|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wieeecznie zmęczona
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam spać, zasnę wszędzie i zawsze Noce bezsenne to u mnie wielka rzadkość. Poza tym jestem typową sową.Ale nie obwiniam tu zdrowia a raczej brak ruchu. Aktywność leczy moją senność i to samo polecam Tobie.
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja dzisiaj przespałam praktycznie cały dzień,wstałam tylko na obiad
oczywiście winę zwalam na to co dzieję się za oknem
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
a ja podobnie... teraz troszkę się ruszyłam tzn siedzę na necie
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
To co tu wypisujemy powinno nas zmotywować do zmiany trybu życia.
Oczywiście, jeśli kłopoty związane ze zmęczeniem wynikają z przeróżnych stanów chorobowych to należy się bez wątpienia stosować do zaleceń lekarza, co nawet mi samej bardzo ciężko momentami przychodzi. Natomiast w innych przypadkach stawiałabym na aktywność fizyczną i zdrowszą dietę, bogatą w odpowiednie witaminy itp.
![]() Edytowane przez nice6irl Czas edycji: 2007-11-07 o 17:05 |
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
mnie pomógł magnez, bierze się tylko raz dziennie, więc niekłopotliwe, z cyfrą 6 w nazwie, chyba magnez B6 czy jakoś tak. Cudów nie ma, ale jest zauważalna różnica.
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdaje mi się że to kwestia niedoboru witamin. Od kiedy zaczęłam łykać codzienie witaminki czuję się o niebo lepiej
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
ja nie mam jak spac w ciagu dnia, ale ogolnie tez tak mam. Jestem nocnym markiem, zasypiam najczesciej po 2 bo stwierdzam "ehh na 10 do pracy".. Wlasnie...a w pracy zwlascza rano jestem na wpol nieporzytomna, pozniej jest lepiej...nadchodzi godz. 14-15 istna masakra.. po pracy tez nie mam jak sobie odespac bo albo jestem z TŻ albo z przyjaciolka.. czasem mysle, ze wyniszczam organizm. W nocy tez nie moge spac, budze sie srednio 3-4 razy. Moge zasnac okolo 3 w nocy, obudzic sie o 9 rano i tak wytrzymac jakims cudem wytrzymac znowu do tej 2... Zastanawiam sie czy nie isc z tym do lekarza bo nie wiem jak dlugo tak pociagne, wciaz jestem oslabiona.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Ciągle zmęczona :(
Cześć, mam problem..
Otóż - nie cierpię wcześnie wstawać - po prostu jestem tzw. "typem nocnym", tzn. ożywam w porze wieczornej, a rano mam problemy, zeby zwlec się z łóżka. Po zajęciach (studiuję), strasznie chce mi się spać i po przyjściu załóżmy o tej 16, potrafię położy się spać i spać od 18-23. Potem wieczorem mam kłopoty, zeby zasnąć i koło się zamyka. Czy ma ktoś jakis sposób, żeby przyjść do domu i pokonać to zmęczenie??? Bo chciałabym po przyjściu do domuoś się wziąść, coś pouczyć, a nie padać na łózko i spać.. Ale to jest silniejsze ode mnie i najzwyczajniej, jak się nie położę, to nie mogę dalej funkcjonować :/ Będę wdzięczna za wszelkie rady. |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciągle zmęczona :(
Idz na spacer po zajeciach, a nie spac, zajmi sie czyms, co wymaga aktywnosci, ale nie usypia...
|
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
zdecydowanie spacer będzie dobrym rozwiązaniem i swieze powietrze
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pomagają witaminy, magnez i Plusssszz "pamięć i koncentracja"
![]() No a spacer też dobra rzecz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie, nie macie racji.
Każdy organizm ma swój własny zegar, który steruje jego dziennym rytmem. Jeśli dziewczyna wstaje wcześnie rano, a kładzie się późno w nocy, widocznie jej organizm potrzebuje snu popołudniowo- wieczorną porą, żeby się zregenerować. Jedyne, co bym sugerowała, to skrócić czas tej, hm... drzemki, bo 5 godzin, to zdecydowanie za dużo. Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Sądze że w tym przypadku ten zegar jest przestawiony.
Radzę faktycznie połknąć jakieś winaminki, przejść sie na spacer, siedzieć w wywietrzonym pokoju/mieszkaniu żeby cały czas było świerze powietrze. Nie spać popołudniu bo to właśnie przestawia zegar. Przemęczyć się parę dni a Twój zegar wróci do normy i będziesz mogła normalnie spać w nocy a funkcjonować w dzień.
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie troche w temacie
a co z rożnicą czasu gdy się podróżuje?Co radzicie na zmęczenie taką zmiana?I jak się szybko przestawić?
|
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym radziła drzemkę po przyjściu z zajęć, ale max godzinkę , a nie 5
Miałam taki sam problem jak Ty i właśnie najpierw przestawiłam się na godzinną drzemkę, a teraz już w ogóle nie potrzebuję snu w dzieńNie znam sposobu na szybkie przestawienie się do innej strefy czasowej, trzeba to chyba po prostu przeczekać... Słyszałam, że przestawienie trwa tyle dni o ile godzin różnią się strefy czasowe
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
a moze zmien studia na wieczorowe?
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też radze po przyjściu z zajęć przespać się godzine, 5 to za dużo
też bym nie mogła spać w nocy .. potem iść na spacer. Może wypić jakiegoś RedBulla I do nauki
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spotkałam się z preparatami z melatoniną. Podobno łagodzi objawy związane z koniecznością ponownego dostosowania się do nowej strefy czasowej. Ale osobiście tego nie sprawdzałam. Pogoogluj troszkę. Może akurat to pomoże
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przywiezli mnie z lotniska ichniejsza pora wieczorowa, polozylam sie spac, wstalam rano i juz bylam przestawiona
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie bardzo balam tego jetlagu
no ale lot tak mnie wykonczyl fizycznie, ze bylo mi wszystko jedno
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz bede wracac do Krakowa, ale jak doleciałam do Tokio to mimo skrajnego zmęczenia nie spałam 3 dni i chodziłam jak zombi.I tego sie obawiam .Ale jestem pełna nadzieji
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walcząc z tym przez kilka dni (bodaj 3-4 dni - dokładnie tak, tak mało czasu było mi potrzebne aby się przestawić) kładłam się spać coraz później (o 18, 19, 20, 22, w końcu o 23.30) i dzieki temu przesypiam ładnie noc do samiuśkiej 6.30 (bo się przeporwadziłam i mam dalej do pracy). Aby nie zasnąc - coż sprzątałam, prałam, ot to co zwykle robię.
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, dziewczyny, spróbuję..
Ale tak łatwo chyba nie będzie. Jakby ktoś coś jeszcze wymyślił, niech pisze, bede systematycznie czytac watek. |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy dlugich lotach najlepiej jest pic DUZO wody niegazowanej, tzn. min. szklanka wody na godzine lotu. Poza tym zadnego alkoholu, napojow gazowanych przed i w trakcie lotu, i jak najmniej przetworzonych produktow, junk food itp., tylko lekkostrawne, zdrowe jedzonko. (Po przylocie tez polecam pic duzo wody - bo mimo wszystko dlugi lot to spore obciazenie dla organizmu - no i pomaga w walce z jetlagiem .)Po przylocie na miejsce najlepiej starac sie odrazu przestawic na lokalny czas (dla nadgorliwych polecam przestawienie zegarka jeszcze wczesniej ). Np. jesli lecisz z JP do Polski i przylatujesz po poludniu, to wytrzymaj jeszcze te kilka godzin i poloz sie spac wieczorem.No to by bylo chyba na tyle... Milego lotu .
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Coś dobrego na poprawę koncentracji i senność.
No właśnie.
Czy znacie jakiś sprawdzony środek na ciągłe zmęczenie, senność, który poprawiłby też moją percepcję? Za dwa miesiące mam bardzo, bardzo ciężki egzamin (decydujący o mojej dalszej karierze zawodowej) i powinnam już w tej chwili intensywnie się do niego przygotowywać. Ale jestem ciągle zmęczona, rano nie mogę się dobudzić i nawet, jak już usiądę nad książkami to ciężko mi się na tym skupić. Pomóżcie! |
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coś dobrego na poprawę koncentracji i senność.
ja biorę " Sesję" mi pomaga koszt 50 tabletek to około 15zł
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś dobrego na poprawę koncentracji i senność.
Tez mam ten problem
rano budze się zmęczona .Podsypiam popołudniu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

i dziewczyny tam polecały żeń-szeń-> na mnie nie działa. 

oczywiście winę zwalam na to co dzieję się za oknem 

Maniaaa wizazowaniaaa
rano budze się zmęczona .Podsypiam popołudniu.