Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 10:12   #781
anolta
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Jak mi odejdą wody to jadę od razu ( teraz chce naturalnie), rozwarcie może postępować bardzo szybko, a w domu nie chcę urodzić 😁 najwyżej mnie zawroca do domu 😊

Ja w ogóle miałam umowiona cesarke, a na ip odeszły mi wody 😊 i już były 4 cm. Więc i tak bym rodziła wtedy i tak 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Biorę się za malowanie domku tablicą kredowa dla córci, na ścianie ☺ zobaczymy co z tego wyjdzie ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:26   #782
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
witam się zerwałam się z łóżka jak oparzona bo mąż wysłał sms, że kurier ma być między 9-11 z bazą do fotelika musiałam się szybko ogarnąć i tak sobie pomyślałam co będzie jak w nocy albo z rana wody odejdą zdążę się ogarnąć koleżanka opowiadała jak jej siostrze odeszły wody nad ranem to się pyta jej czy da radę jeszcze, tamta, że tak. Na co koleżanka: " to szybko głowę umyję", a rodząca: "to ja się pomaluję"
która to listonoszowi nie otwarła drzwi i wolała iść na pocztę?

mnie wysłał też do kardiologa. Poszłam więc po skierowanie do ogólnego. Ogólny właściwie wyśmiał gina i powiedział, że może mi dać skierowanie, ale zanim się zapiszę na wizytę to już mogę dawno urodzić więc sami w przychodni zrobili mi usg serca i ekg. No i dobrze

właśnie miałam pytać o to. Sok z pokrzywy a herbata z pokrzywy to chyba jeden kij? Zastanawiam się bo już chciałam otwierać pudełko z herbatą, ale pisze tam wyraźnie, że ze względu na brak danych niezalecany dla kobiet karmiących i w ciąży
Ja wole iść na pocztę

Co do skierowania ja na początku miałam napisane pilne do kardiologa i po tygodniu miałam już wizytę nie chciały mnie tel umówić musiałam specjalnie 30km jechac się zarejestrować ale na miejscu sie miejsce znalazło.

Na tym soku też jest napisane, że kobiety w ciazy i karmiące tylko po konsultacji z lekarzem. Nie ma badań na wpływ pokrzywy. Ale to sama natura. Będę piła 3 razy w tygodniu 2 łyżki stołowe jak gin nie będzie miała nic przeciwko to zacznę pić codziennie. W ogole niektóre soki są na alkoholu trzeba dobrze sprawdzać.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:38   #783
sQuaara
Zakorzenienie

bo wody malo kiedy odchodzą przed porodem...
Stary 2016-10-18, 10:43   #784
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ja właśnie wychodzę na wizytę. Wydaje mi się że usg nie zrobi ale zobaczymy. Tak mocno czuję ruchy że i tak wiem że jest ok.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No u mnie spora część rodziny taka "praktyczna" Proponuje jakieś napastliwe hasło, które nieco nawet obrazi. Czasami informacje do głowy trzeba wtłaczać łopatą moja propozycja: "stać mnie żeby nie musieć na dziecku oszczędzać i robić z niego zabiedzonego dziada, którym się będzie opieka społeczna interesować" albo" wstyd by mi było żeby moje dziecko/Twój wnuk miał śmieci dostawać"i tak w ten deseń. Może powodować obrazę majestatu i zapowietrzenie ^^ aleee sprawdzone i działa

Melduje się kaczka. Na szczęście to nie jest cały czas tylko tak falami. Dzisiaj się będę obijała.

Materac chyba ten kupimy http://allegro.pl/materac-lateksowy-...962579571.html

Od rana wyje bo budyń ciążowy się nasila W kiku w gazetce jest taki fajny miś mata/poducha. 100 na 85, przesłodki i tylko 65zl. Wyslalam mężowi, że jaki fajny, może kupimy. I odpisał, że no fajny ale chyba nie praktyczny i taaaaaki żal i smutek mnie dopadł, że wyłam z rozpaczy kilkanaście minut
Widzę, że podobnie jak z moim teściem. Na niego działa tylko dość niegrzeczne warknięcie i powiedzenie czegoś w stylu, że to ja i mąż decydujemy i on nie ma nic do gadania. Bo mial swoje dzieci. Wiele lat sie przed tym powstrzymywalam. Ale on z tych co wchodzi ludziom na głowę i trzeba ostro.

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Ale Wy już na poważnie myślicie o porodzie, dla mnie to jeszcze kupa czasu haha wczoraj przyłapałam się gdy zapisywalam przydatne linki i wyprawce, pokoiku itp że o porodzie jeszcze nie muszę zapisywać hahahahaha chyba podświadomie wypieram to wydarzenie xd

Ja na razie weszlam na "rodzic po ludzku" parę razy. Teraz szukam jakis filmikow z porodu sensownych. Najlepiej z jakims omowieniem, by wysłać mężowi, bo wróci na tyle pozno, ze sie nie zalapie na szkołę rodzenia.

Kupilam mojej malej w Tesco ubranko Chewbacci. Taki kombinezonik w rozmiarze 62.
1476780138415.jpg
biedna bedzie musiała dzielić hobby rodziców

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-18, 10:44   #785
ferimori
Zadomowienie

Mama sprzedała mi news że w Kilku są śpiworki do spania za 30 zł ciekawe jak z jakością za taką cenę, hmm

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 10:54   #786
Mojra87
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziewczyny, ale się nakręciłyście z tymi materacami z gryką... Przecież to nie tak, że materac z gryki=robaki inaczej by ich nie produkowali... A że trafiły się takie przypadki, to na pewno efekt zaniedbania na etapie produkcji lub użytkowania.... Nie ma co panikować
My mamy w łóżeczku materac pianka+latex, ale on był zamawiany na wymiar w sklepie z materacami, bo i łóżeczko mamy niestandardowe wydawało mi się, że zapłacę majątek, a tu cena ok 120zł a materac dobrej jakości! I ma pokrowiec z aloe vera - ponoć jakiś bardziej higieniczny i antyalergiczny

Przykro czytać, że tak wiele z Was straciło dzieciątko... To zadziwiające, ilu kobietom się to przytrafia... Ale trzeba się cieszyć, że teraz dzieci rozwijają się zdrowo i już niebawem będziecie się nimi cieszyć u boku

Co do nachalnych teściowych, to ja już moją nauczyłam, że wszystkie zakupy ze mną konsultuje kilka razy wyraziłam swoją dezaprobatę na jej pomysły czy prezenty no i w końcu pomogło lepiej tak, niż robić sztuczną minę z podziękowaniem, w środku się gotować a potem upychać graty po kątach... A moja t ma wyjątkową zdolność do kupowania nietrafionych prezentów

Gratuluję też wszystkich wizyt! Ale dzieciaczki rosną! sQ - 700g to już wielkolud! Ciekawe, ile moje dziecię teraz waży... ale chyba szybko się nie dowiem

Co do porodu, to różnie bywa - czasem lepiej jechać od razu, czasem można spokojnie poczekać w domu jeszcze kilka godzin ja jak poczułam pierwsze bolesne skurcze (ok godziny 21-22), to najpierw zaczęłam liczyć, co ile są. Po ok 2-3h wzięłam długi prysznic, nospę - nie przyniosły ulgi a skurcze były częstsze no to się o 2 w nocy zebraliśmy do szpitala Urodziłam dopiero przed południem...
Za to koleżanka po pierwszych skurczach pojechała od razu do szpitala i po chyba 30 minutach już miała synka u boku Nie ma reguły...

Idę zmielić mięso na gołąbki, bo mnie naszła ciążowa zachcianka
Stary 2016-10-18, 11:26   #787
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja chcę owieczkę zazu
Fajna ta owieczka, ja chyba wypróbuje po prostu aplikacje na początek.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Hehe przerobiliśmy to na własnej skórze, w gryce zalęgły się robale. Myślałam, że szału dostane... W ciągu 5 sekund miałam wybrany numer do producenta, a następnego dnia już kurier przywiózł gratis materac lateksowy.
Co nie zmienia faktu, że firma ma niby 1500 atestów i pozwoleń a zalęgły się tam robale...

Dzień dobry, my już jesteśmy w domku, moi panowie śpią
Synuś wczoraj sprawdzał czy mój telefon potrafi latać. Niestety nie potrafi i ekranik też tego nie przeżył
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:29   #788
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja ją znam i wiem, że oni chcą w ten sposób opędzić prezent dla dziecka. zdobyczne łóżeczko i zarobaczony materac. mi w ogole nie zależy żeby cokolwiek kupowali. wystarczyłaby paczka pieluch. wtedy by mnie przynajmniej nie zirytowali. a ciągle czuję, że będą nam próbowali przemycić jakoś ten materac. nie ręcze wtedy za siebie, bo potrafię działać w afekcie mam nadzieje, że jak pojedziemy do nich w weekend przed 1 listopada, to Tz zrobi im tam raban, obiecał, że nie będzie się cackał. ciekawe jakbym się pozbyła tego materaca jakby mi to tu zwiezli, gabaryty nam tylko 2x w roku zabierają, a do domu bym tego nie wniosła Tz się właśnie śmieje, że jak coś każe im w lesie wywalać
Materac mozna ewentualnie do schroniska zawieźć, tam sie chyba ucieszą nawet z takiego

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:34   #789
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja po wizycie. Przytyłam 2 kg czyli w sumie już 6kg. Usg nie robiła. Zbadała mi tylko moje nerki czy ten ból od nerek nie jest. Jest w porzadku czyli prawdopodobnie przez ucisk (tak jak myślałam). Powiedziała,że jak dziecko będzie rosnąć to powinno przestać boleć. Hmm
Szyjka w porządku. Na następnej wizycie zrobi mi usg.
jedynie co to mam liczne bakterie w moczu...znowu. I anemie. Muszę iść do apteki po monural i coś na anemie mi tez przepisała.
Mam skierowanie na glukoze 75g. Tak za 2 tyg zrobić muszę (po 24tyg). Lekarka mi powiedziała,że nie można cytryny brać, a potem położna mi wypisywała L4 i powiedziała sama od siebie żeby lepiej zabrać ze sobą pół cytryny zgłupiałam ,ale nic się nie odezwałam. Wezmę ze sobą cytrynę bo w poprzedniej ciąży uratowała mnie przed wymiotami.
Stary 2016-10-18, 11:40   #790
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny, ale się nakręciłyście z tymi materacami z gryką... Przecież to nie tak, że materac z gryki=robaki inaczej by ich nie produkowali... A że trafiły się takie przypadki, to na pewno efekt zaniedbania na etapie produkcji lub użytkowania.... Nie ma co panikować
My mamy w łóżeczku materac pianka+latex, ale on był zamawiany na w

Przykro czytać, że tak wiele z Was straciło dzieciątko... To zadziwiające, ilu kobietom się to przytrafia... Ale trzeba się cieszyć, że teraz dzieci rozwijają się zdrowo i już niebawem będziecie się nimi cieszyć u boku

Co do nachalnych teściowych, to ja już moją nauczyłam, że wszystkie zakupy ze mną konsultuje
hehe moja teściowa też ze mną konsultuje, dzwoniła pytać czy chcemy łóżeczko i jak potwierdziłam, że byśmy je chetnie zobaczyli, ona już tego samego dnia je zwiozła do siebie w komplecie z materacykiem
nie do końca się z Tobą zgodzę z tymi materacykami z gryki. ok, podejrzewam, że kupując nowy można trafić bez problemu na taki bez robaków, ale ten co załatwiła moja teściowa ma je na milion procent. przypominam, że materacyk byl używany 3 lata, na pewno zaszczany nie raz, a ostatnie pół roku spędził w piwnicy czekając jak się okazało na nowego użytkownika. jego niedoczekanie
Stary 2016-10-18, 11:43   #791
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
ojj mariea nie zazdroszcze my z kolei pokazaliśmy jaki materac chcemy kupić. Teściowa spotkała sąsiadkę z dzieckiem i tamta: eeeee po co inwestować w materac, moja mała i tak spała w łóżku z nami, ja kupiłam zwykły z ikea itp itd....
Każde dziecko jest inne, a czy moje będzie spało z nami? nie wiem, dlaczego ja mam nie inwestować w materac?
Oczywiście teściowa następnego dnia powiedziała, że jedzie do ikea, mimo, że my już wybraliśmy materac omg nie mam nic przeciwko ikea, ale chodzi o to, że nasz wybór już zapadł i o tym wiedziała. Ręce mi czasem opadają
To podejście mojej kuzynki, że po co ja Michasiowi kupuje ciuszki nowe i to jeszcze "firmowe", szkoda pieniędzy bo i tak zniszczy...
Niestety tłumaczenie, że na wyprzedażach w smyku/h&m itd jest taniej niż w sklepach dziecięcych i potem to mogę bez problemu odsprzedać jeśli są zadbane nie docierało.

Cytat:
ja ją znam i wiem, że oni chcą w ten sposób opędzić prezent dla dziecka. zdobyczne łóżeczko i zarobaczony materac. mi w ogole nie zależy żeby cokolwiek kupowali. wystarczyłaby paczka pieluch. wtedy by mnie przynajmniej nie zirytowali. a ciągle czuję, że będą nam próbowali przemycić jakoś ten materac. nie ręcze wtedy za siebie, bo potrafię działać w afekcie mam nadzieje, że jak pojedziemy do nich w weekend przed 1 listopada, to Tz zrobi im tam raban, obiecał, że nie będzie się cackał. ciekawe jakbym się pozbyła tego materaca jakby mi to tu zwiezli, gabaryty nam tylko 2x w roku zabierają, a do domu bym tego nie wniosła Tz się właśnie śmieje, że jak coś każe im w lesie wywalać
W każdej gminie jest jakiś punkt, gdzie można minimum raz w tygodniu samemu zawieźć duże gabaryty. - bynajmniej powinien być z tego co wiem.
Moi rodzice powiedzieli, ze oni płacą za wózek jak wybierzemy, teściowie z kolei kupowali łóżeczko i wszyscy byli zadowoleni

W ogóle to gratuluję udanych wizyt
Stary 2016-10-18, 11:44   #792
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie. Przytyłam 2 kg czyli w sumie już 6kg. Usg nie robiła. Zbadała mi tylko moje nerki czy ten ból od nerek nie jest. Jest w porzadku czyli prawdopodobnie przez ucisk (tak jak myślałam). Powiedziała,że jak dziecko będzie rosnąć to powinno przestać boleć. Hmm
jedynie co to mam liczne bakterie w moczu...znowu. I anemie. Muszę iść do apteki po monural i coś na anemie mi tez przepisała.
Mam skierowanie na glukoze 75g. Tak za 2 tyg zrobić muszę (po 24tyg). Lekarka mi powiedziała,że nie można cytryny brać, a potem położna mi wypisywała L4 i powiedziała sama od siebie żeby lepiej zabrać ze sobą pół cytryny zgłupiałam ,ale nic się nie odezwałam. Wezmę ze sobą cytrynę bo w poprzedniej ciąży uratowała mnie przed wymiotami.
silver, dobrze, że wizyta przebiegła ok i że ból nie od nerek. szkoda, że usg nie zrobili.
na bakterie i kłopoty z moczem doradzam sok z żurawiny, ja po 2 tygodniach picia mam wyniki moczu cudne jak przed ciążą. ciekawe, bo żurawit tak dobrze nie działał jak sok z żurawiny.
na test obciążenia glukozą weź cytrynę, mi sam lekarz powiedział żebym wzięła jak mam takie obawy jakie mam. w moim labie pozwalają. najwyzej mozesz kupić cytrynową glukozę.
na anemię spróbuj tabletki z buraka forte z herbapolu. ja je łykam.
Stary 2016-10-18, 11:49   #793
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
hehe moja teściowa też ze mną konsultuje, dzwoniła pytać czy chcemy łóżeczko i jak potwierdziłam, że byśmy je chetnie zobaczyli, ona już tego samego dnia je zwiozła do siebie w komplecie z materacykiem
nie do końca się z Tobą zgodzę z tymi materacykami z gryki. ok, podejrzewam, że kupując nowy można trafić bez problemu na taki bez robaków, ale ten co załatwiła moja teściowa ma je na milion procent. przypominam, że materacyk byl używany 3 lata, na pewno zaszczany nie raz, a ostatnie pół roku spędził w piwnicy czekając jak się okazało na nowego użytkownika. jego niedoczekanie
ja jak przy teściowej powiedziałam już lekko zirytowana o zaszczanym (nie pamiętam czy wózku, czy materacu) to już mi uwagę zwróciła co to za słowo wyrzuć ten materac albo powiedz teściowej niech go wywali
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:56   #794
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak przy teściowej powiedziałam już lekko zirytowana o zaszczanym (nie pamiętam czy wózku, czy materacu) to już mi uwagę zwróciła co to za słowo wyrzuć ten materac albo powiedz teściowej niech go wywali
dobra, już sama mam dosyć afery MATERACYKGATE. już pisałam, że mojej teściowej ja mówiłam 2x że materacyka nie chcemy, bo w grę wchodzi tylko nowy i żeby wywaliła. obiecała, że wywali, potem mój TŻ do niej dzwonił i powiedział żeby wywaliła, a ona obiecała że wywali i że gabaryty im zabierają akurat. no i w sobotę okazało się, że pomimo obietnic i tak zrobiła po swojemu i nie wywaliła. i z tego powodu urosła mi irytacja. nie jest to wszystko takie proste jak myślisz. jak będzie ostro to jej na głowę ten materacyk wrzuce, albo ją nim zawinę i kropeczka.
Stary 2016-10-18, 11:58   #795
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Wspaniałe wiadomości
Powiem Wam dziewczyny że byłam październikówką 2016 i jakoś tak nie mogę ogarnąć... z jednej strony boje się o tym rozmawiać przez te hormony i rozchwiane emocje, z drugiej uważam, że nie w porządku jest udawać że nic się nie stało i nie było tematu... ehh skołowana jestem strasznie... najgorsze jest to, że mam znajomą z którą miałam ten sam termin... i kilka dni temu urodziła. A naprawdę nie wiem jakbym sobie poradziła teraz, bez mojego aniołka pod serduszkiem.
To się trochę wygadałam Wam.
Sama tego nie przechodziłam na szczęście, ale zawsze będziesz to pamiętać. Koleżanka miała pierwszą ciążę pozamaciczną, zaraz po zabiegu okazało się, że jej siostra będzie miała dzidzie. Było ciężko, a teraz już ma dwójkę dzieciaczków, ale jeszcze nie raz jak tak sobie same siedzimy to powie "jakoś teraz miałoby maleństwo urodziny", "teraz mój maluszek szedłby do pierwszej klasy". Ale ma dwójkę cudownych dzieciaczków i najważniejsze, aby teraz było wszystko dobrze, a na wiosnę będziemy brylować na chodnikach naszymi furami

Powiem wam szczerze, że nie mogę się doczekać spaceru z Wojtusiem, tak na spokojnie, a teraz z Michałem to oczy dookoła głowy a w spacerówce to 15minut

Powiedzcie czy tylko ja mam takie wrażenie, że wózek dziecka dla kobiety to tak jak dla faceta upragniony samochód?
Stary 2016-10-18, 12:01   #796
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, już sama mam dosyć afery MATERACYKGATE. już pisałam, że mojej teściowej ja mówiłam 2x że materacyka nie chcemy, bo w grę wchodzi tylko nowy i żeby wywaliła. obiecała, że wywali, potem mój TŻ do niej dzwonił i powiedział żeby wywaliła, a ona obiecała że wywali i że gabaryty im zabierają akurat. no i w sobotę okazało się, że pomimo obietnic i tak zrobiła po swojemu i nie wywaliła. i z tego powodu urosła mi irytacja. nie jest to wszystko takie proste jak myślisz. jak będzie ostro to jej na głowę ten materacyk wrzuce, albo ją nim zawinę i kropeczka.
twardy zawodnik mariea vs twardy zawodnik teściowa
Stary 2016-10-18, 12:05   #797
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Sama tego nie przechodziłam na szczęście, ale zawsze będziesz to pamiętać. Koleżanka miała pierwszą ciążę pozamaciczną, zaraz po zabiegu okazało się, że jej siostra będzie miała dzidzie. Było ciężko, a teraz już ma dwójkę dzieciaczków, ale jeszcze nie raz jak tak sobie same siedzimy to powie "jakoś teraz miałoby maleństwo urodziny", "teraz mój maluszek szedłby do pierwszej klasy". Ale ma dwójkę cudownych dzieciaczków i najważniejsze, aby teraz było wszystko dobrze, a na wiosnę będziemy brylować na chodnikach naszymi furami

Powiem wam szczerze, że nie mogę się doczekać spaceru z Wojtusiem, tak na spokojnie, a teraz z Michałem to oczy dookoła głowy a w spacerówce to 15minut

Powiedzcie czy tylko ja mam takie wrażenie, że wózek dziecka dla kobiety to tak jak dla faceta upragniony samochód?
Nie jesteś sama
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:11   #798
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
O Boże, nie no stanowczo za wcześnie!

Kochana za wcześnie? Ja z Michałem od 6miesiąca już chodziłam z rozwarciem, ale nic mnie nie bolało. Dopiero na wizycie mówi, że szyjka ok, ale rozwarcie się zaczęło. Kazała mi zwolnić tempo i na szczęście się zatrzymało

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
o ile dobrze wiem to od czasu jak odejdą wody(kolory zwyklego) to w szpitalu nalezy byc po 2h... na spokojnie wlansie sie wykapac, zjesc i jechac
wiec z uczesaniem sie itp to nie jest smieszne
malowac sie nie bede bo to przerost formy nad trescia, bardziej zadbalabym o zmycie wlasnie makijazu
Dla mnie jest śmieszne, mi wody odeszły o 00:30, 1,15 wchodziliśmy na ip, a po chwili na porodówce wszyscy latali jak poparzeni, bo z pokoju już szłam z partymi.
Jak ktoś ma ochotę na opis ekspresowego porodu to tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=599
Ogólnie chciałabym tak Wojtka też urodzić i życzę wszystkim takich porodów
Stary 2016-10-18, 12:17   #799
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana za wcześnie? Ja z Michałem od 6miesiąca już chodziłam z rozwarciem, ale nic mnie nie bolało. Dopiero na wizycie mówi, że szyjka ok, ale rozwarcie się zaczęło. Kazała mi zwolnić tempo i na szczęście się zatrzymało

Dla mnie jest śmieszne, mi wody odeszły o 00:30, 1,15 wchodziliśmy na ip, a po chwili na porodówce wszyscy latali jak poparzeni, bo z pokoju już szłam z partymi.
Jak ktoś ma ochotę na opis ekspresowego porodu to tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=599
wow szybki szpil ogólnie jak czytam, czy oglądam o porodach to zaraz mi się chce płakać, rozklejam się....
Stary 2016-10-18, 12:25   #800
ferimori
Zadomowienie

Cytat:

Oo super, życzę każdej z nas równie szybkiej akcji

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:30   #801
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Co do porodu, to różnie bywa - czasem lepiej jechać od razu, czasem można spokojnie poczekać w domu jeszcze kilka godzin ja jak poczułam pierwsze bolesne skurcze (ok godziny 21-22), to najpierw zaczęłam liczyć, co ile są. Po ok 2-3h wzięłam długi prysznic, nospę - nie przyniosły ulgi a skurcze były częstsze no to się o 2 w nocy zebraliśmy do szpitala Urodziłam dopiero przed południem...
Za to koleżanka po pierwszych skurczach pojechała od razu do szpitala i po chyba 30 minutach już miała synka u boku Nie ma reguły...

Idę zmielić mięso na gołąbki, bo mnie naszła ciążowa zachcianka

to zalezy co ile te pierwsze skurcze są... moja kuzynka mowi ze ją jak wzieło to pierwsze byly co 10min....całe 4 pozniej juz co 8...a ona na sygnale leciała z mezem do szpitala
Stary 2016-10-18, 12:34   #802
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Tak tak, wiem, że Twoja T to ciężki zawodnik odporny na słowo NIE ja bym tam po prostu nie wzięła tego materaca... Jak jej się tak podoba, to niech sama na nim śpi Może to właśnie na nią czekał pół roku w piwnicy Jak się obrazi - to jej problem, może na drugi raz się zastanowi... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu

Ja nie twierdzę, że akurat ten materac to sztuka "jak nowy", bez robali - ale też nie możesz mieć pewności, że robale ma A i z tym zaszczaniem różnie może być - nasza 2-letni córka ani razu nie zaszczała materaca (owszem bywały wpadki, ale mokra była tylko piżamka, czasem odrobinę prześcieradełko - materac nigdy ). Może tak właśnie myśli T i dlatego tak usilnie walczy o ten materac...
Żeby nie było, że Cię namawiam na ten materac - nie, zupełnie nie nie takie są moje intencje! Ale wiem, że w kwestiach T ja działam podobnie jak Ty - sama się negatywnie nakręcam i wkurzam w takich trudnych sytuacjach...

Sama też bym nie chciała używanego materacyka i to jeszcze z potencjalnymi lokatorami dlatego wolałabym obrazę majestatu teściowej niż kłopotliwy duży gabaryt w domu...

A w ogóle to weź głęboki oddech, zjedz ciastko i zrzuć problem na tż niech to załatwi z własną mamą raz a porządnie - coby tu ciężarnej nie denerwowała
Stary 2016-10-18, 12:34   #803
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
o ty kurde no poszalalas
Stary 2016-10-18, 12:37   #804
MartaMagda
Zakorzenienie

Sunny ja też chcę taki poród

Ja wypytałam mojego tatę, jak moja mama rodziła i mówił, że ze mną było tak, że o godz. 5:00 zaczęły się skurcze, tata chciał wzywać taksówkę, a moja mam stwierdziła, że idzie do szpitala pieszo więc zrobili sobie półgodzinny spacerek. Mama urodziła mnie jakieś 12 godzin później.

Dlatego mam też wizję, że jak się zacznie, to idę pod prysznic, myję włosy, ogarniam paznokcie, czy muszelkę, czy co tam będzie do zrobienia. Jem lekkostrawny posiłek i jak się skurcze nasilą to wybieramy się do szpitala Jestem ciekawa, ile z tej mojej fantastycznej wizji się sprawdzi

Dziewczyny jakbyście były zainteresowane kursem pierwszej pomocy, to Lovela organizuje webinar:

http://www.familyservice.pl/rejestra...urope%2FWarsaw
Stary 2016-10-18, 12:38   #805
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama
Dokładnie 😍❤ Takie nasze cacko 😂

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:38   #806
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Też tak ma, ja się chyba skuszę będę testerem haha
O, no to fajna alternatywa dla Szumisia

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja też się w osiołku zakochałam 😍 widziałam na yt, że włącza się jak się go ruszy lub na dźwięk płaczu

Igo jest piękny! Ja chorowałam na kolor Pure Fog 😍

Wlasnie Pure Fog było w sklepie i moja mama juz zakochana

Cytat:

Ja o dziwo nosze nadal staniki, które nosiłam przed ciążą i jeszcze mnie nie cisną nawet

Mutsy fajny a ten Cybex w sumie podobny do Mutsy Może nie bedziesz musiała jechać do Radomia?
Wycieczka musi byc Cybex i Mutsy, raczej dwa różne wózki. Inne stelaże i inne siedziska

Cytat:
witam się zerwałam się z łóżka jak oparzona bo mąż wysłał sms, że kurier ma być między 9-11 z bazą do fotelika musiałam się szybko ogarnąć i tak sobie pomyślałam co będzie jak w nocy albo z rana wody odejdą zdążę się ogarnąć koleżanka opowiadała jak jej siostrze odeszły wody nad ranem to się pyta jej czy da radę jeszcze, tamta, że tak. Na co koleżanka: " to szybko głowę umyję", a rodząca: "to ja się pomaluję"
która to listonoszowi nie otwarła drzwi i wolała iść na pocztę?

Silver kciuki za wizytę a jak Twoje plecy? bolą? bo mi się nasiliła prawa strona. Wczoraj jak z krzesła wstałam to takie prądy na pośladek poszły. Dziś jakby lepiej, ale...

hmmm pewnie jak dziewczyny piszą to spojenie....trudno mi określić bo nie miałam takiego bólu. Jeśli nie przejdzie to zadzwoń może do lekarza

mnie wysłał też do kardiologa. Poszłam więc po skierowanie do ogólnego. Ogólny właściwie wyśmiał gina i powiedział, że może mi dać skierowanie, ale zanim się zapiszę na wizytę to już mogę dawno urodzić więc sami w przychodni zrobili mi usg serca i ekg. No i dobrze

biedna don't worry don't cry

ooo ma klin ten materac

właśnie miałam pytać o to. Sok z pokrzywy a herbata z pokrzywy to chyba jeden kij? Zastanawiam się bo już chciałam otwierać pudełko z herbatą, ale pisze tam wyraźnie, że ze względu na brak danych niezalecany dla kobiet karmiących i w ciąży
To ja wolałam isc na pocztę ni otworzyć kurierowi nieumalowana

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Materac mozna ewentualnie do schroniska zawieźć, tam sie chyba ucieszą nawet z takiego

Ja nawet zwierzątkom bym nie zawiozła materaca z robakami. Bleee...

Cytat:
Nie jesteś sama
Łącze sie w bólu
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:40   #807
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
bo jest doprowadzającą mnie do szewskiej pasji babą czasem nie wiem czy ona to robi specjalnie czy co. mówione było 100x że żadnego używanego materaca nie bierzemy, nawet jakby był ze złota, a ona zatrzymała, bo rozmawiała z babcią tamtego dziecka, no że to taki dobry materacyk z gryki
moja mama do niej dzwoniła w weekend, bo nasi rodzice tak kurtuazyjnie do siebie dzwonią gdy ktoś z nich ma imieniny i mi powiedziała, że moja teściowa się tak chwaliła, że nam łóżeczko załatwiła, że pękała z dumy, że taka obrotna jest. a moi rodzice kupili nam wózek, już mnóstwo ślicznych ciuchów i jeszcze wiem, że chcą leżaczek tiny love kupić i jakoś się nie chwalą nikomu. mama mi powiedziała, żebym to olała, materaca nawet nie dotykała, a jak łóżeczko będzie nie takie to i łóżeczko się przecież kupi. ale co mnie teściowa zirytuje to moje

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

a to sorry, jakoś nie załapałam. dziś mam dzień-mękę.
ale i tak tętno 130 to mega duże jak na dorosłego. ja raz miałam 88 i czułam się straszliwie.
Spoko

Co do teściowej nie masz pojęcia jak ja cię doskonale rozumiem. Teraz trzymam ją na dystans, spory dystans, tylko mąż z nią załatwia różne sprawy, ja się nie mieszam zupełnie. Odetchnęłam o tego czasu jak odpuściłam sobie, bo zrozumiałam, że nigdy nie będziemy blisko i nigdy mnie nie będzie traktowała jak partnera do rozmowy.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
siemanko moje dziecie ma sie dobrze ) 700g <3

a ja +3kg w miesiac czyli łącznie juz 9...
lekarz powiedział ze ok ze nie wie gdzie to idzie i ze na prawde mam sie nie przejmować polozna powiedziała to samo generalnie spoko bede miala z 15kg w cala ciaze, ok jakos zrzuce...;D
Piękna waga maluszka!! Super!

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Wspaniałe wiadomości
Powiem Wam dziewczyny że byłam październikówką 2016 i jakoś tak nie mogę ogarnąć... z jednej strony boje się o tym rozmawiać przez te hormony i rozchwiane emocje, z drugiej uważam, że nie w porządku jest udawać że nic się nie stało i nie było tematu... ehh skołowana jestem strasznie... najgorsze jest to, że mam znajomą z którą miałam ten sam termin... i kilka dni temu urodziła. A naprawdę nie wiem jakbym sobie poradziła teraz, bez mojego aniołka pod serduszkiem.
To się trochę wygadałam Wam.

A pochwalisz się gdzie znalazłaś materac lateksowy za 150 zł? bo ja na razie wstępnie jestem zdecydowana na ikee ale tam 250 zł.
Tulę

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Gratuluuje licznych i udanych wizyt! Super, ze u wszystkich ok.

Ja mam spadek formy, jestem przemeczona i wkurzona tym, że ciągle nie mam siły. Na kolejnej wizycie chyba poproszę o l4 na 2 tygodnie, mam nadzieję, że dostanę, bo już nie wyrabiam...

mi połozna polecała kupic cytrynową właśnie. a samej cytryny nie pozwalaja wciskąc, bo twierdzi, że może fałszowac wynik

a jak jak powiedziałam ginowi, ze mam 90 to mnie do kardiologa wysłał
Ja tam mojemu ufam, ma zdrowe podejście do ciąży, długi staż i jak coś się zaczęło dziać, zadziałał szybko i bezbłędnie.

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Jak mi odejdą wody to jadę od razu ( teraz chce naturalnie), rozwarcie może postępować bardzo szybko, a w domu nie chcę urodzić 😁 najwyżej mnie zawroca do domu 😊

Ja w ogóle miałam umowiona cesarke, a na ip odeszły mi wody 😊 i już były 4 cm. Więc i tak bym rodziła wtedy i tak 😊

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Biorę się za malowanie domku tablicą kredowa dla córci, na ścianie ☺ zobaczymy co z tego wyjdzie ☺

Jak już wody odejdą to nie odsyłają, bo jest ryzyko wypadnięcia pępowiny Też chcesz próbować naturalnie? Ja się boję ale chcę bardzo być sprawna zaraz po porodzie.
Pochwal się tablicą! Ja dziś zdzierałam starą tapicerkę z fotela z lat 60 Chcę go odnowić, w kolejce czeka jeszcze krzesło i komoda Właśnie jakiejś werwy dostałam.

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość

Kupilam mojej malej w Tesco ubranko Chewbacci. Taki kombinezonik w rozmiarze 62.

biedna bedzie musiała dzielić hobby rodziców
Fajne

Cytat:
Mój mi mówił żeby brać cytrynę i jakby w labie coś mówiły, to mam na niego się powołać i wciskać
Dobrze że nie nerki. Kup sok z pokrzywy

Cytat:
Nie przejmuj się, powiedz jej żeby sama na nim spała.

A nie napisałam, przytyłam pierwszy kilogram, cieszę się bo mam ich stanowczo za dużo, fajnie by było żeby już nic nie doszło, ale jakoś w to mi się wierzyć nie chce.
Chciała bym żeby mi się poród zaczął sam, przed 20 lutego, bo mi powiedział że na dobrą sprawę na 20 będzie mi musiał wypisać skierowanie do szpitala. Ciekawe jak tam się będą zapatrywać na naturalny poród.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:43   #808
paulinka009
Zadomowienie

Talking Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Mariea albo zrob tak dla swietego spokoju wez ten materac do domu i go wyrzuc moze tesciowa nie zauwazy ze pod przescieradlem jest nowy a jak zauwazy albo cos powie to wtedy powiedz ze mial robaki i musialas wyrzucic. przynajmniej tesciowa nie bedzie miala szans dziecka na nim u siebie klasc.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:48   #809
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Jej, ja chcę zdążyć do szpitala! mam ze 40 km

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Mariea albo zrob tak dla swietego spokoju wez ten materac do domu i go wyrzuc moze tesciowa nie zauwazy ze pod przescieradlem jest nowy a jak zauwazy albo cos powie to wtedy powiedz ze mial robaki i musialas wyrzucic. przynajmniej tesciowa nie bedzie miala szans dziecka na nim u siebie klasc.
Oj tak bym nie zrobiła, dla świętego spokoju, bo z takimi trzeba krótko, potem będzie ciągle podobne numery robiła, coś o tym wiem...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:49   #810
gapulinka
Wtajemniczenie

Sunny jestem w szoku po przeczytaniu opisu twojego porodu 😃 super.
Jakby tak policzyć to ja urodziłam po 24 godzinach od pierwszych regularnych skurczy które nie sprawiały jakiegoś wielkiego dyskomfortu. Czułam ból taki jak podczas okresu co ok 13 min.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości