|
|
#1351 | |||||
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Jesuuuuu, ale mnie moja szefowa wkurza
A ona do mnie dzwoni z pytaniami: - gdzie ma szukać dokumentu na temat x (w segregatorze o tematyce x, raczej ), - co ma zrobić jak się faktura przeterminowała (ooo, rly? nie wpadła na to, żeby ją dać księgowej do zapłaty ), - "jak zmienić ten formularz - przecież on jest w Excelu" (szatański program nie do ogarnięcia).Serio, ja nie mam już głowy do tego, żeby być jednocześnie w trybie "praca" i w trybie "mama". Ja nawet nie wiem czy po moim powrocie cokolwiek będzie w tym miejscu, a jeśli będzie to czy ja będę chciała być osobą, która gasi światło w naszym gimnazjum (szczerze wątpię). Jakoś szkoda mi się spalać dla niepewnej idei, jak czuję, że muszę oszczędzać siły dla czegoś innego.
|
#1353 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. jakaś klątwa, nie? 3. wyciągnąć cycek na mrozie A tak serio jak śpi to szkoda budzić. Kiedyś jeszcze będzie słońce... kiedyś... chyba... ![]() 4. niestety jeziorko jako takie się nie załapało ze względu na zbyt wąski obiektyw, cyknęłam tylko dżefka, krzaczki i domek. 5. zazwyczaj nie "czuję" wierszy, ale ten mnie przygnębił. Piękny Cytat:
![]() No więc nie mam wizji na zdjęcia mhroczne typu stare zamczyska w paprociach - no bo gdzie ja to znajdę, kiedy tam pojadę, po prostu nierealne na obecną chwilę. Skupiam się na tym, co mogę sfotografować bez jeżdżenia po Polsce czy świecie. Właściwie nie pociągają mnie klimaty wielce mroczne i gotyckie, na zdjęciach wolę melancholię, ciepłe kolory, tematykę sielsko-plenerową. Jeśli chodzi o dziedzinę, to nie mam ambicji. Nie interesuje mnie reportaż, street, lifestyle czy portrety. Zresztą gdzie i kogo miałabym fotografować... Czasami myślę, że fajnie byłoby podłapać jakiś ciekawy temat i zrobić dla siebie jakby "cykl" zdjęć, ale nie jestem dostatecznie czasowo dysponowana ani ogarnięta technicznie. Fotografowanie didów mnie o dziwo kręci. Liczyłam, że jesienią uda mi się porobić jakieś klimatyczne foty, ale widać jak jest - deszcz, chmury, drzewa ciągle zbyt zielone, zero mgieł. Może w listopadzie będzie TA pogoda. Póki co pstrykam w domu, na placu zabaw na odwal, na pamiątkę "do albumu w kompie" i próbuję się w ten sposób uczyć. Jeśli chodzi o dzieci to inspirują mnie np: https://500px.com/elenashumilova - zwłaszcza tam niżej w galerii, zdjęcia zimowe https://500px.com/adrianmurray - te dzieckie https://500px.com/magdaberny - też niżej, ponure jesienne https://500px.com/gosia-jurasz https://500px.com/lisaholloway - te są zbyt słitaśne, ale zachwyca mnie wykorzystanie naturalnego światła Oczywiście dzieli mnie przepaść od ich poziomu ![]() Że nie wspomnę o warunkach, hmmm, terenowo-mieszkalnych. Nie mam pól, fajnych lasów, drewnianej chaty, drewnianych zabawek, pomostu, wszystkich tych klimatycznych dupereli, nawet światło w mieszkaniu jest słabe, a zachody słońca odbywają się za blokami i na podwórka już światło nie dociera po 15tej. Ale twardo chodzę po okolicy i szukam miejscówek na zaś. Ponadto modelka (czyli N) nie chce współpracować nad czym wielce ubolewam, nie ma mowy żeby ją jakoś ubrać, ustawić. Pozostaje mi mały. Poza tym lubię pstrykać jesień, ot tak. Pocztówkowo, kiczowato. Parki, drzewa, badylki. Tematyka bez ambicji, choć chciałabym w miarę zaawansowania wcisnąć w to odrobinę artyzmu. Jeśli chodzi o badylarstwo, to jaram się poniższymi zdjęciami. Ale nie mam pojęcia jak uzyskać podobne efekty. Fotoszop? Specjalne obiektywy, blendy, światło? http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...rden,p74367139 http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...notes,p3705566 http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...gled,p50752696 http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...tumn,p47399940 Co do cykli (cyklów?) tematycznych, to kręci mnie np. coś takiego: http://kingataukert.com/projekty-per.../brussel-gent/ http://kingataukert.com/projekty-per...ojects/berlin/ ale to też za wysokie progi. Hmm, w sumie potem podeślę Ci linka do swoich wypocin. Od razu uprzedzam, że to nędza jest, coś tam tylko próbuję podpatrywać. A niektóre fotki są całkiem zwyczajne, ino że jesienne, więc je lubię i trzymam. Przejrzałam sobie instagram tej, którą podlinkowałaś. Jednak nie w moim stylu te zdjęcia, wolę cieplejszą i bardziej intensywną kolorystykę. Tak bardziej na bogato Niemniej takie chłodnawe, mało kontrastowe zdjęcia są chyba szalenie modne.Może o tym zdjęciu pisałaś? https://www.instagram.com/p/BJ7VB-xBnrX/ Uff, się rozpisałam. Wrzucam okolice jeziorka i wymarzony dom - zdjęcia z rodzaju "pocztówki"
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2016-10-18 o 12:26 |
||
|
|
|
#1354 |
|
Nindżopesz
|
Flo
Trzymam kciuki.
|
|
|
|
#1355 |
|
Mother of Cats
|
Flo
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Red, a masz konto na Instagramie? |
|
|
|
#1356 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
Flo
Miłego dnia całemu Baru ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Fidzeu Agnyskę
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Znad obiadowych zapachów
No jest, maruda, jest
|
#1359 | |||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2.plebejską cenę to może mieć kurna chata , nie dworek , dworek musi mieć szlacheckom ![]() Cytat:
Cytat:
![]() druga kawa mi się skończyła właśnie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Parabel, ale ja tym razem tylko do czwartku na zwolnieniu
A ona jak na razie wszystkie terminowe sprawy mi na czwartek przekłada, bo sama nie jest w stanie tego ruszyć (ok, byłabym niesprawiedliwa - tabelę Excelową przerobiła ręcznie na wordowską; da się? da się Nareszcie się ogarnęłam i wystawiłam kilka zalegających rzeczy na alle :pękazdumy:
|
#1361 | ||
|
BAN stały
|
Znad trzeciej
Cytat:
![]() Dwa razy przysnąłem w trakcie ![]() ![]() My tu sobie śmichy-chichy, a to w sumie przerażające jest, co się w tej naszej polityce dzieje ![]() Cytat:
![]() Mam jakąś fiksację ostatnio w temacie Rodowicz ![]() --- Przejścia z elektrykiem zakończone pomyślnie Mam straszną ochotę na babkę ziemniaczaną, ino boczku mi brak, a kiełba to już nie to, hmmm...
|
||
|
|
|
#1362 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mnie wczoraj gaz wyszedł, jak już miałam w połowie upanierowane mięso
na szczęście dziś mają przywieźć, to jest szansa na obiad ale i tak - od 18-go marca to wytrzymał arcydługo
|
#1363 |
|
Nindżopesz
|
Pff
Ale dobsz, wieczorem zamiast liczyć w myślach drożdżówki przed snem, poczytaj sobie moje wynurzenia
|
|
|
|
#1364 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() 2.Trędowata tak, kurna chata stanowcze NIE ![]() 3.z kiełbasą to nie to Cytat:
Cieeeemno, ziiiiiimno Zapisz
Zapisz Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-10-18 o 18:12 |
|||
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam na pyszczek...
Miłego wieczoru całemu Baru
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
A kto Wam drzwi pilnuje ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1367 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to o drożdżówkach było chamskie i nie na miejscu! Mam tylko nadzieję, że o Stefcię Rudecką Ci chodzi, a nie o jakąś mieszkankę leprozorium Cytat:
![]() Cytat:
To Tyyy?! W tym przebraniu kukurydzy jesteś nie do poznania! |
||||
|
|
|
#1368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moich czasów się nie chodziło ufff, byliśmy jakimś eksperymentalnym rocznikiem Ocieplić czym? Może styropianem? Zobaczę, czy mi wcześniej nie zemrze... bo ja nie ufam swojej opiece nad roślinami nic a nic, nie znam się na tym Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś ciekawego?
|
|
#1369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I see Cytat:
Zdjęcia jednak mówią więcej niż słowa Widzę wspólny mianownik - BAŚNIOWOŚĆ! Jakbym oglądała kadry z baśni. Bardzo Twój trop, bardzo spójne, bardzo Ci kicicuję. BTW, najbardziej w moim guście jest Berny (lubię surowość w foto, nie przepadam ososbiście za bajerami) a najbardziej filmowa/baśniowa Shumilova. A pośrodku stoi Murray, wciąż filmowo, ale realistyczniej, równowaga w bajerancji, pomiędzy magią a rzeczywistością. Fajny balans. Zdecydowanie chwyta za serce. Cytat:
a takiej nie zapamiętuję. Nie, to nie to zdjęcie. Wryło mi się w mózg, i jestem na granicy zapytania babkę o link do niego, ale nie wiem czy warto, bo zapewne dla reszty swiata jest normalne 2. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-18 o 21:21 |
||||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Na Ciebie dużo za duże
![]() Zaczęliśmy już dziś trzeci film i coś mi się wydaje, że też go porzucimy w trakcie
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Styropian izoluje budynki, więc bluszczowi chyba nie zaszkodzi. Ale to mój laicki wniosek na podstawie izolacji kondygnacji w chacie Na zewnątrz mam tylko iglaki, które jeszcze nie wiem jak potraktuję na zimę. I czy w ogóle, w końcu to iglaki.
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mamy wspólne lipy, a może się ustrzeżemy przed czymś.Poradnik chyba pozytywnego myślenia był nie do przejścia. Tak sztucznej, wymuszonej gry nie daliśmy rady strawić. Poza tym no nie mogę tego gościa, uważam, że minął się z powołaniem. Jest tragiczny. I tak, w snajperze też O, Bradley Cooper Koszmar ekranu.
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Berny ma fascynująco ponury styl, ale moje didy są na to zbyt żywiołowe i uśmiechnięte. Jako melancholijne w duchy w posępnym zagajniku będą sztuczne. Shumilowa i Murray to kierunek, który najłatwiej byłoby mi podpatrywać - zwyczajne dzieci, w miarę zwyczajna okolica wspomagana ciekawym światłem i akcesoriami (te jeżyki np.). Pisałaś o mrocznych zdjęciach, znasz kogoś, kto fotografuje w tym stylu? Bo nawet nie mam pojęcia jak to mogłoby wyglądać, od razu myślę o tych śmiesznych, gotyckich fotomanipulacjach albo portretach na cmentarzu. Ogólnie to dzięki ![]() Jestem ciekawa kto inspiruje Polly
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez mrok, nie mam na myśli gotyku, a właśnie cień lasu. Zimną zieleń lub coś na kształt z twojego avka. Brak tej ogólnej wesołości, bajkowości, anielskości, ciepła. Natomiast to nie jest tak, że mi sie podoba tylko mrok Nie nie. Ale mam jakiś głęboki sentyment i szacunek do obrazów które nie krzyczą wszystkim co najlepsze, są nienachalne i tajemnicze. Że nie do końca wiadomo, o jakie emocje tam chodzi. Obrazy nie budzące powszechnego zachwytu. W tej chwili nie sypnę linkami, bo jak pisałam, ot natrafiam na takie. Ale będę pamiętać, i wrzucę przykłady przy okazji. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-18 o 23:26 |
|
|
|
|
#1376 | |||
|
BAN stały
|
U młodych roślin korzenie najważniejsze, można nawet doniczkę kilkoma gazetami okręcić
Cytat:
![]() Cytat:
Może faktycznie Paulem Newmanem to on nie jest, ale w filmach "lekkich, łatwych i przyjemnych" bardzo go lubię, taki swój chłop ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1377 | |||
|
Panaroja
|
snad bólu guowy i niewyspania (dziękuję kotecki
) Cytat:
![]() 2. uuu , na bogato 3.mnie Klenczon jakoś z wakacjami nie wiem czemu ![]() Cytat:
a to dziwne że was do kina nie ciągali na twórczość radziecką ![]() 2. Cytat:
2. ideu ómrzeć
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#1378 | ||||
|
BAN stały
|
Znad śniadania
Lata całe go nie widziałem, teraz już pewnie siwy jak gołąbek? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Leje Kothy pojadły i śpią, święty spokój |
||||
|
|
|
#1379 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
2.burżujstwo normalnie 3.z powodu skutki zachowania kotecków po nocy ![]() 4.a u nas piękne słońce
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wyłoniłam się znowu Aktualnie rozpływam sie nad zdjęciami E. Shumilovej, które zapodała Red Od wczoraj nie mogę dojść do siebie po nich... Dzięki ..ach i och ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

!!!

Trzymam kciuki.

W tym przebraniu kukurydzy jesteś nie do poznania! 

Może mamy wspólne lipy, a może się ustrzeżemy przed czymś.
Koszmar ekranu.