|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam taki dzień do pupy. Nie wspominając o moim bólu. Ręka mi spuchla tam gdzie mi zrobił tą szczepionkę i ogólnie czuję sie źle dzisiaj.
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj na przyklad wypiłam sok wyciskany z dwoch pomaranczy
Nie wpadajmy w paranoje
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Pomarańcze jem namiętnie. Mandarynek które by mnie kręciły swoim wyglądem jeszcze nie widziałam, ale na 100% bym zjadła. I zjem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio myślisz że przez miesiąc będziesz kumulować przeciwciała które przekażesz z pokarmem? Chcesz to jedz, nie to nie. Jak bym miała ochotę to bym jadła. No chyba że sama jesteś uczulona, to wtedy nie, bo można przekazać jeszcze w czasie ciąży(i wtedy trzeba stosować dietę eliminacyjną). Ale skoro kupiłaś to zakladam że nie jesteś uczulona. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
Majwija jedz śmiało
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też bym na to nie wpadła, a dzisiaj koleżanka na mnie naskoczyła, że jak to tak, że dziecko będę miała uczulone od tych mandarynek itd To wklepałam w neta i takie cuda znalazłam ![]() Może ona uczulona była tak jak domek napisała i nie mogła w ciąży ich jeść. Ja nie jestem i nie byłam nigdy. |
|
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam takie myślenie. Nawet ostatnio z mężem o tym gadalam. Jak to będzie, przecież nie pójdziemy na Andrzejki, do kina, nie zrobimy sobie żadnego spontanicznego wyjazdu czy wyjścia, ze ciężko będzie bo będziemy chcieli być we dwoje zobaczyć w spokoju film a tu jakas istotka nam pokrzyżuje plany bo zacznie płakać, marudzić... pozniej sobie mysle, tak bardzo chciałam mieć dziecko a tu takie rozkminy że aż mi głupio że tak sobie z mężem gadalismy... i że jaka ja będę matka że takie głupie myśli mam, przecież to nasz największy skarb rośnie nam w brzuchu, to jest nasza miłość i najwspanialsza istotka która niebawem razem przywitamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę na tym etapie bym się nie martwiła. Jak już będziesz karmić to na ostrożnie i trzeba patrzeć jak dziecko reaguje. Ale w tym momencie jedz na zdrowie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładny! Kolor Cytat:
Te mandarynki to jakiś dziwny wymysł. Rozumiem jak ktoś ma uczulenie na konkretną rzecz (np orzechy) i spożycie/kontakt mogą spowodować ciężką reakcję alergiczną, wstrząs. Chyba tylko w ten sposób dałoby się zaszkodzić. ![]() Nie czaję jakim cudem dziecko miałoby mieć alergię po zjedzeniu przez matkę w ciąży mandarynki.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-10-16 o 23:34 |
||
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypialam, zachciało mi się siku i koniec spania...
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
Może uśniesz jak trochę poleżysz?
Ja właśnie wróciłam z kuchni z kanapką. Jak żyć? Dziś doskwiera mi mega zgaga, odbija się (chyba dzidzia bardziej uciska na żołądek, bo nie czuję już nóżek pod żebrami), ale przy tym mało co dziś zjadłam i jestem mega głodna. Próbuję po troszku jeść...
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze chyba te parcia na pęcherz, a potem nic nie leci mała juz mnie pokopuje. Nie lubi jak leże na prawym boku. Mam tez duszności co raz mocniejsze.... |
|
|
|
|
#1785 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, a ja nie mam takich myśli, że gdzieś tam nie pójdę itp. Czekam na dziecko w domu i czekam już długo. Bardzo rzadko gdzieś z tż wychodzimy, na tyle rzadko, że spokojnie będziemy mogli młodego zostawić z dziadkami i wyjść te 3x w roku
Nawet w rocznicę siedzieliśmy w mieszkaniu i nigdzie nie poszliśmy, bo szkoda nam było kasy skoro mamy remont. I będziemy go spłacać jakieś 3-4 lata, więc jak jakieś kino czy wyjście to max 3x w roku właśnie będzie, a tyle mi chyba ktoś z dzieckiem posiedzi Już od dawna nie jeździmy na imprezy, bardzo rzadko widujemy się ze znajomymi. Niestety większość mieliśmy takich znajomych, z którymi każda impreza kończyła się dużą ilością alkoholu i posiadówą do rana. A my już nie ten etap w życiu, żeby imprezować, ja ciągle w ciąży, do alko nas nie ciągnie, więc dla znajomych jesteśmy niezbyt ciekawym towarzystwem. Plus to, że każdy teraz będzie myślał, że my tylko o dziecku, pieluchach będziemy gadać... Z drugiej strony, jeśli mam się z kimś spotykać i słuchać tylko o tym, ile ten ktoś ostatnio wypił, to też mi się nie chce. Dlatego czas spędzony z mężem i dzieckiem jest dla mnie meeega i czekam na to z utęsknieniem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
My lusterka nie kupujemy. Raczej jesli będziemy jezdzic samochodem to we dwoje. Będę z dzieckiem z tylu siedzieć.
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Domek, ale czemu 39 jak ja będę zaczynać dopiero 37 a jesteśmy na tym samym etapie. Nie rozumiem już tego liczenia tygodni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Ale teraz patrzę że Ty masz tp z om trochę szybciej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie śpię po nocach i nawet już z tym nie walczę. Zasypiam jak młoda i dolegliwości mi pozwalają. ![]() Mimo wszystko jestem przeszczęśliwa kiedy czuję jak się wierci i przeciąga.
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie że damy radę, wszystkie damy!
Końcówka ciąży chyba jest taka najgorsza z tymi niedogodnościami, z nieprzespanych nocami, z bólem i że czujemy się jak emerytki. A czy Was też tak kłuje w żebrach?? Ja jak położę się na lewym boku to nie mogę się obrócić na plecy bo tak mnie kłuje po lewej stronie żeber gdy chcę się obrócić na plecy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Nie ma to jak wstać rano a tu ciemno jak w nocy😜
Ja spałam bardzo dobrze, córka też a bałam się że będziemy się mordować od tej pełni. Bo zauważyłam że ona w pełnię ma właśnie problemy ze snem albo koszmary. Ale pozasłaniałam okna na maksa żeby nawet promyczek światła nie wpadał i ok😊 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do lusterka to my nie kupujemy, ja jak będę jezdzic z dzieckiem to krotkie trasy takie do lekarza czy szybkie zakupy, a z tz to usiądę z tyłu by miec podgląd sytuacji.
Październikowki na laktację chwalą sobie femaltiker jakby co. Geosmina ja swoich nie zasłonię bo nie mam ani firan a rolety musimy zamówić zeby w dzień zrobić ciemno jak dziecko będzie spało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś zasnelam, późno ale jednak. A i tak o 5 się obudzilam i nie spie :/ dwa razy jadlam juz od północy :P ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
pelnia i myślałam że jeszcze kilka dzieciaczków doszło w nocy a tu cisza Karolina jak tam się trzymasz? Ja dziś jadę męża zawiezc do pracy i załatwić kilka spraw a na 10.30 wizyta wiec proszę o kciuki zobaczymy ile Laurka przykoksila ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W dzień też zawsze do drzemki lekko przysłaniałam małej okna bo lepiej się jednak śpi jak słońce nie wali w twarz😉 a ja nie mam żadnego pokoju na północ zacienionego w którym słońce by nie przeszkadzało 😉 ale całkowitej ciemności w dzień też się wystrzegałam Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnęłam na godzinę na kanapie, później przewlekłam się do łóżka i na chwilę Zasnęłam, aż tu nagle, mało spodziewanie obudził mnie skurcz! jak się zaczęło tak męczyło mnie do ok 5 rano, przerażenie w oczach, pochodziłam po mieszkaniu, poszłam pod prysznic, powoli minęło. Ale kurka miałam stracha :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam termin z om w sumie na 30.10 albo 31.10, ale już nie zmieniałam na pierwszej stronie a potem padało tyle innych terminów, że łatwiej mi się trzymać jednej konkretnej daty i taką mam wpisaną w apce liczę się z tym, że pewnie urodzę z tydzień pózniej. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1798 | ||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja srednio spalam, brzuch pobolewal, a jak zasnelam to glupie sny mialam :pCytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
teraz juz okej?
|
||
|
|
|
#1799 | ||
|
Rozeznanie
|
helloł
Cytat:
i tak swiete slowa jeszcze bedziemy tesknic za brzusiami ![]() Cytat:
![]() ja mialam masakre w nocy o 4 zachcialo mi sie mega siku i krecilam sie zeby wytrzymac conajmniej do 6 bo dzis dzien badania ale sie nie udalo poddalam sie o 5, a pozniej ciezko usnac wogole mala zeszla mi bardzo nisko bo az chodzic nie moge i czuje jakby glowka juz byla o milimetry od wyjscia a tu zadnej akcji nie ma |
||
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry ale ja nie czuje się wyrodną matką tylko dlatego że tęsknię za jakimś spontanicznym życiem. Za wyjściem, za winem, za koncertem.
Co więcej jak Marta będzie już z nami to nadal mam zamiar korzystać z życia. I nie nie będzie zostawać z dziadkami. Nadal będziemy spontanicznie wyjeżdżać. Tylko zmienią się priorytety na tych wyjazdach. No i dłużej mi zejdzie na spakowanie nas. I naszemu dziecku nic się nie stanie, że będziemy żyć normalnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Nie wpadajmy w paranoje 

28.062014

Już od dawna nie jeździmy na imprezy, bardzo rzadko widujemy się ze znajomymi. Niestety większość mieliśmy takich znajomych, z którymi każda impreza kończyła się dużą ilością alkoholu i posiadówą do rana. A my już nie ten etap w życiu, żeby imprezować, ja ciągle w ciąży, do alko nas nie ciągnie, więc dla znajomych jesteśmy niezbyt ciekawym towarzystwem. Plus to, że każdy teraz będzie myślał, że my tylko o dziecku, pieluchach będziemy gadać... Z drugiej strony, jeśli mam się z kimś spotykać i słuchać tylko o tym, ile ten ktoś ostatnio wypił, to też mi się nie chce. Dlatego czas spędzony z mężem i dzieckiem jest dla mnie meeega i czekam na to z utęsknieniem.

to chyba biorę się za ostateczne pranie i prasowanie w tym tygodniu 
jak się zaczęło tak męczyło mnie do ok 5 rano, przerażenie w oczach, pochodziłam po mieszkaniu, poszłam pod prysznic, powoli minęło. Ale kurka miałam stracha :/