Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-17, 16:30   #4891
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Mąż naslal na mnie cała swoją rodzinkę, którzy po pracy wszyscy spanikowani mi wtoczyli się na chatę. Ja tu zanim zorientowałam się, że przy drzwiach coś się dzieje bo pies ujada to otwieram oczy i patrze a tu teść, teściowa i siostra męża. Yh.

Swoją drogą mierze sobie ciśnienie po powrocie jak się kiepsko czułam i było 138/84. Myślę dziwne.. no ale ok. Mierze teraz 138/86. Dawaj mierzyc teściowej bo mowie ze może jakieś dziwne baterie się wyczerpują czy coś no bo jak do licha ciężkiego czy ja miminalnie lepiej się czuje czy gorzej to ciśnienie prawie takie samo. A u niej 138/na chyba 78 . I wiecie co? Juz ja sama nie wiem czy ten ciśnieniomierz dobrze mierzy czy nie... wydawało mi się, że ona mi mówiła kiedyś ze zawsze niższe ciśnienie ma.. a teraz nic nie skomentowała. I weź tu człowieku bądź mądry. .. na dodatek ucho co raz bardziej boli. Idę szukać termofor z pestek wiśni dla małego i jak go podgrzać i poleze na nim a po 18 kazałam mężowi w aptece coś do ucha na bol ucha kupić bo nie do zniesienie się robi...

Z innej beczki - jak juz wiadomo ze pewnie najpóźniej w środę o 13.30 idę pod nóż ... to już przyjaciel męża sobie urlop załatwia i przyjeżdża to olać od razu. No kurde... ja wiem ze tradycja.. ale jakoś nie podoba mi się, żeby od razu ledwo mnie pochlastają to żeby oni pili... myślałam bardziej, że mój trzeźwy mąż będzie tam ze mną dłużej dopóki nie padne ze zmęczenia spać czy coś. .. i będzie ogarnial czy wszystko ok.
Albo to ja już przewrazliwiona tym wszystkim.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 16:36   #4892
Dominika6
Zadomowienie

Megilla kurde nie doleciał ten naleśnik

Co do tych moich boli to tak, sa one bolesne, ale miałam takie hardcoreowe miesiączki, ze bol porównywalny wlasnie do tego okresowego, ze stwierdzam ze to na bank nie sa porodowe skurcze :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 16:45   #4893
pannazwanny
Rozeznanie

Hej. Dostałam 3h temu balonik. Mam bóle jak na okres. Czasem większe czasem mniejsze. Jak się nie przerodzą w konkretne skurcze to jutro oxy. Balonik nie boli ani szczegolnie nie dokucza, wiec sie go nie bojcie jakby co.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 17:27   #4894
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Hej. Dostałam 3h temu balonik. Mam bóle jak na okres. Czasem większe czasem mniejsze. Jak się nie przerodzą w konkretne skurcze to jutro oxy. Balonik nie boli ani szczegolnie nie dokucza, wiec sie go nie bojcie jakby co.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk

Trzymam kciuki zeby samo ruszyło

Stary 2016-10-17, 17:51   #4895
Lunus
Wtajemniczenie

Hejka ja dziś po globulce i obserwacji podobno wszystko gotowe i czeka na malucha a maluch sie złapał i nie chce wyjsć. Tak ze czekamy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Tak mi sie tu nuży jeszcze żebym cokolwiek wiedziała a nie trzymają nas w napięciu ciagle i ukrywają przed nami co planują

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 17:52   #4896
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
U mnie jest żywy przykład błędów pomiarowych3440 a 4200 to trochę różnica czyli jeśli w 36 tc ważył 3000 a w 41 tc 3440, czyli wychodzi na to ze w 5 tygodni 440 g wiec mało...

Mamusie, od kiedy można kłaść szkraba na brzuch?

Od zaraz😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 17:59   #4897
KC Karolajna
Zadomowienie

Hej. Macie jakieś spirale lub przywieszki do wózka / nosidełka ? Pochwalcie się

Stary 2016-10-17, 18:04   #4898
marrticzka
Zadomowienie

Ja nic nie mam . póki co dziecko jest za małe na takie rzeczy.jak zacznie kojarzyć,to wtedy coś kupię😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:07   #4899
KC Karolajna
Zadomowienie

Szukam sobie zajęcia czyli przeglądanie różnych dzieciowych rzeczy co by głowę od spraw przyziemnych odwrócić

Stary 2016-10-17, 18:15   #4900
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Megilla kurde nie doleciał ten naleśnik

Co do tych moich boli to tak, sa one bolesne, ale miałam takie hardcoreowe miesiączki, ze bol porównywalny wlasnie do tego okresowego, ze stwierdzam ze to na bank nie sa porodowe skurcze

Pewnie ktoś przechwycil po drodze

Ewula, szkoda mi Twojego kociaka. Nie da się uratować reszty zębów?

Położyłam się na trochę i brzuch boli jakby mniej. Ale nie wiem czy sobie nie wkręcam. Tak jak mówi Dominka, chciałabym żeby to wyglądało jak n filmach. Chlust i juz. Przypomniała mi się scena z sex and the city jak miranda rodziła. Cały czas zastanawiałam się czy Carrie udało się uratować jej cudne buty.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:17   #4901
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Hej. Macie jakieś spirale lub przywieszki do wózka / nosidełka ? Pochwalcie się

Ja nie mam. Dokupie jak maly bedzie troszke wiekszy. Po za tym kolezanka ma na wozku i moim zdaniem to tylko przeszkadza bo slabo widac dziecko i przy wyciaganiu mozna je uderzyc. Ale moze jak znajde jakas fajna to kupie
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:24   #4902
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Szukam sobie zajęcia czyli przeglądanie różnych dzieciowych rzeczy co by głowę od spraw przyziemnych odwrócić

Ja mam pluszowe misie. Zrobię pózniej fotkę. Do wózka kupiłam jeszcze trzymadelko na napój/butelkę. Megilla- lekarz mowi ze ma szyjki zębowe odsłonięte i tam sie zbiera osad i niestety wy niego za pare lat znowu trzeba bedzie kilka usunąć szkoda mi jej bo leży i sie patrzy w ścianę
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:33   #4903
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Konsultacja z anestezjologiem w ciągu dnia zaliczona. Obejrzała mój kręgosłup, rotacja kręgów widoczna gołym okiem, ale trochę pokręcą, pobujają mną i powinno się rozejść dobrze znieczulenie.
Robione miałam też Ekg.
Już 5 razy byłam dziś na WC, nie mam już siły latać.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:33   #4904
megilla
Zakorzenienie

Ewula, biedna. Pies teściowej ma podobny problem. Cześć zębów chwieje się jak pianino, jeden wypadł. Ale póki co nie usuwają.

Pannazwanny, kciuki.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:53   #4905
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
słonik masakra, to przez tę godzinę ani Ty nie mogłaś być z Małą ani mąż, no to pojechali po bandzie... Pewnie jak mieli taki nawał pacjentów, to wepchnęli Cię z cc w okienko i dlatego Cię popędzali. Co ich nie usprawiedliwia w ogóle, bo te 2 minuty, żebyś mogła zadzwonić po męża to spokojnie mogli Ci dać...
Mówisz, że natłok był w zeszłym tygodniu? To trochę mnie uspokoiłaś, bo obawiałam się, że w tym tygodniu będą mieli sajgon i mnie odeślą....

Cieszę się, że jesteś chociaż zadowolona z opieki poporodowej i że położne pomagały Ci przy karmieniu A, i co do opieki dla dzieciątka jest faktycznie tak jak słyszałam - że nie trzeba nic brać ani pieluszek, ani kosmetyków i ubranek?

bluegirl i aanuuulaa trzymamy kciuki!!
Nie trzeba, wszytko jest Jedynie wymagają mokrych chusteczek do pupci
No nic, cały czas na samą myśl mi się robi przykro, ale najważniejsze, że już jesteśmy w domku, czasu nie cofniemy

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
jesteśmy z moją kotką w domu, wyrwali jej 4 zęby, ale to dopiero początek pewnie za jakiś czas będę musiała usunąć wszystkie
Biedactwo jest wystraszona i ma wenflon w łapce za 2 dni kontrola.

U mnie dzień taki dzień, że dzwonili wszyscy, kuzynka, rodzice, bratowa i 2 koleżanki się pytały jak tam.
Mnie to wkurza

Ja mam teraz mega duży śluzu ale on wygląda tak samo jak przez całą ciąże więc chyba to nie wody.

Miraya
ja mam dziś TP z usg i nic się nie dzieje, oprócz tego, że mnie mega ciśnie na "dwójkę".
Głaski dla kotki, jutro na pewno będzie się lepiej czuła
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 19:34   #4906
KC Karolajna
Zadomowienie

Zadzwonili właśnie do mnie z kliniki. Jak tylko załatwię papiery jutro rano pomyślnie to dr nie chce zwlekać po dzisiejszym skoku i zapisie ktg na którym ruchy Tomka to jedna długa czarna linia. O 15 mam się stawić do kliniki na przygotowanie i ok 16 na cc...
Teraz to mi ciśnienie skoczylo. Jestem przerażona i nie czuje się gotowa na małego i na cc. Ja nie będę wiedziała nawet jak go trzymać! Ani co z nim robić! Po co mi to było

Stary 2016-10-17, 19:48   #4907
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Stres i panika to normalna sprawa. Też mam mnóstwo obaw, ale piersza przyświeca mi troska o maleństwo i na tym się skupiam. Reszta sama przyjdzie.

Myślę że u mnie samo by ruszyło niebawem. W sobote 2 razy WC, niedziela - 2, dziś już 6. Organizm chyba faktycznie się oczyszcza. Do tego z piersi mi się sączy po kilka kropli.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 19:51   #4908
Dominika6
Zadomowienie

Karolajna i bardzo dobrze! Tak to chodzilabys dłużej postresowana, a tak jutro juz bedzie po wszystkim dobrze, ze wzięli Cie z zaskoku. A obawy przed maleństwem w domu sa czyms normalnym. Bardzo mocno trzymam kciuki

Bluegirl mam nadzieje, ze cos u Ciebie zaczyna sie dziać

Stary 2016-10-17, 19:54   #4909
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Zadzwonili właśnie do mnie z kliniki. Jak tylko załatwię papiery jutro rano pomyślnie to dr nie chce zwlekać po dzisiejszym skoku i zapisie ktg na którym ruchy Tomka to jedna długa czarna linia. O 15 mam się stawić do kliniki na przygotowanie i ok 16 na cc...
Teraz to mi ciśnienie skoczylo. Jestem przerażona i nie czuje się gotowa na małego i na cc. Ja nie będę wiedziała nawet jak go trzymać! Ani co z nim robić! Po co mi to było

Karolajna dobrze będzie! Ciesz się, że nareszcie będziesz miała synka przy sobie. W Twoim stanie to im szybciej tym lepiej i już nie ma na co czekać, a 1 dzień krócej będziesz czekać, stresować się i nakręcać.

A ja coraz słabiej czuję ruchy, młody ostatnie dni naprawdę mało się rusza i zaczynam się nakręcać.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:15   #4910
Miraya
Raczkowanie

A ja po wizycie u gina. Dziecko waży ponoć aż 3800-3900 g (!!) ( Styska mam nadzieję, że u mnie też będzie błąd pomiaru, bo ta waga mnie przeraża), także sporo przypakował.... No i zero rozwarcia, cudownie.... Do końca tygodnia mam go wygonić, a jak nie to w niedzielę idę do szpitala. Mam nadzieję, że w tygodniu coś samo ruszy....

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Miraya ja mam dziś TP z usg i nic się nie dzieje, oprócz tego, że mnie mega ciśnie na "dwójkę".
Ewula88 ja nie zauważyłam zmiany, mniej więcej tak samo ciśnie mnie na 1 jak i na 2 A tak na serio, irytujące to czekanie, co nie? A dzieciaki nie chcą współpracować z nami....

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
No właśnie ona na początku się cieszyła, nawet chciała mi sesje robić co miesiąc, żeby było widać postępy ciąży. A potem dostała bólu dupy i zaczęła narzekać jakie jej życie jest do niczego, zamiast być ze mną.
megilla no to nie rozumiem, zazdrosna jakaś czy jak?

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Nie trzeba, wszytko jest Jedynie wymagają mokrych chusteczek do pupci
No nic, cały czas na samą myśl mi się robi przykro, ale najważniejsze, że już jesteśmy w domku, czasu nie cofniemy
słonik dobrze, że mówisz, dopakuję te chusteczki. Bo pieluch nie trzeba?
Co do samego porodu - nie myśl już o tym, nie warto. Jasne, że jest przykro, bo faktycznie źle Cię potraktowali, ale nie ma sensu złe wspomnienia przywoływać.... Skup się na chwili obecnej i że już masz dzieciątko przy sobie Zazdroszczę Ci, też bym już chciała mojego szkraba tulić...

Cytat:

KC Karolajna nie panikuj, będzie dobrze! w razie czego jest tu kilka mam, które możesz podpytać co i jak
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:18   #4911
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Dobra, sprobuje wam opisać co czułam w nocy a wy mnie prosze zdiagnozujcie równo co 5min czułam taki ucisk w dole brzucha, w tym samym czasie zaczynałam czuć jak mały sie rusza i cisnie, potem takie chwilowe napięcie i szczypanie, a potem przechodziło. Skurcz czy nie-skurcz?
Moim zdaniem straszaki, macica ćwiczy. Ja mam takie chyba od 10 dni co wieczór...
Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
A ja coraz słabiej czuję ruchy, młody ostatnie dni naprawdę mało się rusza i zaczynam się nakręcać.
U mnie to samo, coraz mniej ruchów. No ale dopóki przynajmniej kilka razy dziennie coś czuję, szczególnie po jedzeniu i piciu, to się pocieszam że chyba jest ok.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:24   #4912
styska1551
Zadomowienie

Karolajna- nie martw sie! Zobaczysz ze wszystko samo przychodzi. Szczególnie jak mały zdany jest tylko na ciebie to dodatkowa motywacja do działania. Tez miałam dużo obaw i w ogóle a na razie radzę sobie całkiem dobrze. Od początku sama przebierałam, karmiłam, położne tylko raz mi pokazały co i jak. Będziecie sie uczyć z maleństwem siebie nawzajem, zobaczysz ze dasz radę i będzie super

Miraya- o jeju to duży ten twój klocuszek! Chociaż mój tez miał być duży a tu suprise musiałam pampersy 1 dokupować

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:33   #4913
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem straszaki, macica ćwiczy. Ja mam takie chyba od 10 dni co wieczór...

U mnie to samo, coraz mniej ruchów. No ale dopóki przynajmniej kilka razy dziennie coś czuję, szczególnie po jedzeniu i piciu, to się pocieszam że chyba jest ok.
U moje juz nawet słodkie słabo działa, teraz zjadłam snickersa i zero odzewu.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:37   #4914
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u gina. Dziecko waży ponoć aż 3800-3900 g (!!) ( Styska mam nadzieję, że u mnie też będzie błąd pomiaru, bo ta waga mnie przeraża), także sporo przypakował.... No i zero rozwarcia, cudownie.... Do końca tygodnia mam go wygonić, a jak nie to w niedzielę idę do szpitala. Mam nadzieję, że w tygodniu coś samo ruszy....

Ewula88 ja nie zauważyłam zmiany, mniej więcej tak samo ciśnie mnie na 1 jak i na 2 A tak na serio, irytujące to czekanie, co nie? A dzieciaki nie chcą współpracować z nami....

megilla no to nie rozumiem, zazdrosna jakaś czy jak?

słonik dobrze, że mówisz, dopakuję te chusteczki. Bo pieluch nie trzeba?
Co do samego porodu - nie myśl już o tym, nie warto. Jasne, że jest przykro, bo faktycznie źle Cię potraktowali, ale nie ma sensu złe wspomnienia przywoływać.... Skup się na chwili obecnej i że już masz dzieciątko przy sobie Zazdroszczę Ci, też bym już chciała mojego szkraba tulić...

KC Karolajna nie panikuj, będzie dobrze! w razie czego jest tu kilka mam, które możesz podpytać co i jak
ja mam jutro wizytę i też jestem ciekawa wagi ale bardziej od wagi interesują mnie moje wnętrzności Ja mam iść do szpitala 27go jak coś.

Co planujesz robić aby wykurzyć lokatora?
Stary 2016-10-17, 20:42   #4915
pearl126
Zadomowienie

Dziewczyny które macie wstawić sie do szpitala po tp. Czy to na obserwacje? Czy bedą wam od razu wywoływać?
Ja sie umówiłam z moim gin, twierdził,ze dostanę od razu w dzien wstawienia sie w szpitalu kroplówkę. Mam nadzieje,ze nie robi mnie w jajo i nie wyladuje na patologii... Jak to u was ma wyglądać ?

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:45   #4916
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które macie wstawić sie do szpitala po tp. Czy to na obserwacje? Czy bedą wam od razu wywoływać?
Ja sie umówiłam z moim gin, twierdził,ze dostanę od razu w dzien wstawienia sie w szpitalu kroplówkę. Mam nadzieje,ze nie robi mnie w jajo i nie wyladuje na patologii... Jak to u was ma wyglądać ?

Nie wiem. Mój lekarz nie pracuje w szpitalu w którym będę rodzic wiec pewnie 1 dzień badań a w kolejnym dniu dopiero wywołanie cos czuje, ze urodze 1 go listopada a to chyba najgorszy dzień ever ma rodzenie.
Stary 2016-10-17, 20:52   #4917
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
Karolajna dobrze będzie! Ciesz się, że nareszcie będziesz miała synka przy sobie. W Twoim stanie to im szybciej tym lepiej i już nie ma na co czekać, a 1 dzień krócej będziesz czekać, stresować się i nakręcać.

Moj tez malo sie rusza. Dopiero jak zaczynam macac brzuch i pukac do niego to sie zaczyna ruszac a tak to cisza. A i jeszcze jak siedze na toalecie to kopie haha no ale zdecydowanie mniej niz zawsze... Jutro mam wizyte to sie dowiem co i jak.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 20:59   #4918
KC Karolajna
Zadomowienie

Tomek znowu szaleje. Ciśnienie 148/101. Ale nie jestem pewna czy to nie z nerwów. . Bo godzinę temu jak dostałam info to miałam 142/96 czy jakoś tak..

Stary 2016-10-17, 21:01   #4919
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość

Wydaje mi sie ze to zależy od szpitala i twoich warunków i czy bedzie miejsce na porodówce. Ja przyjechałam ze skierowaniem po terminie i niby ze skośnym ułożeniem. Podobno mały sie ułożył główkowy i juz tu kibluje 10 dni tak ze wszystko zależy od szpitala. Moj jest pro rodzimy naturalnie i tak mnie męczą trochę ale wątpię ze jest wiele takich szpitali.

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 21:02   #4920
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Tomek znowu szaleje. Ciśnienie 148/101. Ale nie jestem pewna czy to nie z nerwów. . Bo godzinę temu jak dostałam info to miałam 142/96 czy jakoś tak..

I tak za wysokie. To dobrze, że już jutro masz cc. Po pierwsze jeden dzień mniej stresu dla Ciebie, po drugie to ciśnienie jest naprawdę niebezpieczne. I my wszystkie tu mamy swoje lęki i obawy, ale nie można pozwolić, żeby nami całkiem owładnęły.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości