A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 20:41   #1711
gasta18
Wtajemniczenie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Może to nie na temat, chociaż w sumie i na temat bo o książkach.
Płakać mi się ostatnio chce bo mój TŻ ciągle narzeka na to że czytam, że kupuję książki... nie wiem czemu on nie może zrozumieć, że ja uwielbiam czytać, kupować, układać i przeglądać książki... dawniej jakoś tak nie mówił... coś ostatnio mu zaczęło nie pasować... twierdzi, że wydaję kasę na książki, ale nie zwróci uwagi na to, że odmawiam sobie róźnych rzeczy tj. kosmetyków itp.
Twierdzi, że od czytania się wzrok psuje, że mało jest takich osób jak ja... ale jak mu mówię, że jest dużo osób które czytają, kupują, to on dalej swoje...
Eh dobra.. tyle... musiałam się wyrzalić może kiedyś tam zrozumie, że moją pasją są książki.... może
Stary 2008-02-19, 21:01   #1712
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Twierdzi, że od czytania się wzrok psuje, że mało jest takich osób jak ja... ale jak mu mówię, że jest dużo osób które czytają, kupują, to on dalej swoje...
Z tym akurat ma rację,bo ja się tak okularów dorobiłam Ale ciii...nie musi o tym wiedzieć (o tym,że ma rację)
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 21:02   #1713
amber2046
Zakorzenienie

Gasta moja rada to pokazanie chłopakowi wpisów z tego wątku.
Kiedyś na kosmetyczne narzekania wysłałam mojemu maila ze zbiorami kolorówki Rzyrafki. Pomogło.

Choć czasem mówi że na wizażu same szurnięte baby siedzią więc jestem wśród swoich.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 21:05   #1714
gasta18
Wtajemniczenie

Dzieki

Witch zagalopowałam się ja też się dorobiłam okularów

Amber mój TŻ uważa, że na wizażu siedzą, same blondynki jak on to mówi "takie ą ę"
tylko kurcze ja blondynką nie jestem
Stary 2008-02-19, 21:08   #1715
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Kiedyś na kosmetyczne narzekania wysłałam mojemu maila ze zbiorami kolorówki Rzyrafki. Pomogło.

Czy rzyrafka wie, że jej zbiory zostały użyte w takim celu?
Stary 2008-02-19, 21:13   #1716
Anahstasia
Zakorzenienie

Basilisso - witaj serdecznie

Protko - dziękuję za wsparcie. Szalenie mi miło słyszeć, że tak dobrze Ci się poukładało. I, że jesteś teraz szczęśliwa. Może i ja za jakiś czas podobną historię zamieszczę na Wizażu?

A na koniec - http://www.dziennik-literacki.prv.pl/ - voila Graficznie jeszcze leży (jeszcze... , ale za niedługo powinno to przypominać sensowną stronę Generalnie z tego adresu przenosić się już nie zamierzam, za to zamierzam, w ramach ostatnich postanowień pozamieszczać zaległe recenzje. Na razie 3 nowe, niepublikowane dotąd nigdzie
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 21:39   #1717
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A na koniec - http://www.dziennik-literacki.prv.pl/ - voila Graficznie jeszcze leży (jeszcze... , ale za niedługo powinno to przypominać sensowną stronę Generalnie z tego adresu przenosić się już nie zamierzam, za to zamierzam, w ramach ostatnich postanowień pozamieszczać zaległe recenzje. Na razie 3 nowe, niepublikowane dotąd nigdzie
dodane do ulubionych

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 21:55   #1718
emememsik

A ja zaczęłam swoją przygodę z podaj.net i biblionetka.pl
Stary 2008-02-19, 21:58   #1719
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Ah ten nasz zgubny nałóg..

Cytat:
Również dodałam do ulubionych
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:14   #1720
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
A w łóżku już grzecznie leżę - laptop co prawda tonie w poduszkach (mam nadzieję, że wytrzyma dzielnie i się nie przegrzeje , ale opuszczać go nie zamierzam, bo jednak jestem trochę bardziej 'pociągająca' niż byłam jeszcze wczoraj
Dobrze czynisz - leż i kuruj się
Co do laptopa, to ja się tak z TŻtowym zrosłam podczas ostatniego zalegania na kanapie, że właśnie jest przeprowadzka Przenosimy swoje pliki (ja na jego laptop, on na mój stacjonarny), a za chwilę będą formaty - bo wyżebrałam zamianę

Cytat:
Otóż to Mało tego, zamówiłam na Merlinie jeszcze pięć pratchettków, co byś miała w czym wybierać
Ha, a więc zgadłam!

Cytat:
Germini jak to? nie czytałaś Sparksa?
Ano nie. Chyba że czegoś nie pamiętam
Widziałam za to (wg mnie tragiczne ) "A Walk to Remember" oraz (o niebo lepsze ) "A Millionaire's First Love" - na podstawie tej samej książki.
Trochę "zaryzykowałam" pobierając te książki, bo to raczej nie mój klimat - najwyżej wrócą na Podaj

Cytat:
Nier rozumiem fenomenu Pottera i Murakamiego... przeczytałam po jednej z tych książek i po więcej nie sięgnę ale więcej już nie będę narzekać, bo każdy ma inny gust

btw. nie wiem po co to napisałam ni z gruchy ni z pietruchy
A Murakamiego to co szanowna Gasta czytała, że do gustu nie przypadło?

Cytat:
Może to nie na temat, chociaż w sumie i na temat bo o książkach (...)

A rozmawiałaś z nim na ten temat?
I że tak niedyskretnie spytam: kupujesz te książki za jego pieniądze?
I czy on ma jakąś pasję?

Cytat:
Ech, prawie jak rozdawanie książek...

Tylko coś mi RSS nie działa (ostatnio go "odkryłam" i większość stron w ten sposób przeglądam )
Mam nadzieję, że tym razem wytrwasz w pisaniu

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A ja zaczęłam swoją przygodę z podaj.net i biblionetka.pl
I jak wrażenia? (Zwłaszcza z Podaja.)
Stary 2008-02-19, 22:18   #1721
protka
Zakorzenienie

Ana, wierzę że kiedyś przytoczysz taką historię. Albo i lepszą!

Czasem to co złe obraca się na naszą korzyść.
Teraz pewnie jesteś rozgoryczona i rany bardzo świeże, ale kiedyś spojrzysz na tą sytuację inaczej.

Ja po czasie "rekonwalescencji" pomyślałam sobie "O Boże, jaka ja głupia byłam!". Tyle chwil zmarnowałam na płacz, rozpamiętywanie, nerwy i po kim?! Szkoda życia i zdrowia! Także głowa do góry i pamiętaj że może być tylko lepiej! A na chandrę polecam codzienne drobne przyjemności

Biblionetkę polecam wszystkim lubiącym czytać, ale ostrzegam od kiedy wpadłam w jej sidła zbankrutowałam (och ten system poleceń i schowek)
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:35   #1722
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Biblionetkę polecam wszystkim lubiącym czytać, ale ostrzegam od kiedy wpadłam w jej sidła zbankrutowałam (och ten system poleceń i schowek)
Ja tymczasowo zrezygnowałam z notesiku na rzecz schowka - po tym jak skreśliłam w nim książkę Billington (bo byłam przekonana, że będę ją miała), a Merlin mi jej jednak nie dostarczył.
Fajna sprawa Tylko ja bym tam więcej przegródek wstawiła

Jeszcze co do Merlina, to - chyba - Amber (?) pisała ostatnio, że mimo że nie mają danej pozycji, to nie usuwają jej z dostępnych książek. A wcale że nie, bo "Imperium kobiet" od razu usunęli

Edytowane przez Germini
Czas edycji: 2008-02-19 o 23:04
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 23:21   #1723
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki

Amber mój TŻ uważa, że na wizażu siedzą, same blondynki jak on to mówi "takie ą ę"
tylko kurcze ja blondynką nie jestem
A ja za to tak, ale nie w znaczeniu użytym przez twojego chłopaka.

Cytat:

Czy rzyrafka wie, że jej zbiory zostały użyte w takim celu?
Ciii. Nie chwaliłam się jak dotąd Rzyrafce.

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
dodane do ulubionych
I ja.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Ja tymczasowo zrezygnowałam z notesiku na rzecz schowka - po tym jak skreśliłam w nim książkę Billington (bo byłam przekonana, że będę ją miała), a Merlin mi jej jednak nie dostarczył.
Fajna sprawa Tylko ja bym tam więcej przegródek wstawiła

Jeszcze co do Merlina, to - chyba - Amber (?) pisała ostatnio, że mimo że nie mają danej pozycji, to nie usuwają jej z dostępnych książek. A wcale że nie, bo "Imperium kobiet" od razu usunęli
W takim razie to kwestia poszczególnych tytułów. Albańskiego kochanka nie usunęli przez prawie miesiąc, a w dwóch zamówieniach dostałam maila z informacją, ze nie mogą mi skompletować paczki, bo ten produkt jest niedostępny.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 09:14   #1724
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
A Murakamiego to co szanowna Gasta czytała, że do gustu nie przypadło?
A gdzież ja tam szanowna Wypożyczyłam "KAfkę nad morzem", przeżycztałam, zmęczyłam i swierdziłam, że to jednak nie dla mnie... w sumie to ja nie wiem do tej pory o co w tej książce chodziło... pięknie czytam ze zrozumieniem

Cytat:
A rozmawiałaś z nim na ten temat?
I że tak niedyskretnie spytam: kupujesz te książki za jego pieniądze?
I czy on ma jakąś pasję?
Oczywiście, że za swoje.... próbowałam rozmawiać, ale wiem że kolejna próba i tak spali na panewce... więc już wolę nie zaczynać tematu o książkach.
O dziwo kiedyś namówilam go na przeczytanie jednej książki Koontza. Przeczytał, trochę poomijał dłuższą narrację i stwierdził, że "film byłby lepszy". Więcej książek już nie chce
A on czy ma pasję? No ma... ostatnio to w dłubał przy antenakach do internetu, parę kupił, parę zrobił, głośniki, kolumny, wzmacniacze itp.. ale jak mu powiedziałam, że przecież kasę wydaje też i co się mnie czepia to on na to "ja tego używam, a te Twoje skiążki tylko stoją"
Więc teraz mądra Kasia nie zamierza zaczynać tego tematu
Stary 2008-02-20, 12:03   #1725
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
dodane do ulubionych
Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Również dodałam do ulubionych
Cytat:
I ja.
Bardzo mi miło, dziękuję

Cytat:
Mam nadzieję, że tym razem wytrwasz w pisaniu
A wiesz, że ja też?
Dzisiaj na pewno dorzucę obszerniejsze recenzje 'Tajemnicy Vivaldiego' i 'Niewidzialnego miasta' - mam je już niemal gotowe, muszę tylko je trochę przeredagować. A jutro planuję napisać parę słów o 'Wicekrólu Ouidah' i wreszcie rozprawić się z 'Lodem' Kavan (jej to nie odpuszczę Do końca tygodnia zaś zamieszczę recenzję 'Arthura&George'a', 'Panów z dzielnicy' i, jak zdążę, 'Moulin Rouge' La Mure. (Tę ostatnią odświeżam sobie, bo chcę zaraz po niej przeczytać biografię Toulouse-Lautreca Julii Frey i ciekawi mnie na ile La Mure był wiarygodny w tym co pisał

(Pratchettki przyszły! Musiałam je przełożyć na inną półkę, bo na dawnej by mi się nie zmieściły A jako, że przez chwilę na nowej półce było ładnie (zanim jeden elegancki rząd książek przywaliłam stosami innych to pstryknęłam zdjęcie co by się Wam pochwalić

Cytat:
Może to nie na temat, chociaż w sumie i na temat bo o książkach.
Płakać mi się ostatnio chce bo mój TŻ ciągle narzeka na to że czytam, że kupuję książki... nie wiem czemu on nie może zrozumieć, że ja uwielbiam czytać, kupować, układać i przeglądać książki... dawniej jakoś tak nie mówił... coś ostatnio mu zaczęło nie pasować... twierdzi, że wydaję kasę na książki, ale nie zwróci uwagi na to, że odmawiam sobie róźnych rzeczy tj. kosmetyków itp.
Eh dobra.. tyle... musiałam się wyrzalić może kiedyś tam zrozumie, że moją pasją są książki.... może
Kasiu Rozumiem, że jest Ci przykro, bo od bliskich osób oczekuje się jeśli nie dzielenia naszych pasji to pełnej dla nich akceptacji. I szkoda, że TŻ w taki sposób reaguje na Twoje argumenty i próbę rozmowy. Przecież nie kupujesz tych książek za jego pieniądze, nie czytasz kosztem waszego wspólnego czasu. Wzrok się psuje nie tylko od książek, od dłubania przy antenkach i innym drobnym sprzęcie również Może spróbuj jeszcze raz z nim porozmawiać, powiedzieć mu, że jest Ci przykro, że on w taki sposób wypowiada się na temat Twoich zainteresowań i zapytać czy faktycznie stanowi to dla niego problem, a jeśli tak to dlaczego. Bo może to zwykłe nieporozumienie? W końcu na walentynki dostałaś od niego bardzo nastrojową książkę, właśnie książkę... Trzymaj się cieplutko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA56285.JPG (117,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA56286.JPG (89,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA56287.JPG (110,0 KB, 35 załadowań)
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 12:44   #1726
emememsik

Cytat:
Widziałam za to (wg mnie tragiczne ) "A Walk to Remember" oraz (o niebo lepsze ) "A Millionaire's First Love" - na podstawie tej samej książki.
Trochę "zaryzykowałam" pobierając te książki, bo to raczej nie mój klimat - najwyżej wrócą na Podaj

I jak wrażenia? (Zwłaszcza z Podaja.)
Ee, tam. Mi się "Szkoła uczuć" podobała. Tej drugiej wersji jeszcze nie oglądałam, wciąż brak mi na to czasu.

Z podaja na razie żadne, czekam aż ktoś weźmie jakąś książkę ode mnie i szukam po mieszkaniu co by tu jeszcze dołożyć.
Stary 2008-02-20, 13:54   #1727
foxina
Rozeznanie

A ja od wczoraj biorę przepisaną mi przez doktora, końską dawkę antybiotyku i trwam w stanie delirium.
Nawet nie mam siły wejść na wizaż
Niech to.....

Ana gratuluję dziennika, również dodaję do ulubionych, później uważnie przeczytam.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 13:56   #1728
basilissa
Rozeznanie

Cytat:

Dodałam do ulubionych - i już Cię odwiedziłam
Stary 2008-02-20, 13:57   #1729
gasta18
Wtajemniczenie

Ana dziękuję

Ememesik
mi też się podobał film "Walk to remember"
Stary 2008-02-20, 14:22   #1730
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Dodałam do ulubionych - i już Cię odwiedziłam
I ja też...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 14:24   #1731
emememsik

Cytat:
Ememesik mi też się podobał film "Walk to remember"
emememsik

Zła jestem. Poszłam ściągnąć simlock'a, myślałam, że zmieszczę się w 30 zł, a tu okazało się, że 60 za jeden.. a ja miałam dwa!
A byłoby za to tyle książek..

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2008-02-20 o 20:10
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:01   #1732
gasta18
Wtajemniczenie

Emememsik sorki
Ja problemu z simlock'ami nie miałam. bo TŻ zawsze ściąga

A to moje allegrowe:
Imprimatur 6,5zł bez płyty
List Vivera 1zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 37535_Imprimatur.jpg (8,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01379.JPG (47,0 KB, 0 załadowań)
Stary 2008-02-20, 15:04   #1733
marthinisa
Rozeznanie

Witam. W watku o ksiazkach ktore obecnie czytacie pisalam juz ze pozeram A Thousand Splendid Suns autorstwa Khaled Hosseini tego samego co to splodzil The Kite Runner. O ile jednak ta druga powiesc zostala przetlumaczona na jezyk polski (Chlopiec z latawcem) o tyle ta pierwsza jeszcze sie przekladu nie doczekala.

Tego posta posta-nowilam umiescic w watku o wydatkach na ksiazki, bo chcialabym zaapelowac zebyscie kochane bibliofilijki koniecznie uwzglednily w tych swoich zakupach wlasnie A Thousand Splendid Suns. Wykopcie spod ziemi - na Amazonie, Ebayu gdziekolwiek!!! Nie pozalujecie!!! Biore pelna odpowiedzialnosc, bo ta powiesc zrobila na mnie tak piorunujace wrazenie jak dawno zadna ksiazka nie zrobila. Poruszyla mnie do tego stopnia ze procz emocji wywolala fizyczne objawy - trzesace rece i szybsze bicie serca. Wczoraj w pewnym momencie musialam ja odlozyc coby sie po prostu uspokoic, szczegolnie ze jestem bardzo wrazliwa na sprawy dyskryminacji i sytaucji kobiet w krajach Bliskiego i Dalekiego Wschodu. (Moj maz stwierdzil wczoraj ze jesli bede sie tak denerwowac przy czytaniu TEJ ksiazki to mi ja po prostu zabierze i schowa dla mojego dobra i zdrowia, zarowno tego psychicznego jak i fizycznego)

Akcja powiesci, osadzona w czasie walk w Afganistanie w latch 90-tych i pozniejszych ubieglego stulecia, dotyczy losy dwoch kobiet. Dzieli je 20- letnia roznica wieku, dzieli wychowanie, dzieli postrzeganie samej siebie. Tym co je laczy jest postac wspolnego (!) meza - krotkowzrocznego sadysty, lacza je zdradzone nadzieje, wola przetrwania i jednoczesny jej brak, laczy je milosc do siebie i nienawisc do jednego mezczyzny. Wzajemna trocka o siebie pozwala przetrwac, ratuje zycie, dodaje sily i otuchy.
Co mnie uderzylo najbardziej, tak ze czasami az tchu brakowalo to "czasy" zycia obu kobiet. Kiedy czytalam rozdzial zatyatulowany 2001 rok w ktorym kobieta nie moze wyjsc bez towystwa mezczyzny na ulice, kiedy probujac dostac sie do swojej corki zostaje skatowana przez Talibow - wlasnie za samodzielne wyjscie z domu, to zaczelam rozmyslac co JA robilam w 2001 roku, gdzie bylam i jaka nieograniczona wolnoscia sie cieszylam. Ta przapasc i ta niezasluzona niczym nierownosc jest dla mnie niepojeta i sprzeciwiam sie temu cala soba.

Na zakonczenie dodam ze wiem ze ksiazek o podobnej tematyce napisano wiele, tym co wyroznia A Thousand Splendid Suns jest wartka, zaskakujaca, wciagajaca, wielowartswowa i oryginalna akcja.

Przepraszam jesli popelnilam maly Off - topic ale musialam, po prostu MUSIALAM sie z kims podzielic wrazeniami. Dziekuje.

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 16:11   #1734
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie to kwestia poszczególnych tytułów.
Albo gapowatości merlinowskich pracowników

Cytat:
A gdzież ja tam szanowna Wypożyczyłam "KAfkę nad morzem", przeżycztałam, zmęczyłam i swierdziłam, że to jednak nie dla mnie... w sumie to ja nie wiem do tej pory o co w tej książce chodziło... pięknie czytam ze zrozumieniem
Podobno czytanie ze zrozumieniem to nagminny problem wśród dzisiejszej młodzieży, także się nie przejmuj Ja, mimo że młodzieżą już nie jestem, też czasem łapię się na tym, że nie wiem, co właśnie przeczytałam - ale to tylko w przypadkach ekstremalnych, które mnie nudziły, jak Mayoral czy Marquez Dla mnie to znak, że dana książka jest ewidentnie nie dla mnie.
"Kafki" nie czytałam jeszcze, więc kłócić się nie mogę a i porównania nie mam. Za to gdybyś natknęła się kiedyś na "Norwegian Wood", to może spróbuj, hm? A nuż... (Ale nie ma takiej siły, która by mnie do Marqueza zagoniła, więc rozumiem i nie naciskam za bardzo )

Cytat:
Oczywiście, że za swoje.... próbowałam rozmawiać, ale wiem że kolejna próba i tak spali na panewce... (...)
Hmm, faktycznie ciężki przypadek. Rozumiem, gdybyś kupowała nałogowo książki za Wasze wspólne pieniądze, a potem by na chleb nie było - wówczas ewentualnie mógłby mieć jakieś pretensje.
Ana słusznie prawi - spróbuj z nim jeszcze raz poważnie porozmawiać - ale tak twardo, U know Wywal mu, jak się z tym czujesz, zbijaj po kolei wszystkie nonsensowne argumenty i nie spocznij, dopóki nie usłyszysz od TŻa konkretnej odpowiedzi. Trzymam kciuki
(No i dostałaś od niego książkę, a to ma duże znaczenie w tej sytuacji.)

Cytat:
A wiesz, że ja też?
(...)
No to jest nas dwie
Oczywiście masz we mnie stałą czytelniczkę (ech, gdyby jeszcze ten RSS działał... )

Praczety wygladają cudownie
Moje niedługo przyniesie przystojny pan Bartek z UPS

Cytat:
Z podaja na razie żadne, czekam aż ktoś weźmie jakąś książkę ode mnie i szukam po mieszkaniu co by tu jeszcze dołożyć.
Uważaj, bo to wciąga

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj biorę przepisaną mi przez doktora, końską dawkę antybiotyku i trwam w stanie delirium.
Nawet nie mam siły wejść na wizaż
Niech to.....
Jak rozumiem - do pracy na razie nie chodzisz?
Bierz grzecznie lekarstwa i oszczędzaj się

Ana, a jak Ty się czujesz? Już lepiej?
Stary 2008-02-20, 16:18   #1735
gasta18
Wtajemniczenie

Germini... no do tej pory jestem w szoku że kupił mi książkę
Stary 2008-02-20, 18:16   #1736
Ondine
Rozeznanie

Foxina , zdrówka dużo; lez grzecznie w łóżeczku , łykaj antybiotyk.
Ana, a twoje zdrówkao jak? lepiej sie czujesz?
Twój Dziennik literacki też dodałam do ulubionych, przeczytałam na razie o książce Lipnego. Jeszcze jej nie czytałam.
Półka z Praczetami robi wrażenie.
Germini , myślę, ze dziewczyny juz Ci napisaly o ksiażkach Sparksa sporo .Na mnie duże wrażnie zrobił "Pamiętnik". Dla mnie to przerażajace - nie pamietać swego życia, żadnej z osób , które Cię otaczają, rozmawiaja z Tobą .Nie wiedzieć , kogo sie kochało....
gasta, szkoda ze Twój TZ nie rozumie tej pasji...Książkę jednak na walentynki kupił....

Edytowane przez Ondine
Czas edycji: 2008-02-20 o 18:19 Powód: poprawka
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:39   #1737
elianka
Zakorzenienie

hejka dziewczyny mogę sie do Was przylączyć..?
ja równiez jestem maniaczką ksiązek dzis zostawiłam w empiku 60 zł- "Cień wiatru" i "Dom nad rozlewiskiem"..... na razie kończe trylogię "Mroczne materie" Philippa Pulmanna (Złoty kompas ) .......

mam do was pytanie.. jak sobie radzicie z nadmiarem ksiazek w domu? chodzi mi o to, że mam malutkie mieszkanko, a ksiazek baardzo duzo... sporo ich kupuje i dostaje i nie mam gdzie ich trzymac. rosna w stosy na kazdej płaskiej powierzchni. Nie wiem co mam z tym zrobić macie jakies rady?
Stary 2008-02-20, 20:08   #1738
emememsik

Cytat:
Emememsik sorki
Ja problemu z simlock'ami nie miałam. bo TŻ zawsze ściąga
No tak, ale mam nowy telefon i jest on na platformie cyfrowej, nie da się z niego tak łatwo ściągnąć simlock'a. Dużo osób twierdzi, że w ogóle się nie da, ale jak widać wszystko jest możliwe za odpowiednie pieniądze.
Stary 2008-02-20, 20:08   #1739
protka
Zakorzenienie

Witaj elianka!

Ja to tak chomikuję, aż zaczynam się wszędzie w pokoju potykać o książki i wtedy stwierdzam, że tak dalej być nie może i trzeba chyba posprzątać nieco...?
Robię czasem wielką wyprzedaż na allegro (raz do roku, raz na dwa lata), czasem daję koleżankom w prezencie... Sobie zostawiam tylko takie książki, które wiem że na pewno jeszcze kiedyś przeczytam drugi raz.

Inaczej utonęłabym pod książkami i nie miała miejsca na nowe, a i tak kiepsko (już kiszę pod łóżkiem dwa kartony)

Ana, fajne te pratchetki
Co byś poleciła? Czytałam tylko "Kot w stanie czystym", ale nie zachwycił mnie, a wiem że ludziska się zachwycają więc chciałabym dać mu drugą szansę
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 20:11   #1740
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Witaj elianka!

Ja to tak chomikuję, aż zaczynam się wszędzie w pokoju potykać o książki i wtedy stwierdzam, że tak dalej być nie może i trzeba chyba posprzątać nieco...?
Robię czasem wielką wyprzedaż na allegro (raz do roku, raz na dwa lata), czasem daję koleżankom w prezencie... Sobie zostawiam tylko takie książki, które wiem że na pewno jeszcze kiedyś przeczytam drugi raz.

Inaczej utonęłabym pod książkami i nie miała miejsca na nowe, a i tak kiepsko (już kiszę pod łóżkiem dwa kartony)

Ana, fajne te pratchetki
Co byś poleciła? Czytałam tylko "Kot w stanie czystym", ale nie zachwycił mnie, a wiem że ludziska się zachwycają więc chciałabym dać mu drugą szansę

heh niedługo sie przeprowadzam do swojego własnego M pewnie bedzie mialo regały na ksiazki zamiast tapet a może pomysł z wyprzedażą nie jest taki zły...? buziaki

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości