|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Ja sobie zamówiłam właśnie koszulę do porodu i niech tylko spróbuje mi kurier jej nie dostarczyć do rąk własnych
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym to dopiero zadyszka jest, a poza jaka! Ja walczę z prasowaniem! ![]() Chyba chrapania mojego męża :P ale to to mam akurat live
|
|
|
|
|
#2763 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Patrzę na terminy i widzę że Wy z Anulą macie realne szanse się spotkać. Ja będę czekala na Wasze raporty
|
||||
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obiadu to u nas się problem rozwiązuje jak jedziemy do pracy bo jemy na mieście ;-)
Tego jedzenia w szpitalach nie potrafię pojąć niestety... :-/ |
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Desire, jak tam? Jakieś wieści?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma to jak leżeć pod ktg, obok przy biureczku przesympatyczna i mega doświadczona pani ginekolog uzupełnia dokumentację pacjentek i nagle rzuca w moim kierunku"ale piękna akceleracja, wzorcowa!" Aż miło
Potem mi jeszcze wytłumaczyła, sama z siebie, dlaczego akceleracje(skoki tętna malucha) są tak dobrym zjawiskiem (bo oznaczają, że jest dobra ilość płynów i są dobre przepływy). I w ogóle, odpukać, dobre wieści, Dzieć leży ładnie ułożony, szyjka się wygładza i mam się nie przejmować, jakby się juz nawet poród zaczął, tym bardziej, że jutro kończę 36 tc, więc to juz bardzo zacna ilośc tygodni. A, i mała sugestia-jak się Wam nudzi na ktg, to można w trakcie ćwiczyć mięśnie Kegla, nie zaburza to odczytu, a nawet, jeśli wszystko jest ok, takie ćwiczenie może właśnie wywołać pożądaną |
|
|
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez myje w wannie ale ze sluchawka prysznicowa w reku. bezposrednio pod kranem nie dalabym rady, nawet nie bedac w ciazyja tez prasuje. jeszce Kuby i moje rzeczy mi zostaly. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
ja dostalam wydruk z mojego wczorajszego ktg i nic a nic z niego odczytac nie umiem
|
||
|
|
|
#2769 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
więc wolę się nachylić do kranu, ale żeby później z tym brzucholem się wyprostować, to jest wyczyn! |
||
|
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale od 3 miesiacy juz nie daje w ten sposób rady i przerzuciłam się na mycie wieczorem
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co przynoszą Wam mężowie do jedzenia do szpitala? Bo ja jem dużo i zastanawiam się, co by mógł mi mąż przynosić. Chodzi mi bardziej o takie obiadowe rzeczy. Nawet jak mi zrobi zupę to jak się to potem odgrzewa na miejscu?
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy problem
![]() Rzeczy w rozmiarze 50-56-62 nie zmieściły się do 3-szufladowej komody malm
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah, przypomniala mi sie sytuacja z rana.
![]() od jakiegos czasu mlody rano schodzi na dol do dziadkow a to pogadac, a to "pospac" jeszcze z nimi itd., glownie z dziadkiem bo babcia szybciej jest na nogach. dzis to samo - mama, ja ide na dol do dziadka ale Ty ze mna nie chodz, ok? no ok. zostalam na gorze szykowac sie na wyjscie do ludzi znaczy sie do przedszkola ![]() za kilka minut slysze ze schodow- mama, zrobilem dziadkowi sniadanie! no wiec mja pierwsza reakcja - o fak! ![]() lece po schodach na tyle, na ile mi moj stan pozwala, patrze a w kuchni na stole: filizanka, pepsi w butelce, noz i widelec i caly wielki talerz kielbachy, kaszanki i szynki ktory byl w lodowce a zostal wyjety wieczorem do rozmarzniecia i tylko krzesło pod lodowka zostalo a tak wszystko pieknie ulozone jak w 5 gwiazdkowej restauracji ale ze on dal rade wyjac i przeniesc ten talerz z wedlinami to ja pierdziu!!!!
|
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podgrzewać się nie da Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Sprawa z kurierem wyjasniona. Paczke odebral sasiad ktory na codzien mieszka za granica i akurat przyjechal (tylko akurat nie.wiem czy syn czy ojciec bo tylko nazwisko z potwierdzenia ppdali mi przez tel). Kiedys cos tam miedzy nami bylo jesli to syn ale ze tak szczeniacko sie zachowa ze bedzie sie wstydzil nawet zapukac to bym sie nie spodziewala. Mega ciesze sie chociaz ze to nie ten wstretny babus gmyral przy przesylce wiec licze ze nie byla tak madra zeby spisac dane osobowe. Co z kurierem to juz mam gdzies, niby musza sprawe zglosic do oddzialu i wyciagnac komsekwencje. Grunt by kolo juz tak nie robil bo wyszlo ze k-ex po.prostu zostawia przesylki gdzie popadnie nie informujac klientow. Bylam tez u gina. Plus rzyganska ze.schudlam i w 36+6 mam 11 kg na plusie dlatego zrobilam sobie w nagrode po powrocie nalesniki, ale po dwoch mnie zemdlilo. Jednak zoladek nadal wrazliwy... Mam duzego syna 3500g. Wiadomo ze teraz jest juz duza granica bledu plus minus 400g ale mimo to spory. Obadal mnie i szyjke w usg bo palcami to sobie mozna. W szpitalu przy recznym badaniu bylo niby 2 cm hahaha a dzis w usg prawie 4 i pozamykane ale na jej koncu smiesznie widac główkę dzidzi. Dr mowi ze lysy nie jest bo wlosy juz widac :-D Mialam ktg. 2 skurcze po 40% sie zapisaly takze wg dra jeszcze czas ale z porodem to nigdy nie wiadomo bo sytuacja może sie zmienic z godziny na godzine. Na ten moment jeszcze mi daleko do porodu. Podczas ktg patrzylam na % skurczy w momencie kiedy mi sie brzuch spinal i wtedy bylo po kilkanascie % raptem i bolesne a jak mialam te 2 na 40% to nic nie czulam Az galy mi wybaluszalo ze zdziwienia. Aha, no i na ten moment jeszcze do sn mnie dr kwalifikuje, jeszcze z 2 tyg wg niego na sn dziecko sie nada ale pozniej jak nie przyhamuje ze wzrostem to zrobia mi cc. Takze juz mam sie nie oszczedzac, zaczniemy z mezem aplikowac naturalne prostaglandyny w ten weekend bo akurat przyjezdza i niech wylazi mlody bo nie chce miec cc Od jutra sprzatam chate na glanc i okno myje w pokoju malego. Na orbitreku chodze caly czas wiec schody mi nie pomoga tymbardziej że juz mieszkam na 4p bez windy. Chce rodzicccc juz od razu po wszystkich swietych! Nawet 2 albo 3 może byc. Plisssss P.S Z ta paczka potwornie mi ulzylo. Kamien z serca ze to nie ten babus bo by zyc mi nie dala.
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle podziwiam cię za te pokłady energii
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynam y się rozpakowywać&quot ;
Pryszcze nie, ale takie grudy w kolorze skory. Gzie niegdzie jakieś zaskorniki.tylko ja mam taka cere, przed ciaza tez się tak działo.
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-10-19 o 14:55 |
|
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
bry
lenię się od rana i odsypiam, bo w nocy nie mogłam spać
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za wizyte! jak narazie super waga, taka akurat Ty juz w sumie masz ciaze donoszona, nie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

ja tez myje w wannie ale ze sluchawka prysznicowa w reku. bezposrednio pod kranem nie dalabym rady, nawet nie bedac w ciazy

lece po schodach na tyle, na ile mi moj stan pozwala, patrze a w kuchni na stole: filizanka, pepsi w butelce, noz i widelec i caly wielki talerz kielbachy, kaszanki i szynki ktory byl w lodowce a zostal wyjety wieczorem do rozmarzniecia 

Później obiad i MUSZĘ dzisiaj salon i łazienkę ogarnąć bo nie zniosę tego kurzu