![]() |
#31 |
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: kultura a może jej brak?
Jak to kiedyś pięknie ujął mój znajomy: równe traktowanie jest wtedy, kiedy kobieta sama sobie wnosi lodówkę na piąte piętro bez windy.
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany. Weź się lepiej zastanów. Bo o ile ja łykam różnice kulturowe i wypracowanie jakiegoś kompromisu w związku pomiędzy partnerami wywodzącymi się ze skrajnie różnych kultur, o tyle jego stwierdzenie że "tak jest wszędzie", znaczy się tak jak on robi w swoim grajdołku, świadczy mocno o tym, jak bardzo ograniczony i co tu dużo mówić , prostacki jest to osobnik.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-10-17 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
On nie jest muzułmaninem dla wyjaśnienia. Ale jakieś elementy z tamtejszej kultury chyba u niego zostały jak widać.. Nie wiem czy to też wynika z "kultury" czy po prostu z charakteru, ale często potrafi siedzieć przy komputerze dobrych pare godzin nie odzywajac sie wcale, bo on potrzebuje swoj spokoj miec, a nie ciagle skakac kolo mnie. Jak mu mowie, ze porzebuje bliskosci, nie musi kolo mnie skakac czy mnie ciagle zabawiac to mowi, ze chce miec czas dla siebie. Tylko, ze tydzien tak wyglada: praca, przychodzimy do domu, obiad, ktory robie ja, on je, wymienimy pare slow i do momentu pojscia spac siedzi ze sluchawkami. Nie wiem czemu to piszę, ale może rzeczywiscie to ja jestem meczaca, ze potrzebuje obecnosci faceta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
niecnotliwa dziewica
|
A z tego co piszesz, facet potrzebuje służącej, która mu poda obiad pod nos a potem niech da święty spokój i się cieszy, że Pan i Władca łaskawie zjadł i nie rzucił talerzem o ścianę
![]() Czy Pan i Władca czasami zmywa, czy też nie leży to w jego kulturze...?
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMG, jesteś z bucem, jedyna dobra rada to: zerwij, bo lepiej nigdy nie bęzie, całe życie będziesz służącą, popychadłem i istotą gorszej kategorii. Nie ma się nad czym zastanawiać. Ale Ty przyszłaś się TYLKO wyżalić, prawda? Nie myślisz nawet o zerwaniu z nim? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-10-17 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogupiałaś?! Cysorz nie zmywa. Cysorz jest cysorzem. Lilka, skoro potrzebujesz bliskości mężczyzny z którym tworzysz związek, to co Tobą kieruje ze siedzisz z gostkiem, który nie daje ci tego czego potrzebujesz, a na dodatek musisz robić za pokazowego mopa. ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Macie racje, wiem. Chyba zwyczajnie przyszłam sie tutaj wyżalić i uslyszec prawde co robie ze swoimi zyciem.. Myślę cały czas o zerwaniu, tylko boje sie strasznie czy sobie poradze. Jestem na obczyznie, calkiem sama, jestesmy razem rok, mam tu wlasciwie tylko jego. Wcześniejszy moj zwiazek trwal 5 lat, ktory rowniez wykonczyl mnie psychicznie przez zdrady, wyzywanie. Nie mam niskiego poczucia wlasnej wartosci, wrecz przeciwnie, jestem atrakcyjną, kochaną dziewczyną, ktora jak kocha to uchyli nieba, dlatego chyba caly czas sie ludze i licze, ze on to doceni co ma. Jak mozna nie docenic kobiety, ktora zawsze stara sie pieknie wygladac, o siebie dba, pracuje, gotuje. A jak widac dalej jest zle, bo to on uwaza, ze ja mam ogromne szczescie, ze go mam, ze on jest taki w porzadku. Tylko nie moge zrozumiec jednego, on naprawde mysli o mnie mimo wszystko powaznie, ignoruje sugestie ze strony rodziny, ze powinien znalezc sobie jakas dziewczyne z ich kregu. Powiedzial wszystkim, ze chce, zebym to ja zostala jego zona. Dlatego tak na sile chce zeby to ja pokazala jego rodzinie, znajomym, ze jestem tego warta. Że on dobrze wybral.
Wracają do tych obowiazkow domowych to na poczatku byla mordęga, bo oczywiscie jego mam zawsze wszystko robila i on nic nie umie zrobic. Ale po moich tlumaczeniach, ze oboje pracujemy powoli mi pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
niecnotliwa dziewica
|
Nie wiem, czy każdy. To zależy od gabarytów - lodówki oraz faceta
![]()
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Czasami myślę sobie, ze chyba po prostu nigdy nie byłam z normalnym facetem, w normalnym, szczęśliwym związku dlatego zadowalam się byle kim, byle bliskością.. I to wszystko, to całe traktowanie wydaje mi się, że musi tak być..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak swoją drogą, on ci w obowiązkach domowych nie ma pomagać, tylko odwalać swoją część. Z jakiej to okazji założyłaś, że są one głównie twoim zadaniem? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- No właśnie, wydaje ci się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego masz sobie nie poradzić, skoro pracujesz i zarabiasz? Poza tym jak byś znała swoją wartość to raczej nie siedziałabyś z takim facetem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobieto, ale on nie ma Ci POMAGAĆ! Pomagać mógłby Ci w TWOICH obowiązkach, na przykład w czymś związanym z Twoją pracą. Dbanie o wspólną przestrzeń i wspólne gospodarstwo domowe to nie jest pomaganie. Edytowane przez trzyrazypiec Czas edycji: 2016-10-17 o 13:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
lilkaa.. rozumiem, że to ten sam amant, który miał iść na 2 lata do paki, za niewinność rzecz jasna, złoto nie człowiek, którego w marcu opisałaś słowami:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Autorko, czy to ten sam osobnik
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=865256 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;66474421]Autorko, czy to ten sam osobnik
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=865256[/QUOTE] Właśnie to odkopałam i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Lilka, ja uważam, że Ty potrzebujesz profesjonalnej pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Tak dziewczyny, to ja ja zakładałam tamten wątek i to chodzi o niego.. Zdaję sobie sprawę, ze chy zostałam zmanipulowana przez niego.. Tylko nie rozumiem czemu on broni mnie przed swoją rodziną, kiedy mógłby za ich sugestią wziąć dziewczynę z ich kręgu, ktora by mu tez uslugiwala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chcesz przeczytać, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
po drugiej stronie szafy
|
Bo mu z Tobą fajnie, podobasz mu się fizycznie, nieźle gotujesz i uważa, że to kwestia czasu kiedy się dostosujesz do zasad panujących w jego rodzinie. I jak widać ma rację, pięknie dajesz się wrabiać, okazujesz samej sobie totalne zero szacunku, więc to tylko kwestia czasu i będziesz idealną żoną-służką. Mniam.
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Weź się w końcu w garść i ogarnij się dziewczyno. Facet do natychmiastowego odrzutu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Już nie mówię o tym żebyś go uczyła wszystkich zasad zachowania jak podawanie płaszcza, przysuwanie Ci krzesła, otwieranie drzwi, bo to może rzeczywiście byłoby czepianie, ale mów jasno że nie chcesz za nim lecieć, żeby Cię nie zostawiał z tyłu na ulicy. Jak nie załapie takich łopatologicznych oczekiwań to znaczy że albo jest niereformowalny albo po prostu mu nie zależy On jest przynajmniej fajny i dobry ogólnie z charakteru, że warto z nim być mimo różnic kulturowych, bo jeśli bilans nie wychodzi dobrze to może łatwiej będzie zmienić faceta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Biała Dama
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Można sobie kupić lodówkę z dostawą i montażem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
niecnotliwa dziewica
|
Czy naprawdę wszystkie traktujecie ten tekst o lodówce aż tak dosłownie?
![]() Sorry, ale wszystko mi opada. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.