![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() Aniu ja w vanishu moczyłam ale nie zeszło. Schodzi mydełkiem dr Beckmann polecanym przez dziewczyny ![]()
![]() |
#1652 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przykrywki do gondoli używam od jakiegoś czasu :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- U mnie przykrywka od wczoraj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj sprawdzilam materac, bede to robić co jakis czas. Ps. Kilka majówek znalazlo robaczki, ale miały gryke, nie sam kokos. Czasem chyba higiena nie ma nic do rzeczy. U nas ogólnie wilgotne otoczenie domu. Ale na szczęscie jest ok. My od 11 na krótkim spacerku, a teraz siedzimy na podwórku. Gabi zachwycała się kurami mojej babci ![]() Poszłabym na grzyby, ale niestety nie mam auta aby dojechać ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Gabi śpi. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- A na obiad wczoraj zrobilam gulasz- kurczak, cebulka, poeczarki,dynia, galka muszk., swiezy imbir, smietana do tego kus kus i zostało na dziś mmmm ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Od 11 na podworku, przebranie, nakarmienie i chyba wracamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Rozeznanie
|
My mamy gryka pianka kokos. Narazie nic się nie dzieje. Świadomie kupiłam taki a nie inny materac bo podobno gryka jest super dla dzieci które zaczynają wstawać. Narazie Mały śpi na kokosie. A gryke mogę w każdej chwili zdjąć bo nie jest wszyta w materac tylko jakby taka nakładka na niego jest
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Spacer 2h właśnie wrocilismy. Mały sobie pospal na świeżym powietrzu. W taka pogodę to można spacerować, nawet nie zmarzlismy, chociaż trochę padało, ale taka bardziej mżawka. Wczoraj kilkanaście minut i szybko do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
My już też po spacerku i po odwiedzinach u kuzynki i jej synka
![]() Teraz M śpi a ja zjadłam i spróbuję poprasować ![]() Co do robaków i różnych innych żyjątek w produktach spożywczych to zazwyczaj przynosi się je ze sklepu. Pracowalam w markecie i wiem, że jest to problem nie do wyeliminowania. Wielokrotnie robione są dezynsekcje i inne akcje trucia a i tak zawsze się jakiś robaczek znajdzie i rozmnoży ![]()
#1657 |
Rozeznanie
|
Ja to jak TZ wroci z pracy to sprawdze z ciekawości nasz materac bo mamy tam chyba kokos albo bambus już nie pamietam.
Spacer dzisiaj zaliczony a później zakupy na mieście wiec można powiedzieć ze dwa spacery za nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
U nas szpital.
Wszyscy jedziemy na antybiotyku. Trafiliśmy na super lekarza -Wegra i na spokojnie każdego przebadal. Mąż ma infekcje klatki piersiowej (cokolwiek to oznacza) + zapalenie ucha, ja czysto ale Kuba potrzebuje leczenia więc ja biorę antybiotyk zeby On mógł dostać przez mleko. Lekarz stwierdził, że dobrze że kp i w ten sposób podamy Mu antybiotyk bo inaczej mogłoby się skończyc leczeniem szpitalnym (zwłaszcza gdyby miał wyższa temperaturę). Na ropiejące oczko niestety, w tym kraju nic nie poradzą. Tzn.trzeba czekać aż samo minie. Sam powiedział, że na Węgrzech juz by miał przetkane a tu nikt tego nie zrobi. Strasznie żałuję, że nie nalegalam żeby to zrobić jak byliśmy na wizycie w Pl. |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Rozeznanie
|
Miszka zdrowia i dla wszystkich watkowych chorowitek
![]() Na watku tendencja wyjazdowa nad morze a my dla odmiany w czwartek do Wisły jedziemy 😃 |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1661 | ||
Zakorzenienie
|
My rowniez po 2.5 godzinnym spacerze w towarzystwie tz. Majunia caly czas spala
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My po szczepieniu, pierwsze uklucie -Basia nawet nie zauważyła. Przy drugim trochę płaczu było. U nas też oczko słabo,aż się pani doktor przerazila,ale oczywiście dostaliśmy następne krople. A już się czerwona obwodka zrobiła:-/ Teraz mamy floxal,a jak po 3 dniach nie będzie poprawy,to mamy jeszcze maść dokupić. Też już zaczynam chcieć tego przetykania, bo ile można dziecko mordować tym przecieraniem,masowaniem, zakrapianiem,heh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Rozeznanie
|
Miszka dużo duzo zdrowka dla Was wszystkich
![]() My właśnie wrocilismy z drugiego - krociutkiego spacerku. Byłam obejrzeć kurtki na zimę bo ostatnio spodobała mi się na wystawie taka brudno rozowa. więc poszlismy z tz obejrzeć, ale różowa została od razu skreslona bo mu się nie podoba. Przymierzylam inna - czerwona. Ale xl była w cyckach o 15-20cm za mała. A wcale nie mam wielkiego biustu. 75C. Wiec nie wiem jak robia te kurtki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Rozeznanie
|
Aniu w sumie to byla chec zakupow. Chciałam sobie jeansy kupic ale nic mi sie nie podobało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że i większość rzeczy szyją na płaskie deski to inna sprawa ![]() Cytat:
![]() ja bym pewnie od razu przetkała te kanaliki bo moim zdaniem lepiej " przepłukać" solą fizjo niż wlewać kolejne kropelki...
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Dzanet tak samo jak z tulikiem, nie ma różnicy. W tuliku to ostatnio wyciągał dłonie by dostać się do buzi i ssać palce, konałam ze śmiechu jak to widziałam
Ja mam materac lateksowy Miszka zdrówka dla Was Radena brawo za szczepienie ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- U nas dziś dzień płaczu i marudzenia. Mam kilka typów żywieniowych z wczoraj. |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdrówka dla Was! Biedactwa... małemu dlugo to.oczko już ropieje? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trochę tak dziwnie z tym antybiotykiem dla Kubusia... Ale może się nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Jeju ale Gabrysia nam skacze. Problemy ze spaniem, wybudza sie co chwile i trzeba latać, naszczęście mąż daje radę.
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66524971]Wiesz że ja pierwsze słyszę o takim "sposobie" podawania dziecku antybiotyku. Hm... w sumie na niektórych wiadomo że skladniki przenikają do mleka matki... ciekawe, choć mam mieszane odczucia co do skuteczności tej metody... z ciekawości pogadam kiedys o tym z pediatra.
Zdrówka dla Was! Biedactwa... małemu dlugo to.oczko już ropieje? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Brawo zs szczepienia i.oby ten cyrk z oczkiem się wam wreszcie skończył ![]() Bo ja tak trochę za szumnie to napisalam. Sorki, mam kłopoty z myśleniem przez te choroby. Chodzi o to, że Kuba męczy się z kaszlem i katarem i jemu trzeba pomóc ale nie jest to tak poważne, żeby sam musiał brać antybiotyk (choć w razie czego tez mamy w syropie dla Kuby gdyby się pogorszyło). Ja również jestem chora i lekarz stwierdził, że jeśli ja będę brała antybiotyk to wystarczajaca jego ilość będzie przenikac do mleka i to mu pomoże szybciej wyzdrowieć. Takie leczenie 2 w 1😉 Jeśli dawałam bym mm to musiałby sam brać i prawdopodobnie być na leczeniu w szpitalu bo jest mały. |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | ||
Konto usunięte
|
Hejo!
Zaznaczyłam sobie wczoraj wieczorem cytaty i potem sobie kartę wyłączyłam, wkurzyłam się i już nie pisałam. Niestety nie pamiętam do czego miałam się odnieść ![]() Na pewno chciałam Wam napisać, że również mam ten kalendarz, więc jeżeli dla którejś nie starczyło karteczek to ja mam i mogę wysłać. Madzia, ja pokrywki do gondoli dzisiaj użyłam 1 raz, bo wczoraj Ignasiowi tak wiało, że biedak nie mógł oddechu złapać. Cytat:
Mojemu Igorowi się polepszyło, temperatura już dzisiaj cały dzień ok, kaszel jeszcze ma ale jutro już idzie do szkoły. Ominie go tylko jutrzejsza szkółka pływacka. Mnie trochę boli gardło i mam katar no i na nieszczęście Ignaś trochę też i gorzej przez to śpi ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Miszka zdrówka!
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
Dzanet, a oczko od urodzenia. Byliśmy w Pl u okulisty, dała krople i było lepiej. Teraz znów tak się skleja, że czasami otworzyć bidulek nue może i często sączy się z niego ropka
![]() Straszny żal poczułam bo myślałam, że tutaj każą czekać ale w końcu coś z tym zrobią ale lekarz pozbawił mnie nadziei. Zastanawiam się jak jest w tej drugiej Irl gdzie Justyna mieszka. U nas to kwestia przejścia przez most i już w niej jesteśmy więc jeśli tam by przetykali to może tak byśmy pokombinowali ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Justyna, orientujesz się jak to u Was wygląda? Przetykaja czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj nadrobilam 10 odcinkow singielki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś masakra jakaś, Tomek zasnął dopiero po 21. Zwykle zasypia przy karmieniu i max 20 w łóżeczku śpi.
Starszak przez to dalej nie śpi bo zaczęłam robić jemu kostium i potrzebowałam modela. Jutro będę rano kończyć a wieczorem ostatnie poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.