Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 16:25   #2431
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Nie znam się za bardzo bo rzadko piję, ale wczoraj dorwałam malinowo-wiśniową aaach
oooo, żłopałabym
Powinni wyprodukować bavarię z ekstraktem z liści malin

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Dzisiaj wstała o 13 jak wróciłam z zakupów, to akurat pindrzyła się w łazience. Po 2 godzinach robienia się na bóstwo poszła do sklepu, a ja za chwilę wychodzę na SR, więc pewnie się miniemy...

Historia szpitalnego obiadu zwala na kolana
Co ona, na wczasy przyjechała?

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ja mam kombinezonik taki cieplejszy,pluszowy, ale jeszcze nie zimowy 😊 do tego przykryjemy kocykiem.

Dziewczyny, zazdroszcze Wam, ze imiona macie powybierane. Mnie do glowy przychodza juz coraz absurdalniejsze pomysly 😀 pierwotnie miala byc Laura lub Eliza. Maz chcial bardzo Pole, ja nie zgadzam sie na to imie. Teraz to lista zrobila sie dluga na 15 pozycji i nie mozemy dojsc do kompromisu. 😀 licze na to, ze jak sie urodzi to po prostu bede wiedziec. Poki co dziecko dalej jest Balbinka 😀
Cytat:
Piona! Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, mój synek nadal jest nonamem A do porodu zostało mi jakieś 2-3 tygodnie... I jak się z tż nie dogadamy, to nie wiem co to będzie
Może to jest metoda? Poczekać aż dzieć wyjdzie na świat i dopasować imię.
Stary 2016-10-18, 16:31   #2432
ma_i
Zadomowienie

Dobra dziewuszki, lecę jako wolny słuchacz na SR. Dziś ma się wypowiadać neonatolog. Może się czegoś ciekawego dowiem, nie omieszkam się podzielić zdobytą wiedzą
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:34   #2433
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kombinezonik taki cieplejszy,pluszowy, ale jeszcze nie zimowy 😊 do tego przykryjemy kocykiem.

Dziewczyny, zazdroszcze Wam, ze imiona macie powybierane. Mnie do glowy przychodza juz coraz absurdalniejsze pomysly 😀 pierwotnie miala byc Laura lub Eliza. Maz chcial bardzo Pole, ja nie zgadzam sie na to imie. Teraz to lista zrobila sie dluga na 15 pozycji i nie mozemy dojsc do kompromisu. 😀 licze na to, ze jak sie urodzi to po prostu bede wiedziec. Poki co dziecko dalej jest Balbinka 😀
ja myślałam że wy wybraliście imię Balbinka

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:36   #2434
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie które pewnie było milion razy zadawane. Czy odbierając dziecko ze szpitala ubierzecie je w tz. spiworek czy kombinezon??
ja mam taki sztruksowy i 2 polarkowy ocieplany zaloze oczuwiscie na pajacyka bawelnianego no i ktorys maz dowiezie a jak bedzie zimno to okryje dodatkowo kocykiem

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Kurde, nacytowałam i część zniknęła

Anett, Ty mnie pytałaś o termin? Z om 29.11, z wszystkich usg z I trymestru 9.12, ale dzidzia już wymiarowo nadgoniła. Nie mniej jednak na końcówce wezmą pod uwagę drugi termin.

Ma_i to mięso nie wyszło na pohybel teściowej! Dalej u Was jest? Jak się sprawuje?

Rozwalają mnie te szpitalne kulki z ziemniaków. Dostałam na obiad mięsko które wymagało siłowego rozwiązania przy krojeniu tym tępym nożem do masła. Spięłam się tak, że aż ta kulka ziemniaczana oberwała obuchem i przeleciała przez pół sali. I wyobraźcie sobie, że ni chu chu się nie rozpadła normalne ziemniaki rozsypałyby się jak nic A ona calutka bez uszczerbku. Nic tylko podnieść, dmuchnąć i odstawić na talerz
hehheheh ah te szpitalne posilki

[QUOTE=Listopadowaa;665172 96]No bo ma...

Kurde jestem kiepska panią domu. Robię obiad dla TŻ, słabe to :d czym przyprawiacie sos pomidorowy ?[/QUOT

ja zazwyczaj robie z cukinia i selerem naciowym do tego mieso mielone a jesli sam sos to tylko czosnek odrobina vegety i pieprzu
a jak mam to bazylia ale musi byc swierza

Cytat:

ja niby mam wybrane Aleksandra ale nie wiem do konca czy bedzie pasowac podejrzewam ze jak ja zobacze bede wiedziec

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jak ktoś chce sprzedać to raczej całość a ja sam nawilżacz mam, brak tylko tego cholernego zasilacza
poszukaj moze na olx czesto takie zasilacze sprzedaja
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:36   #2435
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
1.
2.
3. Córcia będzie wniebowzięta

I dobrze! Głodna ciężarna to zła ciężarna

Płomień też z kartonu :P gdzieś takie widziałam jako deko świateczne

dylematy

Planuje cienki polarowy kombinezon.

Stan błogosławiony pfff

Normalnie jak Was dziś czytam to ataków śmiechu dostaje
No umiecie człowiekowi nastrój poprawić. I jak mi źle i coś boli i się naczytam, że Was boli jeszcze bardziej to mi jakoś lżej

Cytat:

Cytat:
Piona! Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, mój synek nadal jest nonamem A do porodu zostało mi jakieś 2-3 tygodnie... I jak się z tż nie dogadamy, to nie wiem co to będzie
Baletnica, Mai znam ten ból - u mnie to samo - dalej noname

Któraś tu pisała o tych przyprawach w ciąży, że cynamonu nie wolno a ja od dwóch trymestrów piję kawę z cynamonem , ale to są takie śladowe ilości że nie będę sobie dobierać do głowy
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:39   #2436
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Któraś tu pisała o tych przyprawach w ciąży, że cynamonu nie wolno a ja od dwóch trymestrów piję kawę z cynamonem , ale to są takie śladowe ilości że nie będę sobie dobierać do głowy
Ja też słyszałam, że może wywoływać skurcze, ale to raczej w większych ilościach dlatego zrezygnowałam z cini minis (potrafię zjeść na raz pół paczki :P), ale taka mała ilość do kawy czy kawałka szarlotki jest ok
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:45   #2437
sosowhat
Wtajemniczenie

nie kupilismy tej szafki z biedry bo jakaś taka bardziej łazienkowa była także nie tylko na ziemniakach i cebuli bedziemy zyc xD
nawet na pocieszenie kupiłam sobie winogronka i mandarynki
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:47   #2438
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

Eee, myślałam, że naprawdę będzie Balbinka
Pola uwielbiam to imię. Apolonia, Pola no cudo.
U nas nie było większego problemu z wyborem imion. TZ nie chciał Poli, więc podsunęłam Paulinę. Spodobało mu się i tak zostało. Z synkiem to TZ dawał propozycje. I jak zdecydował się na Adasia to nie protestowałam.
Stary 2016-10-18, 16:54   #2439
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Mnie się podobają, ja lubię długie sztućce.
Ile dałaś?
48sztuk, komplet po 12 kazdej sztuki trochę wiecej niz 400 zł. Mysle, ze nie duzo.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
z wyglądu bardzo eleganckie, ale najważniejsze jakie ty masz odczucia, bo jeśli źle ci się będzie nimi jadło to chociaż będą najpiękniejsze to to nic nie da. My np mamy kilka rodzajów małych łyżeczek w domu, a używam tylko jednych bo reszta mi nie pasi
my specjalnie kupilismy komplet po 12. Bo mamy zmywarke i chcemy zeby wszystko bylo jednakowe.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie które pewnie było milion razy zadawane. Czy odbierając dziecko ze szpitala ubierzecie je w tz. spiworek czy kombinezon??
spiworek do fotelika.
Ale muszę najpierw kupic
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 16:56   #2440
pstryczek84
Zakorzenienie

Boziu, 10 stron do nadrobienia
no to wam teraz pospamuje

na ktg ok, jesczze sie nie rozkurczam Jak to moja ginka powiedziala - "wszystko w porzadku"
i uprzejma pani na izbie przyjec nie wziela ode mnie kasiorki, ale powiedziala ze i tak juz pewnie mnostwo pieniedzy wydalam a i jeszce troche wydam wiec ona juz nic ode mnie nie wezmie

na oddziale spokojnie, zadnej rodzacej, ze mna lezala tylko jedna babeczka na tej przedporodowej bo jej sie wody saczyly. atak to spokoj

potem bylismy u okulisty, i ja i mlody. wszystko ok. mlody kontrola za 2 lata (no chyba, ze cos by niepokoilo to wczesniej) a ja za rok. jedynie co, to mam czesciej nosic oxy

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Pstryczek, dopiero teraz widzę zdjęcia pokoiku! bardzo ładny!

A powiedz mi, tą falbankę na materac to założyłaś na prześcieradło, czy na to założysz prześcieradło? Mi wczoraj ta falbanka przyszła i nie wiem właśnie jak potem na to prześcieradło z gumką założyć
ja zrobilam tak - na materac dalam ten podklad nieprzemakalny, na to przescieradlo z gumka (mam je jeszcze nowki po Kubie wiec nie zalowalam se ) a na to dopiero to biale z falbankami

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:01   #2441
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, nacytowałam i część zniknęła

Anett, Ty mnie pytałaś o termin? Z om 29.11, z wszystkich usg z I trymestru 9.12, ale dzidzia już wymiarowo nadgoniła. Nie mniej jednak na końcówce wezmą pod uwagę drugi termin.

Ma_i to mięso nie wyszło na pohybel teściowej! Dalej u Was jest? Jak się sprawuje?

Rozwalają mnie te szpitalne kulki z ziemniaków. Dostałam na obiad mięsko które wymagało siłowego rozwiązania przy krojeniu tym tępym nożem do masła. Spięłam się tak, że aż ta kulka ziemniaczana oberwała obuchem i przeleciała przez pół sali. I wyobraźcie sobie, że ni chu chu się nie rozpadła normalne ziemniaki rozsypałyby się jak nic A ona calutka bez uszczerbku. Nic tylko podnieść, dmuchnąć i odstawić na talerz
omg hahahah Ktoś na sali to widział? Dobrze, ze nikt nie oberwał tą kulką

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Która bavaria jest lepsza? Czerwona czy srebrna(pszeniczna)? Dorwałam w Piotrze i Pawle, kupiłam czerwoną, ale myślę czy nie wziąć jeszcze kolejnym razem tej drugiej.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Mogłybyśmy się licytować kto jest kiepściejszy w prowadzeniu domu, naprawdę.
Zioła prowansalskie,oregano, bazylia (wcześniej rozcieram w zagłębieniu dłoni, aromat jest lepszy). Dodaję też troszkę cukru żeby przełamać smak i sok z cytryny do smaku (żeby nie było mdło). Pieprz, sól
to ja tak wlasnie przyprawiam i srednio dzisiaj mialam ocohote na ziola. Tz zjadł, a ja to wpychalam na sile. Zrobiłam ten sos na papryce, dalam odrobine oregano, pieprz ziolowy i troszkę octu winnego i cukru. No to nie to. Nic mi nie smakuje ostatnio

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
A do czego ma być ten sos? Fajnie smakuje z bazylią, ziołami prowansalskimi, oregano, no i sól, pieprz of kors

Nie znam się za bardzo bo rzadko piję, ale wczoraj dorwałam malinowo-wiśniową aaach
Z makaronem jedlismy:P
Stary 2016-10-18, 17:02   #2442
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

to ja tak wlasnie przyprawiam i srednio dzisiaj mialam ocohote na ziola. Tz zjadł, a ja to wpychalam na sile. Zrobiłam ten sos na papryce, dalam odrobine oregano, pieprz ziolowy i troszkę octu winnego i cukru. No to nie to. Nic mi nie smakuje ostatnio

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

tez takie cos dzis mialam obiadowo tylko sos pomidorowy z kurczakiem... i wyjadłam sam makaron
Stary 2016-10-18, 17:03   #2443
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj zaczynam od podsmażenia na niewielkiej ilości tłuszczu czosnku z cebulką, potem dodaję pomidory i przyprawy: bazylia, sól, pieprz i jak ktoś lubi ostry to trochę papryczki chili. Duszę to i potem blenduję. Wychodzi pycha sos

Dużo piszecie. Mi jest wygodnie spać na lewym boku. Ale dopóki brzuch był mały, to spałam na brzuchu - najlepsza dla mnie pozycja. Jedyną przeszkodą jest spanie na płasko. Muszę mieć wyżej głowę bo inaczej zgaga się uaktywnia.

Kaga
Chociaż po porodzie jak byłam mega głodna, to jadłam wszystko. Na chwilę obecną - nie dziękuję.
Bo to jest pierdołowaty wątek Nawet o widelcach dyskutujemy:P
Ja nie zblendowałam, a pomidory mialam z lidla takie z czosnkiem.
Stary 2016-10-18, 17:05   #2444
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

mam takiego strasznego lenia od kilku dni.. za oknem ciemno i zimno..nosa z domu nie mam ochoty wystawiać. Powinnam chociaż jakiś dobry obiad z nudów zrobić... no ale nie chce mi się!

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:07   #2445
Listopadowaa
Zakorzenienie

[QUOTE=fiii;66518246]ja mam taki sztruksowy i 2 polarkowy ocieplany zaloze oczuwiscie na pajacyka bawelnianego no i ktorys maz dowiezie a jak bedzie zimno to okryje dodatkowo kocykiem

hehheheh ah te szpitalne posilki

Cytat:
No bo ma...

Kurde jestem kiepska panią domu. Robię obiad dla TŻ, słabe to :d czym przyprawiacie sos pomidorowy ?[/QUOT

ja zazwyczaj robie z cukinia i selerem naciowym do tego mieso mielone a jesli sam sos to tylko czosnek odrobina vegety i pieprzu
a jak mam to bazylia ale musi byc swierza

ja niby mam wybrane Aleksandra ale nie wiem do konca czy bedzie pasowac podejrzewam ze jak ja zobacze bede wiedziec

poszukaj moze na olx czesto takie zasilacze sprzedaja
nie używam vegety, nigdy jej w domu nie milam ze swiezymi ziolami jest na pewno pycha, a dzisiaj nie chcialam miesa, bo znowu mam problemy cos mnie cofa po nim...

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Ja też słyszałam, że może wywoływać skurcze, ale to raczej w większych ilościach dlatego zrezygnowałam z cini minis (potrafię zjeść na raz pół paczki :P), ale taka mała ilość do kawy czy kawałka szarlotki jest ok
a ja szukalam w sklepie cini minis ostatnio co chcialam sprobowac ale nie znalazłam....ale za to jem czasami batoniki cini minis...

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
nie kupilismy tej szafki z biedry bo jakaś taka bardziej łazienkowa była także nie tylko na ziemniakach i cebuli bedziemy zyc xD
nawet na pocieszenie kupiłam sobie winogronka i mandarynki

czerwne winogrono jem juz namiętnie od kilku tygodni. Ja wiem, że to ma dużo cukru, ale bardzo mi smakuuje.
A dobre te mandarynki z biedronki?
Stary 2016-10-18, 17:08   #2446
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
mam takiego strasznego lenia od kilku dni.. za oknem ciemno i zimno..nosa z domu nie mam ochoty wystawiać. Powinnam chociaż jakiś dobry obiad z nudów zrobić... no ale nie chce mi się!
w ciązy jestes?
Stary 2016-10-18, 17:09   #2447
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

na ktg ok, jesczze sie nie rozkurczam Jak to moja ginka powiedziala - "wszystko w porzadku"
i uprzejma pani na izbie przyjec nie wziela ode mnie kasiorki, ale powiedziala ze i tak juz pewnie mnostwo pieniedzy wydalam a i jeszce troche wydam wiec ona juz nic ode mnie nie wezmie

na oddziale spokojnie, zadnej rodzacej, ze mna lezala tylko jedna babeczka na tej przedporodowej bo jej sie wody saczyly. atak to spokoj

potem bylismy u okulisty, i ja i mlody. wszystko ok. mlody kontrola za 2 lata (no chyba, ze cos by niepokoilo to wczesniej) a ja za rok. jedynie co, to mam czesciej nosic oxy

ja zrobilam tak - na materac dalam ten podklad nieprzemakalny, na to przescieradlo z gumka (mam je jeszcze nowki po Kubie wiec nie zalowalam se ) a na to dopiero to biale z falbankami
nooo to super Pani na IP sie trafiła , brawo dla tej Pani
No i fanie, ze wszystko ok na badaniach !

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
tez takie cos dzis mialam obiadowo tylko sos pomidorowy z kurczakiem... i wyjadłam sam makaron
o widzę, że czujesz podobnie co ja
Stary 2016-10-18, 17:11   #2448
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja szukalam w sklepie cini minis ostatnio co chcialam sprobowac ale nie znalazłam....ale za to jem czasami batoniki cini minis...

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

czerwne winogrono jem juz namiętnie od kilku tygodni. Ja wiem, że to ma dużo cukru, ale bardzo mi smakuuje.
A dobre te mandarynki z biedronki?
ja tam cini minis czasami jem, albo manne z cynamonem... bez przesady

mandarynki mam akurat z rynku wiec nie wiem... z lidla ostatnio kupowalam to byly dobre, ale cena dalej zabija
Stary 2016-10-18, 17:11   #2449
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
przeczytałam dobry obiad z nudów zamówić
Czuje sie podobnie, z domu nie chce mi sie wychodzić, ale cos mi sie w glowie kreci i nie ma nic w lodowce, to ide zaraz sie szykować i lecimy na spacer a potem na zakupy.
Stary 2016-10-18, 17:23   #2450
kaga90
Zadomowienie

Listopadowa nie widzę zdjęć ale ja tam też lubię długie widelce dla mnie elegancko wyglądają przede wszystkim

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja mam w domu 2 komplety ale i tak mam swoje jakies nie od pary ktorymi jem i moze to glupio zabrzmi lepiej mi nimi smakuje nawet maz wie ktora lyzka i ktory widelec moj i zawsze mi je podaje do obiadu
Dla mnie wcale nie brzmi głupio

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Bardziej bym rzekła zaraza

Ogólnie bardzo ładne, prościutkie. Ale z tego drugiego zdjęcia wydaje się, że widelec ma bardzo długie te zęby.
Nie...to był klops właśnie

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:25   #2451
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Pstryczku, super, ze choc na ktg zaoszczedzilas ja najbardziej bylam przerazona cena za badania na hiv. naczytalam sie ze kosztuja 150-200 zl, a zaplacilam za nie 30

Dziewczyny, Balbinka to pseudonim :-D mam szalone pomysly, ba pewnie po narodzinach bede czesto do corki tak mowic, ale jednak imie zostaje na cale zycie i nie powinno byc glupim zartem :-D
Mam dwie bratanice: Maja i Kaja i juz nawet do meza mowilam, ze jakby nasza corka nazywala sie Gaja ( bardzo mi sie podoba ) to bylby juz wredny zart z naszej strony. :-D nie wiem jakby dziadkowie to ogarneli
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:30   #2452
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Laura to piękne imię ale już Ci to pisałam ja bym wybrała Laure

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Moze ona była do ssania?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bueheheheh wybuchłam śmiechem a jestem sama w sali....ciekawe co pomyślą położne

Stary 2016-10-18, 17:30   #2453
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

no i brawa dla tej Pani!!

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:33   #2454
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Ja zazwyczaj zaczynam od podsmażenia na niewielkiej ilości tłuszczu czosnku z cebulką, potem dodaję pomidory i przyprawy: bazylia, sól, pieprz i jak ktoś lubi ostry to trochę papryczki chili. Duszę to i potem blenduję. Wychodzi pycha sos

Dużo piszecie. Mi jest wygodnie spać na lewym boku. Ale dopóki brzuch był mały, to spałam na brzuchu - najlepsza dla mnie pozycja. Jedyną przeszkodą jest spanie na płasko. Muszę mieć wyżej głowę bo inaczej zgaga się uaktywnia.

Kaga
Chociaż po porodzie jak byłam mega głodna, to jadłam wszystko. Na chwilę obecną - nie dziękuję.
Ale ja bym się chętnie podzieliła jak babka zabierala ode mnie talerz to z wielkim zdziwieniem "to pani nie poje?!!" ja widzę mega plusy pracy męża i teścia bo i nawet po porodzie będą w stanie mi jedzonko przemycić

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jak ktoś chce sprzedać to raczej całość a ja sam nawilżacz mam, brak tylko tego cholernego zasilacza
A np jakbyś zapytała w jakimś sklepie elektronicznym? Może mają kable z takim wejściem?

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
oooo, żłopałabym
Powinni wyprodukować bavarię z ekstraktem z liści malin

Co ona, na wczasy przyjechała?

Może to jest metoda? Poczekać aż dzieć wyjdzie na świat i dopasować imię.
Bavaria z ekstraktem z liści malin to jest dopiero pomysł na biznes! Ciężarne szturmowalyby sklepowe półki

Stary 2016-10-18, 17:37   #2455
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Laura to piękne imię ale już Ci to pisałam ja bym wybrała Laure

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Bueheheheh wybuchłam śmiechem a jestem sama w sali....ciekawe co pomyślą położne

Tak, tak. Laura brzmi pieknie. Mamy poki co 2 typy z ktorymi sie zgadzamy- Laura i Marlena.

Moja mama juz non stop za mna chodzi i mowi " nie powiesz mi jak sie wnuczka bedzie nazywala?" az mnie to wku###a :-D wiec jej mowie, ze dostanie odpis aktu urodzenia i sie dowie :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:37   #2456
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje ze wszystko ok

Stary 2016-10-18, 17:37   #2457
mietowka25
Zakorzenienie

Wkurzyłam się trochę. Napisałam do tych od spiworka który planuje kupić jaka jest gramatura wypełnienia. A oni że to nie są dane do podania konsumentowi... Określenie ciepły jest dla mnie względne...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:40   #2458
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Swoją drogą mam nadzieję, że dobre wyniki będą
kciuki!

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Pomożecie mi rozwiać irracjonalny lęk, że nie będę potrafiła trzymać swojego dziecka?
bedzie dobrze!

Cytat:
Jeszcze tż ma dziś ten tomograf, ciekawe co mu wyjdzie :/
powodzenia!

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66503296]Melduję się po wizycie Usg nie było za to pogmyrał ręcznie. Jak to ujął ''wszystko pozamykane'' No i osiągnęłam magiczne 70 kg na wadze [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
od lipca bez usg? Wyjaśnił czemu nie ma potrzeby? Przecież to już końcówka, dobrze by było sprawdzić ułożenie dziecka, łożysko, przepływy, tempo wzrostu. Dziwne....
no wlasnie, dla mnie tez bardzo dziwne. ja bym nie wytrzymala i poszla prywatnie do innego lekarza

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66503701]Pytałam na poprzedniej czy zrobimy usg bo mąż jest ciekawy ile mała waży a on odpowiedział, że ''na pewno tyle ile powinna'' [/QUOTE]
taaaa, u mnie tez na poczatku Wojtas wazy; tyle ile powinien

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
bo potem trafisz na porodówkę, zrobią usg u zonk bo młoda będzie miała 4,5kg
no dokladnie

Cytat:
Noo to ja mogę spać spokojnie, dziecku niczym nie szkodzę bo jestem na tyle leniwa, że nie używam nic
Nawet tego nivea balsamu pod prysznic nie chce mi się nakładać a co dopiero smarować czymś po
ja to samo

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Właśnie przyszedł obiad...nie tkne tego...co to to nie
jak smierdzacy koltlet to tez bym nie tknela ale te ziemniaki i buraczki to bym wszamala

Cytat:
Jak wyszłam z domu i mówię że chyba musimy się zbierać tak wrzucił części do auta i pojechaliśmy z rozwalonymi kablami

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 17:40   #2459
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
omg hahahah Ktoś na sali to widział? Dobrze, ze nikt nie oberwał tą kulką

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Chciałabym żeby nic mi nie smakowało...a ostatnio mam jakiś wilczy apetyt...jak zazwyczaj jadłam tyle co przed ciążą i dziwilam się np ze wstajecie w nocy jeść tak teraz rozumiem chociaż w nocy jeszcze wstać żeby się najeść mi się nie zdarzyło

Stary 2016-10-18, 17:41   #2460
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Pstryczku, super, ze choc na ktg zaoszczedzilas ja najbardziej bylam przerazona cena za badania na hiv. naczytalam sie ze kosztuja 150-200 zl, a zaplacilam za nie 30

Dziewczyny, Balbinka to pseudonim :-D mam szalone pomysly, ba pewnie po narodzinach bede czesto do corki tak mowic, ale jednak imie zostaje na cale zycie i nie powinno byc glupim zartem :-D
Mam dwie bratanice: Maja i Kaja i juz nawet do meza mowilam, ze jakby nasza corka nazywala sie Gaja ( bardzo mi sie podoba ) to bylby juz wredny zart z naszej strony. :-D nie wiem jakby dziadkowie to ogarneli
A ja też myślałam że będzie Balbinka, ale żeś nas w konia zrobiła Co do badania hiv to ja też placilam 30 teraz i na początku ciazy.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości