Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-17, 08:57   #1591
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Miszka, soczku dostaje 120ml/dobe plus 3lyzeczki jakiegoś przecieru. Soczek go zatyka na godzinę. Pediatra nam powiedziała ze spokojnie mozemy juz jeden posilek zastapic czyms innym bo ma dużą wage jak na swoj wiek i krzywdy mu nie zrobię
Stary 2016-10-17, 08:57   #1592
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Lena ja za to dzisiaj karmię już od godziny... Obydwie cycki wyciumkane a panna nadal nie ma zamiaru spać mimo, że przez dzień spała w sumie 45minut
Wczoraj Franio w dzień spal 3h! Nawet jako noworodek nie miał takiej drzemki!
Zapomniałam się tym pochwalić
Usnął o 10:30 więc czekałam aż się obudzi żeby iść po zakupy na obiad. Posprzatalam cały dom, godzina 12 a jemu ani się śni żeby wstawać. Siedze czekam a on nic. W końcu się poddalam i zawołałem tz (był u niego kumpel i nie chciałam ich odrywać bo przy samochodzie coś robili) żeby powiedzieli w domu. Poszłam do sklepu, wróciłam a mały dalej spał! Aż sprawdziliśmy czy oddycha
Teraz też ma drzemkę od 20min. Zobaczymy ile pospi

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Nie zazdroszczę!
A nie masz możliwości nie odkładać Krzysia po tym karmieniu o 4?
U nas to też jest dość newralgiczna pora. Kuba lubi się rozbudzać po kp o tej porze i potem przez 1.5 godz.nie śpi. Ale zauważyłam, że śpi nadal jeśli nie ruszam Go z miejsca . Tzn je i śpi w tym samym.
Dlatego m.in.najczesciej o tej porze podaje mu butle. Wtedy to już totalnie odpływa przy jedzeniu i śpi do rana
U nas też jest problem o tej porze. Nawet jeśli uda mi się zatkać go cyckiem to już tylko do 5 i wtedy jest impreza. Może też spróbuje butli, bo zwykle podaje dopiero 6-7-8 a może gdybym wcześniej podała to by pospal?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66460896]Padlam! Zosia spała, haniar nie, poszlam do pieca. Wracam, Hania rozebrana, Zosia linomag w ręce i mówi "mamusiu uważaj, kupa tu jest"
Zosia-dwa latka [/QUOTE]

Hahhaha samodzielna! Brawo dla niej!
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 09:01   #1593
ania230
Zakorzenienie

Bry. Dzisiaj noc zdecydowanie lepsza
Teraz już zabawa. Później spacer. Zimno dziś Ale ubierzemy się ciepło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 09:03   #1594
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Bry. Dzisiaj noc zdecydowanie lepsza
Teraz już zabawa. Później spacer. Zimno dziś Ale ubierzemy się ciepło

Super Aniu! Czasem musi być gorzej żebyśmy docenili że jest lepiej!
Stary 2016-10-17, 10:01   #1595
fiazo
Zakorzenienie

9:50 wyszłam z gabinetu, wszystko ok u mnie z tarczyca. Jeszcze bulwers zrobiłam dla starej babki bo poza kolejka a ona od 9 czeka. Przyszła jeszcze dziewczyna w ciąży z tego programu badan co ja i pani Gabrysia chciała by po mnie była a ta starucha myk na kozetkę się położyła i ona nie ustąpi bo czeka od 9

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 10:06   #1596
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dziewczyny ja jeszcze z tymi kartkami z kalendarza czy któraś jeszcze chce zebym jej wysłała? Dzanet, Radena, Madzia wy chyba chcialyscie a nie mam waszych adresów przeslijcie mi na priv.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Fiazo dobre wieści

Ja czekam az moja Panienka wstanie i idziemy na spacer. A przyszedl mi zimowy kombinezon z cocodrillo, zamawilam na olx jak nowka sztuka wyglada
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 10:11   #1597
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja mam tyle pobudek w nocy że nawet nie liczę bo często przy karmieniu zasypiam. Idę karmić do salonu i nawet jak zasnę to się nie boje o małego. W sypialni raz mi mało nie fiknął z rąk na podłogę bo przysnęłam. Także wole iść do salonu przysnąć z nim i być spokojna.

Weekend taj szybko zleciał że się nawet nie zorientowałam. Starszak ma we czwartek w przedszkolu bal witaminek i przebieram go za marchewkę. Znaleźć w sklepie coś pomarańczowego graniczy z cudem. Na szczęście bratowa mnie podratowała. Jutro będzie cięcie i szycie ręczne
Ojeju, jak uszyć marchewkę? Ja bym poszukała czegoś w sh. Tam często można znaleźć przebrania za dynię
Ja też ostatnio dużo karmień

Cytat:
Soczek i przecier z dyni?
Chyba pomyliłam wątki, haha.
Tzn.zjada jyz tyle dyni że nue potrzebował mleka czy jak

Pamiętaj, że to są tygodnie orientacyjne. Ale zobaczysz czy będzie zmiana, ja obstawiam na bank skok (nue mylić skok na bank )
np.u nas było dokładnie jak w rozpisce.

To dobrze.
U nas podczas choroby również dużo tv i spania. Ale tak jak mówisz, nue dalabym rady zajmować Go całymi dniami zwłaszcza, że to Osobnik baaardzo absorbujący i nie potrafi bawić się sam i skupić dłużej uwagi ( kolejny punkt do naszej charakterystycznej listy)😉

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Haneczka witamy z powrotem
Zdrówka dla męża . Fajnie, że wypad spontaniczny ale udany

Ja dostałam chyba znowu @ .
Kurde, poprzedni dostałam 2. a dzisiaj znów jakieś krwawienie.
Wiem, że po porodzie wszystko rozregulowane ale ze aż tak. Po 2 tyg.????
Czy to możliwe?
Lista się wydłuża

@ po 2 tygodniach? Współczuję... Ja jeszcze nie dostałam na szczęście i mi nie spieszno

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66460896]Padlam! Zosia spała, haniar nie, poszlam do pieca. Wracam, Hania rozebrana, Zosia linomag w ręce i mówi "mamusiu uważaj, kupa tu jest"
Zosia-dwa latka [/QUOTE]

Super pomocnica
____

Ignaś ma teraz drzemkę, a ja muszę rachunki popłacić, bo nam prąd odetną
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-17, 10:24   #1598
ania230
Zakorzenienie

Majunia śpi. Ja odpoczywam. O 13 na spacer wyjdziemy. Zimno u nas...brrr...zastanawiam się nad czapką

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Super Aniu! Czasem musi być gorzej żebyśmy docenili że jest lepiej!
Coś w tym jest

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
9:50 wyszłam z gabinetu, wszystko ok u mnie z tarczyca. Jeszcze bulwers zrobiłam dla starej babki bo poza kolejka a ona od 9 czeka. Przyszła jeszcze dziewczyna w ciąży z tego programu badan co ja i pani Gabrysia chciała by po mnie była a ta starucha myk na kozetkę się położyła i ona nie ustąpi bo czeka od 9
Jak mnie drażnią takie moherowe berety....

Dobrze ze wszystko ok

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jeszcze z tymi kartkami z kalendarza czy któraś jeszcze chce zebym jej wysłała? Dzanet, Radena, Madzia wy chyba chcialyscie a nie mam waszych adresów przeslijcie mi na priv.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Fiazo dobre wieści

Ja czekam az moja Panienka wstanie i idziemy na spacer. A przyszedl mi zimowy kombinezon z cocodrillo, zamawilam na olx jak nowka sztuka wyglada
Kasiu napisz ile przelać za wysyłkę

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Przez ząbki dziecko ochoty na jedzenie może nie mieć?

Przypomnijcie mi proszę w jakim miesiącu na dziecko potroic swoją wagę?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-17, 10:39   #1599
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Super, wywalilo mi cytaty..

KASIA wyslalam adres. Bardzo dziękuję!
DZANET wrzucę na fb. A córka kochana z tym przebieraniem
CARYCA fajnie, że już caly posiłek idzie.

Noc kiepska. Gabi co 1,5-2h i pomiedzy jeszcze dwa razy Igi. Zombie. Muszę policzyć, ktory tydzień ma Gabi czy nam się kolejny skok nie wprowadził. W sobotę przewróciła się pierwszy,raz swiadomie na brzuch. Generalnie od pt juz prawie się przewala, ale ręka jeszcze pod nią zostaje, więc ćwiczy.. wkurza ją ze nie może do końca. No i zaczyna sie chwyt precyzyjny (kciuk i wskazujacy lapie przedmiot). I krzykaczka/spiewaczk caly czas.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 11:24   #1600
fiazo
Zakorzenienie

Sliweczka bardzo prosto, bierzesz np pomarańczową bluzkę , musi być gdzieś do kolan, ucinasz od pasa w dół w trójkąt, na głowę czapka z brystolu i bibuły robiącej za nać i strój gotowy

Synek
Stary 2016-10-17, 11:57   #1601
zabciajs
Zakorzenienie

Dzien dobry

Troszke dziecko mi się popsuło, ze dwie śrubki trzeba podkręcić i bedzie git

Dziewczyny macie moze takie projektory lampki ? Chcialabym kupić cos takiego.
Dostalam w spadku, kolysanki dzialaja a lampka niestety nie, bo nie wyciagli bateri i tak na strychu lezala.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-17, 12:06   #1602
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Fiazo dobre wieści

Kasiu ja zrezygnowałam z tej kartki dla PikPik bo też chciała dziękuję za pamięć
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 12:17   #1603
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Sliweczka bardzo prosto, bierzesz np pomarańczową bluzkę , musi być gdzieś do kolan, ucinasz od pasa w dół w trójkąt, na głowę czapka z brystolu i bibuły robiącej za nać i strój gotowy
Sprytnie! Nie wymyśliłabym tego:p dobrze że tz trochę bardziej artystyczny bo Franek miałby ze mną smutno w takich momentach
Stary 2016-10-17, 12:18   #1604
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Nie zazdroszczę!
A nie masz możliwości nie odkładać Krzysia po tym karmieniu o 4?
U nas to też jest dość newralgiczna pora. Kuba lubi się rozbudzać po kp o tej porze i potem przez 1.5 godz.nie śpi. Ale zauważyłam, że śpi nadal jeśli nie ruszam Go z miejsca . Tzn je i śpi w tym samym.
Dlatego m.in.najczesciej o tej porze podaje mu butle. Wtedy to już totalnie odpływa przy jedzeniu i śpi do rana
dzisiaj jakoś domęczyłam się, a o 6 zabrałam go do siebie do łóżka i pospaliśmy do 8. Strasznie się boję zabierać go do siebie, no ale teraz mąż się zbieral do pracy to do nas zaglądał, a jak wychodził, dawał mi ciumasa i przy okazji mówi, że Krzyś tak łądnie, spokojnie ze mną spi i rączki go nie wybudzają, a w łóżeczku nie ma szans, żeby na plecach nie omotany pospał ... wszystko fajnie, ale ja się dalej boję z nim spać, bo mam dość twardy sen a w łóżeczku jest monitor oddechu... i nie ma kolder, poduszek a u nas są...

Zosia-dwa latka [/QUOTE]
a potem się chwali, że podłoge umyła, pranie zrobiła - no trudno się dziwić, że masz tyyle czase na porządki
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:44   #1605
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
No to mąż leży z gorączką, bólem gardła.. a ja to samo, z tym, że nie mam gorączki i nie leżę na 16.00 mąż do lekarza, na 17.50 ja- sprawdzić, czy to nie angina, jakiś taki biały nalot mam w gardle no i boli niemiłosiernie
Jezu, naprawdę ciężko funkcjonować z dzieckiem, jak się człowiek źle czuje...
A jeszcze jak na złość mamy dziś nie ma..dopiero późnym popołudniem będzie...
Dobra, musiałam się pożalić

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Śliweczko nawet do głowy @ mi to nie przyszło... hmm się okaże

Fajnie że już w domku jesteście
Oby tz szybko wyzdrowial. Zrób mu słynny eliksir mnie w jeden dzień postawił na nogi

Ja zawsze byłam do siebie bardzo sceptycznie nastawiony nawet jak wazylam 50 kg. Szerokie biodra i mały biust robiły swoje. Gdy rzuciłam fajki z jakieś 9 lat temu to przytylam do 58-60 kg i dobrze się z tym czułam. Po śmierci Mamy kolejne 15 kg i w pracy 5 kg. Udało się zarzucić do 70 kg aa w ciąży przyszło łącznie 22 kg. Ciężko jest mi się zaakceptować jak patrzę do szafy a tam sporo na prawdę nowych ubrań w rozmiarze 38-40 w których się nie mieszcze

Obiecałam sobie ze nie ważne czy deszcz słońce śnieg na godzinę min na spacerze muszę być. Postaram się wieczorami ćwiczyć Ale też to wszystko zależy od Mai.
Przecież nie wyrzuce tyłu ubrań a przy kp nie mogę brać nic wspomagajacego.

Cały czas zastanawiam się nad bluzka dla dwojga... ciągle o niej myślę. Ale boję się jak zamówić na wish bo kurde nie wiem czy trafię z rozmiarem. Koszt koło 60-70 zł na allegro 170-220.

A po co Ci bluzka dla dwojga?
Musze odgrzebać gdzieś ten przepis na miksturę, choć obawiam się, że jednak coś mocniejszego będzie potrzebne...
Co do akceptacji siebie, wiem jak to jest. Ale uwierz, że człowiek zdecydowanie lepiej się czuje, jak się zaakceptuje, albo przynajmniej właśnie będzie robił coś w kierunku polepszenia

Cytat:
Soczek i przecier z dyni?
Chyba pomyliłam wątki, haha.
Tzn.zjada jyz tyle dyni że nue potrzebował mleka czy jak

Haneczka witamy z powrotem
Zdrówka dla męża . Fajnie, że wypad spontaniczny ale udany

Ja dostałam chyba znowu @ .
Kurde, poprzedni dostałam 2. a dzisiaj znów jakieś krwawienie.
Wiem, że po porodzie wszystko rozregulowane ale ze aż tak. Po 2 tyg.????
Czy to możliwe?
Kurcze,nie pomogę, ale wydaje mi się, że możliwie..normalnie, przed ciążą często są okresy rozregulowane a co dopiero po ciąży.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Po prawie 5 miesiącach od porodu dostałam @ ..
Długo nie miałaś szczerze mówiąc, no ale im dłużej tym lepiej

Zosia-dwa latka [/QUOTE]

A tak z ciekawości, faktycznie była kupa?

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok, reszty nie komentuję.

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Troszke dziecko mi się popsuło, ze dwie śrubki trzeba podkręcić i bedzie git

Dziewczyny macie moze takie projektory lampki ? Chcialabym kupić cos takiego.
Dostalam w spadku, kolysanki dzialaja a lampka niestety nie, bo nie wyciagli bateri i tak na strychu lezala.
Mamy, ale moja Hania niezainteresowana
Usypia przy muzyczce, a jakieś latające kolorowe gwiazdki jej nie interesują

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
dzisiaj jakoś domęczyłam się, a o 6 zabrałam go do siebie do łóżka i pospaliśmy do 8. Strasznie się boję zabierać go do siebie, no ale teraz mąż się zbieral do pracy to do nas zaglądał, a jak wychodził, dawał mi ciumasa i przy okazji mówi, że Krzyś tak łądnie, spokojnie ze mną spi i rączki go nie wybudzają, a w łóżeczku nie ma szans, żeby na plecach nie omotany pospał ... wszystko fajnie, ale ja się dalej boję z nim spać, bo mam dość twardy sen a w łóżeczku jest monitor oddechu... i nie ma kolder, poduszek a u nas są...

a potem się chwali, że podłoge umyła, pranie zrobiła - no trudno się dziwić, że masz tyyle czase na porządki

Rozumiem Twój strach, ale dzieci są coraz starsze i myślę, że nic złego mu nie zrobisz, no ale to Ty musisz być pewna

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-17, 13:53   #1606
Konto usunięte

Haneczka zdrówka dla Was!-daj znać co lekarz powiedział.
To fakt, ciężko z dziećmi jak się jest chorym. A jak jeszcze dzieci chore to już w ogoker, więc niech się Hania trzyma zdrowo!

Co do syt z rana, to zanim zniknelam przyłożyć do pieca to na szczęście zmieniłam Hani pampersa, więc było tylko pierdniete
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:54   #1607
fiazo
Zakorzenienie

Lena ja sama też bym nie wymysliła, przejrzałam internet i wybrałam to co najłatwiej zrobić.

Haneczka zdrówka dla Was

Nabiegałam się i sen mnie złożył. Tomus zasnął i ja razem z nim, potem się obudził to wzięłam go do łóżka i na leżąco karmiłam i spałam a on ze mną jak mi to dobrze zrobiło...a teraz trzeba wstawać i coś działać

Synek
Stary 2016-10-17, 13:56   #1608
Konto usunięte

Caryca nie odbierz tego źle, ale uważaj z tymi soczkami. Wlasnie dlatego że jak.piszesz, to zapycha. Pozatym taki maluch szybko przyzwyczai się do slodkiego i może np nie chcieć potem wody. A że te nasze kruszynki swoje wagi już majar, to lepiej żeby jak najdłużej unikaly cukrow :-*

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-10-17 o 14:22
Stary 2016-10-17, 15:29   #1609
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dzanet, wybieram soki bez cukru i dodatkowo rozcieńczam. Samej wody nie chciał jeszcze zanim dalam z sokiem.

Spoko, nie odbieram zle. Pierwsze dziecko to i dzialam na czuja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-17, 16:17   #1610
zabciajs
Zakorzenienie

Jak sie zapatrujecie na afere materacową na grupach fb?

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Moze ktoras z Krakusek jest mobilna i chcialaby ogromną naprawde pyszną dynie? Bez rzadnych nawozow.
Stary 2016-10-17, 17:00   #1611
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Moze ktoras z Krakusek jest mobilna i chcialaby ogromną naprawde pyszną dynie? Bez rzadnych nawozow.
A co za afera? Robaki w gryce czy coś nowego?

Mieliśmy gości i muszę teraz dziecku kupić zabawkę z Lamaze bo nasz gość miał a Marcelina jak zobaczyła to malo ze skóry nie wyskoczyla żeby się pobawić...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 17:40   #1612
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A co za afera? Robaki w gryce czy coś nowego?

Mieliśmy gości i muszę teraz dziecku kupić zabawkę z Lamaze bo nasz gość miał a Marcelina jak zobaczyła to malo ze skóry nie wyskoczyla żeby się pobawić...
A co to za zabawka byla?
W pepco kupilam grajka-zabawka ktora sie naciaga I gra.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Co za afera?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66475711]Caryca nie odbierz tego źle, ale uważaj z tymi soczkami. Wlasnie dlatego że jak.piszesz, to zapycha. Pozatym taki maluch szybko przyzwyczai się do slodkiego i może np nie chcieć potem wody. A że te nasze kruszynki swoje wagi już majar, to lepiej żeby jak najdłużej unikaly cukrow :-*[/QUOTE]
Dlatego na poczatek warzywka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-17, 17:48   #1613
Honcia
Zakorzenienie

Aniu to był paw a pierwszy raz widziałam zeby moje dziecko z własnej woli i tak entuzjastycznie i długo bawilo się jakąś zabawką.

Stary 2016-10-17, 17:50   #1614
ania230
Zakorzenienie

Haneczko zdrowka!!! Nienawidze anginy....zawsze na nia choruje.

Mikstura
Cytryna
Czosek
Miod
Imbir

A Bluze dala dwojga chce bo teraz mozna ja zalozyc na siebie a I dziecko ma swoj kawalek z kapturem

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Aniu to był paw a pierwszy raz widziałam zeby moje dziecko z własnej woli i tak entuzjastycznie i długo bawilo się jakąś zabawką.
Te zabawki cos w sobie maja my mamy motyla I również jest szal przy zabawie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-17, 18:16   #1615
haneczkab92
Ania

Dziewczynki, postaram się jutro nadrobić...
Mąż i ja mamy anginę
Oby Hania się nie zaraziła
Mama wzięła wolne jutro, to się Hanią zaopiekuje...
Dobrej nocy

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:26   #1616
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam tą lalkę z Lamaze. Pierwszego dnia szał, a potem jakoś czar prysł
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Mąż i ja mamy anginę
Dobrej nocy
Kurujcie się!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 18:45   #1617
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż i ja mamy anginę
Dobrej nocy
Ojejciu... Zdrowiejcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-17, 19:09   #1618
Konto usunięte

Cytat:
Mąż i ja mamy anginę
Dobrej nocy
Biedactwa, zdrówka! Fsjnie że mama może się zająć Hania

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tą lalkę z Lamaze. Pierwszego dnia szał, a potem jakoś czar prysł

Kurujcie się!
Też mamy tą lalkę, dostalismy. Ile za nią dałaś?
Mi się ona podoba, ale córka woli owieczke. Choć gdy ją zaczepia o 5 rano mówię, że to wredny baran

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Właśnie podjelam próbę usypiania bez otulania. Poddałam się po 30min, bo ,zaczęła poważnie marudzic. Zawiazalam w rozku i usnela od razu...
Pytalam pediatre o to, czy.mogę jej ciągle krepowac rączki, bo wtedy lepiej zasypia. Mowilae że jak najbardziej, niektóre dzieci dlugo potrzebują otulania. Lepsze to niz wiszenie na cycku godzine jak to mialam ze starszą. Ale ciągle się boję, czy to zdrowe dla niej. Jakoś tak mam schizy że już z tego nie wyrośnie, a jak zacznie fikac na brzuch to chcąc nie chcąc, będę musiala zrezygnować z otulaczy i wtedy będzie ryk. Co myslicie? Macie jakies doświadczenia, coś słyszalyście może?
Stary 2016-10-17, 19:17   #1619
Paulinagm
Zadomowienie

Dzanet Krzys dobrze spi albo otulony albo na brzuszku. Wiec za jakis czas bede go bez obaw zostawiac na brzuchu na noc. A poki co pierwsza drzemka jest na brzuchu a reszte nocy spi otulony.
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 19:19   #1620
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż i ja mamy anginę
Dobrej nocy
Zmiana powietrza zrobila swoje...zdrowiejcie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości