|  2016-10-19, 13:05 | #121 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Wroclove 
				 | 

Dot.: Październikówki 2016 wciąż siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 5

Ja dziś jestem po teście z oxytocyny, skurczy brak mały grzeczny. Teraz odpoczywamy dalej  Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 
				__________________  Big Day - 7 czerwiec    | 
|     | 
|  2016-10-19, 13:08 | #122 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Październikówki 2016 wciąż siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 5

Cytat: 
 Opiszesz mi dokładnie jak to wyglądało. Od rana Ci podłączyli kroplówkę, nadal ja masz? Długo to trwało? Co dalej? A Twoja szyjka jak przygotowana? Masz jakies rozwarcie? Bede wdzięczna za informacje   
				__________________  "Kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem"  Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2016-10-19 o 13:09 | |
|     | 
|  2016-10-19, 13:13 | #123 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Hej dziewczyny   gratuluję wszystkim świeżym mamusiom  My po pierwszej wizycie położnej. Wszystko jest ok  dodała mi siły jak powiedziała, że świetnie sobie radzę. Ze mam być cierpliwa z tym karmieniem bo niektóre dzieci tak mają ze chcą być cały czas przy piersi.. najgorsze jest to ze ja nic nie zrobię przy niej.. Jak wy sobie radzicie w takich sytuacjach? Od jutra jestem sama z małą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________  26.12.2014   26.11.2015   04.08.2017   | 
|     | 
|  2016-10-19, 13:14 | #124 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dziewczyny przejrzałam te wszystkie szumiące maskotki i ani szumiś, ani wishbear ani ten ptaszek mi się nie podobają, za to znalazłam takie i nie mogę się zdecydować   http://allegro.pl/cloud-b-przytulank...317004111.html http://allegro.pl/cloud-b-przytulank...317000471.html http://allegro.pl/prince-lionheart-s...655445642.html http://allegro.pl/zazu-przytulanka-s...443763392.html Waham się najbardziej między owieczką Cloud B a pieskiem Zazu. Co myślicie? 
				__________________ http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni  a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 | 
|     | 
|  2016-10-19, 13:20 | #125 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Fasolko super wynik  lada dzien wrócisz co wagi sprzed ciazy   Karolajna ale z niego przystojniak  Bzyczek mam nadzieje, ze Twoje męki na fotelu nie pójdą na marne  mam nadzieje, ze moj dzis tez mnie pomęczy podczas badania. Lunus masakra jakas, mam wrażenie ze rok juz próbują Cie rozkręcić  mam nadzieje ze lada moment cos ruszy bo juz pewnie wykończona tym bidulo jestes   Gosia mi sie najbardziej zazu podoba   Ja juz tez odpuszczam. Zobaczymy co mi lekarz powie dzis na wizycie. Daje sobie na wstrzymanie do przyszłego tygodnia, jak nic nie ruszy to za tydzien w sobote umyje okna i zrobię ta lewatywę, moze to cos da, ale teraz mam 10 dni dla siebie i bez spinania sie, co ma byc to bedzie. Moze cos ruszy i nie beda mi wywoływać, a jak nie to trudno. Masa kobiet wywołanie przeżyła to i ja dam rade   Dziekuje wam za miłe słowa  podesle potem linka do reszty zdjeć, bardzo sie cieszę, ze poszliśmy na ta sesje  Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2016-10-19, 13:20 | #126 | |
				 | 

Cytat: 
 U mnie to wyglada tak : ja mam rozwarcie na dwa palce plus, szyjka krótka miękka nie czuje juz ich badań wcale wiec taka jakby rozpulchniona ale bobas jest wysoko i nie chce sie wstawić. Rano mamy badanie i sprawdzają co i jak u nas, badanie na fotelu. Po badaniu poszłam na sale podłączyli mi ktg i założyli wenflon i polezalam sobie pol godziny . Pozniej przyjechała pani z kroplówka i mi ja podpiela i mówiła ze jakby tętno dzidzi spadło poniżej 100 to dzwonić po nią albo jakby mi było słabo np  pokezalam sobie z kroplówka ona zwiększała dawkę co jakiś czas i tyle. Skorczy nie miałam jedyne takie delikatne nie odczuwalne malutki tętno miał wysokie 150 cały czas i tyle. Pozniej mnie odłączyli i kazali dać znać jakby sie cis zmieniło bo to w krwiobiegu krąży wiec różnie bywa. Cała historia testu   Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 
				__________________  Big Day - 7 czerwiec    | |
|     | 
|  2016-10-19, 13:35 | #127 | |
				 | 

Cytat: 
 Dzieki. Strasznie Cie męczą. Jak juz słyszę kroplówka, ktg i leżenie to nic z tego dobrego nie wyjdzie. Trzymamy dalej kciuki   
				__________________  "Kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem"  | |
|     | 
|  2016-10-19, 14:29 | #128 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Ewula - na pewno kotełka z dnia na dzień będzie coraz lepsza, głaski   Cytat: 
  Chociaż moja dziś od rana też złote dziecko, jak w zegarku - śpi 3 godziny i budzi się na karmienie  Przyjechała moja Mama mi pomóc, bo Mąż dziś cały dzień poza domem, może to babcine fluidy  Też wolę pampersy  Cytat: 
    Ooo, cudowności     | ||
|     | 
|  2016-10-19, 14:30 | #129 | |||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

Karolajna, Pannazwanny, Konwalia - wielkie gratulacje dla Was  Cytat: 
  Dziewczyny ja Was doskonale rozumiem, to naprawdę frustrujace tak czekać, ale z drugiej strony myślę, że psychika też ma tu spore znaczenie i najlepiej zrobicie jak poszukacie sobie jakiegoś zajęcia, żeby tak o tym nie myśleć i nie wypatrywać oznak porodu. Wtedy właśnie największa szansa, że się zacznie. Ja w dzień porodu miałam mieć gości, akurat rodzina TŻ przyjeżdżała i myślałam nawet, że w ten jeden konkretny dzień nie chcę urodzić bo jakoś tak głupio przy nich. No i oczywiście właśnie wtedy się zaczęło... Oni zadzwonili, że już dojeżdżają, a my, że niestety nie zobaczymy się bo własnie wchodzimy na porodówkę  Cytat: 
  Nie mogę się już doczekać kiedy kupa będzie raz dziennie... Cytat: 
  ) i jeszcze baby dream też trochę się wylewało, a dady właśnie jeszcze nigdy. | |||
|     | 
|  2016-10-19, 14:34 | #130 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2016-10-19, 14:42 | #131 | |
| Erudycja Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Cytat: 

__________________ Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2016-10-19, 15:51 | #132 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

dzięki dziewczyny za głaski dla mojej kotełki     jutro już pewnie będzie śmigać   Cytat: 
 Któraś z Was zrobiła mi smaka na rogaliki i zrobiłam dziś swoje z nutella  mhhh 
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png | |
|     | 
|  2016-10-19, 16:01 | #133 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Cytat: 
   Owieczka mi się podoba Sterntaler: https://www.entliczek.pl/sterntaler-...rduszkiem.html 
				__________________ https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png | |
|     | 
|  2016-10-19, 16:13 | #134 | 
				 | 

Ale spokój tu... Zdesperowane odpuściły, a mamuśki zajmują się swoimi Maleństwami    
				__________________  "Kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem"  | 
|     | 
|  2016-10-19, 16:19 | #135 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Karolajna, pannazwanny,  konwalia gratuluję!!! A reszcie życzę duuużo cierpliwości i powodzenia  Już coraz bliżej dziewczyny! Jesteście silne! A ja muszę poskarżyć się na swojego Mikołaja  Płaczek z niego okropny. Wstanie sobie normalnie spokojnie, zje też spokojnie a później zaczyna się koncert. Po jedzeniu zawsze go przewijam, czego okropnie nie lubi. Muszę robić przerwy w trakcie, żeby go utulić i uspokoić. Śpi sobie fajnie bo po 2-3h. Ma już swoje stałe pory do budzenia się w nocy, ale często muszę go lulać żeby zasnął. Mamy problem z krostkami na buzi. Nie mam pojęcia od czego się to wzięło. Odrzuciłam nabiał i będę obserwować. Oby to nie skaza! Chciałabym jak najlepiej dla swojego synka i zaczynam chyba powoli fiksować na tym punkcie. Z obawy przed kolkami i alergiami odrzuciłam większość jedzenia i prowadzę tak restrykcyjną dietę, że wciąż chodzę głodna. Zaczyna przerastać mnie to macierzyństwo   Edytowane przez NelkaHelka Czas edycji: 2016-10-19 o 16:22 | 
|     | 
|  2016-10-19, 16:21 | #136 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: tam, gdzie mi najlepiej 
				 | 

Kocham mojego bobasa!!!!!💗💗💗 Normalnie zasciskalabym!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ "Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć"   23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU  http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png | 
|     | 
|  2016-10-19, 16:31 | #137 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-10-19, 16:48 | #138 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-11 
				 | 

Pannazwanny Konwalia, Karolajna-wielkie gratulacje!!!!!!    Lunus-ty to juz na rekord chyba idziesz..... czemu oni cie tak męczą??? My w domu ale.... teraz gorzej dochodze po cc.... czy wy jestescie na lekach??? Ja bez paracetamolu to płacze z bólu.....szczegolnie podczas obkurczania macicy-ja mam mega bolesne  zostało mi niby 7 kg do zrzucenia..... po porodzie zeszło od razu 10 kg.... Ja muszę moja dokarmiać mm.... dzisiaj chciałam pobudzić laktację laktatorem to mi zamiast mleka to krew pociągało do butelki..... aż sie przestraszyłam.....  Mała głodomorka straszny..... potrafi wypić na raz ok 75 ml...... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2016-10-19, 16:54 | #139 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Jestem po wizycie u lekarza. Same dobre wieści   szyjki juz praktycznie nie ma, a rozwarcie na jeden palec, wiec cos sie dzieje  doktorek stwierdził, ze jedna faza porodu za mna  teraz tylko czekac na skurcze. Tak wiec sie podbudowałam, ze moze mlody wyskoczy w terminie i nie beda mi musieli wywoływać. Ten lekarz twierdzi, ze do szpitala mam sie zgłosić 31.10 a ten co chodze prywatnie ze 2.11 wiec chyba juz wole poczekać do tego 2.11 niz pchać sie w długi weekend na porodówkę i ryzykować porodem w święto zmarłych  tak czy siak teraz odpuszczam wszystko i do przyszłej soboty jeśli nie urodzę to odpoczywam i sie nie spinam. Delektuje sie cisza, a ja jak nic nie ruszy to w sobote umyje okna, zrobię sobie lewatywę i bede szaleć zeby młodego wykurzyć z brzuszka, a jak nie bedzie chciał wyjsc to trudno beda mi wywoływać. Wrzucam na luz  Jeśli chcecie pooglądać zdjecia z naszej sesji brzuszkowej to znajdziecie je tutaj: http://fochzprzytupem.blogspot.com/2...zkowa.html?m=1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2016-10-19, 16:58 | #140 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: Zachodniopomorskie 
				 | 

__________________ ___________________ MOJE SKARBY Krystian-20/11/2008    2800g 53cm  Mikołaj- 16/10/2016    3650g 55cm  _________________________ | 
|     | 
|  2016-10-19, 17:04 | #141 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Byłam rano na ktg, wyszło bardzo dobrze. Potem była wizyta i usg. Lekarzowi nie spodobały się przepływy w pępowinie i mózgu. Są jeszcze jak najbardziej w normie, ale jakieś tam wartości się powoli zmieniają, co może zwiastować problemy z krążeniem. Wysłał mnie w związki z tym na ip w nadziei, że mnie przyjmą na obserwację, choć uprzedził, że raczej nie przyjmą. No i nie przyjęli. Zrobili ktg, które wyszło dobrze, lekarz obejrzał moje usg, porównał wyniki ze starszymi zapisami i powiedział, że tylko jedna wartość nieznacznie się zmieniła, ale to absolutnie nie jest powód żeby mnie kłaść na oddział. Mam tam wrócić w piątek, to skontrolują ktg. Problem by się rozwiązał gdyby szanowna Zofia zechciała się urodzić.

| 
|     | 
|  2016-10-19, 17:06 | #142 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-02 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Naczytałam się o skazie i już wariuję... Jak myślisz odstawiać nadal nabiał?

| 
|     | 
|  2016-10-19, 17:13 | #143 | |
				 | 

Cytat: 
 Dominika super wieści   Ja juz tez odpoczywam. No, ale malin i wiesiołka to sobie nie odmawiam   
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2016-10-19, 17:38 | #144 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Rzeszów->Warszawa->Białystok 
				 | 

Widzisz Dominika, coś tam jednak idzie do przodu, super   Wiecie co, tak sobie gdzieś zakorzeniłam w głowie że urodzę w nocy, że wprost nie dopuszczam do mózgu opcji, że akcja porodowa zacznie się w dzień  Codziennie rano jak wstaję, to mam w głowie myśl: ok, kolejna noc przespana, teraz cały dzień na leniuchowanie i ewentualnie coś się zacznie dziać za kilkanaście godzin. Dzisiaj jestem totalnie rozwalona, boli mnie każdy jeden kawałek mojego ciała, od potwornego bólu głowy zaczynając ... tak boli, że nie mogę nawet zasnąć, tylko leżę i patrzę przed siebie. Rzeczywiście coś nam wątek przysypia :P Mój termin z pierwszego USG powolutku się zbliża. Megilla wspominałaś coś tam o terminie z ostatniego USG - słuchaj, totalnie się tym nie sugeruj. Najważniejszy jest ten wyznaczony przed 10tc, każdy kolejny jest tylko na podstawie wymiarów dziecka, które jak wiadomo są bardzo indywidualne. Jak już się masz w tej kwestii czymś sugerować, to tylko pierwszym  Lunus co tam u Was? ;> Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-19 o 17:41 | 
|     | 
|  2016-10-19, 17:44 | #145 | 
				 | 

Dzisiaj to u mnie chyba nic, trochę mi dziwnie ale nie zeby skurcze. A jutro sie zobaczy. Ja chyba podobnie jak Gosia koczuje  Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 
				__________________  Big Day - 7 czerwiec    | 
|     | 
|  2016-10-19, 17:52 | #146 | |
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Dominika to jednak super pozytywne wieści z wizyty! Czyli te bóle coś pozytywnego dały  Ja mam jutro termin, pierwszego syna urodziłam równo w terminie i na porodówkę jechałam wcześniejszej nocy, także dzisiaj nastawiam się, że drugi też będzie punktualny i czekam na odejście wód o północy i nocny poród   | |
|     | 
|  2016-10-19, 18:11 | #147 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Dzis była u nas położna i Emilka w pon wychodząc ze szpitala ważyła 2980 a dzis po 17 juz 3110. Tak wiec najada sie moim mlekiem. Z karmieniem nie mam problemów, gorzej z obkurczajaca sie macica. Ciagle jestem na lekach przeciwbólowych ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A po za tym, jak w ciazy tryskalam energia i czułam sie atrakcyjnie tak teraz nie moge na siebie patrzeć. Podkrazone oczy, blada cera, obolała. Tez tak macie? | 
|     | 
|  2016-10-19, 18:14 | #148 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-10 
				 | 

Jeju ja wgl nie czuje obkurczajacej sie macicy, brałam tylko leki w kroplowce... czy macica może sie obkurczacz bezbolesnie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2016-10-19, 18:25 | #149 | |
				 | 

Cytat: 
 Mam tak samo z ta nocą! Jakoś nie widzę,ze w dzien jadę na porodówkę. Codziennie wieczorem myśle,ze może dzis, a rano "o znowu nie"   
|     | 
|  2016-10-19, 18:38 | #150 | 
				 | 

Z ta nocą to u mnie też tak to działa   podobno nawet statystycznie więcej porodów zaczyna się w nocy przez to ze w nocy wydziela się lepiej oksytocyna ( ciepło,  ciemno itp). | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.