porod
dobrze ze nie jechaliśmy do tego szpitala to tylko debili byśmy z siebie zrobili. Brzuch nadal mnie pobolewa, do tego nerw kulszowy, wiec moze robi sie miejsce, a Tobiaszek przesuwa sie w dół, do tego moze ta pełnia ksiezyca spowodowała, ze oksytocyna sie wytwarzała i było to tak przez mnie odczuwalne. Tak czy siak, my nadal w dwupaku. Jestem mega niewyspana i boli mnie szyja bo nie mogłam sobie wygodnej pozycji do spania znaleźć. Tyle z newsow. Czy ktoras miała więcej szczęścia i pełnia na nia zadziałała? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
http://www.suwaczek.pl/cache/3de4f3a8f0.png?html http://www.suwaczek.pl/cache/56a3ff9b30.png?html ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3klzw2o665.png ♥ Edytowane przez Dominika6 Czas edycji: 2016-10-17 o 08:26 |
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez po pełni i nadal w dwupaku
![]() ![]() Zaraz mam wizytę u gina, do której nie liczyłam,ze dotrwam. No cóż.... Pewnie czas na kolejne rozczarowanie i informacje,ze rodziny w listopadzie
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Bzdury z tą pełnią! Składam reklamację
|
|
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez w dwupaku. Miałam wczoraj dwa skurcze i potem cisza
także pojechałam rano na badania krwi ( mam nadzieje ze ostatnie) i jutro wizyta. Dzis nie chce rodzic bo moja kicia ma ten zabieg i jadę po nią wieczorem. Bedzie po narkozie i musze sie nią zająć. Mam nadzieje, ze jutro bedzie ok. 3 Majcie kciuki
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Przyjdzie dzien, ze nasze dzieci beda czegoś od nas chciały, wiec bedzie okazja zeby im to wypomnieć i sie zemścić
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, kciuki za kotkę. Az się serce kraje, jęk widzę zwierzaki po narkozie. Trzymajcie się!
Ja od rana mam dosyć mocne bóle brzucha. Nie wiem czy to pełnia czy Rafał wczoraj narozrabial
|
|
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też pełnia nie podziałała
Zaraz idę na ktg, zobaczę czy mam jakiekolwiek skurcze. Brzuch niby ćmi, ale on tak mnie ćmi od soboty.
|
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis mam TP z usg no ale cisza, kompletnie sie nic nie dzieje a Lilka kopie po żebrach. Maz sie śmieje, ze do 18stki ja donoszę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

tego sie boje.

26.11.2015
04.08.2017
dobrze ze nie jechaliśmy do tego szpitala to tylko debili byśmy z siebie zrobili. Brzuch nadal mnie pobolewa, do tego nerw kulszowy, wiec moze robi sie miejsce, a Tobiaszek przesuwa sie w dół, do tego moze ta pełnia ksiezyca spowodowała, ze oksytocyna sie wytwarzała i było to tak przez mnie odczuwalne. Tak czy siak, my nadal w dwupaku. Jestem mega niewyspana i boli mnie szyja bo nie mogłam sobie wygodnej pozycji do spania znaleźć. Tyle z newsow. Czy ktoras miała więcej szczęścia i pełnia na nia zadziałała? 

Zaraz idę na ktg, zobaczę czy mam jakiekolwiek skurcze. Brzuch niby ćmi, ale on tak mnie ćmi od soboty.