Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 12:53   #811
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Jak już wody odejdą to nie odsyłają, bo jest ryzyko wypadnięcia pępowiny Też chcesz próbować naturalnie? Ja się boję ale chcę bardzo być sprawna zaraz po porodzie.
Pochwal się tablicą! Ja dziś zdzierałam starą tapicerkę z fotela z lat 60 Chcę go odnowić, w kolejce czeka jeszcze krzesło i komoda Właśnie jakiejś werwy dostałam.

Nie przejmuj się, powiedz jej żeby sama na nim spała.

A nie napisałam, przytyłam pierwszy kilogram, cieszę się bo mam ich stanowczo za dużo, fajnie by było żeby już nic nie doszło, ale jakoś w to mi się wierzyć nie chce.
Chciała bym żeby mi się poród zaczął sam, przed 20 lutego, bo mi powiedział że na dobrą sprawę na 20 będzie mi musiał wypisać skierowanie do szpitala. Ciekawe jak tam się będą zapatrywać na naturalny poród.
o to super, że waga bardzo nie rośnie. nie wiem ile masz za dużo kilogramów, ale jak byłam u dietetyka na początku ciąży, w jakimś 10 tygodniu, to mi powiedziała, że są kobiety, które w ciąży w ogóle nie tyją i jest to prawidłowe o ile ma się sporo tłuszczyku, dziecko wtedy ma z czego czerpać.
ja już zaczęłam tyć, walczę z moimi zachciankami. pocieszam się, że ponad połowę ciąży nic nie przytyłam, a kiedys musiało się zacząc. chciałabym w 10 kg się zmieścic. zobaczymy jak będzie.
gin się ze mnie śmieje, bo ja się nie mogę doczekać porodu - jestem ciekawa co będzie wtedy jak to powiedział ze śmiechem mój gin - prawo debiutanta
Stary 2016-10-18, 12:55   #812
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Ale Wy już na poważnie myślicie o porodzie, dla mnie to jeszcze kupa czasu haha wczoraj przyłapałam się gdy zapisywalam przydatne linki i wyprawce, pokoiku itp że o porodzie jeszcze nie muszę zapisywać hahahahaha chyba podświadomie wypieram to wydarzenie xd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam spakowaną torbę do szpitala,dzisiaj dorzuciłam ręczniki, jeszcze musze kupić wodę, jakieś chrupacze i zrobić listę co jest do dopakowania-ladowarka,dokumenty, karta ciazy, wyniki badan, ksiazka,szczotka do wlosow

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Widzę, że podobnie jak z moim teściem. Na niego działa tylko dość niegrzeczne warknięcie i powiedzenie czegoś w stylu, że to ja i mąż decydujemy i on nie ma nic do gadania. Bo mial swoje dzieci. Wiele lat sie przed tym powstrzymywalam. Ale on z tych co wchodzi ludziom na głowę i trzeba ostro.

Ja na razie weszlam na "rodzic po ludzku" parę razy. Teraz szukam jakis filmikow z porodu sensownych. Najlepiej z jakims omowieniem, by wysłać mężowi, bo wróci na tyle pozno, ze sie nie zalapie na szkołę rodzenia.

Kupilam mojej malej w Tesco ubranko Chewbacci. Taki kombinezonik w rozmiarze 62.
Załącznik 6696231
biedna bedzie musiała dzielić hobby rodziców

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Chewwy Widziałam go w tesco ale niestety już mam kombinezon
Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny, ale się nakręciłyście z tymi materacami z gryką... Przecież to nie tak, że materac z gryki=robaki inaczej by ich nie produkowali... A że trafiły się takie przypadki, to na pewno efekt zaniedbania na etapie produkcji lub użytkowania.... Nie ma co panikować
My mamy w łóżeczku materac pianka+latex, ale on był zamawiany na wymiar w sklepie z materacami, bo i łóżeczko mamy niestandardowe wydawało mi się, że zapłacę majątek, a tu cena ok 120zł a materac dobrej jakości! I ma pokrowiec z aloe vera - ponoć jakiś bardziej higieniczny i antyalergiczny

Przykro czytać, że tak wiele z Was straciło dzieciątko... To zadziwiające, ilu kobietom się to przytrafia... Ale trzeba się cieszyć, że teraz dzieci rozwijają się zdrowo i już niebawem będziecie się nimi cieszyć u boku

Co do nachalnych teściowych, to ja już moją nauczyłam, że wszystkie zakupy ze mną konsultuje kilka razy wyraziłam swoją dezaprobatę na jej pomysły czy prezenty no i w końcu pomogło lepiej tak, niż robić sztuczną minę z podziękowaniem, w środku się gotować a potem upychać graty po kątach... A moja t ma wyjątkową zdolność do kupowania nietrafionych prezentów

Gratuluję też wszystkich wizyt! Ale dzieciaczki rosną! sQ - 700g to już wielkolud! Ciekawe, ile moje dziecię teraz waży... ale chyba szybko się nie dowiem

Co do porodu, to różnie bywa - czasem lepiej jechać od razu, czasem można spokojnie poczekać w domu jeszcze kilka godzin ja jak poczułam pierwsze bolesne skurcze (ok godziny 21-22), to najpierw zaczęłam liczyć, co ile są. Po ok 2-3h wzięłam długi prysznic, nospę - nie przyniosły ulgi a skurcze były częstsze no to się o 2 w nocy zebraliśmy do szpitala Urodziłam dopiero przed południem...
Za to koleżanka po pierwszych skurczach pojechała od razu do szpitala i po chyba 30 minutach już miała synka u boku Nie ma reguły...

Idę zmielić mięso na gołąbki, bo mnie naszła ciążowa zachcianka
I tak chciałam lateksowy materac, po prostu uważam, że są lepsze. Mam porównanie i naprawdę jest różnica. Na lateksowym w największy upał- zero potówek. A ten gryczany to w lecie ciągłe potówki i zapocona główka
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:56   #813
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Mariea albo zrob tak dla swietego spokoju wez ten materac do domu i go wyrzuc moze tesciowa nie zauwazy ze pod przescieradlem jest nowy a jak zauwazy albo cos powie to wtedy powiedz ze mial robaki i musialas wyrzucic. przynajmniej tesciowa nie bedzie miala szans dziecka na nim u siebie klasc.
oj nie nie nie. to odpada na 100%.
jak tak będziemy robić dla spokoju, to ona nam będzie zwozić śmieci i się potem chwalić czego to nam nie załatwiła
choćbym miała osiwieć, to ją nauczę, że nasz dom to nie śmietnik.
dobra dziewczyny, na następny odcinek afery MATERACYKGATE zapraszam w ostatni weekend października
Stary 2016-10-18, 13:00   #814
zuzkka
Zakorzenienie

Chyba powinnyśmy założyć klub: Trudne przejścia z teściową 😃

Moja też nie jest fajna! 😑

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:02   #815
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
oj nie nie nie. to odpada na 100%.
jak tak będziemy robić dla spokoju, to ona nam będzie zwozić śmieci i się potem chwalić czego to nam nie załatwiła
choćbym miała osiwieć, to ją nauczę, że nasz dom to nie śmietnik.
dobra dziewczyny, na następny odcinek afery MATERACYKGATE zapraszam w ostatni weekend października
Aż poleciałam sprawdzić swoj materacyk, ale wszystko ok.

Ja zapisalam się do takiego programu. Wisiało ogłoszenie na patologii ciąży. Ciężarna do porodu i bodajże rok po nim jest pod opieką zespołu dietetyków (i ich studentów) dieta jest indywidualnie dobierana. A z moją cukrzycą ciążową i hashimoto i tym, że wielu rzeczy nie lubię ciężko jest znaleźć cos do jedzenia. poza tym też mam dużo ciałka, więc każda pomoc się przyda.

Wróciłam ze sklepu i jestem zmęczona a poszłam tylko po jakieś drobiazgi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-18, 13:04   #816
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
o to super, że waga bardzo nie rośnie. nie wiem ile masz za dużo kilogramów, ale jak byłam u dietetyka na początku ciąży, w jakimś 10 tygodniu, to mi powiedziała, że są kobiety, które w ciąży w ogóle nie tyją i jest to prawidłowe o ile ma się sporo tłuszczyku, dziecko wtedy ma z czego czerpać.
ja już zaczęłam tyć, walczę z moimi zachciankami. pocieszam się, że ponad połowę ciąży nic nie przytyłam, a kiedys musiało się zacząc. chciałabym w 10 kg się zmieścic. zobaczymy jak będzie.
gin się ze mnie śmieje, bo ja się nie mogę doczekać porodu - jestem ciekawa co będzie wtedy jak to powiedział ze śmiechem mój gin - prawo debiutanta
Mnie czasem nie udaje sie walczyć z zachciankami. Wczoraj kupiłam kawałek tortu u Sowy - chrupiąca malina bo juz nie pamietam kto, ale ktos wspomniał o pączku jak tylko wroce do domu to go zjem
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:08   #817
Fantazja_
Zakorzenienie

Nie no ja byłabym świnia jakbym powiedziała, że moja T jest zła ogólnie jest spoko, dobrze gotuje stara się pomóc, ale.....czasem właśnie nadgorliwie, ma dziwne pomysły np. jeśli chcesz używany wózek to szukaj w takich a takich dzielnicach bo wtedy na pewno będzie porządny OMG zostawię to bez komentarza. Ogólnie to typ osoby, która uważa się za guru czasem (zresztą sama to potwierdziła jak wspominała, że nawet szef słuchał jej decyzji jako kierowniczki bo zawsze były trafione), jedno słowo NIE nie wystarcza dla mnie sposobem jest nieporuszanie tematów pt. ja i moje dziecko, wyprawka.

Mój maluszek dziś jakiś taki spokojny siedzi...dobrze, że jutro wizyta u gina
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:09   #818
ewemis
Raczkowanie

sunny_eyes gratuluje ekspresowego porodu
Moja mama też rodziła ekspresowo Gdy urodziła mnie, to był 34tc i była w szpitalu na podtrzymaniu. Ok 20tej siedziała na świetlicy z innymi ciężarówkami i chciała obejrzeć film "Czas dojrzewania", tak bardzo chciała, że ignorowała coraz to częstsze skurcze Gdy dziewczyny z sali, w końcu doniosły na nią położnej okazało się że rodzi. O 21.20 ja byłam na świecie a moja mama po czyszczeniu, poszła sobie na świetlice ale załapała się już tylko na napisy końcowe
Z kolei jak rodziła mojego młodszego brata i o godzinie 7 rano odeszły jej wody, poszła sobie do szpitala na nogach zahaczając po drodze o piekarnie "bo w szpitalu jej jeść nie dadzą" a o 10tej młody był na świecie
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:11   #819
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Mnie czasem nie udaje sie walczyć z zachciankami. Wczoraj kupiłam kawałek tortu u Sowy - chrupiąca malina bo juz nie pamietam kto, ale ktos wspomniał o pączku jak tylko wroce do domu to go zjem
nie jedz go!!! wyślij go mi za mną ostatnio chodził smalec robiony, swojski - dostałam od teściowej a ze słodkich (bronię się jak mogę) jabłecznik i sernik
Stary 2016-10-18, 13:12   #820
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
wow szybki szpil ogólnie jak czytam, czy oglądam o porodach to zaraz mi się chce płakać, rozklejam się....
A ja się właśnie rozkleiłam, bo coś tak mówie do męża ile pamięta z porodu Michasia i od słowa do słowa włączył naszą pierwszą piosenkę z wesela i sobie potańczyliśmy. I jakoś tak mi się poryczało, uwielbiam tą piosenkę

I tak sobie myślę, że już tyle czasu za nami, czasami mam go ochotę udusić na miejscu, ale nie wyobrażam sobie życia bez tego głupola. Ach chyba się starzeje i jeszcze hormony ciążowe bo sentymentalna się strasznie robię
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:12   #821
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Moja mama też rodziła ekspresowo Gdy urodziła mnie, to był 34tc i była w szpitalu na podtrzymaniu. Ok 20tej siedziała na świetlicy z innymi ciężarówkami i chciała obejrzeć film "Czas dojrzewania", tak bardzo chciała, że ignorowała coraz to częstsze skurcze Gdy dziewczyny z sali, w końcu doniosły na nią położnej okazało się że rodzi. O 21.20 ja byłam na świecie a moja mama po czyszczeniu, poszła sobie na świetlice ale załapała się już tylko na napisy końcowe
Z kolei jak rodziła mojego młodszego brata i o godzinie 7 rano odeszły jej wody, poszła sobie do szpitala na nogach zahaczając po drodze o piekarnie "bo w szpitalu jej jeść nie dadzą" a o 10tej młody był na świecie
Niektóre kobiety stworzone sa do rodzenia dzieci
Stary 2016-10-18, 13:13   #822
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
nie jedz go!!! wyślij go mi za mną ostatnio chodził smalec robiony, swojski - dostałam od teściowej a ze słodkich (bronię się jak mogę) jabłecznik i sernik
A w życiu! tylko ja go moge zjesc
Stary 2016-10-18, 13:13   #823
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam ostatnio ochote na kanapki z serkiem topionym, wędliną, pomidorem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem- jem tak już 3 dzień
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:14   #824
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
To ja mam ostatnio ochote na kanapki z serkiem topionym, wędliną, pomidorem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem- jem tak już 3 dzień
Takie kanapki sa najlepsze na obiad
Stary 2016-10-18, 13:15   #825
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Takie kanapki sa najlepsze na obiad
Od 3 dni to moje śniadanie, obiad i kolacja
Stary 2016-10-18, 13:17   #826
mariea
Zakorzenienie

Escorpio smacznego!!!
ja jak mam na coś chęć to cisnę to ze 3 dni, a potem mi się zmienia i coś innego bym wkoło jadła
tylko ochota na sushi jest częsta i niezmienna

dziś przychodzi z h&m wymieniony rozmiar ciuszka mojego bobasa i dla mnie koszula na guziki (wysyłałam wam linka) juz nie moge sie doczekac

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-10-18 o 13:18
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:18   #827
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Chyba powinnyśmy założyć klub: Trudne przejścia z teściową 😃

Moja też nie jest fajna! 😑

Ja bym mimo wszystko dała Trudne przejścia z mamą/teściową

Cytat:
Co za kobieta Super, ze tak szybko sie udaje niektórym.

sunny, ekspresowy poród

Cytat:
Niektóre kobiety stworzone sa do rodzenia dzieci
Moja koleżanka np. Byla bardzo zdziwiona, ze juz urodzila, bo 'nawet nie zdazyla sie zmeczyc"...

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:19   #828
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio smacznego!!!
ja jak mam na coś chęć to cisnę to ze 3 dni, a potem mi się zmienia i coś innego bym wkoło jadła
Ja mam non stop ochote na pizze, ale jak już mam okazje ją zjeść to mi sie odechciewa weź zrozum babe w ciąży
Stary 2016-10-18, 13:20   #829
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Ja już kolejny dzień z rzędu jestem na etapie bułek z wędliną, serem, pomidorem i ogrrrromną ilością cebuli
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:20   #830
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już kolejny dzień z rzędu jestem na etapie bułek z wędliną, serem, pomidorem i ogrrrromną ilością cebuli
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ze swoim dziwactwem
Stary 2016-10-18, 13:21   #831
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy mi sie nie chce robic takich pietrowych kanapek

Cytat:
Escorpio smacznego!!!

dziś przychodzi z h&m wymieniony rozmiar ciuszka mojego bobasa i dla mnie koszula na guziki (wysyłałam wam linka) juz nie moge sie doczekac

Też tak mam. Dzisiaj mi sie przypomnialo, ze na poczatku jadlam tylko kanapki z maslem i pomidorem, a pozniej mialam faze na paprykarz

Stary 2016-10-18, 13:21   #832
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
uuu full wypas ja dziś sobie zrobiłam kanapki z sałatą, wędlinką, pomidorkiem i odrobinka majonezu
Stary 2016-10-18, 13:21   #833
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja tam na śniadanie jadłam sernik

Ale zaraz odgrzeję sobie obiad
Stary 2016-10-18, 13:22   #834
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Sunny jestem w szoku po przeczytaniu opisu twojego porodu 😃 super.
Jakby tak policzyć to ja urodziłam po 24 godzinach od pierwszych regularnych skurczy które nie sprawiały jakiegoś wielkiego dyskomfortu. Czułam ból taki jak podczas okresu co ok 13 min.
U mnei nie było żadnych objawów, jeszcze ok 20 tż ciągnął mnie na spacer, ale mu odpowiedziałam, że nie idziemy bo się dziwnie czuje. Na pytanie co mi jest dokładniej nie umiałam sprecyzować, po prostu dziwnie się czułam.
Co do skurczy to ja praktycznie poczułam dopiero parte, wcześniej bolał mnie tylko brzuch i kręgosłup jak na okres. A na tekst do położnej, gdy mi zakładała wenflon, że muszę jeszcze chyba kupe, to był tylko popłoch w oczach "proszę natychmiast pomóc żonie iść na pokój i założyć szybko koszulę" i wołanie do drugiej położnej, że ma dzwonić na pediatrie, a ona idzie na porodówke już. Koszule zakładałam mając parte i zanim dotarłam do fotela to po drodze były 2 przystanki na przejście 20m bo akurat były skurcze.
Ogólnie jeśli któraś zastanawia się jak wyglądają skurcze parte to opisałabym je jako muszę na tron teraz już natychmiast...
Stary 2016-10-18, 13:22   #835
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam non stop ochote na pizze, ale jak już mam okazje ją zjeść to mi sie odechciewa weź zrozum babe w ciąży
haha moj Tz stara sie sprostać moim zachciankom, ale często sie spoznia, bo nastawia się ze mam na coś chętke, kupuje mi to zeby zrobic niespodzianke, a ja ja tymczasem juz na to patrzec nie moge i jakies inne pożywienie jest obiektem moich westchnień
Stary 2016-10-18, 13:23   #836
Shiruvii
Zakorzenienie

W ogole wczoraj odebralam spodnie ciazowe (moje pierwsze) i sa meeeeeeeega wygodne Serio, nie wiedzialam, ze sa takie super. Nawet wymyslilam, ze po ciazy tez bede w takich chodzic

Tylko nie moge plaszcza zimowego znalezc

Stary 2016-10-18, 13:23   #837
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jakoś się nie obawiam porodu mimo wielu strasznych opowieści:p ale może jak będzie bliżej to będę panikować. Na razie ta ciąża tak daje mi popalić, że mogliby mnie ciąć bez znieczulenia byle juz bylo z głowy.

Bardziej sie obawiam tego, że po porodzie zostanę tam w szpitalu sama, bez TŻ zdana na siebie dzięki Bogu nigdy nie musiałam być w szpitalu i tego sie najbardziej boję. Że bede wykończona, obolała a dzieciaczek bedzie zdany tylko na mnie

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:25   #838
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jej, ja chcę zdążyć do szpitala! mam ze 40 km

Oj tak bym nie zrobiła, dla świętego spokoju, bo z takimi trzeba krótko, potem będzie ciągle podobne numery robiła, coś o tym wiem...
Ja tez bym to załatwiła inaczej ale koleżanka mam wrażenie że jest bardziej pokojowo nastawiona

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:27   #839
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Bardziej sie obawiam tego, że po porodzie zostanę tam w szpitalu sama, bez TŻ zdana na siebie dzięki Bogu nigdy nie musiałam być w szpitalu i tego sie najbardziej boję. Że bede wykończona, obolała a dzieciaczek bedzie zdany tylko na mnie

w szpitalu nie będziesz zdana na siebie, chyba położne pomagają. z tego co wiem jak ktoś nie ma siły po porodzie to przejmują opiekę nad dzieckiem, choć częściowo, więc na pewno sama na siebie nie będziesz zdana. ja się boję potem w domu. ale Tz najpierw wezmie urlop. chyba tego tacierzynskiego są 2 tygodnie, do tego 2 tygodnie opieki nade mną po porodzie, to z miesiąc łącznie bedzie. liczę, że po miesiącu już dam radę zostać sama w domu, mama obiecała, że mi pomoże, choć nie wie czy p tylu latach pamięta jak się trzyma takie maleństwo nie pomaga mi taki tekst na pewno
Stary 2016-10-18, 13:28   #840
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo ale bym sobie zjadła dakłasa jak tak mówisz o wypiekach sowy... Chyba zrobię go na weekend
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości