|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Jak mi odejdą wody to jadę od razu ( teraz chce naturalnie), rozwarcie może postępować bardzo szybko, a w domu nie chcę urodzić 😁 najwyżej mnie zawroca do domu 😊
Ja w ogóle miałam umowiona cesarke, a na ip odeszły mi wody 😊 i już były 4 cm. Więc i tak bym rodziła wtedy i tak 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Biorę się za malowanie domku tablicą kredowa dla córci, na ścianie ☺ zobaczymy co z tego wyjdzie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skierowania ja na początku miałam napisane pilne do kardiologa i po tygodniu miałam już wizytę nie chciały mnie tel umówić musiałam specjalnie 30km jechac się zarejestrować ale na miejscu sie miejsce znalazło. Na tym soku też jest napisane, że kobiety w ciazy i karmiące tylko po konsultacji z lekarzem. Nie ma badań na wpływ pokrzywy. Ale to sama natura. Będę piła 3 razy w tygodniu 2 łyżki stołowe jak gin nie będzie miała nic przeciwko to zacznę pić codziennie. W ogole niektóre soki są na alkoholu trzeba dobrze sprawdzać.
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
bo wody malo kiedy odchodzą przed porodem...
|
#784 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupilam mojej malej w Tesco ubranko Chewbacci. Taki kombinezonik w rozmiarze 62. 1476780138415.jpg biedna bedzie musiała dzielić hobby rodziców Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|||
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Mama sprzedała mi news że w Kilku są śpiworki do spania za 30 zł ciekawe jak z jakością za taką cenę, hmm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny, ale się nakręciłyście z tymi materacami z gryką... Przecież to nie tak, że materac z gryki=robaki inaczej by ich nie produkowali... A że trafiły się takie przypadki, to na pewno efekt zaniedbania na etapie produkcji lub użytkowania.... Nie ma co panikować My mamy w łóżeczku materac pianka+latex, ale on był zamawiany na wymiar w sklepie z materacami, bo i łóżeczko mamy niestandardowe wydawało mi się, że zapłacę majątek, a tu cena ok 120zł ![]() Przykro czytać, że tak wiele z Was straciło dzieciątko... To zadziwiające, ilu kobietom się to przytrafia... Ale trzeba się cieszyć, że teraz dzieci rozwijają się zdrowo i już niebawem będziecie się nimi cieszyć u boku Co do nachalnych teściowych, to ja już moją nauczyłam, że wszystkie zakupy ze mną konsultuje kilka razy wyraziłam swoją dezaprobatę na jej pomysły czy prezenty no i w końcu pomogło ![]() Gratuluję też wszystkich wizyt! Ale dzieciaczki rosną! sQ - 700g to już wielkolud! Ciekawe, ile moje dziecię teraz waży... ale chyba szybko się nie dowiem ![]() Co do porodu, to różnie bywa - czasem lepiej jechać od razu, czasem można spokojnie poczekać w domu jeszcze kilka godzin Urodziłam dopiero przed południem... Za to koleżanka po pierwszych skurczach pojechała od razu do szpitala i po chyba 30 minutach już miała synka u boku Nie ma reguły...Idę zmielić mięso na gołąbki, bo mnie naszła ciążowa zachcianka
|
#787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że firma ma niby 1500 atestów i pozwoleń a zalęgły się tam robale... Dzień dobry, my już jesteśmy w domku, moi panowie śpią ![]() Synuś wczoraj sprawdzał czy mój telefon potrafi latać. Niestety nie potrafi i ekranik też tego nie przeżył
|
||
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie. Przytyłam 2 kg czyli w sumie już 6kg. Usg nie robiła. Zbadała mi tylko moje nerki czy ten ból od nerek nie jest. Jest w porzadku czyli prawdopodobnie przez ucisk (tak jak myślałam). Powiedziała,że jak dziecko będzie rosnąć to powinno przestać boleć. Hmm
Szyjka w porządku. Na następnej wizycie zrobi mi usg. jedynie co to mam liczne bakterie w moczu...znowu. I anemie. Muszę iść do apteki po monural i coś na anemie mi tez przepisała. Mam skierowanie na glukoze 75g. Tak za 2 tyg zrobić muszę (po 24tyg). Lekarka mi powiedziała,że nie można cytryny brać, a potem położna mi wypisywała L4 i powiedziała sama od siebie żeby lepiej zabrać ze sobą pół cytryny zgłupiałam ,ale nic się nie odezwałam. Wezmę ze sobą cytrynę bo w poprzedniej ciąży uratowała mnie przed wymiotami.
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie do końca się z Tobą zgodzę z tymi materacykami z gryki. ok, podejrzewam, że kupując nowy można trafić bez problemu na taki bez robaków, ale ten co załatwiła moja teściowa ma je na milion procent. przypominam, że materacyk byl używany 3 lata, na pewno zaszczany nie raz, a ostatnie pół roku spędził w piwnicy czekając jak się okazało na nowego użytkownika. jego niedoczekanie
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety tłumaczenie, że na wyprzedażach w smyku/h&m itd jest taniej niż w sklepach dziecięcych i potem to mogę bez problemu odsprzedać jeśli są zadbane nie docierało. Cytat:
Moi rodzice powiedzieli, ze oni płacą za wózek jak wybierzemy, teściowie z kolei kupowali łóżeczko i wszyscy byli zadowoleni ![]() W ogóle to gratuluję udanych wizyt
|
||
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na bakterie i kłopoty z moczem doradzam sok z żurawiny, ja po 2 tygodniach picia mam wyniki moczu cudne jak przed ciążą. ciekawe, bo żurawit tak dobrze nie działał jak sok z żurawiny. na test obciążenia glukozą weź cytrynę, mi sam lekarz powiedział żebym wzięła jak mam takie obawy jakie mam. w moim labie pozwalają. najwyzej mozesz kupić cytrynową glukozę. na anemię spróbuj tabletki z buraka forte z herbapolu. ja je łykam.
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrzuć ten materac albo powiedz teściowej niech go wywali
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kropeczka.
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam szczerze, że nie mogę się doczekać spaceru z Wojtusiem, tak na spokojnie, a teraz z Michałem to oczy dookoła głowy a w spacerówce to 15minut Powiedzcie czy tylko ja mam takie wrażenie, że wózek dziecka dla kobiety to tak jak dla faceta upragniony samochód?
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ktoś ma ochotę na opis ekspresowego porodu to tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=599 Ogólnie chciałabym tak Wojtka też urodzić i życzę wszystkim takich porodów
|
||
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zalezy co ile te pierwsze skurcze są... moja kuzynka mowi ze ją jak wzieło to pierwsze byly co 10min....całe 4 pozniej juz co 8...a ona na sygnale leciała z mezem do szpitala
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym tam po prostu nie wzięła tego materaca... Jak jej się tak podoba, to niech sama na nim śpi Jak się obrazi - to jej problem, może na drugi raz się zastanowi... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu ![]() Ja nie twierdzę, że akurat ten materac to sztuka "jak nowy", bez robali - ale też nie możesz mieć pewności, że robale ma A i z tym zaszczaniem różnie może być - nasza 2-letni córka ani razu nie zaszczała materaca (owszem bywały wpadki, ale mokra była tylko piżamka, czasem odrobinę prześcieradełko - materac nigdy Żeby nie było, że Cię namawiam na ten materac - nie, zupełnie nie nie takie są moje intencje! Ale wiem, że w kwestiach T ja działam podobnie jak Ty - sama się negatywnie nakręcam i wkurzam w takich trudnych sytuacjach... Sama też bym nie chciała używanego materacyka i to jeszcze z potencjalnymi lokatorami dlatego wolałabym obrazę majestatu teściowej niż kłopotliwy duży gabaryt w domu...A w ogóle to weź głęboki oddech, zjedz ciastko i zrzuć problem na tż niech to załatwi z własną mamą raz a porządnie - coby tu ciężarnej nie denerwowała
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no poszalalas
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Sunny ja też chcę taki poród
![]() Ja wypytałam mojego tatę, jak moja mama rodziła i mówił, że ze mną było tak, że o godz. 5:00 zaczęły się skurcze, tata chciał wzywać taksówkę, a moja mam stwierdziła, że idzie do szpitala pieszo Dlatego mam też wizję, że jak się zacznie, to idę pod prysznic, myję włosy, ogarniam paznokcie, czy muszelkę, czy co tam będzie do zrobienia. Jem lekkostrawny posiłek i jak się skurcze nasilą to wybieramy się do szpitala Jestem ciekawa, ile z tej mojej fantastycznej wizji się sprawdzi ![]() Dziewczyny jakbyście były zainteresowane kursem pierwszej pomocy, to Lovela organizuje webinar: http://www.familyservice.pl/rejestra...urope%2FWarsaw
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie 😍❤ Takie nasze cacko 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O, no to fajna alternatywa dla Szumisia
![]() Cytat:
i moja mama juz zakochana ![]() Cytat:
Cybex i Mutsy, raczej dwa różne wózki. Inne stelaże i inne siedziska Cytat:
![]() Cytat:
Łącze sie w bólu
|
||||
|
|
|
#807 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do teściowej nie masz pojęcia jak ja cię doskonale rozumiem. Teraz trzymam ją na dystans, spory dystans, tylko mąż z nią załatwia różne sprawy, ja się nie mieszam zupełnie. Odetchnęłam o tego czasu jak odpuściłam sobie, bo zrozumiałam, że nigdy nie będziemy blisko i nigdy mnie nie będzie traktowała jak partnera do rozmowy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też chcesz próbować naturalnie? Ja się boję ale chcę bardzo być sprawna zaraz po porodzie.Pochwal się tablicą! Ja dziś zdzierałam starą tapicerkę z fotela z lat 60 Chcę go odnowić, w kolejce czeka jeszcze krzesło i komoda Właśnie jakiejś werwy dostałam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze że nie nerki. Kup sok z pokrzywy ![]() Cytat:
A nie napisałam, przytyłam pierwszy kilogram, cieszę się bo mam ich stanowczo za dużo, fajnie by było żeby już nic nie doszło, ale jakoś w to mi się wierzyć nie chce. Chciała bym żeby mi się poród zaczął sam, przed 20 lutego, bo mi powiedział że na dobrą sprawę na 20 będzie mi musiał wypisać skierowanie do szpitala. Ciekawe jak tam się będą zapatrywać na naturalny poród.
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Mariea albo zrob tak dla swietego spokoju wez ten materac do domu i go wyrzuc moze tesciowa nie zauwazy ze pod przescieradlem jest nowy a jak zauwazy albo cos powie to wtedy powiedz ze mial robaki i musialas wyrzucic.
przynajmniej tesciowa nie bedzie miala szans dziecka na nim u siebie klasc.
|
|
#809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunny jestem w szoku po przeczytaniu opisu twojego porodu 😃 super.
Jakby tak policzyć to ja urodziłam po 24 godzinach od pierwszych regularnych skurczy które nie sprawiały jakiegoś wielkiego dyskomfortu. Czułam ból taki jak podczas okresu co ok 13 min. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

witam się
zdążę się ogarnąć
więc sami w przychodni zrobili mi usg serca i ekg. No i dobrze

Tz się właśnie śmieje, że jak coś każe im w lesie wywalać