Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 11:27   #2251
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja jak leże na lewym boku to biodro mnie boli, jak na prawym to ramię

czasem jeszcze lubię poleżeć na plecach , czasem tak zasnę ale podobno nie wskazane

blue pamiętam ze Ty pisałaś że Cię lekarz straszył z tym spaniem na plecach, a co konkretnego mówił ?
No właśnie najgorsze jest to, że nie wiem dlaczego
Pytałam o ten mój ból nóg, że mam uczucie jak przy rls czy jak to się tam zwie. To mi powiedział, że Mały uciska na nerwy i to przez to. Żeby często zmieniać pozycję z boku na bok bo ciąża wyklucza spanie na plecach. No i nie zaczaiłam od razu, żeby zapytać dlaczego i powiedzieć, że mi na plecach najwygodniej
Gdzieś tam dawno temu czytałam, że jest odradzane bo coś tam uciska, jest słaby przepływ krwi i powietrza itd itd Ale cholerka mojego gina nie dopytałam

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A na przykład jak wylądowałam na początku ciąży w szpitalu z tym krwawieniem to pielęgniarki przychodziły i w nocy mnie budziły, żebym przekręciła się na lewy bok i na tylko na lewym leżałam i spałam
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:28   #2252
Zingi
Raczkowanie

Widzę, że dobrze nadany tytuł wątku wielkie uściski dla wszystkich rozpakowanych mamusiek

My jeszcze nadal w dwupaku wychodzi na to, że faktycznie już sobie tu zostaniemy do rozpakowania. Z jednej strony fajnie, bo jednak jest opieka na wyciągnięcie ręki, z drugiej strony tęskni mi się za życiem domowym z Tż najukochańszym tak, że gdybym miała możliwość, to choćby autobusem, już mknęłabym do domu.
No ale dobra, trzeba być odpowiedzialnym

Życzę Wam fajnego dnia
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:28   #2253
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
wiadomo, że z ziołami nie można przesadzić. No i jedne są mniej wskazane w ciąży niż inne (typu tymianek czy bazylia), co nie znaczy że w ogóle ich nie używam. Nie wyobrażam sobie np. łososia bez tymianku, ale po prostu używam malutko. Wychodzę z założenia, że wszystko z umiarem mam koleżankę, co jak się dowiedziała o ciąży to wywaliła z domu totalnie wszystkie przyprawy, no bo przecież napisane, że nie można. Ale po co się męczyć...
ja jakiś czas temu rozmawiałam z koleżanką która jest na podobnym etapie ciąży jak my, no i zszedł temat na rozstępy i ta się chwali i mówi że nie ma nic i pyta mnie co ja używam to jej powymieniałam, a ona mi mówi że ma super sposób, to się pytam jaki, a ta że odkąd jej zaczął rosnąć brzuch to w okolicy pępka co dziennie grubo smaruje skórę jakimś olejkiem czy maścią z dużą ilością wit. A
ja jej mówię że nie można w ciąży z wit. A ale chyba się nie przejęła zbytnio

więc podejścia ludzi są skrajne

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:28   #2254
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
No to trochę dziwnie bo ja tylko dzięki usg wiem że mała ma niewielką wagę i obwód brzuszka nie tyle ile powinna mieć i jestem, pod kontrolą raz w tygodniu. Kiedy masz następną wizytę??
No właśnie a jak inaczej spr ilość wód? Przepływy? można jakoś inaczej niż usg ?
Stary 2016-10-18, 11:29   #2255
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Pytałam o ten mój ból nóg, że mam uczucie jak przy rls czy jak to się tam zwie. To mi powiedział, że Mały uciska na nerwy i to przez to. Żeby często zmieniać pozycję z boku na bok bo ciąża wyklucza spanie na plecach. No i nie zaczaiłam od razu, żeby zapytać dlaczego i powiedzieć, że mi na plecach najwygodniej
Gdzieś tam dawno temu czytałam, że jest odradzane bo coś tam uciska, jest słaby przepływ krwi i powietrza itd itd Ale cholerka mojego gina nie dopytałam

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A na przykład jak wylądowałam na początku ciąży w szpitalu z tym krwawieniem to pielęgniarki przychodziły i w nocy mnie budziły, żebym przekręciła się na lewy bok i na tylko na lewym leżałam i spałam
a probowalas podlozyc sobie poduszke pod plecy? wystarczy troche twardszy jasiek i wtedy sie spi tak pol na boku pol na plecach jakkolwiek to brzmi
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:29   #2256
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
kochany braciszek
macie dziewczyny (wszystkie na wątku) kochane te pociechy swoje, obym swojego malucha umiała tak wychować, dla Was

a popijasz czasem herbatę z pokrzywy - mi kilka razy pomogła

a zagłębiałaś się bardziej w temat od kiedy wiesiołek łykać czy polegasz tylko na słowach gina, że od 37 tygodnia, i w jakiej dawce zamierzasz łykać?
Herbatę z liści malin też już mam i może po 1 zacznę pić (jestem w trakcie 36 tygodnia) jeśli skurcze przepowiadające się nie będą po tym nasilać to to będę kontynuować do godziny zero

Zelinko oby się szybko poprawiło
Karolina wielkie gratulacje i do domu od razu, super
Blue zdrówka dla córeczki
Różne info można znaleźć w necie, ale mój gin przepowiada mi wcześniejszy poród z różnych względów, dlatego zaproponował 37 tydzień i ja się boję wcześniej coś robić, aby niczego nie przyspieszyć. Herbatkę z liści malin jedną filiżankę dziennie (ponoć więcej nawet nie powinno się, chociaż dziewczyny piją) i też będę patrzeć, czy są skurcze, bo na razie żadnych nie mam. Co do wiesiołka to zamierzam łykać przez pierwszy tydzień 3x1 a potem 3x2.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:30   #2257
MajWija
Wtajemniczenie

Tak się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z tym rozpoznaniem rozpoczęcia porodu i decyzją, że to już to i jadę do szpitala.
Na pewno częste, regularne skurcze trwające 1-1,5h, nieustępujące.
Odejście wód.
To takie dwa symptomy, gdzie jedziemy do szpitala.
A na przykład sączenie się wód? To też od razu szpital, czy czekamy na skurcze?
Albo odejście czopa w całości, czy też na raty, też powód do wyjazdu do szpitala? Czy jeżeli dodatkowo są skurcze to dopiero wtedy?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:35   #2258
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakiś czas temu rozmawiałam z koleżanką która jest na podobnym etapie ciąży jak my, no i zszedł temat na rozstępy i ta się chwali i mówi że nie ma nic i pyta mnie co ja używam to jej powymieniałam, a ona mi mówi że ma super sposób, to się pytam jaki, a ta że odkąd jej zaczął rosnąć brzuch to w okolicy pępka co dziennie grubo smaruje skórę jakimś olejkiem czy maścią z dużą ilością wit. A

Noo to ja mogę spać spokojnie, dziecku niczym nie szkodzę bo jestem na tyle leniwa, że nie używam nic
Nawet tego nivea balsamu pod prysznic nie chce mi się nakładać a co dopiero smarować czymś po

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
a probowalas podlozyc sobie poduszke pod plecy? wystarczy troche twardszy jasiek i wtedy sie spi tak pol na boku pol na plecach jakkolwiek to brzmi
Próbowałam, pod brzuch też podkładam bo mam wrażenie że mi go tak ciągnie w dół. No generalnie poduszek, poduszeczek w naszym łóżku jest multum
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Tak się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z tym rozpoznaniem rozpoczęcia porodu i decyzją, że to już to i jadę do szpitala.
Odejście wód.
Albo odejście czopa w całości, czy też na raty, też powód do wyjazdu do szpitala? Czy jeżeli dodatkowo są skurcze to dopiero wtedy?
Na SR Wam nie mówili ?
Stary 2016-10-18, 11:36   #2259
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Mierzyłas ciśnienie?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Nie bo nie mam czym
Musiałabym rodziców odwiedzić bo mają.
Ale ja ogólnie jestem niskociśnieniowiec. na wizytach ciśnienie nigdy nie przekroczyło 110/65, ostatnio było 99/60.
Stary 2016-10-18, 11:37   #2260
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Noo to ja mogę spać spokojnie, dziecku niczym nie szkodzę bo jestem na tyle leniwa, że nie używam nic
Nawet tego nivea balsamu pod prysznic nie chce mi się nakładać a co dopiero smarować czymś po
Ten balsam pod prysznic Nivea bardzo mi skore przesuszal. Nigdy wiecej go nie kupie.
Mnie sie cos na brzuchu pojawilo, ale to bardziej wyglada jak popekane naczynka, bo jest tego kilka sztuk, po jednej ze ston, dlugosci 3-5 mm i nieregularnie rozrzucone.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:38   #2261
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Odejście wód.
Z mojej szkoły rodzenia:
1. Skurcze co 5 minut (od początku jednego do początku drugiego), trwające 1 minutę przez przynajmniej godzinę (nie przechodzą po ciepłej kąpieli np.) Przed pojawieniem się ich są skurcze rzadsze i krótsze aż dochodzimy do tych. Są regularne i coraz częstsze.
2. Odejście wód bez skurczy - pojawić się w szpitalu do 6h (wcześniej jeśli ma się dodatni paciorkowiec, ale bez pośpiechu)
3. Odejście wód + skurcze - lepiej się zbierać
4. Odejście czopa nawet całego nie jest powodem. Może odejść nawet na 2 tygodnie przed. Czekać na skurcze i odejście wód.
5. Sączenie wód nie jest powodem, ale trzeba monitorować. Najlepiej zadzwonić i się podpytać lekarza, opisać jakie ilości itd.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:38   #2262
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Próbowałam, pod brzuch też podkładam bo mam wrażenie że mi go tak ciągnie w dół. No generalnie poduszek, poduszeczek w naszym łóżku jest multum
i zadnych rozstępów nie masz?
widze że nie tylko ja rozne pozycje poduszkowe przetestowałam hahah no pod brzuch to kołdre albo koc zwijam bo też mam wrazenei ze grawitacja działa xD
Stary 2016-10-18, 11:38   #2263
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

kurde, a ja się bałam maść na zajady użyć ale generalnie jak ze wszystkim, chyba umiar najlepszy.
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:40   #2264
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:

Na SR Wam nie mówili ?
Właśnie mówili o tych dwóch symptomach, regularne, nieprzechodzące skurcze i odejście wód, ale o sączących się wodach, o czopie nic
a chyba Ty coś ostatnio wspominałaś, że z odejściem czopa do szpitala nie tak od razu.
Stary 2016-10-18, 11:40   #2265
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ten balsam pod prysznic Nivea bardzo mi skore przesuszal. Nigdy wiecej go nie kupie.
Mnie sie cos na brzuchu pojawilo, ale to bardziej wyglada jak popekane naczynka, bo jest tego kilka sztuk, po jednej ze ston, dlugosci 3-5 mm i nieregularnie rozrzucone.
Ja go używam baaardzo rzadko ( lenistwo ) , ale taka fajna skóra po nim jest. Tylko pasowałoby regularnie stosować
Cytat:
i zadnych rozstępów nie masz?
widze że nie tylko ja rozne pozycje poduszkowe przetestowałam hahah no pod brzuch to kołdre albo koc zwijam bo też mam wrazenei ze grawitacja działa xD
Nie, w pierwszej ciąży też nie miałam.
Spodziewałam się, że wyskoczą przede wszystkim przy bliznach po laparo bo są w miarę świeże ale póki co też nie.
Nic straconego, jeszcze mogą wyleźć
Stary 2016-10-18, 11:43   #2266
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

czemu na lewym to wiem coś tam czytałam że po prawej stronie przy kręgosłupie przechodzi jakaś tam główna tętnica a po lewej jakaś tam główna żyła. I trzeba spać na lewym by nie uciskać tej tętnicy, a żyłę można
w ogóle w tej pozycji jest podobno najlepszy dopływ tlenu i składników odżywczych dla maleństwa

to tak mniej więcej Pani dr kaga by nam mogła ładnie napisać co i jak

ale nie wiem dalej co jest nie tak ze spaniem na plecach, że co uciska się obie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-18, 11:46   #2267
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mówili o tych dwóch symptomach, regularne, nieprzechodzące skurcze i odejście wód, ale o sączących się wodach, o czopie nic
a chyba Ty coś ostatnio wspominałaś, że z odejściem czopa do szpitala nie tak od razu.
Z czopem nie, tak jak Betameta pisała może odejść nawet 2-3tyg przed porodem. Może wypaść na raz, może odchodzić na raty.
Mi wypadł w trakcie akcji porodowej. Skurcze miałam od 5 rano a czop wylazł ok 10 po kąpieli.

Odejście wód jest ewidentnym sygnałem porodu i wtedy trzeba jechać. Jeśli są ok, to w miarę spokojnie, jeśli zielonkawe to natychmiast.

Skurcze porodowe ciężko pomylić z przepowiadaczami, ja szłam na kolanach z kuchni do pokoju
No chyba, że któraś ma szczęście i matka naturą ją oszczędzi , w co wątpię

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
czemu na lewym to wiem coś tam czytałam że po prawej stronie przy kręgosłupie przechodzi jakaś tam główna tętnica a po lewej jakaś tam główna żyła. I trzeba spać na lewym by nie uciskać tej tętnicy, a żyłę można
w ogóle w tej pozycji jest podobno najlepszy dopływ tlenu i składników odżywczych dla maleństwa

Tak, choć odchodzi się już od tego spania wyłącznie na lewym boku, przynajmniej mój gin to wyśmiał.
Bardziej mnie zdziwiło to, że to był dopiero 9 tydzień więc co tam miało uciskać przy bardziej zaawansowanej ciąży to rozumiem, ale na początku ?
Stary 2016-10-18, 11:46   #2268
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
:
Jeszcze tż ma dziś ten tomograf, ciekawe co mu wyjdzie :/
Kciuki za niego!

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ojj wspolczuje....czemu musisz latac do ciotki z zakupami? Sorry jesli juz gdzies juz pisałaś o tym ale nie kojarze....
Bo jest pod moją opieką, pisałam w klubie😉

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
A nie masz pod reka jakiegos Tesco z opcja transportu? U mnie za taka usluge placi sie 4 zl. To sa smieszne pieniadze w stosunku do czasu spedzonego w sklepie i noszenia tych zakupow.
Mam niby wszystko bo i tesco i alma i inne opcje, ale to nie są zakupy na taką dostawę, dziś były 3 bułki, paczka herbaty i sałatka plus zakupy z apteki. Więc muszę iść osobiście. Tż całe szczęście tylko do czwartku pracuje na 3 etaty więc z rana będzie mógł już do niej jechać i do przedszkola. Jeszcze kicha jest taka, że u ciotki pod blokiem nie ma parkingu, jest 10 miejsc postojowych a obok 2 urzędy i wszystko zawsze w tygodniu jest zajęte więc nawet jak zakupy zrobię samochodem to muszę go gdzieś daleko zostawić i i tak iść na nogach... dość mam po prostu, a dziś ciśnienie chyba jak u trupa bo co wstaję to ciemno przed oczami. A ostatnio u mnie 80/50 to standard hehe😉 to się wyżaliłam

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66503296]Melduję się po wizycie Usg nie było za to pogmyrał ręcznie. Jak to ujął ''wszystko pozamykane'' No i osiągnęłam magiczne 70 kg na wadze [/QUOTE]

No to dobrze że jest ok, ale dziwne z tym usg.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:47   #2269
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Różne info można znaleźć w necie, ale mój gin przepowiada mi wcześniejszy poród z różnych względów, dlatego zaproponował 37 tydzień i ja się boję wcześniej coś robić, aby niczego nie przyspieszyć. Herbatkę z liści malin jedną filiżankę dziennie (ponoć więcej nawet nie powinno się, chociaż dziewczyny piją) i też będę patrzeć, czy są skurcze, bo na razie żadnych nie mam. Co do wiesiołka to zamierzam łykać przez pierwszy tydzień 3x1 a potem 3x2.
Jesteś na tym etapie co ja i już pijesz herbatę z liści malin?
Ja się jeszcze boję.
Ja planuję herbatę od 37 tygodnia - 2x1 filiżanka.
Wiesiołka też 3x1 i też od 37 tygodnia.
Tylko pytanie, czy masz na myśli skończony 37 (37t0d) czy rozpoczęty (36t0d)?
Masaż Grażyny, zastanawiam się jeszcze nad tym kiedy zacząć, może zacznę już od 36, czyli od czwartku.
Stary 2016-10-18, 11:49   #2270
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Kciuki za niego!
dziękuję.

Jak tam Twoje nastawienie psychiczne do porodu itd? lepiej troszkę ?
Stary 2016-10-18, 11:53   #2271
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Z mojej szkoły rodzenia:
1. Skurcze co 5 minut (od początku jednego do początku drugiego), trwające 1 minutę przez przynajmniej godzinę (nie przechodzą po ciepłej kąpieli np.) Przed pojawieniem się ich są skurcze rzadsze i krótsze aż dochodzimy do tych. Są regularne i coraz częstsze.
2. Odejście wód bez skurczy - pojawić się w szpitalu do 6h (wcześniej jeśli ma się dodatni paciorkowiec, ale bez pośpiechu)
3. Odejście wód + skurcze - lepiej się zbierać
4. Odejście czopa nawet całego nie jest powodem. Może odejść nawet na 2 tygodnie przed. Czekać na skurcze i odejście wód.
5. Sączenie wód nie jest powodem, ale trzeba monitorować. Najlepiej zadzwonić i się podpytać lekarza, opisać jakie ilości itd.
Cytat:
Z czopem nie, tak jak Betameta pisała może odejść nawet 2-3tyg przed porodem. Może wypaść na raz, może odchodzić na raty.
Mi wypadł w trakcie akcji porodowej. Skurcze miałam od 5 rano a czop wylazł ok 10 po kąpieli.

Odejście wód jest ewidentnym sygnałem porodu i wtedy trzeba jechać. Jeśli są ok, to w miarę spokojnie, jeśli zielonkawe to natychmiast.

Skurcze porodowe ciężko pomylić z przepowiadaczami, ja szłam na kolanach z kuchni do pokoju

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Tak, choć odchodzi się już od tego spania wyłącznie na lewym boku, przynajmniej mój gin to wyśmiał.
Bardziej mnie zdziwiło to, że to był dopiero 9 tydzień więc co tam miało uciskać przy bardziej zaawansowanej ciąży to rozumiem, ale na początku ?
Dzięki dziewczyny

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:

Nam na sr mówili, że to chodzi bardziej o to, że ten dopływ tlenu dla Ciebie jest słabszy i mogą pojawiać się zawroty głowy po wstaniu, omdlenia, spadek ciśnienia.
Stary 2016-10-18, 11:58   #2272
sosowhat
Wtajemniczenie

yeah ! tż się wstępnie zgodził na tę szafeczkę będziemy żyć o ziemniakach i cebuli bo mam w workach po 5 i 10kg pojedziemy do biedry dzis obejrzeć
Stary 2016-10-18, 11:58   #2273
fiii
Rozeznanie

Cytat:
a bo przydałaby mi się na korytarz szafeczka i patrze ze w biedrze jest taka o jakiej myslalam http://www.biedronka.pl/pl/product,i...a-z-szufladami
i stoper do drzwi/ albo przeciw przeciągom na okno taki wałek...
a w tym miesiacu to jakas porazka, 700zł za wyrownanie za ogrzewanie + remont pochłoną chyba 3x tyle ile myslelismy ze pojdzie + idziemy do notariusza czyli ok. 700zł pojdzie, a jeszcze trzeba za cos zyc
no i chcielismy ten fotelik na zaś zamówić to też z 300zł pojdzie juz nie wiem skad brac kasę a do wypłaty jeszcze chwila...
no to faktycznie wydatkow mialas sporo ale nic straconego czesto te polki sa jysk i nawet taniej bo cos kolo 70 zł tylko trzeba wyczekac okazje

Cytat:
To jest dopiero ból

Fajnie, że wsio ok, ale dziwne z tym usg :/

Musiałam wygooglować co to za cudo
najlepsze lody jakie wyprodukowano mniam

Cytat:
ja jak leże na lewym boku to biodro mnie boli, jak na prawym to ramię

czasem jeszcze lubię poleżeć na plecach , czasem tak zasnę ale podobno nie wskazane

blue pamiętam ze Ty pisałaś że Cię lekarz straszył z tym spaniem na plecach, a co konkretnego mówił ?
co do spania na lewym boku to wyglada to tak ze nie uciska sie zyly glownej dolnej ulatwia to krazenie a tym samym dotlenienie mamy i dziecka , latwiej sie oddycha a i podobno dzidzius ma wiecej miejsca i jest mu wygodniej
taka moja wiedza na ten temat
Cytat:
Ja go używam baaardzo rzadko ( lenistwo ) , ale taka fajna skóra po nim jest. Tylko pasowałoby regularnie stosować

Nie, w pierwszej ciąży też nie miałam.
Spodziewałam się, że wyskoczą przede wszystkim przy bliznach po laparo bo są w miarę świeże ale póki co też nie.
Nic straconego, jeszcze mogą wyleźć
ja sie miziam wszystkim tj palmers, olej kokosowy, migdalowy, maslo i krem na rozstepy i mimo to wyskoczyly , a blizja po laparoskopii tak mi sie rozciagnela ze lomatkobosko
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:59   #2274
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie to się tyczy 3 trymestru
więc dziwne że Cię budziły i to w 9tc!, trochę przegięcie, jakby mnie któraś obudziła to nie ręczę za siebie

na kolanach szłaś mówisz

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-18, 12:04   #2275
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66503296]Melduję się po wizycie Usg nie było za to pogmyrał ręcznie. Jak to ujął ''wszystko pozamykane'' No i osiągnęłam magiczne 70 kg na wadze [/QUOTE]
Gratki A chodzisz na nfz czy prywatnie?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
od lipca bez usg? Wyjaśnił czemu nie ma potrzeby? Przecież to już końcówka, dobrze by było sprawdzić ułożenie dziecka, łożysko, przepływy, tempo wzrostu. Dziwne... chyba że wychodzi z założenia, że tylko 3 na całą ciążę i ewentualnie jedno ostatnie przed samym porodem.
Jeśli to wizyty na nfz to tak właśnie jest bo nfz na tyle pozwala

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:04   #2276
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
yeah ! tż się wstępnie zgodził na tę szafeczkę będziemy żyć o ziemniakach i cebuli bo mam w workach po 5 i 10kg pojedziemy do biedry dzis obejrzeć
frytki rób

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-18, 12:04   #2277
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
A robiłaś USG III trym?
Bo może uznał, że skoro masz zrobione to już nie będzie on zaglądał.
nie miałam

Cytat:
bo potem trafisz na porodówkę, zrobią usg u zonk bo młoda będzie miała 4,5kg
a to wtedy cesarka i z głowy

Cytat:
dziwne Ty chodzisz prywanie? dobrze pamiętam? Pamiętam że na początku to Cie tak maglował z wszystkimi wynikami i ze czesto mialas wizyty... no nic, w koncu to gin wiec raczej wie co robi
chodzę na nfz

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
No to trochę dziwnie bo ja tylko dzięki usg wiem że mała ma niewielką wagę i obwód brzuszka nie tyle ile powinna mieć i jestem, pod kontrolą raz w tygodniu. Kiedy masz następną wizytę??
27 października

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
od lipca nie miałaś usg?? ja bym tam mu opiernicz zafundowała..
a tam będę się unosić w ciąży

Cytat:
Odejście wód.
ja planuję jechać do szpitala jak skurcze będą co 5 minut. Tak radziła mi pani położna.
Odejście czopu może być na kilka dni przed porodem więc tym bym się zbytnio nie sugerowała
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:07   #2278
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
A zupę cebulową zapieczoną z grzanką i serkiem bym zjadła
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja sie miziam wszystkim tj palmers, olej kokosowy, migdalowy, maslo i krem na rozstepy i mimo to wyskoczyly , a blizja po laparoskopii tak mi sie rozciagnela ze lomatkobosko
Czyli to smarowanie to o kant rozbić genetyka i tak zrobi swoje
Cytat:
dokładnie to się tyczy 3 trymestru
więc dziwne że Cię budziły i to w 9tc!, trochę przegięcie, jakby mnie któraś obudziła to nie ręczę za siebie

na kolanach szłaś mówisz
Dla mnie też to było dosyć dziwne, samo to że im się chciało tego pilnować

No tak wyszło
Pojechaliśmy przed południem, ale odesłali nas do domu, bo po co w tak piękny dzień siedzieć w szpitalu, lepiej w domu, jak się więcej rozkręci to wrócić. no to ok.
A co mój mądry tż dla zabicia czasu zaczął robić ? Samochód rozkręcać!
Stary 2016-10-18, 12:08   #2279
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Gratki A chodzisz na nfz czy prywatnie?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Jeśli to wizyty na nfz to tak właśnie jest bo nfz na tyle pozwala

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66506496]
a to wtedy cesarka i z głowy

chodzę na nfz

27 października

[/QUOTE]

ja tez chodzę na nfz i prawda 3 standardowe są dokładniejsze, ale zawsze mój gin robi podgląd na dzidzie, sprawdza serduszko czy wszystkie konczyny są ok i takie podstawowe rzeczy...
Stary 2016-10-18, 12:08   #2280
kaga90
Zadomowienie

Właśnie przyszedł obiad...nie tkne tego...co to to nie

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości