|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ?
A ja wymyśliłam sobie i prosze oceńcie to
:ze przez 4 tygodnie bede stosowac Diete SB 1faze cały czas ![]() + do tego areobik 30 min codziennie i jak piszą ze w pierwszych 2 tygodnaich mozna schudnać około 5 kg i jeszcze moze jakbym to przetrzymała 2 tyg to drugie 5 kg by wyszło i bym miała -10kg? ![]() Ostanio ciagle mi ten pomysł chodzi po głowie ![]() a w chwili obecnej jem jem....jem...jem
|
|
#122 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
jakos dotrwalam do konca dnia ale nieststy nie pocwiczylam nic bo zasnelam
![]() wlasnie popijam moja kolacje ![]() W ciagu calego dnia wypilam 2 koktajle odzywcze, porcje ananasa, winogron, 3 malutkie udka z kurczaka, 3 lyzki ryzu i kupe zielonej salaty. Pewnie zle jem... Chyba jako jedyna nie stosuje SB.
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczyny,
Wstałam sobie dzisiaj z dobrym humorem i pozytywnym nastawieniem do życia - mimo, że pogoda u mnie na zewnątrz PASKUDNA. Kiedy się zrobi cieplej i przynajmniej sucho? W każdym bądź razie właśnie się wybieram z psem na spacer, potem coś poćwiczę, a dopiero po ćwiczeniach zjem śniadanie. Podobno tak jest lepiej - ćwiczyć na czczo. Zobaczymy jak sobie z tym poradzę sawa_sawa - podobno można stososować I fazę diety aż do osiągnięcia oczekiwanych rezultatów. Ale nie wiem, czy spadek kilogramów będzie taki jak oczekujesz Każdy organizm reaguje inaczej niestety, ale życzę Ci, aby był taki jakbyś chciała. Pewnie jak się tą fazę przeciągnie to na początku się chudnie więcej, a potem mniej, bo organizm się przyzwyzaja. Dziewczyny robią tak, że robią I fazę normalnie dwa tygodnie, idą na drugą, robią ją znowu jakiś czas, może nawet dwa tygodnie. A jak w tym czasie, nie chudną, tylko przybywają na wadze, wracają po prostu do pierwszej fazy. Myślę, że trzeba przejść na drugą, żeby zobaczyć, jak organizm sobie radzi z dodatkowymi potrawami, czy dalej będzie chudł i w ogóle Nie można przecież żyć cały czas na pierwszej fazie... Ostatecznie trzeba przejść do trzeciej czyli normalnego jedzenia na całe życie Rodolphe Lindt - nie każda dziewczyna tutaj stosuje SB. Każda ma swój sposób na schudnięcie. Dla jednej to jest MŻ-WR, dla innej SB, a jeszcze dla innej wariacja tej diety. Ważne, żeby sposób był zdrowy i skuteczny A z tego co piszesz to jesz malutko. Mam nadzieję, że te koktajle odżywcze zapewniają odpowiednią wartość odżywczą Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() u mnie piękny dzień, świeci słonko, aż się chce wstawać, dlatego już jestem po śniadanku i biegnę do pracy ![]() zamówiłam na allegro skakankę, zobaczymy co z tego będzie na pewno mnóstwo śmiechupozdrawiam 3majcie się dziewczyny
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Witam ja dziś troszke załamana po waga ani drgneła ;/ no ale chyba zrobie tak jak wy i zacznę się mieżyć ehh Jednak nie ma co się poddawać bo wiadomo , że to co się przytyło nie zgubi się za miesiąc.
EdyskaKSCNh - przedewszystkim dużo ruchu min. 1,5 litry wody niegazowanej dziennie a co do dietki to przeczytaj ten wątek jest dużo dobrych rad od naszej moderatorki agness51 pozdrawiam
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie na południu Polski pogoda po prostu paskudna, bardziej jesienna niż zimowa. Błoto, chlapa, ciągle pada, a do tego zimno. Nic mi się nie chce przy takiej pogodzie wanilka23 - nie przejmuj się tym. Waga nie jest do końca dobrym wskaźnikiem. Ważne są naprawdę centymetry, a i po ubraniach poczujesz różnicę. Ja dzisiaj się spodziewam tej wagi elektronicznej i pewno też się załamię. Bo na razie winą za moje nadmierne obarczałam po części starą wagę, że źle wskazuje i w ogóle A tu nie będzie wymówek ... Dam Wam znać, jak tylko się zważę, no chyba, że zupełnie się załamię Ja już jestem po ćwiczonkach i śniadanku. Zjadłam omleta z dwóch jajek z odrobiną mleka, a do tego pół kostki sera białego z aromatem waniliowym i odrobiną słodziku. Pyszne, ale tak syte, że mogę się ledwo ruszyć. Wiecie jak ser zatyka, a do tego jajka w omlecie. Szoook ![]() Teraz zabieram się za jakieś sprzątanie, skoczę na zakupy i na 12.00 jadę do pracy, ale to tylko na 2-3 godzinki Miłego dnia i do zobaczenia
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Agneska dziekuję za małe słowa otuchy
wymieżyłam się i podam wyniki moje dzisiejsze i za tydzień znów się zmieżę zobaczymy czy coś ubyło ![]() Wtorek - 19 Luty 2008 - wymiary Waga – 84 kg Udo w najgrubszym miejscu – 63 cm Kolano – 37 cm Łydka – 37 cm Kostka - 22 cm Szyja – 32 cm Pas – 86 cm Brzuch – 96 cm Biodra – 104 cm Biust – 98 cm Pod biustem – 85 cm Pozdrowionka
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym widzę, że mamy dość podobne wymiary. Jesteś ode mnie wyższa o te 9 cm, dlatego masz inną wagę, ale jeżeli chodzi o centymetry to nawet zbliżone. Tylko jak widzisz - ja mam naprawdę masywny dół Grube nogi, w tym uda, kolana, łydki. W pasie zawsze byłam szczupła, ale jak już zaczęłam tak tyć, to i w pasie przybyło kilkanaście centymetrów. Jeszcze niedawno w pasie mierzyłam 64 cm, więc trochę mam do zrzucenia Jednak mogę się założyć, że szybciej polecą mi centymetry z góry, a przede wszystkim niestety z biustu aniżeli z dołu, bowiem nogi były zawsze moim utrapieniem. Nawet w najlepszym okresie mojego życia miałam w udach ok. 55 cm, więc nie tak najmniej To będziemy się razem mierzyć i ważyć co tydzień i porównamy efekty Pozdrawiam
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno to najzimniejszy region, ale w tym roku białych niedźwiedzi nie widzieliśmy dziś piękne słońce i 4st. na plusie ![]() Agneska ja zazdroszczę Ci tej pracy (2-3h) rewelacja, ja pracuję po 10h lubię ją ale czasami mam ochotę iść po prostu do domu
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Witam po raz pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni. Czytałam Wasze wypowiedzi z zachwytem. jestem pod wielkim wrażeniem Waszego zaparcia i determinacji. Jestem na diecie swojego pomysłu od 4 tygodni. Powinnam zżucic jakieś 20 kilo i 20 cm w pasie. na razie osiągnęłam 4 kilo i zeszłam poniżej 100 w pasie. marzy mi się wciągu tygodnia 3 następne cm.
Właściwie to chciałam Was zapytać co sądzicie o zapychaniu głodu słonecznikiem?
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Agneska przynajmniej będziemy miały porównanie która gdzie najszybciej gubi centymetry To w następnym tygodniu się mieżymy ![]() pozdrawiam
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny, mnie dzis wszystko boli, wczoraj pocwiczylam, rzeczywiscie na forum fitness znalazlam bardzo fajne cwiczenia na nogi, a le na brzuch a6w to jakis dziwne te cwiczenia, ostatniego w ogole nie moglam zrobic, chyba mam za slabe miesnie brzucha. Narazie zostane przy swoich brzuszkach.
U mnie tez piekny dzien, zaraz ide na szybki spacer nad morze, potem na zakupy - to bedzie moje cwiczenie na dzis bo mimo pogody niestety kiepsko sie czuje, zaby tylko jakas choroba sie nie przyplatala ![]() dorota1976 - ja tez mysle, ze lepiej jesc jablka, ja wlasnie zjadlam, bo pestki slonecznika sa podobno bardzo kaloryczne. Zycze powodzenia Pozdrawiam wszystkich , milego dnia i takiego slonca jak dzis nad morzem!!!! |
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Agneska dziekuje za rozwazenie mojego pomysłu
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laski!!
![]() widzę że odchudzanie pełną parą..ja mam teraz drugi dzień mojej diety heh, wczoraj na sniadanko zjadłam kromke z zielonym ogórkiem i sałatka zielona oczywiście i gorzka herbata, na obiad gotowane udko z kurczaka troszke ziemniaczków i buraczki z ogórkiem, a na kolacje mrozone ważywa sobie troche podgrzałam ![]() Pozdrawiam i życze powodzenia
|
|
|
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
kobitki kochane jak czytam wasze posty z wynikami to az zazdroszcze. jednak motywuje... zaraz ide pobiegac, albo jakis aerobic... odchudzam sie dosc niskokalorycznie [1300kcal] cwicze na kazdym wf oraz w domu ok 2-3 raz w tyg, praktycznie weglowodany zastapilam duza iloscia bialka, cukry rowniez [jedyne produkty ktore zawieraja dosc duzo cukru sa to: jablka, mandarynki, ananasy]. odchudzam sie juz tyg, waga ani drgnie, no moze 100g w dol, albo w gore. mam nadzieje, ze moze w przyszlym ruszy w dol chociaz o te 0,5kg. dzieki wam nie poddaje sie
|
|
|
|
|
#137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Jestem już po obiedzie, trochę poodpoczywałam i siadłam do komputerka, żeby zobaczyć co u Was słychać Ja niestety nie popisałam się dzisiaj rozsądkiem, bowiem wyszłam do pracy na 12.00 bez żadnego jedzenia. Zjadłam rano omlet ok. 9-tej, który mnie tak zapchał, że nie byłam w stanie nic w siebie później wcisnąć. Zasiedziałam się i później spieszyłam się do pracy, nie biorąc niczego ze sobą Wróciłam do domku ok. 15.30 głodna jak wilk i już myślałam, że czymś zgrzeszę, ale zaparłam się w sobie i czekałam aż skończę robić obiad. Zrobiłam sobie sos pieczarkowy z soją. Wzięłam przepis z wątku z przepisami SB i zastąpiłam pierś z kurczaka soją, bo nie jem mięsa. I martwię się tylko tym, że odstęp między tymi posiłkami był ponad 6-cio godzinny, a przecież miałam jeść mniej a częściej, żeby sobie podkręcić metabolizm, a nie spowolnić go. No cóż, obiecuję, że już się to więcej nie powtórzy Cytat:
Ależ nie ma za co Nie wiem, czy pomogłam. Tak po prostu napisałam, co o tym myślę Cytat:
Fajnie, że jesteś na tym wątku, bo tutaj dziewczyny naprawdę fajnie wspierają się wzajemnie i możesz na nas liczyć Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia zaś
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kruszynki
Osobiście w niedzielę zaczęłam dietę 900 kcal. Ważę mnie więcej 82 kcal, i obliczyłam, że jeśli chcę schudnąć do wakacji 20 kg, muszę spożywać dziennie koło 900 kcal. Jeśli któraś z Was chciałaby własnie w ten sposob sobie policzyc, czyli ile musi jesc przez jaki czas, żeby schudnąć tyle i tyle kilo, służę pomocą )Wczoraj zaczęłam moje ćwiczonka, czytaj pół godziny biegania ( trening kardio) a potem było 10 inut ćwiczeń, postaram się, żeby dzisiaj tych ćwiczeń więcej było. Co ważne ćwiczenia typu 20 brzuszków nie mają większego sensu bez treningu kardio ![]() Niestety nie mam wagi (a może i na szczęście) ale mierzę się zawsze centymetrem, wiem co i gdzie mi spadło ;> Marzy mi się 65 cm w talii, mam 86, tak więc 21 do stopienia cetymetrów tłuszucz. Jak oceniacie dziesiejszy dzień? U mnie 900 kcal, tak jak chciałam, ![]() |
|
|
|
|
#139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Na śniadanie możesz jeść więcej węgli,ponieważ w ciągu dnia i tak je spalisz,nasz metabolizm jest wolniejszy wieczorem,dlatego zaleca się jedzenie wtedy białkowego posiłku,żeby organizm mógł ładnie pracować i żeby się nic nie odkładało![]() Cytat:
Uwagi na czerwono. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||||||
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak,chyba pomyliłaś wątek,bo z jadłospisami poniżej 1000kcal to na 'krzywe zwierciadło' zapraszam.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Moja ciocia jest dietetykiem, prawda jest taka, że nawet dieta 600 kcal nie szkodzi, jesli odpowiednio dobiera sie produkty
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie sądzę,aby w 600kcal można było umieścić wszystkie niezbędne składniki.
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie widzę we tej diecie nic głupiego, ona zwyczajnie mi odpowiada
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie zmienia faktu,że na Dietetyce nie promujemy diet poniżej 1000kcal.
Rób jak uważasz,to Ty spowalniasz metabolizm,a nie ja. Skoro nie potrafisz schudnąć na diecie 1200-1300,to tylko świadczy o tym,że jest on już wyraźnie spowolniony
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz lepiej, masz rację wszystko wiesz najlepiej, znasz mój metabolizm na Ty ;D Dobra nie przeszkadzam, bujam się, życzę miłego dnia i samych sukcesów;**
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny powiedzcie mi co to jest nnkt??
U mnie tez dzisiaj słonko świeciło.... od razu przyjemniej. Zgrzeszyłam dzis 2 cukierasami ale oczywiscie ide dalej z dietka. Powiedzcie mi ile kalorii maja 2 jajka na mięko z 2 kromkami chleba i ogorkiem kwaszonym?? Bo ja sie nie orientuje i nie wiem czy jem na sniadanie za duzo czy za mało??
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
kurcze dziś to jakoś chyba za dużo zjadłam heh ...na śniadanko kanapeczkę z serkiem i zieloną cebulką...no i obiad to najgorsze...tak jest jak się mieszka na śląsku gdzie wszystko co się je jest tłuste więc malą chocheleczkę zupki fasolowej i 3pierogi z truskawkami, na kolacje pół bułki (grahamki) plasterek sera , kilka plasterków zielonego ogórka i oczywiście zielona sałatka i jeden śledzik
no i oczywiście w ciągu dnia moje wafle ryzowe i herbatka grejfrutowa i jabłuszko :Pi jestem głodna teraz....moze zjem troszkę ogórka albo coś albo tego wafelka muszę się jakoś wziąść za siebie i zmobilizować kurcze
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
cholera ;/ na kolację zjadłam całą kostkę twarogu, co prawda był chudy i zjadłam go ok. 19 ale i tak mam wyrzuty sumienia :\
agness51 mam pytanko co ile godzin powinno jeść się posiłki, żeby nakręcić swój metabolizm?
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
to Niezbędna Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), ponieważ organizm człowieka nie produkuje ich sam, należy mu ich dostarczać - oliwa z oliwek, olej lniany, olej z pestek winogron, olej sezamowy, orzechy itp.
trochę można znaleźć tu i tu, no i zawsze jest jeszcze google
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
madziek1988 wcale nie zjadłaś tak dużo. Ja co prawda na obiady jadam mało, ale to dlatego że nie lubią mięs ani zup-czyli tego co najczęsciej jest u mnie na obiad.
winka narobiłaś mi ochoty na twarożek ze szczypiorkiem... chyba jutro na kolacyjkę sobie zjem ![]() Godzina 21 a ja jestem strasznie glodnaaaaaa! zapijam głód wodą niegazowana, ale to nic nie daje.... może zjem łyzeczke serka topionego... Dziś 9 dzień A6W, 5 dzień ABS na nogi i drugi dzień tzw"pompek na ścianie" )
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

:

Każdy organizm reaguje inaczej niestety, ale życzę Ci, aby był taki jakbyś chciała. Pewnie jak się tą fazę przeciągnie to na początku się chudnie więcej, a potem mniej, bo organizm się przyzwyzaja. Dziewczyny robią tak, że robią I fazę normalnie dwa tygodnie, idą na drugą, robią ją znowu jakiś czas, może nawet dwa tygodnie. A jak w tym czasie, nie chudną, tylko przybywają na wadze, wracają po prostu do pierwszej fazy. Myślę, że trzeba przejść na drugą, żeby zobaczyć, jak organizm sobie radzi z dodatkowymi potrawami, czy dalej będzie chudł i w ogóle
U mnie na południu Polski pogoda po prostu paskudna, bardziej jesienna niż zimowa. Błoto, chlapa, ciągle pada, a do tego zimno. Nic mi się nie chce przy takiej pogodzie
Dam Wam znać, jak tylko się zważę, no chyba, że zupełnie się załamię
wymieżyłam się i podam wyniki moje dzisiejsze i za tydzień znów się zmieżę zobaczymy czy coś ubyło

.