Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 09:21   #2161
ma_i
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
O żesz, wjechałabym z odkurzaczem na bank.
W ogóle co to ma być, pewnie musiałaś jej jeszcze podać obiad?

Niech Cię obserwują, a Ty się trzymaj bez żadnych niespodzianek! Laurka przypakowała ciut, radzi sobie Dziewczę nawet przy niekorzystnych warunkach - dzielna jest, dacie radę!

Dobrze że wyłapaliście i jesteś pod kontrolą. żeby nic się nie złego działo!

Zdrowia dla córeczki!
A Ty uważaj na siebie.

Jakby małej cokolwiek zagrażało to niech ją wyciągają choćby i teraz. Poza tym wyczekuję porodu jak kania dżdżu, ale nie chciałabym żadnej przedterminowej akcji. Ufam małej że zdecyduje się wyjść w odpowiednim dla siebie momencie.
Z resztą minimum do 38tc i tak będę łazić z pessarem...

przedszkolanki nie patrzą krzywo jak ktoś im odstawia chore dziecko?

O jacież kręcę, pięknie! Powiedz proszę proszę skąd przewijak?

Niech to będzie ostatnia naprawa.

Byłaś dzielna! Brawa dla Was Nabierajcie sił z Jasperkiem, ucałuj go od wizażowych ciotek

Oj bidulo, współczuję bardzo oby to była jakaś krótka akcja...

Wkurzyłam się, dwa staniki z all odesłane, chciałam miękkie, bez odrutowania, do karmienia. Oba jakieś dziwne jeszcze każdy po 50-60 zł. Dziś w gatcie kupiłam 3 mięciutkie, dałam prawie 80 zł za całość, oblecę do porodu i chwilę po, aż nie kupię czegoś konkretnego. Co prawda nie są odpinane, ale dostęp do cyca jest łatwy, trzymają biust całkiem fajnie i mam jeszcze miejsce na wkładki/opuchliznę.
Obiad mi wczoraj nie wyszedł, więc się pół godziny męczyła z gumowym mięsem na talerzu 😂
Odkurzać mi się nie chce, ale zaraz mam zamiar włączyć pranie, a pokój w którym śpi sąsiaduje z łazienką

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:25   #2162
geosmina
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66495441]Zielinko, jak dzisiaj się czujesz?

Dzień dobry
O 9 mam wizytę u ginekologa. Może doczekam się wreszcie usg bo od lipca nie miałam żadnego [/QUOTE]

O kurde nieźle ja co wizytę mam usg za to badanie ręczne nie zawsze😉

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Czesc
Dziekuje dziewczyny
Mam wrazenie ze jest duzo lepiej. Nadal czuje ze zoladek nie taki, ale i tak widze ze przechodzi.
No i całe szczęście 😊

Ja dziś znów bez auta, mąż zawiózł córkę a ja muszę iść do ciotki z zakupami 😕 już tak mnie irytuje ta sytuacja że cały czas muszę o niej myśleć i nawet jak ledwo łażę to mimo wszystko iść że na prawdę chcę mieć z miesiąc spokoju.
A nie ma naglących rzeczy tylko jakieś dwie pierdoły o których mi zapomniała powiedzieć a byłam u niej ostatnio w sobotę więc dziś już muszę iść. A w krzyżu dalej łupie a tu wszędzie z buta😕 wrrrrrrr

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:27   #2163
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jutro o 9 przychodzi położna. Jakoś nie mam ochoty na wizytę Jeszcze Kacper znowu chory i nie poszedł dziś do przedszkola, jutro też nie idzie.

Rozbraja mnie ja pomaga przy Oskarku Smaruje m pupę, podaje pieluszkę, wyrzuca do kosza zużytą. Jak płacze to od razy biegnie do niego i mowi uspokajającym tonem: "no już, już, już mama idzie"
Kochany braciszek 😍

Stary 2016-10-18, 09:34   #2164
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry budyniowo. Pojechaliśmy z TŻ do laboratorium zrobić mi morfologię i badanie moczu i pod labem zdałam sobie sprawę, że oczywiście nie zabrałam pojemniczka z domu... 😒 brawo ja.
Ja tez tak miałam, ale nie chciało mi się wracać to nowa dostawę siuskow zrobiłam na drugi dzień a morfo dzień wcześniej.

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66495441]Zielinko, jak dzisiaj się czujesz?

Dzień dobry
O 9 mam wizytę u ginekologa. Może doczekam się wreszcie usg bo od lipca nie miałam żadnego [/QUOTE]

za wizytę i by usg zrobił.

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
kciuki za wizytę. Ale dziko ja mam co wizytę
Ja tez

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

No i całe szczęście 😊

Ja dziś znów bez auta, mąż zawiózł córkę a ja muszę iść do ciotki z zakupami 😕 już tak mnie irytuje ta sytuacja że cały czas muszę o niej myśleć i nawet jak ledwo łażę to mimo wszystko iść że na prawdę chcę mieć z miesiąc spokoju.
A nie ma naglących rzeczy tylko jakieś dwie pierdoły o których mi zapomniała powiedzieć a byłam u niej ostatnio w sobotę więc dziś już muszę iść. A w krzyżu dalej łupie a tu wszędzie z buta😕 wrrrrrrr

Ja co wizytę mam i to, i to. I współczucia bez auta

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:40   #2165
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

No i całe szczęście 😊

Ja co wizytę i badanie, i usg.

Współczuję Ci tego latania z zakupami do ciotki

Stary 2016-10-18, 09:45   #2166
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja tez tak miałam, ale nie chciało mi się wracać to nowa dostawę siuskow zrobiłam na drugi dzień a morfo dzień wcześniej.
Zależało mi, żeby je już dziś zostawić, skoro udało się pobrać próbkę, bo jak nieraz wstaję kilka razy w nocy to bez sensu potem takie badanie zresztą nie chcę już angażować męża codziennie do podwożenia mnie tam, a to na badanie, a to po wyniki, a dojazd sama mam średni.

Swoją drogą mam nadzieję, że dobre wyniki będą
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:46   #2167
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
O matulu, jak nie urok..

Gin mi kazał spać na bokach, ok. Ale czy ktoś zna sposób na te piekielnie bolące biodra ? niedługo mi pozycja na stojąco zostanie
ja mam ta poduszke dla ciezarnych ale bez tego tez sie da trzeba wlozyc miedzy nogi poduszke i koniecznie jakies jaski pod tylek i plecy i wtedy mozna delikatnie odchylic sie do tylu i juz tak nie boli
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:51   #2168
Betameta
Raczkowanie

MajWija pytałaś ostatnio, czy dziecko może robić obroty, że raz nóżki z jednej raz z drugiej. Jesteśmy na tym samym etapie, dzień różnicy i też zaczęłam tak czuć. Zawsze był kręgosłupek z lewej a nóżki z prawej, a od kilku dni czuje je wszędzie. Byłam u gina, który (bez mojej podpowiedzi) zauważył, że już maluszek szuka dobrej pozycji do porodu, że już odwraca się twarzą do mojego kręgosłupa, a nie bocznie i mogę czuć obroty i nóżki raz z tej raz z tej. Nosz jak trafił! Także jest to możliwe i na tym etapie wg mojego gina normalne. (przy okazji zmiana awatarów powinna być zakazana, człowiek się przyzwyczaja, a potem nikogo nie rozpoznaje )

Pomożecie mi rozwiać irracjonalny lęk, że nie będę potrafiła trzymać swojego dziecka? Martwi mnie to bardziej niż poród. Mam dwie lewe ręce i dzieci w rodzinie takich małych nigdy nie umiałam podnosić. Mój mąż bez problemu.Nie wyobrażam sobie, że mam np. takie maleństwo podnieść, trzymając jakoś wgramolić się do łóżka szpitalnego, rozebrać się do gołej piersi, nie wypuszczając przy tym go... zwłaszcza że mogę być osłabiona. I czy nie będzie niekulturalnie, gdy np. poproszę wtedy męża współlokatorki o wyjście?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:51   #2169
sosowhat
Wtajemniczenie

ale jestem spioch... spalam od 23-6 posiedzialam godzine, w sensie że zjadłam i poszła, dalej spac...

a ktoras pisala co na bolące biodra, że lekarz kazał na boku spac- probowalas gruba poduche wlozyc miedzy nogi wtedy? tak zeby nogi byly "w rozkroku?" Mi to przynosi ulgę
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 09:56   #2170
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
dziewczyny dlaczego tak dużo z was chce rodzić przed tp

wiem że tak na prawdę nie mamy na to większego wpływu ale czytam że co najmniej kilka z was by chciało ( co prawda w ciąży donoszonej , ale jednak przed tp)
ja bym chciała rodzić jak najbliżej tp
No ja pisałam już o tym i dałam artykuł o tym, że każdy tydzień dla dziecka jest na wagę złota, że nie ma tak, że jest 37 czy 38 tydzień "więc już spoko, możemy jechać". Nie ma tragedii ale nie jest to też optymalne dla dziecka. Ale chyba pokutuje to przekonanie, że ciąża donoszona to donoszona i nieważne czy 40 czy 37 tydzień. Ja od 37 dopiero zaczynam pić liście malin i łykać wiesiołek, gin masaż krocza powiedział, żeby jednak od 36 na wszelki. Natomiast metody na wywołanie porodu to dopiero od skończonego 39 tygodnia, jak ktoś już musi to nie zaszkodzi np. seks. Ale ogólnie powinniśmy pozwolić dzieciom zadecydować, kiedy są gotowe do wyjścia. To najzdrowsza sytuacja. Dziecko też to wtedy inaczej przeżywa i postęp porodu jest inny. Mowa oczywiście o ciążach niepowikłanych i naturalnych, nie cesarkach.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:00   #2171
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Pomożecie mi rozwiać irracjonalny lęk, że nie będę potrafiła trzymać swojego dziecka? Martwi mnie to bardziej niż poród. Mam dwie lewe ręce i dzieci w rodzinie takich małych nigdy nie umiałam podnosić. Mój mąż bez problemu.Nie wyobrażam sobie, że mam np. takie maleństwo podnieść, trzymając jakoś wgramolić się do łóżka szpitalnego, rozebrać się do gołej piersi, nie wypuszczając przy tym go... zwłaszcza że mogę być osłabiona. I czy nie będzie niekulturalnie, gdy np. poproszę wtedy męża współlokatorki o wyjście?
Poradzisz sobie na pewno ja też nie mam w ogóle doświadczenia z małymi dziećmi, ale myślę, że raz i drugi położna pokaże co i jak i instynktownie będę wiedziała, co mam robić.
Stary 2016-10-18, 10:01   #2172
fiii
Rozeznanie

Cytat:
MajWija pytałaś ostatnio, czy dziecko może robić obroty, że raz nóżki z jednej raz z drugiej. Jesteśmy na tym samym etapie, dzień różnicy i też zaczęłam tak czuć. Zawsze był kręgosłupek z lewej a nóżki z prawej, a od kilku dni czuje je wszędzie. Byłam u gina, który (bez mojej podpowiedzi) zauważył, że już maluszek szuka dobrej pozycji do porodu, że już odwraca się twarzą do mojego kręgosłupa, a nie bocznie i mogę czuć obroty i nóżki raz z tej raz z tej. Nosz jak trafił! Także jest to możliwe i na tym etapie wg mojego gina normalne. (przy okazji zmiana awatarów powinna być zakazana, człowiek się przyzwyczaja, a potem nikogo nie rozpoznaje )

nie wiem czy cos ci rozwieje ale moze ci pomoze ja mam ten sam strach, nie wiem czy nie potrafie ale na pewno sie boje ze cos zrobie zle do tego mam jeszcze zdretwiale palce i dlonie wszystko mi wylatuje z rak bo nie mam czucia, ale mama mnie pociesza ze to instynkt i ze samo to przyjdzie. Co do mezow wspollokatorek tez mnie to bedzie krepowalo i tez mialabym ochote wszystkich wyprosic na czas karmienia ale watpie ze sie uda ale jak mi sie bedzie patrzyl na rece i cyce to bede bezczelna i kaze sie odwrocic.
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:05   #2173
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależało mi, żeby je już dziś zostawić, skoro udało się pobrać próbkę, bo jak nieraz wstaję kilka razy w nocy to bez sensu potem takie badanie zresztą nie chcę już angażować męża codziennie do podwożenia mnie tam, a to na badanie, a to po wyniki, a dojazd sama mam średni.

Swoją drogą mam nadzieję, że dobre wyniki będą
A to, to tak. Też mam problem z sikami. Kciuki za wyniki by były satysfakcjonujące

Jestem mamą
Stary 2016-10-18, 10:09   #2174
basiczek24
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie bójcie się, takiemu maluszowi nie da się zrobić krzywdy. Teraz jesteście w stresie ale później jak już dzidzia będzie na świecie bedziecie wiedziały jak go podnieść, jak położyć, jak nosić czy karmic. Bedziemy wszystkie najlepszymi mamami

Jestem mamą
Stary 2016-10-18, 10:09   #2175
geosmina
Wtajemniczenie

Betameta ja też zauważyłam że moja mała się tak kręci, wcześniej nóżką non stop kopała mnie pod prawym żebrem, teraz grzebie się przy lewym jajniku. I cały tułów jest po przeciwnej stronie. Fajnie że się szykuje ale na niewiele się to u mnie zda bo i tak cc 😉

Ja się zawsze bałam ubierać takie dziecko ale po pierwszych paru godzinach z małą byłam już mistrzynią w umieszczaniu mini kończynek w rękawkach i nogawkach 😉

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:11   #2176
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cześć Piję kawę przy palącym się kominku b
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:15   #2177
MotylekwBalerinkach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Jak mi się marzy kominek...
MotylekwBalerinkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:15   #2178
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Cześć. Nie za dobrze Ci? 😝

Stary 2016-10-18, 10:16   #2179
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

I zdrowia dla Zielinki i córci Blue!!!

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A tak na dodatek to chyba zmywarka nam się popsuła :-(
Siostro!
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja mam ta poduszke dla ciezarnych ale bez tego tez sie da trzeba wlozyc miedzy nogi poduszke i koniecznie jakies jaski pod tylek i plecy i wtedy mozna delikatnie odchylic sie do tylu i juz tak nie boli
Poduszkę to ja mam od połowy ciąży jak nie wczesniej, do tego setki jaśków w każdym rozmiarze i problem jest jak sie trzeba przewrócić na drugi bok i całą budowlę zabrać ze sobą
Cytat:
To naprawdę przyjdzie samo Matka Natura jest nieobliczalna
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość

a ktoras pisala co na bolące biodra, że lekarz kazał na boku spac- probowalas gruba poduche wlozyc miedzy nogi wtedy? tak zeby nogi byly "w rozkroku?" Mi to przynosi ulgę
Tak, śpię z poduchami.

To jest taki piekący ból kości biodrowej Ale u mnie to może mieć inne podłoże, mam wadę wrodzoną bioder, a teraz chcą nie chcąc nie dość że noszą 12kg więcej to jeszcze wszelkie wiązadła im puszczają
Chyba jedyna rada to "jakoś" przebiedować.

Jeszcze tż ma dziś ten tomograf, ciekawe co mu wyjdzie :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:17   #2180
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
MajWija, ciezko mi powiedziec jak jest z tym Misodelem. Musialabys sie dowiedziec jak to jest u Ciebie. U mnie sciaga je ordynator, ale lek nie jest refundowany i szpital tez nie pokrywa jego kosztow, bo jest drogi w stosunku do innych metod wywolywania skurczy. Stad tez odplatnosc. Jego cena u mnie w szpitalu to 500 zl.
Oj to sporo 500zł... ma lepszy efekt pewnie niż oxy skoro tyle wołają.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:17   #2181
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Ale cudnieeee to może ja sobie moje cotton ballsy zaświecę dla nastroju
Stary 2016-10-18, 10:17   #2182
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro o 9 przychodzi położna. Jakoś nie mam ochoty na wizytę Jeszcze Kacper znowu chory i nie poszedł dziś do przedszkola, jutro też nie idzie.

Rozbraja mnie ja pomaga przy Oskarku Smaruje m pupę, podaje pieluszkę, wyrzuca do kosza zużytą. Jak płacze to od razy biegnie do niego i mowi uspokajającym tonem: "no już, już, już mama idzie"
Słodko

patrycjazuzanna gratki za wizytę
Stary 2016-10-18, 10:19   #2183
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry budyniowo. Pojechaliśmy z TŻ do laboratorium zrobić mi morfologię i badanie moczu i pod labem zdałam sobie sprawę, że oczywiście nie zabrałam pojemniczka z domu... �� brawo ja.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Dzień dobry

Serrio? O kurde wspolczuje , czemu ci nie robili ?
Moj gin tez mi nie robił zawsze ale mialam raz na dwa miesiace co naj mniej.
:kiuki:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
No ja mam to samo jeszcze do tego palce u rąk mi dretwieja są takie obce jutro na szczęście wizyta więc sprawdzi mi lekarz wszystko i mamy pogadać o porodzie ciekawe co ma mi do przekazania

Mi nic nie drętwieje, ale wszystko z rak mi leci
Stary 2016-10-18, 10:19   #2184
MotylekwBalerinkach
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie bójcie się, takiemu maluszowi nie da się zrobić krzywdy. Teraz jesteście w stresie ale później jak już dzidzia będzie na świecie bedziecie wiedziały jak go podnieść, jak położyć, jak nosić czy karmic. Bedziemy wszystkie najlepszymi mamami

Mam nadzieję że właśnie tak będzie, że teraz jak się o tym myśli to lekki stress ale jak przyjdzie co do czego to instynkt macierzyński się uruchomi
W szkole rodzenia dostałam książkę Pawła Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" i tam jest płyta z instrukcją jak podnosić dziecko itp i jak mąż to zobaczył to się przeraził że to takie skomplikowane aż mu serce waliło
MotylekwBalerinkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:21   #2185
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Trzymam kciuki za wizyte.

Wreszcie moge siadac jednak tabletki i antybiotyk zrobil swoje. Malo sie odzywalam bo te tabletki mnie oglupialy poprostu. Ledwo moglam slowo wymowic. ale powoli wracam do zywych

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

teczowadolinka21 wlasnie ogladam Twoje zdjecia modelki i szukam szczeki po podlodze
Super, że już lepiej

Co do Tęczowej to samo mialam
Laska z ciebie Dolinko

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Kciuki!!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Fantastycznie! W nocy 10 porodów wiec głośno a o 5.30 pobudka na 40 minut ktg...ależ się wyspalam!

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

To pewnie jednak zatrucie a nie poród...uff

Współczuje tych odgłosów na odziale ja juz bym się strachu najadła.
Stary 2016-10-18, 10:22   #2186
MajWija
Wtajemniczenie

Ale mam dzisiaj nastrój i energię do
Jeszcze taka ponura pogoda za oknem nie pomaga...
Już sama nie wiem, czego mi brakuję, chyba zwykłego wyjścia do ludzi, rok temu o tej porze to nie dosyć, że pracowałam to jeszcze zaocznie studiowałam a teraz czuję się jak jakiś flak siedząc w domu.
Jakby tego było mało to jakiś taki niepokój w sobie mam, bezpodstawny
Stary 2016-10-18, 10:23   #2187
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Mam takie same ochraniacze :P

ale czaderskie kolory !
Stary 2016-10-18, 10:24   #2188
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

witam się

dziś równo miesiąc do tp

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:32   #2189
Listopadowaa
Zakorzenienie

zielinko zdrowia dla ciebie!

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

pstryczku piekny pokoik

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

Pomożecie mi rozwiać irracjonalny lęk, że nie będę potrafiła trzymać swojego dziecka? Martwi mnie to bardziej niż poród. Mam dwie lewe ręce i dzieci w rodzinie takich małych nigdy nie umiałam podnosić. Mój mąż bez problemu.Nie wyobrażam sobie, że mam np. takie maleństwo podnieść, trzymając jakoś wgramolić się do łóżka szpitalnego, rozebrać się do gołej piersi, nie wypuszczając przy tym go... zwłaszcza że mogę być osłabiona. I czy nie będzie niekulturalnie, gdy np. poproszę wtedy męża współlokatorki o wyjście
?
Czuję to smao Ja nigdy noworodka na rękach nie miałam, takiego wiekszego 3miesiecznego dziecka w sumie tez nie....
Stary 2016-10-18, 10:32   #2190
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:

kochany braciszek
macie dziewczyny (wszystkie na wątku) kochane te pociechy swoje, obym swojego malucha umiała tak wychować, dla Was

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Hosenko, zazdroszczę takiego pomocnika
A ja jakaś taka opuchnięta po nocy. Palce serdelki, twarz "nalana", powieki spuchnięte :/ na wadze też znaczny skok. Dzisiaj i jutro się poobserwuję i najwyżej w czwartek przy ktg zapytam co z tym zrobić. Bo nie wiem czy to normalne tak w końcówce czy jednak coś nie teges.

Sent from my iPhone using Tapatalk
a popijasz czasem herbatę z pokrzywy - mi kilka razy pomogła

Cytat:
No ja pisałam już o tym i dałam artykuł o tym, że każdy tydzień dla dziecka jest na wagę złota, że nie ma tak, że jest 37 czy 38 tydzień "więc już spoko, możemy jechać". Nie ma tragedii ale nie jest to też optymalne dla dziecka. Ale chyba pokutuje to przekonanie, że ciąża donoszona to donoszona i nieważne czy 40 czy 37 tydzień. Ja od 37 dopiero zaczynam pić liście malin i łykać wiesiołek, gin masaż krocza powiedział, żeby jednak od 36 na wszelki. Natomiast metody na wywołanie porodu to dopiero od skończonego 39 tygodnia, jak ktoś już musi to nie zaszkodzi np. seks. Ale ogólnie powinniśmy pozwolić dzieciom zadecydować, kiedy są gotowe do wyjścia. To najzdrowsza sytuacja. Dziecko też to wtedy inaczej przeżywa i postęp porodu jest inny. Mowa oczywiście o ciążach niepowikłanych i naturalnych, nie cesarkach.
a zagłębiałaś się bardziej w temat od kiedy wiesiołek łykać czy polegasz tylko na słowach gina, że od 37 tygodnia, i w jakiej dawce zamierzasz łykać?
Herbatę z liści malin też już mam i może po 1 zacznę pić (jestem w trakcie 36 tygodnia) jeśli skurcze przepowiadające się nie będą po tym nasilać to to będę kontynuować do godziny zero

Zelinko oby się szybko poprawiło
Karolina wielkie gratulacje i do domu od razu, super
Blue zdrówka dla córeczki
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości